O defalcare a Legii Patriotului, a Legii Libertății și FISA

acest telefon este atins
Modul în care SUA conduce supravegherea și investigarea mijloacelor de comunicații electronice - în special internetul - este în mare parte format din trei acte legislative:

  • Legea privind supravegherea informațiilor externe (FISA)
  • Unirea și consolidarea Americii prin furnizarea de instrumente adecvate necesare pentru interceptarea și împiedicarea actului de terorism (SUA PATRIOT Act)
  • Unirea și întărirea Americii prin îndeplinirea drepturilor și încheierea Legii, colectarea Dragnet-ului și monitorizarea online (Actul LIBERTĂȚII SUA)

Pentru a oferi o istorie foarte scurtă, FISA a fost adoptată în 1978 - înainte de proliferarea internetului - și a guvernat atât supravegherea fizică cât și electronică a puterilor și agenților străini în primul rând. Legea Patriot, adoptată la scurt timp după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, a fost în esență o modificare a FISA care extindea supravegherea persoanelor care nu erau legate direct de grupurile teroriste. Multe dintre cele mai controversate părți ale Legii Patriotului, în special cele care se ocupă de supraveghere în vrac, au expirat în 2015, dar au fost reînnoite parțial sau integral prin Legea Libertății.

Această întrebare frecventă va răspunde cu siguranță la toate întrebările dvs. despre aceste trei legi legislative importante și modul în care acestea afectează confidențialitatea online.

Ce este FISA?

Legea privind supravegherea informațiilor externe, adoptată de Congres în 1978, stabilește procedurile pentru supravegherea fizică și electronică a puterilor și agenților străini. Aceasta include cetățenii americani și rezidenții permanenți suspectați de spionaj sau terorism.

Actul prevedea supraveghere judiciară și congresală a activităților de spionaj de către agențiile de informații asupra entităților străine și cetățenilor americani suspectați de colaborarea cu acestea. Poate cel mai important, a eliminat oficial necesitatea unei ordonanțe judecătorești de a spiona puteri străine. Autorizația judiciară este necesară pentru a spiona un cetățean american, dar numai în maxim 72 de ore de la începerea spionajului.

Pentru a utiliza FISA, o entitate guvernamentală trebuie să aibă o cauză probabilă ca subiectul să fie o putere străină sau un agent al unei puteri străine.

FISA stabilește linii directoare pentru supraveghere electronică (citiți: atingerea telefonului), căutări fizice, acces la registrele de afaceri, registrele de pixuri și dispozitive de capturare și de urmărire.

Ce este FISA Secțiunea 702?

Actualizat 1 februarie 2018: Secțiunea 702 face parte din Legea privind supravegherea informațiilor externe adăugată ca modificare în 2008. Aceasta permite agențiilor de informații să colecteze informații străine de la non-americanii aflați în afara Statelor Unite. Însă sub autoritatea de supraveghere înființată în cadrul acestei secțiuni, mulți americani își comunică și comunicările prin programe de supraveghere operate de FBI și NSA. FEP susține că aceasta încalcă protecția celui de-al patrulea amendament împotriva perchezițiilor și confiscărilor nejustificate.

Secțiunea 702 FISA a intrat în centrul atenției la sfârșitul anului 2017 și la începutul anului 2018, când a fost pregătită reînnoirea. După ce Camera Reprezentanților a votat pentru reautorizarea secțiunii 702, președintele Donald Trump a susținut că fapta ar fi fost folosită pentru a spiona campania electorală. A renunțat mai târziu în aceeași dimineață, afirmând că supravegherea este necesară.

Dacă secțiunea 702 nu este reautorizată de Congres - la momentul scrierii, aceasta așteaptă aprobarea Senatului și semnătura președintelui - programele de supraveghere în care funcționează trebuie să se închidă. Printre acestea se numără colectarea de e-mailuri și apeluri telefonice fără mandat.

Secțiunea 702 nu este o colectare în vrac și, prin lege, poate viza doar cetățeni non-americani din afara Statelor Unite. Dar datele americanilor pot fi culese ca parte a „colectării incidentale”. Pentru a spune, dacă un american comunică cu orice cetățean non-american din afara Statelor Unite, conversațiile lor pot fi monitorizate și înregistrate. Această colecție incidentală este principalul punct de legătură dintre avocații de confidențialitate, inclusiv FEP și ACLU.

