Cum să vă transformați Mac-ul într-un router wifi securizat VPN

macbook
În zilele noastre se pare că confidențialitatea și securitatea sunt din ce în ce mai rare, în special online. Dacă doriți un sentiment de securitate online, opțiunile dvs. sunt puțin limitate: achiziționați un router securizat VPN sau achiziționați un abonament VPN de la un furnizor de încredere și configurați computerul pentru a utiliza acea conexiune pentru securitatea online.

În timp ce acest lucru oferă computerului o conexiune sigură la internet, aplicațiile funcționează numai pentru un anumit tip de dispozitive, și anume laptopuri și smartphone-uri. Dacă vă place majoritatea oamenilor, acest autor include, aveți mai multe dispozitive care accesează internetul prin wifi și doriți ca toate să beneficieze de o conexiune VPN sigură. Aceasta include cutii de streaming precum Roku, Chromecast și Amazon Fire TV.

Aplicațiile de router ale ExpressVPN

O opțiune este utilizarea unui router securizat prin VPN, precum cele disponibile de la ExpressVPN. Vă recomandăm ExpressVPN pentru utilizatorii Chromecast, Roku și Amazon Fire TV datorită suportului excelent al routerului. Puteți bloca aplicația de router ExpressVPN pe un router wifi compatibil existent sau puteți cumpăra una pre-configurată direct de la Express.
router Expressvpn

Aplicația de router este gratuită (fără a include abonamentul VPN) pentru utilizatorii acestor modele de router Linksys:

 • WRT1900AC 13J1
 • WRT1900AC 13J2
 • WRT1900ACS
 • WRT1200AC

Aceasta este o soluție ușoară și vine cu o interfață simplă pentru comutarea serverelor și controlul altor setări.

CEA MAI BUNĂ VPN PENTRU SUPORTUL RUTIERULUI: ExpressVPN este o alegere rapidă și de încredere. Cel mai bun din clasă la deblocarea serviciilor de streaming majore și a conținutului cenzurat. Vine cu funcții de securitate și confidențialitate de top și nu păstrează jurnalele. Încercați-l fără riscuri cu garanția de returnare a banilor pentru 30 de zile.

Dacă nu doriți să cumpărați un router preconfigurat sau nu dețineți deja unul dintre routerele din această listă, continuați să citiți pentru a afla cum puteți configura un router virtual pe Macbook.

Cum să configurați un router virtual pe un Macbook

Cu acest tutorial pas cu pas, veți putea să vă configurați laptopul Mac ca un router securizat VPN pentru întreaga rețea de dispozitive activate wifi folosind o singură conexiune VPN. Procesul este:

 • Conectați Mac-ul direct la modemul dvs.
 • Instalați VPN-ul pe Mac
 • Configurați Mac-ul pentru a partaja conexiunea VPN
 • Configurați wifi-ul Mac pentru a găzdui o rețea wireless
 • Conectați toate dispozitivele dvs. la rețeaua wireless găzduită de Mac și viola! VPN pentru toate dispozitivele tale.

În primul rând, pentru a partaja conexiunea VPN a Mac-ului dvs. prin wifi, trebuie să vă conectați Mac-ul la internet cu un cablu Ethernet, care îl eliberează de la wifi. Odată ce cablul este conectat și wifi-ul deconectat, puteți începe să configurați conexiunea la internet securizată VPN.

Configurați VPN

Dacă furnizorul dvs. VPN are un program client VPN, verificați dacă are o opțiune de partajare a internetului încorporată. Dacă face acest lucru, urmați instrucțiunile pentru configurarea partajării VPN-ului de la aparatul dvs..

Dacă nu oferă un program client Mac sau unul care poate fi partajat, atunci îl puteți configura manual după cum urmează.

Configurare manuală VPN

Pe ecranul Mac există un meniu în partea de sus a ecranului. Veți vedea un mic logo al mărului în colțul din stânga sus al meniului. Faceți clic pe el pentru a obține un meniu de sistem, apoi selectați Preferințe de sistem.

Meniu sistemMeniu sistem

În Preferințe de sistem, faceți clic pe pictograma Rețea.

Preferințe de sistemFereastra Preferințe de sistem

În fereastra rețelei, faceți clic pe semnul plus (+) din partea inferioară a panoului din stânga pentru a adăuga un nou serviciu. În fereastra pop-up, selectați următoarele opțiuni:

 • Interfață: VPN
 • Tip VPN: L2TP prin IPSec
 • Nume serviciu: [alegeți un nume pentru conexiunea dvs. VPN]

Apoi faceți clic pe Creare.

Creați o conexiune VPNCreați o conexiune VPN

Configurați VPN-ul

Pentru acești pași următori, veți avea nevoie de numele de utilizator, parola și o adresă de server. Probabil veți avea nevoie de o cheie IPSec, în funcție de setările furnizorului dvs. VPN, aceasta poate fi, de asemenea, denumită cheie partajată sau secret partajat. Puteți găsi acestea în secțiunea Configurare manuală a site-ului web de asistență al furnizorului VPN. Majoritatea furnizorilor vor avea și o listă de servere din care puteți alege.

Introduceți următoarele detalii:

 • Configurare: implicit
 • Adresa serverului: [adresa serverului la alegerea ta]
 • Numele contului: [nume utilizator]
 • Criptare: Automată (128 biți sau 40 biți)

Bifează caseta de lângă „Afișează starea VPN în bara de meniu” pentru a vedea starea conexiunii VPN în bara de meniu.

