S-a explicat disfuncția VPN

S-a explicat disfuncția VPN

Unele guverne, furnizorii de servicii Internet (ISP) și administratorii de rețea urmăresc să detecteze (și adesea să blocheze) traficul VPN din diferite motive. Funcția VPN se referă la mascând traficul VPN astfel încât nu este ușor identificat ca atare. Termenii înrudiți în literatura furnizorilor VPN includ „servere obfsproxy”, „ofuscarea traficului”, „VPN sigur” și „tehnologie de cloaking”. Dar ce înseamnă acestea cu adevărat?

În această postare, vă ajutăm să dați sens acestei terminologii confuze. Discutăm despre ce este obuscularea și de ce aveți nevoie. Vă explicăm, de asemenea, diferitele metode utilizate pentru obuscularea traficului și vă recomandăm câteva VPN-uri care o fac foarte bine.

Ce este obuscularea VPN?

Definiția dicționarului „obfuscation” este:

acțiunea de a face ceva obscur, neclar sau neinteligibil

Funcționarea VPN deghizează traficul VPN astfel încât acesta nu mai arată ca trafic VPN. În acest fel, poate fi ascuns de oricine încearcă să-l detecteze. Tehnicile de ofuscare nu schimbă traficul în sine, ci creează mai degrabă o mască care ascunde tiparele de recunoscut.

OpenVPN este protocol implicit folosit de majoritatea VPN-urilor. Securează datele criptându-le, dar adaugă și o semnătură distinctivă. Unele tehnici de detectare, în special, inspecția avansată avansată a pachetelor (discutate mai jos), pot detecta această semnătură.

Scopul funcționării VPN este de a continua să transfere datele într-o manieră sigură (criptată), dar de a ascunde natura traficului, astfel încât să poată eluda blocurile.

Schema de obstrucție VPN

Există diferite metode utilizate pentru a întuneca traficul VPN, dar implică, în general, adăugarea unui strat de criptare care deghizează traficul ca trafic regulat. Vom discuta despre acestea mai jos, dar mai întâi, vom arunca o privire asupra motivului pentru care trebuie să mascăm traficul VPN în primul rând.

De ce ai nevoie de ofuscarea VPN?

Există mai multe motive majore pentru care trebuie să ascundeți faptul că utilizați o VPN:

 1. Evitati cenzura guvernamentala
 2. Evadați blocurile de rețea
 3. Îmbunătățirea vieții private și a anonimatului
 4. Preveniți acționarea ISP

Să ne uităm la aceste detalii:

1. Evitați cenzura guvernamentală

În unele țări, precum China, Egipt, Iran, Coreea de Nord și Pakistan, guvernul restricționează puternic accesul la internet. Adesea, acestea blochează anumite site-uri web de destinație oprind traficul care călătorește pe aceste site-uri. De exemplu, în China, „Marele Firewall” cuprinde diferite metode pentru a preveni accesul utilizatorilor de site-uri și aplicații blocate precum Facebook, WhatsApp și Twitter.

  5 cele mai bune VPN-uri pentru hotspot-uri publice pentru protejarea vieții private

Pentru a ocoli aceste blocuri, mulți utilizatori utilizează un VPN. Când este conectat la o VPN, traficul utilizatorului este criptat, astfel încât conținutul să nu poată fi citit. De asemenea, un VPN trimite trafic printr-un server secundar, astfel încât inspecția traficului ar dezvălui că merge pe serverul VPN, nu pe site-ul de destinație interzis..

Desigur, guvernul chinez a prins faptul că oamenii folosesc VPN-urile pentru a ocoli blocurile. Ca răspuns, ei încercați să blocați traficul VPN. Acest lucru se poate face în mai multe moduri. De exemplu, dacă serverul VPN este cunoscut de guvern, acestea pot bloca pur și simplu traficul care merge către serverul respectiv. Acest lucru se întâmplă frecvent, chiar și în topul VPN-urilor, motiv pentru care furnizorii trebuie să rămână în picioare și să fie gata să trimită trafic prin diferite servere care nu sunt cunoscute de guvern.

O altă metodă folosită pentru a bloca traficul VPN este de a bloca portul prin care traficul OpenVPN intră de obicei (port 1194). Trimiterea traficului OpenVPN printr-un alt port poate ocoli uneori acest tip de blocare.

Metodele de blocare mai avansate implică detectarea naturii traficului în sine. Deep Packet Inspection (DPI) poate detecta semnătura unică pe care o poartă OpenVPN. Dacă se detectează trafic VPN, acesta este blocat. Aici intervine disfuncția. Deghizând traficul VPN ca altceva, unele VPN reușesc să ocolească metodele DPI avansate..

2. Evadați blocurile de rețea

Dacă utilizați un VPN în birou sau școală pentru a ocoli blocurile, este posibil să nu funcționeze întotdeauna. Unii administratori de rețea pun în aplicare metode pentru a detecta traficul VPN. Obfuscția va ajuta eludează aceste măsuri de detectare și blocări ocolitoare la fel de normal.

