Examinare ExpressVPN vs TunnelBear

ExpressVPN vs Tunnelbear

Alegerea primului VPN poate fi dificilă datorită numărului mare de servicii disponibile și faptului că toate oferă funcții diferite. Pentru a înrăutăți, multe VPN aruncă termeni precum „criptare” și „disfuncționalitate”, care trec direct peste capul majorității oamenilor. Pentru a vă ajuta să comparați cu exactitate aceste servicii, am enumerat tot ceea ce ExpressVPN și TunnelBear trebuie să ofere, cot la cot..

Vă vom explica, de asemenea, ce face fiecare dintre caracteristicile lor în termeni simpli pentru a vă oferi o mai bună înțelegere a ceea ce plătiți. Să începem cu o scurtă prezentare generală a acestor VPN-uri:

Repere

ExpressVPN

 • Servere rapide și fiabile din peste 90 de țări
 • Deblochează Netflix și BBC iPlayer
 • Funcții de securitate puternice
 • Suport excepțional pentru mai multe platforme

Tunnelbear

 • Are un plan gratuit
 • Suficient de rapid pentru transmisia în direct
 • Puternic pe securitate și confidențialitate
 • Funcționează în China

Prețuri și reduceri

ExpressVPN Tunnelbear
Perioadele de abonament O luna O luna
Șase luni Un an
Un an Doi ani
Oferta speciala Trei luni gratuite și o reducere de 49% la planurile anuale 58% reducere la abonamente pe doi ani
Cel mai mare preț pe lună $ 12.95 $ 9.99
Cel mai mic preț pe lună $ 6,67 $ 4.17
Preț de un an $ 99,95 $ 59.88
Banii inapoi garantat 30 de zile 30 de zile

ExpressVPN nu este cel mai ieftin VPN de pe piață și, în comparație cu un serviciu cu un plan gratuit, vi se va ierta că l-ați respins. Cu toate acestea, în timp ce ExpressVPN costă mai mult pe lună decât planurile plătite de TunnelBear (12,95 USD față de 9,99 USD), reduce efectiv decalajul pe perioade mai lungi de timp. De exemplu, dacă vă înscrieți pentru un an, prețul scade la doar 6,67 USD pe lună. Deși acest lucru nu se potrivește destul de mult cu planul anual al lui TunnelBear (4,99 USD pe lună), acesta plasează ExpressVPN în conformitate cu multe alte VPN-uri de pe piață..

Nu neagă că planul gratuit pentru TunnelBear este atractiv. Totuși, la fel ca majoritatea VPN-urilor gratuite, acesta vine cu dezavantaje. Sunteți limitat la 500 MB de date în fiecare lună, pentru un început, ceea ce este suficient pentru a transmite aproximativ 30 de minute de videoclip cu definiție standard. În plus, pentru a oferi un plan gratuit, TunnelBear a trebuit să compromită alte aspecte ale serviciului său (dar mai multe despre acest lucru mai târziu).

Ambele servicii beneficiază de o garanție de returnare de 30 de zile, care vă permite să le încercați și să solicitați o rambursare completă dacă nu sunteți neimprimați.

Cea mai bună ofertă pentru ExpressVPN: Obțineți trei luni în plus gratuit și economisiți 49% cu planul anual.

Cea mai bună ofertă pentru TunnelBear: economisiți 58% alegând planul de doi ani al lui TunnelBear.

Caracteristici

ExpressVPN Tunnelbear
Conexiuni simultane 5 5
Aplicații de sistem de operare Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, unele routere Windows, MacOS, Android, iOS
Instalarea manuală a dispozitivelor Set-top box-uri, unele routere Linux (suport limitat), routere, set-top box-uri
Tunelarea despărțită Doar pentru Windows, MacOS și Android Numai Android
Accesorii gratuite Extensii de browser pentru Chrome și Firefox Protecție automată wifi, extensii pentru Chrome, Firefox și Opera

TunnelBear și ExpressVPN permit ambele până la cinci conexiuni simultane, ceea ce este destul de standard. ExpressVPN are o asistență multiat platformă mult mai bună, totuși, cu firmware personalizat pentru anumite routere și aplicații pentru toate sistemele de operare majore. În schimb, TunnelBear trebuie instalat manual pe o gamă mai largă de dispozitive și funcționează numai cu două distribuții Linux specifice: Ubuntu 16+ și Fedora Workstation 25+).

