Protejarea confidențialității online a copiilor – Ghid pentru părinți, îngrijitori și educatori

La calculator
Este timpul să discutați cu copilul. Ai aruncat o privire asupra istoricului browserului lor și, bine, este timpul. Va fi incomod și incomod pentru amândoi, iar lucrurile s-au schimbat mult de la vârsta aceea. Dar mai bine să-l auzi de la un părinte decât să-l înveți de la un străin sau Dumnezeu-știe-cine online.

Nu, nu vorbele astea. Este timpul să discutați confidențialitatea online cu copiii.

Nu internetul și guvernul vor reglementa acest lucru pentru mine?

Haha. buna asta.

Pentru că știm cu toții cât de onesti sunt oamenii când li se cere vârsta înainte de a intra pe un site web. Și oricine are capacitatea de a face un site web sau o aplicație are o înțelegere minuțioasă a eticii și a reglementărilor atunci când vine vorba de colectarea datelor și difuzarea de reclame pentru minori. Cu o mare putere vine o mare responsabilitate, nu?

Cel puțin, așa au crezut legiuitorii care au elaborat Legea privind protecția confidențialității online a copiilor din 1998. Legea americană prevede că site-urile web adresate copiilor cu vârsta sub 13 ani trebuie să obțină consimțământul părinților printre alte standarde de conformitate. Ca și cum copilul obișnuit are o autonomie suficient de lungă pentru a aștepta ca părintele lor să citească printr-o politică de confidențialitate.

COPPA a fost criticat puternic pentru că este ineficient și chiar contraproductiv în protejarea copiilor online. De multe ori copiii recurg la conținut adecvat mai puțin vârstei, în loc să aștepte aprobarea părinților. Nu oprește copiii să acceseze pornografie sau să fie anunțați. Site-urile care altfel ar putea furniza conținut adecvat copiilor interzic adesea copiii în totalitate din cauza sarcinii de conformitate și a amenzilor potențiale pentru încălcarea COPPA.

Marea Britanie a fost un pic mai proactivă în răspândirea gradului de conștientizare a confidențialității online în rândul tinerilor britanici prin intermediul UKCCIS și a mantrei sale „Click clever, click safe”. Totuși, aceasta este aceeași organizație care în 2013 a încercat să filtreze site-urile considerate nesigure sau necorespunzătoare pentru copii, dar, din neatenție, a blocat site-urile grupurilor de drepturi LGBT și organizații de caritate destinate educării copiilor despre droguri, sănătate și sex..

Așa că nu, nu puteți depinde de autoreglarea internetului în sine sau de guverne (care pot crea reglementări pentru propria țară, oricum) pentru a intra în numele dvs..

Confidențialitatea copiilor este o problemă cu adevărat?

Pariți că este!

Trei copii din patru au acces la un smartphone din SUA. În Marea Britanie, 43% dintre tinerii de la nouă la 12 ani au un profil de social media, potrivit Bibliotecii Congresului. Unul din trei se află pe Facebook, în ciuda limitei de vârstă de 13 ani. Un sfert dintre acei copii de pe Facebook nu ating niciodată restricțiile de confidențialitate din profilul lor, iar o cincime dintre ei își afișează public adresa și / sau numărul de telefon. Facebook susține că este neputincios să oprești copiii să mintă despre vârsta lor și să creeze conturi.

Și asta este doar Facebook. Nu mai este nici măcar cool. Snapchat, Tumblr, Vine, Instagram și Kik sunt populare printre adolescenți și adolescenți. Cine știe ce va urma?

Social media și jocurile reprezintă cea mai mare amenințare la confidențialitatea copiilor, deoarece solicită o cantitate semnificativă de informații la înregistrare. Informațiile despre profil sunt utilizate de rețeaua de socializare pentru a difuza anunțuri vizate și a recomanda conținut. Această informație poate fi folosită și de escroci și prădători pentru a viza copiii. Pentru a fi corect, se întâmplă și adulților. Dar copiii sunt mult mai susceptibili decât adulții.

Citiți mai multe: modul în care identitatea dvs. poate fi furată folosind media socială (și cum să o preveniți)

Ramificările ignorării activității online a unui copil pot avea efecte imediate și pe termen lung. Probabil ați auzit de povești de groază în care un copil cheltuie, fără să știe, mii de dolari pentru achiziții în aplicație într-un joc mobil. Dealerii de droguri și infractorii sexuali vizează copiii online, la fel ca hoții de identitate. De fapt, Carnegie Mellon CyLabs spune că copiii au peste 50 de ori mai multe șanse să-și folosească numărul de securitate socială de către o altă persoană.

