Un ghid pentru monitorizarea angajaților și confidențialitatea locului de muncă

Un set de camere CCTV pentru monitorizarea angajaților.

Ați avut vreodată senzația că sunteți urmăriți la serviciu? Realitatea pentru majoritatea angajaților este că probabil așa sunt. Odată cu tehnologia de monitorizare a angajaților din ce în ce mai avansată și mai accesibilă, tot mai multe companii folosesc o multitudine de produse pentru a urmări fiecare mișcare a angajaților lor. Deși totul sună puțin ascuns, în realitate, monitorizarea angajaților într-o formă sau alta este acceptabilă și într-adevăr așteptată în majoritatea circumstanțelor.

Există numeroase motive pentru care angajatorii doresc să păstreze filele, inclusiv îmbunătățirea siguranței angajaților, creșterea productivității și păstrarea secretelor comerciale. Mai mult, produsele de monitorizare ale angajaților vrăjesc afaceri mari. Drept urmare, angajatorii sunt convinși de producătorii de software și hardware de monitorizare că au nevoie să păstreze o privire mai atentă asupra angajaților lor.

Deci, ce înseamnă asta pentru confidențialitatea angajaților și drepturile lor de bază? Există două fațete majore ale monitorizării angajaților. Pe de o parte, angajatorii trebuie să se asigure că respectă reglementările în vigoare. Pe de altă parte, lucrătorii trebuie să știe ce trebuie să fie atenți și care sunt drepturile lor în diverse circumstanțe.

După cum am menționat, în această industrie, ca în multe altele, tehnologia și disponibilitatea ei răspândită avansează rapid. Ca atare, rămân zone cenușii atunci când vine vorba de guvernarea sa. Prin urmare, multe cazuri de confidențialitate a angajaților ajung în instanțe, judecătorii fiind nevoiți să ia decizii pe baza legilor, regulamentelor și precedentelor disponibile.

Din acest motiv, este recomandabil atât angajatorilor, cât și angajaților să facă greșeli în ceea ce privește monitorizarea. Aceasta ar însemna angajatorii să evite întreprinderea acțiunilor pentru care legile nu sunt clare, cum ar fi urmărirea în afara angajaților. Și pentru angajați, ar însemna presupunerea că majoritatea activităților lor în timpul programului de lucru, în special în timp ce sunt online, sunt monitorizate.

În timp ce angajații pot părea că intimitatea lor este invadată, angajatorii se află adesea în drepturile lor de a depune o încercare mai mare decât ai putea crede. În această postare, vom analiza principalele forme de monitorizare a angajaților și ce se poate aștepta în SUA, Canada, Marea Britanie și Australia.

Verificări de fond

Verificările de fond nu sunt cu siguranță nimic nou și au fost folosite de mult timp de către angajatori în timpul procesului de angajare. Deși se poate simți ca și cum intimitatea este invadată, majoritatea solicitanților înțeleg că este un caz de diligență adecvată. De fapt, în unele cazuri, angajatorii pot fi amendați pentru că nu efectuează anumite verificări.

Am abordat în detaliu subiectul verificărilor de fond într-o postare recentă, dar vom rezuma punctele majore pentru fiecare țară de mai jos.

NE

După cum este detaliat în postarea menționată mai sus, este legal ca angajatorii din SUA să obțină aproape orice informație despre un solicitant sau angajat. Excepția notabilă este informația genetică. Cu toate acestea, chiar dacă orice alte informații pot fi obținute, cum ar fi fișele medicale, registrele de conducere și scorurile de credit, nu toate acestea pot fi utilizate efectiv de către angajator pentru a refuza solicitantului un loc de muncă.

De exemplu, înregistrările de arestare nu pot fi utilizate împotriva cuiva, deoarece acestea nu implică o condamnare. Alte excepții sunt statutul de rasă și angajare. Mai mult, există și tipuri de informații care pot fi obținute și utilizate, dar cu limitări semnificative. Înregistrările medicale pot fi utilizate în cazuri rare, precum și depunerea falimentului și istoricul trecut al angajării.

Canada

În Canada, legile federale guvernează ocuparea forței de muncă. Cu toate acestea, fiecare provincie are și propriile legi. Ca atare, angajatorii trebuie să consulte regulile provinciale individuale pentru sfaturi despre complicațiile ce este permis, așa cum este prezentat în articolul de mai sus.

În general, legile canadiei vizează protejarea vieții private a solicitantului sau a angajatului și, în majoritatea provinciilor, trebuie acordat acordul pentru ca controalele să aibă loc. Cu toate acestea, angajatorii pot accesa în continuare o mulțime de informații, inclusiv istoricul financiar, istoricul penal, educația, registrul de conducere și prezența online și socială.

Regatul Unit

Marea Britanie ia o poziție foarte definitivă asupra verificărilor de fond, mai ales când vine vorba de eligibilitatea de a lucra în Marea Britanie. De fapt, angajatorii pot fi amendați până la 20.000 lire sterline (aproximativ 26.500 USD) pentru că nu efectuează acest control special. Site-ul gov.uk prevede, de asemenea, că puteți efectua verificări penale pentru roluri în anumite domenii, cum ar fi asistența medicală și îngrijirea copiilor.

În plus, controalele de sănătate pot fi solicitate numai în anumite cazuri: dacă este o cerință legală (de exemplu, teste oculare pentru șoferii de vehicule comerciale); sau dacă este o cerință de muncă (de exemplu, asigurătorii au nevoie de antecedente medicale). De asemenea, site-ul web reiterează că regulile de protecție a datelor trebuie respectate la manipularea informațiilor solicitantului.

Australia

Ghidul regional Corrs pentru verificările de fond explică ce constituie o practică normală în Australia. Acestea acoperă de obicei educația, ocuparea forței de muncă anterioare, fișele medicale sau medicale, cazierele judiciare și activitatea online și social media. Lucruri precum apartenența la uniune și punctele de vedere politice nu pot fi utilizate în general pentru a informa deciziile de angajare din cauza legislației anti-discriminare.

Verificările de fond sunt supuse Legii privind confidențialitatea din 1988, astfel încât angajații trebuie informați despre modul în care vor fi colectate informațiile. De asemenea, aceștia trebuie să consimtă la colectarea de „informații sensibile” și să li se permită accesul la informațiile colectate la cerere.

Calculatoare, telefoane și dispozitive mobile

Cu excepția cazului în care un loc de muncă este pur fizic, atunci mulți lucrători își vor petrece o parte sau tot timpul folosind un computer desktop sau laptop sau un dispozitiv mobil. Desigur, mai mult decât doar sarcini de lucru pot fi efectuate folosind aceste sisteme. Indiferent dacă o permite sau nu o companie, este adesea ușor de utilizat pentru activități personale, cum ar fi e-mail, mesagerie și navigare web.

Deoarece toate aceste funcții sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit pentru sarcini legate de muncă, nu este ca și cum pot fi pur și simplu dezactivate sau blocate pentru a preveni utilizarea personală. Astfel rezultă un câmp minier de probleme potențiale pentru angajatori și angajați.

În timp ce angajații consideră că ar trebui să poată menține un anumit grad de confidențialitate, angajatorii trebuie să își protejeze interesele. Ei vor să știe dacă cineva pierde timpul și resursele companiei, se comportă într-o manieră necorespunzătoare, dezvăluie secretele companiei sau chiar comite o infracțiune, printre altele.

Într-adevăr, legile din majoritatea țărilor se orientează puternic către angajator care are drepturi semnificative atunci când vine vorba de monitorizare, mai ales când vine vorba de computere și dispozitive furnizate de companie. Cu toate acestea, acestea variază de la o țară la alta, dictând ce poate fi monitorizat exact și cum poate fi realizat. Iată ce vă puteți aștepta în funcție de locul în care se află compania.