3. Îmbunătățirea vieții private și anonimatului

Majoritatea metodelor de ofuscare servesc ca un strat suplimentar de securitate, confidențialitate și anonimat pentru datele dvs. Cu un strat suplimentar de criptare, este dificil pentru orice amatori să detecteze că utilizați o VPN. Aceasta include ISP-ul dvs., agențiile guvernamentale și infractorii cibernetici.

Fie că sunteți pur și simplu conștienți de securitate și doriți să mențineți hackerii în libertate, fie că sunteți un jurnalist sau un activist care caută un plus de confidențialitate online, ofensarea poate ajuta.

  5 cele mai bune VPN-uri pentru NBC, astfel încât să le puteți urmări în străinătate (în afara SUA)

4. Preveniți acționarea ISP

Multe ISP-uri vă accelerează viteza de internet dacă văd că transmiteți, descărcați sau vizitați anumite site-uri web. Un VPN ar trebui să împiedice acest lucru să se întâmple, deoarece ISP-ul dvs. nu mai poate vedea conținutul sau destinația traficului dvs..

Cu toate acestea, ISP-ul dvs. poate detecta faptul că utilizați un VPN, iar unii utilizatori raportează că ISP-urile lor se ridică la traficul VPN. Deși este mai probabil ca încetinirile să se datoreze VPN în sine (criptarea încetinește conexiunile), este plauzibil că unele ISP-uri ar putea accelera în mod indiscriminat traficul VPN. Dacă acest lucru este cazul, atunci obuscarea ar trebui să ajute la prevenirea acestei practici.

Vezi si: Cum să opriți acționarea ISP cu un VPN

Cum funcționează disfuncția VPN?

Când citiți despre caracteristicile diferitelor VPN-uri, puteți găsi termeni legați de disfuncția VPN. Există o mulțime de „cuvinte cheie” legate de acest subiect, dar multe dintre ele înseamnă aproximativ același lucru. Unele exemple sunt „VPN sigiliu” sau „modul furtiv”, „tehnologie de confecționare” și „servere oftalmate”. Toate acestea înseamnă că VPN utilizează unele metode de ofuscă pentru a vă deghiza traficul când utilizați setările corespunzătoare. Unii furnizori vin cu nume noi pentru metodele lor de ofuscare, de exemplu, „Modul NoBorders” al lui Surfshark și „Protocolul Chameleon” al VyprVPN.

Deci ce fac de fapt traficul dvs. VPN? Mai jos sunt prezentate câteva dintre metodele pe care furnizorii VPN le pot folosi pentru ofuscarea. Rețineți că pentru a funcționa orice tip de ofuscare, atât clientul cât și serverul trebuie să fie configurate pentru a-l utiliza. De exemplu, Obfsproxy trebuie configurat atât pe aplicația VPN, cât și pe server pentru a funcționa.

Obfsproxy

Informații despre obfsproxy.

Obfsproxy este un subproiect al proiectului Tor (responsabil pentru browserul Tor anonim). Acesta a fost creat ca răspuns la blocarea traficului Tor în unele țări, cum ar fi China. Obfuscează traficul Tor astfel încât să nu mai fie recunoscut. Deși Obfsproxy a fost dezvoltat pentru a fi folosit cu Tor, acesta poate fi folosit și cu OpenVPN.

Obfsproxy rulează diverse transporturi conectabile care funcționează în moduri diferite pentru a ascunde traficul OpenVPN. transportul conectabil folosit depinde de tipul de bloc care este ocolit. În prezent, cel mai obișnuit transport conectabil folosit pentru traficul OpenVPN este obfs4, care funcționează prin înfășurarea traficului pentru a face să pară, în esență, ca nimic.

  Cum să vizionezi Univision online în străinătate (în afara SUA) cu un VPN

Stunnel

Stunnel este un software open-source care maschează traficul OpenVPN ca trafic TLS / SSL. TLS / SSL este un tip de criptare utilizat de HTTPS. Traficul VPN este traversat printr-un tunel TLS / SSL, adăugând un alt strat de criptare și făcându-l să apară oricărui amator că este traficul HTTPS obișnuit.

Scramble OpenVPN XOR

Informații despre OpenVPN XOR Scramble.

Scramble OpenVPN XOR folosește cifrul XOR pentru a deghiza traficul OpenVPN. Acesta este un cifru simplu care implică înlocuirea valorii fiecărui bit de date cu o altă valoare. Acest lucru este suficient pentru a vă asigura că unele metode DPI pot nu mai detectează semnătura OpenVPN. Cu toate acestea, simplitatea XOR înseamnă că nu este întotdeauna eficientă împotriva blocurilor guvernamentale.

Este demn de remarcat faptul că XOR a câștigat notorietate ca instrument popular utilizat de dezvoltatorii de malware pentru a-și ascunde codul de detectare.

Cele mai bune VPN-uri care oferă ofuscă

În timp ce multe VPN pretind că oferă metode de obusculare superioare, multe dintre ele nu lucrează pentru a ocoli blocurile guvernamentale. Și dintre cei care funcționează, există o mulțime de variații în calitatea serviciului în ceea ce privește factori precum viteza, securitatea și asistența. Mai jos este prezentată cele mai bune VPN-uri de pe piață, care oferă oftalmologie.

