NordVPN vs Acces la internet privat (PIA)

Cu atât de mulți furnizori VPN care oferă propria suită unică de caracteristici, poate fi dificil să decidem între diferitele servicii. Astăzi, vom vedea cât de bine funcționează două VPN-uri majore, NordVPN și Accesul la internet privat (PIA) în ceea ce privește diferitele aspecte ale serviciului lor. Făcând acest lucru, vom putea cântări în mod corect și precis punctele tari și punctele slabe ale unuia față de celălalt, permițându-ne să decidem care este cea mai bună alegere generală pentru utilizatorul mediu.

NordVPN vs PIA

Repere

NordVPN

  • Poate debloca cele mai populare servicii de streaming
  • Servere optimizate în flux
  • Opțiuni de securitate extrem de personalizabile

Acces la internet privat

  • Rapid, dar ieftin
  • Este posibilă înregistrarea anonimă
  • Încercarea și testarea politicii fără jurnaluri

Prețuri & reduceri

NordVPN PIA
Perioadele de abonament O luna O luna
Șase luni Un an
Un an Doi ani
Doi ani
Oferta speciala 75% reducere la planul de trei ani 58% reducere la abonamentul PIA de doi ani
Cel mai mare preț pe lună $ 11.95 $ 6,95
Cel mai mic preț pe lună $ 2,99 $ 2,91
Preț de un an $ 83.88 $ 39.95
Banii inapoi garantat 30 de zile 7 zile

În timp ce prețul lunar al lunii NordVPN este aproape dublul celui PIA, diferența se restrânge repede pe măsură ce lungimea abonamentului crește. De fapt, planul NordVPN de doi ani este cu puțin peste un dolar mai scump în fiecare lună. În plus, NordVPN oferă o perioadă mai lungă de garanție de returnare a banilor: 30 de zile până la cele șapte PIA. Ca atare, vă puteți înscrie la acordul NordVPN pentru a obține în mod eficient acoperirea VPN gratuită în timpul vacanței; amintiți-vă doar să anulați înainte de încheierea garanției de returnare a banilor.

OFERTA NORDVPN: Economisiți 75% aici și reduceți costul lunar la doar 2,99 USD alegând planul pe trei ani al NordVPN.

OFERTA PRIVATĂ A ACCESULUI INTERNET: Reduceți costul cu 58% cu acordul PIA de doi ani. Rezultă doar 2,91 USD pe lună.

Caracteristici

NordVPN PIA
Conexiuni simultane 6 5
Aplicații de sistem de operare Windows, MacOS, Linux, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS
Instalarea manuală a dispozitivelor Set-top box-uri, routere Linux, set-top box-uri, routere
Tunelarea despărțită Nu Nu
Accesorii gratuite Extensii de browser pentru Firefox și Chrome. Blocarea de reclame și malware Extensii de browser pentru Firefox, Chrome și Opera

Accesul la internet privat și NordVPN oferă suport similar pentru mai multe platforme. Fiecare furnizează aplicații pentru o gamă largă de sisteme de operare, dar NordVPN are un simplu program de instalare a liniei de comandă pentru platformele Linux, în timp ce PIA trebuie instalat manual. Există, de asemenea, extensii pentru cele mai populare browsere web. hdatorită, este important să rețineți că extensiile VPN criptează doar traficul browserului dvs. și nu vă ascunde adresa IP atunci când utilizați rețele P2P sau alte aplicații orientate spre web.

NordVPN include o caracteristică suplimentară de securitate numită CyberSec. Aceste pagini de referințe încrucișate pe care le vizitați cu o listă cunoscută de site-uri web dăunătoare și opresc automat încărcarea paginii dacă există o potrivire. De asemenea, blochează anunțurile, eliminând nevoia de extensii de browser suplimentare, care nu sunt întotdeauna legitime. Cel mai bun lucru este că CyberSec împiedică utilizarea dispozitivului dvs. ca parte a unei botneturi, chiar dacă este deja infectat cu malware.

Ambele servicii vă permit să protejați mai multe dispozitive simultan, deși NordVPN are un ușor avantaj, cu șase conexiuni permise față de cele cinci PIA. Merită menționat că puteți instala fie un serviciu pe router și proteja automat orice dispozitiv conectat la acesta; acesta este cel mai bun mod de a securiza fiecare dispozitiv din gospodărie, deoarece un router contează doar ca o singură conexiune.

