Cum să urmăriți televiziunea britanică online online oriunde în străinătate cu un VPN

Cum să urmăriți televiziunea britanică online în străinătate cu un VPN (1)

În acest tutorial, vă vom arăta cum puteți viziona emisiuni TV din Marea Britanie în străinătate cu un VPN, indiferent dacă vă aflați în Franța, Spania, Germania, Canada, Australia, SUA sau oriunde altundeva din lume. Puteți obține soluția dvs. de televiziune britanică, inclusiv fluxuri TV în direct și conținut la cerere.

Dacă dorești săriți înainte și să aflați ce VPN să utilizați pentru a viziona televiziunea britanică din străinătate fără a citi întregul articol, aici este un rezumat al alegerilor noastre de top:

 1. ExpressVPN Alegerea noastră de top. Serverele super rapide din Marea Britanie fac streaming-ul fără efort. Deblochează toate principalele site-uri de streaming din Marea Britanie. Confidențialitate și securitate de primă clasă. Include garanție de returnare de 30 de zile.
 2. CyberGhost Furnizor bugetar. Deblochează spectacolele populare din Marea Britanie. Mare confidențialitate și securitate.
 3. NordVPN Alegerea de valoare excelentă, cu o mulțime de servere din Marea Britanie, capabile să deblocheze cele mai multe conținuturi geore-restricționate. Securitate solidă și confidențialitate.
 4. PrivateVPN VPN bun, care funcționează bine cu BBC iPlayer și alte servicii de streaming.
 5. IPVanish Viteze rapide și caracteristici bune de confidențialitate. Nu funcționează în mod fiabil cu Netflix sau iPlayer.

Nu există nicio îndoială că multe canale TV din Marea Britanie au un conținut fantastic pe care pur și simplu nu îl puteți obține nicăieri în altă parte. Indiferent dacă v-ați mutat din țară permanent sau pur și simplu călătoriți, este posibil să doriți să vă rezolvați. Din păcate, o mare parte din conținutul pe care l-ai putea obișnui să vezi în Marea Britanie este geo-blocat. Aceasta înseamnă că, dacă furnizorul detectează o adresă IP din Marea Britanie, nu va permite accesul la conținut.

De exemplu, încercarea de a accesa BBC iPlayer de pe un server non-britanic poate livra următorul mesaj:

„BBC iPlayer funcționează doar în Marea Britanie. Ne pare rău, se datorează problemelor legate de drepturi. ”

Un mesaj de eroare BBC iPlayer.

Din fericire, există un mod în acest sens care vă permite să vizionați liber conținut de pe site-uri precum BBC iPlayer, ITV Hub (fostul ITV Player), All4 (anterior 4OD), Netflix Marea Britanie și multe altele. Soluția este o rețea virtuală virtuală (VPN), care criptează tot traficul și o tunelează printr-un server intermediar într-o locație la alegere. Un serviciu VPN maschează adresa dvs. IP reală și o înlocuiește cu una din țara aleasă. Prin urmare, conectându-vă la un server din Marea Britanie, veți putea viziona canale TV britanice ca și cum ați fi în Marea Britanie, din orice parte a lumii.

Mai mult, cu un VPN, obțineți beneficii suplimentare, cum ar fi confidențialitatea și securitatea îmbunătățite și accesul la alte site-uri cu restricții geografice. Nu toți furnizorii oferă același serviciu, de aceea este important să-l alegeți pe cel potrivit.

VPN-urile sunt un mijloc incredibil de popular pentru milioane de oameni să țină pasul cu emisiunile lor TV preferate, cu toate acestea, ar trebui să accesezi numai conținut acolo unde ai dreptul legal de a face acest lucru.

Cele mai bune VPN-uri pentru a viziona televizorul britanic în străinătate

Multe site-uri de streaming blochează adrese IP despre care se știe că aparțin furnizorilor VPN. Doar pentru că o rețea include servere din Marea Britanie nu înseamnă că aveți acces garantat la conținutul popular din Marea Britanie. Ca atare, va trebui să știți că furnizorul ales, de fapt, eludează toate restricțiile. În afară de funcțiile de streaming, atunci când căutați cel mai bun VPN pentru a viziona canalele britanice online, veți dori să luați în considerare lucruri precum securitatea, viteza, fiabilitatea și nivelul de asistență pentru clienți..

Am testat o mulțime de VPN-uri și am creat o listă cu cele mai bune pentru accesarea televiziunilor britanice în străinătate. Alegerile noastre se bazează pe următoarele criterii:

 • Are o selecție de servere din Marea Britanie
 • Permite accesul la conținut din Marea Britanie, precum cel de la Netflix UK și BBC iPlayer
 • Oferă o conexiune rapidă și fiabilă
 • Utilizează criptarea puternică susținută de funcții suplimentare de securitate
 • Nu păstrează jurnalele de activitate ale utilizatorului sau adresele IP

Am acoperit accesul la anumite site-uri de streaming din Marea Britanie - BBC iPlayer, ITV Hub, Channel 4, Sky Go și BT Sport - în articole separate. Dacă sunteți în căutarea celor mai bune VPN-uri pe care să le utilizați în Marea Britanie, avem un articol și pentru asta. În această piesă, vom acoperi care sunt VPN-urile cele mai bune pentru accesarea conținutului britanic în străinătate.

1. ExpressVPN

ExpressVPNIanuarie 2020

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

ExpressVPN este cunoscut pentru capacitatea sa de a debloca conținutul geo-blocat, inclusiv site-urile de streaming populare. Are o rețea de peste 1.500 de servere în mai mult de 94 de țări, inclusiv o selecție de locații din Marea Britanie. Deblochează bibliotecile Netflix din diferite țări, inclusiv din Marea Britanie. De asemenea, veți putea accesa conținut de pe alte site-uri populare, cum ar fi BBC iPlayer, ITV Hub, Sky Go și BT Sport. Vitezele excelente și o conexiune fiabilă înseamnă că nu ar trebui să faceți față tamponului în timp ce urmăriți emisiunile preferate.

Un alt punct de vânzare al ExpressVPN este suportul excelent pentru clienți. Dacă aveți probleme de acces la conținut, puteți contactați un reprezentant prin chat live pentru a obține o rezoluție rapidă.

Securitatea este o altă caracteristică puternică a acestui furnizor. Utilizează criptarea AES de 256 biți și secretul perfect perfect. Un comutator de ucidere înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji dacă conexiunea VPN este pierdută și că există o protecție împotriva scurgerii DNS la pornire. Politica de logare clară a ExpressVPN ne spune că activitatea utilizatorului nu este niciodată monitorizată și că nu sunt înregistrate adrese IP.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS, Android, Linux și unele routere wifi.

Pro:

 • Funcționează servere în 7 orașe din Marea Britanie care pot debloca conținutul restricționat geo din aproape oriunde
 • Deblochează toate site-urile de streaming din Marea Britanie
 • Rețeaua de servere Superfast este excelentă pentru streaming și descărcare
 • Funcții de securitate de înaltă calitate și nicio politică de jurnal nu vă protejează confidențialitatea
 • Conectați până la 3 dispozitive în același timp
 • Suport chat live 24/7

Contra:

 • Nu este la fel de ieftin ca unele alte servicii

Scorul nostru:

4.5 din 5

Cea mai bună VPN pentru televiziunea britanică în străinătate: ExpressVPN este alegerea noastră de top. O alegere rapidă și fiabilă, care deblochează toate serviciile importante de streaming TV din Marea Britanie, inclusiv Netflix, Hulu și Amazon Prime. O selecție excelentă de servere din Marea Britanie toate optimizate pentru viteză. Conduce drumul cu funcții de securitate și confidențialitate deosebite și nu păstrează jurnalele. Încercați-l fără riscuri cu garanția de returnare a banilor pentru 30 de zile.

Vedeți recenzia noastră completă despre ExpressVPN.