Una din 40 de familii are un copil care este victima furtului de identitate, conform Centrului de Asistență la Furt de Identitate și Strategia Javelin & Grupul de cercetare și această cifră este în creștere. Copiii își îndeplinesc ținte minunate pentru furtul de identitate, deoarece au ardezie curate, fără cusururi în raportul de credit. Frauda de identitate poate continua ani de zile fără notificare, deoarece copiii nu au nevoie de credit până când nu sunt suficient de bătrâni pentru a cumpăra o mașină, pentru a închiria un apartament sau pentru a lua împrumuturi pentru facultate. Cu toate acestea, atunci când vine ziua respectivă, aceste tinere victime sunt într-o trezire nepoliticoasă.

Vezi si: Cea mai bună protecție împotriva furtului de identitate

Suficient de-a ta frică! Ce pot face despre asta?

În calitate de părinte, există o linie excelentă între protejarea vieții private a copiilor și invadarea acesteia. Există însă câteva măsuri de precauție simple care să le permită libertatea păstrându-și în același timp interesele.

Urmărește-ți prietenii copiilor tăi

Ești îngrijorat de ce postează copilul tău pe Snapchat? Ei bine, este ușor. Instalează-l, creează-ți un cont și urmărește-i. Acum puteți monitoriza în siguranță activitatea contului lor public de la o distanță rezonabilă și, de asemenea, vor fi mai conștienți de ceea ce postează. Puteți vedea lista de prieteni pe Facebook pentru a vedea dacă există cineva umbrit. Nu, nu veți putea să ecranizați cele spuse pe canale private, dar copiilor li se permite să aibă secrete.

Faceți același lucru pentru fiecare cont de social media. Conectați-vă la Minecraft pentru a teroriza satul Juniorului. Nu numai că îți va ajuta să îți păstrezi copilul în siguranță, ci îi vei cunoaște și lumea în care trăiesc mai bine. Este un câștig câștigător pentru toate partidele.

Nu începe să faci reguli care par arbitrare pentru copilul tău. Fără a fi condescendenți, explicați-le riscurile și pericolele de a nu proteja confidențialitatea online. Eliminați unele din aceste statistici de sus ca dovadă.

Nici nu mergeți în spatele lor și nu vă spionați copiii. Acest lucru nu va face decât să neîncredere și le-ar putea lăsa mai expuse. Când luați o măsură care necesită o anumită supraveghere, fiți transparent cu privire la aceasta.

Nu folosiți autentificări sociale pe site-uri neîncredere

Copii și adulți deopotrivă sunt sugerați să joace teste și să ia sondaje online, în special pe Facebook. Dar multe dintre aceste site-uri cer ca utilizatorul să se autentifice cu profilul social media înainte ca rezultatele să poată fi afișate pentru ca prietenii să le poată vedea. Spune-i copilului tău să evite acele jocuri și chestionare, deoarece multe dintre datele mele din profilul copilului tău și din profilurile prietenilor lor, care sunt folosite de companie și de terți pentru a viza reclame și cine știe ce altceva. Cu excepția cazului în care recunoașteți și aveți încredere în compania care deține site-ul web, nu folosiți profilurile dvs. de socializare pentru a autentifica sau autoriza aplicații.

Vedeți și: Facebook, Twitter, Google+ sau LinkedIn ... Cu care ar trebui să vă conectați?

Reglarea setărilor de confidențialitate ale copiilor

Aproape fiecare aplicație de social media va avea o filă plină de setări de confidențialitate. Învață-i. Citiți politicile de confidențialitate. Acum că aveți aceleași aplicații ca și copilul dvs., așezați-vă cu ele și dezactivați ceea ce trebuie să fie dezactivat. Eliminați conturile din rezultatele căutării, astfel încât străinii să nu poată trimite cereri de prietenie. Eliminați cât mai multe informații despre profilul public posibil - adresă, școală, număr de telefon, adresă de e-mail etc. luptă.

Protejarea vieții private a copilului tău nu este decât o extensie a protejării vieții private. Puteți îndeplini multe dintre aceste sarcini împreună. Nu vom acoperi fiecare aplicație pe care copilul dvs. ar putea să o fi instalat sau nu în acest articol, dar vom atinge câteva dintre cele mai mari.

A se vedea: peste 75 de instrumente gratuite pentru a vă proteja confidențialitatea online

Setări dispozitiv

În primul rând, pe toate dispozitivele, serviciile de locație au devenit norma. Acest lucru permite producătorilor Apple, Google, Microsoft și aplicațiilor să monitorizeze locația utilizatorului. Din motive evidente, este mai bine să le dezactivați. Spuneți-le copiilor să nu își eticheteze fotografiile pe rețelele de socializare - cel puțin până nu părăsesc acea locație anume și nu intenționați să se întoarcă. În versiunile mai noi de iOS și Android, puteți dezactiva permisiunea de urmărire a locației pe o aplicație în baza aplicației sau dezactivați-o complet în setări.

locația Android

În prezent, camerele frontale sunt aproape universale pe telefoane, tablete și laptopuri. Nu există lipsuri de știri despre hackeri și forțele de ordine de la distanță, permițând camerei să nu fie cunoscute utilizatorului, să tragă fotografii și să afle unde se află. Puneți un autocolant sau o bucată de bandă electrică peste aceste camere.

