Este NordVPN potrivit pentru torrenting?

Este NordVPN potrivit pentru torrenting (1)


NordVPN este unul dintre cele mai populare servicii VPN de pe piață, datorită în parte numărului său mare și varietății de servere specializate, caracteristici de securitate și politici de confidențialitate. Dincolo de asta, mulți utilizatori optează pentru NordVPN, deoarece acesta acceptă deschis și oferă infrastructură dedicată partajării de fișiere peer-to-peer (P2P). Combinat cu o protecție puternică împotriva scurgerilor DNS și o politică dovedită fără jurnaluri.

Sari la: Cum să torrent în siguranță cu NordVPN

Cu toate acestea, cu VPN-urile diavolul este adesea în detalii.

Am pus Nord VPN minuțios pentru a vedea dacă este sigur ca torrenterele să fie utilizate. În special am vrut să știm:

  • NordVPN va proteja confidențialitatea dvs. atunci când este torent?
  • NordVPN este destul de rapid pentru torrenting?
  • Există VPN-uri alternative pe care ar trebui să le iei în considerare?

Funcționează NordVPN pentru torrenting?

Majoritatea VPN-urilor permit traficul P2P, ceea ce face suficient de ușor să folosești orice VPN pentru torrenting. Mulți chiar au declarații în sprijinul transferului de fișiere. Totuși, puțini au servere dedicate și proiectate pentru a sprijini traficul P2P. NordVPN ocupă o piață de nișă, în acest sens, chiar dacă nu este singurul serviciu care permite torrenting.

În cele ce urmează, vom explora mai detaliat de ce NordVPN este potrivit pentru torrenting și alte forme de partajare a fișierelor P2P în funcție de viteza serverului, opțiunile serverului și politicile de logare și confidențialitate..

LECTURĂ DE CITITOR: Economisiți peste 70% pe NordVPN

De ce să folosiți un VPN pentru torrenting?

Torrentingul a devenit popular în anii 1990 și la începutul anilor 2000, deoarece permite utilizatorilor să reducă semnificativ timpul petrecut în descărcarea fișierelor. Descărcările de fișiere sunt distribuite într-un număr mare de colegi, în loc să fie furnizate direct de la un singur server. Fiecare file shareer (seed) oferă o parte din fișierul de descărcat, ceea ce în cele din urmă crește cât de rapid este descărcat (lipit) fișierul.

Deși torrenting-ul este o formă legală a traficului pe internet, mulți ISP-uri accelerează toate formele de conexiuni P2P din cauza popularității sale în rândul piraților de internet. Rețelele Torrent pot fi rapide atunci când sunt neinstruite, dar vin cu probleme de confidențialitate; fiecare persoană conectată la un torrent își împărtășește adresa IP cu toți ceilalți descărcând sau încărcând același fișier.

Vă puteți masca adresa IP, puteți sustrage sunetul ISP și accelerarea vitezei și vă puteți bucura în continuare de viteze rapide de torrent folosind un VPN. De asemenea, VPN-urile permit utilizatorilor să bată cenzura pe internet în locuri precum China și să ocolească blocurile de conținut geografic oriunde în lume.

Cum să torrent în siguranță cu NordVPN

Pentru a începe să torrentează pe NordVPN, faceți următoarele:

  1. Înscrieți-vă la NordVPN și creați-vă contul (NordVPN oferă o garanție de returnare a sumelor de 30 de zile care vă permite să testați ușor serviciul înainte de a vă angaja).

nordvpn torenting

  1. Deschideți-vă e-mailul pentru a vă activa contul și descărcați software-ul NordVPN.

Nord torenting

  1. Deschideți software-ul NordVPN, conectați-vă, apoi selectați un server P2P.

Înscrierea torrenting Nord

De acolo, puteți torrent fără a obține viteze accelerate de ISP-ul dvs. și prin orice site de torrent sau rețea P2P.

Vă recomandăm să activați comutatorul de ucidere al NordVPN înainte de torrenting. Comutatorul de oprire va opri conexiunea dvs. în cazul în care software-ul NordVPN nu reușește din orice motiv. Oprirea automată ar trebui să împiedice adevărata dvs. adresă IP să se scurgă în rețeaua torrentă și să vă ofere timp pentru a închide software-ul torrenting înainte de a relansa conexiunea la internet.

Pentru a porni comutatorul de ucidere, accesați secțiunea de setări a aplicației și porniți „Internet Kill Switch”.

comutator de ucid torrenting nord

Dacă doriți doar să aplicați switch-ul pentru o anumită aplicație, cum ar fi clientul dvs. torrent, NordVPN are și un switch Kill Switch. Pur și simplu selectați „App Kill Switch” în meniul de setări, apoi alegeți aplicația dvs. de fileharing (Qbittorrent, uTorrent, Azureus Vuze, etc).

