Cum să ascundeți adresa dvs. IP (8 moduri, 6 sunt gratuite)

Cum să ascundeți adresa IP

O adresă IP este un șir de numere și zecimale care identifică dispozitivul și locația. Dacă sunteți conectat la internet, atunci aveți o adresă IP.

Adresa dvs. IP publică este unică și vizibilă pentru toată lumea de pe internet, astfel încât poate fi utilizată pentru a vă urmări și a vă împiedica de conținut blocat prin regiune.

Deoarece îmi place confidențialitatea și nu îmi place cenzura, prefer să-mi ascund adresa IP de furnizorii de internet, hackerii, guvernele, agenții de publicitate și alții. În acest articol, vă voi explica câteva metode gratuite și plătite pe care le puteți utiliza pentru a ascunde adresa dvs. IP, precum și câteva moduri de a vă modifica adresa IP.

Care este adresa mea IP?

Pentru a vă ascunde adresa IP, trebuie mai întâi să știți despre ce este vorba. Asta e ușor; accesați Google și introduceți „care este adresa mea IP?”

Veți vedea ceva de genul:

123.45.67.89

Mai exact, aceasta este o adresă IPv4. Unii dintre dvs. ar putea avea conectivitate IPv6, deși încă nu a fost adoptat peste tot. Dacă furnizorul dvs. de internet oferă IPv6 în rețeaua sa, puteți căuta și adresa dvs. IPv6.

Va arăta ceva mai mult ca acesta:

2001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 8a2e: 0370: 7334

În mare parte, aceste două adrese servesc același scop. Dacă doriți să ascundeți adresa dvs. IPv4, probabil că veți dori să vă ascundeți și adresa IPv6, dacă aveți una.

Puteți afla mai multe despre diferențele dintre IPv4 și IPv6 aici, dar nu voi intra prea adânc în acest articol.

Adresa dvs. IP se schimbă probabil din când în când datorită modului în care funcționează internetul, dar sunteți singura cu adresa dvs. IP curentă pe întregul internet. Similar adreselor fizice, adresele IP permit calculatoarelor de pe internet să se găsească reciproc și să comunice. Adresele IP sunt o parte integrantă a protocolului IP, fundamentul pe care este construit internetul. Din nou, voi analiza detaliile neplăcute despre cum funcționează protocolul IP.

8 moduri de a vă ascunde adresa IP

# 1. Utilizați un VPN pentru a vă ascunde adresa IP

Țări de aplicații mobile ExpressVPN

Un VPN sau Virtual Private Network este un serviciu software care criptează toate datele trimise către și de pe internet și le rutează printr-un server VPN într-o altă locație. Serverul VPN acționează ca un intermediar între dispozitivul dvs. și internetul, astfel încât site-urile web și aplicațiile online văd doar adresa IP a serverului și nu propria dvs..

Majoritatea VPN-urilor sunt servicii de abonament care costă câțiva dolari pe lună pentru acces la sute sau chiar mii de servere din întreaga lume. Trebuie doar să vă înscrieți și să descărcați aplicațiile pentru dispozitivele dvs. După aceea, ascunderea adresei IP durează doar câteva clicuri. Este foarte ușor.

CEA MAI BUNĂ VPN SĂ-ȚI ascund IP-ul: Recomandarea mea de top este ExpressVPN. Este ușor de utilizat și îmi oferă acces la mii de servere din 94 de țări, ceea ce îl face util pentru deblocarea conținutului blocat de regiune. Aveți și o mulțime de lățime de bandă de mare viteză și securitate de top. Planurile vin cu o garanție de returnare de 30 de zile, astfel încât să o puteți încerca fără riscuri.

  Cum să rămâi complet anonim și ascuns online

Cu toate acestea, este un pic mai scump decât concurența. Dacă ExpressVPN este prea bogat pentru gusturile tale, apoi încearcă CyberGhost sau NordVPN. Acestea oferă servicii VPN competitive la un cost mai mic.

