Cum se obține o adresă IP din Vietnam

Cum să obțineți o adresă IP pentru Vietnam

O rețea privată virtuală (VPN) este cea mai rapidă și ușoară cale de a obține o adresă IP din Vietnam dacă vă aflați într-o altă țară. Un VPN funcționează prin criptarea traficului care merge către și de pe dispozitivul dvs. de navigare și dirijându-l printr-un server VPN. Aceasta vă ascunde adresa și locația IP reală și, dacă vă conectați la un server din Vietnam, face să pară că navigați din Vietnam.

Cum se obține o adresă IP din Vietnam

Obținerea unei adrese IP vietnameze este mai rapidă și mai ușor decât ai putea crede! Indiferent de locația dvs., procesul este același.

Iată cum puteți obține o adresă IP pentru Vietnam:

 1. Alegeți și înregistrați-vă cu un serviciu VPN. Vă recomandăm ExpressVPN.
 2. Descărcați și instalați aplicația VPN sau extensia browserului, asigurându-vă că selectați versiunea corespunzătoare pentru dispozitivul dvs..
 3. Deschideți aplicația VPN sau extensia browserului și conectați-vă la un server din Vietnam (dacă sunteți în prezent în Vietnam și doriți să accesați conținut blocat în țară, va trebui să selectați un server în afara Vietnamului).
 4. Încercați site-ul sau serviciul restricționat. Acesta ar trebui deblocat acum!
 5. Dacă mai aveți probleme, încercați să ștergeți memoria cache și cookie-urile browserului. De asemenea, poate doriți să încercați conectarea la un alt server.

Sfat: CUM SĂ OBȚINI UN VPN PLATIT GRATUIT

Unele VPN-uri vă solicită să vă înscrieți cel puțin un an. Cu toate acestea, cele mai bune VPN-uri oferă garanții de returnare a banilor, astfel încât să le puteți încerca fără riscuri. De exemplu, ExpressVPN vine cu o garanție de returnare de 30 de zile. Înregistrarea necesită introducerea detaliilor de plată. Cu toate acestea, banii dvs. se rambursează în primele 30 de zile dacă nu sunteți mulțumit.

Dacă aveți scurt timp, iată un rezumat lista celor mai bune VPN-uri pentru obținerea unei adrese IP din Vietnam:

 1. ExpressVPN: Cea mai bună alegere pentru obținerea unei adrese IP pentru Vietnam! Viteze rapide, fiabile. Aplicații excelente, suport 24/7 prin chat live și deblochează Netflix. Securizat cu criptare.
 2. NordVPN: VPN excelent de valoare. 5.700 de servere la nivel mondial, dintre care 10 sunt în Vietnam. Serviciul fără jurnale cu suport 24/7, criptare și servere de specialitate.
 3. CyberGhost: Puternic. 10 servere din Vietnam și aplicații prietenoase pentru utilizator. Securitate puternică, cu o politică fără jurnale. Conectați șapte dispozitive simultan.
 4. PrivateVPN: VPN rapid pentru streaming TV vietnameză. Deblochează Netflix. Serviciu ușor de utilizat cu suport de chat live. Securizează datele fără jurnal și criptare.
 5. Surfshark: Conexiuni simultane nelimitate. Aplicații prietenoase pentru începători și extensii de browser și suport 24/7. VPN fără jurnal care deblochează Netflix.
 6. VyprVPN: Auditat pentru a demonstra că nu păstrează jurnalele. Viteze bune pentru navigare și streaming. Deblochează Netflix și oferă asistență 24/7 pentru clienți prin chat live.

Deși obținerea unei adrese IP vietnameze este ușoară, alegerea VPN potrivită poate fi mai dificilă! Acest lucru se datorează faptului că VPN-urile pot varia foarte mult în calitate. Din acest motiv, am făcut o mulțime de cercetări pentru a vă ajuta să restrângeți opțiunile.

