Cum să eliminați aplicațiile de pe Facebook pentru o mai bună confidențialitate

facebook pe malul mării

Având în vedere articolul nostru recent despre aplicația de testare Facebook „cele mai utilizate cuvinte”, o mulțime de oameni din comentarii ne-au întrebat: „Bine, deci această aplicație îmi afectează confidențialitatea. Cum scap de asta?

Pentru a începe, înțelegeți că, oricând vă conectați cu Facebook pe un site sau o altă aplicație decât Facebook, renunțați la date. Aceste aplicații și site-uri web se conectează la platforma Facebook, ceea ce permite Facebook să-și extindă acoperirea în schimbul unei soluții de conectare ușoare și a unor date ale utilizatorilor pentru producătorul de aplicații. După ce o aplicație este autorizată prin intermediul platformei Facebook, aceasta rămâne autorizată până când utilizatorul spune altfel, chiar dacă este folosită o singură dată. Dacă nu ați intrat niciodată în setările Facebook și v-ați uitat efectiv la lista de aplicații autorizate să vă conectați la contul dvs. de Facebook, s-ar putea să fiți surprinși să vedeți câte aplicații vechi, neutilizate, încă colectând datele dvs..

Cum să ștergeți aplicațiile Facebook

Pentru a elimina aplicațiile și a edita permisiunile, deschideți Facebook într-un browser desktop. Faceți clic pe săgeata drop în colțul din dreapta sus și selectați Setări. În partea stângă a paginii următoare, alegeți Aplicații. Va apărea o listă de aplicații conectate la contul dvs. de Facebook.

Dacă preferați să faceți acest lucru prin mobil, derulați în jos la secțiunea următoare.

eliminarea aplicației facebook 1

Dacă doriți să păstrați aplicația, dar să restricționați permisiunile, adică ce informații poate vedea pe profilul dvs., faceți clic pe creion. Aici veți vedea o listă de permisiuni cu marcaje de pe dreapta. Unele permisiuni sunt necesare, ceea ce înseamnă că nu le puteți elimina, dar restul poate fi debifat fără a afecta aplicația. Puteți modifica, de asemenea, cine poate vedea activitatea aplicației și notificările dvs..

Derulați un pic în jos și există o secțiune „Aflați mai multe”, unde, printre altele, veți găsi informații de contact pentru dezvoltator și un număr de ID al aplicației. Dacă doriți ca datele dvs. de pe Facebook să fie eliminate de pe serverele producătorului de aplicații, trimiteți-le un e-mail spunând acest lucru cu ID-ul utilizatorului aplicației inclus. Acest lucru îi va ajuta să localizeze datele și să le șteargă.

În partea de jos a ferestrei pop-up se găsesc legături externe pentru termenii de utilizare și politica de confidențialitate a aplicației. Dacă vă întrebați cum folosește o aplicație informațiile dvs. și cu cine o distribuie, acesta este locul în care ar trebui să arătați. Politicile de confidențialitate tind să fie mai ușor de citit, în timp ce termenii de utilizare sunt documente legale mai complicate.

Legați capetele libere

După ce ați eliminat aplicațiile nedorite și a restrâns permisiunile la cele rămase, să luăm un moment pentru a configura alte câteva setări pe această pagină. Derulați în jos pentru a găsi două căsuțe: aplicații, site-uri web și pluginuri și aplicații pe care le folosesc altele.

eliminarea aplicației facebook 5

Dacă doriți o opțiune nucleară care să taie toate părțile terțe din contul de Facebook, faceți clic pe Modificați sub aplicații, site-uri și pluginuri, apoi faceți clic pe Dezactivați platforma. Nu există nicio modalitate de a anula acest lucru, deci asigurați-vă că nu mai aveți nevoie de autentificare pe Facebook pentru niciuna dintre aceste aplicații.

eliminarea aplicației facebook 6

Acum faceți clic pe Modificați sub Aplicații Altele Utilizare. Acesta este locul în care controlați ce informații pot colecta aplicațiile terțe utilizate de prietenii dvs. De exemplu, chiar dacă nu utilizați niciodată autentificare pe Facebook pentru aplicații de testare, asta nu înseamnă că prietenii dvs. nu o fac. Dacă prietenul dvs. autorizează o aplicație care îi permite să-și vadă lista de prieteni, datele dvs. pot fi în continuare în pericol. Aici puteți debifa categoriile pe care nu doriți ca prietenii dvs. să le compromită în numele dvs..

În cele din urmă, dacă sunteți îngrijorat de faptul că oamenii văd postări vechi făcute anterior modului în care Facebook controlează audiența acum, caseta finală din această pagină vă permite să modificați asta. Faceți clic pe meniul derulant sub Versiuni vechi de Facebook pentru mobil pentru a seta publicul preferat (Numai eu, Prieteni, Prieteni, Public, etc.).

Modificarea permisiunilor de aplicație din aplicația mobilă Facebook

Aproape jumătate dintre utilizatorii Facebook accesează rețeaua socială exclusiv pe dispozitivul lor mobil. Rețineți că acest tutorial folosește versiunea Android a aplicației, deci pot exista unele discrepanțe minore cu versiunea iOS.

permisiuni pentru aplicații facebook pentru mobil 1
Deschideți aplicația și faceți clic pe meniul hamburger (trei linii orizontale) din dreapta sus. Derulați în jos și atingeți „Comenzi rapide pentru confidențialitate”.

permisiuni pentru aplicații facebook pentru mobil 2
Aici puteți schimba cine vede postările dvs., cine vă poate contacta, și bloca comunicațiile nedorite de la utilizatori specifici. Pentru a accesa permisiunile pentru aplicații, atingeți „Mai multe setări”.

permisiuni pentru aplicații facebook pentru mobil 3
Derulați un pic în jos și faceți clic pe „Aplicații”.

permisiuni pentru aplicații facebook pentru mobil 4
Înainte de a trece la gestionarea anumitor aplicații, atingeți „Aplicații utilizează alții” și deselectați totul, dacă nu aveți un motiv specific pentru a face altfel. Acest lucru împiedică aplicațiile pe care prietenii dvs. le utilizează să acceseze informații din contul dvs. Acum du-te înapoi și faceți clic pe caseta care scrie „Conectat-vă cu Facebook”.

permisiuni pentru aplicații facebook pentru mobil 5
Aici veți vedea o listă de aplicații și site-uri web conectate la contul dvs. de Facebook. Oricând te conectezi cu Facebook undeva online, aici va apărea. Începeți să faceți clic pe fiecare aplicație pentru a gestiona setările acesteia.

permisiuni pentru aplicații facebook pentru mobil 6
Pagina fiecărei aplicații vă va permite să vă setați vizibilitatea, să controlați informațiile pe care aplicația le poate colecta prin profilul dvs., să ajustați dacă aplicația poate sau nu să posteze în cronologia dvs. în numele dvs. și să eliminați aplicația cu totul. Termenii de utilizare și politica de confidențialitate a aplicațiilor se găsesc și aici.

Vă sugerăm să eliminați orice aplicație pe care nu o recunoașteți, să eliminați permisiunile care nu sunt necesare din cele pe care doriți să le păstrați și să setați vizibilitatea pe toate acestea pe „Numai eu”, cu excepția cazului în care aveți un motiv bun pentru a face altfel (Instagram fotografiile nu pot fi vizualizate de prieteni atunci când sunt setate pe Only Me, de exemplu). După ce ați trecut pe toată lista, ați terminat. Bucurați-vă de Facebook-ul dvs. mai sigur și mai privat!

„Facebook Beachfront” de mkhmarketing licențiat în baza CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 13 = 18

Adblock
detector