Cum să opriți scurgerile de WebRTC pe Chrome, Firefox, Safari și Edge [SOLVED]

Cum să opriți scurgerile de WebRTC

WebRTC este folosit de browserele web pentru aplicații de chat vocal și video precum Skype pentru Web, Discord și Google Hangouts. Proiectul gratuit și open-source permite utilizatorilor să configureze conexiuni peer-to-peer fără a fi nevoie de pluginuri sau aplicații suplimentare, permițând o comunicare eficientă în timp real („RTC” în WebRTC). Majoritatea browserelor web moderne acceptă acum și activează WebRTC în mod implicit, inclusiv browsere desktop Chrome, Firefox, Safari și Edge, precum și browsere mobile pe Android și iOS.

Problema este că WebRTC compromite securitatea oferită de VPN-urile sau rețelele private virtuale. Când un utilizator se conectează la un server VPN, tot traficul de internet de pe dispozitivul său ar trebui să treacă printr-un tunel criptat către serverul VPN. Printre alte avantaje, acest lucru împiedică site-urile web și aplicațiile să determine adresa IP reală a utilizatorului, care este mascată de cea a serverului VPN. O adresă IP este o serie de numere și zecimale unice pentru fiecare dispozitiv conectat la internet care poate fi utilizat pentru a determina locația.

Ori de câte ori un utilizator VPN vizitează un site care are WebRTC activat, WebRTC poate transmite date în afara tunelului criptat. Acest expune adresa IP reală a utilizatorului și locația către site-ul web, ceea ce înseamnă că utilizatorul poate fi urmărit de agenții de publicitate și de alți terți.

În acest articol, vă vom explica cum să preveniți scurgerile WebRTC atunci când utilizați un VPN pe toate browserele principale.

Soluția preferată: Utilizați o VPN mai bună

Nu toate VPN-urile suferă de scurgeri WebRTC. Unii au adăugat funcții de securitate aplicațiilor lor care împiedică traficul WebRTC să călătorească în afara tunelului VPN criptat. Dintre numeroasele VPN pe care le-am testat, două ies în evidență:

 • ExpressVPN
 • NordVPN

În timp ce multe VPN-uri pretind să prevină scurgeri, mulți nu reușesc să-și respecte promisiunile. Am pus aceste două VPN-uri prin teste riguroase de scurgere pentru a ne asigura că nu permit niciodată scurgeri de WebRTC în niciun caz. ExpressVPN și NordVPN vor împiedica scurgerile WebRTC pe orice browser sau aplicație web.

Prin înscrierea și instalarea oricăreia dintre aceste VPN-uri, nu trebuie să vă faceți griji pentru scurgerile de la WebRTC. Nu sunt necesare modificări suplimentare.

Clarificări privind gravitatea scurgerii WebRTC

Înainte de a intra în alte moduri de a preveni scurgerile WebRTC, dorim să clarificăm că nu toate scurgerile sunt egale. Când vine vorba de scurgeri de WebRTC, le clasificăm în două niveluri de severitate:

 • Scurgeri atunci când autorizațiile acordate - mai puțin severe
 • Scurgeri atunci când permisiunile nu sunt acordate - mai severe

Când vizitați un site web care utilizează WebRTC, browserul dvs. vă va solicita, de obicei, permisiunea înainte de a permite accesului unui site web la camera dvs. sau microfonul.

permisiune microfon webrtc

Dacă o VPN îți pierde adresa IP înainte de a fi chiar acordat acel site web pentru a-ți folosi camera sau microfonul, acesta este un mare steag roșu. Asta înseamnă că orice site-ul web ar putea folosi unele javascript simple pentru a monitoriza adresa dvs. IP și a expune locația dvs. reală. Etichetăm acest lucru drept „scurgere persistentă de vanilie”, care este cel mai sever tip. Majoritatea VPN-urilor care pretind că împiedică scurgerile de WebRTC pot cel puțin opri acest lucru.

Cu excepția celor două menționate mai sus, aproape toate VPN-urile suferă de versiunea mai puțin severă a scurgerilor WebRTC, în care adresa dvs. IP este expusă site-ului web numai după ce i-ați acordat permisiunea de a folosi microfonul sau camera foto. Chiar dacă această scurgere este mai puțin gravă, este totuși un motiv de îngrijorare. Un utilizator VPN ar trebui să poată vizita în siguranță site-urile WebRTC fără a-și expune adresa IP.

Cum să opriți scurgerile de WebRTC în Chrome

setările limitatorului de chrome webrtc

Google Chrome necesită o extensie simplă a browserului pentru a dezactiva WebRTC. WebRTC Network Limiter vă permite să alegeți modul în care traficul de rețea WebRTC este dirijat. Puteți configura cu ușurință aceasta pentru a utiliza doar adresa IP publică a VPN-ului dvs..

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru Chrome

Cum să opriți scurgerile de WebRTC în Firefox

În Firefox, puteți dezactiva WebRTC în setările browserului:

 1. În bara URL, introduceți: despre: config
 2. Rulează a căutare pentru: media.peerconnection.enabled
 3. Faceți dublu clic pe intrare pentru a o schimba Fals

Rețineți că este posibil ca modificările pe care le faceți la setări să nu fie realizate cu actualizări, de aceea poate fi necesar să reajustați din nou această setare dacă actualizați browserul dvs..

Cum să opriți scurgerile de WebRTC în Microsoft Edge

Microsoft Edge acceptă acum atât WebRTC plus propria versiune proprie, denumită ORTC. Din păcate, Edge nu vă permite nici să dezactivați. Pur și simplu obțineți opțiunea de a ascunde adresa dvs. IP locală în conexiunile WebRTC, dar nu și adresa IP publică.

