Cum să faci blog în anonimat, un ghid pentru activiști, denunțători și jurnaliști

Cum să faci blog în anonimat, un ghid pentru activiști, denunțători și jurnaliști

Trebuie doar să analizați modul în care guvernele și instituțiile statului încearcă să restricționeze conținutul pe internet pentru a înțelege cât de puternic a devenit web-ul atunci când vine vorba de diseminarea informațiilor, de conturare a unor narațiuni alternative și de descoperire a detaliilor până acum necunoscute publicului..

China ar putea fi a doua cea mai mare economie din lume, dar internetul este mai mult ca o intranet – cu o multitudine de site-uri populare precum Google, Facebook, Twitter, Pinterest și Medium blocate pentru utilizatorii din țară. Inginerii angajați guvernamentali lucrează non-stop pentru a asigura cetățenilor accesul numai la conținutul considerat potrivit de către stat.

Nu o numesc „Marele Firewall” degeaba.

Legate de: Care este cel mai bun VPN utilizat în China?

Chiar și SUA, considerate de mult timp un bastion al democrației, al libertății de exprimare și al conducătorului auto-numit al lumii libere, este în mijlocul uciderii neutralității netei și a deschiderii de date private pentru furnizorii de bandă largă care să monetizeze.

Este posibil ca internetul să fi pornit ca un proiect utopic pentru a face globul mai conectat și mai deschis prin descompunerea barierelor în calea informațiilor, dar astfel de idealuri sunt din ce în ce mai departe.

Cu toate acestea, ubicuitatea web-ului și accesibilitatea sa la nivel mondial înseamnă că internauții pot, într-o mare măsură, să descopere cunoștințe că guvernul sau angajatorul lor nu le poate dori.

Exemplele lui Raif Badawi din Arabia Saudită – care a fost condamnat la 10 ani de închisoare și 1.000 de lovituri doar pentru promovarea libertății de exprimare – precum și Waqas Goraya din Pakistan, preluat de agențiile de informații, dar ulterior eliberat după un spectacol de tortură severă nu trăim într-un lume care valorează libertatea de exprimare. De aici nevoia de a ne adapta în consecință.

Există și alte motivații pentru blogging în anonimat. Poate că nu doriți ca identitatea dvs. adevărată să fie dezvăluită în teama că prietenii și familia dvs. ar putea afla despre asta. Acest lucru este aplicabil dacă doriți să discutați despre subiecte tabu, cum ar fi sexul și sexualitatea, sănătatea mintală sau apariția întâmplătoare despre viața de zi cu zi..

Indiferent de obiectivul tău – pașii pentru menținerea unui profil discret pe web rămân în mare măsură aceiași.

1. Folosiți un alias fictiv

Acesta este un creier fără creier. Dacă nu doriți ca oamenii să știe cine sunteți cu adevărat, atunci primul pas este să vă asumați o identitate falsă. Să presupunem că vă bazați pe „Sarah Palin” ca nume de blog.

În acest scenariu, ar trebui să vă înregistrați pentru o adresă de e-mail gratuită și să o utilizați doar pe aceasta pentru dezvăluirea blogging. Exemple de site-uri care conțin adrese de e-mail gratuite sunt:

 1. Gmail
 2. Hotmail
 3. Yahoo

Vă recomandăm să folosiți un serviciu de e-mail gratuit, deoarece dacă plătiți unul, atunci cardul dvs. de credit sau detaliile PayPal vor fi înregistrate. Acest lucru lasă în urmă un traseu de hârtie – ușor pentru oameni să urmărească cine sunteți cu adevărat și anulând întregul scop al anonimatului.

  ISP-ul dvs. vă poate vedea istoricul de navigare; iată cum să o oprești

Există, de asemenea, opțiunea de a utiliza un cont de e-mail al arzătorului. Acestea sunt conturi care se autodistrug după o anumită perioadă de timp și nu necesită nicio informație personală. Guerilla Mail este un pariu sigur pentru înregistrări unice – nu există un proces de autentificare greoi și este complet gratuit. Pentru o opțiune pe termen lung, puteți utiliza ProtonMail, un serviciu criptat end-to-end, care este complet de urmărit. Cu toate acestea, există o capacitate limitată a serverului, ceea ce înseamnă că va trebui să solicitați o invitație.