Ofertă specială cupon ExpressVPN - primește 3 luni în plus DEAL DE FREEGETCupon aplicat automat

2. CyberGhost

Cyberghost

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Cyberghost.com

Banii inapoi garantat: 45 DE ZILE

CyberGhost are sediul în România și continuă să-și extindă rețeaua de peste 5.700 de servere. CyberGhost depune mult efort pentru a se asigura că utilizatorii pot accesa conținut geo-blocat, iar cu peste 150 de servere din Marea Britanie, fanii televiziunii britanice nu vor lipsi. Puteți accesa site-uri precum ITV Hub, All 4 și Eurosport selectând fiecare canal prin intermediul clientului VPN. După ce ați făcut selecția, CyberGhost vă va conecta automat la serverul potrivit.

Nu veți vedea Netflix UK ca o opțiune, dar puteți accesa biblioteca americană (care este oricum mai extinsă) printr-un server american. CyberGhost are problema ciudată cu BBC iPlayer, așa că dacă nu o vedeți listată, este temporar indisponibil. Acest furnizor fixează anumite viteze mari, chiar și atunci când este conectat la serverele aflate la distanță geografică, deci nu ar trebui să vă confruntați cu probleme în timp ce faceți streaming.

CyberGhost este un alt furnizor sigur, cu o criptare puternică de 256 biți și un secret perfect perfect. Politica sa de înregistrare prevede clar că nu menține jurnalele de trafic și nu păstrează niciodată jurnalele de conexiune care pot fi urmărite de un utilizator individual. Confidențialitate suplimentară este asigurată de un comutator de ucidere și protecție împotriva scurgerii DNS. Planurile CyberGhost permit până la cinci conexiuni simultane.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

Pro:

 • Un mare număr de peste 400 de servere din Marea Britanie poate debloca majoritatea conținutului de streaming geo-restricționat
 • Aplicații prietenoase pentru utilizator; selectați site-ul de deblocat, apoi aplicația se conectează automat la cel mai bun server
 • Criptare puternică și politică de confidențialitate solidă
 • Viteze de streaming foarte bune

Contra:

 • Nu funcționează în China sau în Emiratele Arabe Unite

Scorul nostru:

4 din 5

Cel mai bun VPN BUDGET: CyberGhost are o configurație simplă. Un serviciu ușor de utilizat, care deblochează o gamă largă de televizoare în streaming din Marea Britanie și conținut sportiv. O gamă largă de servere din Marea Britanie care sunt rapide și de încredere. Marcaje bune cu securitate și confidențialitate. Nu va debloca cât mai multe site-uri de streaming ca rivalii apropiați. 45 de zile garanție înapoi.

Vedeți recenzia noastră completă despre CyberGhost.

Cupon CyberGhost SPECIAL ANUL NOU: SALVAȚI 80% la planurile pe 3 ani + 2 luni GRATUIT OFERĂ Reducere aplicată automat

3. NordVPN

NordVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Panama-based NordVPN operează o rețea mare de peste 3.300 de servere, dintre care peste 400 sunt localizate în Marea Britanie. Aceasta înseamnă că este bine echipat pentru a vă ajuta accesați conținut de pe site-uri precum Netflix UK, BBC iPlayer, ITV Hub, Sky Go, All 4 și multe altele. Vitezele sale rapide îl fac deosebit de potrivit pentru accesarea conținutului prin servere îndepărtate geografic.

NordVPN operează cu o politică strictă fără jurnaluri pentru a ajuta la păstrarea confidențialității utilizatorilor săi. Pentru securitate, aveți criptare AES de 256 biți, secret perfect înainte, protecție împotriva scurgerii DNS și un comutator de ucidere. Un bonus cu acest furnizor este protecție automată wifi, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la conectarea la o rețea nesigură în timpul călătoriilor.

