Cum se utilizează un VPN sau DNS inteligent cu Kodi pentru deblocarea conținutului

programe kodi
Kodi este un software gratuit de home theater open-source, care rulează pe mai multe platforme, inclusiv Windows, Mac OSX, iOS, Android, Linux și Raspberry Pi. Poate fi utilizat pentru a transmite media de pe internet sau pentru a reda fișiere locale. Kodi este sursă agnostică și are o mulțime de suplimente oficiale și neoficiale pentru a transmite totul, de la Netflix la torrente la sporturi live.

În timp ce oricine poate folosi Kodi, canalele din care scoate conținut sunt încă limitate la aceleași restricții ca și în cazul unui browser web sau a unei aplicații native. Conținutul Netflix sau BBC iPlayer, de exemplu, ar putea fi restricționat în funcție de locația dvs. De asemenea, transmiterea videoclipurilor de la torrente este la fel de ilegală ca și cum ai descărcat fișierele pe hard disk sau le-ai transmis în timp Popcorn Time.

Comparitech nu supune sau încurajează nicio încălcare a restricțiilor privind drepturile de autor, inclusiv transmiterea ilegală prin Kodi. Kodi poate fi utilizat în multe scopuri excelente, legale de streaming online. Vă rugăm să luați în considerare legea, victimele și riscurile pirateriei înainte de a descărca sau de a transmite materiale protejate de drepturi de autor fără permisiune.

Pentru a vă proteja confidențialitatea atunci când utilizați Kodi, vă recomandăm să utilizați un VPN. O VPN criptează tot traficul care călătorește către și de pe un dispozitiv înainte de a-l dirija printr-un server într-o locație aleasă de utilizator. Acest lucru le permite utilizatorilor să „răsfețe” locația lor și să ocolească firewall-urile care filtrează utilizatorii în funcție de locația lor. Mai mult, criptarea împiedică ISP-ul utilizatorului și oricărei alte autorități să vadă conținutul și destinația traficului său de internet. Acest lucru face ca VPN-urile să fie vitale pentru persoanele care transmit sau descarcă torrenturi și / sau folosesc orice alte surse nesecționate pentru conținut licențiat.

În plus, unele suplimente Kodi pot fi deturnate de terți. Când se va întâmpla acest lucru, suplimentele și cei din spatele lor pot avea acces la computerul dvs. prin atacuri interioare și alte forme de hacking. Utilizarea unui VPN vă va ajuta să vă asigurați sistemul împotriva atacurilor MITM și a altor forme de invazie a vieții private prin Kodi. Cu toate acestea, nu toate hackingurile complementare pot fi prevenite de un VPN, așa că veți dori să folosiți o atenție atunci când utilizați suplimente Kodi.

Un proxy DNS inteligent funcționează similar cu un VPN, prin faptul că direcționează traficul de internet al dispozitivului printr-o altă locație, dar îi lipsește criptarea unei VPN. Acest lucru face o alegere viabilă pentru vizionarea de conținut geo-blocat, dar nu este suficient de privat pentru a proteja torrentere.

Rețineți că multe servicii video în streaming - Netflix, în special - blochează activ utilizatorii proxy, inclusiv VPN-uri și DNS inteligente. Din acest motiv, cea mai bună recomandare a noastră este să folosim un serviciu VPN plătit precum ExpressVPN, care are întotdeauna câteva servere care pot accesa Netflix fără a primi eroarea de proxy. Puteți obține 3 luni în plus gratuit aici cu toate planurile ExpressVPN de 12 luni. Dacă nu vă deranjați Netflix, IPVanish este o opțiune populară pentru utilizatorii Kodi, deoarece are un nivel ridicat atât pentru protecția vieții private, cât și pentru viteză și funcționează cu toate suplimentele Kodi..

