Ghid final pentru routere VPN

Ghid final pentru routere VPN

Când configurați un VPN pe un router, orice dispozitiv conectat la routerul menționat poate fi protejat de VPN. Un router VPN poate oferi o serie de beneficii, inclusiv reducerea costului general al securizării tuturor dispozitivelor de acasă și permițându-vă să protejați dispozitivele care nu acceptă aplicațiile VPN native. Deși, pentru cei care nu sunt tehnologici, gândul la configurarea unui router VPN poate părea o întindere prea mare.

Cu toate acestea, nu trebuie să fie atât de complicat. De fapt, unele VPN-uri chiar trimit routere pre-configurate, astfel încât toată munca este făcută pentru tine. Chiar dacă nu optați pentru această opțiune, configurarea unui router VPN poate fi relativ simplă.

În această postare, vă vom explica de ce s-ar putea să doriți să configurați un router VPN, diferitele routere și firmware și care sunt VPN-urile pe care doriți să le luați în considerare.

De ce ați dori un router VPN

Majoritatea VPN-urilor oferă software care permite configurarea simplă pe dispozitivele care rulează o serie de sisteme de operare, de obicei, inclusiv Windows, MacOS, Android și iOS. Deci de ce ai dori un router VPN? Iată câteva dintre motivele principale:

 • Protejați fiecare dispozitiv conectat la router. Acest lucru este util în special dacă aveți mai multe dispozitive decât sunt acoperite de un singur abonament VPN. Standardul industriei este de cinci dispozitive pe abonament, dar o familie modernă sau o întreprindere mică ar putea avea cu ușurință dublul acestui număr de dispozitive.
 • Dispozitive securizate care sunt altfel incompatibile cu VPN-urile cum ar fi televizoare inteligente, console de jocuri, Roku, Chromecast, Apple TV și alte dispozitive inteligente. Acest lucru este relevant mai ales pe măsură ce intrăm în epoca dispozitivelor IoT și a „caselor inteligente”, unde totul putea fi conectat la internet de la aparatul de cafea până la mașina de spălat..
 • Utilizați două VPN-uri simultan pentru a crește protecția. Puteți configura o VPN la nivel de dispozitiv și alta la nivel de router. Dacă fie are defecte, fie compromite, atunci aveți un strat suplimentar de protecție. Puteți utiliza două în mod continuu sau puteți păstra una ca opțiune de rezervă.
 • Beneficiați de beneficii pe toate dispozitivele conectate, cum ar fi posibilitatea de a accesa conținut restricționat geo-restricționat sau blocat din orice parte a lumii. Unele dintre site-urile pe care le puteți debloca includ Netflix, BBC iPlayer, Hulu și Amazon Prime Video, dar există multe alte site-uri de streaming, sport, jocuri și jocuri de noroc pentru a explora..

Toate acestea fiind spuse, utilizarea unui router VPN nu este pentru toată lumea și cu siguranță nu este necesar. Dacă toate dispozitivele dvs. au asistență sub formă de aplicații VPN native de la un furnizor de top, atunci este posibil să nu fie necesar să mergeți la lungimi suplimentare folosind un router VPN.

Lucruri de luat în considerare atunci când configurați un router VPN

Pentru cei care decid că au nevoie de un router VPN, sunt disponibile diferite opțiuni. După cum va fi dezvăluit în acest ghid, există decizii care trebuie luate cu privire la routerul în sine, la care firmware-ul îl folosești și la furnizorul VPN pe care îl alegi.

Configurarea unui router VPN este un angajament mai mare decât simpla instalare a unui VPN pe computer sau pe dispozitivul mobil, deoarece necesită ceva timp suplimentar, tehnologie și posibil bani. Iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a începe:

 1. Complexitate
 2. Cost
 3. Viteză
 4. Flexibilitate
 5. Caracteristici

Să aruncăm o privire asupra acestor factori mai detaliat:

1. Complexitate

Nu orice opțiune din acest ghid este potrivită pentru toată lumea. În funcție de tipul de configurare pentru care doriți, configurarea unui router VPN poate fi un proces complex. De exemplu, intermiterea unui router nu este atât de simplă și poate deteriora routerul, eventual într-o stare inutilizabilă. Prin urmare, intermitentul - înlocuirea firmware-ului unui router - poate fi lăsat cel mai bine la cunoștință de tehnologie. Alte opțiuni, cum ar fi un router preconfigurat sunt potrivite pentru începători.

2. Cost

În funcție de opțiunea pe care o utilizați, costul ar putea fi o barieră pentru unii utilizatori. Până la urmă, puteți proteja mai multe dispozitive casnice prin intermediul aplicațiilor VPN native pentru doar câțiva dolari pe lună, chiar și cu un serviciu de top. La celălalt capăt al scalei, dacă cumpărați un router preconfigurat, acesta vă poate seta din nou de la 200 la 500 $.