Setați întotdeauna un model de glisare, un număr PIN sau o parolă pe dispozitivele dvs. pentru a-i ține atât pe necunoscuți, cât și pe cunoscuți bolnavi de afacerea copilului dvs..

Setări de confidențialitate Facebook

Este probabil ca nicio rețea socială de pe internet să nu știe mai multe despre noi decât Facebook, iar setările de confidențialitate ale celei mai mari rețele sociale din lume pot fi, din păcate, un pic dificil de navigat. Începeți accesând colțul din dreapta sus al paginii de pornire și faceți clic pe pictograma de blocare. Faceți clic pentru a derula „Cine poate să-mi vadă lucrurile?” Și să-l schimbați pe „Doar prieteni”. Acest lucru ar trebui să-și păstreze copilul din vedere să nu treacă străini.

comenzile de confidențialitate pe facebook

În următorul drop-down, „Cine mă poate contacta?”, Puteți seta cine are voie să trimită solicitări prietenului dvs. copil. Nu mai există opțiunea de a face ca un profil să nu poată fi căutat. În schimb, cea mai privată opțiune pe care o obțineți este să permiteți doar prietenilor prietenilor să trimită cereri de prieteni. Copilul tău poate trimite în continuare cereri de prietenie oricui îi place, așa că nu va limita cu cine pot fi prieteni.

În ultima secțiune, blocați escrocii, bătăuși informatici și oricine altcineva nu doriți să comunicați copilul dvs..

Încă nu am terminat. În partea de jos a acestei file, faceți clic pe „Vedeți mai multe setări”. Aici puteți împiedica oamenii să caute contul copiilor dvs. prin numărul de telefon sau adresa de e-mail. Face acest lucru.

Faceți clic pe fila „Cronologie și etichetare” din bara laterală din stânga a acestei pagini. Setați toate aceste setări la „Prieteni” atunci când sunt disponibile pentru a menține necunoscuții la dispoziție. Aici poate doriți să adăugați și opțiunea de a revizui fotografiile și stările în care este etichetat copilul dumneavoastră. Acest lucru împiedică apariția oricăror fotografii necorespunzătoare și intimidarea cibernetică, care altfel ar putea reveni pentru a le bântui mai târziu.

Facebook permite acum utilizatorilor să aleagă statusuri și fotografii, dar scutește anumite persoane de la a le vedea. Spune-i copilului tău că nu te vor bloca în acest fel, întrucât tot ceea ce nu se simte confortabil împărtășind cu tine nu ar trebui să fie împărtășit cu restul lumii.

Următoarea este fila Urmăritori. Un adept este, practic, cineva care îți poate vedea profilul și postările, dar nu este prieten cu tine. Treceți acest lucru de la Toți la Prieteni ca o altă barieră pentru străini.

Acum pentru secțiunea de aplicații. Aceasta este cea mai subutilizată parte a protecției confidențialității Facebook, probabil pentru că Facebook beneficiază financiar de aplicații terțe care au acces la datele personale ale utilizatorilor. De fiecare dată când vă conectați cu Facebook pe un alt site web sau aplicație, apare aici. Tu și fiul sau fiica dvs. trebuie să faceți această parte. Parcurgeți fiecare aplicație individual (pot fi foarte multe dintre ele) și acordați permisiunilor minime absolute. Acest lucru înseamnă schimbarea vizibilității la Numai eu, cu excepția cazului în care nu va funcționa altfel, și dezactivarea altor permisiuni de vizibilitate, cum ar fi lista de prieteni, cronologia, adresa de e-mail, școala, numărul de telefon, etc. ai încredere absolută în ele. Dacă nu recunoașteți o aplicație sau nu o mai folosiți, eliminați-o complet, deoarece politica de confidențialitate s-ar fi putut modifica de la prima conectare la contul dvs..

După ce ați eliminat toate permisiunile inutile din toate aceste aplicații (asigurați-vă că faceți clic pe Afișați toate din partea de jos), derulați un pic mai departe către cele trei panouri de sub lista de aplicații. În aplicații Aplicați alții, faceți clic pe Modificare Aceasta este o listă de informații pe care aplicațiile utilizate de prietenii dvs. le pot vedea pe profilul dvs. Tricky, nu? Chiar și după ce ați dezactivat toate permisiunile pentru aplicații, aplicațiile utilizate de prietenii dvs. vă pot accesa în continuare informațiile. Debifează totul și lipeste-l de Big Brother.

Bine, ultimul pas. Accesați fila Securitate din partea de sus a barei laterale din stânga. Bit-urile legate de confidențialitate de care ne preocupăm cel mai mult aici sunt Aprobările de conectare, parolele aplicației, browserele și aplicațiile dvs. și locația în care v-ați autentificat..

  • Aprobările de conectare sunt practic identice cu autentificarea în doi pași. De fiecare dată când vă conectați de pe un dispozitiv nou, un cod va fi trimis telefonului dvs. ca un strat suplimentar de securitate. Dacă nu ați fost deja, va trebui să adăugați un număr de telefon.
  • Parolele aplicației vă permit să setați o parolă separată pentru aplicațiile care acceptă această funcție și vă permit să vă conectați cu contul dvs. de Facebook, cum ar fi Spotify și Skype. Este bine să aveți parole diferite pentru fiecare aplicație, atunci când este posibil. Aflați mai multe despre crearea și memorarea parolelor puternice aici.
  • Dacă copilul dvs. primește un telefon nou sau se conectează pe dispozitivul altcuiva, este importantă setarea pentru Navigatoare și aplicații. Este un registru de dispozitive care nu necesită confirmări de identitate sau să trimită notificări la conectare. Eliminați cele care nu se află printre dispozitivele dvs. curente sau pe care nu le recunoașteți.
  • În cazul în care sunteți conectat este similar cu setarea de mai sus, dar pentru conectările active. Din nou, eliminați orice nu recunoașteți sau care nu vă aparține.

Setări de confidențialitate Snapchat

Dacă prin toate setările de confidențialitate ale Facebook-ului v-ați obosit, veți fi fericit să știți că Snapchat este mult mai simplu. Lansați aplicația și faceți clic pe pictograma fantomă din partea de sus a ecranului, apoi tastați setările în partea dreaptă sus. Derulați în jos în secțiunea „Cine poate…”. Setați atât Contactează-mă, cât și vizualizați povestea mea pe prietenii mei. Cine poate vedea povestea mea poate fi personalizat și pentru o anumită listă de oameni. De asemenea, aici se pot bloca anumite persoane.

setări snapchat

Înapoi la pagina cu setări, faceți clic pe Verificare autentificare pentru a configura autentificarea în doi pași. Acest lucru se poate face cu un număr de telefon și SMS sau folosind o aplicație de autentificare precum Google Authenticator sau Authy. Verificarea autentificării face ca logarea în Snapchat de pe un dispozitiv nou să fie un proces în doi pași, care este mai sigur.

Acest lucru este aproape tot ce poate fi modificat pe Snapchat în măsura în care confidențialitatea este posibilă. Puteți naviga la Servicii suplimentare > Administra > Permisiuni pentru a vedea ce tipuri de acces Snapchat primește pe dispozitivul dvs., dar acestea nu pot fi modificate. De asemenea, veți găsi politica de confidențialitate și termenii serviciului în pagina principală de setări.

Setări de confidențialitate Instagram

Instagram a încheiat primele trei aplicații cele mai utilizate în rândul adolescenților. Pentru a găsi setările de confidențialitate ale Instagram, faceți clic pe pictograma capului și umerilor din partea dreaptă jos, apoi cele trei puncte din partea dreaptă sus.

setări instagram

Puteți alege să treceți la un Cont privat, dar majoritatea ar fi de acord cu acest fel de înfrângeri în punctul de Instagram. În afară de asta, nu este prea mult de făcut privat.

În schimb, confidențialitatea și siguranța pe Instagram este mai mult despre modul în care este utilizată aplicația. Când postezi o fotografie, nu adăugați o locație decât după ce copilul tău a părăsit locația menționată și numai dacă nu intenționează să se întoarcă în curând. În caz contrar, necunoscuții pot stabili unde stă copilul tău sau unde se află imediat ce fotografia este publicată. Nu numai că acest lucru ar putea însemna că un prădător îți poate găsi copilul, ci înseamnă că un hoț ar putea să-și dea seama dacă o familie este acasă sau nu.

Setări de confidențialitate Twitter

Similar cu Instagram, nu există prea multe lucruri de ascuns pe Twitter. Nu adăugați niciun fel de detalii personale la tweet-uri sau la profilul blurb și veți fi bine.

Setări de confidențialitate Tumblr

Tumblr nu este la fel de popular printre adolescenți ca alte aplicații, dar printre artă și poezie se află un refugiu pentru porn, smut și vulgaritate. Tumblr nu necesită un nume real la înregistrare, deci nu este nevoie să folosiți unul. Setările de confidențialitate pot fi accesate prin intermediul aplicației sau pe site-ul web.

