Cum să te protejezi de SWATTING

swatting

SWATTING-ul este o farsă periculoasă, la care este prea ușor să scapi și care devine rapid o epidemie. Un caz recent a condus la moartea unui bărbat nevinovat din Kansas City, care nu a fost implicat, ci doar s-a întâmplat să locuiască în apropierea casei țintei propuse a farsei. Moartea lui nefericită demonstrează în termenii cei mai puternici necesitatea de a ne proteja de SWATTING, deoarece arată cum i s-ar putea întâmpla oricui.

Puteți găsi detaliile acestui caz aici. În acest articol, vom explica cum funcționează SWATTING și cum să vă protejați.

Ce este SWATTING?

SWATTING-ul are loc atunci când cineva sună într-o farsă la poliție pentru a trimite o echipă SWAT sau o forță similară de poliție trimisă în locația victimei. „Gluma” se termină de obicei după ce poliția își dă seama că nu există nicio amenințare reală, dar incidentul din Kansas City arată cât de periculos poate fi fața. Datorită naturii rapoartelor false numite - o situație de ostatic a dispărut, în acest caz - acestea sunt situații tensionate, iar poliția este adesea gata să întreprindă acțiuni letale.

SWATTING începe online. Să zicem că intrați într-un argument cu cineva de pe internet. Brânza în cazul menționat anterior a intrat într-o dispută pentru un joc de Call of Duty, dar ar putea fi la fel de ușor un argument pe Twitter sau reddit. Poate fi chiar complet aleatoriu fără catalizator.

Persoana de la celălalt capăt al argumentului poate folosi orice număr de tehnici pentru a determina unde locuiți. Dacă aveți profiluri publice care lasă indicii cu privire la locația dvs., acestea ar putea corela acest lucru cu numerele de telefon listate. Unele camere înregistrează și trimit date de localizare, o preocupare comună pentru streamerele Twitch. V-ar putea folosi și adresa dvs. IP. Fiecare dispozitiv conectat la internet are o adresă IP. Sunt șiruri unice de numere și zecimale care permit calculatoarelor să comunice între ele. Ele indică, de asemenea, locația aproximativă a dispozitivului.

Există diverse mijloace de a determina adresa IP sau locația altcuiva. Adresele IP sunt publice și trimise de fiecare dată când vă conectați la un serviciu sau site web, inclusiv jocuri online.

Acum, când au o idee despre locul în care locuiți, puștoaica poate să cheme polițiștii și să-și prezinte farsă. Pentru a-și ascunde propria locație, SWATTER-urile pot utiliza serviciile VoIP (apeluri vocale pe internet) înregistrate anonim pentru a efectua apelul, ascunzând propria adresă IP în spatele unui proxy pentru a preveni urmărirea. Cu toate acestea, în incidentul din Kansas City, pâlpâirea părea să greșească adresa, ceea ce a determinat poliția să împuște un bărbat neinvoltat. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că adresele IP nu specifică locații exacte precum GPS-ul, ci doar o locație aproximativă.

Când sosesc poliția, ei cred că răspund unei situații cu o mare probabilitate de violență, deci tensiunile sunt mari. Între timp, pâlpâitul urmărește rezultatele muncii sale neplăcute, care se află la știri.

SWATTING-ul este o farsa periculoasa des realizata de minori cu o mica atentie la constientele actiunilor lor.

Cum să te protejezi de SWATTING

În primul rând, nu publicați informații care ar putea permite cuiva să vă determine locația într-un loc public. Unii utilizatori care au fost SWATTED în trecut și-au lăsat adresele pe profilurile Steam. Fotografiile cu etichetare geografică pe social media deschid un alt vector de atac. În cele din urmă, ascundeți adresa dvs. IP folosind un proxy.

Cel mai simplu, mai de încredere și cel mai sigur tip de proxy se numește rețea virtuală virtuală sau VPN. Un VPN criptează tot traficul de internet care merge către și de pe dispozitiv și îl rutează printr-un server intermediar într-o locație pe care o alegeți. Adresa dvs. IP reală este mascată de cea a serverului, care este de obicei situată într-un centru de date undeva.

Dacă cineva încearcă să te SWAT folosind o adresă IP, jalnicul nu va putea determina locația ta reală și poate vedea doar locația centrului de date.

VPN-urile bune vor încetini în mod marginal conexiunea dvs. de internet și vor avea o mulțime de alte beneficii pentru securitate și confidențialitate. De obicei costă câțiva dolari pe lună.

Cu o notă mai largă, poliția trebuie să fie mai bine instruită pentru a identifica Hoaxes SWATTING și, probabil, apeluri de pavilion care provin de la serviciile VoIP, posibil ca încercări de SWATTING.

„Departamentul de poliție metropolitană Las Vegas SWAT” de Tomás Del Coro licențiat sub CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Adblock
detector