Ghidul suprem pentru confidențialitatea Instagram

Te gândești să te înscrii cu Instagram, dar îți faci griji pentru confidențialitatea ta? V-ați întrebat vreodată despre cât de multe informații oferiți cand tu postează sau ai întrebat dacă există modalități mai bune de a controla cine îți poate vedea informațiile? Cu toții vrem să ne bucurăm de rețelele noastre sociale pentru a ne conecta cu familia, prietenii și adepții, dar uneori avem povești pe care nu le dorim să le vadă întreaga lume. Știind care sunt opțiunile dvs. de confidențialitate înainte de înscriere vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil atunci când utilizați aplicația și să începeți să împărtășiți momentele cu încredere.

Ghidul suprem pentru confidențialitatea Instagram

Cu peste un miliard de utilizatori activi pe lună, potrivit Omnicore, Instagram este o rețea de socializare populară cu urmări rapide, devotate. Indiferent dacă sunteți un utilizator nou care dorește să afle mai multe despre confidențialitate înainte de a vă alătura, sau sunteți un profesionist Instagram care dorește să învețe mai multe opțiuni de confidențialitate atunci când utilizați aplicația, iată ce trebuie să vă uitați..

1. Fii atent la ceea ce postezi

Este un lucru pe care ar trebui să-l facă fiecare utilizator de pe Instagram, dar sunt numeroase exemple oribile de fotografi nevinovați care se dezvăluie mai mult despre ei înșiși decât ar trebui prin intermediul fotografiei… mult mai multe. Instagram este acum una dintre rețelele scanate în mod regulat de hackeri care caută victime proaspete, care în mod involuntar oferă cheile fraudei de succes sau informații detaliate pentru a finaliza următoarea lor mare escrocherie de inginerie socială. Iată exemple de articole care nu ar trebui postate niciodată:

 • Carduri de credit, cecuri bancare, carduri de îmbarcare de zbor, documente care includ numere financiare și informații despre cont.
 • Imagini cu elemente care includ numere de asigurări sociale la vedere, cum ar fi cardurile SIN.
 • Documente fiscale, rambursări, forme financiare.
 • Carduri de identitate și documente, cum ar fi permisul de conducere, pașaport.
 • ID-uri detaliate de sănătate, cum ar fi card de sănătate, număr de asigurare sau formular.
 • Buletinele de hârtie sau electronice după votare (acestea vor invalida votul!).
 • Imagini cu care încălcați legile locale, de stat, provinciale sau federale.
 • Imagini cu care v-ați îndepărtat sau a provoca perturbări la locul de muncă - în afară de riscul unui apel de HR pentru conduită, puteți capta informații confidențiale care nu sunt destinate a fi partajate în afara biroului.

2. Dezactivați starea activității

Starea activității dvs. pe Instagram le spune celorlalți utilizatori atunci când utilizați sau defilați prin aplicație, permițându-le prietenilor să știe când poate fi un moment bun pentru a discuta. Acesta poate fi un lucru bun atunci când doriți să vă conectați, dar enervant dacă faceți o verificare rapidă a contului și nu doriți să vă deranjați.

Pentru a dezactiva starea activității, astfel încât alți utilizatori să nu poată spune când sunteți online:

 1. Accesați butonul căptușit din partea de sus a meniului și apăsați Setări.
 2. Derulați în jos spre Confidențialitate și securitate> Afișează starea activității.
 3. Comutați opțiunea la de pe.
Ghidul suprem pentru confidențialitatea Instagram
Ghidul suprem pentru confidențialitatea Instagram Ghidul suprem pentru confidențialitatea Instagram

3. Îmbunătățiți securitatea contului dvs. utilizând autentificarea cu doi factori

Deși nu este invincibil, autentificarea în doi factori este populară în securitate și este foarte recomandată, deoarece înseamnă că un hacker extern are nevoie de mai mult decât numele de utilizator și parola pentru a vă accesa contul. Cu Instagram, vi se oferă două opțiuni: puteți configura contul pentru a trimite un cod text la unul dintre dispozitivele dvs. atunci când vă conectați, similar cu a doua parolă. În urma actualizărilor recente, vă puteți conecta la Instagram printr-un sistem de autentificare de la terți, cum ar fi Google Authenticator.

Pentru a activa autentificarea cu doi factori pe contul dvs.:

  1. Accesați butonul căptușit din partea de sus a meniului și apăsați Setări.
  2. Derulați în jos spre Confidențialitate și securitate> Autentificare cu doi factori.
  3. Comutare Solicitați Codul de securitate.

