Cum să vă schimbați adresa IP (6 moduri, 5 sunt gratuite)

Cum să vă schimbați adresa IP (6 moduri, 5 sunt gratuite)


Majoritatea dispozitivelor de pe Internet folosesc adrese IPv4 pentru a comunica, iar lumea adoptă încet IPv6-ul de înlocuire a IPv4. Fiecare dispozitiv conectat la internet are nevoie de o adresă IP unică pentru a se conecta și comunica cu alte dispozitive online.

O adresă IPv4 arată astfel:

123.45.67.89

Și o adresă IPv6 arată astfel:

2001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 8a2e: 0370: 7334

Dacă sunteți conectat la wifi chiar acum, probabil că partajați o adresa IP publică cu toți ceilalți conectați la aceeași rețea wifi, dar fiecare dispozitiv are propriul său adresa IP locală. Cu toate acestea, dacă sunteți pe un smartphone și utilizați o conexiune de date mobile, este posibil să aveți propria dvs. adresă IP publică.

Când majoritatea oamenilor vorbesc despre schimbarea adresei IP, se referă la acestea adresa IPv4 publică. Aceasta este adresa văzută și folosită de majoritatea site-urilor web, servere, jocuri online și alte dispozitive de pe internet.

Totuși, acest articol va acoperi schimbarea adresei IP, indiferent dacă este IPv4 sau IPv6, public sau privat.

Cum vă puteți schimba adresa IP publică

Iată câteva moduri de a vă schimba adresele IP publice:

1. Conectați-vă la un VPN pentru a vă schimba adresa IP

Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, o VPN criptează conexiunea dvs. de internet și o parcurge printr-un server într-o locație pe care o alegeți. Site-urile, serviciile online și alte dispozitive de pe web vor vedea doar adresa IP a serverului VPN și nu adresa dvs. IP reală.

Recomandarea noastră de top este ExpressVPN. Cu serverele din 94 de țări, obțineți o gamă largă de adrese IP și locații din care să alegeți. Securitatea este de prim rang, iar ExpressVPN are grijă suplimentară pentru a vă asigura că adresa dvs. IP reală nu se scurge niciodată, chiar dacă conexiunea este perturbată în mod neașteptat.

MAI BUN VPN PENTRU A-ȚI schimba ADRESA IP: ExpressVPN face aplicații ușor de utilizat pentru o gamă largă de dispozitive și oferă o garanție de returnare a banilor fără riscuri de 30 de zile.

VPN-urile sunt utile pentru torentarea, deblocarea conținutului blocat în regiune, precum cel de la Netflix și BBC iPlayer, și ocolirea cenzurii în școli, birouri și în țări precum China.

Majoritatea VPN-urilor vă pot ascunde ușor adresa IPv4, dar multe VPN-uri vă pot scăpa adresa IP prin diverse vulnerabilități de securitate. În plus, nu toate VPN-urile vă ascund adresa IPv6. Alegeți o VPN care dezactivează IPv6 sau poate preveni scurgerile IPv6 în mod implicit.

2. Utilizați un proxy pentru a vă schimba adresa IP

Proxy-urile funcționează similar cu VPN-urile, dar cu mult mai puțin versatilitate și securitate. Conexiunea dvs. de internet trece printr-un server intermediar, astfel încât site-urile web și alte resurse online să vadă adresa IP a serverului proxy și nu propria dvs. Spre deosebire de VPN-urile, proxy-urile au adesea lipsă de criptare, afectează doar anumite aplicații și îți pot scăpa adresa IP prin alte mijloace.

