Pierderea netă a neutralității înseamnă că mai mulți americani ar trebui să înceapă să utilizeze VPN-uri. Iata de ce

ajit pai fcc

Decizia recentă a FCC de abrogare a unei reguli din epoca Obama, care a clasificat furnizorii de servicii de internet ca transportatori comuni din titlul II a avut o lovitură grea pentru neutralitatea netă. ISP-urile au avut întotdeauna atât capacitatea tehnică, cât și stimulentul de afaceri pentru blocarea, accelerația, cenzurarea și / sau accelerarea anumitor site-uri și servicii. Acum au dreptul legal să o facă și ei.

Bătălia se pierde, dar războiul este departe de a se termina. Avocații de neutralitate netă vor contesta FCC în instanțe și Capitol Hill. Între timp, ne putem aștepta ca ISP-urile să înceapă să valorifice abrogarea. Aceasta este a doua mare victorie politică pentru ISP-uri în acest an; O altă abrogare a reglementărilor la începutul acestui an a desfășurat reguli privind modul în care ISP-urile pot colecta, utiliza și partaja datele de navigare ale clienților.

Acum că ISP-urile dețin toate cardurile, VPN-urile sunt mai importante ca niciodată pentru utilizatorii de internet din Statele Unite. Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, o VPN criptează tot traficul de internet al unui dispozitiv și îl rutește printr-un server intermediar într-o locație pe care o alegeți.

Conectându-te la un VPN, ISP-ul tău nu mai poate să înțelege conținutul traficului tău de internet și nici unde se întâmplă. Tot ISP vede că datele criptate merg către și de la un server. În ceea ce privește neutralitatea rețelei, ISP nu mai poate face discriminări împotriva anumitor site-uri web, servicii sau activități online. Și când vine vorba de confidențialitate, ISP-urile nu pot colecta informații utile precum istoricul web, cumpărările sau conținutul de e-mailuri și mesaje. De asemenea, supravegherea condusă de guvern va avea un timp mult mai dificil de urmărirea activității și locației dvs..

Pe scurt, folosirea unui VPN vă păstrează netul și privat, cel puțin pentru dvs..

Alegerea VPN-ului potrivit

Sute de aplicații și servicii VPN aruncă rezultatele căutării și magazinele de aplicații. Multe dintre ele sunt gratuite. Marea majoritate nu merită timpul tău.

Vă recomandăm să folosiți un serviciu VPN plătit de renume. VPN-urile gratuite tind să nu aibă măsurile de securitate necesare pentru a vă păstra activitatea privată. Este posibil să nu folosească criptarea suficient de puternică sau chiar să nu fie deloc criptată. VPN-urile gratuite impun deseori limite de lățime de bandă stricte sau limite de date. Unii solicită utilizatorilor să stea în cozi de așteptare înainte de conectare, iar majoritatea au o selecție foarte limitată de servere.

Dacă acest lucru nu este suficient pentru a vă convinge, știți că unele aplicații VPN pot fi de fapt contraproductive eforturilor dvs. de a vă păstra confidențialitatea. Aceștia pot insera reclame în pagini web, pot injecta cookie-uri de urmărire în browserul dvs. sau pot efectua traficul dvs. pentru date personale care pot fi vândute către terți.

Așa că săriți opțiunile gratuite și plătiți câțiva dolari pe lună pentru a obține o protecție reală. Găsiți un VPN cu standarde de criptare actualizate, viteze rapide și o politică strictă fără jurnaluri. Fiți avertizați că multe VPN-uri pretind că au o politică fără jurnaluri la suprafață, dar, de fapt, politica are câteva avertismente atunci când mergeți un pic mai adânc. În timp ce s-ar putea să nu colecteze conținutul traficului dvs. de internet, acestea ar putea înregistra site-urile pe care le vizitați sau adresa dvs. IP reală. Acest lucru le-ar face să nu fie mai bune decât să respingă ISP-urile.

Deși nu există o modalitate garantată de a ști că un VPN nu vă urmărește sau colectează informații personale, reputația și transparența unui furnizor VPN sunt adesea indicatori puternici. Dacă un VPN are mii sau chiar milioane de clienți și nimeni nu s-a plâns public vreodată că informațiile lor sunt trimise sau partajate cu terți, acesta este un semn bun.

Comparitech compară și examinează rutinele VPN pentru orice număr de cazuri de utilizare. Când vine vorba de neutralitatea și confidențialitatea rețelelor, unii candidați ideali includ ExpressVPN, NordVPN și IPVanish.

deblochează

Pe lângă toate avantajele descrise mai sus, VPN-urile sunt de asemenea populare, deoarece pot debloca conținut restricționat geografic. De exemplu, americanii nu pot urmări Blue Planet II pe BBC iPlayer, deoarece sunt restricționate doar rezidenților din Marea Britanie. Conectându-vă la un server VPN din Marea Britanie, puteți „răsfăța” locația dvs. și puteți avea acces la întregul conținut geo-blocat al BBC.

Ce-i cu Tor?

Tor este o rețea de anonimat formată din mii de noduri voluntare din întreaga lume. Când vă conectați la rețeaua Tor folosind ceva de genul Tor Browser, traficul dvs. de internet „saltează” prin mai multe dintre aceste noduri într-o secvență aleatorie, ceea ce face aproape imposibil de urmărit activitatea într-o singură sursă. Spre deosebire de VPN, o singură entitate nu controlează toate serverele.

Tor este fantastic pentru a rămâne anonim online, dar are dezavantajele sale. În primul rând, simpla utilizare a rețelei Tor poate atrage atenția nedorită din partea forțelor de ordine. Tor este frecvent utilizat pentru a desfășura activități infracționale, cum ar fi achiziționarea de bunuri ilicite de pe DarkNet.

În al doilea rând, Tor este mult mai lent decât un VPN. Nu este potrivit pentru descărcări mari sau pentru streaming de videoclipuri. Lățimea de bandă disponibilă este potrivită doar pentru navigarea de bază pe web.

În cele din urmă, multe site-uri web blochează utilizatorii Tor. În alte cazuri, utilizatorii Tor trebuie să finalizeze testele CAPTCHA doar pentru a accesa site-urile web. Browserul Tor, care este cel care utilizează majoritatea oamenilor pentru a se conecta la rețeaua Tor, este destul de de bază și nu poate fi îmbunătățit cu ușurință cu extensii sau pluginuri. Acest lucru face navigarea pe web mai incomodă în comparație cu VPN.

Limitări VPN

VPN-urile nu vor rezolva totul greșit la internet și lipsa recentă de aplicare a neutralității netului. Teoretic ISP-urile ar putea bloca sau accelera conexiunile la serverele VPN, deși nu am asistat încă la acest lucru în Statele Unite.

Schemele de evaluare zero și de pachet vor fi aproape sigur mai frecvente în anii următori. Atunci când o aplicație sau un serviciu este „evaluată zero”, aceasta nu contează cu alocarea lunară a datelor ISP-ului dvs. Dacă un serviciu este inclus în planul dvs. de internet, primiți serviciul gratuit sau cu reducere. Astfel de scheme pot părea avantajoase pentru utilizatori la început, costul este în final plătit pentru client. Aplicațiile și serviciile care nu sunt cotate sau încadrate zero sunt puse în dezavantaj sever, înfrângând inovația și concurența. T-Mobile își combină acum serviciul cu Netflix, AT&T cu HBO, și Sprint cu Hulu.

Un VPN nu va face prea bine în fața grupării și a evaluării zero. De fapt, conectarea la un VPN în timp ce utilizați un serviciu cu valoare zero poate fi de fapt contraproductivă, deoarece datele respective vor conta în funcție de limita dvs. lunară.

VPN-urile sunt servicii ieftine care vin cu o serie de beneficii pentru persoanele fizice care plătesc pentru acestea. Sunt 100% legale în Statele Unite și în majoritatea celorlalte țări. Dar dacă vă pasă cu adevărat de confidențialitate și neutralitatea netă la o scară mai mare, atunci alăturați-vă luptei și începeți să vă chemați legiuitorii.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 76

Adblock
detector