Cum să vă asigurați permisiunile pentru aplicațiile Android

Cum să vă asigurați permisiunile pentru aplicațiile Android

Cât de des primiți o întrebare pe dispozitivul dvs. Android despre dacă doriți să oferiți unei aplicații acces la o anumită aplicație sau alta? Acest mic pop-up apare atât de des încât mulți oameni fac clic pe „Permite” fără să-i dea un al doilea gând. Știți câte aplicații ați dat acces la informațiile dvs. personale? Deși speri că proprietarii de aplicații nu vor abuza de acest acces, cu acuzații împotriva companiilor cu date înfometate precum Facebook, nu poți fi prea atent.

Din fericire, cu un pic de cunoștințe, puteți lua măsuri pentru a vă asigura dispozitivul Android modificând setările manual. În această postare, vă explicăm cum să faceți doar asta.

Cum să descoperiți permisiunile pentru aplicații

Informațiile despre permisiunile pe care le au aplicațiile dvs. sunt ușor de colectat. În primul rând, mergeți la Setări ecran. Derulați în jos spre Dispozitiv secțiune și apoi atingeți Aplicații.

Permisiunile aplicației Android 1

Următorul ecran listează toate aplicațiile de pe telefon.

Permisiunile aplicației Android 2

Atingeți o aplicație pentru a vedea toate opțiunile. Selectați Permisiuni.

Permisiunile aplicației Android 3

Acum puteți vedea permisiunile pe care le-ați acordat aplicațiilor selectate.

Permisiunile aplicației pentru Android 4

Retragerea permisiunilor din aplicații

Serviciile de pe telefonul dvs. la care aplicațiile pot obține permisiunea de acces sunt:

 •         Calendar
 •         aparat foto
 •         Contacte
 •         Locație
 •         Microfon
 •         Telefon
 •         mesaj
 •         Depozitare

Dacă ați acordat acces la unul dintre aceste depozite de date sau servicii, puteți elimina această permisiune apăsând pe glisorul de lângă categoria de permisiuni..

Categorii de permisiuni

Fiecare dintre categoriile pe care le vedeți în ecranul de permisiuni pentru fiecare aplicație nu este numele unei aplicații, ci numele unei categorii de aplicații. Sistemul de operare Android include funcții de acces care permit utilităților scrise independent să acceseze serviciile sistemului de operare. Există o serie de funcții pe care fiecare dintre aceste categorii le are în Permisiuni ecran dă acces la.

Acordarea permisiunii de acces la una dintre aceste categorii oferă aplicațiilor acces la funcțiile sistemului de operare. Android conține toate aplicațiile dintr-un „sandbox”, care este un mediu izolat care ține acele aplicații departe de sistemul de operare. Permisiunile întrerup acea măsură de securitate.

Configurați permisiunile pentru aplicații

Puteți obține o altă vizualizare a permisiunilor aplicației prin intermediul Configurați aplicațiile meniul. Pentru a naviga către această locație, reveniți la Setări ecran, atingeți Aplicații, apoi apăsați simbolul cog în antetul Aplicații ecran.

Android configurează accesul la aplicații

Acest lucru vă oferă Configurați aplicațiile Opțiuni. Apăsați pe Permisiunile aplicatiei a inainta, a merge mai departe.

Accesarea permisiunilor pentru aplicații Android

În ecranul de permisiuni pentru aplicații, veți vedea o opțiune care nu era disponibilă în lista de categorii de permisiuni la care ați ajuns examinând aplicații individuale. Acesta este Senzori pentru corp categorie. O linie sub fiecare categorie vă spune câte aplicații au această permisiune și câte aplicații instalate pe telefonul dvs. ar putea utiliza în mod fezabil această permisiune. Acest mesaj este formatul X de aplicații Y permise Unde X este numărul de aplicații cu acces și Y este numărul de aplicații cu capacități de a utiliza acea categorie de servicii.