Pentru a schimba adresa IP puteți utiliza câteva tipuri diferite de proxy:

 • Proxy-uri HTTP / S - De obicei, fie extensii ale browserului, fie site-uri web speciale care funcționează ca un browser din browserul dvs. Acestea schimbă doar adresa IP a datelor trimise către și din browserul dvs., dar nu afectează alte aplicații sau chiar traficul DNS. Dacă este inclusă criptarea, acestea se numesc uneori proxy SSL.
 • Proksies SOCKS - servere proxy de uz general care pot fi configurate pentru aplicații specifice, inclusiv majoritatea browserelor web. SOCKS5, cea mai recentă versiune, include suport pentru criptare.
 • Proxy SSH - Proxies SSH transmite traficul de internet din aplicații precum browserul dvs. web printr-o conexiune Secure Shell (SSH) la un server, astfel încât adresa dvs. IP să fie schimbată în cea a serverului. Deși este inclusă criptarea, SSH nu este un protocol deosebit de rapid și este posibil ca multe site-uri și aplicații să nu funcționeze corect atunci când sunt conectate.

3. Folosiți Tor pentru a vă modifica adresa IP gratuit

Tor, scurt pentru Tel Oniuniipentruetapastra Rexterior, este o rețea de anonimat condusă de voluntari. Cel mai simplu mod de a începe cu Tor este să descărcați și să instalați browserul Tor, un browser web barebones care rutează tot traficul web prin rețeaua Tor. Tor criptează conexiunea de mai multe ori și apoi trimite date prin mai multe noduri - servere operate de suporterii Tor voluntari. Fiecare nod îndepărtează un strat de criptare și secvența de noduri utilizate se schimbă de fiecare dată când accesați un alt site web. Acest lucru face aproape imposibil de urmărit traficul Tor înapoi la sursă.

Site-urile vor vedea adresa IP a ultimului nod din lanț, numit Exit Node.

Tor este gratuit, dar are dezavantajele sale. Este relativ lent și se potrivește cu adevărat doar pentru navigarea de bază. Anonimatul lui Tor înseamnă că este adesea asociat cu activități ilicite și pe web-ul întunecat, așa că, deși nu este ilegal, utilizarea acestuia ar putea atrage atenția nedorită de la ISP-ul dvs. și, chiar, de la aplicarea legii. Aceste entități nu pot vedea ce faceți când sunteți conectat la Tor, dar pot vedea că sunteți conectat la nodurile Tor.

4. Modificați adresele IP prin deconectarea modemului

S-ar putea să puteți obține o nouă adresă IP prin deconectarea modemului de internet, așteptați câteva minute și apoi conectând-o din nou. Când se întâmplă acest lucru, eliberați adresa IP existentă pentru ca ISP-ul să o poată recicla. Când vă reconectați, ISP vă atribuie o nouă adresă IP.

Această metodă nu este garantată să funcționeze, deoarece ISP-ul dvs. vă poate oferi din nou aceeași adresă IP. Cu cât lăsați modulul deconectat, cu atât este mai mare șansa schimbării adresei IP. Dacă deconectarea timp de câteva minute nu finalizează lucrarea, luați în considerare să o lăsați deconectată peste noapte.

ISP-ul dvs. trebuie să utilizeze adrese IP dinamice pentru ca acesta să funcționeze. Majoritatea o fac.

5. Cereți ISP-ului să vă schimbe adresa IP

O altă opțiune este să solicitați ISP-ului dvs. o nouă adresă IP. Fiecare ISP are politici diferite cu privire la modul în care gestionează astfel de solicitări, astfel încât răspunsurile pot varia. Cel puțin, veți avea nevoie de informațiile contului și de adresa IP curentă.

Majoritatea ISP-urilor folosesc sisteme de adrese IP dinamice, ceea ce înseamnă că adrese IP se schimbă ocazional și sunt reciclate pe măsură ce dispozitivele se conectează și se deconectează de la internet. Având în vedere acest lucru, rețineți că noua dvs. adresă IP ar putea să nu rămână la fel pentru totdeauna.

În unele cazuri, puteți solicita o adresă IP statică de la ISP, deși acest lucru ar putea necesita plata unei taxe suplimentare și / sau trecerea printr-un proces de solicitare. După ce i se oferă o adresă IP statică, o puteți introduce în setările de rețea ale dispozitivului. Adresele IP statice nu se schimbă niciodată decât dacă le schimbi manual.

6. Schimbați rețelele pentru a obține o altă adresă IP

Acest lucru poate părea evident, dar puteți obține o adresă IP diferită, deconectându-vă de la orice rețea la care sunteți conectat în prezent și conectându-vă la alta. Puteți trece la o rețea wifi diferită, de exemplu, sau puteți trece de la conexiunea wifi la o conexiune de date mobilă dacă sunteți pe un smartphone.

Amintiți-vă că hotspot-urile publice publice și deschise sunt adesea motive de vânătoare pentru hackeri. Încercați să rămâneți cu o rețea wifi care necesită o parolă și este criptată cu WPA2.

Cum vă puteți schimba adresa IP privată

Dacă sunteți conectat la un router wifi, atunci partajați probabil o adresă IP publică cu toate celelalte dispozitive conectate la aceeași rețea. Cu toate acestea, fiecare dispozitiv are propriul său privat, sau local adresa IP.

Modificarea adresei IP locale nu va afecta cu adevărat modul în care dispozitivul dvs. comunică cu alte dispozitive și servere prin internet, dar pot exista cazuri în care aveți nevoie de o altă adresă IP privată. Acestea includ depanarea unui router care funcționează defectuos sau configurarea modului în care funcționează dispozitivele locale, cum ar fi imprimantele și dispozitivele IoT, în rețeaua de domiciliu.

Reînnoiește-ți adresa IP locală

Dacă sunteți conectat la wifi sau la un alt tip de rețea locală, puteți modifica adresa IP privată de la panoul de administrare al routerului sau de la dispozitivul însuși. Îți voi arăta cum se poate face în Windows și MacOS.

Cum să vă reînnoiți adresa IP pe Windows:

 1. Căutați Prompt comandă și faceți clic dreapta pe Rulat ca administrator
 2. introduce ipconfig / release
 3. introduce ipconfig / reînnoiește

Acum ar trebui să vedeți o nouă adresă IP locală.

Cum să vă reînnoiți adresa IP pe Mac:

 1. Apasă pe măr meniu și deschideți Preferințe de sistem
 2. Selectați Reţea
 3. Evidențiați rețeaua la care v-ați conectat în panoul din stânga
 4. Clic Avansat…
 5. Selectează TCP / IP fila
 6. Clic Reînnoiește contractul de închiriere DHCP

Acum, Mac-ului trebuie să i se atribuie o nouă adresă IP locală.

Procesul pentru schimbarea adreselor IP locale de pe router variază în funcție de producătorul și firmware-ul routerului. De obicei, puteți accesa tabloul de bord al administratorului routerului dvs. deschizând un browser web și accesând 192.168.0.1 sau 192.168.1.1 în bara de adrese.

ISP-ul dvs. cunoaște întotdeauna adresa dvs. IP

Indiferent de metodele pe care le utilizați pentru a schimba sau ascunde o adresă IP, furnizorii de servicii de internet sunt întotdeauna cunoscute de adresele IP publice. Acest lucru este inevitabil, deoarece pentru a vă conecta la internet, ISP-ul dvs. trebuie să vă atribuie o adresă IP și trebuie să știe care este acea adresă IP pentru a transmite comunicarea și datele de pe internet pe dispozitivul dvs..

Așadar, chiar dacă ai utilizat una dintre metodele de mai sus pentru a-ți masca adresa IP de pe site-uri web, servicii și alte dispozitive de pe internet, ISP-ul tău este o excepție care poate fi văzută în spatele măștii.

Chiar dacă ISP-ul dvs. vă poate identifica prin adresa dvs. IP, cu toate acestea, vă puteți ascunde activitatea online prin criptare. Un VPN sau Tor va cripta toate datele înainte de a părăsi dispozitivul dvs., deși ISP-ul dvs. poate vedea că comunicați, nu poate vedea conținutul respectivelor comunicări.

Dacă aveți nevoie de o modalitate ușoară de a schimba adresa IP la cea a unui ISP diferit, încercați să comutați între conexiunea Wi-Fi și cea mobilă a telefonului smartphone. Șansele sunt că transportatorul dvs. de telefon și internetul de acasă utilizează diferite ISP-uri.

„Model mascat” de m01229 sub licență CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 82