Configurarea unui VPN cu Kodi

Modul în care vă configurați VPN-ul pentru a lucra cu Kodi depinde în mare măsură de sistemul dvs. de operare. Puteți instala fie un supliment pentru a activa VPN-ul în Kodi, instala o aplicație VPN nativă în afara Kodi, puteți configura manual o VPN folosind setările încorporate pe sistemul de operare sau configurați manual VPN-ul pe un router. Vom prezenta toate opțiunile pentru fiecare sistem de operare major aici. De asemenea, poate doriți să consultați lista noastră cu cele mai bune 10 VPN-uri pentru Kodi.

Kodi VPN pe un PC Windows, dispozitiv Android și iOS

Am încorporat Windows, Android și iOS toate într-o singură categorie, deoarece, atunci când vine vorba de a rula Kodi printr-un VPN, toate funcționează la fel. Din câte putem găsi, dezvoltatorii nu au venit încă cu un add-on care permite utilizatorilor să acceseze și să controleze VPN-ul din interfața Kodi pentru aceste sisteme de operare.

În schimb, utilizatorii acestor trei platforme pot instala aplicația nativă furnizată de furnizorul lor VPN pe sistemul lor de operare. Odată instalat și conectat, trebuie doar să vă conectați la VPN și să îl lăsați să ruleze în fundal. Tot traficul de streaming către Kodi va fi dirijat prin serverul VPN și criptat. Recomandăm această rută deoarece 1) este ușor și 2) cele mai moderne aplicații VPN folosesc protocolul OpenVPN, care este cea mai sigură opțiune.

Dacă furnizorul dvs. VPN nu are o aplicație sau pur și simplu nu doriți să o utilizați, puteți găsi opțiuni de configurare manuală undeva în setări. Aici sunteți de obicei limitat la protocoalele L2TP, SSTP și PPTP. Dintre aceste opțiuni, sugerăm L2TP sau SSTP, deoarece PPTP are vulnerabilități de securitate bine documentate.

Singura excepție, dacă intenționați cu adevărat să controlați VPN-ul din Kodi, este VPNicity. VPNicity este un serviciu VPN special creat pentru utilizatorii Kodi care funcționează ca un program suplimentar. Funcționează pe o gamă largă de sisteme de operare și dispozitive, dar nu este disponibil. Un abonament lunar începe de la 5,99 USD pe lună, iar o probă gratuită de 7 zile este disponibilă. Cu atât de multe VPN-uri de calitate care există cu sau fără Kodi - multe la prețuri mai mici - este o vânzare dificilă. Dar am promis că îți vom oferi toate opțiunile așa că ... acolo te duci.

Kodi VPN pentru Mac OSX

Utilizatorii Kodi de pe Mac OSX au toate opțiunile de mai sus, încă unul: un add-on care permite utilizatorilor Mac să pornească și să se oprească VPN din interfața Kodi. Vă recomandăm acest supliment OpenVPN de la dezvoltatorul Brian Hornsby. Este open-source și nu necesită instalarea de depozite sau suplimente suplimentare.

Odată instalat, suplimentul OpenVPN va apărea în meniul Programelor. Va trebui să descărcați fișierele de configurare OpenVPN de la furnizorul dvs. VPN și să le importați în supliment. Aceasta trebuie făcută o singură dată pentru fiecare server, apoi puteți controla VPN chiar din meniu.

Kodi VPN pe set-top-uri, bazate pe Android (Fire TV, Roku, Chromecast)

Opțiunile sunt, din păcate, foarte limitate pentru cutiile media set-top de streaming bazate pe Android, cum ar fi Fire TV, Roku și Chromecast. Cei mai mulți (toți?) Furnizori VPN nu deranjează să creeze aplicații pentru STB-uri și, de obicei, nici nu vin cu suport integrat pentru configurarea manuală.

Din nou, există opțiunea VPNicity, dar ... meh.