Aici puteți dezactiva mesageria, astfel încât străinii să nu poată contacta copiii. Dacă copilul dvs. are propriul său blog Tumblr, este probabil o idee bună să dezactivați comentariile și răspunsurile la postări. Blogurile pot fi făcute private, dar acest lucru le face protejate prin parolă. Dacă credeți că acest lucru este cel mai bine este între dvs. și copilul dvs..

La fel ca în orice altceva, nu publicați detalii personale și nu fiți deștepți în legătură cu geo-etichetarea fotografiilor.

Control parental

Controalele parentale pot fi activate fie printr-un mecanism încorporat, fie printr-un instrument terț de pe Android, iOS și cele mai moderne browsere web. Aceste controale nu numai că îți protejează copilul de conținuturi necorespunzătoare, ci le pot împiedica, de asemenea, să divulgă din greșeală detalii personale despre sine sau familia ta. Acestea sunt destinate în special copiilor mai mici; tânărul dvs. de 16 ani nu va aprecia nivelul de micromanagement oferit de aceste instrumente.

Android

Android nu are controlul parental dedicat, dar unele telefoane vin cu posibilitatea de a crea mai multe conturi de utilizatori. În setări, căutați o secțiune „Utilizatori”, unde puteți adăuga un profil restricționat. Un profil restricționat vă permite să comutați la ce aplicații poate accesa utilizatorul. Acest lucru este util mai ales dacă permiteți unui copil mic fără un telefon propriu să se joace cu tableta sau telefonul. Contul comută în funcție de codul PIN sau parola introdusă pe ecranul de blocare.

Dacă sunteți îngrijorat de aplicații sau jocuri invazive care pot genera o factură, părinții pot solicita introducerea parolei contului lor Google înainte de a descărca o aplicație sau de a face achiziții în aplicație. Aplicațiile pot fi filtrate la niveluri scăzute, medii sau mari.

premierul familiei Norton

Mai multe aplicații de acolo facilitează monitorizarea și gestionarea ceea ce fac copiii cu telefoanele lor. Norton Family Premier costă 49,99 dolari, dar oferă o mulțime de funcții utile, inclusiv urmărirea locației, posibilitatea de a bloca aplicații individuale și filtrarea web. Părinții pot vedea și limita când și cât timp au ecranul copiilor lor. De asemenea, funcționează pe mai multe dispozitive pentru familii cu mai multe rascale care oferă smartphone-uri. Qustodio, Net Nanny și PhoneSherriff sunt alte opțiuni solide premium.

Pentru alternative gratuite, consultați Funamo, Lock2Learn, MM Guardian și AppLock.

iOS

iPhone și iPads, spre deosebire de Android, aveți unele comenzi parentale încorporate. În setările generale ale iOS, trebuie doar să faceți clic pe Restricții și să creați o parolă. Aici puteți dezactiva aplicațiile instalate și anumite funcții. Safari, App Store, FaceTime, aplicații muzicale, Siri și achizițiile din aplicație pot fi oprite sau filtrate..

Captura de ecran iOS

De asemenea, serviciile de localizare și de socializare pot fi restricționate.

Dacă părinții doresc să poată monitoriza și gestiona utilizarea iPhone-ului cu mai multă granularitate, există o aplicație pentru asta. Netsanity, Qustodio, OurPact și Kidslox includ funcții precum curfews, cronometre, blocante de site și ascundere de aplicații.

  • Cel mai bun software de control parental

browserele

În Crom setările din browserul desktop, derulați în jos în secțiunea Persoane. Debifează „Lasă pe oricine să adauge o persoană”, astfel încât copilul tău să nu o poată ocoli cu ușurință, apoi dă clic pe „Adăugare persoană”. Puteți alege să creați o comandă rapidă pentru desktop, în special pentru ele. Selectați o pictogramă pentru ele și verificați „Controlați și vizualizați site-urile web pe care le vizitează această persoană”. Navigați la tabloul de bord al utilizatorilor supervizați la https://myaccount.google.com/people-and-sharing. Alegeți noul profil, apoi faceți clic pe Gestionați în partea dreaptă sus a cadrului Permisiuni. Aici puteți introduce anumite site-uri web pentru a bloca sau puteți permite accesarea anumitor site-uri web. Nu uitați să activați SafeSearch ca filtru general pentru copii. Dacă blocați un site la care micuțul dvs. surfer dorește acces, el sau ea îl poate solicita fără să fie nevoiți să vă solicitați față în față.

chrome adaugă utilizator supravegheat

Pentru mai multe controale granulare, o mână de extensii din magazinul Chrome ar trebui să răspundă nevoilor dumneavoastră. WebFilter Pro și Blocksi Web Filter oferă funcții precum gestionarea timpului, filtrarea Youtube, filtrarea web, listele de alb și listele negre.