O selecție de routere ExpressVPN.

Cu toate acestea, pentru cei care doresc să-și configureze propriul router, nu trebuie să fie atât de scump. Puteți alege un router decent (potrivit pentru unele aplicații) cu sub 100 USD, iar firmware-ul este adesea open source și gratuit. Desigur, va trebui să plătiți și costurile abonamentului VPN, dar acest lucru poate fi foarte rezonabil.

3. Viteza

Viteza diminuată este o plângere frecventă în rândul utilizatorilor de routere VPN. Utilizarea unui VPN pe orice dispozitiv poate încetini activitățile de zi cu zi, cum ar fi navigarea și descărcarea și poate crește probabilitatea de retardare sau tamponare în timpul streamingului sau jocului.

Unul dintre factorii majori este furnizorul VPN. Unele VPN încetinesc lucrurile mai mult decât altele. Acest lucru se poate datora serverelor supraîncărcate, întreruperilor rețelei sau altor probleme. Testăm periodic furnizorii VPN de cea mai bună notă pentru viteză, pentru a putea fi la curent cu cine livrează cele mai rapide viteze. Puteți vedea rezultatul în tabelul de mai jos.

& amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; a href = "#"& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; img alt = '' src = 'https:& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; public.tableau.com& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; static& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; imagini& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; VP& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; VPNSpeedTestResults& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; simplă& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; 1_rss.png "style =" border: none "/& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; / a& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;

var divElement = document.getElementById ('viz1525284276716'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('obiect') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Lista furnizorilor recomandati la sfarsitul acestui articol ia in calcul viteza ca factor decisiv major. După ce ați configurat, conectarea la un server apropiat din punct de vedere geografic ar trebui să vă asigure că obțineți cele mai bune viteze pe care furnizorul dvs. trebuie să le ofere.

În afară de VPN-ul cu care mergeți, un alt lucru care poate încetini lucrurile este procesorul de router. Mulți nu sunt suficient de puternici pentru a face față criptării VPN, așa că în mod ideal doriți să căutați unul cu cel puțin 800 MHz de procesor. Există câteva routere noi echipate cu instrucțiuni standard noi de criptare Intel (AES-NI), care pot accelera viteza de criptare VPN.

Un alt factor care poate încetini lucrurile este dimensiunea firmware-ului routerului și RAM-ul routerului. Dacă îți luminezi propriul router și îți faci griji pentru viteză, selectează cea mai mică construcție de firmware care oferă funcțiile de care ai nevoie (în acest caz, compatibilitate cu OpenVPN).

Pagina de pornire OpenVPN.

În plus, asigurarea faptului că firmware-ul dvs. este actualizat va ajuta și cu viteză.

4. Flexibilitate

După cum am menționat, un router VPN necesită de obicei un angajament mai mare decât configurarea medie a aplicației native pe un desktop, laptop sau dispozitiv mobil. Durează mai mult timp și în funcție de ce opțiune alegeți, ar putea costa mai mulți bani. Deci, dacă nu doriți să vă angajați, va trebui să vă gândiți la flexibilitate.

De exemplu, dacă achiziționați un router preconfigurat, vă angajați cu acel router, firmware și furnizor VPN pe termen lung. Pe de altă parte, dacă îl configurați singur, dar nu sunteți mulțumit, fie cu firmware-ul, fie cu VPN-ul, este posibil (deși durere) să înceapă din nou.

5. Caracteristici

Atunci când decideți ce router, firmware și serviciu VPN trebuie să luați în considerare, va trebui să luați în considerare exact modul în care veți utiliza routerul dvs. VPN. În acest fel, va fi mult mai ușor să luați decizii cu privire la configurația finală de care aveți nevoie.

Firmware-ul pe care îl alegeți trebuie să accepte OpenVPN. Ar trebui să fie, de asemenea, actualizat și dotat cu funcțiile dorite. De exemplu, unii au capacitatea de a implementa rutarea bazată pe politici, un comutator de ucidere și multe altele. În cele din urmă, VPN-ul pe care îl alegeți trebuie să fie rapid, fiabil și sigur și să aibă servere în locațiile dorite. În plus, ar trebui să ofere asistență excelentă pentru clienți care să vă ajute dacă aveți probleme.

Ce opțiuni de configurare a routerului aveți?

Am făcut aluzie la mai multe opțiuni de configurare de mai sus, dar aici vom analiza mai detaliat toate opțiunile. Pentru a configura un VPN pentru un router, nevoia dvs. cea mai de bază este un router aprins cu firmware care acceptă OpenVPN. Cele trei metode principale de configurare a routerului VPN sunt:

 1. Cumpărarea unui router care este pre-configurat la serverele unui anumit furnizor VPN.
 2. Utilizarea unui router activat prin VPN care este deja fulgerător cu firmware-ul care acceptă OpenVPN. Puteți configura manual VPN-ul ales pe router.
 3. Clipirea unui router non-compatibil VPN cu noul firmware astfel încât să poată suporta utilizarea unui VPN. Apoi puteți configura manual VPN-ul pentru router.

Aceste trei sunt listate în ordinea ușurinței de configurare, achiziționarea unui router preconfigurat fiind cea mai simplă (deși cea mai scumpă) opțiune. În această secțiune, vom examina fiecare în detaliu, inclusiv câteva opțiuni pentru fiecare. Înainte de a face acest lucru, am creat un instrument de luare a deciziilor pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă.

Un arbore de decizie pentru configurarea routerului VPN.

Dacă unele dintre opțiuni nu sunt clar încă, nu vă faceți griji; puteți pur și simplu să vă întoarceți la acest grafic în timp ce vă faceți drum prin ghid.

Utilizarea unui router VPN pre-configurat

Aceasta este cea mai simplă opțiune pentru configurarea unui router VPN. De fapt, nu există prea multe lucruri de configurat. Dezavantajul principal ar fi costul, iar celălalt este flexibilitatea. Furnizorii VPN își vor onora în continuare garanțiile de returnare a banilor, dar există o problemă suplimentară implicată în returnarea unui router pentru reconfigurare.

Majoritatea furnizorilor își externalizează pre-configurația routerului către terți precum FlashRouters și Sabai Technology. Vom ajunge la cei puțin, dar mai întâi, merită să apelăm la un furnizor care vinde routere preconfigurate, inclusiv firmware exclusiv. Acest furnizor este ExpressVPN.

Routere VPN pre-configurate ExpressVPN 

Interfața de firmware ExpressVPN.
ExpressVPN acoperă toate bazele când vine vorba de routere VPN. Oferă routere pre-configurate prin FlashRouters (vezi mai jos). Puteți alege un router aprins cu firmware-ul personalizat al ExpressVPN sau cu un alt firmware (DD-WRT, Tomato sau OpenWrt).

Dacă vă decideți să vă configurați, firmware-ul ExpressVPN (care include o interfață ușor de utilizat) este disponibil pentru descărcare. Acesta este cel mai bun firmware de router disponibil. Este mult mai ușor de configurat și utilizat decât DD-WRT și Tomato. În plus, acceptă tuneluri divizate, astfel încât să puteți alege cu ușurință ce dispozitive trec prin VPN și care nu.

În mod alternativ, puteți configura VPN cu orice alt router activat VPN. Practic, ExpressVPN este potrivit pentru orice tip de configurare și are o mulțime de documentații de asistență pentru a vă ajuta.

FlashRouters routere VPN pre-configurate

 Pagina de pornire FlashRouters.

FlashRouters face routere VPN pre-configurate care sunt deja configurate pe serverele VPN. Aceasta înseamnă că tot ce trebuie să faceți este să îl conectați și să fiți setat. FlashRouters creează routere pentru zeci de furnizori, inclusiv:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • IPVanish
 • SaferVPN
 • PrivateInternetAccess
 • HideMyAss
 • Windscribe
 • VPN buffered
 • PureVPN

Doar pentru că FlashRouters conține routere pentru un anumit furnizor nu înseamnă că VPN este o alegere solidă. Încă trebuie să faceți cercetarea înainte de a selecta un furnizor care este cel mai potrivit pentru dvs. Recenziile noastre aprofundate sunt un loc minunat pentru a începe.

Unele dintre serviciile VPN pentru care FlashRouters are routere.Unele dintre serviciile VPN pentru care FlashRouters are routere.

Rețineți că atunci când cumpărați un FlashRouter, veți avea mai multe opțiuni, inclusiv dacă doriți un router nou sau recertificat (pentru unele modele), o garanție extinsă și un plan de asistență premium..

O achiziție standard prevede:

 • Asistență prin e-mail timp de trei luni (puteți renunța la aceasta pentru o reducere de 50 USD sau o puteți extinde la un an pentru 25 USD)
 • Garanție de 90 de zile (extensibilă la un an pentru 30 USD sau doi ani pentru 60 USD)
 • Garanție de satisfacție a clienților pentru 30 de zile

FlashRouters vinde, de asemenea, routere care nu sunt configurate pentru o anumită VPN, dar sunt pre-fulgerate cu un firmware compatibil VPN.

