ExpressVPN lucrează în China, dar citiți acest lucru mai întâi

ExpressVPN lucrează în China, dar citiți acest lucru mai întâi

Guvernul chinez impune cenzură grea pentru utilizarea internetului în țară. Aceste restricții sunt cunoscute colectiv drept Marele Firewall din China și prezintă o problemă reală pentru călătorii și expatarii care stau sau locuiesc în China. Cu toate acestea, puteți ocoli Marele Firewall cu o rețea privată virtuală (VPN), cum ar fi ExpressVPN. Astăzi, vom explica mai multe detalii despre blocarea chineză a internetului și vom arăta cum să folosiți ExpressVPN în siguranță în China.

Cenzura pe internet nu este nimic nou; majoritatea țărilor blochează accesul la site-urile web care găzduiesc materiale ilegale, de exemplu. Acestea fiind spuse, restricțiile Chinei sunt numeroase și de anvergură. Site-urile de socializare și aplicațiile de mesagerie precum Facebook, Instagram, Twitter și WhatsApp sunt blocate, așa că este greu să rămâi în contact cu prietenii și familia din alte țări. În plus, cu păreri care nu sunt accesibile, site-urile online și marile articole occidentale sunt inaccesibile, este extrem de dificil să găsești informații nepărtinitoare despre lumea largă.

Există însă o soluție de rezolvare: înregistrându-vă la un VPN funcțional înainte de a călători, puteți bate Marele Firewall din China și accesa site-urile blocate. Aceste servicii funcționează prin criptarea traficului și dirijarea acestuia prin rețele de servere internaționale. Avantajele sunt duble: obțineți acces la site-uri care sunt de obicei blocate în China și activitățile dvs. devin aproape este imposibil să vă monitorizeze Furnizorul de servicii Internet (ISP) sau guvernul.

Cum poate ExpressVPN să bată restricțiile internaționale chineze?

Deși majoritatea VPN-urilor nu mai funcționează în China, ExpressVPN încă o face. Acest furnizor nu are servere în China, deci nu trebuie să monitorizeze activitățile utilizatorilor săi sau să respecte alte aspecte ale legislației chineze privind păstrarea datelor. În plus, acest lucru face mult mai puțin probabil ca hardware-ul serviciului să fie defectat de operatori guvernamentali. Din păcate, aceasta nu este o teorie a conspirației în sine și s-a întâmplat recent la serverele Apple și Amazon.

De ce să folosiți ExpressVPN în China?

ExpressVPN

ExpressVPN este o alegere puternică pentru utilizatorii din China din numeroase motive. În primul rând, este foarte rapid și oferă acces la peste 2.000 de servere din 94 de țări diferite. În al doilea rând, are suport excelent pentru mai multe platforme și include chiar și un firmware personalizat pentru a face instalarea acestuia pe routerele de rețea cât mai simple.

Acest serviciu îți ia securitatea în serios. Folosește criptarea AES de 256 biți, secretul perfect înainte și protecția împotriva scurgerilor DNS, IPv6 și WebRTC pentru a vă menține activitățile private în orice moment. Există, de asemenea, un comutator de ucidere (doar pentru desktop) care oprește imediat tot traficul dacă conexiunea dvs. scade brusc. Cel mai bun dintre toate, ExpressVPN nu înregistrează nicio informație de identificare personală. Vă permite chiar să plătiți în Bitcoin pentru un anonimat crescut.

GET EXPRESSVPN GRATUIT: De obicei, VPN-urile își economisesc prețurile cele mai mici pentru utilizatorii care doresc să se angajeze într-un an sau mai mult. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie doar de acoperire pe termen scurt, puteți utiliza lui ExpressVPN Garanție de returnare de 30 de zile in schimb. Acest lucru necesită o plată imediată, dar puteți anula în orice moment pentru a vă primi banii înapoi, permițându-vă efectiv să îl încercați gratuit.

Citiți recenzia noastră completă ExpressVPN.

Cum se utilizează ExpressVPN în China

Unul dintre cele mai bune lucruri despre ExpressVPN este că nu există pași speciali pentru a vă conecta în China. Alegeți serverul preferat ca normal și ar trebui să puteți naviga pe web liber. Cu toate acestea, site-ul ExpressVPN este în prezent blocat în China. Drept urmare, vă recomandăm cu tărie să vă înregistrați și să instalați serviciul înainte de a călători în țară.

Deoarece China monitorizează atât de îndeaproape accesul la internet al cetățenilor săi, există câțiva pași pe care îi recomandăm să îi faceți înainte de a vă conecta pentru prima dată. Pentru început, ne vom asigura că ExpressVPN conectează automat dispozitivul la VPN ori de câte ori este pornit. Din pagina principală, faceți clic pe pictograma meniu (trei rânduri) din stânga sus, apoi alegeți Opțiuni.

Sub General fila, activați primele două opțiuni. Acest lucru vă va asigura să nu navigați accidental niciodată fără protecție. Dacă utilizați o versiune desktop a aplicației, vă recomandăm, de asemenea, activarea Opriți tot traficul pe internet dacă VPN se deconectează pe neașteptate.

ExpressVPN-China-configurare

Apoi, treceți la Avansat fila și asigurați-vă că Protecție împotriva scurgerilor IPv6 și DNS opțiunile sunt verificate. După ce ați terminat, dați clic pe O.K.

Acum sunteți liber să vă conectați așa cum faceți în mod normal. Pentru a face acest lucru, reveniți la ecranul de start și faceți clic pe butonul mare din mijloc. Aceasta vă va conecta automat la cel mai bun server pentru locația dvs. curentă. Puteți alege, de asemenea, o anumită țară la care să vă conectați făcând clic pe butonul Alegeți Locația buton și alege unul din lista din dreapta.

ExpressVPN-alege-locație

De ce China restricționează internetul atât de puternic?

În teorie, se presupune că restricțiile pe internet ale Chinei protejează cetățenii de materiale care ar putea corup, diviza, induce în eroare sau incita la ură. Problema este că ideile sunt deschise interpretării, dar numai guvernul chinez ajunge să decidă care conținut se încadrează în ce categorie. Ca atare, Marele Firewall este folosit în mod regulat ca un instrument pentru a tăcea adversarii politici și cei cu opinii disidente.

Nu ajută faptul că legislația relevantă (rețelele de informatică și securitatea internetului, reglementările privind protecția și managementul din 1997) este formulată ambiguu și pare concepută pentru dă guvernului cât mai multe modalități de cenzurare a conținutului. De exemplu, oricine postează un conținut critic al guvernului (chiar dacă este vorba despre un articol de știri echilibrat) ar putea fi vinovat de „incitarea divizării”, „insultarea deschisă a altor persoane”, „vătămarea reputației organelor de stat” sau „activități împotriva constituție. ”Mai mult, cu zvonurile interzise în întregime, chiar și activități mai mici de miză, cum ar fi discuția online despre știri despre celebrități, ar putea fi considerate o crimă.

Ce fel de servicii sunt blocate în China?

China nu interzice accesul numai la conținutul politic. Deși nu există o listă cuprinzătoare a fiecărui site web blocat, estimările recente sugerează că aproximativ 10.000 de domenii sunt inaccesibile de pe continent. Aruncați o privire mai jos pentru o listă a unor blocuri pe care China le conține:

  1. Servicii de mesagerie (WhatsApp, GMail, Slack, Telegram)
  2. Platforme de socializare (Facebook, Instagram, Twitter)
  3. Platforme de difuzare (YouTube, Twitch, Netflix, Spotify)
  4. Site-uri de știri (The Guardian, BBC, NYTimes)
  5. Motoare de căutare (Google, Yahoo, DuckDuckGo)
  6. Site-uri VPN și proxy (tutoriale, ghiduri de configurare)
  7. Cloud-storage (Google Drive, Google Docs, Mega, Dropbox)
  8. Depozite de informații (Wikipedia, Quora, Arhivă)

Toate celelalte VPN-uri funcționează în China?

Guvernul chinez a depus multe eforturi pentru a opri VPN-urile să ofere o cale de a evita restricțiile pe internet. Mai departe, am auzit de la unele servicii că ISP-urile locale le blochează din proprie inițiativă. Ca atare, nu există multe VPN-uri care funcționează în China și chiar mai puține care sunt de încredere.

În prezent, singurele servicii pe care le cunoaștem funcționează în mod fiabil în China sunt ExpressVPN, NordVPN, Ivacy, StrongVPN și VyprVPN. Cu toate acestea, întrucât site-ul principal pentru fiecare dintre aceste servicii este în prezent blocat, va trebui să găsiți un site cu oglindă de lucru pentru a vă înscrie în China. Deoarece aceste oglinzi pot deveni inaccesibile, vă recomandăm cu tărie să vă înregistrați înainte de a vizita țara.  

VPN-uri în China: întrebări frecvente

Pot verifica dacă un anumit site este blocat?

Avem de fapt un instrument Firewall Great care vă permite să verificați dacă un anumit site este blocat în prezent sau nu în China. Este de remarcat faptul că restricțiile Chinei sunt actualizate frecvent. Aceasta înseamnă că, chiar dacă un site web este disponibil în prezent, este posibil să nu fie până la momentul sosirii.

Ce ar trebui să fac dacă site-ul VPN-ului meu este blocat în mod neașteptat?

Dacă sunteți în China și, dintr-o dată, vă aflați incapabil să vă conectați la VPN sau să accesați site-ul web al furnizorului dvs., singurul curs real este să așteptați și să vedeți dacă serviciul revine online. Acestea fiind spuse, există câțiva pași pe care îi puteți face înainte de călătorie pentru a reduce șansa de a rămâne blocat.

Deși ExpressVPN și celelalte servicii enumerate mai sus funcționează în mod fiabil în China, vă recomandăm să păstrați o notă despre site-urile oglindă ale VPN-ului dvs., adresele de e-mail de asistență și instrucțiuni de configurare manuală pentru dispozitivul dvs., doar în cazul în care. Nu veți putea accesa nimic stocat în cloud, așa că este mai bine să păstrați o copie a acestor informații pe un dispozitiv protejat cu parolă.

Este sigur să folosiți un VPN în China?

Accesul la VPN este puternic restricționat în China, dar tehnologia în sine nu este ilegală. De exemplu, țara le permite firmelor să aleagă dintr-o listă de furnizori VPN locali pre-aprobați, astfel încât să poată lucra cu angajații internaționali.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 69

Adblock
detector