Capacități de deblocare

NordVPN PIA
Serviciul de streaming
Netflix Da - confirmată pentru SUA,
Marea Britanie, Canada, Germania,
Franța, Japonia,
Australia, Finlanda
Nu
Hulu SUA, Japonia SUA, Japonia
Sky Go da da
Amazon Prime Video da Nu
BBC iPlayer da Nu
ABC Nu Nu
CBS da da
NBC da da
ITV da da
Canal 4 da da

După cum se arată în tabelul de mai sus, NordVPN nu are probleme la deblocarea unora dintre cele mai populare servicii de streaming disponibile. Este chiar capabil să ocolească geo-restricțiile de pe platformele notorietate, cum ar fi Netflix și BBC iPlayer. În schimb, PIA poate debloca doar în mod fiabil platforme mai mici, de obicei regionale. O singură excepție este Hulu, unde PIA face performanțe la fel de bine ca NordVPN.

China

Accesul la internet privat funcționează tehnic din China, deși menținerea acestui serviciu s-a dovedit „foarte dificilă” pentru companie. În practică, acest lucru înseamnă că este posibil să nu vă puteți conecta uneori și PIA nu ar trebui să se bazeze în China.

NordVPN, pe de altă parte, are puține probleme ocolind Marele Firewall din China. Majoritatea utilizatorilor ar trebui să se poată conecta la fel cum ar face în mod normal, dar există și servere dedicate pentru utilizare în locații puternic restricționate. Site-ul NordVPN este în prezent blocat în China, dar puteți contacta asistența clienților prin e-mail ([email protected]) sau una dintre adresele URL alternative ale acestora pentru a găsi un site de înregistrare funcțional..

Configurare și interfață

NordVPN PIA
Asistent automat de configurare Windows, MacOS, LinuxAndroid, iOS Windows, MacOS, Android, iOS
Selectarea locației principale Pe hartă, pe listă Bazată pe listă
Extinde paginile cu setări da da
Mobil prietenos da da

Ambele VPN-uri au aplicații mobile curate, neclintite. NordVPN, în special, arată minunat, cu un ecran principal bazat pe hartă și un spațiu mic pentru opțiuni contextuale în partea de jos. Utilizatorii se pot proteja cu un singur clic și pot alege chiar să se conecteze rapid la unul dintre serverele IP dedicate, optimizate P2P sau Double VPN ale serviciului chiar pe ecranul de pornire.

Ecrane de aplicații mobile NordVPN

PIA are de fapt două versiuni ale aplicației sale mobile: una, disponibilă direct de pe site-ul PIA și una de pe Google Play Store. Deci, care este diferența? Ei bine, versiunea din magazinul de aplicații nu include MACE - PIA, anunțuri blocante și scaner malware. În afară de aceasta, cele două aplicații sunt efectiv identice.

PIA are un ecran de start minimalist, cu un glisor de conectare rapidă, meniul de selectare a regiunii și adresa IP curentă a utilizatorului public. Cu toate acestea, include o gamă mai mare de opțiuni în meniul de setări, inclusiv opțiunea de a porni PIA atunci când dispozitivul pornește și de a schimba setările de criptare.aplicație pia 1 pentru mobil

Totuși, NordVPN are o aplicație desktop mult mai prietenoasă pentru utilizator. Menține pagina principală bazată pe hartă, dar permite utilizatorilor să aleagă locația dorită dintr-o listă, dacă preferă. Meniul de setări oferă o gamă largă de control asupra modului în care vă conectați la VPN și permite utilizatorilor să comute simplu un buton pentru opțiuni, cum ar fi invizibile pentru rețelele locale, schimbarea protocolului sau conectarea automată la pornire.

Selecția țării NordVPN

În schimb, aplicația desktop PIA se află în bara de activități. Puteți accesa majoritatea funcțiilor sale doar făcând clic dreapta pe pictogramă. Se ascunde automat când îl minimizați, ceea ce poate fi o supărare minoră dacă încercați să urmați un ghid de configurare. Acestea fiind spuse, oferă un număr decent de opțiuni, inclusiv blocarea automată a anunțurilor și activarea și oprirea protecției împotriva scurgerilor DNS / IPv6.  

Meniul Barei de activități PIA

Servere și performanță

NordVPN PIA
Țări server 62 33
Numărul total de servere 5152 3152

Cu peste 2.000 de servere decât PIA și care acoperă aproape de două ori mai multe țări, NordVPN are mâna superioară când vine vorba de infrastructură. Acest lucru este deosebit de evident în domenii precum Franța, Germania și Marea Britanie, unde NordVPN are sute de servere mai mult decât rivalul lor.