Iată cum să ascundeți adresa dvs. IP:

 1. În primul rând, verificați adresa dvs. IP curentă prin Google, „Care este IP-ul meu?”
 2. Înscrieți-vă la un VPN. Vă recomandăm ExpressVPN.
 3. Descărcați aplicația VPN pe dispozitivul dvs. Utilizatorii Windows și Mac își obțin de obicei aplicația de pe site-ul furnizorului. Utilizatorii iOS și Android își obțin aplicația din App Store și respectiv Google Play.
 4. Instalați aplicația VPN și rulați-o.
 5. Conectați-vă folosind datele de autentificare ale contului pe care le-ați creat la pasul doi.
 6. Selectați un server sau o locație a serverului. Noua dvs. adresă IP va fi cea a acestui server.
 7. Faceți clic pe butonul Conectare sau apăsați dublu pe server pentru a iniția o conexiune.
 8. Odată ce conexiunea a fost stabilită, veți avea o nouă adresă IP. Pentru a confirma, Google „care este IP-ul meu?” Noua dvs. adresă IP ar trebui să fie diferită de cea din primul pas.

Iată un videoclip despre cum să ascundeți adresa dvs. IP cu un VPN

Majoritatea furnizorilor VPN comerciali, inclusiv ExpressVPN, utilizează adrese IP partajate, ceea ce înseamnă că toți utilizatorii VPN conectați la același server sunt ascunși în spatele aceleiași adrese IP - cea a serverului VPN.

Un VPN care utilizează adrese IP partajate nu numai că îți ascunde adresa IP reală, ci te face să nu te distingi de toți ceilalți utilizatori. Activitatea dvs. online nu poate fi urmărită la un singur utilizator, adăugând un strat semnificativ de anonimat.

Dacă sunteți serios despre ascunderea adresei IP, este esențial să obțineți o VPN cu aceste funcții:

 • Servere DNS private - DNS funcționează ca o carte de telefon pentru internet prin traducerea numelor de domeniu precum „comparatitech.com” în adrese IP pe care dispozitivul dvs. le poate utiliza pentru a comunica. În mod implicit, probabil utilizați servere DNS operate de Furnizorul de servicii Internet (ISP) sau Google, care vă pot vedea adresa IP atunci când solicitați un site web, chiar și atunci când sunteți conectat la un VPN. Din acest motiv, este important să folosiți o VPN care operează propriile servere DNS, astfel încât să nu expuneți niciodată adresa dvs. IP la o terță parte.
 • Protecție împotriva scurgerilor - VPN-urile sunt menite să protejeze toate datele de pe internet care călătoresc către și de pe dispozitivul dvs., dar uneori se scurg. Când scurg, ei îți expun adresa IP. Obțineți-vă un VPN care are DNS, IPv6 și prevenirea scurgerilor WebRTC.
 • Kill switch - Un comutator de ucidere sau blocarea de rețea taie întregul dispozitiv de pe internet dacă conexiunea VPN scade dintr-un anumit motiv, împiedicând să fie trimise ceva de pe adresa dvs. IP reală fără protecția VPN.
 • Politica fără jurnal - Furnizorul VPN nu trebuie să înregistreze sau să stocheze jurnalele activității dvs. de internet sau orice detalii de conexiune care ar putea fi utilizate pentru a vă identifica.

2. Utilizați un proxy pentru a vă ascunde adresa IP

La fel ca un VPN, un proxy acționează ca un intermediar între dispozitivul dvs. și internet. Site-urile și aplicațiile văd adresa IP a serverului proxy și nu adresa dvs. IP reală.

  Cele mai bune VPN-uri pentru vizionarea Netflix Japonia din străinătate

De fapt, un VPN este tehnic un tip de proxy. Dar, când spun „proxy”, mă refer de obicei la oricare Proxy SSL, SSH sau SOCKS. Aceste tipuri de proxy nu au de obicei criptarea și alte caracteristici de securitate oferite de VPN-uri, dar ascund adresa dvs. IP de site-uri web. Acestea pot fi configurate în aplicații existente, cum ar fi browserul dvs. sau, precum VPN, utilizați o aplicație terță parte.

Proxy-urile nu includ, de obicei, trafic DNS, astfel încât solicitările site-ului dvs. web se duc în continuare la un server DNS terță parte care vă poate vedea adresa IP reală. VPN-urile cu protecție împotriva scurgerilor nu au această problemă. În plus, IP-ul dvs. real ar putea fi expus dacă conexiunea proxy scade din anumite motive.