Rețineți că folosiți autentificarea în doi moduri în acest mod, este posibil să fie necesar să adăugați un număr de telefon în contul dvs., astfel încât să puteți primi codurile text de autentificare. 

4. Luați în considerare blocarea contului

Dacă doriți să împiedicați străinii să vă vadă fotografiile complet, luați în considerare blocarea contului, astfel încât numai acei prieteni și urmăritori pe care îi aprobați să poată vedea ce postezi.

Pentru a vă face contul privat:

 1. Accesați butonul căptușit din partea de sus a meniului și apăsați Setări.
 2. Derulați în jos spre Confidențialitate și securitate> Cont privat.
 3. Comutați opțiunea la pe.

Instagram observă că, odată ce profilul tău va fi privat, noii adepți vor trebui să trimită o solicitare de urmărire pentru a-ți vedea imaginile; cu toate acestea, postările pe care le distribuiți altor rețele de socializare pot fi vizibile în funcție de preferințele rețelei.

5. Blocați conturile individuale

Te simți la microscop de anumite părți? Luați în considerare blocarea contului specific, astfel încât să nu vă poată vedea. Conturile blocate nu vă pot vedea imaginile sau videoclipurile, nu vă pot căuta numele, iar comentariile lor nu vor apărea în Activitatea dvs. Deși nu veți fi complet ascuns, deoarece utilizatorii care nu s-au autentificat vor putea totuși să vă vadă contul, blocarea anumitor utilizatori poate salva o întristare, știind că imaginile dvs. nu se afișează în cronologia lor.

Pentru a bloca un cont:

 1. Accesați contul pe care doriți să îl blocați.
 2. Accesați cele trei puncte de lângă numele de utilizator.
 3. Faceți clic pe roșu 'Bloc' opțiune, mai sus raport.

Ghidul suprem pentru confidențialitatea Instagram

6. Controlează comentariile despre lucrurile tale

Controalele de comentarii nu protejează confidențialitatea prin ascunderea imaginilor sau a datelor, dar pot limita ceea ce alte persoane postează pe fotografiile dvs. și pot elimina mesaje jignitoare sau enervante.

Pentru mai multă putere asupra conversațiilor:

 1. Accesați butonul căptușit din partea de sus a meniului și apăsați Setări,
 2. Derulați în jos spre Confidențialitate și securitate> Controlul comentariilor.

Aici veți avea opțiunea de a permite comentarii pe baza pe cine urmați sau cine vă urmărește, să blocați comentariile de la anumite persoane sau să ascundeți în general text ofensator.

7. Limitați accesul la aplicații terțe

Aplicații terțe - acele aplicații care vă pot accesa contul de Instagram - pot permite utilizatorului să experimenteze sau să aplice Instagram în moduri unice. De exemplu, puteți utiliza o aplicație terță parte pentru a aplica filtre unice pe imaginea dvs. înainte de a încărca, pentru a interacționa cu urmăritorii dvs. în moduri diferite sau pentru a analiza care sunt următorii dvs. mai interesați. Există îngrijorări, însă, că nu toate aplicațiile terță parte iau în serios confidențialitatea și poate sfârși colectând sau dezvăluind mai multe informații decât vă simțiți confortabil.

Instagram în sine a implementat noi controale pentru datele pe care le poate accesa începând cu aprilie 2018, despre care unele rapoarte au sugerat a fost declanșată parțial de scandalul Cambridge Analytica al companiei-mamă Facebook. Înainte de a utiliza o aplicație terță parte și de a-i acorda acces Instagram, citiți politica de confidențialitate și căutați steaguri roșii sau opțiuni pentru a limita datele la care poate avea acces aplicația.

8. Setați „Fotografii și videoclipuri din dvs.” pe oprit

Nu numai că prietenii tăi pot vedea și comenta imaginile tale, ci te pot eticheta în imaginile pe care le încarcă, identificând persoane din imagine. Cu Fotografii și videoclipuri din tine, acele imagini pot fi, de asemenea, adăugate automat la propriul profil, unde pot fi văzute de adepții și vizitatorii dvs. Uneori, cum ar fi o zi de păr proastă pe cameră, nu ar trebui să arătăm imaginea în propriile rețele.

Dacă acest lucru sună ca tine, există o opțiune:

 1. Accesați butonul căptușit din partea de sus a meniului și apăsați Setări.
 2. Derulați în jos spre Confidențialitate și securitate > Fotografii și videoclipuri de tine.
 3. Comutați meniul la de pe.

Pentru a fi clar, oprirea acestei opțiuni va opri fotografiile etichetate ca tine să fie adăugate automat la profilul dvs.; nu va elimina imaginea sau eticheta originale. Cu toate acestea, vă oferă opțiunea de a adăuga manual sau de a respinge acele imagini de la accesarea propriului profil, ceea ce oferă un anumit control pentru propriul cont..

