Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

Cum să partajați albume foto în mod privat cu familia și prietenii (1)

Ti-ai bagat bagajele si ai rezervat hotelul. Vremea mai caldă este în creștere; timpul să faceți o pauză și să vă bucurați de puțin timp de oprire. Deja visezi la vizionarele pline de culoare și peisajele care îți taie respirația. Prietenii apropiați și colegii își fac o călătorie bună și abia așteaptă să vă vadă fotografiile în timp ce sunt pe drum. Există o singură problemă: nu doriți ca străinii să se plimbe pe fotografiile dvs. de vacanță. Vă vom arăta cum puteți crea albume foto private online și cea mai bună modalitate de a partaja fotografii în mod privat.

Deși media socială încurajează o cultură de a împărtăși toate și de a împărtăși adesea, chiar și cei mai activi utilizatori au momente pe care nu intenționează să le vadă lumea. Întotdeauna vor exista evenimente în viața ta pe care vrei să le împarți doar cu câțiva selectați. Poate că adunarea a fost o sărbătoare intimă, cum ar fi o ceremonie de venire a vârstei sau rituri religioase. Poate doriți cu înțelepciune să evitați să lăsați pe toți cei din zona dvs. să știe că sunteți departe de casă. După cum raportează ABC, tâlharii nu folosesc media socială pentru a găsi victime. În unele locuri, pot exista sfaturi pentru împărtășirea excesivă. Dacă de exemplu, în safari, poza cu un rinocer african superb poate atrage atenția potențialilor braconieri, în special dacă imaginea include metadate pe locul unde a fost filmată scena.

Deci cum încărcați fotografii pentru a le împărtăși cu familia și prietenii, dar să le păstrați private de persoane necunoscute aleatorii? Deși este dificil să păstrezi complet confidențialele imagini online, poți retrăi cine le poate vedea.

Iată cinci moduri de a vă împărtăși fotografiile online în mod privat:

1. Configurați un folder cloud partajat

Aveți un cont cu DropBox, Google, iCloud, Microsoft OneDrive sau un alt furnizor de cloud? Dacă da, o modalitate de a partaja în mod privat fotografiile este deja la îndemână. Majoritatea furnizorilor de stocare în cloud le permit utilizatorilor să creeze „foldere partajate”: dosare de articole la care pot fi accesate de alții, fie când se autentifică în propriile conturi, fie accesând un link partajat.  

De exemplu, spuneți că doriți să configurați un folder de fotografii pentru partajare folosind Google. 

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

În primul rând, accesați unitatea Google și configurați-vă folderul.

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

După ce folderul este în unitate, faceți clic dreapta pentru opțiuni. Ar trebui să vedeți un meniu derulant cu câteva acțiuni, inclusiv pentru „Acțiune+”Folderul sau„Obțineți un link partajabil“. Ambele opțiuni vă vor permite să partajați conținutul folderului cu alte persoane. Pentru majoritatea utilizatorilor, opțiunea „Obțineți un link de ras”Va fi suficient: Google vă va oferi un link pe care îl puteți text, mesaj sau e-mail familiei și prietenilor pentru vizualizarea conținutului folderului. 

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

Dacă doriți mai multe opțiuni, după ce este setat un link partajabil, selectați „Acțiune +“.

Meniul de distribuire oferă și mai multe opțiuni: le permite celor cu link-ul să vizualizeze articole, să editeze articole sau să restricționeze complet accesul la un număr select de utilizatori Google.

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prieteniiCum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

DropBox și alți furnizori au adesea setări similare, cu funcții suplimentare sau opțiuni unice pentru fiecare platformă. Conturile populare de stocare a unității de cloud pot fi accesate de asemenea folosind aplicații de telefon și tabletă, permițându-vă să încărcați imagini direct din albumul foto al dispozitivului. Acest lucru face mai convenabil să blocați laptopul, mai degrabă decât să riscați pe drum. 

2. Grupuri Facebook închise sau secrete 

De regulă, informațiile de pe Facebook nu ar trebui niciodată considerate cu adevărat „private”. După cum scrie Leslie Walker pentru Lifewire, „În mod implicit, Facebook face prea des fotografii și alte materiale pe care le postați pe rețeaua de socializare, ceea ce înseamnă că oricine îl poate vedea.” Cu toate acestea, există modalități de a limita cine vă poate vedea imaginile. Grupurile Facebook, în special, pot fi o opțiune atractivă dacă dvs. și persoanele cu care doriți să partajați fotografii au deja profiluri. 

