Cyberghost vs Acces la internet privat (PIA)

Alegerea unui VPN poate fi dificilă, având în vedere numărul de opțiuni de pe piață. Chiar și compararea a două servicii diferite este o provocare. Luați de exemplu CyberGhost și Private Internet Access (PIA): ambele servicii puternice, cu multe de oferit. În această postare, comparăm aceste VPN-uri cot la cot pentru a decide care dintre cele două este mai bun pentru utilizatorul mediu.

Citiți mai departe pentru a vedea ce VPN a ieșit în top în showdown-ul nostru Cyberghost vs PIA.

CyberGhost vs Acces la internet privat (PIA)

Repere

Cyberghost

  • Deblocare cu un singur clic pentru servicii de streaming populare
  • Design ușor de utilizat
  • Jurnalele nu au informații de identificare personală
  • Aplicații pentru Windows, MacOS, iOS, Android

Acces la internet privat

  • O gamă largă de opțiuni de securitate
  • Ieftin
  • Încercare și testare a politicii zero jurnalelor
  • Aplicații pentru Windows, MacOS, iOS, Android

Prețuri și reduceri

Cyberghost PIA
Perioadele de abonament O luna O luna
Un an Un an
Doi ani Doi ani
Trei ani n / A
Oferta speciala 79% reducere la planurile de trei ani 65% reducere la abonamentele de doi ani
Cel mai mare preț pe lună $ 12.99 $ 9.99
Cel mai mic preț pe lună $ 2,75 $ 3.49
Preț de un an $ 71.88 $ 71.88
Banii inapoi garantat 14 zile pentru abonamente lunare, 45 zile pentru alții 7 zile

CyberGhost este cel mai scump dintre cele două servicii dacă căutați o acoperire pe termen scurt. Acestea fiind spuse, diferența de prețuri se restrânge semnificativ pe perioade mai lungi de timp.

În plus, CyberGhost oferă o garanție de returnare a banilor mult mai lungă.  Oferă abonaților lunari posibilitatea de a solicita o rambursare după două săptămâni, iar pentru cei cu abonament anual de șase luni sau anual, aceasta este prelungită la 45 de zile. În schimb, Accesul la internet privat vă permite să solicitați o rambursare în primele șapte zile de la înregistrare. În plus, niciun serviciu nu necesită motivarea anulării.

OFERTA CYBERGHOST: Economisiți peste 70% cu planul de trei ani al CyberGhost.

OFERTA PRIVATĂ A ACCESULUI INTERNET: Economisiți 65% cu planul de doi ani de acces la internet privat.<

Caracteristici

Cyberghost PIA
Conexiuni simultane 7 5
Aplicații de sistem de operare Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire Windows, MacOS, Android, iOS
Instalarea manuală a dispozitivelor Linux, routere, set-top box-uri Linux, routere, set-top box-uri
Tunelarea despărțită Nu Nu
Accesorii gratuite Blocare de reclame, scanare malware, extensii de browser pentru Chrome și Firefox Blocarea anunțurilor, scanarea malware, extensiile browserului pentru Chrome, Firefox și Opera

Ambele VPN-uri oferă o compatibilitate similară, dar CyberGhost are o aplicație în magazinul oficial de aplicații Amazon Fire, deci are avantajul aici. CyberGhost vă permite, de asemenea, să vă conectați până la șapte dispozitive simultan, astfel încât este mai puțin probabil să fiți nevoiți să dezactivați unul pentru a-l utiliza pe altul. Dacă doriți să vă protejați toate dispozitivele, puteți instala manual orice serviciu pe router.

PIA și CyberGhost oferă scanarea automată a malware-ului și blocarea anunțurilor. Acest lucru face fie ca serviciul să fie o alegere puternică pentru utilizatorii mai puțin tehnologici. CyberGhost, în special, face ca siguranța online să fie cât mai ușoară posibil, deoarece puteți alege doar o sarcină (cum ar fi navigarea anonimă, deblocarea site-urilor de streaming sau torrenting) în loc să alegeți un server direct.