Criterii pentru selectarea celor mai bune VPN-uri

 • Servitorii din Vietnam, precum și din întreaga lume
 • Conexiuni rapide și fiabile pentru streaming online
 • Caracteristici puternice de securitate, inclusiv criptarea
 • Nicio înregistrare a informațiilor sau activității dvs. personale
 • Asistență pentru clienți, de preferință cu o funcție de chat live
 • Aplicații prietenoase pentru Windows, Android, Mac și iOS

Care este cel mai bun VPN pentru obținerea unei adrese IP din Vietnam?

Iată lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru a obține o adresă IP pentru Vietnam:

1. ExpressVPN

ExpressVPNIanuarie 2020

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

ExpressVPN este alegerea noastră de top atunci când vine vorba de obținerea unei adrese IP pentru Vietnam. Cu peste 3.000 de servere din 94 de țări, inclusiv din Vietnam, veți debloca cu ușurință majoritatea conținutului cu restricții geo-restricționate vii. La fel de importantă, calitatea serverelor disponibile este extrem de impresionantă. Am testat multe servere ExpressVPN pe servicii de streaming majore, cum ar fi Netflix, Sky Go și ESPN, și le-am găsit a fi foarte rapide și consecvente.

În ceea ce privește ușurința de utilizare, ExpressVPN este probabil cea mai bună VPN de pe piață. Recomandăm în mod special ExpressVPN pentru începători datorită aplicațiilor sale prietenoase și disponibilității extensiilor de browser. Faptul că ExpressVPN acceptă multe dispozitive diferite îl face o opțiune excelentă pentru majoritatea utilizatorilor. Deși credem că vă va plăcea această VPN, aceasta oferă o garanție de returnare de 30 de zile, astfel încât nu există niciun risc dacă doriți să o încercați.

Securitatea este un aspect incredibil de important al VPN, în special în țările cu un nivel ridicat de cenzură online precum Vietnam. Din fericire, ExpressVPN excelează în această zonă, oferind criptare AES de 256 biți și protecție împotriva scurgerilor DNS și IPv6. Există, de asemenea, un comutator de oprire care reduce traficul dispozitivului dvs. și împiedică scurgerea acestuia la ISP-ul dvs. în cazul în care conexiunea VPN nu reușește. Nu în ultimul rând, ExpressVPN nu păstrează jurnalele de identificare ale utilizatorilor și are sediul în Insulele Virgine Britanice unde nu există legi de păstrare a datelor.

ExpressVPN oferă aplicații pentru următoarele: Windows, Mac, Android, iOS, Linux și routere. Extensiile browserului sunt disponibile pentru Chrome și Firefox, în timp ce MediaStreamer ExpressVPN poate fi utilizat cu console și televizoare inteligente.

Pro:

 • O mulțime de servere rapide și de încredere în întreaga lume
 • Deblochează cele mai importante servicii de streaming
 • Ideal pentru începători datorită aplicațiilor ușor de utilizat
 • Ofertă de securitate puternică cu criptare și comutator de oprire
 • De asemenea, oferă aplicații pentru Linux și routere
 • Suport 24/7 prin chat live și e-mail

Contra:

 • Nu este cel mai ieftin dintre VPN-uri

CEA MAI BUNĂ VPN PENTRU VIETNAM: ExpressVPN este recomandarea noastră de top. Conexiuni foarte rapide și consistente, aplicații prietenoase pentru utilizator și caracteristici impresionante de securitate. Conectați până la cinci dispozitive simultan. O garanție de returnare de 30 de zile înseamnă că puteți încerca ExpressVPN fără riscuri.

Citiți recenzia noastră completă ExpressVPN.

Ofertă specială cupon ExpressVPN - primește 3 luni în plus DEAL DE FREEGETCupon aplicat automat

2. NordVPN

NordVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

NordVPN este o altă alegere excelentă atunci când aveți nevoie de o adresă IP din Vietnam. Acest lucru se datorează faptului că are 10 servere în Vietnam. Mai bine, întreaga sa rețea constă din 5.700 de servere care sunt localizate în 60 de țări. Asta înseamnă puteți debloca conținutul geo-restricționat în țări precum SUA, Marea Britanie, Japonia și, desigur, Vietnam. Majoritatea serverelor la care ne-am conectat pentru testarea NordVPN au fost rapide. Acest lucru este important deoarece NordVPN are capacitatea de a debloca un număr extins de servicii de streaming, inclusiv Netflix, HBO Go și Hulu.