Sabai Technology

 Pagina de start Sabai Technology.

Routerele Sabai Technology sunt un pic diferite decât cele oferite de FlashRouters. Acestea vin cu firmware-ul personalizat al companiei, Sabai OS. Aceasta se bazează pe firmware-ul Tomato despre care vom discuta mai detaliat mai târziu.

Aceste routere pot fi achiziționate cu sau fără pre-configurare pe serverele unui VPN selectat. Sabai Technology vinde, de asemenea, câteva routere încărcate cu firmware DD-WRT, dar nu aveți opțiunea de pre-configurare VPN cu acestea.

Routerele variază ca preț între aproximativ 145 $ și 500 $. Pre-configurația VPN costă 19,99 USD suplimentar.

O achiziție standard de la Sabai Technology vine cu următoarele:

 • Asistență directă prin telefon sau e-mail pentru un an
 • Garanție hardware de un an
 • 90 de zile de garanție a satisfacției clienților

Dacă mergeți cu un router preconfigurat, ar trebui totuși să puteți beneficia de garanțiile de returnare a banilor și perioadele de încercare oferite de mulți furnizori VPN. Cu toate acestea, logistica de a trebui să trimiteți înapoi un router pentru reconfigurare sau altfel ar putea fi o durere. Politicile care înconjoară aceste situații vor varia în funcție de furnizorul routerului și de furnizorul VPN.

Utilizarea unui router activat prin VPN decât acceptă OpenVPN

Dacă vă simțiți bine să configurați VPN-ul, puteți utiliza un router care este deja fulgerat cu firmware care acceptă OpenVPN. Câțiva furnizori VPN oferă de fapt aplicații de router care facilitează configurarea. De exemplu, VyprVPN are o aplicație care rulează peste Shibby Tomato. În orice caz, majoritatea furnizorilor de top care pot fi configurați cu routerele vor oferi documentația și suportul corespunzător.

Deci cu ce router trebuie să mergeți? Există opțiuni aparent nesfârșite atunci când vine vorba de routere activate VPN. Cu toate acestea, piața este plină cu companii mai mici ale căror produse sunt probabil incapabile să furnizeze rezultatele de care aveți nevoie.

Nu numai că unele routere sunt dotate cu un VPN, dar unii vă vor păcăli să cumpărați serviciul lor VPN subpar, după ce ați achiziționat routerul. Ca atare, cel mai bine este să stai cu unul dintre producătorii care ies în evidență din mulțime. Unele dintre cele de top din care să alegeți sunt:

 • Asus
 • Linksys
 • Netgear
 • Bivol
 • Synology

Ne vom uita la fiecare la rândul lor, dar rețineți că nu toate routerele realizate de acești producători vor funcționa cu un VPN.

Asus

Routerele Asus vin cu firmware de stoc, AsusWRT, deși acesta nu este actualizat în mod regulat. Deși aceasta nu este neapărat cea mai bună opțiune de firmware, este ușor de configurat și acceptă OpenVPN. În funcție de model, aceste routere pot fi achiziționate sau fulgerate cu alt firmware, cum ar fi DD-WRT, Tomato (și instrumente derivate), OpenWrt și Sabai OS.

Router-urile Asus fulgerate cu firmware-ul DD-WRT sau Tomato pot fi achiziționate prin FlashRouters. Modelele cu sistemul de operare Sabai OS sunt disponibile prin Sabai Technology, care are în prezent mai multe routere Asus în linia sa.

Linksys

Routerele Linksys nu acceptă de obicei OpenVPN din cutie. Cu toate acestea, puteți cumpăra routere Linksys pre-luminate prin Sabai OS și FlashRouters. În funcție de modelul pe care îl alegeți, puteți bloca routere Linksys cu firmware compatibil, cum ar fi DD-WRT sau Tomato.

Sabai Technology oferă un model de router Linksys cu firmware-ul Sabai OS, iar FlashRouters oferă câteva modele cu firmware DD-WRT.

Netgear

Unele routere Netgear au o mare reputație de a fi utilizate ca routere VPN. Cu toate acestea, nu acceptă OpenVPN din cutie. La fel ca unele routere Asus și Linksys, acestea pot fi achiziționate sau fulgerate cu firmware care acceptă OpenVPN.

FlashRouters are mai multe modele Netgear luminate cu firmware DD-WRT și o opțiune pentru firmware Tomato. Sabai Technology are trei modele cu propriul firmware Sabai OS.

Bivol

Acest producător nu are o gamă uriașă de opțiuni, dar oferă câteva routere relativ ieftine care vin fulgerând cu firmware-ul DD-WRT, care le face compatibile cu OpenVPN.