Spre creditul său, PIA include o extensie pentru Opera. Cu toate acestea, este important să notăm diferența dintre aplicațiile VPN și extensiile browserului. Aplicațiile VPN criptează tot traficul către și de pe dispozitiv, în timp ce extensiile criptează doar traficul browserului. Drept urmare, extensiile browserului nu vă permit să utilizați în siguranță rețele P2P, să vă protejați de atacurile DDoS sau să protejați traficul web de celelalte aplicații..

Capacități de deblocare

Cyberghost PIA
Serviciul de streaming
Netflix Marea Britanie, SUA, Danemarca,
Germania, Franța, Italia,
Spania, Olanda, Australia,
și alți câțiva
Marea Britanie, SUA, Canada
Hulu SUA, Japonia SUA, Japonia
Sky Go da da
Amazon Prime Video da da
BBC iPlayer da Nu
ABC da Nu
CBS da da
NBC da da
Hub ITV da da
Canal 4 (Toate 4) da da

PIA este capabil să deblocheze mai multe platforme de streaming populare din afara regiunilor respective de difuzare. Cu toate acestea, CyberGhost nu numai că deblochează o gamă mai largă de servicii, ci o poate face într-un singur clic. Utilizatorii găsesc pur și simplu serviciul pe care doresc să îl acceseze în CyberGhost Deblocați fluxul lista și faceți clic pe acesta, după care vor fi conectate automat la un server adecvat.

Deoarece CyberGhost și Accesul la Internet privat permit utilizatorilor să aleagă nu doar țara dorită, ci și orașul, puteți chiar să deblocați fluxurile specifice orașului sau statului. Acest lucru este deosebit de util pentru accesarea fluxurilor de televiziune locale sau ocolirea blocajelor regionale impuse de radiodifuzori precum NHL sau MLB.

China

Niciunul dintre aceste servicii nu este recomandat pentru utilizare în China. CyberGhost ne-a spus că software-ul său funcționează rar în această țară și că problema este mai complexă decât să ocolim Marele Firewall din China. Potrivit echipei de asistență pentru clienți, chiar și unii furnizori de servicii de internet locale (ISP) blochează accesul la site-ul web CyberGhost. Nu există site-uri de oglindă oficiale, așa că este extrem de dificil să instalezi chiar și software-ul atunci când este în China, darămite să-l folosim.

Accesul la internet privat funcționează ocazional în China, dar nu poate fi bazat pe acestea. Compania a recunoscut că furnizarea serviciilor lor a fost „foarte dificilă” și recomandă utilizarea conexiunilor L2TP pentru cele mai bune șanse de conectare la VPN. Cu toate acestea, site-ul principal este inaccesibil și nu există oglinzi oficiale disponibile. Acest lucru face ca descărcarea unei versiuni legitime a software-ului atunci când în China este o problemă reală.

Consultați acest articol pentru o prezentare a VPN-urilor care lucrează în China.

Configurare și interfață

Cyberghost PIA
Asistent automat de configurare Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Fire stick Windows, MacOS, Android, iOS
Selectarea locației principale Pe listă sau pe bază de sarcini Bazată pe listă
Setări suplimentare de pagini da da
Mobil prietenos da da

Aplicația pe desktop a CyberGhost este ușor de utilizat, simplistă și devine directă. Există cinci sarcini din care să alegeți (Surf anonim, Deblocați fluxul, Protejați Wi-Fi, Torrent anonim, și Deblocați site-urile de bază) sau puteți selecta un server pentru dvs. Meniul de setări este destul de bare, cu doar o serie de opțiuni de configurare din care să alegeți.

Desktop pentru ecranul CyberGhost

Dacă nu modificați setările sau vă autentificați, rareori veți vedea aplicația desktop PIA. După ce serviciul este executat, puteți schimba locația și vă puteți conecta făcând clic dreapta pe pictograma din bara de activități. Notă: în timp ce PIA vă permite să vă conectați la un anumit oraș, va trebui să accesați meniul setărilor aplicației și să schimbați Conectați-vă prin opțiunea de Regiune primul.

Meniul Barei de activități PIA

Ambele VPN-uri oferă aplicații mobile ușor de utilizat, care vă permit să vă conectați cu un singur clic. Pe ecrane mai mici, CyberGhost își schimbă designul cu gresie pentru un panou glisant care permite utilizatorilor să își aleagă rapid sarcina preferată. Puteți alege în continuare un server specific dacă doriți; CyberGhost arată chiar și informații pertinente despre fiecare. Aceasta include încărcarea curentă a serverului și dacă permit partajarea de fișiere P2P sau folosesc funcții anti-urmărire.