Firefox nu vine cu nicio măsură de control parentală încorporată, așa că va trebui să vă bazați pe plug-in-uri terțe. FoxFilter este probabil cel mai utilizat. Sensibilitatea poate fi setată să blocheze cuvinte cheie în textul corpului sau doar în metadate, cum ar fi titlul paginii și adresa URL. Cuvinte cheie și site-uri web specifice pot fi listate negre și listate în alb, iar multe instalări sunt incluse la instalare.

ferestre

Microsoft a introdus conturile dedicate copiilor începând cu Windows 8. On Windows 10, faceți clic pe meniul de pornire și mergeți la Setări. Intrați în conturi > Familia și alți utilizatori și apăsați pe „Adăugați un membru al familiei”. În ecranul următor, alegeți „Adăugați un copil”. Poate trebuie să creați un cont de e-mail pentru ei. Introduceți un număr de telefon folosit pentru a reseta parola. Windows vă va întreba dacă doriți să lăsați Microsoft să-și orienteze copiii cu reclame sau să le trimită oferte promoționale. Dezactivați-le, deoarece sunt contraproductive pentru întreaga poziție de confidențialitate pe care încercăm să o adoptăm.

Windows 10 copil cont

Acum că aveți un cont pentru copii înființat, puteți primi rapoarte săptămânale despre activitatea lor și gestiona setările online. Puteți alege să blocați site-urile web necorespunzătoare, să adăugați site-uri proprii pe lista albă și lista neagră, să limitați aplicațiile și jocurile după rating și să setați când și cât timp poate fi folosit computerul.

S-ar putea să găsiți acest proces puțin compensator, deoarece copilul dvs. trebuie să se înregistreze cu o adresă de e-mail. Dacă este cazul, sunt disponibile și aplicații terțe. Este posibil să recunoașteți numele din listele noastre Android și iOS: Qustodio, Norton Family și SocialShield sunt toate opțiuni solide. SocialShield este deosebit de util pentru monitorizarea rețelelor de socializare, alertarea părinților asupra postărilor care conțin conținut despre sex și droguri, cereri suspecte de prieteni și mesaje care ar putea duce la o interacțiune din lumea reală.

Mac OS X

Pentru a activa controlul parental OSX, îndreptați-vă la Preferințele sistemului din meniul Apple. Faceți clic pe Control parental și adăugați un utilizator nou cu controale parentale activate. Acum, din nou pe contul de administrator, activați controale parentale pentru noul utilizator. Dacă i-ai răsfățat copilul cu propriul său Macbook, poți gestiona și controale parentale de pe un alt computer.

controale parentale în filtrarea conținutului de leopard

Pentru a seta restricții, faceți clic pe filele din partea de sus. Aplicațiile vă permit să specificați o evaluare permisă și la ce aplicații poate avea acces copilul vostru. Web vă permite să filtrați accesul la site-uri web. Oamenii restricționează interacțiunea unui copil cu alții prin aplicațiile Mail, iMessage și Game Center. Limitele de timp sunt pentru managementul timpului. Altele pot fi utilizate pentru a cenzura limbajul, pentru a bloca camera încorporată și pentru a preveni modificarea parolei.

Qustodio și Norton Family sunt, de asemenea, disponibile ca software de control parental pentru terți pentru Mac-uri.

Protecția împotriva furtului de identificare

Furtul de identitate se poate întâmpla oricui, iar copiii sunt adesea vizați, deoarece puțini oameni se gândesc să verifice rapoartele de credit ale copiilor lor. Fii unul dintre puținii care fac asta. În SUA, toți cetățenii beneficiază de un raport de credit gratuit de la fiecare dintre cele trei birouri naționale de raportare a creditului pe an, pe care le puteți obține de la AnnualCreditReport.com. Comandați o copie și verificați-o pentru orice activitate neautorizată sau suspectă.

credit de încredere

Cetățenii britanici nu au aceeași amabilitate, dar câteva agenții de raportare a creditelor oferă încercări gratuite din care puteți obține rapoarte de credit ale copiilor dvs..

Raportarea creditului începe imediat ce un copil are un cont deschis pe numele lor pentru care este necesar un control de credit. Din acel moment, ei au un punctaj de credit.

Învață-ți copiii de obiceiurile timpurii, cum ar fi verificarea minuțioasă a fiecărei achiziții pe un extras de pe cardul de credit dacă au una, și monitorizarea regulată a conturilor bancare pentru orice activitate pe care nu au autorizat-o. Spuneți-le importanța protejării numerelor lor de securitate socială (numere naționale de asigurare dacă sunteți în Regatul Unit), precum și alte numere de identificare pe permisele de conducere și cardurile de asigurare medicală. Acestea pot fi folosite pentru a comite fraude sub numele copilului dvs. și pentru a le deteriora creditul în anii următori.