Dacă sunteți un utilizator Edge și doriți să preveniți scurgerile de WebRTC, ExpressVPN și NordVPN vor finaliza ambele lucrări. Site-urile web vor vedea adresa IP publică a serverului dvs. VPN și nu propria dvs. atunci când sunteți conectat prin oricare dintre aplicațiile respective.

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru Microsoft Edge

Cum să opriți scurgerile de WebRTC în Safari

safari webrtc

Safari blochează site-urile să acceseze camera și microfonul în mod implicit, așa că suntem într-adevăr îngrijorați doar de tipul mai puțin sever de scurgere WebRTC aici. Puteți dezactiva WebRTC în setările dezvoltatorului:

 1. Deschide Safari și mergi la Safari > Preferințe ...
 2. Du-te la Avansat filați și bifați caseta din partea de jos care spune Afișați meniul Dezvoltați în bara de meniu
 3. Închideți meniul de preferințe și accesați Dezvolta > Caracteristici experimentale
 4. Verificați opțiunea pentru Eliminați API-ul WebRTC Legacy

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru Safari

Cum să opriți scurgerile de WebRTC pe Android

În cea mai recentă versiune a Chrome pentru Android (testat cu 8.1.0 Oreo), este momentan nu este posibil să dezactivați complet WebRTC. Multe alte tutoriale pe acest subiect îi recomandă utilizatorilor să dezactiveze WebRTC Antet origine antet în steaguri meniu, dar în experiența noastră acest lucru nu funcționează. Chiar dacă dezactivăm fiecare setare legată de WebRTC, adresa noastră reală se scurge.

În special, ExpressVPN și NordVPN împiedică această scurgere când ne conectăm prin aplicațiile lor pentru Android. Site-urile web pot vedea în continuare o adresă IP, dar este adresa IP a serverului VPN și nu adresa noastră IP reală.

Vom actualiza această secțiune a tutorialului dacă găsim o modalitate de a dezactiva WebRTC în Android 8 Oreo sau, atunci când este lansat, Android 9 Pie.

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru Android

Cum să opriți scurgerile de WebRTC pe iOS

Poti dezactivați numai WebRTC în Safari mobil pe iOS 11 sau o versiune anterioară. Setarea pentru dezactivarea acesteia a fost eliminată în iOS 12. Pentru versiunile ulterioare ale iOS (12+), puteți utiliza aplicația iOS ExpressVPN sau NordVPN pentru a masca adresa dvs. IP reală și pentru a preveni scurgerile WebRTC.

Dezactivarea WebRTC pe browserul Safari din iOS 11 sau mai recent este destul de similar cu versiunea desktop:

 1. Deschide Setări aplicație pe iPhone sau iPad
 2. Derulați în jos și atingeți Safari > Avansat > Caracteristici experimentale
 3. Atingeți comutatorul de lângă Eliminați API-ul WebRTC Legacy deci devine verde

Vom actualiza acest articol dacă găsim o modalitate de a conecta scurgeri de WebRTC în iOS 12 și versiuni ulterioare.

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru iPhone

Cum să opriți scurgerile WebRTC cu uBlock Origin

ublock origine webrtc

uBlock Origin este un popular add-on / extensie al browserului pentru Firefox și Chrome. Acesta poate împiedica browserul dvs. să scurgă adresa IP locală a dispozitivului, dar nu adresa IP publică. Din acest motiv, vă recomandăm mai mult uBlock Origin ca supliment la celelalte soluții din această listă și nu o soluție autonomă.

După instalare, trebuie doar să intrați în Setări și bifează caseta care spune, Împiedicați WebRTC să scurgă adresa IP locală.

Ce zici de extensiile de browser VPN?

Pagina de completare Firefox NordVPN.

Nu există lipsuri de plugin-uri pentru browser care pretind că funcționează ca VPN-urile prin redirecționarea traficului pe internet printr-un proxy sigur. Marea majoritate a extensiilor de browser VPN nu vă vor proteja împotriva scurgerilor WebRTC. Singurul supliment adițional VPN pe care îl cunoaștem este cel care oprește scurgerile de la WebRTC este NordVPN. În plus față de aplicațiile sale desktop desktop și mobile, extensia browserului pentru Chrome și Firefox protejează împotriva scurgerilor WebRTC.

Dezactivarea WebRTC nu va sparge aplicațiile VoIP

Dacă doriți să opriți scurgerile WebRTC, dar doriți să utilizați aplicații de chat video și voce, precum Google Hangouts, Discord și Skype, nu vă faceți griji. Dezactivarea WebRTC nu sparge de obicei acele aplicații; trebuie doar să cadă din nou pe o altă metodă de comunicare. În timp ce calitatea apelului poate suferi un pic, puteți utiliza în continuare chat-ul vocal și video în mod normal cu WebRTC dezactivat.

Testare pentru scurgeri de WebRTC

test de scurgere dns comparatitech

După ce ați aplicat o corecție, puteți verifica pentru a vă asigura că funcționează folosind testul de scurgere DNS al Comparitech. Această pagină rulează un test în două părți: cu VPN-ul conectat și cu VPN-ul deconectat. Rezultatele vă vor arăta în termeni simpli dacă VPN-ul dvs. scurge trafic DNS, IPv6 sau WebRTC. Puteți chiar alege dacă să permiteți sau să nu permiteți microfonul și permisele camerei pentru a determina severitatea scurgerii.

„Foaia de parcurs a WebRTC” de Tsahi Levent-Levi licențiată în baza CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 30

Adblock
detector