Cum să rulați Kodi de pe o unitate flash USB pe Mac și PC

Mai multe dispozitive sunt capabile să ruleze Kodi. Acestea includ casetele TV Android și stickul Amazon Fire TV. Aceste soluții s-au dovedit că funcționează destul de bine, dar necesită să cheltuiți bani pentru a achiziționa dispozitivul ales. Firestick se ridică la 39,99 dolari, în timp ce o cutie decentă pentru Android TV te poate seta cu ușurință înapoi cu aproximativ 100 USD.

În timp ce aceste prețuri nu sunt neapărat cer ridicate, s-ar putea să aveți o opțiune mai ieftină în jurul casei. Dacă sunteți un tinkerer și doriți să configurați Kodi folosind echipamentele pe care le aveți deja sau doriți doar să economisiți bani, rularea Kodi pe computer de pe o unitate USB poate fi o opțiune viabilă.

Bacsis: Vă recomandăm să utilizați un VPN cu Kodi. Există o serie de utilizări deosebite pentru Kodi, precum și unele probleme de securitate care pot fi prevenite prin utilizarea unui VPN. Când vă conectați la Kodi, s-ar putea să vă expuneți hackerilor care au deturnat suplimente prin atacuri între oameni. În plus, ISP-ul dvs. poate decide să vă accelereze conexiunea din cauza unui exces de filme online și streaming TV. Un VPN vă poate ajuta să vă ascundeți identitatea, atât de hackeri cât și de ISP.

Opțiunea noastră preferată este IPVanish, care funcționează cu toate suplimentele Kodi, este rapidă și oferă un fel de niveluri de protecție a confidențialității care l-au făcut atât de popular în comunitatea Kodi. Pentru alte opțiuni, iată o listă completă a serviciilor VPN Kodi recomandate.

Principalele opțiuni disponibile pentru rularea Kodi de pe o unitate USB sunt următoarele:

 1. Rulați un sistem de operare bazat pe Kodi de pe o unitate USB de pornire. Faceți clic pe un link de mai jos pentru a trece la secțiunea relevantă:
  • KodiBuntu
   • ferestre
   • Mac
  • OpenElec
   • ferestre
   • Mac
 2. Rulați o instalare portabilă de Kodi pe o unitate USB (doar pentru Windows)

Fiecare dintre aceste metode are meritele sale pe care le vom descoperi în curând. Ambele sunt bazate pe Linux. Rețineți că niciuna dintre aceste opțiuni nu va funcționa cu un televizor inteligent sau alt dispozitiv fără BIOS-ul computerului.

Cum să rulați un sistem de operare bazat pe Kodi dintr-o unitate USB de pornire

header_image_install_kodi
Ați putea să vă întrebați de ce ați rula Kodi în acest fel atunci când l-ați putea instala direct pe sistemul de operare nativ al computerului. Răspunsul simplu este că aceste sisteme de operare optimizate Kodi rulează în general mai rapid decât un sistem de operare mai mare, cum ar fi Windows. Veți rula cu adevărat Kodi, astfel că vor fi mai puține procese de hogging de resurse care rulează în fundal.

Acestea fiind spuse, sunt disponibile două sisteme principale de operare bazate pe Kodi: KodiBuntu și OpenElec. Principala diferență între cei doi este viteza. KodiBuntu rulează rapid, dar veți vedea că OpenElec este, în general, puțin mai rapid. Totuși, KodiBuntu vă permite să explorați ecosistemul Linux mai larg, în timp ce OpenElec te blochează doar folosind Kodi.

Ar trebui să rețineți următoarele puncte despre unitatea USB pe care o veți folosi înainte de a începe să ne asigurăm că KodiBuntu și OpenElec rulează cât mai lin posibil:

 • Ar trebui să-l utilizați cu un computer care acceptă standardul USB 3.0 și o unitate USB 3.0. Fără aceasta, Kodi-ul tău ar putea fi insuportabil de întârziat.
 • Pentru KodiBuntu dimensiunea minimă recomandată a unității USB este de 2 GB.
 • Pentru OpenElec, dimensiunea minimă recomandată a unității USB este de 256 MB
 • KodiBuntu

  Pentru a crea o unitate USB bootabilă KodiBuntu, descărcați mai întâi cea mai recentă versiune a KodiBuntu de aici. Alegeți versiunea pe 32 de biți sau pe 64 de biți în funcție de funcțiile sistemului.

  După descărcarea versiunii de care aveți nevoie, veți avea nevoie de niște software pentru a vă pune în funcțiune unitatea USB.

  ferestre

  Pentru Windows, Linux Live USB Creator va face treaba. Descărcați și rulați creatorul Linux Live USB. Aplicația este ușor de utilizat și este împărțită în cinci secțiuni.

  lili_tut_1

  Urmați aceste instrucțiuni, care corespund fiecărei secțiuni:

  1. Alegeți unitatea USB.
  2. Alegeți un fișier imagine. Aceasta va fi imaginea ISO KodiBuntu descărcată mai devreme.
  3. Cel mai bine este să setați persistența la aproximativ 2000 MB. Dimensiunea pe care o alocați acestui lucru va corespunde în mod evident dimensiunii unității dvs. USB. Persistența se referă la cantitatea de stocare alocată lucrurilor, cum ar fi fișiere, setări și programe instalate. Dacă aceste lucruri sunt stocate pe unitatea USB înseamnă că nu va trebui să începi cu o nouă instalare de fiecare dată când pornești KodiBuntu.
  4. Verificați „Formatați cheia în FAT32 (aceasta vă va șterge datele !!)”. După cum s-a spus, aceasta va șterge toate datele de pe unitatea USB. Având în vedere acest lucru, vă rugăm să utilizați o unitate pe care intenționați să o dedicați numai rulării sistemului de operare.
  5. Faceți clic pe pictograma fulger pentru a începe instalarea.