În același timp, Sarah Palin va trebui să își găzduiască conținutul undeva – din nou, pentru a evita o urmă de hârtie. Unele site-uri care permit oamenilor să se înregistreze pentru un blog gratuit sunt: ​​Medium Tumblr WordPress Blogger Jekyll

Când vă înscrieți la o adresă de e-mail și la un cont de găzduire pe blog, este extrem de important să păstrați ascunse înregistrarea și să vă conectați. Dacă faceți acest lucru cu un browser normal, cum ar fi Chrome, pe o conexiune la internet nesigură, atunci este posibil ca un jurnal al acestei activități să fie stocat pe un server undeva, accesibil de către furnizorul de internet, furnizorul de e-mail și / sau gazda blogului..

În secțiunea următoare, vom explora cum să păstrăm anonimatul în orice moment – un factor crucial pentru a vă proteja confidențialitatea.

2. Criptați prezența dvs. digitală

Pregătirea pentru menținerea unei identități alternative este faptul că locația dvs. poate fi încă urmărită prin adresa IP pe care o utilizați pentru a vă conecta la internet.

Dacă utilizați computerul de acasă sau de lucru pentru a scrie bloguri, atunci furnizorul dvs. de bandă largă ține o înregistrare a acestuia în orice moment. Această informație nu este dificil de obținut pentru guverne sau chiar pentru companii private dacă s-a ajuns la asta.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este folosind o rețea virtuală virtuală (VPN). Pare mai intimidant decât este de fapt – dar nu-l lăsa să te scoată. Tot ce face un VPN este să mascheze adevărata dvs. locație de internet și să criptați tot traficul de internet către și de pe dispozitiv, ceea ce înseamnă că este imposibil ca hackerii sau autoritățile să stabilească unde vă aflați în lume.

Utilizarea unui VPN este legală în mare parte, deci nu încălcați nicio lege. Singura zonă gri este când au fost obișnuiți să acceseze ceva ilegal – cum ar fi site-urile de jocuri de noroc din Emiratele Arabe Unite.

Există o mulțime de opțiuni acolo, dar recomandarea noastră este ExpressVPN, pur și simplu pentru că este ușor de utilizat, are un număr mare de locații alternative și nu încurajează performanțele pe internet sau pe sistem. VPN se clasează, de asemenea, puternic atunci când vine vorba de evaluări de confidențialitate – bazate pe factori precum o politică „fără jurnal” și standardele de criptare.

3. Utilizarea browserului Tor

Dacă nu doriți să instalați o VPN, cealaltă opțiune este să utilizați un browser sigur și sigur, precum Tor.

Tor, un browser anonim dezvoltat inițial de Marina SUA, a fost lansat publicului în 2004 cu scopul de a facilita comunicarea anonimă în țările în care libertatea de exprimare a fost sever restricționată.

  Cum să ascundeți adresa dvs. IP (8 moduri, 6 sunt gratuite)

Intenția sa inițială a fost să ajute jurnaliștii, bloggerii, denunțătorii și activiștii – împiedicând agențiile guvernamentale să le urmărească și să utilizeze puterea web-ului pentru a transmite mesajul.

Tor este complet criptat – ceea ce înseamnă că orice activitate online nu este ferită de ochii indurerați – și un pas bun pe drumul către anonimat.

Funcționează prin utilizarea unei rețele extrem de sofisticate de servere proxy. Atunci când un utilizator introduce o adresă web, acești servere procesează cererea în numele dvs., ceea ce înseamnă că site-ul gazdă nu vede adresa IP reală.

Fluxul de trafic este criptat chiar și în timp ce paginile sunt în tranzit între servere. Tor adaugă mai multe straturi de securitate – blochează automat cookie-urile și alte programe de urmărire. De asemenea, blochează acele reclame pop-up enervante care utilizează în mod obișnuit locația dvs. pentru minunile lor programatice.

Din păcate, mai multe țări au înțeles puterea Tor și au blocat utilizatorii să-l descarce complet. Pentru a evita această interdicție, există opțiunea de a utiliza un site cu oglindă.

Faceți clic pe „ultima versiune stabilă” pentru sistemul de operare pe care doriți să instalați browserul Tor pe – Windows sau Mac – și descărcați-vă pe dispozitiv. După ce a fost descărcat, urmați instrucțiunile și efectuați modificările necesare pentru setările sistemului.

Ghidul de instalare vă va conduce pe întregul proces. Este de preferat să folosiți browserul în orice moment pe parcursul procesului de blogging – alternative precum Internet Explorer și Chrome vă vor stoca amprentele unice și vă vor facilita urmărirea..

Pentru o experiență anonimă îmbunătățită, este posibil să utilizați un browser VPN și Tor în tandem. Pentru a face asta, conectați-vă mai întâi la VPN după ce porniți computerul. Când aveți o conexiune stabilă, deschideți browserul Tor pentru a încărca și publica blogul dvs..

4. Pași pentru securitate suplimentară

Dacă conținutul pe care doriți să îl publicați are o natură extrem de sensibilă, atunci este posibil să doriți să luați în considerare găzduirea blogului pe darknet în loc de fața publică a internetului accesibilă de motoarele de căutare.

Aceasta este o abordare prudentă dacă simțiți că expunerea poate duce la riscuri grave pentru viața dvs. și, prin urmare, doriți să rămâneți complet ascunși. În acest scenariu, blog-ul dvs. nu ar putea fi citit de o mulțime de oameni, dar ca un informator te-ai simți în siguranță.

Odată ce blogul este în funcțiune, puteți comunica cu jurnaliștii printr-un serviciu de mesagerie criptat precum Telegram și să îi indicați pe site.

Există un tutorial complet despre cum să faceți acest lucru pentru utilizatori complet în întuneric. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă conectați la un VPN chiar dacă urmați programul pas cu pas.

De asemenea, este mult mai ușor să rămâi ascuns și anonim pe un computer / laptop decât pe un smartphone. Atât Android, cât și iOS nu sunt foarte bune pentru menținerea confidențialității, atât Google cât și Apple păstrează capacitatea de a monitoriza fiecare dispozitiv care folosește sistemul de operare.

Smartphone-urile folosesc, de asemenea, o multitudine de aplicații terțe, ceea ce înseamnă că există un transfer constant de date către și de pe dispozitivul dvs. către serverele din întreaga lume. VPN-urile pot fi utilizate pe telefonul dvs. pentru a cripta acest trafic, dar vă recomandăm să vă lipiți de computerele vechi pentru nevoile dvs. de blogging și anonimat.

  1 din 3 linii fixe din Marea Britanie vizate de escroci care implică BT

Dacă sunteți într-adevăr serios pentru a rămâne anonim, puteți chiar opta pentru un sistem de operare live precum Tails sau o distro Linux virtualizată precum Whonix sau Qubes.

5. Rămâneți offline cât mai mult timp posibil

Unii bloggeri au tendința de a scrie direct în WordPress sau pe CMS-ul blogului lor gazdă, dar această tactică vă poate lăsa expus. La urma urmei, cu cât sunteți mai lung online, cu atât amprenta digitală va fi mai mare. Și asta neagă esența motivului de a fi online în primul rând – să facem un blog anonim.

Toate scrierea, editarea și citirea corectă a postărilor de pe blogul dvs. ar trebui făcute offline. Utilizați un editor de text, cum ar fi Microsoft Word sau Pagini. Chiar și Google Docs are o opțiune offline. Scrieți, rescrieți și editați de câte ori doriți. Pur și simplu copiați și lipiți atunci când sunteți mulțumit de schița finală.

După ce ați terminat, asigurați-vă că fișierele text sunt șterse atât de pe desktop, cât și din coșul de gunoi. Nu doriți nicio dovadă a blogului rămas în memoria cache, deschisă pentru detectare.

6. Rămâneți păziți în orice moment

În afară de toate modalitățile sofisticate de a preveni geo-tagging-ul și descoperirea locației, este, de asemenea, o strategie prudentă pentru a nu dezvălui nici cele mai mici indicii ale profilului personal.

Dacă, de exemplu, locuiți în Los Angeles, atunci fiți foarte precaut să menționați chiar și lucruri precum California, West Coast sau orașe din apropiere. Acest lucru permite oamenilor să se restrângă în locația dvs. mult mai strâns decât înainte.

Suntem oameni și, prin urmare, falimentari. Este întotdeauna important să aveți încredere în intestinul dvs. – dacă primiți un e-mail aleatoriu de la cineva care pretinde că a citit blogul dvs. și dorește să se întâlnească pentru o cafea pentru a discuta despre acesta – nu presupuneți că este o informație bună.

Luați măsuri de precauție extreme – cereți dovezi privind identitatea persoanei printr-o fotocopie a pașaportului sau a permisului de conducere. Vedeți dacă se vede. Și asigurați-vă că persoana în cauză nu este un agent de securitate care să vă trimită.

De fapt, îți va face viața mai ușoară dacă refuzi pur și simplu să întâlnești fizic pe cineva care ți-a dat seama după ce ai citit blogul tău. Doar mențineți o abordare profesională – spuneți că preferați să interacționați prin e-mail și că nu vă simțiți inconfortabil cu un scenariu online-offline.

7. Evitați cele mai bune practici

Pentru a vă asigura că blogul dvs. este protejat de atacuri și malware, vă recomandăm să nu permiteți comentarii sau alte mijloace de introducere, cum ar fi înscrierea la newsletter, înregistrarea contului și căutarea.

Premisa aici este că persoana care dorește să scrie un blog în mod anonim nu dorește să-l monetizeze prin intermediul Adsense Google sau prin reclame native. Prin urmare, nu este necesar să se construiască o masă critică de utilizatori – aceste strategii sunt în general implementate pentru a crește traficul și pentru a obține rezultatele motoarelor de căutare..

Amenințarea malware este în mare parte anulată dacă acestea nu sunt deloc o opțiune.

„Blogging” de Cont anonim licențiat sub CC de 2.0

About the author

Comments

 1. tare și protejează confidențialitatea utilizatorilor.

  Translation:

  You just need to analyze how governments and state institutions try to restrict content on the internet to understand how powerful the web has become when it comes to disseminating information, shaping alternative narratives, and discovering previously unknown details to the public. China may be the worlds second-largest economy, but the internet is more like an intranet – with a multitude of popular sites such as Google, Facebook, Twitter, Pinterest, and Medium blocked for users in the country. Government-employed engineers work around the clock to ensure citizens only have access to content deemed appropriate by the state. Its not called the “Great Firewall” for nothing.

  Even the United States, long considered a bastion of democracy, freedom of expression, and the self-proclaimed leader of the free world, is in the midst of killing net neutrality and opening up private data to broadband providers to monetize. The internet may have started as a utopian project to make the globe more connected and open by breaking down barriers to information, but such ideals are increasingly distant. However, the ubiquity of the web and its global accessibility means that internet users can, to a large extent, discover knowledge that their government or employer may not want them to. Examples like Raif Badawi from Saudi Arabia – who was sentenced to 10 years in prison and 1,000 lashes just for promoting freedom of expression – as well as Waqas Goraya from Pakistan, taken by intelligence agencies but later released after a severe torture show, show that we do not live in a world that values freedom of expression. Hence the need to adapt accordingly.

  There are also other motivations for blogging anonymously. Perhaps you dont want your true identity to be revealed for fear that your friends and family might find out about it. This applies if you want to discuss taboo topics such as sex and sexuality, mental health, or random appearances about everyday life. Whatever your goal – the steps to maintaining a discreet profile on the web largely remain the same.

  1. Use a fictitious alias
  This is a no-brainer. If you dont want people to know who you really are, then the first step is to assume a false identity. Lets say youre relying on “Sarah Palin” as your blog name. In this scenario, you should sign up for a free email address and use it only for blogging disclosure. Examples of sites that contain free email addresses are: Gmail, Hotmail, Yahoo. We recommend using a free email service because if you pay for one, then your credit card or PayPal details will be recorded. This leaves behind a paper trail – easy for people to track who you really are and canceling out the entire purpose of anonymity.

  There is also the option of using a burner email account. These are accounts that self-destruct after a certain period of time and do not require any personal information. Guerilla Mail is a safe bet for one-time registrations – there is no cumbersome authentication process and it is completely free. For a long-term option, you can use ProtonMail, an end-to-end encrypted service that is completely traceable and protects user privacy.

Comments are closed.