Synology

Synology oferă doar două routere care pot fi utilizate cu un VPN, dar par a fi opțiuni solide. Compania oferă un pachet suplimentar numit VPN Plus care poate transforma routerul într-un server VPN.

Dacă doriți ca routerul dvs. să fie deja aprins cu firmware-ul ales, cel mai bun pariu este să mergeți cu un furnizor de renume, cum ar fi FlashRouters sau Sabai Technology. Cu toate acestea, dacă intenționați să faceți flash-ul dvs., veți putea alege un router de pe un site de comerț electronic, cum ar fi Amazon sau în magazin de undeva cum ar fi Best Buy.

Clipirea unui router VPN

Mai sus am menționat câteva dintre diferitele tipuri de firmware compatibile cu diverse routere. Aici, vom discuta despre firmware mai detaliat și vom explica apoi procesul de aprindere a firmware-ului către router. Unele dintre cele mai populare firmware disponibile sunt:

 1. DD-WRT
 2. Roșie
 3. Shibby
 4. AdvancedTomato
 5. OpenWRT
 6. Sabai OS
 7. ExpressVPN

Să trecem la fiecare dintre aceste opțiuni!

1. DD-WRT

DD-WRT este un firmware popular, gratuit, open-source, bazat pe Linux. Se bazează pe firmware-ul WRT care a fost inițial produs de Linksys pentru seria de routere WRT54G. DD-WRT este relativ ușor de utilizat, dar poate susține o serie de funcționalități. Este compatibil cu multe routere și, în cele mai multe cazuri, permite utilizatorilor să configureze conexiunile la serverele OpenVPN direct de la router. Avem aici o listă cu cele mai bune VPN-uri pentru DD-WRT.

2. tomate

Firmware-ul cu tomate este gratuit și open source și a fost introdus pentru prima dată în 2008. De atunci, au existat mai multe furci, inclusiv Shibby și Advanced Tomato. Originalul nu a fost actualizat din 2010, este compatibil doar cu câteva routere și nu are suport pentru client sau server OpenVPN. Avem aici o listă cu cele mai bune VPN-uri pentru routerele de tomate.

3. Shibby (și alte furci de tomate)

S-ar putea să fi auzit și de TomatoUSB. Acest lucru funcționează cu mai multe routere și are o gamă mai largă de funcții decât Tomato, inclusiv port USB și suport wireless în modul N. Deși nu a fost actualizat din 2010, există furci care oferă diverse funcții. Una dintre cele mai populare este Shibby, în timp ce alte opțiuni includ Toastman, Victek și Merlin. Toate acestea au suport pentru client și server OpenVPN.

4. AdvancedTomato

Advanced Tomato este o furculiță a Shibby și este alegerea noastră recomandată dacă mergeți cu firmware-ul bazat pe Tomato. Oferă tot ceea ce face Shibby și ține pasul cu actualizările sale, dar are și un tablou de bord ușor de utilizat. Acest lucru îl face ideal atât pentru începători cât și pentru utilizatori avansați. Un lucru interesant despre AdvancedTomato este că puteți încerca înainte de a cumpăra cu o demo oficială.

5. OpenWrt

OpenWrt este un firmware relativ nou, dar câștigă o bază solidă de fani. Este foarte personalizabil și are o gamă variată de suplimente disponibile. Nu este surprinzător că este destul de popular în rândul dezvoltatorilor, dar interfața sa intuitivă de utilizator îl face potrivit și pentru începători.

Proiectul OpenWrt s-a divizat în 2016 și s-a format un proiect lateral (LEDE). Cu toate acestea, cele două proiecte au fuzionat în 2018 și s-a născut actualul OpenWrt. Unul dintre obstacolele cu acest firmware este acela - probabil pentru că este atât de nou - nu există o mulțime de documente de asistență disponibile.

6. OS Sabai

Acesta nu este open source, dar vine standard la orice router achiziționat de la Sabai Technology. O caracteristică deosebită pe care OS-ul Sabai o furnizează peste alt firmware este caracteristica sa Gateway. Acest lucru este similar cu tunelul divizat găsit în firmware-ul ExpressVPN și vă permite să alegeți cu ușurință ce dispozitive trec prin VPN și care parcurg conexiunea dvs. necriptată obișnuită..

7. ExpressVPN

După cum s-a discutat mai sus, ExpressVPN este diferit de alți furnizori VPN prin faptul că are propriul firmware personalizat. Acest lucru este foarte ușor de configurat și utilizat și include o caracteristică de tunel divizat. Nu trebuie să cumpărați un router preconfigurat pentru a utiliza firmware-ul ExpressVPN. Este gratuit pentru a descărca și poate fi aprins pe routere compatibile.

