Este Kodi sigur și legal? Ce precauții ar trebui să luați?

Kodi este un software de home theater gratuit și puternic, care devine din ce în ce mai popular. Oamenii instalează Kodi în aproape toate zilele acestea: Amazon Fire TV și TV Stick, Chromecast, Android TV Box, Nvidia Shield, Windows, Mac, Apple TV, iPhone, iPad, Roku și Raspberry Pi. Dar nu lăsați prezentarea șmecheră să vă păcălească. Kodi are câteva probleme de securitate și legale de care utilizatorii trebuie să fie conștienți.


Sunt legale Kodi și suplimente precum Exodus?

Kodi este un software complet open-source și legal și puteți să îl descărcați și să-l instalați pe orice dispozitiv doriți. Orice completare sancționată oficial ar trebui să fie folosită fără a încălca legile.

Acestea fiind spuse, ne dăm seama că mulți utilizatori Kodi doresc mai mult decât ceea ce este oferit în versiunea de stoc a Kodi. Adaosurile terțe transmit de multe ori conținut din surse care nu sunt sancționate de titularul dreptului de autor. În multe cazuri, aceste fluxuri pot fi ilegale în funcție de legile sau reglementările din țara dvs. Complementele își pot provoca conținutul de la torrente, fluxuri IPTV piratate și site-uri web care găzduiesc conținut fără licență de conținut.

Regatul Unit

În Marea Britanie, vânzătorii care vând dispozitive preîncărcate cu suplimente terțe au primit amenzi mari pentru că au vândut „cutii de piraterie” care au pretins în mod fals că sunt legale. În plus, președintele Standardelor naționale de tranzacționare din Marea Britanie a declarat că oricine vinde sau operează o cutie Kodi cu conținut piratat încalcă legile privind drepturile de autor. Nu au existat cazuri de poliție care urmărește utilizatorii Kodi pentru vizionarea conținutului în Exodus sau Sanctuary, dar există pentru prima dată pentru tot.

Furnizorul dvs. de servicii de internet vă poate transmite scrisori de decontare amenințate de la troluri de drepturi de autor sau vă poate sufoca lățimea de bandă. Cei care insistă să folosească aceste suplimente folosesc adesea VPN-uri pentru a-și ascunde activitatea.

NE

La fel ca majoritatea țărilor, descărcarea de conținut protejat de drepturi de autor fără a plăti pentru el sau fără permisiune este ilegală. Cu toate acestea, nu există un precedent al nimănui care să aibă probleme pentru transmiterea de videoclipuri piratate. Nu este clar dacă fișierele temporare descărcate în timpul procesului de streaming se încadrează în aceeași umbrelă legală ca, de exemplu, torrentarea fișierelor video întregi pe hard disk-ul unuia.

ISP-urile își fac propriile reguli, astfel încât, chiar dacă transmiterea videoclipurilor piratate de la Kodi se încadrează într-o zonă gri legală din SUA, ISP-ul tău ar putea să se încrunte și, ulterior, să acceseze lățimea de bandă sau să suspende serviciul.

Canada

Potrivit profesorului de drept, Michael Geist, „Legea exonerează reproducerea temporară a operelor protejate de drepturi de autor dacă este finalizată din motive tehnice. Întrucât majoritatea videoclipurilor în streaming nu implică de fapt descărcarea unei copii a operei (creează doar o copie temporară care nu poate fi copiată definitiv), utilizatorii pot susține în mod legitim că doar vizionarea unui flux care nu a fost descărcat nu se aplică legii. "

Geist constată că aplicarea împotriva utilizatorilor Kodi ar fi „în mod excepțional dificilă”.

Australia

Deși nu există niciun precedent al nimănui care a fost trimis în judecată cu succes sau acuzat de o crimă pentru difuzarea de videoclipuri piratate în Australia, acest lucru rămâne o zonă legală gri. Cazul Dallas Buyers Club LLC v. IiNet care a fost încheiat la sfârșitul anului 2015 a dat unele indicații că descărcarea părților de conținut protejate de drepturi este ilegală, deși nu este clar dacă acest lucru ar fi referit și la fișierele temporare utilizate de fluxuri..