  Cum să urmăriți Netflix USA din Franța cu un VPN

Faceți clic pe una dintre aceste categorii pentru a obține o listă cu toate aplicațiile care au permisiunea respectivă.

Lista de categorii de aplicații Android

Faceți clic pe glisorul de lângă o categorie pentru a dezactiva accesibilitatea. Toate aplicațiile care au această permisiune vor avea accesul eliminat.

Înapoi în Configurați aplicațiile ecran, derulați în jos în partea de jos a listei de permisiuni. Veți vedea că se numește ultimul articol din listă Permisii suplimentare.

Accesarea permisiunilor suplimentare pentru Android

În Permisii suplimentare ecranul veți vedea patru opțiuni:

 •         Informații despre mașină
 •         Citiți fișierele atașate prin e-mail
 •         Citiți mesaje instantanee
 •         Scrieți mesaje instantanee

Dacă atingeți o opțiune care listează numărul de aplicații care se aplică categoriei respective 0 din 0, ecranul rezultat va citi pur și simplu Fără permisiuni. Dacă oricare dintre aceste categorii ar putea fi utilizată de cel puțin o aplicație de pe telefonul dvs., atingerea acestei categorii va duce la o listă de aplicații care vă oferă opțiunea de a opri fiecare utilizare cu un glisor.

Refuză accesul aplicației la setările sistemului

Deși acest ghid este axat pe „permisiuni pentru aplicații”, sarcina de a vă asigura telefonul nu ar fi finalizată fără să verificați setările sistemului la care aplicațiile au acces. Puteți vedea aceste setări prin intermediul Configurați aplicațiile ecran.

Acces la setările sistemului Android

Apăsați pe Modificați setările de sistem a inainta, a merge mai departe. Următorul ecran arată fiecare aplicație instalată pe telefonul dvs. cu un mesaj care vă spune dacă poate modifica setările sistemului.

Android modifică setările sistemului

Atingeți una dintre aceste aplicații pentru a vedea un glisor care vă permite să blocați aplicația să acceseze setările sistemului.

Setarea gliderului pentru setările sistemului Android

Ideea de a permite aplicațiilor să acceseze sistemul dvs. este îngrijorătoare. Este dificil să înțelegem ce setări are nevoie de fiecare aplicație, deoarece sunt detaliate pe ecrane. Nu există nicio pagină „Setări” care să ofere detalii.

Preveniți suprapunerile

Programele malware pot masca ca o aplicație autentică. Puteți face clic pe Permite la o cerere de permisiuni, fără a realiza că numele aplicației care pare autentic este într-adevăr o aplicație ilegală care conține o funcție înșelătoare. O astfel de aplicație dăunătoare poate detecta aplicațiile pe care doriți să le deschideți și apoi să le suprapună, imitând aplicația reală. Aceste tipuri de aplicații sunt concepute pentru a aduna acreditările de autentificare pentru servicii online reale. Acestea pot atinge acest obiectiv asigurându-vă că aplicația falsă acoperă versiunea reală pe care ați deschis-o.

Pentru a efectua acest truc, aplicația malware trebuie să obțină statutul de a fi mereu în fruntea tuturor aplicațiilor deschise. Puteți dezactiva această capacitate. Du-te înapoi la Configurați aplicațiile ecran.

Acces la suprapunere Android

Apăsați pe Atrageți alte aplicații pentru a vedea ce aplicații pot suprapune ecranului. În următoarea listă veți vedea fiecare aplicație instalată și dacă poate suprapune alte.

Lista de suprapunere Android

Pentru a elimina această permisiune, atingeți o aplicație care are permisiunea pe care doriți să o eliminați. Acest lucru vă va duce la un ecran în care puteți opri permisiunea cu un glisor.

  5 cele mai bune VPN-uri corporate pentru securitate și confidențialitate în 2023

Consecințele permisiunii aplicației

Acum aruncăm o privire la unele dintre categoriile la care aplicațiile pot solicita accesul. Consecințele acordării accesului pot fi foarte dăunătoare.

Permisiunile SMS

Dacă permiteți unei aplicații noi accesa SMS, noua utilitate va putea accesa sistemele de mesagerie MMS, precum și orice aplicație SMS pe care o aveți pe telefon, nu doar instrumentul SMS implicit care vine cu sistemul de operare Android. Mai mult, o aplicație cu permisiunea de a accesa SMS-ul va putea citi toate mesajele pe care le-ați stocat în aplicațiile SMS. Acesta va putea, de asemenea, să intercepteze și să citească (și, eventual, să modifice) mesajele primite și va putea fi chiar trimis mesaje SMS de pe telefonul dvs..

Permisiunile de apel telefonic

Permisiunea de a accesa orice serviciu de comunicare de pe telefonul dvs. este un cadou pentru orice malware care dorește să se reproducă prin trimiterea de programe troiene către dvs. Contacte listă. Dacă viermele poate trimite acele infecții de la dumneavoastră Telefon număr, hackerul care a scris virusul original economisește mulți bani și, de asemenea, își ascunde identitatea.

O aplicație dăunătoare pentru a face bani cu permisiunea de acces funcțiile de apel ale telefonului dvs. poate ridica factura și să câștige o tonă de bani pentru proprietarul său, făcând apeluri repetate către numere premium deținute de hacker.

Permisiunile camerei

Aplicații care au permisiunea să accesați-vă camera poate face capturi de ecran ale activităților dvs., face fotografii și videoclipuri ale dvs. și ale prietenilor dvs. și poate trimite acele fișiere cu imagini și video înapoi la scriitorul aplicației. În mod similar, dacă o aplicație are acces la microfon, orice instrument de înregistrare de pe telefon poate fi manipulat pentru a vă înregistra fără cunoștința dvs..

Permisiunile de locație

caracteristică locație pe telefonul dvs. îi poate spune spargerilor când sunteți departe de casa dvs. și le poate spune proprietarilor site-urilor și serviciilor web cu restricție de locație că vă aflați în afara zonei lor de operare, astfel încât să vă poată bloca.

Sistemul de operare și permisiunile de stocare

Obținerea permisiunii unei aplicații pentru accesați spațiul de stocare permite hoților de date să vă fure informațiile. De asemenea, deschide ușa ransomware-ului care poate cripta toate fișierele de pe dispozitivul dvs. și le face inaccesibile până când plătiți pentru cheia de decriptare.

Permițând unei aplicații să obțină controlul asupra setarile sistemului ar putea însemna că pierdeți accesul la telefon.

Dezactivați complet serviciile de locație

Pe Android, singura modalitate prin care poți dezactiva permisiunile de acces este de fiecare aplicație, așa cum este descris mai sus. Acesta este cazul tuturor categoriilor, cu excepția Servicii de localizare a telefonului. Acestea pot fi oprite complet.

Dezactivarea serviciilor de locație învinge site-urile web cu restricții geo-restricționate care încearcă să vă blocheze accesul din alte țări. Puteți ocoli restricțiile acestora folosind un VPN. Cu toate acestea, multe site-uri îți verifică și locația în sistemul de operare și asta învinge acțiunea de mascare a VPN, deoarece îți dă locația reală.

  Cum să obțineți o adresă IP a SUA în 5 pași simpli (funcționează încă în 2023)

Strategia de oprire completă a serviciilor de locație nu funcționează întotdeauna pentru a vă introduce pe site-uri web de peste mări. De exemplu, chiar dacă aveți o VPN care operează, YouTube TV site-ul nu vă va oferi acces decât dacă poate verifica și locația telefonului. De asemenea, pierdeți avantajul de a vă putea urmări progresul pe parcursul unui traseu într-un serviciu de hărți web.

