Cum să ocoliți blocurile VPN pentru Netflix, Amazon Prime, Hulu și altele

Cum să ocoliți blocurile VPN pentru Netflix, Amazon Prime și altele

Cele mai populare servicii de streaming sunt aproape întotdeauna blocate în regiune, ceea ce înseamnă că sunt disponibile numai în anumite regiuni. Unii, precum Netflix, fac acest pas mai departe, oferind conținut diferit de la o țară la alta. Vestea bună este că vă puteți răsfăța locația conectându-vă la un VPN, care vă permite să accesați serviciile blocate în regiune de oriunde. În încercarea de a preveni acest lucru, platformele de streaming majore au implementat funcții de detectare a VPN, dar acestea nu sunt infailibile. Mai jos, vă vom anunța cum să ocoliți blocurile VPN pe servicii precum Netflix, Amazon Prime Video și BBC iPlayer.

Deci, cum știe un serviciu de streaming în ce țară vă aflați? Majoritatea platformelor geo-restricționate verifică adresa dvs. IP, permițându-vă să accesați dacă vă aflați într-o locație acceptată și vă împiedică să utilizați serviciul dacă nu sunteți. Când vă conectați la un server VPN, vi se oferă o adresă IP nouă, specifică regiunii, care corespunde locației serverului respectiv. Acum, pentru platformele blocate în regiune, va apărea că sunteți de fapt localizat în aceeași regiune cu serverul VPN ales, astfel încât să puteți utiliza serviciul.

Iată cum să ocoliți blocurile VPN pe Netflix și alte platforme

În mod ironic, tot ce trebuie să faci pentru a ocoli blocurile VPN este să folosești o VPN mai bună. Mai jos, vă vom parcurge procesul pas cu pas.

Iată cum să ocoliți blocurile VPN pe Netflix și toate serviciile de streaming preferate:

  1. În primul rând, înregistrați-vă la o VPN care poate debloca o gamă largă de servicii de streaming. Recomandăm în mod special ExpressVPN, dar NordVPN și CyberGhost sunt ambele alternative puternice, cu costuri reduse.
  2. Descărcați versiunea corespunzătoare a aplicației pentru dispozitivul dvs., apoi conectați-vă.
  3. Conectați-vă la un server VPN din țara dorită. De exemplu, ați folosi un server american pentru a debloca Netflix SUA sau un server britanic pentru BBC iPlayer.
  4. În cele din urmă, redați un videoclip pe serviciul ales. Ar trebui să înceapă imediat, dar, dacă nu, ștergeți cookie-urile și memoria cache a browserului, apoi reîncărcați pagina. Dacă problemele persistă, contactați echipa de asistență a clientului VPN pentru a vedea dacă există un anumit server pe care trebuie să-l utilizați.
  5 cele mai bune VPN-uri pentru Jiocinema, astfel încât să le puteți urmări în străinătate

Cum detectează și blochează serviciile VPN?

Există mai multe modalități de a spune dacă un utilizator este conectat la un VPN sau la un proxy, iar metodele noi sunt proiectate tot timpul. Mai jos, am tratat câteva dintre cele mai comune:

Utilizarea datelor GPS

globul pamantesc

Deblocarea serviciilor blocate în regiune precum Netflix este mult mai dificilă dacă utilizați un telefon mobil sau o tabletă. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivele mobile stochează o mulțime de informații pe care calculatoarele desktop nu le includ, inclusiv locația dvs. GPS actuală. Dacă GPS-ul și adresa dvs. IP spun ambele că sunteți în SUA, de exemplu, este posibil să fiți. Pe de altă parte, dacă aveți o adresă IP americană, dar datele dvs. GPS spun că sunteți în Franța, utilizați aproape sigur o VPN.

Verificarea unei liste negre VPN cunoscute

Majoritatea platformelor de streaming păstrează o listă de adrese IP aparținând serverelor VPN cunoscute. Acest tip de blocare tinde să fie mai eficient împotriva VPN-urilor gratuite sau a celor cu rețele mici, deoarece este un cadou mort atunci când aceeași adresă IP este utilizată pentru a vă conecta la sute de conturi Netflix într-o singură perioadă de 24 de ore..

in orice caz, Lista neagră a adreselor IP face foarte puțin pentru a opri furnizorii VPN majori. Cu mii de servere, utilizatorii pot găsi de obicei un server de lucru fără probleme. În plus, faptul că un VPN binecunoscut poate debloca un serviciu foarte încăpățânat poate atrage chiar mai mulți clienți.

Blocarea traficului din anumite porturi

Cum să ocoliți blocurile VPN pentru Netflix, Amazon Prime, Hulu și altele

Când navigați pe internet, trimiteți serverului pe orice site web pe care îl utilizați. Acest server are diverse porturi configurate pentru a accepta diferite tipuri de trafic, de exemplu, majoritatea acceptă trafic HTTP pe portul 80 sau trafic HTTPS prin port 443. Cu toate acestea, unele protocoale VPN au propriile lor porturi. Aceasta înseamnă, de exemplu, că dacă un site web vrea să blocheze complet conexiunile PPTP, tot ce trebuie să facă este să blocheze portul pe care îl folosește protocolul PPTP: port 1723.