9. Folosiți „Povești”

povestiri sunt scurte postări pe Instagram care dispar după 24 de ore. Acestea nu apar în fluxul dvs. obișnuit, ci sunt afișate în schimb ca listă de butoane în partea de sus a feed-ului pe măsură ce utilizatorii navighează și nu rămân în profilul dvs. mai târziu, modalitatea perfectă de a împărtăși o memorie scurtă fără a o păstra pentru totdeauna cu istoricul profilului tău. Puteți seta imagini și videoclipuri ca povești apăsând butonul camerei din partea de sus a profilului. În plus, Instagram vă permite să le eliminați pe celelalte modificări ale poveștilor dvs. și oferă și alte preferințe Controale de poveste. În timp ce nu există nici o modalitate de a bloca utilizatorii să partajeze imagini încărcate ca povești din cauza capturilor de ecran, luați în considerare Controale de poveste ca opțiune.

Pentru a configura Story Controls:

 1. Accesați butonul căptușit din partea de sus a meniului și apăsați Setări.
 2. Derulați în jos spre Confidențialitate și Setări> Controale de poveste.
 3. Selectați preferințele de partajare din meniul oferit.

10. Opriți-vă locația

Va trebui să accesați preferințele individuale ale dispozitivelor dvs. pentru aceasta, dar dacă confidențialitatea este o problemă, nu este niciodată o idee rea să eliminați accesul la locație, fie ca o valoare implicită generală, fie prin aplicație.

Pentru a opri locația dvs. de pe un dispozitiv Apple:

 1. Lovit Setări și du-te la intimitate.
 2. Selectați Servicii de localizare.
 3. Dezactivați accesul la locație prin anumite aplicații sau comutați accesul la locație la toate aplicațiile în întregime.  

11. Limitați metadatele conținute în fotografiile pe care le încărcați

Metadatele sunt denumite în mod obișnuit „date despre date”, micile blocuri de informații cum ar fi versiunea, timbrele de timp, autorii și locația geografică care pot fi utile aplicațiilor și entuziaștilor fac mai mult din fișierul original. Din păcate însă, imaginile încărcate pe Instagram ștampilate cu locația geografică a locului în care a fost făcută fotografia pot oferi altora mai multe detalii decât dorea fotograful, mai ales că minerii de date pot apoi să răzuiască aceste informații pentru propria utilizare.  

Pe un dispozitiv Apple, acest lucru poate fi dezactivat în același mod în care limitezi accesul aplicației Instagram la locația ta: prin comutarea accesului camerei la serviciile de locație. În mod alternativ, dacă doriți să eliminați metadatele, dar să lăsați serviciile de locație pornite, luați în considerare o aplicație gratuită sau plătită, care vă va permite să vedeți și să eliminați metadatele înainte de a încărca.

12. Verificați confidențialitatea cu noi actualizări ale aplicației

Ca toate canalele de socializare, Instagram face periodic modificări în serviciul său, fie pentru a introduce funcții noi, fie pentru a configura controale de securitate mai bune și pentru a elimina erorile nedorite. După ce v-ați actualizat, faceți o scanare rapidă a setărilor dvs. de confidențialitate sau căutați online cu cea mai recentă versiune de Instagram cu confidențialitate, pentru a vedea dacă există probleme cu privire la noile funcții și cum să le dezactivați.

De când a intrat în scenă în 2010, Instagram a dezvoltat o următoare: analiza sugerează acum că 32% din toți utilizatorii de internet folosesc platforma de socializare pentru distribuirea de imagini, cu majoritatea la adolescența târzie / începutul anilor XX. Șansele sunt chiar dacă nu sunteți încă pe Instagram și ați fost curios să vă alăturați. Aplicația este extrem de populară cu fanii săi, de la câini cățeluși și pisici nebune până la sfaturi financiare, momente sportive de top, distracție în familie și roluri de „selfie-uri”. Setând câteva controale de confidențialitate și securitate adăugate, utilizatorii se pot conecta cu Instagram în timp ce limitează accesul aplicației la informații personale la un nivel care le este confortabil, implicând comunitatea și se distrează..

Vezi si:

 • Cel mai bun VPN pentru Instagram
 • Protejarea confidențialității copiilor online
 • Opriți urmărirea pe Facebook
 • 15 sfaturi pentru îmbunătățirea securității și vieții private pe Facebook

„Argintiu iPhone 6 pe mobilă maro” de freestocks.org pe Unsplash, autorizat sub CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 4

Adblock
detector