Pașapoarte pe web-ul întunecat: cât valorează-ți?

pașapoarte vândute pe web închis

Cât valorează o scanare a pașaportului dvs. către un criminal cibernetic?

La sfârșitul lunii septembrie 2018, Comparitech a căutat înregistrări pe mai multe piețe ilicite pentru a afla cât valorează pașapoartele pe web-ul întunecat. Aceste piețe negre includ Dream Market, Berlusconi Market, Wall Street Market și Tochka Free Market.

Aceasta este o listă tipică pentru o scanare de pașapoarte care include un selfie:

pașaport uk selfie 2

Iată concluziile noastre cheie:

 • Prețul mediu al unei scanări de pașapoarte digitale este de 14,71 USD.
 • Dacă la o scanare a pașaportului se adaugă dovada adresei sau dovada de identificare - un selfie, factura de utilitate și / sau permis de conducere, prețul mediu sare la 61,27 USD.
 • Scanările de pașapoarte australiene au fost cele mai frecvente și, totuși, cele mai scumpe (32 dolari).
 • Prețul mediu al unui pașaport fizic real este de 13.567 USD.
 • Prețul mediu al unui pașaport fizic contrafăcut este de 1.478 USD.

Scanările de pașaport, fie ele falsificate sau reale, sunt adesea însoțite de alte forme de identificare, de obicei o factură de utilitate, selfie-ul proprietarului cărții de identitate care deține identitatea lor și / sau permisul de conducere. Aceste suplimente sunt reflectate în preț - costă semnificativ mai mult decât o simplă scanare digitală. Motivul pentru acest lucru se datorează faptului că mai multe forme de identificare sunt de obicei necesare pentru a trece controale de dovadă de adresă și dovada de identificare pe site-uri web. Aceste verificări sunt adesea parte a procesului de recuperare a contului în care un utilizator a pierdut cumva accesul la contul său și trebuie să demonstreze cine trebuie să-și recâștige accesul..

Cea mai mare parte a analizei noastre s-a concentrat pe scanări digitale și imagini cu pașapoarte reale. În total, am găsit 48 de înregistrări unice pentru scanări de pașapoarte reale, dintre care 38 nu au fost vândute cu nicio dovadă însoțitoare de identificare sau adresă. Cele 48 de țări au acoperit 20 de țări, ale căror prețuri le puteți vedea în acest tabel:

Țara pașaportului PrețNote
Australia $ 10.40 include permisul de conducere
Australia $ = 37,65
Australia $ 7,91
Australia $ 36.40
Australia $ 37.99
Australia $ 27.36
Australia $ 20.34
Australia $ 94.21 include ID secundar
Belgia $ 10.39
Canada $ 102,96 include selfie
China $ 18.72
China $ la 1.04 vândut în pachet de 100
China $ 10.40 vândut în pachet de 10
China $ 12.23
UE (aleatoriu) $ 5,17
Finlanda $ 8,32
Franţa $ 0,61 (vândut în pachet de 40)
Franţa $ 18.99 include factura de utilitate
Franţa $ 7,91
Franţa $ 11.66
Franţa $ 124,80 include factura de utilitate și selfie
Franţa $ 10.40 vândut în pachet de 10
Germania $ 8,31
Germania $ 12.48
Irlanda $ 7,27
Italia $ 14.68 vândut în pachet de 10
Letonia $ 12.48
Mexic $ 28.81
Polonia $ 12,68
Polonia $ 33.10
România $ 12.48
Rusia $ ora 10.00
Rusia $ la ora 11.00 vândut în pachet de 10
Spania $ 10.40
Spania $ 14.68
Regatul Unit $ 51.99 include permisul de conducere
Regatul Unit $ 14.76 include factura de utilitate
Regatul Unit $ 7,91
Regatul Unit $ 18.25 vândut în pachet de 10
Regatul Unit $ 17.68
Regatul Unit $ 24.47
Regatul Unit $ 12.48
Regatul Unit $ 61.19 include factura de utilitate + selfie
Ucraina $ la ora 11.00 vândut în pachet de 10
Statele Unite ale Americii $ 6.11
Statele Unite ale Americii $ 8,32
Statele Unite ale Americii $ 115.00 include selfie
Statele Unite ale Americii $ 18.36 include SSN și adresă

Scanările de pașapoarte din Australia și Marea Britanie au fost cele mai frecvent enumerate, iar scanările australiene au fost cele mai scumpe în medie (32 USD). Nu am găsit niciun model coerent cu prețurile în funcție de țară; nu părea să se bazeze pe lipsa sau pe puterea pașaportului țării. O gamă largă de vânzători vând scanări de pașapoarte, dar o mică mână par să se specializeze în ele.

Tipuri de pașapoarte de vânzare pe web întunecat

înregistrări pașapoarte

Pașapoartele vândute pe web-ul întunecat vin în câteva forme:

 • Photoshop modificabil template-uri folosit pentru a face scanări de pașapoarte false. Acestea costă foarte puțin și sunt disponibile pentru aproape orice țară occidentală. Aceștia alcătuiesc majoritatea listărilor de pe piață atunci când caută „pașaport”.
 • Scanări de pașapoarte digitale. Aceste scanări reale pașapoartele reale costă în jur de 10 USD fiecare și sunt adesea vândute în vrac. Sunt disponibile pentru mai multe țări și sunt destul de comune.
 • Pasaport fizic falsurile. Am găsit înregistrări pentru falsuri de pașapoarte contrafăcute pentru o mână de țări europene. De obicei costă la nord de 1.000 $.
 • Pașapoarte reale, fizice. Acestea sunt adevăratele oferte (conform listării), deci nu sunt comune și ieftine. Cele mai multe dintre ele costă mai mult de 12.000 de dolari.

Toate acestea sunt vândute pe web-ul întunecat pentru criptomonede, de obicei Bitcoin sau Monero. Prețurile din tabel au fost accesate și convertite în dolari americani în 24 și 25 septembrie 2018.

Cum folosesc infractorii scanări de pașapoarte?

Unele dintre cele mai comune obiectivele pentru infractorii care achiziționează scanări de pașapoarte includ schimburi de criptomonede, sisteme de plată și site-uri de pariuri.

pașaport betfair pentru monede (2)

Deși o companie poate fi menționată într-o listă de piață, aceasta nu implică neapărat că este vulnerabilă sau că conturile au fost compromise.

Scăderi bancare

Unele bănci și alte instituții financiare necesită doar două bucăți de identificare pentru a deschide un cont nou. Cu un pașaport furat și permis de conducere, de exemplu, fraudatorii pot deschide conturi și colectează recompense în numele victimei sau utilizați contul ca o mulă pentru a efectua alte operațiuni ilegale. Aceasta este denumită înșelătorie „cădere bancară” și poate implica victima în alte infracțiuni.

Considerăm că scanările reale sunt mai eficiente decât falsurile Photoshopped pentru escrocherii bancare.

Înșelătorii de recuperare a contului și ocolirea 2FA

În această escrocherie, hackerii folosesc personalitatea și ingineria socială pentru a ocoli autentificarea în doi factori și abuzează procesul de recuperare a contului folosit pe multe site-uri. Recuperarea contului necesită adesea scanarea sau realizarea unei fotografii cu un ID fizic, cum ar fi un pașaport.

Scamatorii pot modifica scanările ID pentru a înlocui deținătorii de cont pe o serie de site-uri web care necesită un ID foto pentru verificarea și recuperarea contului.

Iată un exemplu despre modul în care poate fi utilizată o scanare de pașapoarte într-o înșelătorie de recuperare a contului:

 1. Ținta are un cont cu un schimb de criptomonede. Au configurat autentificarea în doi factori în contul lor, astfel încât un cod este trimis unei aplicații de pe telefonul lor pentru a verifica autentificările.
 2. Prin alte alte mijloace, escrocherul fură parola utilizatorului (poate prin phishing sau o încălcare a datelor). Dar, deoarece 2FA este activat în cont, acestea nu pot intra.
 3. În schimb, escrocherul se prezintă ca victimă și se apropie de schimbul de criptomonede, spunând că au pierdut accesul la telefonul lor și nu pot primi codul de autentificare și, prin urmare, nu se pot autentifica.
 4. schimbul de criptocurrency solicită titularului contului să trimită o scanare a ID-ului pentru a-și dovedi identitatea înainte de a reseta 2FA în cont. În multe cazuri, companiile vor solicita persoanei să-și facă un selfie în timp ce deține documentul de identitate, de unde și prețul mai mare pentru scanarea pașaportului cu selfie-uri..
 5. Scammerul modifică scanările de pe web-ul întunecat, după cum este necesar, pentru a se potrivi cu datele personale ale victimei, apoi o trimite la schimb, prezentându-se în continuare ca victimă.
 6. După primirea dovezii de identitate, schimbul de criptocurrency resetează sau elimină 2FA din cont, permițând hackerului să acceseze și să dreneze bunurile criptă ale victimei. Hackerii schimbă în mod regulat parolele și adresele de e-mail asociate cu conturile, pentru a îngreuna controlul să-și recapete controlul.

Mulți furnizori de pe piața neagră se oferă să modifice informațiile prezentate în aceste documente, scanări și selfie-uri pentru a se potrivi cu orice nume și alte detalii sunt furnizate de cumpărător. Cumpărătorul poate solicita uneori pașapoarte de persoane cu un anumit sex, culoarea părului, culoarea pielii, culoarea ochilor și data aproximativă a nașterii.

Atunci când se utilizează Șabloane Photoshop, criminalii intră pur și simplu în informațiile pe care le doresc și le aruncă în propria fotografie. Numerele pașaportului sunt secvențiale și, prin urmare, nu este greu de ghicit pe unul legitim, iar majoritatea companiilor care solicită dovada de identificare nu verifică de fapt dacă numărul pașaportului se potrivește cu titularul pașaportului.

Pasapoarte fizice

Italia pașaport autentic

Toate pașapoartele fizice pe care le-am găsit spre vânzare pe web-ul închis au fost destinate țărilor europene. Pașapoartele fizice vândute pe rețeaua întunecată se prezintă sub două forme: fals și autentic. Acestea pot fi utilizate ca identificare pentru orice număr de infracțiuni legate de fraudă, precum și imigrație ilegală, trafic de persoane și contrabandă.

Pașapoartele emise de stat sunt autentice și costă foarte mult, variind de la 8.216 USD (Germania) la 17.116 dolari (Marea Britanie). Prețul mediu al celor opt presupuse autentice pașapoarte a fost de 13.567 USD. Cel puțin un vânzător susține că aceste pașapoarte provin din „contactele noastre corupte ale poliției de imigrare”, deși nu avem cum să verificăm acest lucru. În multe cazuri cumpărătorilor li se oferă opțiunea de a specifica ce detalii sunt incluse în pașaport, inclusiv timbre pentru anumite țări.

Pașapoarte reale, fizice
Austria $ 14684
ceh $ 12237
Germania $ 8216
Italia $ 14684
Polonia $ 12237
Portugalia $ 14684
Regatul Unit $ 17116
Regatul Unit $ 14679

Falsurile costă aproximativ o zecime din preț, dar tot costă peste 1.000 de dolari. Prețul mediu al celor șase furnizori care vând falsuri a fost de 1.478 USD. Cumpărătorii prezintă informațiile și capul de cap pentru a fi utilizate în fals în momentul efectuării achiziției.

Falsificări fizice Preț
Spania $ 1560.00
Italia $ 1027,00
Spania $ 1027,00
Porgutal $ 1027,00
Italia $ 1560.00
Danemarca $ 2667,00

Cum să vă protejați pașaportul

Protejarea pașaportului este dificilă, deoarece călătorii trebuie să le arate în atâtea ocazii în timp ce călătoresc. Pașapoartele sunt necesare la punctele de control ale imigrării, la check-in-uri la hotel și la aplicarea la locuri de muncă și școli din străinătate. Pașapoartele sunt adesea scanate și stocate pe computere care nu pot fi suficient de sigure. Cineva cu acces la aceste scanări ar putea să-i închidă pe rețeaua întunecată. Este ușor să-ți imaginezi un recepționer la un hostel ieftin, care să-și revanțeze clientele pe internetul întunecat, pentru a primi bani de buzunar.

Ar trebui să faceți tot ce puteți pentru a vă proteja pașaportul, astfel încât să nu fie abuzat de infractori. Iată câteva sfaturi:

 • În multe cazuri, puteți oferi propria copie a pașaportului, mai degrabă decât să o scanați de un străin. Faceți scanări alb-negru înainte de călătorie, deoarece majoritatea infractorilor doresc copii color.
 • Nu postează fotografii din interiorul pașaportului pe rețelele de socializare.
 • Eliminați pașapoartele vechi distrugându-le, nu le aruncați.
 • Nu vă păstrați pașaportul în bagaje verificate într-un avion, tren sau autobuz.
 • Ferește-te de buzunare și ia în considerare o geantă antifurt.
 • Nu vă lăsați pașaportul întins când nu sunteți în preajmă, cum ar fi într-o cameră de hotel. Blocați-l când este posibil.
 • Nu stocați scanarea pașaportului pe dispozitivul dvs. în cazul în care este furat sau piratat. Criptați și stocați scanările pe un hard disk separat sau în cloud.
 • Nu vă păstrați pașaportul cu alte documente de identificare care ar putea fi folosite pentru a vă fura identitatea

Note și limitări

Uneori, este dificil să distingi între o listă pentru o scanare photoshopată și o scanare reală. Am încercat să includem scanări reale doar în tabelul de mai sus.

Scanările de pașapoarte sunt mult mai ieftine dacă cumpărați în vrac, dar nu există nicio garanție că scanările nu au mai fost folosite până acum, că informațiile din ele nu au expirat sau că nu sunt falsificate cu Photoshop. Unele dintre listări arată ca duplicate de la diferiți furnizori, ceea ce sugerează că mai mulți furnizori ar putea vinde aceleași scanări. Am încercat să evităm listarea duplicatelor din tabelul de mai sus.

Deși este întotdeauna posibil ca anumite înregistrări să fie escrocherii, toți furnizorii ale căror produse pe care le-am inclus în analiza noastră au avut feedback pozitiv pentru cumpărători.

Toate piețele pe care le-am căutat folosesc engleza ca limbă principală. Piețele din alte limbi, precum rusa, ar putea produce rezultate diferite.

Un studiu din 2014 a scos la iveală o rată de eroare de 15% în potrivirea persoanei cu fotografia pașaportului pe care o afișau printre oficialii de imigrare care emit pașapoarte în Australia..

Nu există lipsuri de aplicații generatoare de ID false pe web care nu necesită achiziționarea de scanări furate de pe web-ul întunecat, dar nu suntem siguri cum se compară din punct de vedere al calității, personalizării și exactității..

Imagini redate de Comparitech. Am contactat unele companii presupuse vulnerabile menționate în listă și vom actualiza acest articol dacă vom auzi înapoi.

„Pasaport nou” de Nick Richards licențiat conform CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 46

Adblock
detector