O modificare a Legii privind încălcările online adoptată în 2015 a permis guvernului și ISP-urilor să blocheze accesul la site-urile web care conțin conținut piratat.

India

India este un caz deosebit de interesant, deoarece este una dintre puținele țări cu precedent judiciar care le permite în mod explicit să transmită online conținut piratat. Torrenting-ul și descărcarea sunt încă ilegale (deși cu greu aplicate), la fel ca încărcarea și găzduirea de conținut. Dar streamerele, inclusiv utilizatorii Kodi, par să fie clar.

Comparitech nu supune sau încurajează nicio încălcare a restricțiilor privind drepturile de autor, inclusiv transmiterea ilegală prin Kodi. Kodi poate fi utilizat în multe scopuri excelente, legale de streaming online. Vă rugăm să luați în considerare legea, victimele și riscurile pirateriei înainte de a descărca sau de a transmite materiale protejate de drepturi de autor fără permisiune.

TVAddons, Fusion și alternative legale

În iunie 2017, zvonurile se învârtesc cu privire la soarta site-ului TVAddons și a depozitului Fusion, probabil cel mai popular depozit suplimentar pentru utilizatorii Kodi. Depozitul, site-ul web și programul de instalare Indigo au coborât timp de câteva săptămâni, dar au revenit online în august cu un nou accent anti-piraterie.

Aproximativ, unele suplimente populare au ieșit și offline, inclusiv SALTS și Phoenix.

Depozitul Fusion / Indigo adăpostea mai multe suplimente care zgâriau legături cu fluxuri video piratate. Falling-ul după o luptă tulburătoare a instanței a lăsat TVAddons fără baza sa de utilizator principală, forțând site-ul să se reconstruiască din aproape nimic altceva decât backup-uri de date.

În acest scop, vom recomanda câteva suplimente legale de 100 la sută din depozitul oficial, care este preinstalat pe Kodi.

 • Youtube - vizionați videoclipuri YouTube de la Kodi și sincronizați contul dvs. YouTube
 • Crackler - filme și emisiuni TV gratuite de la Crackle
 • Crunchyroll - anime și desene animate
 • FunimationNOW - anime și desene animate
 • DailyMotion - conținut încărcat de utilizator, inclusiv unele emisiuni TV și filme
 • iPlayer WWW - BBC iPlayer pentru Kodi, inclusiv toate originalele preferate ale BBC
 • Twitch - cel mai mare nume din jocurile live
 • Vimeo - un fel de Youtube, include o mână de filme și emisiuni TV
 • HDHomeRun - transmite fluxul de cablu sau semnalul peste aer pe Kodi
 • LazyTV - nu există videoclipuri aici, dar utile pentru urmărirea ați urmărit
 • Trakt - urmăriți, gestionați și distribuiți ceea ce vizionați pe Kodi

Legate de: Consultați lista noastră cu cele mai bune servicii VPN torrentante.

Este Kodi sigur și sigur?

Kodi este un proiect susținut de voluntari. Ei fac o treabă excelentă, dar le-ar fi cerut prea mult să dea socoteală pentru fiecare scenariu în care un hacker ar putea încerca să profite de munca lor. În acest moment, utilizatorii Kodi ar trebui să se protejeze împotriva următoarelor amenințări:

 • Atacurile omului în mijloc
 • Complementele rău intenționate
 • „Cutii de piraterie” cu Kodi preinstalate
 • ISP snooping

Atacurile omului în mijloc și amânarea ISP pot să apară în timp ce datele sunt în tranzit, cum ar fi în timp ce transmit un videoclip pe Kodi. Cea mai bună apărare împotriva acestor probleme de securitate este utilizarea unei VPN. Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, un VPN va cripta tot traficul de internet al unui dispozitiv și îl va rula printr-un server intermediar la distanță, ascunzând atât conținutul activității dvs. cât și destinația sa. Un VPN de încredere face imposibil de monitorizat sau de urmărit utilizatorii Kodi. IPVanish este probabil cel mai popular VPN cu utilizatorii Kodi și funcționează cu toate suplimentele.