Ecranuri de reproiectare CyberGhost

Pe mobil, ecranul principal al PIA este atât de simplu pe cât vin. Dispune de un glisor de conexiune la o singură atingere și un meniu derulant pentru selectarea regiunii și afișează adresa dvs. IP publică curentă. Ne-am bucurat să aflăm că cea mai mare parte a funcționalității acestui serviciu a fost păstrată în aplicația mobilă; de exemplu, utilizatorii se pot conecta automat automat, pot activa comutatorul de ucidere, schimbarea protocolului și blocarea anunțurilor sau a programelor malware.

Imagini de ecran mobile PIA

Servere și performanță

Cyberghost PIA
Țări server 61 33
Numărul total de servere 3064 3160

În timp ce PIA și CyberGhost au un număr similar de servere, CyberGhost acoperă aproape de două ori mai multe țări. De asemenea, aproape jumătate (1.450) dintre serverele PIA disponibile sunt situate în SUA, ceea ce reduce drastic opțiunile dvs. dacă vă aflați în altă parte a lumii.

Deși CyberGhost are grupuri de servere mai mari în zonele cu trafic mare, precum SUA, Marea Britanie și Franța, nu alocă o mare parte din rețeaua sa doar pentru aceste locații. În schimb, CyberGhost se stabilește pentru câteva sute de servere în aceste zone, astfel încât să poată acoperi mai mult din glob. Utilizatorii pot alege chiar să folosească cel mai rapid server disponibil dacă doresc acest lucru, ceea ce este un plus foarte binevenit.

CyberGhost și PIA oferă întotdeauna cel puțin opt servere în fiecare dintre locațiile lor, dar țările mai puțin solicitate, precum Vietnam sau Serbia, au de obicei doar servere într-un singur oraș.

Aruncați o privire la tabelul de mai jos pentru a vedea unde are fiecare dintre aceste VPN-uri servere:

CyberghostPIA
Albania
Argentina
Australia
Austria
Bielorusia
Belgia
Bosnia si Hertegovina
Brazilia
Bulgaria
Canada
Chile
Columbia
Costa Rica
Croaţia
Cipru
Republica Cehă
Danemarca
Estonia
Finlanda
Franţa
Germania
Grecia
Hong Kong
Ungaria
Islanda
India
Indonezia
Italia
Irlanda
Israel
Japonia
Kenia
Letonia
Lituania
Luxemburg
Macedonia
Malaezia
Mexic
Moldova
Olanda
Noua Zeelanda
Norvegia
Pakistan
Polonia
Portugalia
România
Serbia
Singapur
Slovacia
Slovenia
Africa de Sud
Coreea de Sud
Spania
Suedia
Elveţia
Taiwan
Tailanda
Curcan
Emiratele Arabe Unite
Regatul Unit
Statele Unite
Ucraina
Vietnam

Securitate

Cyberghost PIA
Protocoale VPN OpenVPN, L2TP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, PPTP
Criptare de date OpenVPN AES-256 AES-256
Criptarea canalului de control OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Tehnologia de tuns Nici unul Nici unul
Securitatea aplicației Protecție automată wifi, comutator pentru ucidere Ucide întrerupătorul
Stare DNS DNS privat DNS privat

CyberGhost și Private Internet Access vă permit să vă conectați folosind protocoalele OpenVPN și L2TP, dar CyberGhost include și IKEv2, în timp ce PIA oferă opțiunea de a utiliza PPTP. IKEv2 este un protocol rapid și sigur, cu suport bun pentru platformele mobile, în timp ce PPTP permite utilizatorilor să-și crească viteza, dar, de asemenea, să-și reducă securitatea.

Desktop pentru setările de capturi de ecran CyberGhost

Ambele servicii folosesc criptare AES de 256 biți și chei RSA de 4096 biți, ceea ce înseamnă că, în momentul scrierii, criptarea acestora este efectiv de neatins. În plus, PIA și CyberGhost își folosesc fiecare serverele DNS. Aceasta elimină gazdele terțe DNS din ecuație și vă asigură că nimeni în afară de dvs. și de furnizorul VPN nu au acces vreodată la traficul dvs. Web.