Deoarece proxie-urile nu au autentificarea VPN-urilor, acestea sunt, de asemenea, mai susceptibile la atacurile om-in-the-middle, în care un atacator se poate prezenta ca server proxy pentru a-ți fura datele.

Unele VPN-uri oferă proxy-uri HTTPS (SSL) ca extensii ale browserului pentru Chrome și Firefox. Acestea fac o treabă decentă în protejarea browserului dvs., dar alte aplicații și solicitări DNS vă pot expune adresa IP.

3. Folosiți Tor pentru a vă ascunde gratuit adresa IP

informații despre circuitul tor browserului

Tor, scurt pentru The Onion Router, este o rețea descentralizată de anonimat la nivel mondial, operată de mii de voluntari. Când vă conectați la Tor, traficul dvs. de internet este criptat și dirijat printr-o secvență aleatorie a acestor „noduri” voluntare, care sunt asemenea serverelor proxy. Site-urile web pot vedea doar adresa IP a ultimului server din secvență, numit nod de ieșire.

De fiecare dată când vizitați un site web, succesiunea nodurilor se schimbă. Acest lucru face practic imposibil de urmărit activitatea la adresa IP inițială.

Cel mai simplu mod de a folosi Tor este să descărcați și să instalați browserul Tor. Funcționează la fel ca o versiune barebones a oricărui alt browser, cum ar fi Chrome și Firefox, și este complet liber.

Există însă dezavantaje. Tor este lent și nu este potrivit pentru torrenting sau streaming-stick la navigarea web. În plus, Tor este adesea asociat cu infracționalitate, deoarece poate fi utilizat pentru a accesa site-urile darknet și ilicite. Unele site-uri blochează conexiunile din nodurile Tor cunoscute, iar ISP-ul dvs. s-ar putea încrunta la utilizarea acestuia.

Vedeți și: Cum puteți configura un serviciu Tor ascuns

4. Conectați-vă la o altă rețea pentru a vă schimba adresa IP

Ori de câte ori schimbați rețele, adresa IP se schimbă și ea. Așadar, dacă credeți că adresa IP pe care ați fost utilizată a fost compromisă, blocată sau urmărită, atunci puteți modifica rețele pentru a obține una nouă.

Vă puteți conecta la o rețea WiFi publică sau privată sau puteți utiliza conexiunea de date mobile a telefonului smartphone. Rețineți că hotspot-urile wifi publice și rețelele deschise pot fi motive de vânătoare pentru hackeri care pot profita de lipsa de criptare și autentificare. Optați pentru rețele care necesită o parolă, dacă este posibil.

5. Cereți ISP-ului să vă schimbe adresa IP

ISP-ul dvs. este entitatea care decide cine primește ce adresă IP. Așadar, dacă doriți să schimbați adresa IP dintr-un motiv oarecare, încercați să le dați un apel. Veți avea nevoie de informațiile contului dvs. la îndemână, precum și de adresa dvs. IP curentă.

Nu ar trebui să fie prea greu să obțineți o adresă IP diferită, dar nu vă așteptați să rămână la fel pentru totdeauna. Deoarece adresele IP sunt reciclate în mod constant pentru a păstra numărul limitat de adrese IP disponibile, adresa dvs. IP se va schimba probabil din când în când. Acestea sunt numite dinamic Adrese IP.

  Cum să obțineți o adresă IP a SUA în 5 pași simpli (funcționează încă în 2023)

Ați putea solicita o static Adresa IP care nu se schimbă niciodată, dar pot exista un proces de solicitare și o taxă suplimentară.

6. Deconectați modemul pentru a vă schimba adresa IP

Aceasta nu este garantată să funcționeze, dar puteți obține adesea o nouă adresă IP deconectând modemul de internet și conectând-o din nou. Când pierdeți conexiunea la ISP, vechea dvs. adresă IP va fi reciclată. Când restabiliți o conexiune, vi se va atribui o nouă adresă IP.

Cu cât lăsați modemul deconectat, cu atât această tactică va funcționa. Încercați să-l lăsați deconectat peste noapte dacă trebuie.

ISP-ul dvs. trebuie să utilizeze adrese IP dinamice pentru ca acesta să funcționeze. Majoritatea o fac.

