Poate angajatorul dvs. să citească e-mailurile personale?

Conform unui sondaj care a făcut echipa echipei Comparitech.com, 53% din publicul britanic care lucrează consideră că angajatorul lor nu ar trebui să aibă dreptul să citească mesaje personale trimise prin conturi de e-mail corporative sau prin rețelele de la locul de muncă..


În plus, puțin peste unu din trei dintre cei 1.000 de respondenți au considerat că monitorizarea mesajelor lor private la locul de muncă este ilegală.

Dar ce spune legea?

Din păcate pentru ei, nu este cazul.

Potrivit site-ului propriu al guvernului britanic, angajatorii își pot monitoriza personalul în mai multe moduri, inclusiv verificarea istoricului de navigare web și toate e-mailurile trimise și primite.

Aici, o astfel de monitorizare este permisă numai dacă angajatorul a dezvăluit că poate avea loc, printr-un contract de muncă sau prin politicile și procedurile sale publicizate..

Cu toate acestea, un angajat are dreptul să demisioneze și să solicite concediere constructivă în cazul în care această monitorizare are loc fără știrea lor, deși accentul va fi pus pe aceștia pentru a demonstra că nu au fost informați că o astfel de monitorizare ar putea avea loc.

O recentă hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului clarifică în continuare lucrurile.

Atunci când un român a contestat concedierea sa, care a avut loc după ce angajatorul său a accesat mesaje private trimise prin Yahoo Mail în timpul programului de lucru, instanța a răspuns spunând că nu este „nejustificat faptul că un angajator ar dori să verifice dacă angajații își îndeplinesc sarcinile profesionale în timpul ore de lucru".

În plus față de situația juridică, există mai multe alte puncte la care să ne gândim atunci când trimiteți mesaje personale la locul de muncă. Citiți mai departe pentru a afla ce altceva trebuie să luați în considerare.

Un angajator poate accesa e-mailuri trimise prin rețeaua corporativă dacă folosesc contul meu personal?

izolat-stockfresh_5348431_cellphone-over-laptop-keyboard_sizeS

După cum am menționat deja, este foarte probabil ca angajatorul dvs. să aibă dreptul legal de a accesa orice informație pe care o transferați prin rețelele sale.

Cu toate acestea, dacă are capacitatea tehnică de a face acest lucru sau nu, nu este atât de clar.

În funcție de clientul de e-mail sau de e-mail pe care îl utilizați, comunicațiile dvs. pot fi sau nu criptate.

Dacă sunt bune, dar trebuie să vă amintiți că software-ul de monitorizare va recunoaște în continuare că ați accesat contul dvs. de e-mail, chiar dacă nu poate identifica conținutul mesajelor pe care le trimiteți sau primiți.

Dacă serviciul dvs. de e-mail nu utilizează criptare, presupuneți că toate e-mailurile dvs. pot fi citite.

Când accesez contul meu de e-mail personal pentru prima dată la locul de muncă, angajatorul meu poate citi mesajele vechi din primele mele sau din folderul trimis?

Din nou, răspunsul este poate și va depinde de modul în care sunt configurate serverele angajatorului dvs. și dacă serviciul dvs. de mesagerie utilizează sau nu criptarea.

Cel mai sigur este să presupui că fiecare mesaj din cont este un joc corect.

Am trimis deja e-mailuri personale în rețeaua angajatorului meu - cât timp durează ca acestea să fie eliminate?

Aceasta este o întrebare bună pentru care nu există un răspuns la fel de bun - fiecare companie își configurează diferit serverele. Ceea ce înseamnă că nu există nicio limită de timp pentru informațiile care nu mai sunt stocate.

Mesajele trimise și primite ar putea fi arhivate o zi, o săptămână, o lună sau mai mult.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, politica de e-mail a angajatorului meu anterior a declarat că toate mesajele vor fi arhivate pentru eternitate.

Am fost surprins de fața recentă a Google Fools de la Google și trebuie să șterg mesajul - este posibil?

În primul rând, veștile bune: nu ești singur, acea faimă prost gândită a provocat mai mult decât câteva dureri de cap pentru mulți oameni.

Acum, pentru veștile proaste: ștergerea unui mesaj care a fost deja trimis nu oferă garanții că nu a fost deja primit (și citit) de către destinatar (i). Nu numai asta, dar există și toate șansele ca rețeaua corporativă să fie susținută, de multe ori potențial.

Pare evident și patentios, dar ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a atinge butonul „Trimite”.

Oh, și pe acest subiect, verificați, de asemenea, utilizarea de „Răspundeți tuturor”, cel mai mare facilitator de e-mail faux pas și scurgeri de date vreodată.

Toate acestea sună destul de înfricoșător - există orice pot face pentru a-mi proteja comunicațiile personale de e-mail?

Da: criptare.

După cum am menționat anterior, cel mai probabil criptarea nu va împiedica angajatorul dvs. să știe că ați trimis sau ați primit mesaje personale, dar ar trebui să se asigure că conținutul acestor e-mailuri rămâne privat.

Am acoperit deja modul în care puteți cripta și proteja e-mailul într-un articol anterior. Citiți acum pentru a afla cum vă puteți îmbunătăți confidențialitatea cu serviciile de e-mail Gmail, email, Outlook, iOs, Android și OS X.

Aveți alte sfaturi despre confidențialitatea e-mailului la locul de muncă?

După cum am menționat în comunicatul de presă care însoțește rezultatele sondajului nostru, ar trebui să:

  • Verificați contractul de muncă și politicile și procedurile companiei pentru a înțelege dacă e-mailurile dvs. personale pot fi citite
  • Dacă aveți îndoieli, presupuneți că tot ceea ce a fost trimis și primit pe contul dvs. de e-mail corporativ va fi monitorizat și accesat de către angajator
  • Dacă trebuie să trimiteți un e-mail personal la locul de muncă, luați în considerare înscrierea pentru un cont de e-mail criptat (dacă este permis)
  • Mai bine, utilizați întotdeauna propriul dispozitiv personal, conectat la propriul cont mobil, nu la rețeaua Wi-Fi corporativă
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − 87 =