Care este Legea Patriotului?

Unirea și întărirea Americii prin furnizarea de instrumente adecvate necesare pentru interceptarea și împiedicarea actului de terorism a fost grăbită prin Congres și semnată în lege de George W. Bush, la scurt timp după atacurile teroriste din 11 septembrie din 25 octombrie 2001. Legea acoperă o gamă largă de subiecți inclusiv securitate la frontieră, reținerea imigranților, finanțare pentru combaterea terorismului și, desigur, supraveghere.

Titlul II din Legea Patriotului a modificat FISA și a extins foarte mult domeniul de supraveghere permis în conformitate cu legislația SUA. Informații privind informațiile străine puteau acum fi adunate atât de la americani, cât și de la străini. Agențiile guvernamentale nu mai sunt necesare pentru a demonstra că o țintă este un agent al unei puteri străine. Durata maximă a supravegherii și a investigațiilor au fost prelungite.

Orice judecător de circumscripție din Statele Unite ar putea emite ordine de supraveghere și mandate pentru investigații privind terorismul. FBI a obținut acces la mesageria vocală stocată prin mandate de căutare. Definiția wiretapping s-a extins pentru a include comunicarea pe internet și alte rețele electronice de „comutare a pachetelor”.

Cerințe de vârf și de vârf a luat ființă odată cu adoptarea Legii Patriotului, care a permis aplicarea legii să încalce și să intre într-un spațiu fără consimțământul proprietarului și să caute în mod sigur localul. Aplicarea legii poate notifica primitorului garanția după fapt.

Ferestre de sârmă au fost implementate. O foaie de rulare înlătură elimină necesitatea unui nou ordin de supraveghere dacă un suspect aruncă telefonul sau se mută la o nouă adresă, de exemplu. De asemenea, ar putea extinde domeniul de aplicare al unei investigații, astfel încât orice persoană care intră în contact ocazional cu un suspect de terorist să poată fi conectată cu sârmă.

Conform Legii Patriotului, FBI poate comanda unei persoane să producă documente pentru a proteja împotriva teroriștilor sau a spionilor străini fără o hotărâre judecătorească. Aceste documente variază de la înregistrări comerciale la registre de bibliotecă.

Agențiile de informații ar putea conduce anchete cu privire la lupi singulari. Un lup singur este o persoană suspectată de implicarea în activități legate de terorism, dar fără legături cu grupurile teroriste.

Care este Legea libertății?

Multe dintre cele mai controversate părți ale Legii Patriotului enumerate mai sus au fost expirate în 2015. Cu o zi înainte de expirare, Congresul a trecut Unirea și Consolidarea Americii prin împlinirea drepturilor și încheierea Legii de colectare, colectarea Dragnet și monitorizarea online..

Legea privind libertatea SUA a reînnoit multe dintre aceste dispoziții care expiră până în 2019, deși cu unele noi limite privind interceptarea în vrac a metadatelor de telecomunicații despre cetățenii americani. Congresul a implementat aceste limite ca reacție la dezvăluirile lui Edward Snowden cu privire la supravegherea în masă de către ANS atât asupra cetățenilor americani, cât și a cetățenilor străini, ceea ce a determinat o reacție publică împotriva agenției.

Faptul a reautorizat foile de sondare în roving și urmărirea teroriștilor lupi singulari.

În timp ce legiuitorii în sprijinul actului au susținut că Libertatea va domni în urma abuzurilor de putere permise prin Legea Patriotului, mulți critici, inclusiv avocați ai vieții private, spun că va face puțin pentru a schimba situația generală de supraveghere din Statele Unite..

Ce tipuri de supraveghere sunt autorizate în conformitate cu FISA, Legea Patriotului și Legea Libertății?