Conexiunile de pe NordVPN sunt rapide și stabile și ne place foarte mult ușurința de utilizare a aplicațiilor. Ceea ce face ca NordVPN să aibă o valoare deosebit de bună este că îl puteți utiliza pe până la șase dispozitive simultan. NordVPN oferă servere de specialitate dacă căutați și mai multă securitate. Chiar și fără acestea, NordVPN este foarte sigur, oferind criptare AES de 256 biți, protecție DNS și IPv6 împotriva scurgerii și un comutator de ucidere. Toate aceste funcții, combinate cu o politică strictă fără jurnaluri, vă ajută să vă protejați confidențialitatea în Vietnam sau oriunde altundeva s-ar putea.

Aplicațiile NordVPN sunt disponibile pentru Windows, Android, Mac, iOS, Linux și Android TV. Extensii de browser sunt, de asemenea, oferite pentru Chrome și Firefox.

Pro:

 • 10 servere din Vietnam și 5.700 la nivel mondial în 60 de țări
 • Deblochează Netflix, Amazon Prime Video, Hulu și multe altele
 • Conexiuni rapide și stabile
 • Folosiți-l pe până la șase dispozitive
 • Funcțiile de securitate, cum ar fi politica strictă fără jurnaluri, vă protejează confidențialitatea

Contra:

 • Câteva servere nesigure

BEST VALUE VPN: NordVPN oferă o valoare excelentă pentru bani. O rețea imensă de 5.700 de servere în 60 de țări, inclusiv Vietnam. Deblochează cele mai multe site-uri web și servicii blocate în regiune, cum ar fi Netflix. Asistență 24/7 și o politică strictă fără jurnaluri. Garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă NordVPN.

Cupon NordVPNSpărați 70% la planul de 3 aniGAL DEALDiscont aplicat automat

3. CyberGhost

Cyberghost

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Cyberghost.com

Banii inapoi garantat: 45 DE ZILE

CyberGhost are mai multe servere în Vietnam decât majoritatea VPN-urilor cu un total de 10. În general, această VPN din România are mii de servere în 60 de țări. Ca atare, puteți utiliza CyberGhost pentru a debloca conținutul geore restricționat nu numai în Vietnam, ci în întreaga lume. Serviciul furnizat de CyberGhost este rapid și fiabil, cu lățime de bandă și trafic nelimitat. Într-adevăr, am considerat că acest VPN este ușor de utilizat, deoarece aplicațiile sunt intuitive și bine concepute.

În cazul în care întâmpinați probleme atunci când utilizați CyberGhost, acesta oferă un serviciu pentru clienți 24 de ore din 24 (inclusiv live chat), pe care am găsit-o rapid pentru a răspunde și util în răspunsurile sale. Puteți avea conexiuni simultane pe până la șapte dispozitive, ceea ce face din CyberGhost un VPN excelent pentru familii. Cu sediul în România, CyberGhost nu este supus niciunei legi obligatorii de păstrare a datelor. Indiferent, această VPN nu păstrează jurnalele de identificare, astfel încât confidențialitatea dvs. să fie protejată. Există, de asemenea, criptarea AES de 256 biți, protecție împotriva scurgerilor DNS și IPv6 și un comutator de oprire.

CyberGhost oferă aplicații pentru Windows, Android, Mac și iOS, precum și Amazon Fire Stick. Rețineți că adăugarea CyberGhost pe Linux sau routerul dvs. necesită configurare manuală.