Cele mai bune VPN-uri cu ofuscă:

 1. ExpressVPN: ExpressVPN este un VPN extrem de rapid și de încredere, cunoscut pentru capacitatea sa de a ocoli restricțiile din China și alte țări în care se impun blocuri. Este ușor de început, chiar și în China, fără a fi necesară o configurație specială. ExpressVPN vine cu o garanție de returnare a banilor fără riscuri de 30 de zile.
 2. NordVPN: NordVPN este un furnizor de buget de top care face posibilă ocolirea blocurilor VPN din China. Pur și simplu conectați-vă la unul dintre numeroasele servere oftalmate și veți fi bine să mergeți.
 3. Scutul hotspot: Acest VPN este capabil să eludeze măsurile de detectare și să vă permită accesul la web gratuit. Are viteze foarte rapide și folosește un protocol proprietar „Catapult Hydra” pentru a vă transporta traficul în siguranță și discret.
 4. Surfshark: Surfshark este excelent pentru deblocare și vă permite să conectați un număr nelimitat de dispozitive. Oferă o caracteristică avansată de setări numită modul NoBorders, care îți ofuscă traficul VPN atunci când este activat.
 5. VyprVPN: VyprVPN oferă un serviciu rapid și fiabil. Trecerea la protocolul său proprietar Chameleon vă ajută să evitați detectarea.
 6. PrivateVPN: Acesta este un alt VPN rapid, cu abilități excelente de deblocare. Puteți utiliza software-ul în modul „Stealth VPN” pentru a vă descuraja traficul.

Pentru informații despre modul de ajustare a setărilor din aceste aplicații VPN pentru a activa disfuncționalitatea, puteți consulta postarea noastră despre modul în care VPN-ul dvs. poate fi nedetectabil și blocuri de bypass..

About the author

Comments

 1. utilizată de guverne este inspecția avansată a pachetelor, care poate detecta semnătura distinctivă a protocolului OpenVPN. Prin urmare, este important să utilizați o tehnică de ofuscare pentru a ascunde traficul VPN și a evita blocarea acestuia.

  2. Evadați blocurile de rețea

  În unele rețele, cum ar fi cele din școli, birouri sau hoteluri, administratorii de rețea pot bloca anumite site-uri web sau aplicații. De asemenea, pot bloca traficul VPN pentru a împiedica utilizatorii să acceseze site-uri web sau aplicații blocate. Prin utilizarea unei tehnici de ofuscare, traficul VPN poate fi ascuns și poate fi utilizat pentru a evita blocarea rețelei.

  3. Îmbunătățirea vieții private și anonimatului

  Utilizarea unei VPN poate îmbunătăți viața privată și anonimatul utilizatorului. Prin criptarea traficului, utilizatorul poate fi sigur că datele sale sunt protejate și nu pot fi interceptate de terți. De asemenea, utilizarea unei tehnici de ofuscare poate ascunde faptul că utilizatorul utilizează o VPN, ceea ce poate îmbunătăți anonimatul acestuia.

  4. Preveniți acționarea ISP

  Un furnizor de servicii Internet (ISP) poate încerca să limiteze traficul VPN pentru a împiedica utilizatorii să utilizeze servicii de streaming sau descărcare de fișiere. Prin utilizarea unei tehnici de ofuscare, traficul VPN poate fi ascuns și poate fi utilizat pentru a evita limitarea traficului de către ISP.

  Cum funcționează disfuncția VPN?

  Există diferite metode utilizate pentru a întuneca traficul VPN. Cele mai comune metode includ obfsproxy, stunnel și Scramble OpenVPN XOR.

  Obfsproxy

  Obfsproxy este o tehnică de ofuscare care adaugă un strat suplimentar de criptare la traficul VPN. Acest strat de criptare face ca traficul să arate ca trafic regulat, ceea ce îl face mai dificil de detectat și blocat.

  Stunnel

  Stunnel este o altă tehnică de ofuscare care adaugă un strat suplimentar de criptare la traficul VPN. Acest strat de criptare face ca traficul să arate ca trafic SSL, ceea ce îl face mai dificil de detectat și blocat.

  Scramble OpenVPN XOR

  Scramble OpenVPN XOR este o tehnică de ofuscare care adaugă un strat suplimentar de criptare la traficul VPN. Acest strat de criptare face ca traficul să arate ca trafic XOR, ceea ce îl face mai dificil de detectat și blocat.

  Cele mai bune VPN-uri care oferă ofuscă

  Există multe VPN-uri care oferă tehnici de ofuscare pentru a ascunde traficul VPN. Unele dintre cele mai bune VPN-uri care oferă ofuscă includ ExpressVPN, NordVPN, Surfshark, PrivateVPN și VyprVPN. Aceste VPN-uri oferă diferite tehnici de ofuscare, cum ar fi obfsproxy, stunnel și Scramble OpenVPN XOR, pentru a ascunde traficul VPN și a evita blocarea acestuia.

Comments are closed.