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

Pe pagina de pornire, accesați secțiunea Explorați - Grupuri secțiune, făcând clic pe „+ Creați grup”Pentru a configura un grup nou pentru contul dvs. „Creați grup”Este disponibil și din meniul derulant din meniul principal, imediat după Creați / Gestionați pagini.

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

Va trebui să dați grupului dvs. un nume, să introduceți unii prieteni sau familie pentru a invita și, desigur, să selectați o setare de confidențialitate. Dintre diferitele tipuri de grupuri, veți dori să selectați „Grup închisSau „Grup secret„Pentru a păstra în mod privat toate fotografiile pe care le partajați cu grupul. Cu un grup „închis”, oricine online poate vedea cine este membru al grupului, dar numai membrii grupului pot vedea conținutul postat. Cu grupul „Secret”, atât conținutul, cât și cine îl poate vedea, rămân invizibili pentru vizitatorii rețelei. 

3. Setări de confidențialitate în rețeaua dvs. de fotografie preferată. 

Unele rețele sociale sunt dezvoltate în mod deliberat pentru partajarea fotografiilor online și pot include limitări pentru partajare. Serviciul de găzduire de imagini Flickr include funcțiile de geofencing - limitarea accesului la fotografii în funcție de locația privitorului.  

O altă rețea de fotografi, SmugMug, include setări mai mari de confidențialitate pentru conturile „Power” plătite și mai mult. Utilizatorii pot accesa opțiunile de partajare din secțiunea Galerie > Securitate, apoi invitați oaspeții cu care imaginile vor fi împărtășite.  

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

Dacă ați stabilit deja o prezență în altă rețea, căutați în setările și documentația de întrebări frecvente. Cum funcționează distribuirea „privată” va depinde de site-ul sau aplicația. 

4. Aplicații de partajare foto „private”. 

Dacă nu sunteți deja într-o rețea de partajare, luați în considerare configurarea unui cont cu unul destinat pentru partajarea privată. Aplicațiile, inclusiv Cluster.io și 23 Snaps, sunt populare și sunt create pentru grupuri private. Cluster spune că „doar utilizatorii invitați pot vedea și posta pe albume”. Conform 23 Snaps, momentele salvate sunt „vizibile pentru tine și familia și prietenii cu care te conectezi - nimeni altcineva”.

Dacă vă înregistrați pentru o nouă platformă, verificați dacă utilizatorii pot fi invitați doar de către un link sau dacă trebuie să înregistreze un cont. Instagram, de exemplu, permite distribuirea privată; Cu toate acestea, pentru a posta privat, va trebui să vă blocați contul, doar cei care sunt pe Instagram vor putea vedea fotografiile postate. Nu toată lumea va fi în măsură să se alăture încă unui serviciu sau să descarce o aplicație nouă pentru o singură utilizare. Dacă familia sau prietenii caută, de asemenea, modalități mai bune de a împărtăși momente în privat, este posibil să găsiți un instrument nou care să fie exact ceea ce toată lumea caută.

5. Textele de grup

Nu sunteți interesat să vă înscrieți pentru un cont nou sau să descărcați o altă aplicație? Aveți inimă, mai există o soluție pentru partajarea fotografiilor private, mai ales dacă toți cei de pe lista dvs. au un smartphone. O serie de mesageri instantaneu oferă opțiuni de „chat de grup”, permițându-vă să trimiteți text și imagini unui grup select de persoane simultan. Unele aplicații permit, de asemenea, feedback de la grup, în esență, configurarea unei camere de chat private! iMessage, Android Messenger, Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger și Semnal sunt toate aplicațiile text care permit servicii de mesagerie în grup..

iMessage: Pe iOS, deschideți mesaje și începeți un mesaj nou. Introduceți numerele de contact pe care le trimiteți, apoi introduceți text, fotografii și faceți clic pe „trimiteți”.