Meniul de setări PIA

De obicei, veți vedea că VPN-urile pierd anumite funcționalități în aplicațiile lor mobile, dar există diferențe funcționale minime între diferitele versiuni ale PIA și CyberGhost. Poate cel mai important, comutatorul de ucidere este prezent în aplicația respectivă a fiecărui serviciu. În plus, CyberGhost vă permite să protejați automat orice rețea wifi la care vă conectați, ceea ce este deosebit de util dacă călătoriți și utilizați rețele publice potențial nesecurizate.

intimitate

Cyberghost PIA
Baza de sediu România Statele Unite
Jurnalele de conexiune niste Nici unul
Jurnalele de activitate Nici unul Nici unul
Detalii despre utilizator pentru înregistrare Adresa de email Adresa de email
Opțiuni anonime de plată Bitcoin Mint, BitPay, 32 de criptomonede, inclusiv Bitcoin, Litecoin și Ethereum

CyberGhost are sediul în România, care este membru al Uniunii Europene. Întrucât păstrarea în vrac a datelor a fost considerată ilegală de UE în 2016 (cu excepția unor circumstanțe foarte specifice), doar dvs. și CyberGhost aveți acces la traficul dvs.. PIA, pe de altă parte, are sediul în SUA, una dintre țările Five Eyes. În teorie, acest lucru înseamnă că alte țări Five Eyes ar putea investiga un cetățean american și ar putea împărtăși informațiile cu guvernul american.

Cu toate acestea, deoarece ambele aceste servicii vă permit să vă înregistrați în mod anonim și să nu înregistrați nicio informație de identificare personală, nu există niciun risc de divulgare a activităților dvs., chiar dacă presiunea legală este pusă asupra furnizorului dvs. VPN.

CyberGhost păstrează unele jurnalele de conexiune, dar numai în scopuri statistice. Verifică pentru a vedea dacă v-ați autentificat o dată pe zi și șterge aceste informații la sfârșitul lunii. Cu toate acestea, acesta nu ține evidența site-urilor pe care le vizitați, lungimile sesiunii, adresele IP publice sau orele de conectare.

Accesul la internet privat nu are echivoc în ceea ce privește politica sa de logare. Pagina de întrebări frecvente a serviciului o descrie astfel: „PIA nu ține absolut niciun fel de jurnal, de niciun fel, perioadă”. Nu este neobișnuit ca VPN-urile să solicite acest lucru, dar în cazul PIA, avem dovezi. În două ocazii, serviciului i s-a solicitat să furnizeze jurnalele utilizatorilor pentru o investigație în desfășurare și de ambele ori, nu au oferit nimic de utilizare.

configurație

Cyberghost PIA
Alocarea adresei Impartit Impartit
Este posibilă adresa IP statică Nu Nu
Protecție DDoS Nu Nu
Firewall NAT da da

Aceste servicii funcționează într-un mod foarte similar. Ambele folosesc alocarea adreselor partajate, de exemplu. Aceasta înseamnă că tuturor celor care se conectează la un anumit server în același timp, li se oferă aceeași adresă IP. În practică, acest lucru înseamnă că, chiar dacă jurnalele de trafic erau disponibile (având în vedere că nici CyberGhost și nici PIA nu înregistrează aceste informații), nu ar fi imposibil de spus decât utilizatorul conectat a vizitat un anumit site.

Deși niciunul dintre aceste VPN-uri nu oferă servere specializate protejate DDoS, puteți atenua oarecum daunele pur și simplu utilizând un VPN. Atacurile DDoS inundă o adresă IP cu solicitări până când sistemul nu mai poate răspunde. Cu toate acestea, atunci când este conectat la o VPN, un atacator va vedea doar adresa IP a serverului, nu și a ta. Rețelele VPN sunt capabile să răspândească încărcătura pe sute de servere și, de obicei, pot opri aceste atacuri fără probleme.