Căutările de înregistrări extind capacitatea guvernului de a analiza înregistrările privind activitatea unei persoane care este deținută de terți. Căutările secrete extind capacitatea guvernului de a căuta proprietăți private fără notificare către proprietar. Căutările de informații extind o excepție restrânsă la cel de-al patrulea amendament creat pentru colectarea informațiilor de informații străine. Căutările „Capcane și urmărire” extind o altă excepție de a patra modificare pentru spionare care colectează informații de „adresare” despre originea și destinația comunicărilor, spre deosebire de conținut.

Căutările fizice și supravegherea telecomunicațiilor sunt autorizate în conformitate cu Legea Patriotului, Legea Libertății și FISA. Supravegherea telecomunicațiilor include telefoane de conectare prin cablu, accesarea mesajelor vocale, interceptarea e-mailurilor și a mesajelor text și apelarea prin poștă telefonică (cum ar fi Skype).

FBI poate obliga medicii, bibliotecile, librăriile, universitățile și furnizorii de servicii de internet să predea informații despre clienții și clienții lor.

Cele mai controversate dispoziții din Legea Patriotului sunt printre cele mai controversate prevederi ale legăturilor de sârmă, ale acordurilor de vârf și ale vârfurilor, scrisorilor de securitate națională și supravegherii lupilor singulari..

De ce sunt periculoase Faptele Patriot și Libertatea?

FISA, Legea Patriotului și Legea Libertății includ multe dispoziții care pot fi neconstituționale, încălcând în mod specific Prima și a patra modificare..

În ceea ce privește primul amendament, care garantează libertatea de exprimare, aplicarea legii în temeiul Legii Patriot poate interzice beneficiarilor unei căutări să spună celorlalți despre percheziție. Mai mult, FBI poate autoriza investigațiile cetățenilor americani pentru exercitarea libertății lor de exprimare, cum ar fi scrierea unei redacții sau citirea unei anumite cărți.

În ceea ce privește cel de-al patrulea amendament, care prevede că guvernul nu poate efectua o căutare fără o justificare și o cauză probabilă, ambele prevederi sunt efectiv pe fereastră când vine vorba de o mare parte din datele de interceptare în mare parte colectate. De asemenea, forțele de ordine nu mai trebuie să ofere un aviz prealabil destinatarului unui mandat înainte de a căuta proprietatea acestora.

Dincolo de implicațiile constituționale, FISA, Legea Patriotului și Legea Libertății acordă, de asemenea, forțelor de ordine o cantitate uriașă de putere necontrolată fără niciun control judiciar. Țintele unei anchete nu mai trebuie să fie agenți ai unei puteri străine și nici nu necesită o cauză probabilă. Judecătorii nu au autoritatea de a respinge cererile pentru astfel de investigații.

Sunt actele Patriot și libertate eficiente pentru prevenirea terorismului?

Guvernul nu a reușit să ofere exemple în care colectarea de date a ANSA a jucat un rol esențial în a zădărnici un complot. Mai multe recenzii ale programului de către grupuri și persoane fizice cu acces la informații clasificate au concluzionat că programul nu este la fel de avantajant pentru securitatea națională, precum susțin apărătorii săi.

Un articol de opinie co-autor de un senator și reprezentant al Congresului SUA, publicat în Politico, a descris motivele pentru care a domnit activitățile de supraveghere în vrac în Legea Patriotului la adoptarea Legii Libertății:

„Comunitatea de informații nu a reușit să-și justifice utilizarea extinsă a legilor [Legea FISA și Patriot]. Pur și simplu nu este exact să spunem că colectarea în vrac a înregistrărilor telefonice a împiedicat zeci de comploturi teroriste. Cei mai înalți oficiali ai ANS au recunoscut la fel de mult în mărturie la congres. Știm, de asemenea, că instanța FISA a admonestat guvernul pentru că a făcut o serie de declarații greșite în instanță cu privire la aceste programe. În consecință, comunitatea de informații se confruntă acum cu un deficit de încredere cu publicul american care își compromite capacitatea de a-și face treaba. Nu este suficient să faceți doar modificări minore în jurul marginilor. Este timpul pentru o reformă reală, de fond. ”

Cum diferă Legea Libertății de Legea Patriotului?