Un plan NordVPN permite până la cinci conexiuni simultane, ceea ce este excelent pentru familii sau dacă aveți tendința de a schimba dispozitivele în mod regulat.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

Pro:

 • Furnizor bugetar veteran cu peste 650 de servere în toată Marea Britanie
 • Deblochează cel mai popular conținut de streaming din Marea Britanie la viteze HD din străinătate
 • Criptare de 256 biți de grad militar pentru confidențialitate excelentă
 • Serviciul clienți disponibil prin chat live 24/7
 • Politica fără jurnale

Contra:

 • Poate selecta locația orașului a serverelor, dar nu serverele specifice

Scorul nostru:

4.5 din 5

VALOARE ȘI PERFORMANȚĂ: NordVPN obține notele de top pe valoare. Un buget complet bun, care funcționează bine pentru vizionarea televizorului britanic în străinătate, cu o selecție bună de servere din Marea Britanie. Funcții de securitate puternice și gestionează până la 6 dispozitive utilizate simultan dintr-un cont. Include garanție de returnare de 30 de zile.

Vedeți recenzia noastră completă despre NordVPN.

Cupon NordVPNSpărați 70% la planul de 3 aniGAL DEALDiscont aplicat automat

4. PrivateVPN

PrivateVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.PrivateVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

PrivateVPN pune accentul pe asigurarea utilizatorilor de acces la conținut geo-blocat. Are o rețea mai mică de servere decât altele din această listă, dar se mândrește cu anumite viteze competitive și este capabil să livreze conținut restrâns. PrivateVPN are patru servere în Marea Britanie, unele dintre ele fiind etichetate special cu serviciile de streaming populare pe care le pot debloca. Între aceste servere, ar trebui să puteți obține acces la conținut din Netflix UK, BBC iPlayer, ITV Hub, Sky Go și BT Sport.

Acest furnizor nu dezamăgește în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea. O politică strictă de jurnal zero este susținută de o securitate puternică, incluzând criptarea pe 128 sau 256 biți și secretul perfect perfect. Un comutator de ucidere și protecția împotriva scurgerilor DNS vă ajută să vă păstrați în continuare informațiile în siguranță. PrivateVPN permite până la cinci conexiuni simultane cu un plan de bază.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

Pro:

 • Obținerea unei reputații solide pentru deblocarea conținutului geo-restricționat, inclusiv din Marea Britanie
 • Minime care deblochează Netflix Marea Britanie, BBC iPlayer, ITV Hub, Sky Go și BT Sport
 • Caracteristici puternice de securitate și protecție a vieții private
 • Nu păstrează jurnalele
 • Mai rapid decât mulți alți furnizori

Contra:

 • Are nevoie de modificări manuale pentru a putea funcționa în China
 • Poate avea nevoie de asistență de asistență pentru localizarea celui mai bun server pentru fiecare site pe care doriți să îl deblocați

Scorul nostru:

4.5 din 5

MARE VITEZĂ: PrivateVPN este o alegere bună pentru familie. Deblochează în mod fiabil o bună selecție de conținut de streaming din Marea Britanie. Permite până la 6 dispozitive pe același cont - are o rețea mică de servere, dar conexiuni rapide. 30 de zile garanție înapoi.

Vedeți recenzia noastră completă despre PrivateVPN.

Ofertă specială cupon privatVPN - economisiți 83% din planul de 2 aniGAZA DE DEZVOLTARE aplicată automat

5. IPVanish

IPVanish

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.IPVanish.com

Banii inapoi garantat: 7 ZILE

Cu peste 1.000 de servere în peste 60 de țări, acest furnizor din SUA este popular în rândul torrenterilor și utilizatorilor Kodi. IPVanish de obicei, nu concurează la fel de bine pe partea frontală de streaming, deoarece nu pune accentul pe deblocarea Netflix. Cu toate acestea, este conținutul din Marea Britanie după care, și în acest caz, IPVanish vă poate livra. Cu cinci servere din Marea Britanie, oferă acces la conținut, inclusiv cel de la BBC iPlayer, ITV Hub, Sky Go și All 4.

