Cum să ocoliți geo-blocarea cu un VPN și să vă distrugeți locația

Cum să bateți geo-blocarea cu un VPN și să vă răsfățați locația

În aceste zile, cele mai importante servicii de streaming, precum și site-uri de sport, jocuri de noroc și jocuri de noroc sunt blocate în regiune. Aceasta înseamnă că aceștia pot fi accesați doar de utilizatori din anumite țări. În plus, unele țări (cum ar fi China) restricționează accesul la o gamă largă de servicii, unele dintre ele fiind incredibil de populare în alte părți. Din fericire, există o modalitate ușoară de a vă ocoli cu geo-blocarea: conectați-vă la un VPN.

VPN-urile funcționează prin dirijarea traficului printr-un server dintr-o altă țară. Aceasta ascunde adresa dvs. IP reală - care este adesea folosită pentru a determina locația dvs. - și o înlocuiește cu o adresă IP temporară, specifică țării. Drept urmare, majoritatea platformelor geo-restricționate nu pot spune diferența dintre un utilizator VPN și cineva care se află de fapt în locația dorită.

Ca beneficiu suplimentar, VPN-urile criptează traficul, astfel încât angajatorul, guvernul și Furnizorul de servicii Internet (ISP) să nu poată vedea ce obțineți online. Acest lucru este util în special dacă vă aflați într-o țară cu cenzură strictă pe internet.

Cum să evitați geo-blocarea cu un VPN

Cu o VPN potrivită, este ușor de accesat serviciile blocate în regiune în străinătate. Urmați pașii de mai jos.

Iată cum să ocoliți geo-blocarea folosind un VPN:

 1. Începeți prin a vă înscrie la un VPN adecvat. Recomandăm în mod special ExpressVPN, dar NordVPN și CyberGhost sunt două alternative versatile, cu costuri reduse.
 2. Descărcați și instalați aplicația VPN, având grijă să obțineți versiunea potrivită pentru dispozitivul dvs..
 3. Conectați-vă la unul dintre serverele VPN din țara corespunzătoare. De exemplu, va trebui să utilizați un server britanic pentru a debloca BBC iPlayer sau unul american pentru Hulu.
 4. Conectați-vă la serviciul ales și redați un videoclip. În cele mai multe cazuri, ar trebui să înceapă imediat, dar, dacă nu, ștergeți memoria cache și cookie-urile browserului dvs., apoi actualizați pagina.

Dacă continuați să întâmpinați probleme, merită să contactați direct echipa de asistență a VPN pentru a vedea dacă există un anumit server pe care trebuie să îl utilizați.

Când pot întâmpina geo-blocarea?

Există două situații principale în care se poate confrunta cu geo-blocarea. Unul este atunci când încercați să utilizați un serviciu precum Netflix, BBC iPlayer sau ESPN în străinătate. Unele platforme de streaming au diferite biblioteci de conținut pentru diferite regiuni, în timp ce altele sunt complet inaccesibile din afara țărilor cerute. Sling TV, de exemplu, vă împiedică să vedeți chiar și site-ul său în străinătate, spunând „Ne pare rău. Sling TV este disponibil doar în SUA.“

Acest lucru se datorează faptului că serviciile de streaming au de obicei doar drepturile de a-și afișa conținutul în anumite țări. Alte tipuri de site-uri geo-restricționează conținutul lor. De exemplu, site-urile de pariuri servesc de obicei doar persoanelor localizate în anumite țări.

O altă situație în care vă puteți confrunta cu geo-blocarea este atunci când încercați să accesați conținut restricționat, interzis sau împotriva legii din locația dvs. actuală. Aceasta nu înseamnă neapărat că nu sunteți bine; unele țări au doar valori diferite, ceea ce îi determină să blocheze lucruri precum jocurile de noroc, datarea și site-urile de socializare.

În funcție de locul în care vă aflați în lume, puteți afla că nu puteți utiliza chiar și servicii care ar putea fi considerate esențiale, cum ar fi WhatsApp, Skype sau FaceTime. Toate acestea și multe altele sunt blocate în țări precum China și Emiratele Arabe Unite, ceea ce poate îngreuna comunicarea cu prietenii și familia înapoi acasă.

Cum pot site-urile și serviciile să spună în ce țară mă aflu?

De cele mai multe ori, serviciile se bazează în totalitate pe adresa IP a utilizatorului pentru a spune unde se află în lume. Cu toate acestea, platformele mai avansate folosesc adesea măsuri suplimentare de verificare. Aceștia ar putea face o referire încrucișată a adresei dvs. IP cu datele locației GPS dacă utilizați un dispozitiv mobil, de exemplu, sau puteți verifica adresa dvs. IP pe o listă de servere VPN cunoscute.

Uneori, nici măcar site-ul pe care încercați să îl accesați nu blochează conexiunea, ci guvernul este. De exemplu, Marele Firewall din China are o listă extinsă de site-uri web blocate și monitorizează traficul intern pentru anumite cuvinte cheie și modele de trafic VPN recunoscute pentru a vedea dacă încercați să accesați un site web blocat.

Pot să ocolesc Marele Firewall din China cu un VPN?

Este deosebit de dificil, deși nu imposibil, să ocoliți restricțiile regionale din China. Nu poți doar să instalezi o VPN și să începi să răsfoiești, însă guvernul a încercat în mod excepțional să blocheze accesul la servicii centrate pe confidențialitate, inclusiv site-urile web VPN. Drept urmare, există doar câteva VPN-uri care funcționează în mod fiabil în China.

Dacă plănuiți o călătorie în China (sau în orice țară care restricționează accesul la VPN-uri), va trebui să descărcați și să instalați VPN-ul înainte de timp. De asemenea, vă recomandăm să luați notă cu privire la orice site-uri oglindă pe care VPN-ul dvs. le poate funcționa, precum și instrucțiuni despre modul de configurare manuală a serviciului. Aceste informații ar trebui păstrate într-un fișier protejat cu parolă și salvate local pe dispozitivul dvs., deoarece țările cu cenzură online strictă tind să blocheze accesul la platformele de stocare în cloud.

Nu sunteți sigur dacă un anumit site web este blocat în China? Puteți verifica înainte de a ajunge introducând o adresă URL în instrumentul nostru Mare Firewall. Nu uitați: Marele Firewall este actualizat tot timpul, așa că, chiar dacă un site este accesibil chiar acum, s-ar putea să nu fie când ajungeți în China.

Pot să bat geo-blocarea cu un VPN sau proxy gratuit?

VPN-urile gratuite tind să se lupte atunci când vine vorba de deblocarea serviciilor. Adesea au rețele mai mici decât rivalii plătiți, astfel încât platformelor să le fie mai ușor să enumere toate adresele IP și, cu mai puține resurse, este mai dificil să găsești o soluție de rezolvare atunci când sunt introduse noi funcții de detectare a VPN. Proxy-urile gratuite au probleme de performanță similare și înrăutățesc, protejează doar traficul browserului dvs., ceea ce înseamnă că orice faceți într-o aplicație va fi în continuare vizibil.

De obicei, aceste servicii au un număr foarte mare de utilizatori, așa că veți experimenta aproape sigur viteze lente. Chiar dacă o VPN sau un proxy gratuit deblochează serviciul ales, va trebui să luptați cu timpii de tamponare lungi și redarea la scăzută.

Serviciile VPN gratuite au o înregistrare slabă când vine vorba de confidențialitate. Un sondaj realizat pe mai mult de 280 de aplicații VPN gratuite a descoperit că aproape 40% conține programe malware și peste 80% au scăpat informații personale pe IPv6.

Cel mai rău, aproape unul din cinci nu a folosit nici o criptare, ceea ce înseamnă că utilizatorii lor nu erau mai siguri decât atunci când navighează pe web în mod normal. Am văzut chiar jucători importanți din acest spațiu folosind tactici de business umbroase, cum ar fi când Hola a fost prins vânzând lățimea de bandă a utilizatorilor săi pentru a facilita o botnet.

De ce VPN-ul meu nu deblochează un anumit serviciu?

Unele platforme au geo-blocări mai stricte decât altele. De exemplu, un flux local de televiziune locală probabil nu va avea funcții avansate de restricție geo-restricție și detecție VPN. Cu toate acestea, Netflix, o rețea internațională care merită miliarde de dolari, este absolut sigură. Acesta este motivul pentru care unii utilizatori întâmpină erori precum „Se pare că utilizați un deblocator sau un proxy”Când accesați servicii geo-blocate cu un VPN.

Chiar dacă vedeți o eroare, este posibil ca VPN-ul dvs. să fie capabil să deblocheze serviciul ales. Uneori, veți constata că nu fiecare server funcționează, așa că încercarea unui server diferit este de multe ori nevoie. Dacă aveți probleme, puteți solicita ajutor echipei VPN direct ajutor. Cei mai buni furnizori oferă 24/7 chat live, astfel încât puteți fi în permanență în funcție de câteva minute.

Ce servicii pot accesa în străinătate cu un VPN?

Cu VPN-ul potrivit, puteți accesa o mare varietate de site-uri și servicii geo-blocate din orice parte a lumii. Mai jos, am enumerat câteva dintre tipurile de conținut pe care le puteți debloca:

 • Site-uri de streaming TV (Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video)
 • Site-uri de streaming sport (ESPN, beIN Sports, Sportsnet)
 • Social media (Facebook, Twitter, Instagram)
 • Site-uri de jocuri de noroc și jocuri de noroc (Bet365, SkyBet, Steam)
 • Servicii de mesagerie (WhatsApp, Telegram)
 • Servicii de întâlnire (Tinder, Match, PlentyOfFish)
 • Site-uri de știri (NYTimes, Washington Post, The Guardian)
 • Site-uri web de confidențialitate (ExpressVPN, Comparitech, OpenVPN)
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Adblock
detector