7. Folosiți un firewall NAT pentru a ascunde adresa IP privată

Dacă utilizați un router wireless pentru a vă conecta la internet, este probabil să vă aflați în spatele unui firewall NAT. În termeni simpli, un firewall NAT permite mai multor dispozitive din aceeași rețea să utilizeze aceeași adresă IP publică, dar adrese IP private unice. Traducerea adreselor de rețea (NAT) transmite cererile și datele de la adresele IP private ale dispozitivelor individuale către destinația lor online, sub adresa IP publică a routerului. Aceasta conservă spațiul de adrese (numărul de adrese IP disponibile) și previne comunicarea nesolicitată de intrare cu computerele potențial periculoase pe internet.

Un firewall NAT nu vă ascunde adresa IP publică, ci adresa IP privată. Toate dispozitivele conectate la un router activat NAT vor partaja o adresă IP publică. Firewall-ul NAT va împiedica orice comunicare online care nu răspunde la o solicitare trimisă de la o adresă IP privată. Toate celelalte solicitări și pachete de date sunt aruncate deoarece nu au o adresă IP privată la care pot fi redirecționate.

8. Reînnoiește-ți adresa IP pentru a-ți schimba adresa IP privată

După cum am menționat mai sus, dacă sunteți conectat la un router de internet prin wifi sau prin cablu Ethernet, atunci veți avea probabil un privat, sau local, Adresa IP. Nu este la fel de important să păstrați secret această adresă IP pe internet, dar pot exista cazuri în care trebuie să o schimbați.

Puteți face acest lucru introducând câteva comenzi simple în promptul de comandă Windows sau terminalul Mac.

Cum să vă reînnoiți adresa IP pe Windows:

 1. Căutați Prompt comandă și faceți clic dreapta pe Rulat ca administrator
 2. introduce ipconfig / release
 3. introduce ipconfig / reînnoiește

Acum ar trebui să vedeți o nouă adresă IP locală.

Cum să vă reînnoiți IP-ul pe MacOS:

 1. Apasă pe măr meniu și deschideți Preferințe de sistem
 2. Selectați Reţea
 3. Evidențiați rețeaua la care v-ați conectat în panoul din stânga
 4. Clic Avansat…
 5. Selectează TCP / IP fila
 6. Clic Reînnoiește contractul de închiriere DHCP

Mac-ul dvs. va avea acum o altă adresă IP privată.

Nu puteți ascunde niciodată adresa dvs. IP de ISP

Nu este posibil să vă ascundeți adresa IP de ISP. Are sens: ISP-ul meu îmi oferă servicii internet și, prin urmare, o adresă IP. Fără o adresă IP, nu mă pot conecta la internet.

VPN-urile și proxy-urile nu înlocuiesc literalmente adresa IP existentă. Ele vă maschează adresa IP cu una singură, astfel încât alte computere și servere de pe internet să nu o poată vedea. Dar adresa dvs. IP reală este încă acolo, comunicând prin proxy sau server VPN ca intermediar.

Chiar dacă nu puteți ascunde niciodată adresa IP reală de ISP-ul dvs., puteți ascunde conținutul și destinația activității dvs. de internet cu un VPN. Criptarea împiedică ISP-ul dvs. să vadă ce informații trimiteți și primiți, iar ISP poate vedea doar că sunteți conectat la un server VPN - nu la site-urile web sau aplicațiile pe care le utilizați. În schimb, VPN-ul îți ascunde adresa IP reală de site-uri și aplicații, dar acestea văd totuși conținutul și destinația comunicațiilor dvs. pe internet.

Singurele părți care pot vedea toate cele trei - adresa dvs. IP reală, site-urile web pe care le vizitați și ce date sunt transmise între cele două - sunteți dumneavoastră și furnizorul dvs. VPN. Din acest motiv, recomand doar VPN-urile care nu stochează niciun jurnal al activității dvs. online.