Legea privind libertatea extinde multe dintre prevederile expuse din Legea Patriot, dar cu mai multe limitări datorate controlului public în urma dezvăluirii lui Edward Snowden cu privire la supravegherea și interceptarea în vrac..

În conformitate cu Legea Patriot, agențiile de aplicare a legii pot colecta înregistrări comerciale - jurnalele de telefon, manifestele de zbor și multe altele - atât timp cât a fost „relevant” pentru o anchetă de securitate națională. Această putere a fost abuzată de ANS în special pentru a colecta trove imense de înregistrări telefonice pentru a găsi legături între suspecți. Proponenții au susținut că o astfel de bază de date uriașă era necesară pentru a identifica tipare care ar putea duce la prevenirea actelor teroriste. Guvernul nu a fost în măsură să ofere exemple despre faptul că o astfel de supraveghere în vrac a jucat un rol esențial în stoparea unui complot terorist.

Reacțiunile publice împotriva supravegherii masive a cetățenilor americani au determinat modificări ale Legii libertății. ANS și alte agenții pot solicita acum doar înregistrări ale companiei cu privire la o anumită persoană, cont sau dispozitiv. Agenția trebuie să arate că entitatea este asociată cu o putere străină sau un grup terorist.

Legea privind libertatea prevede, de asemenea, că agențiile de informații sunt mai transparente cu privire la datele pe care le colectează. Companiile tehnice nu mai sunt supuse unor comenzi de tip gag care le împiedică să informeze clienții atunci când datele lor private sunt date la fede.

În cele din urmă, Legea Libertății permite cetățenilor să facă lobby pe FISC, instanța specifică supravegherii înființată în cadrul FISA. Acei avocați ai libertăților civile pot obliga guvernul să declasifice opiniile majore ale judecătorilor FISC.

Deși Legea Libertății este o îmbunătățire a Legii Patriot în ceea ce privește libertatea individuală și confidențialitatea, totuși nu merge suficient de departe. Guvernul poate încă încovoia regulile pentru a colecta informații la scară largă. Dispozițiile de luptă și lupă singură au fost reînnoite efectiv și lăsate neatinse.

Faptele Patriot / Libertatea fac distincția între cetățenii SUA și străinii?

Când FISA a fost instituită pentru prima dată, aceasta s-a concentrat doar pe puteri străine și agenți ai puterilor străine. În timp ce un agent al unei puteri străine ar putea fi cetățean american, o agenție de aplicare a legii sau a informațiilor ar trebui să arate o cauză probabilă înainte de a le cerceta. Spionarea unui cetățean american sau a unui rezident permanent a necesitat autorizație judiciară în termen de 72 de ore de la începerea anchetei.

Legea Patriot a extins FISA pentru a include terorismul în numele grupurilor care nu au fost susținute în mod special de un guvern străin. Aceasta include cetățeni americani suspectați de terorism.

Conform Legii Patriot, o agenție guvernamentală poate obliga orice cetățean sau companie americană să divulge înregistrări pe care le dețin sau au acces. Evident, nu poate face același lucru pentru companiile străine. Cu toate acestea, guvernul american poate forța un american care are reședința în străinătate să divulge informații și, ulterior, să solicite să nu dezvăluie aceste acțiuni..

Informațiile care călătoresc peste granițe, fie datorită externalizării sau creării de servere în alte țări, de asemenea, intră sub jurisdicția ANS. Acest lucru a provocat, în cele din urmă, prăbușirea acordului Safe Harbor între SUA și Europa, în urma revelațiilor Snowden. Safe Harbour s-a asigurat că informațiile care călătoresc între SUA și UE ar intra sub aceleași protecții stricte privind confidențialitatea, dar ANS a încălcat această prevedere colectând date în vrac deținute de cetățeni străini.

Faptele Patriot și Libertatea acoperă investigațiile care nu se ocupă de terorism?

Da. În cei 10 ani de la adoptarea Legii Patriot, Washington Post raportează că a fost utilizat în 1.618 cazuri legate de droguri și doar 15 cazuri de terorism. Până în 2014, din cele peste 11.000 de solicitări de garanție pentru vârf, doar 51 au fost folosite pentru terorism.

Cum folosește ANS Faptele Patriot și Libertatea?

În 2006, după ce Patriot Act a obținut o revizuire (vezi mai jos), Agenția de Securitate Națională a folosit-o pentru a justifica colectarea de metadate în vrac a înregistrărilor de telefon pentru milioane de americani. După ce Legea Libertății a reformat Legea Patriot în 2015, acest program ar trebui să fie domnit într-o măsură, astfel încât subiectele supravegherii trebuie să fie într-un fel legate de activitățile teroriste.

De asemenea, ANS folosește Legea Patriot pentru a forța companiile de tehnologie și telecomunicații să predea informații private. În temeiul legii, ANS poate împiedica beneficiarul mandatului să discute mandatul cu oricine. Legea privind libertatea a înlăturat efectivele astfel de ordine.

Cum folosește FBI Faptele Patriot și Libertatea?

Biroul Federal de Investigații (FBI) poate căuta înregistrări telefonice, e-mail și financiare fără o ordonanță judecătorească. Accesul agențiilor de aplicare a legii la registrele de afaceri, inclusiv bibliotecile și înregistrările financiare, a fost extins.

FBI a beneficiat de mandate de tip „schițare” și de acces pe fișă și de acces la documente care dezvăluie modelele cetățenilor din SUA..

Cum folosește CIA Faptele Patriot și Libertatea?

Spre deosebire de FBI, CIA este din punct de vedere tehnic o agenție de informații și nu o agenție de aplicare a legii și se concentrează în primul rând pe puterile străine. Chiar și așa, Legea Patriot permite colectarea de informații cu privire la cetățenii americani din evidențele școlare, tranzacțiile financiare, activitatea pe internet, conversațiile telefonice, informațiile provenite din procedurile juriului mare și investigațiile penale pentru a fi împărtășite cu CIA.

Aceste informații pot fi partajate cu CIA de la FBI sau NSA fără o hotărâre judecătorească.

Legea Patriot dă, de asemenea, șefului CIA puterea de a gestiona colectarea informațiilor de informații adunate în SUA.

Ce prevederi ale actelor de patriot și libertate au fost declarate neconstituționale?

Un judecător federal din New York a decis că o componentă cheie a Actului Patriot din SUA este neconstituțională, deoarece permite FBI să ceară informații furnizorilor de servicii de internet fără supraveghere sau control public. Concret, instanța s-a pronunțat împotriva utilizării „scrisorilor de securitate națională” (NSL), care nu necesită ordine judecătorești și interzic companiilor vizate să discute cererile formulate de acestea.

Un grup de judecători federali de la Curtea de Apel din Circuitul al II-lea a decis că programul de colectare a datelor în vrac al ANS nu este autorizat în baza Patriot Act. Judecătorii au decis că legea nu permite guvernului să colecteze înregistrări telefonice interne.

În 2007, un judecător a condus neconstituțional mandate de vârf și de vârf după ce un suspect închis greșit al atentatelor cu trenurile din Madrid și-a avut casa secretă examinată de FBI.

Ce modificări au fost aduse Legii Patriotului din 2006?

Legea Patriot a fost reînnoită și revizuită de către Congres în 2006. Acesta a adăugat mai multă supraveghere judiciară, acordând beneficiarilor de citații dreptul de a contesta un ordin de a nu discuta cazul public. Totuși, destinatarii au fost nevoiți să aștepte între timp și să se conformeze cu citarea. Aceasta a fost revizuită în continuare în Legea privind libertatea din 2015 (a se vedea mai sus).

Revizuirile din 2006 au oprit FBI-ul solicitând numele avocaților angajați de către destinatarii cererilor de informații ale guvernului.

Bibliotecile nu mai erau supuse cererilor de înregistrări.

Schimbul de informații între agențiile de ordine și informațiile a fost extins.

Au fost aplicate pedepse stricte membrilor echipajului care împiedică polițiștii care încearcă să urce la bordul navelor lor.

După ce Patriot Act a fost reînnoită, ANS a folosit-o pentru a justifica colecția de metadate în vrac a înregistrărilor de telefonie a milioane de americani. ANS a făcut deja acest lucru într-o anumită măsură înainte de reînnoire, dar nu și-a justificat acțiunile în temeiul Legii patriotului până în 2006.

Ce părți ale actelor de patriot și libertate sunt permanente și care părți trebuie reautorizate?

Când Legea Patriotului a fost reînnoită în 2006, 14 din 16 din prevederile sale au fost făcute permanent.

Tabelele de sârmă, urmărirea teroriștilor lupi singuri și puterea de a cere înregistrări de la întreprinderi și instituții trebuie reautorizate de către Congres la fiecare patru ani. Aceste dispoziții intră acum în Legea libertății, mai degrabă decât pe Legea patriotului.

Ce este instanța FISA (FISC)?

Curtea de Supraveghere a Informațiilor Externe din Statele Unite este o instanță federală americană înființată în cadrul FISA. Instanța supraveghează supravegherea agenției de aplicare a legii și serviciile de informații și emite mandate pentru urmărirea și monitorizarea spionilor străini. Cererile sunt cel mai adesea făcute de către ANS și FBI, cele mai multe dintre ele fiind păstrate în secret.

Ca exemplu, un ordin de top secret de la instanță a fost scurs de Edward Snowden. Acesta a solicitat unei filiale Verizon să furnizeze înregistrări de apeluri zilnice, interne și internaționale, către NSA.

Natura activității instanței face ca aceasta să fie o instanță secretă, care acționează fără altcineva decât guvernul și judecătorul prezent. Această intransparență a dus la critici serioase cu privire la lipsa de supraveghere a instanței. Au fost cunoscute cererile de garanție a timbrelor de cauciuc, deși suporterii negă această acuzație.

Ce este metadata?

Metadatele sunt informații despre conținutul datelor, dar nu și conținutul datelor în sine. Când vine vorba de Patriot Act, metadatele se referă adesea la informațiile culese prin intermediul programului de supraveghere în vrac al ANS, în special înregistrările de apeluri.

ANS insistă asupra faptului că nu colectează sau analizează apelurile în sine, ci doar metadatele apelurilor. Asta înseamnă că nu ascultă un apel, dar agenția înregistrează ora, locația, apelanții și alte informații ale publicului larg, indiferent dacă au sau nu legături cu grupări teroriste. Cel mai cunoscut program de colectare a metadatelor în vrac, PRISM, a fost condus de ANS.

Când vine vorba de supravegherea internetului, metadatele pot include timestampe, adrese IP, dispozitive, semnături ale browserului, adrese de e-mail și multe altele. Metadatele nu includ conținutul traficului pe internet sau al comunicațiilor precum e-mailuri sau mesaje text.

Cum mă protejez de spionajele guvernamentale?

Protejarea împotriva supravegherii în vrac necesită o abordare multifuncțională. Criptarea este cheia. Criptați traficul dvs. de internet, fișierele de calculator, e-mailurile și alte comunicări. Criptarea scanează conținutul unui fișier sau al unui mesaj, astfel încât numai părțile de încredere să-l poată accesa.

Un bun punct de plecare este să folosești un VPN de renume. Un VPN criptează tot traficul de intrare și de ieșire pe un dispozitiv conectat la internet, apoi îl conduce printr-un server intermediar într-o locație aleasă de utilizator. Aceasta creează un tunel sigur pe care guvernul nu îl poate decripta sau urmări.

Alternativ, puteți opta pentru Tor. Tor este un serviciu proxy anonim gratuit, operat de voluntari din întreaga lume. Traficul pe internet este dirijat prin mai multe „noduri” Tor, care se schimbă aleatoriu la fiecare solicitare a paginii web. Tor este mult mai lent decât un VPN, dar mai anonim. Cel mai simplu mod de a folosi Tor este instalând browserul Tor. Puteți citi despre cum să faceți asta și multe altele în ghidul pentru începătorii Tor.

Dincolo de asta, consultați marea noastră listă de aplicații gratuite de confidențialitate care vă vor proteja confidențialitatea împotriva guvernului, corporațiilor, furnizorilor de servicii internet și hackerilor.

„Acest telefon este accesat” de Tony Webster, sub licență CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 76

Adblock
detector