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prieteniiCum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

Android Messenger: Aceeași funcție de mesagerie de grup se poate face și în mesagerul Android, dar este posibil să fie necesar să configurați mai întâi MMS. Va trebui să mergi la „Setări“ și selectați 'Avansat'

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

În cadrul mesajelor de grup, comutați „grup MMS“. Acest lucru vă va permite să trimiteți texte de grup prin intermediul protocolului de mesaj al Android.

WhatsApp: Dacă comunicați mult prin intermediul aplicației populare WhatsApp, vești bune: chaturile de grup și partajarea fotografiilor sunt o opțiune ușoară. Pentru a configura un mesaj pentru partajarea de grup, deschideți programul și faceți clic pe „Chaturi“ fila pentru iPhone, „”Opțiune de meniu în Android. Loveste "Mesaj nou”, Apoi atingeți butonul pentru„Grup nou“. Adăugați contactele și o linie de subiect, apoi continuați să vă dezvoltați textul ca de obicei. 

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prieteniiCum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

Telegramă: Telegram are două opțiuni de partajare limitată: canale și grupuri. Diferențele cheie între cele două sunt numerele de utilizator și capacitatea de editare. Grupurile sunt mai bune pentru partajarea cu oameni pe care îi cunoașteți: au membri și permit tuturor conectaților să posteze înapoi. Canalele au abonați și, în timp ce pot fi publice sau private, sunt create pentru a încuraja difuzarea materialelor pe care le postați. În scopul partajării cu conexiuni strânse, grupul este de obicei calea de urmat.   

Pentru a configura un grup, deschideți aplicația, faceți clic pe „chat-uri”În colțul inferior (iphone) sau în creion circular butonul din colțul din dreapta jos (Android). Acolo, ar trebui să vedeți o pentru a trimite mesaje, inclusiv configurarea și trimiterea la grupuri. 

Cum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prieteniiCum să partajați albume foto online în mod privat cu familia și prietenii

Lovit "Grup nou”, Adăugați contactele pe care intenționați să le trimiteți și dați grupului dvs. un nume. Odată adăugat, trimiteți imagini și text grupurilor dvs. în același mod în care trimiteți alte mesaje cu platforma. 

Alte platforme, inclusiv Signal și Facebook Messenger, au funcționalități similare cu mesajele de grup, dar cu instrucțiuni de configurare diferite. Dacă utilizați în mod regulat o platformă de mesagerie, aruncați o privire la setările dvs. și vedeți dacă trimiterea de texte de grup este o opțiune. 

Preocuparea dintre platforme

Un sfat atunci când alegi cel mai bun mod de a trimite fotografii în privat: gândește-te la audiența ta. Multe aplicații pierd criptarea atunci când permit partajarea cu utilizatorii altor platforme, oprind mesajul să fie cu adevărat privat. Luați de exemplu iMessage sau WhatsApp. Dacă trimiteți un mesaj prin WhatsApp unui alt utilizator WhatsApp, mesajul va fi criptat; cu toate acestea, dacă îl trimiteți unui prieten fără WhatsApp care se conectează folosind iMessage, criptarea se va pierde. Mesajul tău încă nu va merge pe platformele publice, dar vor deveni mai ușor de distribuit sau pentru interloperi să-l prindă în tranzit. Multe servicii pot promite confidențialitate numai dacă toți ceilalți folosesc aceeași platformă privată. 

Aplicațiile de distribuire de fotografii suferă adesea probleme similare. Un Instagram privat, de exemplu, poate limita partajarea fotografiilor numai la conexiunile aprobate pe Instagram; cu toate acestea, dacă intenționați să partajați cu prietenii care nu folosesc platforma, va trebui să creeze un cont sau va trebui să opriți confidențialitatea pentru fotografiile care vor fi văzute.  

Partajare sigură

În cele din urmă, dacă sensibilitatea este o preocupare uriașă, luați în considerare să discutați cu publicul dvs. înainte de a fotografia fotografii și a trimite. Multe platforme, de exemplu, nu pot împiedica descărcarea de imagini sau capturi de ecran. Dacă nu doriți ca șeful dvs. să vadă imagini cu toate momentele bune pe plajă, nu uitați să reamintiți colegilor prietenoși fotografiile pe care le împărtășiți nu sfârșește repost în rețelele de socializare ale companiei!  

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 14

Adblock
detector