Cu toate acestea, dacă doriți să dezactivați serviciile de locație de pe telefonul dvs. Android, accesați secțiunea Setări ecran, derulați în jos spre Personal secțiune și atingeți Locație.

Locația Android 1

Faceți clic pe glisorul din partea de sus a butonului Locație ecran.

Locația Android 2

Probleme cu permisiunea Android

Un exemplu de coșmar malware care vă va distruge telefonul dacă îi permiteți accesul la sistem este Troianul Loapi, care Laboratorii Kaspersky reperat spre sfârșitul anului 2023. Acest malware este anunțat ca un utilitar antivirus sau o aplicație de conținut pentru adulți. Odată instalată, aplicația va solicita constant permisiunea de a accesa sistemul. Se va repeta cererea încă o dată până când apăsați Permite. Reporniți telefonul pentru a încerca să opriți aplicația, dar asta nu va funcționa. Când telefonul pornește din nou, primul lucru pe care îl veți vedea este că cererea de acces.

Troianul Loapi are o gamă largă de funcții rău intenționate. Acestea includ lansarea atacurilor DDoS la comandă pe alte dispozitive conectate la internet, extragerea criptomonedelor și frenetic acces la pagina web pentru a crește veniturile din vizitele înregistrate. Proiectarea troianului permite controlerului său să încarce noi atacuri pe telefonul dvs. în voie. Așadar, acesta este un backdoor care va permite descărcarea constantă de atacuri pe telefon.

Când investighează acest troian, Kaspersky Labs l-a încărcat pe un smartphone. În două zile, procesarea excesivă cauzată de virus a făcut ca bateria dispozitivului să se clipească și capacul telefonului pentru deformare. Practic, dacă descărcați involuntar Loapi, la fel de bine ai putea să îți arunci telefonul.

Echipamentul antivirus troian va detecta alte programe antivirus care rulează pe telefonul dvs. și vă va avertiza pentru a permite eliminarea acelor programe, pe care Loapi le etichetează drept malware. Din nou, aplicația nu va lua tăgădui pentru un răspuns. Solicitarea de a permite eliminarea acestor programe nu se va opri până când veți activa Permite.

Dacă aveți Loapi pe telefon, puteți încerca toți pașii descriși în acest ghid pentru a elimina permisiunile. in orice caz, mecanismele de apărare ale acestei suită malware vor bloca telefonul și vor opri ecranele de setări, ceea ce face imposibilă revocarea drepturilor sale de acces. Această aplicație vicioasă este doar un exemplu de malware care vă va face telefonul inutilizabil.

Înveliți

Este timpul să preia controlul dispozitivului Android. Trebuie să ajustați toate permisiunile respective și să consolidați securitatea telefonului. Fiți foarte atenți la locul de unde primiți aplicațiile. Nu răspundeți niciodată la mesajele SMS spam și evitați să urmați linkurile din paginile web în timp ce utilizați telefonul. De asemenea, trebuie să faceți un jurământ pentru a acorda atenție acelor notificări de autorizare și selectați tăgădui cu excepția cazului în care există un motiv foarte bun pentru a utiliza Permite. Dacă o aplicație nu funcționează fără aceste permisiuni, poate doriți să luați în considerare dezinstalarea acesteia.

Vezi si:
Statisticile informatice
Statistici privind furtul de identitate
Statistici Ransomware

About the author

Comments

 1. Permisiunile sunt o problemă importantă pentru utilizatorii dispozitivelor Android. Este important să fim atenți la permisiunile pe care le acordăm aplicațiilor și să le revocăm dacă nu mai sunt necesare. Este bine să avem cunoștințe despre cum putem configura permisiunile pentru aplicații și să fim conștienți de consecințele permisiunilor acordate. Este important să ne protejăm informațiile personale și să fim precauți în ceea ce privește accesul la acestea. Cu un pic de atenție și cunoștințe, putem fi siguri că dispozitivul nostru Android este protejat și că informațiile noastre personale sunt în siguranță.

