TVAddons se întoarce pe fondul unei bătălii legale. Iată ce urmează (INTERVIU)

tvaddons.co

Oprirea TVAddons, care a operat cel mai popular depozit Kodi din lume pentru suplimente terțe cu peste 40 de milioane de utilizatori activi unici, a inițiat o schimbare uriașă în comunitatea Kodi. Multe suplimente și depozite închise magazin. Alții s-au ridicat să-și ia locul. În doar două luni de când TVAddons a ieșit offline, utilizatorii Kodi au fost nevoiți să revizuiască modul în care transmit conținutul.

Acum TVAddons s-a întors, de această dată cu ochii spre conținutul licențiat legal. Dar, din cauza luptei în instanță aflată în curs de desfășurare între fondatorul site-ului și cine este cel al gigantilor telecom din Canada, TVAddons a trebuit să înceapă de la zero. Încorporat în procesul de apel, toate domeniile web originale și conturile de social media ale TVAddon au fost confiscate de o firmă de avocatură. Asta înseamnă că trebuie să-și croiască calea de rezervă a clasamentului de căutare și să încerce să migreze adepții către noi conturi Facebook și Twitter.

„Datorită faptului că ne-am pierdut temporar numele de domeniu inițial, acum ne-am blocat reconstruirea clasamentului motorului de căutare de la zero”, a declarat Comparitech un reprezentant al TVAddons, care a cerut să nu fie numit. „De asemenea, nu avem nicio modalitate de a contacta majoritatea utilizatorilor noștri pentru a le informa ce se întâmplă, deoarece nu am solicitat niciodată înregistrarea pentru instalarea suplimentară.”

Cu toate că șansele lui Adam Lackman arată a fi promițătoare în instanță, el a acumulat deja peste 100.000 de dolari în cheltuieli legale, iar această cifră nu va fi decât să crească. Echipa solicită donații pentru a-și susține cazul, ceea ce ar putea stabili un precedent de anvergură pentru streaming online în Canada și nu numai.

„Mai presus de cerințele noastre legale”

În centrul dezbaterii inițiale în instanță se află dacă este sau nu ilegal să se ofere acces la servicii care leagă materiale piratate, protejate de drepturi de autor. TVAddons spune că nu a găzduit niciodată sau s-a conectat direct la niciun astfel de material, dar depozitul Fusion nu a adăugat suplimente care conțineau astfel de legături. În ciuda celor două grade de separare între TVAddons și materialul piratat - și faptul că mai puțin de un procent din suplimentele din depozit au fost considerate „încălcătoare” - un judecător a emis un ordin invaziv Anton Piller care a dus la confiscarea lui Lackman proprietate digitală, inclusiv nume de domeniu și conturi de social media. Un alt judecător a hotărât ilegal ordinul Anton Piller, dar această hotărâre a fost atacată. Până la apelul în justiție, legalitatea depozitelor precum Fusion rămâne în limbo, iar domeniile și conturile TVAddons sunt în continuare deținute de un terț în numele instanței.

„Conținutul nelegitim este încărcat pe YouTube tot timpul, dar nu sunt dați în judecată. Aceștia primesc o notificare despre încălcarea de către titularul drepturilor și o elimină ”, spune TVAddons. „Am respectat întotdeauna pe deplin avizele de retragere și nu am primit niciunul în cazul reclamanților canadieni.”

Se preconizează că apelul va începe în următoarele opt până la 14 luni. TVAddons spune că până la audierea apelului, acesta va merge „mai presus de cerințele noastre legale” pentru a se asigura că licențele de conținut pot fi verificate cu ușurință pentru toate suplimentele din depozitul său.

„Practic, dacă nu putem verifica licența la prima vedere, nu o vom permite deocamdată. Acest lucru reprezintă, cu siguranță, limitări ale dezvoltării și creativității legitime, ceea ce suge ”, spune reprezentantul. „Drept urmare, multe suplimente legitime pot fi interzise în mod greșit, nu există într-adevăr o bază de date centrală a drepturilor de autor pe care să o putem consulta, deci este dificil.”

Mulți din comunitatea Kodi sunt sceptici dacă un depozit care conține doar suplimente legale va fi chiar atractiv pentru marea majoritate a utilizatorilor. Aceste preocupări sunt adăugate de depozitele rivale și de instalatori, cum ar fi Ares Wizard, care încă conțin suplimente „care încalcă” și încearcă să valorifice căderea Fusion și Indigo. În ciuda acestui fapt, TVAddons pare încrezător că își va revendica tronul.

„Oamenii ne vor privi întotdeauna ca cea mai fiabilă sursă de informații Kodi prietenoase pentru noi și suplimente neoficiale”, explică reprezentantul TVAddons. „Nu trebuie să concurăm cu nimeni. Vom inova. ”

TVAddons a rămas neclintit în legătură cu ceea ce ar putea fi aceste inovații, spunând doar: „Avem deja o mulțime de aditivi legitime în depozitul nostru comunitar și avem câteva lucruri foarte inovatoare și revoluționare.”

Comparitech a întrebat dacă crede că Ares se va confrunta și cu probleme legale.

„Lucruri diferite, dar bazându-ne pe conținutul site-ului lor și pe faptul că folosesc Google Adsense, presupun că vor avea probleme în viitor”, spune el. "ADDONS TV a respectat întotdeauna legea și a luat precauții majore pentru a asigura confidențialitatea și securitatea, nu pot spune asta pentru alte site-uri."

Purtătorul de cuvânt spune că TVAddons nu a vorbit niciodată despre „încălcarea” suplimentelor, ci despre completările Kodi în general. Când a fost apăsat dacă membrii echipei TVAddons au lucrat la Exodus, unul dintre cele mai populare suplimente contravenționale, a refuzat să comenteze „din cauza procedurii legale actuale”.