  Cum să obțineți o adresă IP a Olandei cu un VPN

Desigur, există modalități de blocare a porturilor. Unele VPN-uri oferă funcții care vă scormonesc datele și deghizați-l drept trafic HTTP obișnuit, făcând pas cu pas pe întreaga problemă. În plus, serviciile ar trebui să blocheze numeroase porturi pentru a răspunde tuturor protocoalelor VPN disponibile, iar acest lucru ar putea împiedica utilizatorii legitimi să poată accesa serviciul.

Inspecție profundă a pachetelor

Această metodă nu este folosită cu adevărat de serviciile de streaming. În schimb, este folosit în mare parte de furnizorii de servicii de internet (ISP) în țările în care internetul este puternic restricționat sau VPN-urile sunt interzise. În mod eficient, această tehnologie examinează traficul de internet al utilizatorului și îl filtrează pe baza unor reguli prestabilite. De exemplu, dacă încercați să trimiteți trafic VPN prin portul HTTP standard, acest lucru poate fi detectat și oprit.

Cel mai simplu mod de a bate inspecția profundă a pachetelor este de a utiliza un VPN care utilizează tehnologie avansată de confecționare. VPN-urile criptează datele dvs., ceea ce înseamnă că nimeni (nici măcar guvernul) nu poate vedea ce obțineți până la online, iar funcțiile de confecționare redimensionează traficul dvs., ascunzând modelele de date care indică faptul că utilizați un VPN și vă permit să ocoliți inspecția profundă a pachetelor. Desigur, dacă o țară folosește inspecția profundă a pachetelor, este probabil să blocheze și accesul la site-urile VPN. Ca atare, este important să instalați un VPN înainte de a ajunge.

Consultați și: Ghid de inspecție a pachetelor profunde

De unde știu că o platformă a detectat utilizarea VPN?

Eroare de proxy Netflix

Uneori, serviciile vă vor spune în mod direct dacă cred că utilizați un VPN. Netflix, de exemplu, are infamul „Se pare că utilizați un deblocator sau un proxy”Eroare și Amazon Prime Video spune„Dispozitivul dvs. este conectat la internet folosind un serviciu VPN sau proxy.Totuși, mai des, veți vedea o eroare generică care vă permite să știți că nu sunteți în țara dorită, ceva de genul „BBC iPlayer funcționează doar în Marea Britanie”Sau„Sling TV este disponibil doar în SUA.

  5 cele mai bune VPN-uri corporate pentru securitate și confidențialitate în 2023

Pe de altă parte, s-ar putea să descoperiți că nu există nicio eroare, iar serviciul nu funcționează doar când este conectat la o VPN. Videoclipurile se pot proteja la nesfârșit, în ciuda faptului că utilizați o conexiune de mare viteză, sau site-ul web ar putea pur și simplu să înceteze încărcarea interioară.

Pot debloca Netflix, BBC iPlayer și alte site-uri cu un VPN gratuit?

VPN-urile gratuite sunt extrem de puțin probabil să deblocheze serviciile de streaming majore precum Netflix, Amazon Prime Video și BBC iPlayer. Pentru început, acestea au adesea rețele foarte mici, ceea ce înseamnă că, dacă chiar și un singur server este listat negru, acesta poate avea un impact major. Chiar dacă găsiți un serviciu care funcționează, streamingul va fi probabil dificil, deoarece VPN-urile gratuite tind să aibă mai mulți utilizatori decât rețelele pe care le pot suporta, ceea ce duce la viteze extrem de lente.

De asemenea, este de remarcat faptul că VPN-urile gratuite nu au cele mai bune înregistrări în ceea ce privește securitatea sau confidențialitatea. De fapt, un studiu a testat peste 280 de aplicații VPN gratuite și a constatat că aproape 40% conține malware. Chiar și cele care nu erau neapărat în siguranță, deoarece peste 80% au fost vulnerabile la scurgeri IPv6 și aproape unul din cinci nu au folosit deloc criptare. De asemenea, aceste riscuri nu se limitează la companii puțin cunoscute; în 2015, Hola a fost surprinsă vânzând lățimea de bandă inactivă a utilizatorilor săi pentru a facilita o botnet.

De ce VPN-ul meu nu mai deblochează serviciile de streaming?

Dacă VPN-ul tău obișnuia să deblocheze un anumit serviciu de streaming și nu mai funcționează, este posibil ca platforma să își îmbunătățească măsurile de detectare a VPN. Vestea bună este că principalii furnizori VPN se mândresc cu faptul că pot debloca cele mai încăpățânate platforme și găsesc aproape întotdeauna o soluție la scurt timp după ce au fost blocați. De fapt, uneori, tot ce trebuie să faci este să te conectezi la un server diferit. Dacă vă luptați cu adevărat, echipa de asistență a clientului VPN ar trebui să poată oferi asistență suplimentară.

About the author