Apoi, faceți clic pe Setări autentificare ... În ecranul Autentificare utilizator, introduceți parola în casetă și tasta IPSec din caseta Secret împărtășit sub Autentificare mașină, apoi faceți clic pe OK.

Setări de autentificareSetări de autentificare VPN

Apoi, faceți clic pe Advanced… Bifați caseta „Trimiteți tot traficul prin conexiune VPN”, apoi faceți clic pe OK.

Setări avansate în rețeaSetări avansate în rețea

Faceți clic pe Aplicați pentru a salva toate setările și apoi conectați-vă la VPN cu ajutorul butonului Conectare. Acum sunteți conectat la un server VPN. Acum trebuie doar să vă configurați VPN-ul pentru partajare. Reveniți la meniul Preferințe de sistem, apoi faceți clic pe Partajare.

Fereastra Preferințe de sistemPreferințe de sistem - Partajare evidențiată

În meniul Partajare, selectați Partajare Internet din panoul din stânga. Opțiunile Internet Sharing vor apărea în partea dreaptă a ecranului. Setați următoarele setări:

Partajați conexiunea dvs. din: [conexiunea VPN PPTP pe care tocmai ați creat-o]. Lângă „Către computere care utilizează:” bifează caseta „Wi-Fi”.

Ecran de partajare rețeaEcran de partajare rețea

Selectați Opțiuni Wi-Fi… și introduceți următoarele detalii:

 • Numele rețelei: [alegeți un nume de rețea cunoscut și sub numele de SSID]
 • Canal: [lăsați ca implicit]
 • Securitate: WPA2 Personal
 • Parolă: [alegeți o parolă]
 • Verificați: [reintroduceți parola]

Apoi faceți clic pe OK.

Ecran de setări WifiEcran Setări Wifi

Porniți accesul la Internet

În meniul Partajare, bifați caseta de lângă Internet Sharing. Veți vedea un prompt care vă va solicita să activați partajarea pe Internet. Faceți clic pe Start. Când accesul la Internet Sharing a fost activat, o lumină verde va apărea lângă text: „Internet Sharing: On”.

Partajarea rețelei activatăInternet Sharing este acum pornit

În bara de meniu, veți vedea acum două pictograme noi. Prima pictogramă arată starea conexiunii VPN. Cealaltă pictogramă nouă arată starea de partajare pe Internet.

Pictogramele VPN și Wifi care prezintă conexiune și partajarePictogramele VPN și Wifi care prezintă conexiune și partajare

Legate de: Care este cel mai bun VPN pentru utilizatorii de Mac.

Router securizat VPN: funcționare și funcționare

Dacă selectați pictograma wifi făcând clic pe ea, veți vedea că nu mai caută semnale wifi disponibile. În schimb, vă spune că accesul la internet wifi este activ. Numele semnalului wifi pe care îl transmite Mac - „Router virtual VPN” în acest exemplu - este SSID-ul nostru și canalul wifi pe care îl folosește semnalul.

VPN a asigurat rularea și funcționareaWifi: Partajare Internet

În sfârșit, avem câteva dispozitive conectate la „Router-ul VPN virtual” prin wifi, un telefon Android și un iPhone. Conectați dispozitivele dvs. la acest router wifi la fel ca în orice alt wifi, folosind SSID și parolă pe care le-ați introdus în ecranul de setări wifi de mai sus.

Dispozitiv Android conectat la MacDispozitiv Android conectat la MacDispozitiv iOS conectat la MacDispozitiv iOS conectat la Mac

Opriți accesul la internet

Dacă doriți să opriți accesul la Internet Sharing sau să nu mai utilizați Mac-ul dvs. ca un router securizat VPN, pur și simplu reveniți la fereastra Preferințe de sistem și selectați din nou pictograma Partajare. În fereastra de partajare, debifați caseta de lângă Internet Sharing.

Deconectați VPN-ul

Și în final, pentru a vă deconecta VPN-ul, accesați Preferințe de sistem > Rețea și faceți clic pe butonul Deconectați.

Această configurație este destul de de bază și ar trebui să funcționeze pentru orice serviciu VPN. Adevăratul test este atunci când faceți clic pe butonul Conectare din fereastra setări Advanced Network. Dacă nu se poate conecta, veți dori să verificați numele de utilizator, parola și în special cheia IPSec furnizată de furnizorul dvs. de servicii VPN.

Pe măsură ce serverul VPN la care vă conectați devine din ce în ce mai mult rutare de trafic prin intermediul acestuia, tot traficul poate fi blocat. Aveți grijă să conectați prea multe dispozitive la rețeaua wireless securizată de VPN. Începeți doar cu o mână de dispozitive și lucrați de acolo. Dacă începeți să observați vreun decalaj, îndepărtați orice dispozitive inutile sau încercați să treceți conexiunea VPN pe un alt server.

Lasă un comentariu mai jos și anunță-ne cum a funcționat acest lucru. De asemenea, dacă aveți orice solicitare pentru alte hack-uri Mac, introduceți-l în comentarii și vom vedea ce putem face pentru dvs. se bucura!

Vezi si: Cum să vă faceți propriul VPN cu AWS.

„Macbook” de autorizat conform CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 33 =

Adblock
detector