Atât CyberGhost, cât și PIA includ un firewall NAT. Ruterul dvs. wireless are unul, dar, întrucât VPN-urile criptează atât traficul de intrare, cât și cel de ieșire, routerele nu pot vedea unde trebuie să fie trimise pachetele primite. Firewall-ul VPN examinează doar pachetele de intrare, aruncându-le pe cele care par suspecte și redirecționând cele care nu sunt adresate către adresa relevantă. Aceste firewall-uri prind majoritatea pachetelor nesolicitate, dar nu sunt rezistente. Drept urmare, acestea ar trebui să fie asociate cu un firewall secundar, la nivel de sistem de operare, pentru cele mai bune rezultate.

Serviciu clienți

Cyberghost PIA
Chat live da Nu
Suport bilet da da
Asistență prin e-mail da da
Timpul mediu de răspuns la e-mail 9 ore, 40 minute 4 ore, 12 minute
Asistență telefonică Nu Nu
Baza de cunoștințe căutabile da da
Ghiduri video da da

Pe lângă asistența de e-mail și bilet, CyberGhost oferă chat în direct 24/7. Am testat acest lucru la diferite ore din zi și am constatat că, în cele mai multe cazuri, un agent a răspuns într-un minut. Din păcate, PIA nu oferă chat live, ceea ce este dezamăgitor atât pentru începători, cât și pentru utilizatori avansați. Ambele servicii au ghiduri video, tutoriale și o bază de cunoștințe căutabile.

Pentru a testa timpul de răspuns al fiecărui serviciu, am trimis trei întrebări prin fiecare e-mail. Primele două sunt destul de standard, iar echipele de asistență pentru clienți sunt probabil să aibă răspunsuri pregătite în prealabil pentru ei. Întrebarea finală, pe de altă parte, este ceva mai vagă și este menită să vadă cât de dispus este personalul de a ajuta la explicarea problemelor mai complexe.

Cyberghost
Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
Ce fel de jurnale păstrează CyberGhost? 9 ore, 47 minute 1 da
Pot instala CyberGhost pe un router DD-WRT? 15 ore, 20 minute 1 da
Care este diferența dintre aplicația CyberGhost și extensia browserului? 4 ore, 4 minute 1 da
PIA
Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
Ce fel de jurnaluri păstrează PIA? 5 ore, 37 minute 1 da
Pot instala PIA pe un router DD-WRT? 3 ore, 49 minute 1 da
Care este diferența dintre aplicația PIA și extensia browserului? 3 ore, 11 minute 1 da

Accesul la internet privat a fost mult mai rapid pentru a răspunde decât CyberGhost. De fapt, în medie, erau cam de două ori mai rapide. Totuși, acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că CyberGhost oferă un volum mai mare de asistență prin intermediul serviciului de chat live, caracteristică pe care PIA nu o are.

Pentru fiecare dintre întrebările de mai sus, am primit o replică concisă, cu unu sau două paragrafe. Pentru creditul PIA și CyberGhost, acestea au inclus întotdeauna informațiile (sau link-urile către tutorialele relevante) solicitate de noi. Mai mult, personalul s-a asigurat să întrebe întotdeauna dacă mai avem ceva cu care avem probleme.

Câștigătorul: CyberGhost

Captura de ecran a paginii de start a Cyberghost

Deși oricare dintre aceste servicii ar fi o alegere puternică, credem că CyberGhost este cel mai bun dintre cele două pentru un utilizator mediu.

Acest serviciu este conceput în minte pentru începători, dar nu sacrifică securitatea pentru ușurința în utilizare. Cel mai bine este nevoie de o configurație foarte mică: utilizatorii decid doar ce le place să facă, iar software-ul are grijă de restul.

Apoi, există rețeaua sa. Acest VPN acoperă aproape de două ori mai multe țări decât PIA, ceea ce înseamnă că îl puteți utiliza pentru a debloca o gamă mult mai largă de site-uri web cu restricții geo-restricționate. În plus, cu până la șapte conexiuni simultane, CyberGhost vă permite să vă protejați majoritatea dispozitivelor dvs. fără a fi nevoie să îl instalați pe router. Chiar și obținerea de asistență este simplă, datorită acestui suport de chat în direct 24 de ore și 7 și a unei baze de cunoștințe extinse.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector