PeerBlock vs VPN: Care este o soluție mai bună pentru torrenting?

Femeie fără chip pentru articolul Peerblock
PeerBlock este o aplicație firewall care folosește liste negre ale protocolului Internet (IP) pentru a preveni conectarea anumitor adrese IP la computer. Una dintre utilizările potențiale ale PeerBlock este de către torrentere pentru a evita detectarea agențiilor de monitorizare a torrenturilor. Acest lucru se realizează prin faptul că refuză accesul la computer de la adresele IP ale agenției, împiedicându-i astfel să știe că faci parte dintr-un swarm torrent..

În general, ideea listelor negre IP este defectuoasă. Mai exact, ideea conform căreia companiile dedicate de monitorizare a torrenturilor nu sunt capabile să subverteze cu ușurință ceva atât de fragil ca o listă neagră IP pare a fi o gândire doritoare.

Negru și albit

În timp ce noțiunile de listare neagră și listare albă, în ceea ce privește securitatea computerului, pot părea similare, ele sunt foarte diferite. lista albă permite numai adresele IP pe care le-ai enumerat explicit pentru a vă conecta la computer. pe lista neagră permite fiecare adresă IP, cu excepția celor pe care le-ați enumerat explicit a conecta. Ambele concepte își au locul, dar lista neagră este mult mai puțin fiabilă.

Motivul pentru care conceptul de liste negre IP este eronat este din cauza naturii dinamice a adreselor IP. Fiecare dispozitiv de pe internet are o adresă IP, dar nu poate identifica în mod fiabil o singură persoană sau computer, deoarece adresele IP sunt reasignate în mod constant de către proprietarii lor. Prin urmare, ideea că un singur IP identifică o companie pe care doriți să o blocați nu este adevărată.

În plus, în cazul monitorizării torrentului, companiile implicate în acest lucru au un interes deosebit de a evita lista ta neagră, astfel încât au o gamă largă de instrumente pentru a evita detectarea.

Fiabilitatea listelor IP

Implementarea specifică a listei negre a lui PeerBlock este utilizarea listelor de la IBlocklist.com. Există o serie de liste de IP defalcate pe categorii precum agenții și țări.

Ca un test rapid pentru integritatea unora dintre liste, am auditat listele de IP din Rusia și Nigeria. Am găsit cinci IP-uri în fișierul Nigeria identificate ca aparținând altor țări de baza de date GeoLite de la MaxMind și peste 100 în fișierul rus care au fost raportate ca aparținând altor țări.

Acesta este un exemplu destul de tipic al modului în care pot fi adresele IP tranzitorii. Nu este ușor să spunem care locație este corectă pentru oricare dintre aceste IP-uri, dar inconsistența evidențiază cât de puțină credință ar trebui atribuită unei adrese IP care să reprezinte cu exactitate orice informație semnificativă despre mașină pe celălalt capăt..

Expunerea adresei dvs. IP reale

Acum că am stabilit că există IP-uri în liste negre care nu ar trebui să fie acolo, nu este un salt prea mare pentru a presupune contrariul este de asemenea adevărat: există IP-uri care ar trebui să fie în aceste liste de blocuri care nu sunt. Aceasta înseamnă că nu vor fi blocate de PeerBlock și astfel proprietarii acestor IP-uri vor putea să vă conecteze computerul. Atunci pot participa la aceleași roiuri de torrent la care participați și vor putea vedea adresa dvs. IP.

Captura de ecran de mai sus a clientului BitTorrent pentru MacOS arată cât de ușor sunt disponibile adresele IP ale altor participanți la un swarm. Cadrul de jos al ferestrei principale conține DNS-ul invers al tuturor celor care semează torrentul descărcat.

Un rapid clic dreapta rezolvă acele intrări DNS și expune adresa IP. Este la un pas scurt de a rula un IP Whois pentru a determina ce ISP deține acea adresă IP care, la rândul dvs., vă poate identifica personal.

Bittorrent listare IP peer peer
De asemenea, este de remarcat faptul că fiecare IP blocat încetinește viteza torrentului. Unii susțin că listele IBlocklist utilizate de PeerBlock conțin prea multe IP-uri, ceea ce pare plauzibil, având în vedere rezultatele testului rapid GeoIP. Se pare că este necesar un abonament pentru a menține listele IBlocklist la zi, deși am putut adăuga inițial liste la PeerBlock fără nicio problemă. Pentru a actualiza listele fără a le achiziționa, Peerblock trebuie complet dezinstalat și reinstalat.

Adăugarea listelor la Peerblock

Un VPN este o soluție mai bună

Bittorrent listare de la egal la egal

Un VPN este o soluție mai bună decât PeerBlock, deoarece o VPN ascunde adresa dvs. IP reală. Aceasta anulează necesitatea unei aplicații precum PeerBlock, deoarece nu expuneți adresa dvs. IP reală pentru a începe. Dacă o agenție de monitorizare se sustrage cu succes unei liste negre și vă vede adresa IP, atunci vor vedea doar adresa IP a VPN. De asemenea, unele VPN sunt dotate cu un „switch switch” care blochează tot traficul pe Internet, dacă nu este stabilit VPN. Dacă VPN-ul tău scade pe neașteptate, un comutator de ucidere asigură că adresa ta IP nu va fi expusă accidental în roi.

Toate VPN-urile nu sunt create egale. Caracteristicile importante pentru VPN-urile pe care intenționați să le utilizați pentru torrenting sunt viteza, adresele IP partajate și un comutator de oprire. 

Nevoia de viteză este explicativă. Fiecare strat adăugat la conexiunea de rețea adaugă o anumită latență. Pur și simplu, nu există nicio cale, dar un furnizor VPN rapid poate reduce efectul.

O parte din anonimatul VPN se bazează pe modul în care gestionează atribuirea adreselor IP. VPN-urile care folosesc adrese IP partajate sunt mai bune pentru torrenting, deoarece multe persoane utilizează acel IP în același timp. Prin urmare, este mai dificil să urmăriți adresa IP văzută în roi în acest scop în acel moment.

Comutatorul de omor este o altă caracteristică foarte importantă. VPN-urile pot fi neplăcute și scade conexiunile neașteptat. Majoritatea clienților VPN se vor reconecta atunci când se va întâmpla acest lucru, însă pentru acea scurtă perioadă de timp, în timp ce se reconectează, adresa dvs. IP reală poate fi expusă la roi. O caracteristică switch switch împiedică acest lucru, deoarece blochează activitatea internet până la restabilirea conexiunii VPN.

Consultați articolul nostru despre cele mai bune VPN-uri pentru Torrenting pentru mai multe informații despre care sunt VPN-urile cele mai potrivite.

Confirmați VPN-ul dvs. funcționează

După ce ați configurat VPN-ul, poate doriți să vă asigurați că funcționează așa cum vă așteptați. Există diverse site-uri web de verificare IP care vă vor permite să vă verificați adresa IP. Vizitarea unui site precum Ce este IP-ul meu cu VPN-ul rulat va verifica ce adresă IP văd alții.

Pentru a vedea cum adresa dvs. IP este afișată în mod specific într-un client BitTorrent, puteți utiliza un site BitTorrent tracker, cum ar fi IPMagnet. Oferă un link de magnet pentru adăugarea clientului BitTorrent. După ce faceți acest lucru, site-ul vă va arăta ce IP faceți publicitate la roi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 85

Adblock
detector