În practică, acest lucru înseamnă că NordVPN permite utilizatorilor să deblocheze platformele geo-restricționate dintr-o gamă mai largă de locații. Cu toate acestea, deoarece, de obicei, există doar câteva servere în țările mai mici, s-ar putea să nu obțineți aceleași viteze pe care le-ați face dacă v-ați conecta la un server din SUA, de exemplu. PIA a făcut o treabă bună în crearea de clustere de server în cele mai solicitate locații, însă, ca atare, va funcționa suficient de bine pentru majoritatea oamenilor.

Doar aplicația desktop PIA vă permite să alegeți un server într-un anumit oraș, deși nu implicit. Trebuie să accesați meniul de setări și să selectați opțiunea „Conectați după regiune”. Totuși, NordVPN oferă această funcționalitate în aplicația sa mobilă. Această caracteristică permite utilizatorilor să se conecteze la serverele din apropiere, scăzând latența conexiunii lor, astfel încât nu este clar de ce NordVPN nu a inclus aceste informații suplimentare. În plus, acest lucru înseamnă că pentru utilizatorii de pe computere desktop, singura modalitate de a transmite evenimente acoperite de o georestricție la nivel de oraș sau la nivel de stat este să încercați fiecare server dintr-o țară individual pentru a vedea dacă există vreun lucru.

Consultați tabelul de mai jos pentru a vedea în ce țări NordVPN și PIA au servere în:

NordVPNPIA
Albania
Argentina
Australia
Austria
Azerbaidjan
Belgia
Bosnia si Hertegovina
Brazilia
Bulgaria
Canada
Chile
Costa Rica
Croaţia
Cipru
Republica Cehă
Danemarca
Egipt
Estonia
Finlanda
Franţa
Georgia
Germania
Grecia
Hong Kong
Ungaria
Islanda
India
Indonezia
Italia
Irlanda
Israel
Japonia
Letonia
Luxemburg
Macedonia
Malaezia
Mexic
Moldova
Olanda
Noua Zeelanda
Norvegia
Polonia
Portugalia
România
Rusia
Serbia
Singapur
,b>Slovacia
Slovenia
Africa de Sud
Coreea de Sud
Spania
Suedia
Elveţia
Taiwan
Tailanda
Curcan
Emiratele Arabe Unite
Regatul Unit
Statele Unite
Ucraina
Vietnam

Securitate

NordVPN PIA
Protocoale VPN OpenVPN, L2TP, PPTP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, PPTP
Criptare de date OpenVPN AES-256 AES-128, AES-256
Criptarea canalului de control OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Tehnologia de tuns Obfsproxy Nici unul
Securitatea aplicației Comutator de omor personalizabil Switch Kill (doar pentru desktop)
Stare DNS DNS privat DNS privat

Atât NordVPN, cât și PIA vă permit să utilizați protocoalele OpenVPN (UDP și TCP). Acest lucru oferă un echilibru bun între viteză și securitate. Notă: aceste servicii obișnuiau să ofere suport PPTP, L2TP și IKEv2, dar acesta nu mai este cazul.

Meniul setărilor NordVPN

Deși ambele VPN au un comutator de ucidere, NordVPN este mai bun. Puteți alege, de asemenea, să ucideți traficul doar din aplicații specifice în cazul în care conexiunea dvs. va scădea. Aplicația mobilă PIA include și un comutator de oprire, dar nu îl puteți personaliza; este activat sau oprit. Cu toate acestea, puteți alege să porniți orice serviciu ori de câte ori dispozitivul dvs. pornește.

Meniul de setări PIA

NordVPN folosește un software bazat pe Obfsproxy pentru a ascunde faptul că utilizați un VPN. Unele guverne și instituții folosesc Deep Packet Inspection (DPI) pentru a monitoriza și bloca anumite tipuri de trafic web. Obfsproxy îți schimbă doar traficul astfel încât să se asemene mai mult cu tipurile și modelele de trafic acceptate. În acest fel, puteți utiliza internetul în siguranță, chiar și în țările cu cenzură online de anvergură.

intimitate

NordVPN PIA
Baza de sediu Panama NE
Jurnalele de conexiune Nici unul Nici unul
Jurnalele de activitate Nici unul Nici unul
Detalii despre utilizator pentru înregistrare Adresa de email Adresa de email
Opțiuni anonime de plată Bitcoin, Litecoin, Dash, Ethereum, Monero Mint, BitPay, 32 de criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ethereum și Litecoin