About the author

Comments

 1. Romanian:

  Adresa IP este un aspect important al conectivității la internet și poate fi utilizată pentru a urmări și a bloca conținutul în funcție de regiune. Din acest motiv, mulți utilizatori preferă să-și ascundă adresa IP de furnizorii de internet, hackeri, guverne și agenții de publicitate. Există mai multe metode gratuite și plătite pentru a face acest lucru, inclusiv utilizarea unui VPN, a unui proxy sau a rețelei Tor. Este important să știți adresa dvs. IP pentru a putea să o ascundeți și să o schimbați. În general, adresa dvs. IP este unică și poate fi utilizată pentru a identifica dispozitivul și locația. VPN-ul este o opțiune populară pentru a vă ascunde adresa IP și recomandarea mea este ExpressVPN. Cu toate acestea, există și alte opțiuni disponibile, cum ar fi CyberGhost sau NordVPN.

 2. ul de VPN la un preț mai accesibil și au, de asemenea, o mulțime de servere din întreaga lume. Este important să alegeți un VPN de încredere și să citiți recenziile înainte de a face o achiziție. Utilizarea unui VPN este una dintre cele mai bune metode de a vă ascunde adresa IP și de a vă proteja confidențialitatea online.

  2. Utilizați un proxy pentru a vă ascunde adresa IP

  Un proxy este un server intermediar între dispozitivul dvs. și internet. Atunci când utilizați un proxy, site-urile web și aplicațiile online văd doar adresa IP a serverului proxy și nu propria dvs.. Există multe servere proxy gratuite și plătite disponibile, dar trebuie să fiți atenți la securitatea acestora. Unele servere proxy gratuite pot fi nesigure și pot fi utilizate de hackeri pentru a vă urmări activitatea online. Dacă utilizați un server proxy, asigurați-vă că este de încredere și că are o politică strictă de confidențialitate.

  3. Folosiți Tor pentru a vă ascunde gratuit adresa IP

  Tor este un software gratuit și open-source care vă permite să navigați pe internet anonim. Tor criptează traficul dvs. și îl rutează prin mai multe servere înainte de a ajunge la destinație, astfel încât site-urile web și aplicațiile online văd doar adresa IP a ultimului server din lanțul Tor și nu propria dvs.. Tor este o opțiune bună pentru cei care doresc să-și ascundă adresa IP fără a plăti pentru un serviciu VPN sau un server proxy. Cu toate acestea, Tor poate fi mai lent decât alte metode de ascundere a adresei IP și poate fi blocat de unele site-uri web și servicii online.

  4. Conectați-vă la o altă rețea pentru a vă schimba adresa IP

  Dacă sunteți conectat la internet prin Wi-Fi sau cablu Ethernet, puteți schimba adresa dvs. IP prin conectarea la o altă rețea. De exemplu, puteți merge la o cafenea sau la o bibliotecă și să vă conectați la rețeaua lor Wi-Fi. Adresa dvs. IP va fi diferită de cea pe care o aveți acasă. Această metodă este utilă pentru cei care doresc să-și schimbe adresa IP fără a utiliza un serviciu VPN sau un server proxy.

  5. Cereți ISP-ului să vă schimbe adresa IP

  Dacă doriți să vă schimbați adresa IP, puteți contacta furnizorul dvs. de internet și să le cereți să vă schimbe adresa IP. Unele ISP-uri oferă această opțiune gratuit, în timp ce altele pot percepe o taxă. Este important să rețineți că această metodă poate fi utilă doar pentru a vă schimba adresa IP publică. Adresa dvs. IP privată (cea din rețeaua dvs. locală) nu va fi afectată.

  6. Deconectați modemul pentru a vă schimba adresa IP

  O altă metodă simplă de a vă schimba adresa IP este să deconectați modemul și să-l reconectați după câteva minute. Acest lucru va determina furnizorul dvs. de internet să vă atribuie o nouă adresă IP. Această metodă poate fi utilă pentru cei care doresc să-și schimbe adresa IP fără a utiliza un serviciu VPN sau un server proxy.

  7. Folosiți un firewall NAT pentru a ascunde adresa IP privată

  Un firewall NAT (Network Address Translation) poate fi utilizat pentru a ascunde adresa IP privată a dispozitivului dvs. de pe rețeaua locală. Acest lucru poate fi util pentru a vă proteja împotriva atacurilor din rețea și pentru a vă ascunde adresa IP de pe rețeaua local

 3. VPN, care sunt și ele opțiuni bune și mai accesibile.

  În general, utilizarea unui VPN este una dintre cele mai bune metode de a vă ascunde adresa IP și de a vă proteja confidențialitatea online. Este important să alegeți un VPN de încredere și să vă asigurați că acesta oferă o conexiune sigură și rapidă.