Așadar, aici vom sugera o altă opțiune: configurați VPN pe routerul dvs. wifi. Aceasta înseamnă că tot traficul de internet de pe fiecare dispozitiv din casa sau biroul dvs. va fi trimis prin VPN (cu excepția cazului în care cumpărați un router separat doar pentru dispozitivul dvs. Kodi). Acesta poate fi un lucru bun sau rău, în funcție de dacă doriți să fiți tot timpul pe VPN și cât de fiabil este serverul VPN. Procesul diferă în funcție de firmware-ul routerului. ExpressVPN are aici tutoriale de instalare pentru majoritatea tipurilor.

Kodi VPN pe sisteme bazate pe Linux (inclusiv OpenELEC și Raspberry Pi)

Pentru o dată în viața lor, utilizatorii Linux primesc mai multe opțiuni decât oricine altcineva. Dacă furnizorul dvs. VPN oferă o aplicație, o puteți utiliza pentru a vă conecta în afara Kodi. Vezi aici lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru Linux.

Unele distros Linux vin cu clientul OpenVPN open-source preinstalat. Dacă nu, obținerea acestuia este la fel de simplă ca să introduceți câteva linii de cod în linia de comandă.

Apoi, există suplimentele care vă permit să controlați VPN-ul din Kodi. Utilizatorii Linux au câteva opțiuni aici, în funcție de distro. Suntem în continuare în favoarea soluției lui Brian Hornsby, care ar trebui să funcționeze aproape la fiecare versiune de Linux, deoarece nu are nicio șiruri atașate și nu necesită instalarea de alte suplimente sau depozite. Dacă acest lucru nu l-a tăiat, l-ați putea încerca pe acesta pe Stefan Saraev, deși este posibil să fie nevoie să adăugați și să configurați unele alte suplimente din depozitul Fusion sau SuperRepo de la TVaddons pentru a-l configura. Soluția lui Saraev funcționează cu dispozitive OpenELEC.

Configurarea Kodi cu DNS inteligent

Kodi funcționează cel mai bine cu un VPN bun, cum ar fi IPVanish, cu toate acestea, dacă doriți să parcurgeți traseul inteligent DNS, iată cum să vă configurați. Proxy-urile DNS inteligente, cum ar fi VPN-urile, pot fi controlate atât din Kodi, cât și din afara acesteia. Soluțiile in-Kodi de care cunoaștem sunt multiplă platforme, ceea ce înseamnă că funcționează pe toate sistemele de operare care rulează cea mai nouă versiune de Kodi (Isengaard, încă din momentul scrierii). Smart DNS nu vă criptează traficul, ceea ce îl face mai rapid, dar mai puțin sigur. Dezavantajul este că este mult mai ușor pentru site-urile de streaming precum Netflix să blocheze DNS-urile inteligente în comparație cu VPN-urile, deci nu putem garanta că vor funcționa întotdeauna. Serviciile DNS inteligente nu au în general o selecție largă de locații de server ca și serviciile VPN.

Cel mai popular proxy inteligent DNS pentru Kodi este Unblockr, care face atât suplimentul cât și oferă serviciul. Planurile încep de la 2,63 USD (2 GBP) pe lună și este disponibilă o probă gratuită de o săptămână. Cel mai bun lucru despre Unblockr este faptul că suplimentul actualizează automat adresa IP, astfel încât nu trebuie să o actualizați manual. După înscriere, puteți găsi instrucțiuni pentru instalarea Unblockr aici.

Unblockr este singurul supliment pe care l-am putea găsi pentru Kodi (informați-ne în comentarii dacă cunoașteți altul), dar dacă vă abonați deja la un alt serviciu DNS inteligent, îl puteți configura în dispozitivul sau setările routerului wifi. . Majoritatea casetelor media de difuzare setate și a televizoarelor inteligente nu permit utilizatorilor să își modifice setările DNS, astfel încât trecerea printr-un router wifi poate fi singura opțiune.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 27

Adblock
detector