Ca un nivel suplimentar de protecție, este posibil să aveți în vedere investiția într-un serviciu de protecție împotriva furtului de identitate. Aceste agenții vă supraveghează informațiile personale, cardurile de credit ale conturilor bancare și înregistrările publice pentru utilizarea necorespunzătoare. Aceștia oferă asistență ar trebui să crească discrepanțe sau să crească fraude, împreună cu planuri mari de asigurare pentru a compensa pierderile care apar ca urmare a furtului de identitate. Dacă copilul dvs. a fost anterior victimă a furtului de identitate, atunci acestea sunt mai expuse riscurilor, astfel încât aceste servicii sunt deosebit de utile.

TrustedID este singurul serviciu de protecție împotriva furtului de identificare pe care l-am revizuit cu un adevărat plan familial, dar alte agenții au de obicei opțiuni pentru înscrierea copiilor. Consultați toate recenziile noastre privind protecția împotriva furtului de identificare pentru a afla care dintre ele se potrivește cel mai bine familiei dvs..

Software de control parental

Programul de control parental poate oferi părinților instrumente mai ample și mai granulare pentru a-și gestiona comportamentul online al copiilor. Multe programe vă permit să monitorizați ce site-uri web vizitează copiii dvs. și ce aplicații folosesc. Puteți bloca anumite site-uri sau aplicații sau puteți bloca pe site-urile web care conțin anumite cuvinte cheie sau se încadrează într-o anumită categorie. Puteți chiar să specificați când copiii își pot folosi dispozitivele și cât timp.

Zeci de programe de control parental sunt disponibile, astfel că găsirea celei mai potrivite prețuri corecte poate fi o provocare. Din fericire, am avut grijă de acest lucru prin testarea extensivă a mai multor software de control parental de pe piață. Vezi aici recenziile software-ului de control parental aici.

Utilizați un VPN

Când introduceți informații private pe paginile de înregistrare și pe site-urile de cumpărături online, asigurați-vă că site-ul folosește un certificat SSL verificat. Acest lucru este indicat de obicei printr-o pictogramă de blocare și o adresă URL pre-trimisă cu HTTPS. Aceasta criptează comunicarea între browser și server. Instalați extensia HTTPS Everywhere pe browserul dvs. pentru a utiliza în mod implicit HTTPS când este disponibil.

Cu toate acestea, HTTPS nu este disponibil pentru majoritatea site-urilor web, astfel încât orice informație transmisă de pe computerul dvs. pe web nu este criptată și vizibilă de către oricine dorește să o vadă. Pentru a vă proteja mai bine pe dvs. și pe copiii dvs., investiți într-un serviciu VPN. Un VPN criptează întregul trafic de intrare și de ieșire și, de asemenea, direcționează traficul printr-un server într-o locație pe care o alegeți. Acest lucru are ca efect să facem anonimă toată activitatea dvs. de internet, ascunzând atât conținutul conexiunii dvs., cât și mascând adresa dvs. IP și locația adevărată.

Activarea VPN-ului înainte de a naviga pe web sau de a face orice altceva online este un obicei bun pentru a intra atât pentru părinți cât și pentru copii.

Atunci când vine vorba de ușurința de utilizare - chiar și ceva ce un copil mic ar putea învăța să folosească - este greu să învingă ExpressVPN. Este unul dintre cele mai rapide VPN-uri pe care le-am testat și este proiectat având în vedere începătorii. Dezavantaj, nu oferă planuri de familie, iar planurile individuale sunt relativ scumpe. Citiți recenzia noastră despre ExpressVPN.

Aplicația android Expressvpn

Pentru o opțiune mai ieftină care funcționează pentru o întreagă gospodărie de dispozitive, vă recomandăm PureVPN sau Acces la internet privat. Citiți recenziile noastre despre PureVPN și PIA. Rețineți că, dacă intenționați să utilizați VPN-ul dvs. în streaming, nu toate VPN-urile funcționează cu Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Sky Go și multe alte servicii de streaming populare..

Faceți-vă copilul anonim

În combinație cu un VPN, următoarea listă de precauții poate face copilul tău invizibil sau cel puțin mai mult o enigmă pentru internet în general..

Informații personale false

Probabil că ați petrecut o cantitate corectă de timp învățându-le copiilor cum să-și scrie numele, când este ziua lor și adresa unde locuiesc. Acum, învățați-i să mintă despre acest lucru către străini, atunci când li se cere. Folosește o zi de naștere falsă pe Facebook, dacă folosești una deloc. Un nume și un nume de mijloc sunt de preferat unuia și ultimul. Dacă nu așteptați e-mail, utilizați o adresă falsă.