„Majoritatea acestor persoane sunt dezinformate”

O altă îngrijorare care a apărut alături de învierea TVAddons este dacă site-ul și serviciile sale sunt sau nu sigure. Utilizatorii de pe reddit și rețelele de socializare și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că noul TVAddons ar putea fi un fel de hota. Unii speculează că utilizatorii ar putea fi victime ale furtului de date de către firma de avocatură canadiană numită de instanță care deține domeniul inițial.

TVAddons neagă în totalitate aceste zvonuri, afirmând: „Majoritatea acestor persoane sunt dezinformate. Domeniile TV ADDONS nu sunt deținute de nimeni, cu excepția ADDONS TV. Acestea sunt deținute de un terț în numele instanței până la audierea apelului reclamanților. Apelurile sunt foarte greu de câștigat, dar chiar dacă pierdem, nu înseamnă că acele companii vor avea vreodată acces la domeniile noastre. Pierderea unui proces nu înseamnă că un site web trebuie închis definitiv, o mulțime de site-uri web sunt trimise în judecată zilnic, primesc amenzi și asta este. ”

TVAddons bănuiește că afirmația că lucrează cu oponenții săi în instanță pentru a crea un fel de miere este perpetuată de concurenți.

„Zvonurile răspândite provin în mare parte de la entități care au avut întotdeauna un interes în eșecul TV ADDONS, astfel încât aceștia ar putea profita de la dispariția noastră, făcând bani din utilizatorii neprosperați care caută o soluție TV rapidă.”

„Doar pentru că vedeți un tip pe o barcă nu înseamnă că îl deține”

TVAddons solicită membrilor comunității să doneze bani pentru a ajuta la plata onorariilor legale ale lui Lackman. Cererea de fonduri a apărut în același timp în care o fotografie cu Lackman pe o barcă a rotund pe mai multe bloguri. Având în vedere că optica este totul, unii s-au întrebat dacă Lackman are nevoie într-adevăr de bani și dacă lupta legală este un efort demn.

adam_lackman

„Doar pentru că vezi un tip pe o barcă, nu înseamnă că deține. Oare oamenii ar fi preferat să-și facă debutul pe internet arătând ca o persoană fără adăpost? Nimeni nu cerșește banii nimănui, de fapt, chiar dacă obiectivul nostru de donație de 250 de dolari este îndeplinit, tot nu va acoperi integral cheltuielile noastre legale ”, a spus TVAddons. „Nimeni nu roagă pe nimeni bani. Dacă oamenii vor să ne vadă că prevalează, pot dona. Dacă oamenii apreciază anii de serviciu pe care i-am furnizat gratuit, pot dona. Dacă oamenii doresc să vadă companii mari responsabile pentru încălcarea legii și a drepturilor fondatorului nostru, pot dona. "

În trecut, TVAddons a câștigat bani din link-urile de afiliere localizate pe două postări de blog, care au fost legate frecvent și proeminent din alte pagini: o listă de VPN-uri recomandate și o listă de dispozitive care rulează Kodi. Aceste postări au fost republicate pe noul site, însă TVAddons explică că „nu a fost niciodată condusă ca o afacere, câștigul financiar nu a fost niciodată pus înaintea experienței utilizatorului, iar utilizatorii nu au fost niciodată presionați să plătească pentru nimic”.

Site-ul din domeniul anterior a prezentat și butoane de donație din bara laterală.

Conform documentelor judecătorești, TVAddons a fost principala sursă de venit a lui Lackman, iar tăierea de la el a fost o modalitate nedemânată de a-l împiedica să monteze o apărare suficientă.

Lackman a numit numele?

Rapoartele interogatoriilor de stat i-au prezentat lui Lackman o listă cu 30 de nume de persoane care ar putea opera servicii sau site-uri similare cu TVAddons. I s-a cerut să furnizeze informații despre acei oameni. Mulți din comunitatea Kodi și-au exprimat îngrijorarea că Lackman ar putea să aibă „nume numite” ca urmare. Dar contactul nostru de la TVAddons spune că acest lucru nu este adevărat.

„Ieri doar râdeam despre modul în care oamenii care nu pot citi s-au răspândit dezinformarea. Nicăieri nu spune că domnul Lackman a renunțat la nume ”, spune el. „El a fost cel mai mare avocat al vieții private în comunitatea noastră. Nu și-ar fi permis niciodată să știe identitățile nimănui din comunitate, inclusiv pe cele ale membrilor echipei noastre. Fără să știe identitățile cuiva, cum ar putea el să renunțe la cineva? ”

Un impact mai larg

Soarta lui Lackman și TVAddons ar putea stabili un precedent pentru serviciile de streaming neoficiale atât pe Kodi, cât și pe off pentru anii următori. Însă TVAddons a fost sceptic că cauza judecătorească a avut un efect major asupra streamingului în general.

„Nu cred că a avut impact asupra dezbaterii cu privire la streamingul online, însă cred că a deschis ochii publicului asupra faptului că marile corporații nu țin cont de lege atunci când este în interesul lor”, a spus reprezentantul. „Au reușit să manipuleze sistemul juridic pentru a-și atinge obiectivul de a distruge site-ul nostru web, chiar dacă instanța a dispus deja ca toate domeniile noastre să fie returnate la noi și că au încălcat drepturile fondatorului nostru.”

El a proclamat cu mândrie: „TVADDONS a construit comunitatea addon Kodi de la nimic, când am început să nu existe un singur rezultat al căutării pe Google pentru nimic legat de addon-ul XBMC.”

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 59 =

Adblock
detector