  VERIFICARE: defectul de securitate Bluetooth permite hackerilor să deturne boxe

NE

În SUA, așa cum se întâmplă în celelalte țări pe care le acoperim, angajatorii sunt în drepturile lor de a monitoriza toate activitățile care se desfășoară pe un dispozitiv deținut de companie. Aceasta include computere desktop, laptopuri, telefoane mobile, pagere și tablete. Întrucât dispozitivul este proprietatea companiei, acest lucru se aplică nu numai la locul de muncă, ci și atunci când dispozitivul este dus acasă sau în altă parte. Înseamnă, de asemenea, că pot monitoriza activitatea pe astfel de dispozitive în timpul orelor de lucru.

Când vine vorba de e-mail, angajații presupun adesea că doar e-mailul lor de lucru este monitorizat. Cu toate acestea, dacă accesează e-mailuri personale de pe un dispozitiv al companiei, acest lucru ar putea fi observat și el. Același lucru este valabil pentru orice alte forme de comunicare, cum ar fi aplicațiile de mesagerie, precum și navigarea pe web, inclusiv timpul petrecut pe site-urile de socializare.

Exact ce aplicații sunt monitorizate și cât de multe informații sunt colectate depinde de software-ul utilizat. De exemplu, în loc să monitorizeze un dispozitiv întreg, un angajator poate dori doar să vizualizeze utilizarea e-mailului. În cadrul acestora, acestea pot colecta doar informații precum destinatarul, subiectul și ora / data sau pot dori, de asemenea, să vizualizeze conținutul real al e-mailurilor..

Excepția majoră aici sunt apelurile telefonice reale. Conform legii federale, audio poate fi înregistrat și ascultat doar dacă una dintre părți este de acord. Multe, dar nu toate statele extind această regulă la conversațiile în persoană.

Deci, care sunt avertismentele pentru acest tip de monitorizare? Legile variază oarecum între state, dar, în general, pentru a greși din prudență, angajatorii ar trebui să informeze întotdeauna angajații că sunt monitorizați. Aceasta ar putea fi sub forma unei politici de confidențialitate furnizate la închiriere sau într-un e-mail în cazul unei modificări a politicii. De asemenea, dispozitivele pot fi împodobite cu semnalizare care indică faptul că activitatea va fi monitorizată.

Un domeniu în care apar probleme angajaților este atunci când utilizează dispozitive personale pentru muncă. Multe companii implementează o politică BYOD Your Own Device (BYOD). Cu toate acestea, atunci când utilizați propriul dispozitiv în lucru și vă conectați la rețeaua corporativă, este posibil să deschideți toată activitatea personală pe dispozitivul respectiv pentru examinare. Acest lucru poate fi valabil și pentru orice alte dispozitive personale utilizate în timpul lucrului. Chiar dacă nu sunt utilizate pentru muncă, dacă sunt conectate, de exemplu, la rețeaua wifi a companiei, aceasta ar putea fi considerată proprietatea companiei.

Pentru angajații care doresc să mențină confidențialitatea, cel mai bine ar fi să utilizeze dispozitive separate pentru muncă și utilizare personală și să evite conectarea dispozitivelor personale la rețeaua wifi a companiei..

Canada

Oficiul Comisariatului pentru Confidențialitate din Canada (OPCC) oferă angajatorilor sfaturi cu privire la monitorizarea angajaților. Aceasta acoperă lucruri precum înregistrarea video și audio și monitorizarea navigării web, e-mail și apăsări de taste. Sfaturile lor pentru angajatori sunt următoarele:

 • „Angajatorul ar trebui să spună ce informații personale colectează de la angajați, de ce le colectează și ce face cu acesta. Colectarea, utilizarea sau dezvăluirea informațiilor personale ar trebui să se facă în mod normal numai cu cunoștințele și consimțământul angajaților.
 • Angajatorul ar trebui să colecteze numai informațiile personale necesare pentru scopul declarat, și să le colecteze prin mijloace corecte și legale.
 • Angajatorul ar trebui, în mod normal, să utilizeze sau să dezvăluie informații personale numai în scopurile pentru care le-a colectat și să le păstreze numai atât timp cât este necesar în aceste scopuri, cu excepția cazului în care are acordul angajatului de a face altceva cu acesta sau este obligat legal să folosiți sau dezvăluiți-o în alte scopuri.
 • Informațiile personale ale angajaților trebuie să fie corecte, complete și actualizate.
 • Angajații ar trebui să poată accesa informațiile lor personale și să poată contesta exactitatea și completitudinea acestora. ”

Continuă să reitereze importanța stabilirii politicilor și așteptărilor clare, precum și a menținerii la minimum a monitorizării.