Nu sunt păstrate jurnalele de trafic sau de conexiune, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la informațiile dvs. difuzate. Securitatea are forma de criptare AES de 256 biți, împreună cu secretul perfect perfect. Aplicațiile sunt dotate cu un comutator de omor încorporat și protecție împotriva scurgerii DNS. Puteți conecta până la cinci dispozitive simultan cu un plan de bază.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

Pro:

 • Deblochează toate site-urile de streaming din Marea Britanie din străinătate
 • Preferat în special de utilizatorii de telecomandă cu dispozitive Kodi sau Fire TV Sticks
 • Nu păstrează jurnalele de trafic sau jurnalele de conexiune

Contra:

 • Aplicațiile nu funcționează în China
 • Nu există asistență în direct pentru clienți
 • Nu acceptă bitcoin

Scorul nostru:

4 din 5

Până la 10 dispozitive: IPVanish are o rețea mare de servere. Deblochează mai multe servicii de streaming din Marea Britanie. Excelent pentru familiile care au nevoie de conexiuni multiple simultane. Funcționează bine cu Kodi, dar uită-te în altă parte dacă îl vei folosi din China. 7 zile de returnare a banilor.

Vedeți recenzia noastră completă despre IPVanish.

IPVanish CouponSAVE 60% pe planul anual GET DEALDescount aplicat automat

Cum să te uiți la televizorul britanic în străinătate cu un VPN

După ce v-ați înscris pentru unul dintre VPN-urile recomandate mai sus, trebuie doar să urmați acești pași pentru a debloca fluxurile TV preferate din Marea Britanie:

 1. Descărcați și instalați aplicația VPN pe dispozitivul dvs. de pe site-ul furnizorului sau din magazinul dvs. oficial de aplicații.
 2. Rulați aplicația și selectați un server VPN în Marea Britanie.
 3. Apăsați butonul Conectare pentru a iniția conexiunea.
 4. După ce a fost stabilită conexiunea, deschideți videoclipul pe care doriți să îl transmiteți. Acesta ar trebui deblocat acum ca și cum ai fi în Marea Britanie.

Rețineți că unele site-uri pot solicita să ștergeți cookie-urile browserului și / sau memoria cache web pentru a scăpa de identificatorii de locații anterioare stocați pe dispozitiv. Dacă videoclipul este încă blocat, faceți acest lucru și actualizați pagina.

Pot folosi un VPN gratuit pentru a viziona televizorul britanic în străinătate?

Când cercetați diverși furnizori VPN, veți întâlni probabil câteva oferte gratuite atractive. În timp ce unele dintre acestea ar putea să vă ofere acces la un anumit conținut din Marea Britanie, serviciile gratuite vin de obicei cu unele dezavantaje.

Una dintre problemele majore din punct de vedere al streamingului este că un serviciu VPN gratuit este de obicei mai lent și mai puțin fiabil decât unul plătit. Este mai probabil să suportați conexiuni și tamponări lente sau abandonate în timp ce încercați să vizionați spectacole. Mai mult, veți avea acces la mai puține servere și ar trebui să așteptați într-o coadă pentru a vă conecta la cele dorite.

În afară de faptul că lipsesc dintr-o perspectivă practică, furnizorii de VPN-uri gratuite nu sunt adesea lipsiți și de confidențialitate și securitate. De obicei, trebuie să câștige bani într-un fel și modelele de afaceri obișnuite implică colectarea și vânzarea datelor utilizatorilor și afișarea anunțurilor prin intermediul serviciului. Unii furnizori chiar au fost cunoscuți că transportă malware.

Cum să vă conectați și să vizionați televizorul prin site-uri de streaming

După ce v-ați configurat cu un VPN, vizionarea televizorului britanic este destul de simplă. Mai întâi veți iniția conexiunea VPN folosind un server din Marea Britanie. De exemplu, mai jos ne conectăm la un server din Marea Britanie folosind NordVPN.

Conexiune NordVPN Uk.

Puteți apoi accesa conținutul dorit ca de obicei. Pentru Netflix, veți avea nevoie de un abonament plătit, indiferent unde vă aflați. Diferența este că, în timp ce vă conectați la un server din Marea Britanie, veți vedea biblioteca Netflix UK în locul celei pentru țara în care vă aflați.

Alte site-uri oferă conținut gratuit, dar totuși vă solicită să vă conectați la un cont. Pentru site-uri precum BBC iPlayer și ITV Hub, puteți doar să configurați un cont dacă nu îl aveți deja. Vi se poate cere să introduceți un cod poștal, așa că asigurați-vă că este unul din Marea Britanie.