Ambele servicii vă permit să utilizați tuneluri divizate, ceea ce permite aplicațiilor specifice să ocolească VPN. Cu toate acestea, această caracteristică este disponibilă doar în aplicația Android TunnelBear sau în aplicațiile ExpressVPN pentru Windows, Android și MacOS.

Spre creditul său, TunnelBear oferă câteva lucruri pe care ExpressVPN nu le oferă, și anume protecția wifi automată (care vă conectează la VPN ori de câte ori utilizați o rețea nesecurizată) și o extensie de browser pentru Opera. Ar trebui să rețineți că, totuși, extensiile TunnelBear protejează doar traficul browserului dvs. și nu vă vor păstra anonimi în timp ce utilizați alte programe conectate la internet..

Extensiile ExpressVPN funcționează diferit, permițându-vă, în esență, să controlați aplicația principală printr-un buton din browserul dvs. Acest lucru face rapid și ușor să vă schimbați locația, după cum este necesar și are avantajul suplimentar de a asigura traficul din toate aplicațiile dvs. simultan.

Capacități de deblocare

ExpressVPN Tunnelbear
Serviciul de streaming
Netflix Numeroase biblioteci, inclusiv Netflix SUA, Marea Britanie, Australia, Japonia și Franța Nu
Hulu SUA, Japonia Nu
Sky Go da Nu
Amazon Prime Video da Nu
BBC iPlayer Da (prin MediaStreamer) Nu
ABC Nu Nu
CBS da Nu
NBC da da
ITV da da
Eleven Sports da da
Canal 4 da Nu

Pe lângă îmbunătățirea securității online, VPN-urile pot fi utilizate pentru a accesa platforme blocate în regiune din străinătate. După cum puteți vedea în tabelul de mai sus, ExpressVPN a ieșit deosebit de bine în testele noastre. Acesta deblochează o gamă largă de servicii, inclusiv unele dintre cele cu care VPN tind să se confrunte cu: Netflix, BBC iPlayer și Amazon Prime Video.

TunnelBear a avut succes mixt în testele noastre. Deși a reușit să deblocheze câteva platforme precum NBC și ITV Hub, acesta s-a luptat cu majoritatea serviciilor de streaming importante pe care le-am încercat. În plus, nu a putut debloca o singură bibliotecă Netflix. Acest lucru nu este neobișnuit pentru un serviciu gratuit, dar, deoarece multe VPN-uri cu costuri reduse pot debloca cel puțin Netflix SUA, TunnelBear nu mai rămâne în această privință..

China

China are unele dintre cele mai extinse restricții de internet din lume și majoritatea VPN-urilor nu vor funcționa pur și simplu pe continent. din fericire, ExpressVPN și TunnelBear funcționează ambele în China, deși site-urile lor web sunt blocate de Marele Firewall. Aceasta înseamnă că, o dată în China, nu veți putea descărca nici o aplicație, așa că asigurați-vă că instalați VPN-ul ales înainte de a ajunge.

Nu există pași speciali pentru a utiliza ExpressVPN în China: conectați-vă așa cum v-ar face în mod normal și veți putea accesa orice site-ul dorit. Utilizatorii TunnelBear trebuie să activeze o setare care le scramă traficul, ascunzând faptul că utilizați un VPN. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faceți clic pe pictograma roată, apoi deschideți butonul Securitate fila și activați tasta GhostBear opțiune.

Configurare și interfață

ExpressVPN Tunnelbear
Asistent automat de configurare Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, unele routere Windows, Android, MacOS, iOS
Selectarea locației principale Bazată pe listă Harta bazate / List-based
Setări suplimentare de pagini da da
Pentru dispozitive mobile da da

Aplicații desktop

Ambele servicii au aplicații desktop excelente, intuitive. ExpressVPN pune un buton de conectare rapidă în față și în centru și vă permite să schimbați rapid locația de pe ecranul principal. Există o pagină separată pentru opțiuni, care folosește file pentru a menține lucrurile organizate și ușor de găsit. ExpressVPN vă permite să rulați un test de viteză direct din aplicație, care este util pentru compararea vitezei înainte și după conectare.

Examinare ExpressVPN vs TunnelBear

TunnelBear dedică majoritatea ecranului principal unei hărți. Utilizatorii pot face clic pe o țară pentru a se conecta sau selecta una din lista derulantă din partea de sus a ecranului. Puteți de asemenea să faceți clic pe o pictogramă din bara laterală pentru a accesa pagina de setări. Toate opțiunile TunnelBear sunt controlate cu comutatoare simple de comutare, ceea ce înseamnă că este ușor să reveniți dacă schimbați o setare și rupeți accidental ceva.