  2. Utilizați un proxy pentru a vă ascunde adresa IP

  Un proxy este un server intermediar între dispozitivul dvs. și internet. Atunci când utilizați un proxy, toate cererile dvs. de acces la internet sunt ruteate prin serverul proxy, astfel încât site-urile web și aplicațiile online văd doar adresa IP a serverului proxy și nu propria dvs.

  Există multe proxy-uri gratuite și plătite disponibile online, dar trebuie să fiți atenți la alegerea unui proxy de încredere și sigur. Unele proxy-uri gratuite pot fi nesigure și pot compromite confidențialitatea dvs. online.

  3. Folosiți Tor pentru a vă ascunde gratuit adresa IP

  Tor este un software gratuit și open-source care vă permite să navigați pe internet anonim prin rutearea traficului dvs. prin mai multe servere intermediare. Acest lucru face ca adresa dvs. IP să fie ascunsă și dificil de urmărit.

  Cu toate acestea, utilizarea Tor poate fi mai lentă decât utilizarea unui VPN sau a unui proxy, iar unele site-uri web și aplicații online pot fi incompatibile cu Tor. De asemenea, trebuie să fiți atenți la alegerea site-urilor web pe care le accesați prin Tor, deoarece unele site-uri pot fi nesigure sau pot compromite confidențialitatea dvs. online.

  4. Conectați-vă la o altă rețea pentru a vă schimba adresa IP

  Dacă sunteți conectat la o rețea Wi-Fi sau la un cablu Ethernet, puteți schimba adresa dvs. IP prin conectarea la o altă rețea. Acest lucru poate fi util dacă doriți să accesați conținut blocat prin regiune sau dacă doriți să vă ascundeți adresa IP pentru alte motive.

  5. Cereți ISP-ului să vă schimbe adresa IP

  Dacă doriți să vă schimbați adresa IP, puteți contacta furnizorul dvs. de internet și să solicitați o schimbare a adresei IP. Acest lucru poate fi util dacă doriți să vă ascundeți adresa IP sau dacă aveți probleme cu adresa IP curentă.

  6. Deconectați modemul pentru a vă schimba adresa IP

  Dacă doriți să vă schimbați adresa IP rapid și ușor, puteți deconecta modemul dvs. de la rețea și să-l reconectați după câteva minute. Acest lucru va determina furnizorul dvs. de internet să vă atribuie o nouă adresă IP.

  7. Folosiți un firewall NAT pentru a ascunde adresa IP privată

  Un firewall NAT (Network Address Translation) poate fi utilizat pentru a ascunde adresa IP privată a dispozitivului dvs. de la internet. Acest lucru poate fi util dacă doriți să vă protejați dispozitivul de atacurile online sau dacă doriți să vă ascundeți adresa IP pentru alte motive.

  8. Reînnoiește-ți adresa IP pentru a-ți schimba adresa IP privată

  Dacă doriți să vă schimbați adresa IP privată, puteți reînnoi adresa IP prin intermediul setărilor de rețea ale dispozitivului dvs. Acest lucru poate fi util dacă doriți să vă ascundeți adresa IP sau dacă aveți probleme cu adresa IP curentă.

  În concluzie, există multe metode de a vă ascunde adresa IP și de a vă proteja confidențialitate

 4. O adresă IP este un aspect important al conectivității la internet și este utilizată pentru a identifica dispozitivul și locația acestuia. Cu toate acestea, adresa IP publică poate fi utilizată pentru a urmări utilizatorii și a împiedica accesul la conținut blocat prin regiune. Din acest motiv, este important să știm cum să ne ascundem adresa IP. Există mai multe metode gratuite și plătite pentru a face acest lucru, cum ar fi utilizarea unui VPN, a unui proxy sau a Tor. Este important să alegeți o metodă care să se potrivească nevoilor și preferințelor dvs. personale. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că nu puteți ascunde niciodată adresa dvs. IP de furnizorul dvs. de internet.

Comments are closed.

Adblock
detector