Regatul Unit

În Marea Britanie, potrivit site-ului gov.uk, personalul trebuie informat dacă este monitorizat, de exemplu prin e-mail. Aceasta include utilizarea CCTV, păstrarea înregistrărilor de apeluri telefonice, înregistrarea de e-mail sau utilizarea internetului și căutarea stațiilor de lucru. Cu toate acestea, există cazuri în care puteți monitoriza personalul fără cunoștința lor, cum ar fi dacă credeți că încalcă legea:

„Monitorizarea personalului fără cunoștința lor

Puteți monitoriza personalul fără să știe dacă:

 • bănuiești că încalcă legea
 • Lăsându-le la cunoștință despre asta ar fi greu de detectat crima

Faceți acest lucru numai ca parte a unei investigații specifice și opriți-vă când ancheta va fi încheiată. “

Legile privind protecția datelor din Regatul Unit stabilesc reguli despre cum și când trebuie efectuată monitorizarea. Ca atare, angajatorii ar trebui:

 • Aveți un motiv întemeiat și puteți explica avantajele angajaților de monitorizare
 • Efectuați o evaluare a impactului pentru a determina orice impact negativ poate avea monitorizarea
 • Luați în considerare alternativele înainte de a sări, trebuie luate în considerare opțiunile alternative
 • Informarea angajaților (cu unele excepții)

În timp ce angajatorii ar trebui să informeze angajații, ei nu au nevoie de acordul lor, așa cum este prezentat în site-ul Web Advice Citizens. Atâta timp cât au încercat să informeze angajații cu privire la monitorizare, cum se raportează la aceasta afacere, iar echipamentul monitorizat este furnizat parțial sau integral de către companie, atunci aceștia au aproape domnia gratuită cu privire la ceea ce privesc..

O hotărâre recentă a Curții Europene a Drepturilor Omului a hotărât în ​​favoarea unui angajat care a fost concediat pentru trimiterea de mesaje private prin Yahoo Messenger pe un dispozitiv deținut de companie. Decizia a anulat o hotărâre anterioară în favoarea angajatorului și a declarat că angajatorul a încălcat dreptul angajatului la confidențialitate, spionând mesajele sale fără notificare prealabilă. Acest lucru stabilește un precedent pentru cazuri similare viitoare în Europa.

Vezi si: Puteți angajatorul să citiți e-mailurile dvs.?

Australia

Când vine vorba de Australia, regulile diferă pentru anumite state. Legea privind supravegherea locurilor de muncă din Noua Țara Galilor de Sud și Legea privind confidențialitatea din 2011 privind teritoriul capitalului australian protejează lucrătorii, stipulând că angajaților trebuie să li se acorde o notificare de cel puțin 14 zile de la începerea monitorizării. Cu toate acestea, în restul țării, regulile sunt mult mai slabe. În timp ce legea privind confidențialitatea din 1988 prevede că angajații ar trebui să fie anunțați cu privire la înregistrările lor, este puțin neplăcut dacă e-mailul lor poate fi monitorizat fără notificare. Mai mult decât atât, nu mai rămân foarte multe atunci când vine vorba de alte tipuri de monitorizare, cum ar fi apelurile telefonice și camerele de luat vederi.

Social media

Apariția social media a oferit încă un potențial câmp minier atât pentru angajați cât și pentru angajatori. Deși este acceptat pe scară largă ca un angajator să vă vadă conturile publice de social media atunci când ia o decizie de angajare, există mai multe lucruri în joc, odată ce lucrați efectiv pentru o companie.

Desigur, cu multe conturi de social media care au acces public, angajații nu pot fi niciodată siguri de ceea ce a văzut un angajator. Prin urmare, este prudent ca oricine să se asigure că setările de confidențialitate din conturile lor de socializare blochează un acces cât mai mare posibil. Chiar dacă angajații consideră că nu se ascund nimic, poate fi surprinzător ceea ce poate ieși în pericol reputația cuiva.