Punerea testului NordVPN la testare

Veți dori să verificați câteva elemente înainte de a lua NordVPN pentru o probă de proces torrenting. Verificați datele și protecțiile de confidențialitate ale serverului, precum și viteza serverului.

Cum se testează confidențialitatea torrentă a NordVPN

În primul rând, este important să verificați dacă VPN maschează într-adevăr adresa dvs. IP reală și nu scurge date.

Puteți face acest lucru efectuând un test de scurgere DNS atât înainte cât și după conectarea la serverul VPN dorit.

nordvpn torrenting dns scurgere

În mod ideal, doriți să vedeți diferite servere cu adrese IP diferite în cele două teste diferite. Acest tip de rezultate indică faptul că VPN-ul dvs. nu vă scurge adresa IP prin DNS.

Dacă, din orice motiv, intenționați să torrentați printr-o extensie Chrome, cum ar fi uTorrent client ușor, asigurați-vă că de asemenea veți testa și scurgerile WebRTC. Este vorba despre un tip de scurgeri specifice browserelor web (în special Chrome și FireFox) care vă vor scăpa adresa IP către serverele STUN.

Același test utilizat pentru scurgeri DNS vă va spune, de asemenea, dacă aveți o scurgere WebRTC prin VPN-ul dvs. atunci când executați testul cu VPN conectat.

Funcțiile de criptare și confidențialitate ale NordVPN protejează împotriva scurgerilor DNS și WebRTC, în timp ce comutatorul său de protecție asigură protecția adresei dvs. IP chiar dacă conexiunea la server scade.

Cum se testează viteza de torentare a NordVPN

Puteți testa viteza de torentare a NordVPN în două moduri. Mai întâi, vă puteți conecta la unul dintre serverele P2P dedicate, apoi puteți rula un test de viteză simplu printr-unul dintre numeroasele site-uri de testare a vitezei disponibile (Speedtest, Google, Fast, etc.). Unele ISP-uri prioritizează traficul prin testerele de viteză mai populare, cum ar fi Speedtest și Google, așa că poate doriți să încercați opțiuni mai puțin cunoscute pentru rezultate mai exacte.

Rețineți că toate VPN-urile vă vor reduce viteza de internet datorită criptării și distanței suplimentare față de serverul VPN. Este important să vă testați conexiunea înainte și după ce verificați ce pierdere de viteză întâmpinați. De exemplu, aici sunt teste de viteză cot la cot pe care le-am efectuat pe o rețea WiFi și când am conectat la un server P2P NordVPN:

Este NordVPN potrivit pentru torrenting?

După cum puteți vedea, a existat o oarecare scădere a vitezei prin serverul VPN (de așteptat la utilizarea unui VPN), dar nu suficient pentru a avea un impact semnificativ asupra vitezei de descărcare prin serverul P2P.

În continuare, veți dori să vă testați viteza de descărcare a torentului. Orice client și fișier torrent ar trebui să funcționeze. Am descărcat un fișier de 1,5 Gb prin BitTorrent pentru a testa viteza de descărcare.

nordtorrenting

Puteți, de asemenea, să torrentați prin oricare dintre celelalte tipuri de server NordVPN. Cu toate acestea, serverele P2P sunt optimizate pentru torrenting rapid, astfel încât s-ar putea să aveți rezultate mai bune atunci când torrentați prin ele.

Există VPN-uri alternative pentru torrenting?

Serverele dedicate P2P NordVPN fac o opțiune preferată pentru torrenting. Cu toate acestea, nu este singura opțiune de pe piață care combină viteza rapidă a serverului cu protecția împotriva scurgerilor și caracteristicile de securitate necesare pentru a vă păstra în siguranță în timp ce torrentați.

În prezent, ExpressVPN este o alternativă bună pentru cei care doresc viteze mai rapide de server, în timp ce CyberGhost și SurfShark sunt mai ieftine pe o lună. Toate cele trei au o securitate puternică, protecție împotriva scurgerilor DNS și WebRTC și, mai important, ucid comutatoarele care acționează ca un eșec în cazul în care conexiunea VPN se reduce.

Pot folosi un VPN gratuit pentru torrenting?

În timp ce puteți utiliza o VPN gratuită pentru torrenting, probabil că veți fi frustrat rapid. VPN-urile gratuite au aproape întotdeauna capete de descărcare și limite de viteză, ceea ce înseamnă descărcări lente care pot fi întrerupte înainte de a termina.

Multe VPN-uri gratuite blochează, de asemenea, funcțiile cheie în spatele unui pachet de plăți, inclusiv opțiunea de a comuta între servere. Și majoritatea VPN-urilor gratuite nu vor avea un comutator de ucidere, care este o caracteristică pe care o recomandăm ferm utilizatorilor P2P care intenționează să petreacă o cantitate de timp în rețelele de partajare a fișierelor..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =