Folosirea motoarelor de căutare profundă pe web pentru cercetări academice și academice

cercetare academică academică

Este posibil să fi auzit termenul trecând înainte, despre subiectul „web adânc”, zvonit, dar foarte rar vorbit. Un site de sub web, plin cu petabytes de date și informații care nu sunt la îndemâna barei de căutare standard Google, Bing sau Yahoo..

Dar care este exact web-ul profund și ce scop servește pentru comunitatea de cercetare mai mare în ansamblu? Citiți mai departe în ghidul nostru pentru a afla tot ce trebuie să știți despre web profund, inclusiv ce înseamnă, unde locuiește și cum îl puteți folosi în avantajul dvs..

Deep Web: o definiție corectă

Google utilizează ceea ce este cunoscut sub numele de „crawler bazat pe păianjen” pentru a trage webul pentru rezultatele statice ale paginii web, apoi le va returna atunci când trageți termenii potriviți în bara de căutare. Aceasta acoperă doar o porțiune foarte mică din informațiile reale care sunt disponibile pe web.

Toate rezultatele pe care le obțineți înapoi dintr-o căutare Google de bază provin din ceea ce este cunoscut sub numele de „Surface Web”. Surface Web acoperă elementele de bază: social media, site-uri de știri, cumpărături, bloguri etc..

Apoi, există Deep Web, care nu trebuie confundat cu „Dark Web”, o porțiune de internet asociată cel mai adesea cu serviciile de conectare a protecției vieții private, precum TOR și piețele de droguri online, cum este acum defunct Silk Road.

Vezi si: Cum să accesați deep web și darknet

Web-ul profund conține un torent actualizat constant de informații brute, necherificate, însoțite de termeni tehnici complexi și atât de multe diagrame este suficient pentru a face ca Dream Dream AI să sufle un circuit de circuit. Acestea sunt documente care păstrează înregistrări pentru lucruri precum datele despre recensământ, datele misiunii NASA, brevete și baze de date de hârtie academică.

Se estimează că întreaga suprafață web reprezintă doar 20 de terabyți de informații sau 5% din informațiile disponibile pentru căutare deschisă. Pe de altă parte, reteaua profundă ocupă aproximativ 7,5 petaocteți de informații, sau aproximativ 95% din total.

Cum să căutați în Web Deep

Știind unde să te uiți când te plonjezi în adânc sfârșitul web este primul și probabil cel mai important pas pe care ar trebui să-l faceți înainte de a începe orice altceva. Deși web-ul profund este aproape infinit de vast atunci când vine vorba de cantitatea de informații pe care o puteți găsi, spre deosebire de ceea ce obișnuiește majoritatea oamenilor atunci când caută ceva în Google, toate aceste date nu sunt centralizate în același loc.

Aceasta înseamnă că la cât mai multe subiecte diferite vă puteți gândi (finanțe, software, afaceri, economie, mediul academic, etc.), există un număr egal de motoare de căutare concepute pentru a se arunca în arhivele web adânci ale acelor subiecte particulare..

O problemă în care unii cercetători se confruntă este însă problema ratelor de plată. Nu există ocolire; pentru a rula aceste site-uri web / baze de date și pentru a menține luminile aprinse, multe dintre site-urile menționate mai jos își vor păstra conținutul ascuns în spatele unui pachet de plăți care poate costa mai mult de 50 USD pentru a citi un singur document sau planuri de abonament lunare care vă vor accesa la toate conținut pentru o taxă forfetară.

Dacă funcțiile de plată sunt o problemă pentru dvs., un instrument pe care vă recomandăm să îl verificați este extensia browserului Google Chrome Unpaywall. Unpaywall caută automat web-ul pentru o versiune gratuită a oricărui conținut pe care încercați să îl accesați, care spune că se află în spatele unui panou de plată. Este posibil să nu obțineți întotdeauna un rezultat gratuit pentru fiecare hârtie pe care o căutați, dar este totuși plăcut să știți că opțiunea este acolo dacă aveți nevoie de ea.

Mai jos am inclus o listă a unora dintre serviciile prin care credem că fac cea mai bună treabă de catalogare a tuturor informațiilor de care puteți avea nevoie în timpul următorului dvs. proiect de cercetare, făcând o notă specială pentru a evidenția cele care facilitează căutarea prin cele mai multe.

comparație profundă de căutare academică web

JSTOR - Prima - și probabil cea mai evidentă - adăugare la această listă este baza de date JSTOR. Înființată în 1995, acest tezaur de cercetare continuă să fie una dintre primele opriri pentru orice cercetător academic în drum spre gaura iepurelui. Oferind căutări în text complet pentru peste 2.000 de reviste individuale și peste 15.000 de cărți, JSTOR este un lucru indispensabil pentru oricine preferă o abordare mai "unică" în timpul scufundărilor de date. JSTOR vă permite să accesați gratuit până la trei cărți, în timp ce un abonament la serviciul JPASS (19,50 USD lunar / 199 USD pe an) vă va oferi o lectură nelimitată și 10 descărcări PDF la fiecare 30 de zile (până la 120 pe an). Dacă nu vă puteți permite acest lucru, multe universități (mai precis, profesorii lor) ar trebui să aibă un abonament, ar fi dispuși să vă permită să folosiți atât timp cât cereți suficient de bine!

Archive.org - o bază de date gigantică a mass-media care a fost introdusă în domeniul public. Înregistrări sonore, videoclipuri vechi, cărți rare, aproape orice aveți nevoie pentru a vă construi următoarea prezentare excelentă la școală, la muncă sau la ambele! Parteneriat cu mașina Wayback, care are peste 280 de miliarde de pagini web care au fost indexate încă de la înființarea internetului propriu-zis.

Biblioteca Congresului - arhive digitalizate cu tot ce a intrat în Biblioteca Congresului. Peste 200 de ani de informații istorice, precum și volume actualizate

Osti.gov - Arhive de cercetare guvernamentale, completate cu o istorie a tuturor studiilor întreprinse de guvern. Dolarul dvs. fiscal plătit pentru acestea, de ce nu ar trebui să vă aparțină? 100% la căutare și capabile să returneze rezultatele din orice document pe care încercați să îl căutați.

General

Catalogul GPO al publicațiilor guvernamentale americane - baza de date a publicațiilor federale.

Arhivele Naționale - instrumentele de cercetare și baza de date online a Arhivelor Naționale. Dacă trebuie să știți ceva despre istoria Americii sau starea actuală a națiunii, acesta este locul.

HighWire Press - Catalog online al celui mai mare depozit de texte gratuite și fără text, cu conținut revizuit de la egal la egal, din peste 1.000 de reviste diferite. Se lovește sau se ratează în ceea ce se află în spatele unui panou de plată și ce nu este. Singura modalitate de a afla este să filtrați termenii de căutare până la un punct în care puteți vedea suficiente publicații atât pe partea plătită, cât și pe cea neplătită a culoarului pentru a decide dacă va trebui sau nu să scoateți acel portofel..

Enciclopedia Britannica - Google original, acum online, cu toate imaginile și textele grozave pe care le mai amintești din cărți!

FRED - Date financiare actualizate care acoperă 470.000 de serii de timp din 85 de resurse diferite, această bază de date este oferită gratuit datorită ajutorului acordat de Banca Federală a Rezervei Federale din St Louis. FRED face legătura cu o serie de alte resurse la fel de impresionante pentru date economice. Ar trebui să fie resursa principală pentru oricine face cercetări în domeniile finanțelor și teoriei economice din SUA.

Cărți

Google Books - cea mai evidentă alegere. Deși celelalte enunțuri de mai jos sunt în regulă pentru ceea ce fac, dar niciunul nu se poate măsura în mod suficient cu priceperea de scanare a cărților Google. Unele cărți vor avea previzualizări parțiale, altele disponibile pe deplin și chiar mai multe nu vă vor permite să vedeți nimic. Toate textele sunt digitalizate (și pot fi căutate), dar dacă veți putea sau nu să vă citiți rezultatele depinde în totalitate de starea licenței de copyright pe acea anumită text..

Scribd - Este posibil să nu îndeplinească exact rolul bazei de date academice finale de cercetare, cu toate acestea, serviciul de abonament lunar este încă o modalitate bună de a fi la curent cu orice articole noi care ar putea fi difuzate în revistele preferate sau de a putea căuta în cărți. care a lovit doar rafturile. Secțiunea documente permite utilizatorilor să încarce aproape orice, cu puține restricții, astfel încât devine un depozit pentru multe manuale și alt conținut academic. 

Proiectul Gutenberg - 53.000 de cărți electronice gratuite disponibile online, de asemenea, parte a bazei de date ce poate fi căutată în Archive.org.

Pagina de cărți online - o bază de date căutabilă de peste 28.000 de cărți în limba engleză, cu textul complet disponibil online.

Getty Research Institute - Colecțiile bibliotecilor Getty Research Institute includ peste un milion de cărți, fotografii de studiu, periodice și cataloage de licitații. Există, de asemenea, o colecție destul de profundă de materiale rare sau unice, care se concentrează pe istoria artei și arhitectură.

Drept și politică

Biblioteca de avocatură a Congresului - Revendicarea a fi cea mai mare colecție de materiale juridice din lume, peste 2 milioane de volume disponibile.

THOMAS (Biblioteca Congresului) - Informații legislative de la Biblioteca Congresului. Toate facturile actuale și anterioare care au fost prezentate vreodată pe podeaua Camerei Reprezentanților sunt arhivate aici.

LexisNexis - resursă solidă pentru orice student aspirant în drept sau avocat practicant. Baza de date actualizată zilnic de informații, deși nu este ieftină. Prețurile pentru diferite servicii oferite de LexisNexis vor varia în funcție de serviciu și chiar în ce stare căutați, dar așteptați să cheltuiți peste 125 USD / lună pentru servicii precum Lexis Advance, care vă permit să căutați prin milioane de documente judiciare și juridice depuse în cazuri reale din toate colțurile Statelor Unite. Biblioteca dvs. universitară locală poate avea un abonament pe care îl puteți utiliza.

Medical și Sănătate

Science.gov - Poarta către informațiile științifice furnizate de agențiile guvernamentale americane. Caută o bază de date agregată de 200 de milioane de publicații și reviste diferite, cel mai bine pentru oricine încearcă să facă cercetări pe teme care sunt abordate în mod special în categoria „știință”..

PubMed - Biblioteca Națională de Medicină din SUA conține peste 16 milioane de publicații din MEDLINE și din alte reviste de științe ale vieții, ajungând până în anii '50. Una dintre primele și încă una dintre cele mai bune baze de date medicale disponibile online azi.

Globalhealthfacts.org - Baza de date indexată cu informații despre sănătatea mondială, căutată după tipul bolii, țară, afecțiuni, simptome și multe altele. Resursă excelentă completată cu sute de infografii care pot fi utilizate pentru a explica statisticile anumitor probleme de sănătate la scară mai largă.

New England Journal of Medicine - Una dintre cele mai importante reviste medicale cu text complet trecut, disponibil online. Fii gata să plătești pentru un anumit conținut, dar este disponibil și gratuit.

Știință și Academic

Geografie și Geologie


Sondaj Geologic al SUA - Ambalat cu cât mai multe hărți și imagini pe care le puteți stomaca, acoperind multe aspecte diferite ale topografiei geologice din SUA.

Harta Națională a SUA de USGS - Sursa pentru datele geospatiale actuale din USGS. Toate hărțile furnizate sunt disponibile atât interactiv pe web, cât și în formatele descărcate.

Datele de apă în timp real ale USGS - O hartă a Statelor Unite care prezintă date de calitate a apei în timp real ale râurilor și rezervoarelor țării.

Programul pericole pentru cutremure USGS - Hărți ale lumii care arată date în timp real ale cutremurului. Utilizează o hartă interactivă pe care o puteți utiliza pentru a sari dintr-o locație în locație, distractiv pentru oricine are chiar un nivel trecător de interes pentru ceea ce se întâmplă cu adevărat chiar sub picioarele noastre.

Fizică și Astronomie

Sistemul de date de astrofizică SAO / NASA - un motor de date pentru fizică și astronomie pentru lucrări academice. Fiecare hârtie pe care doriți să o citiți trebuie să fie solicitată individual, ceea ce poate fi o problemă, dar încă una dintre cele mai bune metode de a pune mâna pe datele brute care se revarsă de pe telescoape și experimente de fizică de pe tot globul..

Index academic - se împarte în două tipuri diferite de căutări: căutarea principală care returnează în mod obișnuit rezultate Google mai bine ajustate și cealaltă care caută pe site-uri web adânci.

Inginerie și Tehnologie

Biblioteca digitală IEEE Xplore - Conține peste 1,4 milioane de documente de la Institutul de Ingineri Electronici și Electronici. Baza de date căutabilă de materiale actualizate cu privire la aproape orice și tot ce are de-a face cu inginerie electrică și tehnologie în ansamblu.

TechXtra - Acces gratuit la rapoarte, materiale electronice, cercetare, știri din industrie și chiar listări de locuri de muncă în domeniile matematică, știință și inginerie.

Diverse

Core - Cea mai mare bază de date de cercetare a accesului deschis din lume. Baie de date uriașă de lucrări agregate și cercetare, toate căutate în text. Ar trebui să fie prima ta oprire pentru orice cercetare timpurie care s-ar putea să nu necesite la fel de adânc o scufundare ca în altă parte.

Arxiv - Depozitul Universității Cornell. Acces la 700.000+ lucrări tehnice despre orice, de la biologie cantitativă la informatică. Pare să ofere text complet în mai multe formate.

DeepDyve - DeepDyve este un trawler comercial care a agregat destul de literal milioane de articole în mii de reviste științifice. Dacă căutați ceva în calea proiectelor STEM, acesta este un loc minunat pentru a începe (totuși, va trebui să plătiți pentru privilegiu).

Resurse video 

VideoLectures.net - Un set puternic de conferințe video din surse de înaltă autoritate, aproape 20.000 de prelegeri dintre care au ales și peste 22.000 de videoclipuri informaționale în total.


Web-ul este un loc uriaș, minunat, plin de aproape orice informații pe care le-ai putea visa și apoi unele. Folosind aceste site-uri și motoarele de căutare pentru a trama pe web adânc, puteți fi sigur că următoarea dvs. lucrare academică, teza de doctorat sau eseul dvs. de intrare în colegiu vor fi pline cu cele mai bogate surse posibile..

„Biblioteca” de la Pixabay licențiat sub CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 10

Adblock
detector