Pagina de înregistrare pentru ITVHub.

Dacă ați încercat să accesați un site înainte de a vă conecta la un server din Marea Britanie, este posibil să aveți probleme. Dacă da, puteți încerca să ștergeți memoria cache și cookie-uri sau să treceți la un browser diferit.

Rețineți că, după ce ați obținut abonamentul la VPN, îl puteți utiliza pentru a accesa toate tipurile de conținut, nu doar televizorul britanic. De exemplu, vă puteți conecta la un server american pentru a obține accesul US Netflix, HBO, Hulu și multe altele.

Cum să urmăriți televizorul britanic prin aplicații de streaming

Dacă doriți să vizionați canale TV din Marea Britanie printr-o aplicație mobilă pentru Android sau iPhone, un VPN vă poate ajuta și cu asta. Trebuie doar să configurați VPN pe orice dispozitiv pe care îl utilizați, astfel încât să vă puteți masca IP-ul pe dispozitivul respectiv. Toate planurile despre care am vorbit mai sus permit conectarea simultană a mai multor dispozitive, astfel încât să nu aveți nicio problemă să comutați la dispoziția dvs..

În timp ce adresa dvs. IP va fi mascată de VPN, în funcție de setările dispozitivului dvs., GPS-ul său ar putea totuși să vă ofere locația reală. Dacă aveți probleme, încercați să dezactivați GPS-ul în meniul de setări.

Cum rămâne cu licența TV din Marea Britanie?

Oricine se uită la televizor în direct în Marea Britanie trebuie să fie acoperit de o licență TV sau poate face față amenzilor de până la 1000 de lire sterline. O licență TV britanică este necesară dacă vizionați sau înregistrați TV în direct. Dacă accesați televizorul la cerere sau la preluare, de obicei nu este necesară o licență.

O ilustrare care prezintă când este nevoie de o licență TV.

Excepția este aici dacă urmăriți orice conținut pe BBC iPlayer, caz în care este stipulat că ar trebui să aveți o licență. Înainte de a juca o emisiune, un pop-up vă va întreba dacă aveți licență TV. Lucrurile devin un pic complicate când privești din străinătate. De exemplu, dacă nu locuiești în Marea Britanie, nu vei avea o licență. Cu toate acestea, se pare că verificarea licențelor TV se bazează destul de mult pe sistemul de onoare și nu este bine aplicată.

Website-ul de licențiere TV abordează într-o anumită măsură călătoriile. Într-un răspuns la o întrebare frecventă, în esență se spune că dacă aveți o licență TV pentru adresa dvs., sunteți bine să vizionați BBC iPlayer pe dispozitivul dvs. în timpul călătoriei. Excepția este dacă dispozitivul dvs. este conectat la rețeaua electrică la o altă adresă. Acest lucru pare că ar putea fi un pic dificil de aplicat, dar acestea sunt reguli.

Atunci când vine vorba de călătorii în afara Regatului Unit, aceeași secțiune precizează pur și simplu că iPlayer nu va fi accesibil din străinătate, dar puteți vedea spectacole pe care le-ați descărcat înainte de călătorie (pentru o perioadă limitată de timp). Așadar, nu este foarte clar dacă legile privind acordarea licențelor s-ar aplica persoanelor de peste mări.

Deși nu se adresează direct, se pare că ar trebui să fiți bine să vizionați BBC iPlayer de peste mări dacă aveți o licență TV la adresa de domiciliu și dispozitivul dvs. nu este conectat. Deși să greșiți din partea prudenței, poate doriți să vă lipiți la conținut descărcat anterior sau emisiuni de pe alte site-uri. Până la urmă, nu ai vrea să te blochezi cu o amendă urâtă.

Legate de:

 • Cum se obține o adresă IP din Marea Britanie
 • Urmăriți EastEnders în străinătate
 • Urmăriți Insula Iubirii în străinătate

Telecomandă”De Adriano Gadini licențiat sub CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 72

Adblock
detector