Activați blocatorii de anunțuri

deconectați ss

Reclamele online nu sunt destinate doar publicității, ci sunt folosite și pentru a extrage date de la persoana care le vede. Unele sunt inofensive, dar altele sunt rău rău. Blocatoarele de reclame și extensiile anti-urmărire pot împiedica companiile de anunțuri să nu se arunce cu privirea asupra copiilor tăi. Vă recomandăm Ad Block Plus și Deconectați-vă. Deconectați chiar oferă o versiune educativă pentru copii, Deconectați copii. Unele produse antivirus includ și blocante de anunțuri.

Căutați anonim

Fie pentru teme sau curiozitate, copiii vor trebui să folosească motoarele de căutare. Google și alții vor colecta informații cu privire la fiecare utilizator pentru a crea un profil în jurul lor, care este utilizat pentru a face recomandări și anunțuri țintă. Atât dispozitivele mobile, cât și browserele desktop, puteți seta motorul de căutare implicit pe ceva mai anonim.

DuckDuckGo, StartPage și ixquick nu înregistrează adresele IP, nu folosesc cookie-uri de urmărire sau monitorizează rezultatele pe care faceți clic. StartPage și ixquick, efectiv, vă curăță datele personale înainte de a trimite interogarea de căutare către Google sau un alt motor de căutare important în numele dvs., astfel încât să obțineți aceleași rezultate fără să renunțați la nicio informație.

Vezi si: Cele mai bune motoare de căutare private

Fotografii de poliție

Acest lucru poate fi mai dificil decât pare. În funcție de vârsta copilului dvs., poate doriți să dezarhivați toate fotografiile copilului dvs. care apar online. Pe Facebook, după cum am menționat mai sus, puteți opta pentru a revizui orice fotografie cu care copilul dvs. este etichetat înainte ca eticheta să fie făcută publică prietenilor. Dar nu toate rețelele sociale au astfel de controale granulare.

Dacă copilul dvs. se află într-o echipă sau un club de sport, acest lucru poate deveni complicat. Discutați problemele cu liderii și antrenorii adulți despre etichetarea copiilor în fotografii și crearea de pagini web și grupuri Facebook private. Reguli de bază cu babysitters și colegi părinți despre postarea fotografiilor online.

La fel, spuneți-i copilului dvs. să fie respectuos și să nu eticheteze pe nimeni într-o stare sau o fotografie fără permisiunea lor.

Colectarea informațiilor pentru copii

Dacă rulați un site web, o aplicație sau chiar un grup Facebook care implică copii, este important să știți ce informații să strângeți, cum să o colectați și să o securizați și cu cine să o împărtășiți. Avem un ghid separat doar pentru asta: practici corecte pentru colectarea informațiilor de la copii.

Dincolo de siguranță

Confidențialitatea copilului nu se rezumă doar la protejarea lor împotriva prădătorilor și fraudatorilor, deși acest lucru este un motiv suficient. Dar există un impact social asupra copiilor care sunt bombardați de publicitate și de marketing declanșate de algoritmi. Copiii sunt impresionabili, iar mintea lor poate fi modelată de ceea ce văd online. Ceea ce văd pe internet este definit de ceea ce Google, Facebook, Microsoft și alte corporații care se bazează pe publicitate și colectarea în masă a datelor de dragnet vor să le vadă.

La fel, într-o epocă în care nimic nu este uitat, copiii sunt modelați și de ceea ce lasă în urmă. Într-un articol din Wall Street Journal, Julia Angwen rezumă cel mai bine:

„Nu vor avea libertatea pe care am avut-o ca copil să mă transform în mine. În liceu, de exemplu, am purtat doar roz și turcoaz. Dar, când m-am mutat prin oraș pentru liceu, mi-am schimbat complet garderoba și am purtat doar haine pre-împletite cu pantofi de penny. Nimeni nu știa despre transformarea mea, deoarece nu am lăsat nicio urmă, cu excepția câtorva fotografii prăfuite dintr-o cutie de pantofi din dulapul părinților mei. Încercați asta în epoca Facebook ”.

Internetul vă poate deschide mai mult din lume copilului dvs. decât oricărei generații anterioare lor. Dar nu ar trebui să permitem corporațiilor fără scop lucrativ să le modeleze într-o clasă de consumatori limitate la persoanele online pe care, în mod știut, le-au ajutat să creeze.

„La computer” de Lars Plougmann licențiat sub CC BY-SA 2.0
„Control parental în leopard: filtrarea conținutului” de Wesley Fryer licențiat sub CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Adblock
detector