Game of Thrones Sezonul 8 poate provoca un malware și un phishing

Programul malware Game of Thrones din sezonul 8

Noaptea lungă de așteptare pentru sezonul final al HBO Urzeala tronurilor s-a terminat aproape pentru fanii emisiunii. HBO (oarecum penibil) a renunțat la cel mai recent trailer în timpul Super Bowl LIII, amestecând ireconciliabil cele două lumi ale berii Budweiser și cele șapte regate. Din fericire, trailerul s-a încheiat cu Bud Light înecat în flăcările dragonului, dar lansarea viitoare a sezonului 8 ne readuce pe bicicletă la o altă problemă care este la fel de arzătoare în industrie ca respirația unui Dragon: pirateria streaming.

Pirateria „Game of Thrones” la orizont

HBO Urzeala tronurilor serialul este unul dintre cele mai piratate emisiuni TV din ultimul deceniu. Conform TorrentFreak, Urzeala tronurilor nu a fost doar cea mai chinuită emisiune TV din 2017, dar a deținut titlul respectiv pentru 6 ani la rând. Dacă popularitatea unei emisiuni TV poate fi măsurată de câți oameni o fură, atunci Urzeala tronurilor s-ar putea să fie unul dintre cele mai îndrăgite emisiuni TV de multă vreme, dacă nu chiar vreodată.

În plus, un studiu recent realizat de Kaspersky Lab dezvăluie că cybercriminalii folosesc emisiuni TV populare, în principal Game of Thrones, pentru a distribui mai ușor malware pentru utilizatorii torrenți care nu-i respectă. Kaspersky Lab a constatat, în special, că primele și ultimele episoade ale anotimpurilor au fost preferate pentru a transmite malware.

Pe baza istoriei anterioare, există un motiv întemeiat să credem că spectacolul de succes al HBO va fi din nou o descărcare preferată în rândul piraților digitali. Există, de asemenea, un motiv bun pentru a crede că primul episod va fi disponibil în aceeași zi cu premiera sezonului, iar la fel ca în sezonul 7, va fi probabil urmărit mai mult prin piraterie decât prin canalul oficial HBO..

În plus, datele sondajelor colectate de Comparitech indică faptul că mulți spectatori TV nu se opun piratării emisiunilor lor preferate. Aproape 40 la sută dintre telespectatorii TV din SUA și peste 30 la sută din telespectatorii TV din Marea Britanie susțin ambii că ar fi dispuși să-și pirateze emisiunile preferate cu o săptămână înainte de a difuza oficial la televizor:

jocul pirateriei tronurilor

Sezonul 7 al Game of Thrones a avut premiera cu peste 10 milioane de spectatori în acord, dar în cele din urmă a continuat să fie piratat de zeci de milioane de ori. Există puține motive pentru a crede că sezonul 8 va fi diferit, în special, având în vedere că mulți spectatori TV sunt mai mult decât fericiți să descarce torentele ilegale ale emisiunii.

Deși Kaspersky Labs a găsit torentul televizorului în declin datorită mai multor opțiuni de transmitere ilegală din surse alternative, cum ar fi site-urile de găzduire de fișiere, probabil că vor fi mai multe descărcări ilegale de torenți pentru sezonul 8 al Game of Thrones decât din sezoanele anterioare ale emisiunii..

Saltul uriaș în fluxul de pirați pentru Urzeala tronurilor s-ar putea să coste cu unii pirați, cu toate acestea. Urgența de a descărca sau de a transmite serialul prin canale neoficiale poate duce unii indivizi către site-urile de piraterie pline de malware. În plus, unele site-uri de torrent pot adăuga încercări rău intenționate de a-i determina pe utilizatori să descarce malware pe lângă fișierele video pentru Urzeala tronurilor, în timp ce mulți torenți ai Game of Thrones pot fi fișiere false destinate să servească drept gazdă a programelor malware.

Există, de asemenea, posibilitatea ca HBO să încerce să anuleze partajarea ilegală de fișiere folosind ceea ce este cunoscut sub denumirea de intoxicații cu torent, lucru pe care compania a fost surprinsă în trecut cu emisiunea sa TV Roma.

Amenințări malware și phishing pentru „Game of Thrones”

După cum notează compania de securitate internet Opswat, descărcarea de fișiere video întregi (cum ar fi prin torrenting) poate prezenta un risc. Fișierele video, inclusiv MPEG-4, AVI și WMV, pot fi injectate cu cod rău intenționat, în ciuda unei concepții greșite comune pe care nu o pot. Poate mai ușor, infractorii cibernetici pot face o „momeală și comutare” similară cu otrăvirea cu torent, deghizând programe dăunătoare în fișiere video.

În plus, pirații neașteptați și cei noi la piratare pot descărca accidental fișiere .rar infectate, crezând că aceste fișiere ambalate sunt necesare. O vulnerabilitate recent descoperită în WinRAR înseamnă că orice pirați din Game of Thrones descărcând versiunile .rar ale show-ului pot fi expuse la atacuri malware deosebit de vicioase.

Cea mai mare amenințare pentru oricine încearcă să pirateze Urzeala tronurilor Sezonul 8, cu toate acestea, va fi încercări de phishing pe site-urile web care furnizează fluxuri video ilegale sau prin anunțuri dăunătoare plasate pe astfel de site-uri.

Conform Raportului de transparență al Google, site-urile web de tip phishing depășesc acum mult site-urile malware. Decalajul a crescut din 2016, fără semne de oprire. Pentru a evidenția diferența, serviciul de Navigare sigură Google a considerat peste 1,3 milioane de site-uri web „periculoase” la 27 ianuarie 2019. Dintre acestea, peste 1,2 milioane de site-uri de phishing, în jurul a 60.000 de site-uri malware.

Raport de transparență GoogleSursa: Raportul de transparență Google

Problema cu site-urile de tip torrent și alte site-uri web piratare este că acestea sunt un loc perfect pentru ca actorii răi să-și livreze bunurile.

Luăm, de exemplu, cazul Torrents Kickass. În 2015, Google Chrome și Firefox au marcat site-ul torrent ca un site de phishing, datorită linkurilor de phishing postate de un membru al comunității. Cele mai multe site-uri de torrent au puține garanții pentru a împiedica membrii comunității să insereze link-uri de phishing - sau chiar malware - pe forumurile site-ului..

Există, de asemenea, puține garanții pentru a opri pe cineva să semneze fișiere rău intenționate prin rețelele torrent. Majoritatea indexurilor de torenți, cum ar fi The Pirate Bay, YTS.AM, 1337X și RARBG, au toate sisteme în vigoare care le permit să înlăture fișierele potențial dăunătoare. Cu toate acestea, un studiu (în special în domeniul de aplicare limitat) din 2018 a constatat că aproximativ 20 la sută dintre fișierele BitTorrent conțin malware, cel puțin în ceea ce privește software-ul și aplicațiile servite prin rețeaua P2P.

Având în vedere că multe dintre aceste site-uri funcționează gratuit, utilizatorii prezintă, de asemenea, riscul de a fi furnizați de către proprietarii site-ului malware-minerit de monede (așa cum s-a întâmplat cu site-ul popular torrent Bay Pirate Bay), sau malware difuzat prin reclame de pe terțe părți.

Instantanee malware

Este dificil de a prezice ce fel de torrent malware și utilizatori de site-uri de streaming ilegal s-ar putea confrunta o singură dată Urzeala tronurilor Se lansează sezonul 8. Cu toate acestea, malware există în prezent pe multe dintre cele mai populare site-uri de torrent. De exemplu, software-ul de scanare a malware-ului, precum Sucuri și Cobweb, a produs următoarele rezultate:

 • YTS.am este listat negru de McAfee și conține cod malware-ul bazat pe Javascript
 • Rutor.info conține malware
 • Golful Pirat este listat negru de Phish Tank
 • Torrentz2 este listat negru de Phish Tank
 • TorrentFunk este listat negru de McAfee
 • Rutracker are câmpuri de conectare necriptate pentru parole

jocul de scanare a site-urilor sucuri de tronoane sezonul 8

Acestea sunt rezultate ale scanărilor externe care folosesc instrumente ale unor terțe părți, iar rezultatele variază dramatic. Numai scanările interne pe astfel de site-uri pot dezvălui eficient starea lor de amenințare completă. Cele mai multe dintre site-urile de indexare pirații digitali sunt susceptibile de a utiliza pentru a obține Urzeala tronurilor Sezonul 8 funcționează cu protocolul HTTPS mai sigur, adăugând un strat de protecție. Cu toate acestea, rețeaua BitTorrent, în ansamblu, nu poate proteja utilizatorii împotriva fișierelor rău intenționate, în timp ce este în continuare posibil ca proprietarii site-ului torrent să insereze fișiere dăunătoare sau pentru anunțuri ale unor terți pentru a transporta malware pe aceste site-uri..

Supraconfidență în jocul pirateriei

Este ușor să percepeți pirații digitali ca extrem de înțelepți în ceea ce privește pericolele asociate utilizării site-urilor web ilicite. Cu toate acestea, supraconfidența poate juca un rol, mai ales când vine vorba de anumite tipuri de utilizatori web.

În special, cei care utilizează sisteme de operare Linux și MacOS cred de obicei că sunt imuni la malware. Deși este adevărat că ambele sisteme de operare au un procent mai mic de a se infecta, nu sunt imune. Pentru utilizatorii ambelor sisteme de operare, instalatorii falsi reprezintă o amenințare esențială. Instalatorii sunt complet inutile pentru fișierele video torentate, dar este posibil ca infractorii cibernetici să insereze fișiere de instalare alături de Urzeala tronurilor fișier video. Majoritatea indexurilor de torrenți ar putea semnaliza și elimina aceste, dar nu toate.

De asemenea, utilizatorii de Windows pot fi pradă malware în rețelele de torrenturi și pe site-urile index, din cauza unei încrederi excesive și a unei încrederi nemeritate. Exemplele menționate anterior de malware și phishing servite prin The Pirate Bay și Kickass Torrents evidențiază motivul pentru care este necesară o siguranță generală cu aceste site-uri..

În plus, terenul febril din jur Urzeala tronurilor Sezonul 8 poate duce la o mare grabă să descarce, să urmărească și să discute fiecare dintre episoadele sezonului. Având în vedere dorința puternică pentru care mulți vor trebui să evite ploaia de spoilere pe rețelele de socializare, este posibil ca unii să nu ia măsurile de precauție necesare atunci când folosesc astfel de site-uri web și rețele de partajare de fișiere..

Unele protecții împotriva malware-ului torrent și phishing

Torrenting și streaming video nu sunt activități ilegale atunci când sunt efectuate corect. Majoritatea site-urilor de indexare a torrenturilor vor avea la dispoziție unele programe gratuite legitime sau filme și emisiuni TV care sunt listate ca „domeniu public” (de exemplu, drepturi de autor expirate sau fără drepturi de autor). Cei care decid să utilizeze astfel de site-uri în scopuri legale se pot proteja împotriva malware și încercărilor de phishing prin diferite mijloace, inclusiv:

 • Scanere antivirus în timp real de la companii de securitate de renume, precum Norton, McAfee, Bitdefender, VIPRE, Panda și altele
 • Adblockers, pentru a ajuta la filtrarea anunțurilor terțe dăunătoare difuzate pe site-urile de indexare
 • Software VPN, pentru a anonimiza conexiunile și identitatea atunci când utilizați servicii P2P, cum ar fi BitTorrent

Cu toate acestea, în cele din urmă, există întotdeauna un risc atunci când utilizați orice site de torrent care este campionatul pirateriei digitale sau când vă conectați și descărcați fișiere din rețelele P2P. Majoritatea au un istoric de servire a malware, în special pentru fișierele piratate.

Alternative la torentarea „Jocului Tronurilor”

Pirateria digitală se întâmplă din mai multe motive. Unii apelează la acesta, deoarece conținutul nu este disponibil acolo unde locuiesc. Alții, pentru că nu își pot permite accesul la sursele de streaming oferite de furnizorul de conținut. Există, de asemenea, cei din scena piratelor care susțin ceea ce cred că sunt motive morale împotriva conceptului de drepturi de autor.

Având în vedere că aproximativ jumătate dintre utilizatorii de internet cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (o combinație de Millennials și Generation Z) afirmă că au piratat o emisiune TV în trecut, există motive bune de a crede că mulți vor avea în vedere cel puțin să pirateze viitorul sezon al Game of Thrones..

jocul pirateriei tronurilor

cu toate acestea, Urzeala tronurilor este o proprietate HBO, iar HBO are toate stimulentele pentru a nu numai să câștige bani din acesta, ci pentru a oferi un acces cât mai ușor la spectacol, fără a se fotografia în picior..

Ca atare, consumatorii care doresc să le păstreze Urzeala tronurilor urmărirea de mai sus poate utiliza unele dintre următoarele metode:

HBO Acum

HBO Acum este serviciul de streaming independent de la HBO. În mod normal, 14,99 USD pe lună, HBO oferă, de asemenea, o probă gratuită de 7 zile pentru acest serviciu.

Servicii legale TV TV

Mai multe servicii de televiziune prin Internet, care taie cabluri, poartă acum HBO ca un canal suplimentar cu serviciile lor de abonament. Puteți adăuga HBO la aceste servicii printr-o probă gratuită. Serviciile care poartă HBO ca canal suplimentar includ:

 • Sling TV
 • Hulu cu TV live
 • LA&T WatchTV
 • PlayStation Vue
 • DirecTV Now (inclus în pachetul de bază)
 • Canale video Amazon Prime

Dacă profitați de diferitele încercări gratuite, puteți viziona întregul sezon al jocului 8 din Thrones online gratuit, folosind emisiuni oficiale.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 39 =

Adblock
detector