Aproape fiecare VPN susține că nu păstrează „jurnalele”. Deși, de cele mai multe ori, veți constata că în tipărituri mici sau ascunse în urma unor declarații vagi în mod intenționat, acestea înregistrează unele informații despre utilizator. Aici este important să diferențiați între jurnalele de conectare (de exemplu, ora la care v-ați conectat și serverul pe care l-ați utilizat) și jurnalele de activitate (cum ar fi site-urile pe care le-ați vizitat). Deci, cât de private sunt serviciile NordVPN și Accesul la internet privat?

NordVPN are sediul în Panama, care nu este supus legilor de păstrare a datelor. Pe de altă parte, PIA are sediul în Statele Unite, care este una dintre cele 5 țări Eyes. Aceasta înseamnă că agențiile de securitate pot aplica presiune legală pentru a accesa informațiile utilizatorului și pentru a le împărtăși celorlalți membri ai celor 5 Ochi: Marea Britanie, Australia, Canada și Noua Zeelandă. Cu toate acestea, pentru a preveni această problemă, Accesul la internet privat are o politică strictă fără jurnaluri.

PIA și-a testat cererea fără jurnal de două ori în instanță. În ambele cazuri, compania nu a putut furniza detalii despre orele de conectare ale utilizatorilor, datele de conectare sau activitățile specifice. Singura informație pe care serviciul o păstrează este adresa de e-mail cu care v-ați înscris. În consecință, dacă alegeți să vă înregistrați cu o adresă de e-mail de urgență și să plătiți cu una dintre numeroasele criptomonede acceptate, activitățile dvs. nu pot fi identificate.

NordVPN are o politică similară și nu păstrează nicio jurnal. Acesta permite utilizatorilor să plătească cu diferite criptomonede, dar sunt mai puține acceptate decât cu PIA. Pentru a fi echitabil, PIA este o problemă anterioară și nu multe VPN-uri majore acceptă mai mult decât câteva metode de plată anonime diferite.

configurație

NordVPN PIA
Alocarea adresei Impartit Impartit
Este posibilă adresa IP statică Da, în următoarele locații:

SUA (Buffalo, Los Angeles, Dallas, Matawan), Germania, Marea Britanie, Olanda

Nu
Protecție DDoS da Nu
Firewall NAT da da

NordVPN este câștigătorul clar în acest aspect. Acesta oferă servere anti-DDoS și chiar permite utilizatorilor să obțină o adresă IP statică într-una din cele patru țări (deși acest lucru costă suplimentar). Deși o adresă IP statică face mai dificil să vă acoperiți piesele online, este mult mai puțin probabil să declanșați măsuri automate de prevenire a fraudei, de exemplu, atunci când vă conectați la serviciul dvs. bancar online când sunteți conectat la un server străin.

Ambele servicii utilizează alocarea adreselor partajate. Acest lucru înseamnă că toată lumea conectată la un anumit server în același timp împărtășește o adresă IP. Chiar dacă aceste servicii păstrează jurnalele de activitate (pe care nu le au), nu ar exista nicio modalitate de a spune care client a accesat un anumit site web.

NordVPN și PIA includ fiecare un firewall NAT. Această tehnologie destul de obișnuită: chiar și routerul de acasă are un singur încorporat. Problema este că atunci când utilizați un VPN, traficul dvs. este criptat, iar routerul nu vă poate spune unde să îl trimiteți. În schimb, firewall-ul VPN are grijă de aceasta, trimițând pachete primite oriunde ar fi dorit și respingând pachetele nesolicitate sau suspecte. Funcționează bine, dar nu este imperfect; pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm să combinați un firewall NAT cu o protecție suplimentară, de exemplu, firewall-ul inclus în sistemul dvs. de operare.

Serviciu clienți

NordVPN PIA
Chat live da Nu
Suport bilet da da
Asistență prin e-mail da da
Timpul mediu de răspuns la e-mail 4 ore, 15 minute 8 ore, 45 minute
Asistență telefonică Nu Nu
Baza de cunoștințe căutabile da da
Ghiduri video da da

NordVPN oferă utilizatorilor mai multe modalități de a contacta asistența în caz de probleme. există un chat live 24/7, care este cel mai rapid mod, cu răspunsurile primite de obicei în câteva secunde. În plus, există e-mail și asistență pentru bilete disponibile. PIA oferă doar suport pentru bilet și e-mail, așa că, de regulă, vă puteți aștepta să așteptați mai mult înainte de a primi ajutor. În plus, va trebui să vă înscrieți pentru un cont (nu neapărat unul plătit) pentru a utiliza sistemul de asistență, deoarece e-mailul nesolicitat către adresa de e-mail de asistență a PIA este ignorat..

Ambele servicii includ baze de cunoștințe căutabile, care permit utilizatorilor să găsească rapid răspunsuri la cele mai frecvente probleme. NordVPN este ușor mai bun, deoarece include indicații video pentru sarcini specifice, cum ar fi depanarea conexiunii. Cu toate acestea, majoritatea ghidurilor NordVPN sunt ilustrate cu capturi de ecran pas cu pas în loc de videoclipuri. PIA utilizează capturi de ecran în loc de videoclipuri în aproape toate tutorialele sale, dar există 11 videoclipuri care acoperă aspectele mai de bază ale utilizării serviciului.

Am solicitat asistență clienților pentru fiecare serviciu, trei întrebări pentru a măsura capacitatea de reacție la întrebările clienților. Deoarece NordVPN oferă chat în direct, dar accesul la internet privat nu este posibil, pentru a compara în mod echitabil, toate întrebările de mai jos au fost trimise prin e-mail. Două sunt întrebări generale, simple, la care companiile au avut răspunsuri pre-scrise. A treia întrebare, însă, a fost ușor mai complicată și a necesitat un răspuns mai detaliat.

NordVPN
Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns?
NordVPN are sediul într-una din cele 5 țări? 6 ore, 54 minute 1 da
Ce fel de criptare folosește NordVPN? 2 ore, 2 minute 1 da
Cum pot instala NordVPN pe dispozitivele LibreELEC? 3 ore, 48 minute 1 da
PIA
Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns?
Are sediul PIA într-una din cele 5 țări? 11 ore, 7 minute 1 da
Ce fel de criptare folosește PIA? 3 ore, 19 minute 1 da
Cum pot instala PIA pe dispozitivele LibreELEC? 11 ore, 50 minute 1 da

NordVPN a oferit un răspuns extrem de detaliat la întrebarea noastră finală, completat cu un ghid pas cu pas pentru instalarea unui client VPN pe un sistem de operare bazat pe Kodi. Răspunsurile sale au fost rapide și au explicat în general orice problemă în termenii profanului. PIA a durat considerabil mai mult să răspundă, dar a reușit să abordeze problemele ridicate într-o manieră la fel de eficientă.

Câștigătorul: NordVPN

NordVPN

NordVPN și Accesul la internet privat sunt servicii excelente, bine respectate. În special, PIA reușește să rămână rentabil, oferind în același timp un serviciu autentic de jurnal zero și viteze mari. Asta a spus, NordVPN este alegerea mai bună pentru majoritatea oamenilor, și vom explica de ce mai jos.

În primul rând, este mai ușor să transmiteți fluxul cu NordVPN. Acest serviciu deblochează o gamă mai largă de platforme de streaming de profil înalt și are servere în aproape două ori mai multe țări decât PIA. Cu viteze mari și peste 5.000 de servere din întreaga lume, veți putea transmite video în direct HD de oriunde din lume, fără probleme.

NordVPN face mai ușor să obțineți asistență atunci când vă luptați. De obicei, puteți obține ajutor prin chat live în doar câteva secunde și există videoclipuri pas cu pas care să vă ajute cu unele dintre obstacolele mai comune cu care vă puteți confrunta. Pe de altă parte, sistemul PIA necesită câțiva pași suplimentari, inclusiv înregistrarea pentru un cont gratuit și introducerea informațiilor detaliate despre sistemul dvs., chiar și pentru întrebări generale despre serviciu.

În sfârșit, NordVPN vine cu o garanție de returnare de 30 de zile, spre deosebire de cele șapte zile ale PIA. Cu mai mult timp pentru a testa software-ul, instalați-l pe toate dispozitivele dvs. diferite și utilizați-l pentru streaming, veți avea o idee mai bună despre dacă este potrivit pentru dvs. sau nu. În cele din urmă, indiferent dacă alegeți să utilizați NordVPN sau Acces la internet privat, informațiile dvs. personale și securitatea sistemului sunt asigurate.

Vezi si: ExpressVPN vs NordVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6

Adblock
detector