Pro:

 • 10 servere din Vietnam și mii din întreaga lume
 • Rapid și fiabil pentru streaming
 • Asistență bună pentru clienți cu chat live 24/7
 • Utilizați pe până la 7 dispozitive
 • Protejează confidențialitatea cu politica sa strictă fără jurnaluri

Contra:

 • Nu deblochează anumite site-uri de streaming

SECURITATE FORTA: CyberGhost este o altă opțiune de mare valoare. O mulțime de servere, conexiuni rapide și coerente și un nivel ridicat de securitate (politică strictă fără jurnaluri). Utilizați pe până la șapte dispozitive simultan. Oferă asistență pentru chat în direct 24/7. Garanție de returnare de 45 de zile.

Citiți recenzia noastră completă CyberGhost.

Cupon CyberGhost SPECIAL ANUL NOU: SALVAȚI 80% la planurile pe 3 ani + 2 luni GRATUIT OFERĂ Reducere aplicată automat

4. PrivateVPN

PrivateVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.PrivateVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

PrivateVPN este un furnizor VPN cu accent pe calitate și nu pe cantitate. Deși are o rețea mai mică de aproximativ 100 de servere, acestea sunt distribuite în 60 de țări, inclusiv Vietnam. Ceea ce se evidențiază cel mai mult despre PrivateVPN este viteza foarte rapidă oferită. Am considerat că această VPN este ideală pentru deblocarea conținutului geo-restricționat, în special site-uri de streaming, cum ar fi Netflix, Amazon Prime Video și BBC iPlayer. Transmiterea de filme și emisiuni TV în 1080p a fost perfectă, fără retard sau buffering.

Puteți utiliza acest VPN pe până la șase dispozitive simultan, iar aplicațiile sunt foarte ușor de utilizat. PrivateVPN oferă opțiunea de a activa o VPN sigură, deghizând traficul VPN ca trafic obișnuit. Am considerat că PrivateVPN este un VPN sigur pe care îl utilizăm, deoarece oferă criptare AES de 256 biți. Caracteristicile suplimentare de securitate includ protecția împotriva scurgerilor DNS și IPv6 și un comutator de omor încorporat. PrivateVPN afirmă că are o politică zero de înregistrare a datelor, care vă protejează confidențialitatea online.

Aplicațiile PrivateVPN sunt oferite pentru Windows, Mac, Android și iOS. Linux și routerele trebuie să fie configurate manual.

Pro:

 • Viteze de server foarte rapide
 • Deblochează serviciile de streaming, cum ar fi Netflix și BBC iPlayer
 • Aplicații excelente pentru desktop și mobil
 • Utilizați-l pe până la șase dispozitive simultan
 • Securizat și nu păstrează jurnalele pentru utilizatori

Contra:

 • Mai puține servere decât unele VPN-uri
 • Asistența pentru chat nu este disponibilă 24/7

VITEZE FAST: PrivateVPN este excelent pentru deblocarea site-urilor de streaming. Un VPN foarte rapid, cu aplicații ușor de utilizat. Oferă asistență de chat live, ajutor și instalare la distanță. Conectați până la șase dispozitive simultan. Politica și criptarea fără jurnale. Garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă PrivateVPN.

Ofertă specială cupon privatVPN - economisiți 83% din planul de 2 aniGAZA DE DEZTAContabil aplicat automat

5. Surfshark

VPN SurfShark

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Surfshark.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Surfshark poate fi un serviciu VPN mai nou, dar oferă servere în peste 50 de țări din întreaga lume, inclusiv Vietnam. Nu veți avea probleme să îl utilizați pentru a vă asigura de toate dispozitivele, deoarece vă permite să conectați un număr nelimitat de dispozitive simultan. Acest VPN funcționează bine cu o serie de servicii de streaming populare, inclusiv Netflix și BBC iPlayer.

Deși Surfshark este ușor de utilizat și extrem de accesibil, oferă asistență de chat live care este disponibilă 24/7. Pe lângă o bună selecție de aplicații și extensii de browser, acesta oferă o serie de funcții interesante, inclusiv un blocant de anunțuri. Datele dvs. sunt securizate cu criptare AES de 256 biți, protecție DNS și IPv6 împotriva scurgerilor și un comutator de ucidere. În plus, este vorba despre un VPN fără jurnal și are sediul în Insulele Virgine Britanice.

Puteți utiliza Surfshark prin intermediul aplicațiilor pentru Windows, Mac, Android, iOS și Amazon Fire TV. Extensiile browserului pot fi descărcate pentru Chrome și Firefox. Linux și routerele necesită instalare manuală.

Pro:

 • Serviciu VPN de încredere cu servere din peste 50 de țări, inclusiv Vietnam
 • Conectați un număr nelimitat de dispozitive simultan
 • Aplicații prietenoase pentru utilizator și asistență 24/7
 • Te ajută să rămâi anonim datorită politicii de criptare și fără jurnaluri

Contra:

 • Nu are cea mai mare rețea de servere (800 de servere)
 • Nici o aplicație pentru Linux este oferită

SIGURĂ TOATE DISPOZITIVELE: Surfshark vă permite să conectați toate dispozitivele dvs. simultan. Servitori în zeci de țări, inclusiv Vietnam. Deblochează Netflix și oferă aplicații excelente și extensii de browser. Asistență 24/7 și politici fără jurnal. Garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă de Surfshark.

Cupa Surfshark Ofertă specială - economisiți 83% + 3 luni OFERTA FREEGETDiscount aplicat automat

6. VyprVPN

VyprVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.VyprVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

VyprVPN are o rețea globală de peste 700 de servere, inclusiv în Hanoi, Vietnam. Acest lucru face ca deblocarea conținutului geo-restricționat să fie ușor, oriunde te-ai afla. Am reușit să deblocăm cu succes Netflix, Amazon Prime Video și Hulu și am găsit viteze care să fie bune, fără probleme de tamponare sau întârziere. Ne place că VyprVPN nu are restricții sau limite de descărcare și oferă comutarea nelimitată a serverului.

Acest serviciu VPN vine cu aplicații pentru diverse sisteme de operare și acestea sunt relativ simple de utilizat. Interfața prezintă câteva comutatoare de comutare care includ un comutator de ucidere și opțiunea de blocare a site-urilor web dăunătoare. Asistența live chat este disponibilă dacă întâmpinați probleme. VyprVPN este unul dintre VPN-urile mai sigure pe piață. De asemenea, folosește criptare AES de 256 biți și DNS și protecție împotriva scurgerilor IPv6 și a fost verificat independent pentru a demonstra că nu ține jurnalele.

Aplicațiile VyprVPN sunt oferite pentru Windows, Mac, Android și iOS. Linux și routerele necesită configurare manuală.

Pro:

 • Serverele sunt de obicei rapide și consecvente
 • Aplicațiile sunt ușor de utilizat
 • Suportul pentru chat-ul live este disponibil
 • Auditat pentru a arăta că nu păstrează jurnalele

Contra:

 • Nu există aplicații pentru Linux sau routere
 • Puțin mai scump

STRONG ALL-ROUNDER: VyprVPN este un sistem universal. Servitori în zeci de țări, inclusiv Vietnam. Deblochează site-urile de streaming populare și oferă suport live chat. Auditat pentru a demonstra că nu păstrează jurnalele utilizatorilor săi. Garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă VyprVPN.

Cupon VyprVPNSalvați 81% la planul de 2 aniGAZA DE DEZVOLTARE aplicată automat

Pot folosi o VPN gratuită pentru a obține o adresă IP din Vietnam?

Există multe VPN-uri gratuite cu servere din SUA, Marea Britanie și Japonia. Cu toate acestea, nu există o alegere exactă când vine vorba de VPN-uri gratuite în Vietnam. Mai mult, există o serie de motive pentru care nu recomandăm VPN-uri gratuite, indiferent de țară.

Pentru inceput, VPN-urile gratuite oferă rareori servere în Vietnam. De fapt, VPN-urile gratuite tind în general să ofere mai puține servere. Atunci când combinați acest lucru cu un număr mare de utilizatori, VPN-urile gratuite suferă adesea de performanțe slabe. Într-adevăr, VPN-urile gratuite au, de obicei, limite de date și limite de lățime de bandă. Așadar, dacă intenționați să difuzați emisiuni TV și filme, probabil că o VPN gratuită va oferi multe retardări, tamponare și stres!

În afară de performanțele slabe, VPN-urile gratuite nu vă protejează confidențialitatea cum ar trebui. Adesea, acest lucru se datorează faptului că le lipsește caracteristicile esențiale de securitate ale VPN-urilor plătite, cum ar fi criptarea AES de 256 biți, protecția împotriva scurgerii DNS și un comutator de ucidere. Cu toate acestea, unele VPN-uri gratuite transportă malware, dăunând intenționat securității online. În unele cazuri, VPN-urile gratuite păstrează jurnalele activității dvs. online. Acestea pot utiliza datele dvs. pentru a vă trimite spam cu reclame sau chiar pentru a le vinde terților.

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru Vietnam

De ce am nevoie de un VPN pentru Vietnam?

Vietnamul are o istorie a cenzurii pe internet. Casa Libertății a clasificat constant Vietnamul drept „Nu este liber” în Libertatea pe internet. Mai mult, Reporterii fără frontiere a catalogat Vietnamul drept „Dușman al Internetului”. Din aceste motive, este extrem de important să aveți un VPN atunci când sunteți în Vietnam, indiferent dacă trăiți acolo permanent sau doar pentru o scurtă ședere.

O VPN de calitate vă poate permite să deblocați conținut geore-restricționat din întreaga lume. Într-adevăr, cele mai bune VPN-uri vă permit să deblocați site-urile web care au fost interzise de guvernul vietnamez, precum și să accesați site-urile și serviciile vietnameze din afara Vietnamului. În cele din urmă, caracteristicile puternice de securitate ale celor mai bune VPN-uri vă permit să navigați în siguranță pe Wi-Fi public gratuit din Vietnam, fără teama de a fi hacked.

Cum pot viziona televiziunea vietnameză în străinătate cu un VPN?

Pentru a viziona televiziunea vietnameză în afara Vietnamului, va trebui să utilizați o VPN și conectați-vă la un server din Vietnam. După ce ați conectat, veți putea debloca conținut restricționat geo, cum ar fi serviciile de streaming TV și vietnameză. Asigurați-vă că ștergeți în prealabil cookie-urile browserului dvs. (acest lucru asigură că site-ul sau serviciul pe care încercați să îl accesați nu își amintesc adresa dvs. IP reală).

O adresă IP pentru Vietnam vă permite să accesați conținut de la Vietnam Television (VTV), televizorul național de televiziune din Vietnam. Aceasta include canale precum VTV1, V2V24 și VTV7 Kids. De asemenea, veți putea debloca serviciile de streaming vietnamez, cum ar fi Phimmoi și Zing TV. În cele din urmă, o VPN cu servere în alte țări precum SUA și Marea Britanie vă permite să transmiteți filme și emisiuni TV pe Netflix SUA, Amazon Prime Video și BBC iPlayer.

VPN-urile sunt legale în Vietnam?

În timp ce rezidenții sunt supuși unei cenzuri online ample, utilizarea VPN-urilor este legală în Vietnam. De fapt, este foarte recomandat! Guvernul vietnamez pretinde restricții pentru a-și proteja populația de conținut obscen, deși dovezile sugerează că este foarte rapid să se prăpădească de tot ceea ce consideră că este anti-guvernamental..

Conținutul interzis în Vietnam constă adesea din site-uri web și bloguri politice. De asemenea, autoritățile vietnameze au căutat cu succes eliminarea conturilor Facebook și a videoclipurilor YouTube considerate critice pentru stat. Din aprilie până în iunie 2018, site-urile de știri independente din Vietnam au fost lovite de atacuri DDoS.

Amnesty International a raportat cazuri de activiști de internet arestați în legătură cu activitatea lor online. Cel mai proeminent exemplu este cel al bloggerului Hoang Duc Binh care a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru acoperirea dezastrului de mediu Formosa. În decembrie 2018, Partidul Comunist din Vietnam a introdus Forța 47, o unitate militară cu peste 10.000 de angajați, cu intenția, susțin criticii, de a manipula conținutul online.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 36

Adblock
detector