Examinare ExpressVPN vs TunnelBear

Aplicații pentru mobil

Aplicația mobilă ExpressVPN arată exact cu cea pe desktop, deși există mai puține opțiuni din care să alegeți. Vă puteți conecta numai prin protocoalele OpenVPN, de exemplu, și nu puteți activa (sau dezactiva) protecția împotriva scurgerilor. Cele mai importante caracteristici rămân totuși, deci puteți activa în continuare comutatorul de ucidere, conectați-vă automat la pornire și folosiți tuneluri împărțite.

expresvpn android 2019 ss

TunnelBear arată, de asemenea, foarte asemănător pe desktop și pe dispozitivele mobile. Cu toate acestea, capacitatea de a vă proteja automat wifi-ul nu mai este prezentă și nici posibilitatea de a vă conecta la pornire. De fapt, din cele șase opțiuni disponibile, doar trei au efect asupra VPN, în timp ce celelalte sunt pur cosmetice.

Examinare ExpressVPN vs TunnelBear

În plus, având în vedere că toate caracteristicile TunnelBear au nume tematice, este dificil de spus ce fac de fapt. Pentru referințe viitoare, „GhostBear” vă scutură traficul, „VigilantBear” activează comutatorul de ucidere, iar „SplitBear” permite tunelarea despărțită.

Servere și performanță

ExpressVPN Tunnelbear
Țări server 94 21
Numărul total de servere 3000+ 350+

ExpressVPN acoperă mai multe țări decât orice alt furnizor important, deși folosește servere virtuale (care circulă în mare parte traficul prin Singapore sau Olanda) în câteva regiuni îndepărtate. În schimb, TunnelBear are doar servere în 21 de țări. Acest lucru este deosebit de impresionant pentru o VPN gratuită, dar destul de slab pentru un serviciu plătit.

Planul gratuit al lui TunnelBear este de fapt prezintă o problemă semnificativă, performantă. VPN-urile gratuite atrag un număr mare de oameni, ceea ce pune eforturi majore pe rețelele mici și determină viteze mai scăzute în general. Deoarece nu există servere special destinate utilizatorilor plătite, abonații plătesc în esență pentru a utiliza aceeași infrastructură supraaglomerată.

ExpressVPN are mai mult de opt ori mai multe servere decât TunnelBear. Acest lucru face deja mai probabil că veți putea obține o conexiune de mare viteză, cu latență scăzută, de oriunde în lume. După ce considerați că are mai puțini utilizatori (și ca atare, o încărcare medie mai mică a serverului), devine clar că ExpressVPN are un avantaj major în acest domeniu.

Mai jos, puteți vedea în ce țări fiecare VPN are servere în:

ExpressVPNTunnelbear
Albania
Algeria
Andorra
Argentina
Armenia
Australia
Austria
Azerbaidjan
Bahamas
Bangladesh
Bielorusia
Belgia
Bhutan
Bosnia si Hertegovina
Brazilia
Brunei Darussalam
Cambogia
Canada
Chile
Columbia
Costa Rica
Croaţia
Cipru
Republica Cehă
Danemarca
Ecuador
Egipt
Estonia
Finlanda
Franţa
Georgia
Germania
Grecia
Guatemala
Hong Kong
Ungaria
Islanda
India
Indonezia
Irlanda
insula Barbatului
Israel
Italia
Japonia
jerseu
Kazahstan
Kenia
Kârgâzstan
Laos
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Macau
Macedonia
Malaezia
Malta
Mexic
Moldova
Monaco
Mongolia
Muntenegru
Myanmar
Nepal
Olanda
Noua Zeelanda
Norvegia
Pakistan
Panama
Peru
Filipine
Polonia
Portugalia
România
Serbia
Singapur
Slovacia
Slovenia
Africa de Sud
Coreea de Sud
Spania
Sri Lanka
Suedia
Elveţia
Taiwan
Tailanda
Curcan
Regatul Unit
Statele Unite
Ucraina
Uruguay
Uzbekistan
Venezuela
Vietnam

Securitate

ExpressVPN Tunnelbear
Protocoale VPN OpenVPN, IKEv2, PPTP, L2TP,  OpenVPN, IKEv2, IPSec (numai pentru iOS)
Criptare de date OpenVPN AES-256 AES-256
Criptarea canalului de control OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Tehnologia de tuns Înlănțuirea blocului Cipher Obfsproxy
Securitatea aplicației Switch Kill (toate platformele, cu excepția iOS) Comutator Kill (toate platformele)
Stare DNS DNS privat DNS privat

ExpressVPN și TunnelBear ambele folosesc în principal protocoalele OpenVPN (TCP și UDP), care sunt standardul industriei. Cu toate acestea, ExpressVPN vă permite, de asemenea, să vă conectați prin PPTP (mai puțin sigur, dar mai rapid) sau L2TP (rapid și sigur), în timp ce TunnelBear poate utiliza IKEv2 și IPSec. TunnelBear adoptă o abordare unică a protocoalelor VPN; în loc să permită utilizatorului să schimbe manual acest lucru, începe două conexiuni simultan și folosește care este cel mai rapid.

Ambele VPN-uri folosesc criptarea de 256 biți. În esență, acest lucru vă scormonează traficul folosind o cheie secretă și împiedică pe oricine fără cheie să vadă ce accesați online. În momentul scrierii, tastele AES de 256 biți sunt efectiv de neatins. Ambele servicii utilizează propriile servere DNS, asigurându-se că traficul dvs. nu este văzut niciodată de către terți. Și ambele oferă un comutator de ucidere, care oprește tot traficul ori de câte ori vă deconectați brusc.

Cu toate acestea, fiecare serviciu are un mecanism diferit. ExpressVPN folosește înlănțuirea blocurilor de criptă, ceea ce înseamnă că un atacator trebuie să capteze fiecare pachet de informații pentru ca ei să aibă vreun sens. TunnelBear folosește Obfsproxy pentru a face ca traficul dvs. VPN să arate ca un trafic HTTP obișnuit și să ascundă faptul că utilizați un VPN deloc.

intimitate

ExpressVPN Tunnelbear
Baza de sediu Insulele Virgine Britanice Canada
Jurnalele de conexiune niste niste
Jurnalele de activitate Nici unul Nici unul
Detalii despre utilizator pentru înregistrare Adresa de email Adresa de email
Opțiuni anonime de plată Bitcoin Bitcoin, borcane de miere 

Confidențialitatea este unul dintre cele mai importante aspecte ale oricărui VPN și chiar țara în care se află serviciul dvs. ar putea avea un impact. ExpressVPN, de exemplu, are sediul în Insulele Virgine Britanice, unde nu există legi obligatorii de păstrare a datelor. În schimb, TunnelBear este cu sediul în Canada, care este membru al parteneriatului Five Eyes. Ca atare, orice altă țară membră (SUA, Marea Britanie, Australia sau Noua Zeelandă) vă poate solicita informațiile și le poate împărtăși cu oricare dintre ceilalți Five Eyes. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să fie o problemă dacă furnizorul dvs. nu ține jurnalele.

Atât ExpressVPN cât și TunnelBear păstrează unele jurnalele de conectare, deși niciuna nu înregistrează detalii despre activitățile dvs. online. TunnelBear înregistrează date, inclusiv sistemul de operare pe care îl utilizați și dacă v-ați autentificat în această lună, în timp ce ExpressVPN păstrează o notă a serverelor pe care le utilizați și a datei conexiunii dvs.. Niciuna dintre informațiile de mai sus nu poate fi utilizată pentru a vă identifica personal.

Dacă doriți un alt strat de anonimat, puteți plăti pentru fiecare serviciu cu Bitcoin. TunnelBear vă permite, de asemenea, să plătiți cu borcane de miere, ceea ce este anonim din punct de vedere tehnic, deși este mult mai scump odată ce luați în considerare costurile de transport.

configurație

ExpressVPN Tunnelbear
Alocarea adresei Impartit Impartit
Este posibilă adresa IP dedicată Nu Nu
Protecție DDoS Nu Nu
Firewall NAT da Nu

Ambele VPN folosesc alocarea adreselor partajate, ceea ce înseamnă că toți cei care se conectează la un server dat împărtășesc o adresă IP. Acest lucru îmbunătățește confidențialitatea cu ceea ce face efectiv imposibil să spui cine a accesat ce.

Niciun serviciu nu oferă servere anti-DDoS sau vă permite să achiziționați o adresă IP dedicată. Cu toate acestea, majoritatea VPN-urilor pot reduce impactul atacurilor DDoS pe scară mică-medie, datorită rețelelor mari. Acestea fiind spuse, ExpressVPN ar putea fi mai eficient în acest sens, deoarece are mult mai multe servere decât TunnelBear.

ExpressVPN include și un firewall NAT, în timp ce TunnelBear nu. Deci ce înseamnă asta? Ei bine, VPN-urile vă criptează traficul. Aceasta înseamnă că routerul dvs. nu mai poate vedea pentru ce dispozitiv este destinat fiecare pachet. Firewall-ul NAT al VPN-ului dvs. direcționează pur și simplu traficul criptat către oriunde ar trebui să meargă și blochează pachetele suspecte sau nesolicitate.

Serviciu clienți

ExpressVPN Tunnelbear
Chat live Da (externalizat) Nu
Suport bilet da da
Asistență prin e-mail da da
Timpul mediu de răspuns la e-mail 4 ore, 52 min 14 ore, 20 minute
Asistență telefonică Nu Nu
Baza de cunoștințe căutabile da da
Ghiduri video da Nu

TunnelBear oferă un suport destul de decent. Dacă aveți probleme, puteți trimite un bilet sau trimite un e-mail și primiți un răspuns în doar câteva ore. Există, de asemenea, o bază de cunoștințe care poate căuta unde puteți găsi soluții pentru cele mai frecvente probleme.

Pe de altă parte, ExpressVPN ilustrează diferența dintre furnizorii VPN plătiti și rivalii lor liberi. În timp ce utilizatorii pot contacta prin e-mail, pot, de asemenea contactați asistența direct pe chat-ul live 24/7. În experiența noastră, personalul este foarte util și de obicei răspunde în câteva secunde. Baza de cunoștințe abordează cele mai multe probleme cu care vă veți confrunta, dar dacă sunteți mai mult un cursant vizual, puteți găsi indicații video pe canalul YouTube ExpressVPN.

Am trimis fiecărui serviciu trei întrebări prin e-mail. Acest lucru ne permite să comparăm timpii de răspuns și să verificăm dacă ExpressVPN mai are o linie decentă de comunicare cu utilizatorii săi în cazul în care chat-ul live devine inaccesibil. Veți găsi întrebările pe care le-am pus și timpul de răspuns pentru fiecare dintre cele de mai jos:

ExpressVPN
Întrebare  Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
Acest VPN va funcționa pe Linux Mint? 3 ore, 59 minute 1 da
Cum folosesc acest VPN în China? 7 ore, 56 minute 1 da
Cum activez protecția împotriva scurgerilor WebRTC? 18 minute 1 da
Tunnelbear
Întrebare  Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
Acest VPN va funcționa pe Linux Mint? 8 ore, 52 minute 1 da
Cum folosesc acest VPN în China? 7 ore, 48 minute 1 da
Cum activez protecția împotriva scurgerilor WebRTC? 26 ore, 14 minute 1 da

Ambele servicii au folosit răspunsuri pregătite pentru cel puțin o parte din răspunsurile lor, ceea ce este de așteptat pentru întrebări comune ca acestea. Ne-a plăcut că TunnelBear a fost deschis în privința lipsei de suport pentru Linux, deși înclinația sa în cea mai mare măsură în ceea ce privește replicile de urs în răspunsuri..

Câștigătorul: ExpressVPN

ExpressVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

TunnelBear nu este o VPN proastă, iar nivelul său gratuit oferă mult mai mult decât majoritatea concurenților. Cu toate acestea, în refuzul de a se angaja să fie fie o VPN gratuită sau plătită, încearcă să satisfacă toată lumea și, de fapt, sfârșește să penalizeze utilizatorii plătiți cu viteze mai mici și cu o încărcare mai mare pe server. În plus, îi lipsește suportul live chat, ceea ce este practic dat pentru orice VPN major plătit. Din aceste motive, credem că ExpressVPN este alegerea mai bună pentru majoritatea oamenilor.

ExpressVPN are o rețea mult mai mare și acoperă mai multe țări decât oricare dintre rivalii săi, inclusiv TunnelBear. În plus, deblochează mai multe platforme de streaming importante în străinătate, sarcină cu care TunnelBear a avut o perioadă deosebit de dificilă. În cele din urmă, în timp ce ambele servicii sunt puternice în materie de securitate, ExpressVPN s-a bazat intenționat în afara jurisdicției Five Eyes, împiedicând orice altă țară să strângă și să partajeze puținele informații pe care acest serviciu le înregistrează de fapt despre dvs..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6

Adblock
detector