Cum să opriți și să ocoliți reglarea lățimii de bandă cu un VPN

Lucas_Leite_2009_BJJ_Championships

Reglarea lățimii de bandă apare atunci când cineva încetinește intenționat viteza dvs. de internet. Oricine are privilegii administrative în rețea, care reduce cantitatea de lățime de bandă disponibilă, se angajează în reglarea lățimii de bandă. Când vine vorba de probleme de cenzură și neutralitate a rețelelor, făptuitorul este de obicei furnizorul de servicii de internet și / sau operatorul de telefonie mobilă.

ISP-uri lățime de bandă accelerație din mai multe motive. Iată câteva exemple:

  • ISP-ul poate accelera lățimea de bandă către anumite site-uri web, aplicații sau servicii, pentru a descuraja utilizarea acestora și pentru a încuraja adoptarea de servicii alternative care să beneficieze ISP și afiliații săi
  • ISP ar putea fi obligat să accelereze lățimea de bandă la conținutul și serviciile considerate necorespunzătoare, ofensatoare sau sensibile de către guvern
  • Utilizatorul și-a depășit capacul lunar de date, declanșând accelerația de lățime de bandă drept penalitate și pentru a preveni abuzul
  • Planul dvs. ISP are o limită de lățime de bandă, fie pentru tot traficul, tipuri specifice de trafic, fie pentru anumite site-uri și servicii

Primele două cazuri pot fi remediate cu un VPN. Scurt pentru o rețea privată virtuală, o VPN criptează tot traficul de internet al unui dispozitiv și îl parcurge printr-un server într-o locație aleasă de utilizator. Criptarea împiedică ISP-ul dvs. și oricine altcineva din rețea să vadă conținutul traficului dvs. web, în ​​timp ce serverul deghizează destinația acelui trafic. VPN-urile maschează și tipul de trafic pe internet; nu există nicio modalitate pentru ca ISP-ul dvs. să diferențieze traficul VPN de un browser web sau un manager BitTorrent, de exemplu.

Dacă al tău caz este al treilea caz, nu se pot face prea multe. Economisiți pentru furnizorii care comută, ISP-ul dvs. va ști întotdeauna cât de multe date și lățime de bandă veți consuma. Cu toate acestea, multe VPN-uri pot comprima datele înainte de a le trimite pentru a economisi lățimea de bandă, ceea ce ar putea scădea consumul total de date. Unii pot bloca reclame și alte forme de trafic nedorit, economisindu-vă kilobiții prețioși.

VPN-urile vin la pachet și cu alte beneficii. Acestea adaugă un strat puternic de confidențialitate la tot ceea ce faceți online, împiedicând ISP-ul dvs. și guvernele să se arunce în eroare asupra activității dvs. Acestea asigură rețele wifi împotriva hackerilor. Le puteți utiliza pentru a debloca conținut restricționat geografic. Și pot să-și decenzoreze web-ul în medii în care un anumit conținut este blocat, cum ar fi clădiri de birouri corporative, școli și chiar țări precum China.

Cum se poate preveni aglomerarea lățimii de bandă cu un VPN

Începeți prin a vă înscrie și a cumpăra un abonament de la un furnizor VPN de renume. În acest articol, vom folosi ExpressVPN ca exemplu. ExpressVPN folosește criptarea de prim nivel și secretul perfect perfect pentru a vă păstra datele în siguranță. Nu stochează nici jurnalele de utilizare sau metadatele de identificare. Tot traficul, inclusiv cererile DNS care trec de obicei prin ISP-ul dvs., sunt dirijate prin rețeaua globală de servere a companiei. În sfârșit, este rapid, deci nu veți schimba o formă de accelerare a lățimii de bandă pentru alta. Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS, Android, Linux și anumite routere wifi.

CEA MAI BUNĂ VPN PENTRU ÎNTREPRINDEREA BANDAȚIEI: ExpressVPN este alegerea noastră # 1. Dirijează calea cu aplicațiile sale ușor de utilizat fără probleme. Are o rețea de servere vastă care este optimizată pentru conexiuni de mare viteză. Greu de bătut pe confidențialitate și securitate. Funcționează cu toate serviciile de streaming majore. Există o garanție de restituire a banilor fără 30 de zile, astfel încât să o puteți încerca fără riscuri.

După ce v-ați înscris, descărcați software-ul client pe dispozitiv. După instalare, ExpressVPN vă va solicita să efectuați o validare unică a dispozitivului, ceea ce înseamnă că nu va trebui să reintroduceți în mod repetat datele de autentificare ale contului dvs. de fiecare dată când porniți aplicația.

ExpressVPN India

Cu aplicația instalată și funcționată, puteți să faceți clic pe butonul Conectați butonul pentru a alege și conecta automat la un server din apropiere sau faceți clic pe opțiunea pentru a selecta manual o locație.

Așteptați câteva secunde pentru stabilirea conexiunii. Veți primi o notificare după succes. Si asta e! Tot traficul dvs. de internet va fi acum criptat și dirijat prin serverul VPN. Acest lucru ar trebui să vă permită să ocoliți cele mai multe tipuri de accelerare a lățimii de bandă, așa cum este prevăzut mai sus.

Cum știu dacă sunt încântat?

Un test simplu de viteză ar trebui să fie suficient pentru a stabili dacă lățimea de bandă este accelerată. Îndreptați-vă spre speedtest.net și executați testul. Dacă obțineți viteze semnificativ sub ceea ce promite abonamentul dvs., chiar și la orele de vârf, atunci există șanse mari să fiți încurajați.

Dacă credeți că un anumit site web sau serviciu este accelerat, acest lucru este mai dificil de dovedit. Va trebui să vă monitorizați rețeaua în timp ce utilizați site-ul sau serviciul menționat pentru a vedea ce fel de viteze obțineți. Acest lucru se poate face pe dispozitivul sau routerul wifi dacă au o astfel de capacitate. Windows 10, de exemplu, vă permite să monitorizați lățimea de bandă a rețelei în fila Performanță a Managerului de activități.

La testare, asigurați-vă că niciun alt dispozitiv din casa dvs. nu consumă lățimea de bandă. Verificați dacă executați copii de rezervă automate, descărcați actualizări software sau dacă ați contractat malware care utilizează internetul dvs..

Lățimea de bandă este legală?

Acest lucru depinde de locul în care locuiți. Țările cu legi stricte de neutralitate net interzic prioritizarea traficului. ISP-urile din aceste țări trebuie să trateze tot traficul în mod egal și nu pot încetini intenționat sau accelera anumite site-uri web, aplicații sau servicii..

Reglarea lățimii de bandă este în general legală, atât timp cât acceleratia se aplică tuturor traficului și nu site-urilor și serviciilor specifice.

Statele Unite

Comanda de internet deschisă a FCC necesită ISP-uri din Statele Unite pentru a trata tot traficul de internet aproximativ la fel. Acestea nu pot discrimina prin aplicație sau serviciu, dispozitiv sau conținut. ISP-urile sunt clasificate sub aceleași reguli ca utilitățile atunci când vine vorba de furnizarea de servicii.

Legile cu privire la neutralitatea netă din SUA sunt în prezent amenințate. FCC, sub administrația Trump, își propune să demonteze Ordinul Deschis de Internet și, în schimb, să ofere puterii de reglementare FTC asupra acestor probleme. Totuși, criticii susțin că FTC nu va putea proteja în mod corespunzător consumatorii și spun că legea actuală ar trebui să fie în vigoare.

ISP-urile doresc să înlăture legile de neutralitate netă, astfel încât să poată oferi acces mai rapid la produse și servicii care le beneficiază, cum ar fi videoclipurile afiliate pe site-urile de cerere, în timp ce încetinesc site-urile concurente. Verizon a fost prins testând acest tip de accelerație încă din iulie 2017. De asemenea, ar putea percepe alte companii pentru acces rapid pe benzi la rețelele lor.

Legate de: Cele mai bune VPN-uri pentru SUA, pentru a evita scrutarea de către NSA

Regatul Unit

Ca parte a pieței unice digitale a UE, ISP-urile nu pot bloca, accelera sau discrimina conținutul, aplicațiile și serviciile online. Cu toate acestea, din cauza Brexit, viitorul neutralității netei în Marea Britanie este incert.

Înainte de a intra în vigoare legislația UE în 2015, Marea Britanie a folosit un sistem voluntar pentru a menține neutralitatea netă. Dar, odată ce Marea Britanie părăsește Uniunea, legea actuală ar putea fi anulată. Și având în vedere că partidul majoritar nu are cel mai mare record de protejare a drepturilor digitale ale cetățenilor (a se vedea: cartea amatorului), există posibilitatea ca accelerația de lățime de bandă să fie la orizontul Regatului Unit..

Înrudite: cele mai bune VPN-uri pentru a vă proteja de Carta Snooper.

Canada

ISP-urile canadiene sunt cunoscute pentru accelerarea lățimii de bandă a anumitor protocoale. Aceste protocoale sunt detectate cu ajutorul unei inspecții profunde a pachetelor, care identifică tipul de trafic care circulă prin rețeaua sa. Acest lucru poate fi utilizat pentru a reduce viteza de lucruri precum arhivarea de fișiere peer-to-peer, care utilizează cantități mari de date și lățime de bandă. Aceasta este uneori implementată în timpul orelor de vârf.

Se știe că ISP-ul canadian Rogers degradează viteza tuturor traficului criptat, ceea ce ar include traficul VPN.

Legate de: Cele mai bune 5 VPN-uri pentru Canada

Australia

ISP-urile australiene sunt cunoscute să se angajeze în practici de rating zero, dar nu atât de mult accelerarea lățimii de bandă. Datorită unei piețe mai competitive, nu este în interesul lor să acorde prioritate traficului.

Cu toate acestea, țara nu a consacrat legi sau reglementări actuale care împiedică aglomerarea lățimii de bandă.

Legate de: Care este cel mai bun VPN pentru Australia?

Ce zici de rating zero?

Evaluarea zero este similară cu accelerația lățimii de bandă, dar, din păcate, nu poate fi stabilită cu un VPN. Evaluarea zero apare atunci când ISP-ul nu calculează traficul către anumite site-uri web sau servicii în raport cu capacul de date al utilizatorului.

De exemplu, dacă AT&Clienții T au permis clienților să transmită videoclipuri de la HBO Go fără a cheltui alocarea lor lunară de date, aceasta ar fi o evaluare zero.

Legile și reglementările sunt mai puțin clare cu privire la schemele de rating zero, dar susținătorii neutralității netei sunt împotriva. Aceștia spun că creează un avantaj neloial pentru jucătorii consacrați și împiedică întreprinderile mici și întreprinderile mici să câștige poziția, înfrângând astfel inovația.

Foto: „Lucas Leite 2009 Championships BJJ” de John Lamonica

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5

Adblock
detector