Procesul de aprindere a firmware-ului către router

După ce ați decis un firmware pentru router, care sunt următorii pași? Nu există un set de instrucțiuni cu dimensiuni unice, dar pașii de bază pentru intermiterea unui router sunt mai jos:

Notă: Acestea sunt instrucțiuni de bază și trebuie să căutați instrucțiuni detaliate pentru configurarea dvs. specială înainte de a clipea. Dacă acest proces este efectuat incorect, vă poate „cărămiză” routerul și îl poate face inutil.

 1. Asigurați-vă că routerul dvs. este compatibil cu firmware-ul ales.
 2. Descărcați cea mai recentă compilare stabilă a firmware-ului pentru router. Rețineți că unele combinații de router și firmware necesită mai întâi instalarea firmware-ului temporar.
 3. Conectați-vă la pagina de administrare a routerului dvs. și accesați secțiunea admin.
 4. Alege Upgrade de firmware>Selectați Fișier și selectați firmware-ul.
 5. Încărcați fișierul și apoi ar trebui să puteți aștepta pur și simplu până la finalizarea actualizării.

Din nou, acestea sunt instrucțiuni de bază și vor varia în funcție de routerul și firmware-ul.

Configurarea OpenVPN pe router

După ce routerul dvs. va fi aprins cu firmware-ul corespunzător, va trebui să instalați OpenVPN pe el înainte de a vă conecta la VPN. Din nou, nu există instrucțiuni pătură pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, iată câteva resurse utile în care vei găsi instrucțiuni:

 • Cele mai bune VPN-uri pentru routere Tomato în 2018 (Include instrucțiuni pentru configurarea OpenVPN pe un router Shibby)
 • Cele mai bune VPN-uri pentru routere DD-WRT și modul de configurare OpenVPN pe DD-WRT
 • Configurarea OpenVPN pe routerul dvs. VPN Sabai

De asemenea, puteți găsi tutoriale detaliate pe site-ul web al furnizorului dvs. VPN ales și puteți contacta întotdeauna echipa de asistență pentru clienți.

Ce zici de VPN PPTP?

Până acum, nu am vorbit decât despre configurarea unui router VPN pe protocolul OpenVPN. Este posibil să fi întâlnit o anumită literatură care vorbește despre faptul că PP2P este o opțiune. Cu toate acestea, PP2P nu este considerat sigur și poartă o listă lungă de vulnerabilități care sunt considerate improprii. Ca atare, ar trebui utilizat doar ca ultimă soluție.

Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați PPTP pentru orice motiv, ar trebui să existe ghiduri disponibile, cum ar fi cel furnizat de Sabai Technology.

Cel mai bun VPN pentru routere

Una dintre marile decizii pe care trebuie să le luați atunci când configurați un router VPN este ce furnizor VPN trebuie să acționeze. Nu toate sunt compatibile cu configurațiile de router, iar unele care nu au suport sub formă de ghiduri de configurare și servicii pentru clienți.

Am compilat o listă cu cele mai bune VPN-uri pentru routere VPN pe baza următoarelor criterii:

 • Oferă asistență client solidă pentru configurarea unui router VPN
 • Oferă conexiuni rapide, fiabile
 • Utilizează criptare puternică și alte caracteristici de securitate
 • Operează o rețea de server mare, cu o gamă largă de locații

Cele mai bune VPN-uri pentru routere VPN sunt:

1. ExpressVPN

Pagina de router ExpressVPN.

ExpressVPN este cu siguranță cel mai bun furnizor de routere VPN. Se asigură că opțiunile sunt disponibile pentru fiecare tip de utilizator, de la începători până la avansați. Creează chiar și propriul firmware de router, care poate fi aprins pe un router compatibil și ușor de utilizat. În mod alternativ, după cum am menționat, puteți cumpăra un router deja a aprins firmware-ul și pre-configurat cu serverele ExpressVPN. Acest serviciu nu se limitează la funcționarea cu propriul firmware și este compatibil cu alții, inclusiv DD-WRT, Tomato și OpenWrt..

ExpressVPN are multe de oferit decât o simplă configurare a routerului. Se mândrește cu o rețea imensă de servere care se întinde pe aproape 100 de țări. Toate serverele sunt optimizate pentru viteză și acest serviciu poate debloca o mulțime de site-uri de streaming populare, inclusiv Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Sky Go și multe altele. Oferă asistență de ultimă generație pentru clienți, astfel încât, dacă configurați un router VPN sau pur și simplu încercați să accesați Netflix, veți primi un răspuns prompt și în cunoștință de la serviciul de chat live 24/7.

Securitatea și confidențialitatea sunt esențiale pentru acest furnizor și veți beneficia de criptare de 256 biți, protecție împotriva scurgerilor și comutator de ucidere (denumit „blocare de rețea”). Păstrează jurnalele minime și nu înregistrează niciodată adresa dvs. IP. Pe lângă faptul că este compatibil cu routerele, ExpressVPN are aplicații pentru Linux, Windows, MacOS, iOS. și Android. Permite trei conexiuni simultane pe cont, astfel încât să vă puteți acoperi routerul de acasă, plus două dispozitive mobile.

OFERTĂ SPECIALĂ: Cititorii noștri primesc trei luni gratuit pe un plan ExpressVPN de un an. Fiecare abonament este susținut de o garanție de returnare de 30 de zile, astfel încât să o puteți încerca fără riscuri.

Citiți recenzia noastră completă despre ExpressVPN.

Consultați ghidurile de configurare a routerului ExpressVPN.

2. NordVPN 

Pagina de router NordVPN.

NordVPN este un alt furnizor care oferă routere preconfigurate, deci nu trebuie să parcurgeți nicio problemă de configurare. În mod alternativ, NordVPN poate fi configurat pentru routere intermitente cu un firmware compatibil. Oferă o mulțime de documentații și este unul dintre puținii furnizori care oferă un tutorial pentru configurarea cu OpenWrt. O echipă de chat live este disponibilă pentru a vă ajuta în cazul în care vă confruntați cu probleme.

NordVPN rulează o rețea masivă de peste 4.500 de servere optimizat pentru diferite scopuri, inclusiv P2P, VPN dublu și Tor peste VPN. Are viteze rapide și poate debloca site-uri de streaming populare, precum Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video și BBC iPlayer.

Nu veți avea nicio problemă pe frontul de securitate, cu criptare de 256 biți „de grad militar”, comutator de ucidere și protecție împotriva scurgerilor. Nu sunt păstrate jurnalele, astfel încât toată activitatea dvs. rămâne complet privată. Protecția automată wifi este un bonus suplimentar dacă decideți să utilizați VPN-ul pe un dispozitiv mobil. Șase conexiuni simultane sunt permise pe abonament, iar aplicațiile sunt furnizate pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

LECTURĂ DE CITITOR: Economisiți 77% și plătiți doar 2,75 USD pe lună atunci când cumpărați un plan pe trei ani.

Citiți recenzia noastră completă despre NordVPN.

Consultați ghidurile de instalare a routerului NordVPN.

3. IPVanish

Pagina de router IPVanish.

IPVanish este un alt furnizor care oferă routere preconfigurate dacă doriți să vă salvați anumite probleme, dar îl puteți configura la alte routere compatibile, în schimb, dacă doriți. IPVanish nu are asistență pentru clienți chat live, dar oferă mult ajutor sub formă de tutoriale de configurare a routerului. În plus, puteți trimite un formular de e-mail în orice moment al zilei și, de obicei, veți primi un răspuns rapid.

Securitatea are forma de criptare de 256 biți, cu un secret perfect înainte și acest lucru vine cu protecție împotriva scurgerilor și un comutator de ucidere. Nu se păstrează niciun fel de jurnal, deci toate informațiile dvs. rămân private.

IPVanish este deosebit de popular în rândul utilizatorilor Kodi și va lucra cu toate suplimentele oficiale Kodi. Pe lângă configurația routerului, puteți descărca aplicații pentru Windows, MacOS, iOS și Android. IPvanish vă permite să conectați până la 10 dispozitive simultan.

OFERTA EXCLUSIVA: Obțineți reduceri mari de până la 60% la planurile IPVanish.

Citiți recenzia noastră completă despre IPVanish.

Consultați ghidurile de configurare a routerului IPVanish.

4. PrivateVPN

afacere privatevpn

PrivateVPN nu oferă routere preconfigurate, dar poate fi configurat manual pentru anumite routere. Suportul pentru chat în direct 24/7 vă poate ajuta cu configurarea și rezolvarea problemelor. Acesta este un furnizor mic, dar serviciul este rapid, de încredere și excelent pentru deblocarea serviciilor de streaming, cum ar fi Netflix, HBO, Amazon Prime Video, Hulu, BBC iPlayer și multe altele.

Este sigur și privat, cu 256 biți criptare prin protocolul OpenVPN, protecție împotriva scurgerilor și un comutator de ucidere. Nu menține jurnalele de trafic sau de conexiune, deci nu are informații de predat unei terțe părți.

Dacă este necesar, puteți descărca aplicații pentru WIndows, MacOS, iOS și Android. Șase conexiuni sunt permise pe un singur plan.

SALVAȚI Peste 70%: Cititorii Comparitech pot economisi mai mult de 70%, plus cinci luni în plus gratuit.

Citiți recenzia noastră completă despre PrivateVPN.

Consultați ghidurile de configurare a routerului PrivateVPN.

5. CyberGhost

Pagina CyberGhost Comparitech.

CyberGhost este un furnizor din ce în ce mai impresionant, iar VPN-ul său poate fi configurat pentru routere cu o gamă de firmware, inclusiv DD-WRT și Tomato. Acesta este un alt furnizor cu asistență pentru clienți în vârf și veți avea acces la un agent live în orice moment al zilei.

CyberGhost operează o rețea în creștere de peste 2.500 de servere și oferă acces ușor la o mulțime de site-uri de streaming populare, inclusiv Netflix, Amazon Prime Video și BBC iPlayer.

CyberGhost nu păstrează deloc jurnalele care pot fi legate la un utilizator individual. Acesta folosește standarde de securitate care se potrivesc cu cele mai bune din industrie, inclusiv criptarea de 256 biți, un comutator de omor încorporat și protecția împotriva scurgerilor. Dacă decideți să-l utilizați și pe dispozitivul dvs. mobil, puteți configura protecție wifi automată pentru rețele familiare.

Acest furnizor permite până la șapte conexiuni simultane și fiecare plan include acces la aplicații native pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

OFERTA CITITORULUI: Alegeți un plan CyberGhost de un an și beneficiați de peste 70% reducere, plus șase luni în plus.

Citiți recenzia noastră completă despre CyberGhost.

Pot folosi un VPN gratuit cu un router?

Atunci când decideți un serviciu VPN de utilizat cu routerul, există mai mulți factori pe care trebuie să-i aveți în vedere, inclusiv viteza, fiabilitatea, securitatea și asistența pentru clienți.. Din păcate, o VPN gratuită va cădea de obicei pe toate aceste fronturi. Deoarece sunt gratuite, ei au adesea un număr mare de utilizatori care reclamă să folosească un număr limitat de servere. Acest lucru poate duce la conexiuni lente, nesigure și este posibil să fiți nevoit să vă alăturați unei cozi pentru a vă conecta la un server. Mai mult decât atât, VPN-urile gratuite sunt mai puțin susceptibile să poată accesa conținut blocat, cum ar fi Netflix și BBC iPlayer.

VPN-urile gratuite lipsesc adesea și din punct de vedere al securității și confidențialității lucrurilor. Deși ar putea face publicitate criptare decentă, s-a demonstrat că unii nu criptează deloc datele dvs. și chiar pot transporta malware. Alte tactici de afaceri umbroase includ urmărirea activității dvs. și vânzarea datelor către terți, injectarea de reclame și chiar furtul lățimii de bandă a utilizatorului inactiv..

În mod clar, acesta nu este tipul de serviciu pe care îl doriți după ce ați trecut la probleme de configurare a unui router VPN. Să plătești câțiva dolari pe lună pentru un furnizor de cea mai bună valoare merită liniștea sufletească.

Pot folosi un proxy DNS cu un router în loc de VPN?

Dacă principalul motiv pentru care utilizați un router VPN este să evitați restricțiile geografice, atunci puteți privi un serviciu proxy DNS ca o alternativă. Aceasta vă poate masca adresa IP și o poate înlocui cu alta, permițându-vă să deblocați site-urile de streaming și alt conținut geo-blocat.

Proxy-urile DNS redirecționați conexiunea dvs. doar atunci când accesați un site care necesită deblocarea geo. De exemplu, atunci când mergeți la Comparitech, site-ul este același, indiferent de unde îl accesați, astfel încât proxy-ul nu va da startul și veți avea o conexiune directă. Când mergeți la Netflix, intrarea DNS a fost modificată astfel încât conexiunea dvs. este dirijată printr-un server proxy.

Deși, unele servicii proxy DNS se încadrează în aceeași umbrelă ca VPN-urile gratuite, prin faptul că, de cele mai multe ori, nu vor lucra cu unele dintre site-urile de streaming care blochează agresiv utilizarea proxy-urilor. Un proxy DNS care nu are această problemă este MediaStreamer de ExpressVPN, care este inclus în fiecare abonament..

Pe lângă cele de mai sus, una dintre diferențele principale dintre un serviciu proxy DNS și un VPN este criptarea. Un VPN criptează traficul dvs. în timp ce un proxy DNS nu. Deci, dacă sunteți deloc îngrijorat de securitate, atunci un VPN este calea de urmat.

Puteți afla mai multe informații în postarea noastră recentă despre proxy-urile DNS inteligente și despre cum puteți configura unul la un router.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − 32 =

Adblock
detector