Actualizare, 3 martie 2017: IPVanish a luat legătura pentru a oferi cititorilor noștri o reducere de 20% la toate planurile de aici.

În plus față de un VPN, utilizați un program antivirus dacă sistemul dvs. de operare îl acceptă pentru a împiedica suplimentele rău intenționate să vă fure informațiile private și să instalați malware. Vă recomandăm Bitdefender, care nu are un impact prea mare asupra performanțelor și are un scor ridicat în testarea independentă. Dacă doriți să încercați ceva mai ieftin, care este totuși rapid și eficient, Total AV derulează o promoție care reduce accesul unui an la 19,95 USD și include o garanție de returnare de 30 de zile.

Atacurile omului în mijloc

Cercetătorii companiei antivirus Bitdefender au publicat în 2015 un articol detaliat despre o vulnerabilitate în funcția de actualizare a lui Kodi. Din câte știm, vulnerabilitatea nu a fost încă patch.

Când este lansat Kodi, verifică dacă există modificări noi pentru toate suplimentele instalate și le descarcă, dacă este necesar. Întregul proces se întâmplă prin HTTP necriptat. Aceasta înseamnă că un atacator ar putea intercepta traficul, apoi ar putea trimite un utilizator modificat rău intenționat. Bitdefender spune că suplimentele nu sunt verificate.

Acesta este numit atac „omul în mijloc” și este destul de simplu de scos, dar nu este foarte obișnuit. Odată ce complementul rău este instalat, acesta poate executa codul Python. Cercetătorii Bitdefender au putut să recreeze atacuri la OpenELEC și Windows. Credențele Youtube ale utilizatorului au fost capturate pe codul anterior și executate cu privilegii crescute pe cel din urmă.

Atacurile MITM pot fi atenuate cu un VPN, dar nu pot fi prevenite în totalitate. Un VPN criptează traficul între dispozitivul dvs. și serverul VPN, ceea ce va împiedica majoritatea acestui tip de hack-uri. Cu toate acestea, există o mică șansă ca atacatorul să poată intercepta traficul între serverul VPN și depozitul suplimentar, care nu este criptat.

Complementele rău intenționate

Poate cea mai mare amenințare pentru utilizatorii Kodi sunt suplimentele rău intenționate. Software-ul de bază Kodi nu conține niciun conținut, iar depozitul său oficial este destul de limitat. Marea majoritate a utilizatorilor transmit video prin intermediul unor suplimente neoficiale ale terților. Deoarece acestea nu sunt sancționate de Kodi - probabil din motive legale - suplimentele nu fac obiectul unei inspecții formale.

Un add-on rău intenționat poate executa cod pe computerul dvs. pentru a escalada privilegiile, a fura date precum datele de autentificare de conectare și a instala malware, viruși și / sau botnete pe dispozitivul dvs..

Mulți experți recomandă Kodi „sandboxing” din acest motiv. Sandboxing înseamnă că Kodi rulează într-un mediu care este tăiat din restul sistemului. Dacă utilizați Kodi pe laptopul, smartphone-ul sau tableta dvs. de zi cu zi, asigurați-vă că păstrați antivirus și un VPN activat de fiecare dată când îl lansați.

Lipiți accesorii și depozite populare, bine examinate. Dacă faceți acest lucru, nu garantează că toate suplimentele dvs. sunt sigure, dar este mai probabil ca utilizatorii experimentați să detecteze o vulnerabilitate și să informeze publicul, în comparație cu un supliment cu doar câteva zeci de instalări..

În plus, curățați suplimentar și depozitele neutilizate în mod regulat. Complementele Kodi se actualizează automat, deci chiar dacă un supliment nu este rău intenționat astăzi nu înseamnă că nu va fi mâine.

Dispozitive cu Kodi preinstalate

Instalarea Kodi este un proces destul de simplu pe orice dispozitiv acceptat, însă unii utilizatori potențiali ar putea dori să renunțe la dificultăți și să cumpere ceva cu Kodi preinstalat. Cei care au nevoie trebuie să fie extrem de precauți, deoarece dispozitivele dotate cu Kodi încorporate ar putea conține în aer liber și alte exploatări pentru ca hackerii să profite de.

Dacă ați cumpărat un stick Amazon Fire TV cu Kodi preinstalat sau o cutie Kodi off-brand, poate fi extrem de dificil să eliminați aceste exploatări. În cele mai multe cazuri, cel mai bun lucru este să ștergeți complet sistemul și să reinstalați Kodi din sistemul de operare în sus.

Aceste „cutii de piraterie” vândute de Youtubers și de vânzătorii Ebay au devenit o astfel de problemă încât „ucid Kodi”, potrivit dezvoltatorilor oficiali ai echipei Kodi. Nu numai că aceste produse pot dăuna utilizatorilor și dispozitivelor lor, dar de multe ori nu funcționează foarte bine și vin încărcate cu suplimente stricate.

Dacă doriți un dispozitiv care este preîncărcat cu Kodi, vă recomandăm unul dintre numeroasele produse ale echipei de la WeTek, care face, de asemenea, distro OpenELEC Linux.

ISP Snooping

Nu este un secret faptul că multe dintre cele mai populare suplimente Kodi provin din surse discutabile din punct de vedere legal. Acestea includ site-uri de streaming nesemnate, torrente și fluxuri IPTV în direct de la cine știe unde.

Ca atare, troll-urile de copyright și alte entități care lucrează în numele deținătorilor de drepturi ar putea monitoriza legăturile și torentele pentru adresele IP ale utilizatorilor Kodi. După ce au adunat câteva sute de adrese IP, pot contacta furnizorii de servicii de internet care găzduiesc acele adrese IP.

Ca răspuns, ISP-urile pot face o serie de lucruri. Aceștia pot trimite pe utilizatorii Kodi o scrisoare de soluționare prin care solicită despăgubiri în numele titularului / dreptului de autor, pot solicita utilizatorului să o taie, să accelereze lățimea de bandă a utilizatorului sau să nu facă nimic deloc..

Nu uitați că în Statele Unite, o adresă IP nu constituie o identitate. Dacă primiți o scrisoare de soluționare, cel mai bun lucru este să o ignorați. Dacă răspundeți, vă veți confirma identitatea, apoi veți avea probleme. Scrisorile de soluționare nu sunt documente legale, deci nu este necesar să răspundeți.

Pentru a evita cu totul această situație, cel mai bun lucru de făcut este să folosiți un VPN. Dacă traficul dvs. este criptat și dirijat printr-un server VPN, atunci troll-urile de copyright nu pot identifica adresa dvs. IP reală, iar ISP-ul dvs. nu vă poate monitoriza traficul..

Cum să utilizați un VPN cu Kodi

Majoritatea VPN-urilor bune, inclusiv opțiunea noastră preferată pentru Kodi IPVanish, au aplicații pentru Windows PC, Mac OSX, Android și iOS. Unii furnizori creează și aplicații Linux, dar dacă nu, încercați apoi aplicația OpenVPN open-source, care poate fi configurată manual. Puteți vedea runda noastră completă aici cu cele mai bune opțiuni VPN Kodi.

Trebuie doar să porniți aplicația VPN, să vă conectați la cel mai apropiat server (pentru cea mai bună viteză) și să porniți Kodi. Este la fel de simplu. Poate doriți să activați comutatorul de omor, care va opri tot traficul în cazul în care conexiunea VPN va scădea, dacă aplicația dvs. VPN o acceptă.

În cele din urmă, dacă aveți un dispozitiv care nu acceptă VPN-urile, poate fi necesar să configurați VPN-ul pe un router wifi. Puteți face acest lucru fie utilizând un laptop pentru a configura un router virtual, fie configurarea VPN pe un router fizic. Este posibil să fie necesar să blocați firmware-ul nou pe routerul fizic dacă nu acceptă VPN-urile. Vă recomandăm Tomate sau DD-WRT. ExpressVPN vinde routere pre-configurate cu VPN-uri deja configurate.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 61