Cum să obțineți o adresă IP din Marea Britanie cu un VPN în 5 pași simpli

cum să obțineți o adresă IP din Marea Britanie

Există o varietate de motive pentru care ați putea dori o adresă IP din Marea Britanie. Oamenii de vacanță sau expatriații britanici care trăiesc în străinătate ar putea dori să acceseze știri, emisiuni TV și filme pe UK Netflix, ITV Hub, BBC iPlayer și All 4. Sau poate că doriți să deblocați acoperirea sportivă britanică de pe Sky Sports sau BT Sport. Cei care au conturi bancare din Marea Britanie cu Barclays, Natwest, Lloyds și HSBC, ar putea avea nevoie, de asemenea, de o adresă IP britanică pentru a nu fi semnalizați de către autoritățile de reglementare a securității.

În acest ghid, vă vom învăța cum să achiziționați în mod sigur și sigur o adresă IP din Marea Britanie. Cel mai simplu și rapid mod de a face acest lucru este folosirea unei rețele virtuale private (VPN). Un VPN este practic un software care criptează tot traficul care curge către și de pe dispozitiv și îl rutează printr-un server intermediar la alegere. Alegând un serviciu VPN care oferă servere în Marea Britanie, este posibil să vă faceți impresia că vă aflați într-adevăr în țară..

După cum am menționat, cel mai eficient mod de a obține o adresă IP din Marea Britanie este să vă înscrieți la un VPN. Serviciile VPN plătite oferă o gamă robustă de locații server. Selectarea unuia care este staționată în Marea Britanie va face să pară că accesați web-ul din regiunea respectivă.

Vom intra în mai multe detalii despre fiecare furnizor mai jos, dar dacă aveți timp doar pentru un scurt rezumat, iată un lista celor mai bune VPN-uri pentru obținerea unei adrese IP din Marea Britanie:

 1. ExpressVPN Topează cu ușurință această listă. O mulțime de servere din Marea Britanie care sunt reglate pentru performanțe rapide și sigure. Confidențialitatea și aplicațiile de vârf sunt ușor de utilizat. Garanție de returnare de 30 de zile.
 2. CyberGhost Cel mai bun furnizor de buget care oferă funcții de securitate solide și servere rapide.
 3. NordVPN Puternic, care atinge peste greutatea sa pentru viteză și securitate. O mulțime de servere în Marea Britanie.
 4. IPVanish Ideal pentru intimitate și torenting, dar nu este prima alegere pentru streaming. Permite 10 conexiuni simultane.
 5. PrivateVPN Numărul mic de server, dar a obținut viteze bune în testarea noastră. Confidențialitate și securitate amplă.

Cum se obține o adresă IP din Marea Britanie

Este foarte simplu să obții o adresă IP din Marea Britanie și să accesezi întregul conținut britanic preferat de oriunde.

Iată cum puteți obține o adresă IP din Marea Britanie:

 1. Înregistrați-vă pentru un serviciu VPN și descărcați aplicația relevantă pentru dispozitivul dvs. Vă recomandăm ExpressVPN.
 2. Ștergeți toate cookie-urile și reporniți dispozitivul.
 3. Lansați și conectați-vă la aplicația mobilă VPN sau clientul desktop.
 4. Conectați-vă la un server din Marea Britanie și așteptați conectarea
 5. Acum aveți o adresă IP din Marea Britanie și puteți naviga pe web în timpul liber.

Sfat: CUM SĂ OBȚINEȚI UN VPN PLATIT GRATUIT GRATUIT: Nu toată lumea va avea nevoie de o adresă IP din Marea Britanie pentru o perioadă lungă de timp și, prin urmare, poate să nu dorească să se alunge pentru un angajament de peste un an sau mai mult. Dacă pur și simplu călătorești puțin și ai nevoie de un VPN pentru o perioadă scurtă de timp, îți recomandăm să profitezi de garanția de returnare a banilor ExpressVPN pentru 30 de zile. Va trebui să plătiți în avans prin înscrierea cu un card de credit valid, dar compania oferă o rambursare completă dacă este anulată în primele 30 de zile. Nu am auzit de nicio situație în care acest angajament nu a fost respectat, așa că este destul de lipsit de riscuri.

Nu contează unde vă aflați în lume - ar putea fi SUA, Franța, Germania, Canada, Australia, India, Singapore, Thailanda sau în altă parte - procesul de obținere a unei adrese IP din Marea Britanie este același.

Cele mai bune VPN-uri pentru obținerea unei adrese IP din Marea Britanie

Lista noastră cu cele mai eficiente servicii care furnizează adrese IP din Marea Britanie a fost elaborată pe baza următorilor factori:

 • Menține mai multe servere localizate în Marea Britanie
 • Deblochează conținutul geo-restricționat cu ușurință
 • Include protocoale rigide de criptare, astfel încât datele dvs. să fie protejate
 • Oferă aplicații pentru Android, iOS, Windows și MacOS
 • Nu stochează jurnalele de trafic detaliate
 • Oferă valoare pentru bani

1. ExpressVPN

ExpressVPNIanuarie 2020

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

ExpressVPN este un top-rounder. Oferă servicii fiabile și viteze rapide, alături de asistență clienți de top. În prezent, compania oferă peste 3.000 de servere de mare viteză, răspândite pe tot globul. Există o listă importantă de opțiuni în Marea Britanie și multe altele în America de Nord și în anumite părți ale Europei.

Una dintre caracteristicile distinctive ale furnizorului este capacitatea sa de a debloca conținut restricționat geo, inclusiv Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Sky și multe altele.

ExpressVPN folosește protocoale de criptare de rang militar care parcurg un drum lung în consolidarea conexiunii dvs. și anularea oricăror încercări de a-ți transmite datele. Acesta folosește AES-CBC de 256 biți ca standard implicit de criptare, precum și autentificare HMAC și secret secret perfect. Este inclus un comutator de ucid internet, pe care îl numește „blocare de rețea”. Partea cea mai bună este că aceste protocoale accidentate nu deteriorează deloc parametrii de viteză.

Compania nu stochează niciun jurnal de trafic detaliat pe serverele sale. Acesta păstrează o listă de metadate, dar aceasta va îmbunătăți calitatea serviciului, iar adresele IP ale utilizatorului nu sunt înregistrate niciodată. ExpressVPN este încorporat în Insulele Virgine Britanice, ceea ce înseamnă că nu intră în jurisdicția autorităților guvernamentale din SUA și Marea Britanie.

ExpressVPN oferă aplicații pentru Windows, MacOS, Android și iOS.

Pro:

 • Serverele rapide și fiabile din Marea Britanie sunt potrivite pentru majoritatea scopurilor
 • Nu există probleme care deblochează conținutul de streaming din Marea Britanie în timp ce în străinătate, cum ar fi Netflix, BBC iPlayer și altele
 • Vitezele serverului sunt excelente pentru streaming HD și descărcări rapide
 • Funcții de securitate de înaltă calitate, cu o bună protecție a confidențialității
 • Suport de chat live 24 de ore, 7 zile pe săptămână

Contra:

 • Opțiuni avansate limitate pentru utilizatorii de energie

Scorul nostru:

4.5 din 5

CEA MAI BUNĂ VPN PENTRU O ADRESA IP din Marea Britanie: ExpressVPN este cea mai bună alegere. Conduce calea pentru deblocarea celor mai populare servicii de streaming și sport din Marea Britanie. Viteze excepționale pentru vizualizare HD fără buffer și securitate și confidențialitate totală. Încercați-l fără riscuri cu garanția de returnare a banilor pentru 30 de zile.

Citiți recenzia noastră despre ExpressVPN.

Ofertă specială cupon ExpressVPN - primește 3 luni în plus DEAL DE FREEGETCupon aplicat automat

2. CyberGhost

Cyberghost

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Cyberghost.com

Banii inapoi garantat: 45 DE ZILE

CyberGhost și-a consolidat serviciul în ultimele luni, în special după achiziția sa de către Crossrider - o firmă israeliană înregistrată în Marea Britanie. Momentan, oferă o selecție de 486 de servere în Regatul Unit, parte a unei rețele globale care numără 5.735 de servere presărate în 89 de țări.

Vă recomandăm soluția VPN pentru prețuri, servicii rapide și standarde impecabile de criptare. Alte funcții extraordinare, care sunt disponibile fără costuri suplimentare, includ un blocant de anunțuri, apărare anti-malware și anti-urmărire.

CyberGhost este capabil să deblocheze în mod fiabil o grămadă de conținut geo-restricționat, inclusiv Netflix. Aceasta o plasează într-o categorie de elită a VPN-urilor.

Tot traficul este securizat printr-o criptare AES de 256 biți pe protocolul OpenVPN în mod implicit, împreună cu secretul perfect perfect. Un comutator pentru uciderea internetului este inclus. Compania are sediul social și este înregistrată în România. Ca atare, nu este supusă niciunei legi obligatorii de păstrare a datelor. Creează unghiul de confidențialitate cu o politică internă de a nu stoca date despre utilizatori.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Android, iOS, Windows, Linux și MacOS.

Pro:

 • Prezență mare a serverului în Marea Britanie
 • Furnizor de valoare bună, cu servere rapide care sunt excelente pentru streaming și descărcare
 • Aplicațiile sunt ușor de utilizat și minunate pentru utilizatorii noi
 • Confidențialitatea și securitatea sunt solide

Contra:

 • Blocat în China și Emiratele Arabe Unite

Scorul nostru:

4 din 5

CEA MAI BUNĂ ALEGERE DE BUGETĂ: CyberGhost este excelent pentru începători. O alegere bugetară cu sute de servere din care să alegeți în Marea Britanie. Funcționează bine cu cele mai populare site-uri de sport și streaming din Marea Britanie. Nu stochează jurnalele și fluxurile video HD în mod fiabil. 45 de zile garanție înapoi.

Iată recenzia noastră aprofundată CyberGhost.

Cupon CyberGhost SPECIAL ANUL NOU: SALVAȚI 80% la planurile pe 3 ani + 2 luni GRATUIT OFERĂ Reducere aplicată automat

3. NordVPN

NordVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

NordVPN operează 532 de servere în Marea Britanie, în cadrul unei rețele globale de peste 5.000 în 59 de țări. Este un serviciu rapid și sigur care oferă soluții VPN de peste un deceniu.

Acest furnizor nu ar trebui să aibă probleme cu deblocarea conținutului geo-restricționat. Este, de asemenea, unul dintre rarele servicii care permit utilizatorilor să selecteze un server pe baza modului în care doresc să acceseze web; aceasta include streaming TV, confidențialitate foarte sigură, anti-DDoS și multe altele.

Standardele de criptare sunt solide. Serviciul utilizează protocolul AES de 256 biți în mod implicit, cuplat cu taste SSL de 2,048 biți. Protecția împotriva scurgerilor DNS este activată. NordVPN nu înregistrează datele utilizatorului sau nicio formă de informație de identificare personală, astfel încât amprenta digitală va rămâne ascunsă.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Android, iOS, Windows și MacOS.

Pro:

 • Operează peste 500 de servere în Marea Britanie
 • Poate debloca cele mai populare servicii de streaming din Marea Britanie
 • Furnizor de costuri reduse, fără compromisuri în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea
 • Documentație de asistență extinsă și opțiune de chat live

Contra:

 • Aplicația pentru desktop poate lua unele obișnuințe

Scorul nostru:

4.5 din 5

STRONG ALL-ROUNDER: NordVPN este o VPN de valoare bună. O opțiune de valoare excelentă care deblochează majoritatea serviciilor de sport și streaming din Marea Britanie. Credențe excelente de confidențialitate și securitate. 30 de zile garanție înapoi.

Iată recenzia noastră completă despre NordVPN.

Cupon NordVPNSpărați 70% la planul de 3 aniGAL DEALDiscont aplicat automat

4. IPVanish

IPVanish

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.IPVanish.com

Banii inapoi garantat: 7 ZILE

IPVanish operează 85 de servere în Marea Britanie. Rețeaua sa globală cuprinde peste 1.300 de servere distribuite în peste 75 de locații din întreaga lume. Serviciul este rapid, privat și are perioade de oprire minime. IPVanish funcționează perfect cu BBC iPlayer, HBO Now, Amazon Prime Video și Sling TV.

Standardele de criptare sunt la nivel superior. IPVanish folosește criptarea de 256 biți pe protocolul OpenVPN în mod implicit, autentificarea SHA512 și un schimb de chei DHE-RSA de 2,048 biți cu un secret perfect perfect. Nu stochează alte date decât atunci când un cont este înregistrat pentru prima dată, ceea ce îl plasează într-o veste similară cu NordVPN.

Acest serviciu este popular în rândul utilizatorilor Kodi, deoarece le permite să descarce APK-ul Android direct pe dispozitivul lor. Interfața este de asemenea telecomandă pentru dispozitivele Kodi care nu au tastatură și mouse.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Android, iOS, Windows și MacOS.

Pro:

 • Peste 80 de servere din Marea Britanie
 • Deblochează o listă din ce în ce mai mare de servicii de streaming
 • Preferat de Kodi și utilizatori pentru aplicații prietenoase de la distanță

Contra:

 • Nu deblochează în mod fiabil Netflix, Hulu
 • Nu acceptă plata pentru Bitcoin

Scorul nostru:

4 din 5

MARE REțea: IPVanish funcționează cu până la 10 dispozitive conectate. Excelent pentru familii și conexiuni multiple. Nu poate debloca cât mai multe servicii de streaming ca unii dintre rivalii săi. 7 zile garanție înapoi.

Citiți recenzia noastră completă despre IPVanish.

IPVanish CouponSAVE 60% pe planul anual GET DEALDescount aplicat automat

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.PrivateVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

PrivateVPN are o alegere relativ mică de servere în comparație cu celelalte servicii recomandate de pe lista noastră. Dar asta nu înseamnă că serviciul este secundar. De fapt, PrivateVPN este atât de încrezător în ceea ce privește produsul său, încât este capabil să ofere o garanție de returnare de 30 de zile tuturor utilizatorilor.

Compania oferă un număr de patru servere în Marea Britanie. La nivel mondial există puțin peste 80 în 56 de țări. PrivateVPN are o capacitate impresionantă de a debloca serviciile de streaming populare, inclusiv Netflix, BBC iPlayer, ITV Hub și multe altele. Un motiv suplimentar pentru a opta pentru acest furnizor este faptul că clasamentul său de viteză și confidențialitate, așa cum este apreciat de revizuirea noastră extinsă a utilizatorilor, a fost la fel cu ceilalți furnizori menționați în articol..

PrivateVPN folosește criptarea AES de 256 biți lider în industrie, împreună cu secretul perfect perfect pe protocolul OpenVPN. Un comutator pentru uciderea internetului este oferit și el. Serviciul nu stochează niciun fel de jurnal de utilizatori și nu se implică în extragerea de date de orice natură.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Android, iOS, Windows și MacOS.

Pro:

 • Deblochează cel mai popular conținut de streaming din Marea Britanie de aproape oriunde
 • Serverele sunt rapide, iar conexiunile sunt fiabile
 • Puternic pe caracteristicile de confidențialitate și securitate

Contra:

 • Mai puține servere din Marea Britanie decât altele din această listă
 • Nu funcționează în China
 • Opțiunea Switch switch este numai pentru aplicația Windows

Scorul nostru:

4.5 din 5

MARE VITEZĂ: PrivateVPN este o alegere bună pentru familie. Deblochează multe spectacole populare din Marea Britanie și permite până la 6 dispozitive pe același cont. Rețea mică de servere, dar conexiuni rapide. 30 de zile garanție înapoi.

Iată recenzia noastră completă despre PrivateVPN.

Ofertă specială cupon privatVPN - economisiți 83% din planul de 2 aniGAZA DE DEZVOLTARE aplicată automat

Pot folosi un VPN gratuit pentru o adresă IP din Marea Britanie?

Unul dintre motivele de bază pentru a opta pentru a utiliza un VPN este reasigurarea că amprenta digitală va rămâne sigură atâta timp cât rămâneți conectat la un server VPN. La urma urmei, acesta este motivul pentru care software-ul a fost dezvoltat în primul rând: să vă păstrați ascunși pe internet. Suntem conștienți că serviciile VPN gratuite sunt foarte publicitate în magazinele de aplicații și în alte părți de pe internet, dar experiența pe care o oferă este clară, nesigură și nu merită timpul dvs..

Serviciile VPN gratuite sunt livrate cu o selecție ridicol de mică de servere, implementează standarde slabe de criptare, se ocupă în mod regulat de accelerarea lățimii de bandă și, în unele cazuri, extrag datele dvs. pentru a vinde pentru un profit. Nu spunem că este imposibil să obții o adresă IP din Marea Britanie cu o VPN gratuită, dar va fi foarte greoaie și ar putea necesita un proces corect și eroare.

Acestea fiind spuse, ar trebui să știți că aceste servicii sunt întreprinderi înregistrate. Ei trebuie să câștige bani pentru a plăti salariile personalului, costurile pentru întreținerea serverelor și alte cheltuieli generale de afaceri. Un produs gratuit ar trebui să ridice sprâncenele, deoarece există cu siguranță o captură implicată. Unii vă vor bombarda cu reclame pop-up care induc migrenă sau vor insera cookie-uri de urmărire și vor vinde datele dvs. personale către agenții de publicitate. Alții ar putea întrerupe serviciul în mod frecvent pentru a vă face să faceți upgrade la un plan premium.

În general, vă recomandăm să investiți câțiva dolari și să obțineți un serviciu VPN plătit. Cei liberi nu o reduc.

Am decis un VPN. Ce fac în continuare?

După ce v-ați instalat pe un serviciu VPN care funcționează pentru dvs. (o modalitate ușoară este să faceți clic pe linkurile de sub fiecare mini-recenzie) și să vă înscrieți cu informațiile cardului dvs. de credit, atunci tot ce trebuie să faceți este să descărcați clientul. software pentru dispozitivul dvs..

Conectați-vă la contul dvs. după finalizarea instalării. Parcurgeți lista locațiilor serverelor disponibile până găsiți cele localizate în Marea Britanie. Unii furnizori vă permit să selectați un server numai pe țară, în timp ce alții vă permit să selectați după oraș.

În mod normal, o conexiune de succes va fi indicată printr-o pictogramă verde de pe bara de activități sau un simbol VPN din partea de sus a ecranului smartphone-ului. Acum conexiunea dvs. va fi anonimă și sigură și veți avea o adresă IP din Marea Britanie care vă va oferi acces la întregul conținut britanic pe care îl doriți.

De ce am nevoie de o adresă IP din Marea Britanie?

Organul de advocacy Freedom House spune că peisajul internet din Regatul Unit este „gratuit”, menționând că „este considerat a fi un element cheie care determină participarea societății și democratice”.

Accesul la internet în bandă largă este un drept fundamental al omului în Marea Britanie. Aceasta este susținută de un angajament de a permite accesul la internet gratuit și nelimitat, fără cenzurarea conținutului sau alte practici abominante..

Cu toate acestea, torrenting material protejat de drepturi de autor este considerat ilegal în țară. Au existat cazuri de trolluri de drepturi de autor care flexează legea pentru a obține decontări. Încercați să vă feriți de calea răului.

O adresă IP din Marea Britanie vă poate ajuta dacă doriți să accesați webul gratuit și deschis. În mod normal, acest lucru nu este disponibil pentru cetățeni din țări precum Iran, China, Rusia și Emiratele Arabe Unite, unde inginerii numiți de stat impun tot felul de blocaje pentru a accelera accesul la site-uri.

Locuitorii din Marea Britanie care călătoresc peste hotare le va fi util să obțină o adresă IP de la domiciliu. Acest lucru vă ajută să accesați conținut precum BBC iPlayer, Sky Go, UK Netflix și ITV Hub. Dacă sunteți în căutarea unui ghid mai detaliat despre modul de difuzare a spectacolelor din Marea Britanie în timpul străinătății, atunci informațiile noastre despre acest subiect ar trebui să vă ajute.

Alte cazuri de utilizare pentru o adresă IP din Marea Britanie sunt accesarea serviciilor bancare online și vizionarea fotbalului din Premier League.

DISCLAIMER: Comparitech nu încurajează utilizarea unui VPN pentru a transmite conținut ilegal. Vă rugăm să consultați cu atenție legile locale înainte de a decide să porniți pe această rută. Dacă aveți întrebări, atunci este mai bine să discutați cu un avocat din țara dvs. de reședință.

Utilizarea unui server DNS în Marea Britanie

Adresa dvs. IP funcționează ca un identificator fizic de feluri, ajutând site-urile să stabilească de unde accesați web-ul. Dar aceasta este doar o metodă (deși populară). Un alt mecanism comun este prin intermediul sistemelor de nume de domeniu (DNS) care acționează ca un registru hibrid de tipuri. Adresele DNS sunt utilizate pentru verificarea numelor de domeniu folosind adresa lor IP. Când încercați să accesați conținut geore-restricționat, majoritatea site-urilor web vor verifica de unde provine solicitarea DNS. Dacă atât adresa dvs. IP cât și serverul DNS nu provin dintr-o țară care permite accesul (cum ar fi Marea Britanie pentru BBC iPlayer), site-ul web sau aplicația gazdă vă vor bloca.

Toate VPN-urile recomandate din această listă vă asigurați că solicitările DNS sunt gestionate în consecință. După o conexiune reușită la un server VPN, solicitările DNS vor fi, de asemenea, trasee prin același tunel criptat. Multe dintre ele oferă protecție împotriva scurgerilor DNS pentru a fi pornite. Prin urmare, nu este posibil ca snoopers să vă monitorizeze activitatea web doar prin examinarea cererilor DNS.

Serviciile VPN gratuite rutează în mod obișnuit solicitările DNS prin tunelul criptat, dar apoi utilizați un serviciu public DNS pe cealaltă parte. Aceasta înseamnă că motoarele de căutare pot urmări site-urile pe care le vizitați, compromitând astfel confidențialitatea.

Este posibil să configurați manual serverele DNS pe majoritatea dispozitivelor. OpenNIC poate face trucul pentru tine; oferă servere DNS gratuite în anumite țări.

Pot să obțin o adresă IP din Marea Britanie fără să mă înscriu la un VPN?

Există o opțiune alternativă pentru obținerea unei adrese IP din Marea Britanie. Acest lucru este obținut prin browserul Tor; un produs conceptualizat de proiectul Tor care are ca scop să ajute oamenii să scape de supravegherea rețelei și de încălcarea relațiilor confidențiale de afaceri și confidențialitate.

Browserul Tor este gratuit și încorporează standarde sofisticate de criptare și anonimat. Este popular în rândul jurnaliștilor, activiștilor pentru drepturile omului și al denunțătorilor, deoarece le permite să-și ascundă identitatea fără o taxă lunară.

Dar browser-ul Tor este viabil numai pentru utilizare limitată. Dacă sunteți blogger sau denunțător, atunci Tor vă poate ajuta. Este o opțiune groaznică dacă doriți să vă angajați în servicii bancare online sau să transmiteți conținut britanic. Acest lucru se datorează faptului că toată criptarea sofisticată îl face insuficient de lent. Cu toate acestea, dacă mai doriți să obțineți o adresă IP din Regatul Unit cu Tor, atunci acest ghid o va descrie mai detaliat.

O altă opțiune este să implementați un server proxy gratuit. Cu toate acestea, acest lucru este similar cu serviciile VPN gratuite despre care v-am avertizat mai devreme în articol). Serverele proxy funcționează, de asemenea, cu capace de descărcare și politici de confidențialitate umbroase. Majoritatea furnizorilor de streaming, cum ar fi Netflix, au început să blocheze proxies, iar alții se prind rapid.

O problemă suplimentară este că serverele proxy nu vă criptează traficul așa cum o face VPN, așa că vă lăsați susceptibilă la monitorizarea online de către un ISP sau alte entități intruzive. Furnizorul de proxy însuși v-ar putea monitoriza comportamentul online.

„Steagul Marii Britanii” de terimakasih0 licențiat sub CC BY-CC0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 10

Adblock
detector