  După finalizarea instalării, reporniți computerul și introduceți setările BIOS cu unitatea USB conectată. Cum faceți acest lucru depinde de modelul dispozitivului dvs. Modificați comanda de pornire astfel încât computerul să pornească de pe unitatea USB înainte de hard disk, ceea ce vă va permite să porniți direct în KodiBuntu.

  Mac

  Dacă executați Mac OS, atunci veți avea nevoie de încărcătorul USB Mac pentru a vă pune în funcțiune.

  După descărcarea fișierului, rulați mai întâi aplicația Utilitare disc pe Mac. Selectați unitatea USB pe care doriți să instalați KodiBuntu și selectați Ștergeți în partea de sus a ecranului.

  mac_disk_utility_erase

  Asigurați-vă că alegeți MS-DOS (FAT) sub Format și Record de pornire master sub Sistem. Dați unității un nume potrivit și apoi apăsați Şterge.

  Acum deschideți Mac Linux USB Loader și selectați Creați un USB Live opțiune.

  mac_linux_usb_loader

  Acum, selectați unitatea pe care să instalați KodiBuntu.

  mac_linux_usbloader_destination

  Lovit Următor → și pe ecranul următor selectați Alte sub Familia de distribuție.

  usb_loader_disfam

  Selectați Începeți instalarea pentru a realiza procesul de instalare. După finalizarea procesului, veți fi întâmpinat cu un mesaj care indică faptul că instalarea a avut succes.

  mac_usb_loader_success

  Reporniți computerul și introduceți setările BIOS cu unitatea USB conectată. Cum faceți acest lucru depinde de modelul dispozitivului. Modificați comanda de pornire astfel încât computerul să pornească de pe unitatea USB înainte de hard disk. În acest fel, puteți porni direct în KodiBuntu.

  OpenElec

  Descărcați versiunea corespunzătoare a OpenElec de pe site-ul oficial. Lansarea generică stabilă x86 ar trebui să-și facă treaba.

  ferestre

  Pentru a crea o unitate USB de bootare pentru OpenElec pe Windows, utilizați Win32 Disk Imager. Descărcați și rulați aplicația. Selectați unitatea pentru a instala OpenElec pornit.

  win32_1

  Extrageți fișierul OpenElec pe care l-ați descărcat anterior folosind software-ul adecvat, cum ar fi Winrar. Acum selectați fișierul .IMG rezultat din Win 32 Disk Imager.

  win32_select

  Selectați Scrieți, și asta este.

  win32_write

  După terminarea instalării, reporniți computerul cu unitatea USB instalată și introduceți setările BIOS. Cum faceți acest lucru depinde de producătorul dispozitivului. Modificați comanda de pornire astfel încât computerul să pornească de pe unitatea USB înainte de hard disk. Acest lucru vă va permite să porniți direct în OpenElec.

  Mac

  Pe Mac OS, procesul de încărcare USB USB MAC va funcționa și pentru OpenElec. Vă rugăm să consultați instrucțiunile KodiBuntu de mai sus.

  Cum să executați o instalare portabilă de Kodi pe o unitate USB

  O altă opțiune disponibilă este instalarea portabilă a Kodi. Rețineți că această metodă funcționează numai pentru utilizatorii Windows. Pentru a crea o instalație Windows portabilă, obțineți mai întâi fișierul de instalare de aici. Multe computere rulează Windows, așa că șansele sunt că veți putea utiliza instalarea Kodi în majoritatea locurilor pe care le mergeți.

  Acum, executați fișierul de instalare, dar setați calea de instalare la directorul rădăcină al unității USB.

  portable_destination_USB

  Selectați Nu creati scurtaturi în pasul următor.

  kodi_no_shortcuts

  Selectați Instalare dar asigurați-vă că nu rulați Kodi după finalizarea instalării.
  Acum creați o comandă rapidă către kodi.exe făcând clic dreapta pe fișierul din folderul Kodi de pe unitatea dvs. și selectând Crează o scurtătură. Mutați acest fișier în directorul rădăcină al unității USB.

  kodi_shortcut_move

  Faceți clic dreapta pe comanda rapidă și selectați Proprietăți. În Ţintă adăugați „-p” lângă textul care există deja, așa cum este ilustrat mai jos. Acest lucru vă va asigura că folderul Kodi de pe unitatea dvs. USB va fi utilizat pentru stocarea fișierelor importante, cum ar fi plugin-uri, skins, datele utilizatorului și scripturi, astfel încât să aveți o instalație cu adevărat portabilă.

  kodi_properties

  După instalarea finalizată, veți putea rula Kodi din fișierul .EXE situat pe unitatea USB de pe orice mașină Windows. Vă rugăm să vă amintiți să păstrați unitatea USB conectată la această opțiune și la toate celelalte. Fișierele necesare pentru ca toate aceste opțiuni să funcționeze vor fi localizate pe unitatea USB.

  Comparitech nu supune sau încurajează nicio încălcare a restricțiilor privind drepturile de autor, inclusiv transmiterea ilegală prin Kodi. Kodi poate fi utilizat în multe scopuri excelente, legale de streaming online. Vă rugăm să luați în considerare legea, victimele și riscurile pirateriei înainte de a descărca sau de a transmite materiale protejate de drepturi de autor fără permisiune.

  Kodi v17.3 „Krypton” este cea mai recentă versiune stabilă de Kodi disponibilă pentru descărcare

  „USB Flash Drive” de Ambuj Saxena licențiat sub CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 72

Adblock
detector