 2. ine mai multe informații despre permisiunile acordate aplicațiilor. Este important să fiți atenți la aceste permisiuni și să le revocați dacă nu sunteți siguri că o anumită aplicație are nevoie de acces la informațiile dvs. personale. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți că unele aplicații nu vor funcționa corect fără anumite permisiuni. În general, este mai bine să fiți precauți și să verificați permisiunile acordate aplicațiilor decât să vă expuneți informațiile personale. Cu ajutorul acestor sfaturi, puteți lua măsuri pentru a vă proteja dispozitivul Android și informațiile personale.

 3. entru a vedea toate aplicațiile care au acces la acea categorie și pentru a le retrage permisiunea. Este important să examinați cu atenție fiecare permisiune și să decideți dacă este necesară pentru funcționarea aplicației respective. Refuză accesul aplicației la setările sistemului În unele cazuri, aplicațiile pot solicita acces la setările sistemului, cum ar fi Wi-Fi sau Bluetooth. Dacă nu sunteți confortabil cu această permisiune, puteți refuza accesul aplicației la aceste setări. Pentru a face acest lucru, mergeți la Setări ecran, apoi la Aplicații și selectați aplicația în cauză. Atingeți Permisiuni și dezactivați permisiunea pentru setările sistemului. Preveniți suprapunerile Unele aplicații pot solicita permisiunea de a afișa suprapuneri peste alte aplicații. Aceasta poate fi o problemă de securitate, deoarece aplicația poate afișa informații sensibile peste alte aplicații. Pentru a preveni acest lucru, mergeți la Setări ecran, apoi la Aplicații și selectați aplicația în cauză. Atingeți Permisiuni și dezactivați permisiunea pentru suprapuneri. Consecințele permisiunii aplicației Permisiunile acordate aplicațiilor pot avea consecințe asupra securității și confidențialității datelor dvs. personale. Iată câteva exemple de permisiuni care pot fi periculoase: Permisiunile SMS Dacă o aplicație are permisiunea de a trimite și primi mesaje SMS, aceasta poate fi utilizată pentru a trimite mesaje de spam sau pentru a accesa informațiile dvs. personale. Permisiunile de apel telefonic Dacă o aplicație are permisiunea de a efectua apeluri telefonice, aceasta poate fi utilizată pentru a efectua apeluri nedorite sau pentru a accesa informațiile dvs. personale. Permisiunile camerei Dacă o aplicație are permisiunea de a accesa camera, aceasta poate fi utilizată pentru a vă spiona sau pentru a accesa informațiile dvs. personale. Permisiunile de locație Dacă o aplicație are permisiunea de a accesa locația dvs., aceasta poate fi utilizată pentru a vă urmări sau pentru a accesa informațiile dvs. personale. Sistemul de operare și permisiunile de stocare Permisiunile acordate sistemului de operare și aplicațiilor pot avea consecințe asupra stocării datelor dvs. personale. Este important să examinați cu atenție fiecare permisiune și să decideți dacă este necesară pentru funcționarea aplicației respective. Dezactivați complet serviciile de locație Dacă sunteți îngrijorat de confidențialitatea datelor dvs. personale, puteți dezactiva complet serviciile de locație. Pentru a face acest lucru, mergeți la Setări ecran, apoi la Locație și dezactivați serviciile de locație. Probleme cu permisiunea Android Dacă întâmpinați probleme cu permisiunile Android, puteți încerca să reporniți dispozitivul sau să ștergeți cache-ul aplicației respective. Înveliți În concluzie, este important să examinați cu atenție fiecare permisiune și să decideți dacă este necesară pentru funcționarea aplicației respective. Dacă sunteți îngrijorat de confidențialitatea datelor dvs. personale, puteți lua măsuri pentru a vă asigura dispozitivul Android modificând setările manual. Cu un pic de cunoștințe, puteți lua măsuri pentru a vă proteja datele

Comments are closed.