  Cum deblochează rețeaua Paramount din străinătate (în afara SUA)

NE

În SUA, se poate aștepta monitorizarea rețelelor de socializare atunci când, așa cum am menționat mai sus, angajatul utilizează un computer, o rețea sau un sistem furnizat de muncă. Cu toate acestea, este de așteptat ca angajatorii să informeze angajații cu privire la monitorizare. Este recomandat ferm angajatorilor să aibă o politică de social media în vigoare, chiar dacă nu monitorizează angajații.

În afară de monitorizarea prin computere și dispozitive, unii angajatori cer de fapt nume de utilizator și parole pentru a accesa conturile angajaților în orice moment. Cu toate acestea, unele state, inclusiv California și Washington, au adoptat legi care interzic acest lucru.

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru America

Canada

Site-ul OPCC din Canada are următoarele elemente pentru monitorizarea rețelelor de socializare:

 • „Angajații ar trebui să știe că, sub rezerva politicilor și regulilor existente la locul de muncă, unele organizații monitorizează sistemele de rețele sociale (SNS) ale angajaților lor.
 • Angajații trebuie să fie conștienți de faptul că atunci când utilizează SNS într-un context de lucru – inclusiv un SNS găzduit de angajatorul lor – informațiile lor personale pot fi colectate, utilizate și dezvăluite de către angajator. Acest lucru ar putea include comentarii off-duty și postări pe un SNS despre problemele de la locul de muncă sau care ar putea reflecta altfel angajatorul.
 • Angajatorii ar trebui să vizualizeze urmărirea angajaților existenți prin intermediul SNS personal sau bazat pe muncă ca o colecție de informații personale care pot fi supuse legislației de confidențialitate aplicabile în jurisdicția lor.

Aceeași pagină oferă sfaturi pentru angajatori să creeze o politică specifică pentru activitatea de social media. Acesta ar trebui să acopere lucruri precum utilizarea este permisă la locul de muncă și în ce context, ce site-uri de socializare sunt monitorizate și ce se întâmplă cu informațiile personale colectate.

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru Canada

Regatul Unit

Potrivit ASAS, „Unele estimări raportează că utilizarea necorespunzătoare a internetului și a rețelelor de socializare de către lucrători costă economia Marii Britanii miliarde de lire sterline în fiecare an și adaugă că mulți angajatori se ocupă deja de probleme precum furtul în timp, defăimarea, intimidarea cibernetică, libertatea de exprimare și invazia vieții private. ”

Continuă să ofere consultanță angajatorilor din jurul elaborării de politici în domeniul social media. Politicile ar trebui să acopere ceea ce se consideră că este acceptabilă utilizarea rețelelor de socializare în timpul lucrului, precum și ce se poate și nu se poate spune despre organizație. De asemenea, ar trebui să distingă între utilizarea de afaceri și cea privată a rețelelor de socializare și a aplicațiilor de mesagerie.

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru Marea Britanie

Australia

În Australia, angajatorii au fost cunoscuți pentru a solicita detalii despre accesul social media al angajaților. Este vorba despre apă mohorâtă, dar accesul la paginile de socializare privată este probabil o încălcare a mai multor legi, inclusiv a Legii privind confidențialitatea din 1988 și a Fair Work Act 2009. Ca atare, este recomandabil ca orice informație obținută din social media să fie făcută cu acordul scris al solicitant sau angajat și că se păstrează o evidență detaliată a informațiilor utilizate.

Vezi si: Cele mai bune VPN-uri pentru Australia

Locație

Urmărirea locației nu este un concept nou, mai ales când vorbești despre vehicule, care sunt deseori urmărite din diverse motive. Poate fi respectarea reglementărilor de securitate sau poate monitoriza eficiența operațiunilor de afaceri. Cu toate acestea, în toate țările pe care le acoperim aici, șoferul vehiculului trebuie să știe că monitorizarea are loc.

Dar despre monitorizarea efectivă a angajaților, de exemplu, prin intermediul unui dispozitiv mobil? Există o mulțime de companii care oferă urmărirea angajaților prin aplicații ușor de instalat. Deși acest lucru poate suna puțin prea mult „Big Brother” la început, există de fapt câteva motive legitime pentru a face acest lucru, în principal, aplicându-se la siguranța angajaților. De exemplu, oricine trebuie să efectueze apeluri la domiciliu sau să răspundă la situații de urgență ar putea fi mai sigur, având un dispozitiv de urmărire pe ele.

În afară de siguranță, există și motive de afaceri pentru care angajatorii ar putea dori să urmărească vehicule sau oameni. De exemplu, pentru a verifica că intră și ies la timp și pentru a se asigura că se află de fapt unde ar trebui să fie și nu folosesc timpul companiei pentru activități personale.

Atâta timp cât există un motiv legitim pentru aceasta și angajatul cunoaște acest lucru, atunci acesta este un domeniu viabil pentru monitorizare. Cu toate acestea, au existat diverse reclamații privind invazia vieții private, mai ales dacă locația unui angajat este urmărită în timp ce este liber.

NE

În SUA, mai multe state precum Texas și Virginia au făcut ilegal urmărirea vehiculului fără acordul proprietarului. California are cele mai stricte legi cu privire la urmărire și a interzis urmărirea unui „lucru mobil”. Facilitatea relativ nouă de urmărire a angajaților înseamnă că nu există restricții cu adevărat în multe părți ale țării. Prin urmare, avem încă o zonă gri pe mâinile noastre.

Un caz recent de urmărire GPS din SUA a adus această problemă în prim-plan. Muncitorul Myrna Arias a fost urmărit în timp ce era de serviciu printr-o aplicație de pe telefon, pe care angajatorul ei a făcut-o să o instaleze. Ea a fost concediată pentru dezactivarea aplicației și apoi a dat în judecată angajatorul pentru demiterea greșită. Cazul a ajuns să fie soluționat în afara instanței, dar faptul că nu a existat niciun argument solid din partea ambelor părți lasă rezultatul deschis pentru interpretare.

În afară de urmărirea GPS, există și legislație privind etichetele de identificare a frecvenței radio (RFID). Acestea sunt microcipuri care pot fi atașate unei persoane sau a bunurilor sale pentru a le urmări. Anumite state, cum ar fi Missouri, Dakota de Nord și Wisconsin au interzis angajatorilor să solicite utilizarea unor astfel de dispozitive.

Canada

În Canada, companiile au voie să monitorizeze angajații prin urmărirea GPS. Cu toate acestea, trebuie să existe un motiv legitim de siguranță sau de afaceri, după cum am menționat mai sus. Din nou, angajatorul trebuie să obțină consimțământul. Cu toate acestea, după cum a explicat David Fraser, un expert în domeniul dreptului vieții private, că consimțământul se pune pe ficțiune, deoarece poate fi foarte dificil pentru un angajat să spună nu.

El spune că angajatorii pot avea anumite motive pentru a monitoriza angajații în timpul programului de lucru. El împreună cu alți experți presupun că cazul Arias din SUA ar fi fost mai probabil câștigat de către angajat dacă ar fi avut loc în Canada.

Regatul Unit

Marea Britanie are o politică mai definită în ceea ce privește urmărirea angajaților, una care ar trebui să lase loc pentru mai puține zone gri. Pentru monitorizarea vehiculelor, este permisă urmărirea vehiculelor de afaceri. Cu toate acestea, dacă vehiculul este utilizat și în mod privat, următorul trebuie să aibă un buton de confidențialitate pentru a înceta urmărirea în timpul orelor de serviciu. De asemenea, angajații trebuie să fie conștienți de faptul că vehiculul este urmărit. Urmărirea angajaților nu este însă permisă.

Australia

Potrivit unui studiu recent, unul din trei lucrători din Australia au fost la un moment dat urmăriți prin GPS de către angajatorii lor. În general, cheia utilizării dispozitivelor de urmărire este consimțământul.

Cu toate acestea, utilizarea dispozitivelor de urmărire este legiferată de stat, nu de țară, deci regulile variază. De exemplu, unele state cer ca notificarea scrisă să fie furnizată într-un anumit interval de timp de la începerea supravegherii. Alte state nu au deloc legislație specifică. Aceasta nu înseamnă că este un sistem gratuit pentru toate în aceste regiuni, deoarece actele federale de confidențialitate pot fi încă în joc.

  Cum se instalează un VPN pe Nvidia Shield

Video

Supravegherea video este una dintre cele mai vechi forme de monitorizare a angajaților. Dar, deoarece instalarea acestor sisteme devine mai ușoară și mai ieftină, regulile și reglementările din jurul lor au devenit din ce în ce mai importante.

În general, supravegherea video prin camere este o formă acceptabilă de monitorizare. Cu toate acestea, există restricții evidente, cum ar fi interzicerea camerelor de fotografiat în zonele în care este de așteptat în mod rezonabil confidențialitatea, cum ar fi toaletele sau vestiarul / vestiarele. De asemenea, monitorizarea video ar trebui să fie efectuată cu un motiv întemeiat, cum ar fi pentru siguranța angajaților, pentru a se asigura că nu are loc furturi sau alte infracțiuni sau pentru a păstra filele privind productivitatea lucrătorilor.

În mod obișnuit, aceasta se încadrează, de asemenea, în regula generală a angajaților care necesită notificarea că sunt monitorizați. Există câteva excepții, cum ar fi dacă angajatorul încearcă să strângă dovezi ale unei suspiciuni de crimă.

NE

În SUA, este acceptat ca angajații să poată fi înregistrați în timpul programului de lucru la stațiile de lucru. Există o distincție între camerele în vizualizare simplă și camerele secrete, acestea din urmă putând fi utilizate doar în cazuri foarte specifice.

Canada

În Canada, regulile sunt foarte similare, deoarece zonele generale sunt acceptabile pentru monitorizarea video. De asemenea, zonele în care se poate aștepta un nivel rezonabil de confidențialitate sunt în afara limitelor.

Pot exista anumite excepții pentru forțele de muncă sindicalizate care pot fi determinate de la caz la caz de către un arbitru al muncii. Întrebările puse vor implica dacă supravegherea video a fost cursul potrivit și dacă a fost realizată în mod rezonabil.

Când camerele video sunt amplasate în zone generale, ar trebui să existe o semnalizare suficientă pentru a anunța angajații că sunt folosiți. Semnele trebuie să fie în ambele limbi oficiale canadiene, engleză și franceză.

Supravegherea audio prin intermediul camerelor video nu este permisă decât dacă părțile sunt înregistrate cu consimțământul sau autoritatea legală.

Regatul Unit

Articolul gov.uk referitor la monitorizarea angajaților despre care am vorbit anterior conține și o secțiune specială privind utilizarea CCTV. În acest caz, biroul comisarului informațiilor trebuie informat. În plus, oamenii trebuie avertizați că sunt înregistrați prin semne vizibile.

De asemenea, observă că angajatorii ar trebui să poată controla cine vede înregistrările și că oamenii au dreptul să vadă imagini înregistrate din acestea, dar acest lucru nu trebuie să se întâmple imediat. Angajatorii au 40 de zile pentru a se conforma și pot percepe de fapt angajaților privilegiul de a se vedea pe ecran.

Australia

În Australia, din nou, depinde de regiune. Legea privind supravegherea locurilor de muncă din Noua Țara Galilor de Sud și Legea privind confidențialitatea din 2011 privind teritoriul capitalului australian reglementează cele mai multe tipuri de urmărire, inclusiv video. Ca și în cazul calculatoarelor și a urmăririi GPS, angajatul trebuie să primească o notificare suficientă de a fi monitorizat video, inclusiv când se va întâmpla și cât timp. Legea dispozitivelor de supraveghere din 1999, de asemenea, în Victoria, prevede că angajatorii ar trebui să anunțe angajații despre supraveghere.

Este posibil ca alte regiuni să nu fie supuse unor astfel de reglementări. Din nou, ascultarea nu este permisă așa cum este dictată de Legea din 1979 privind telecomunicațiile (interceptarea și accesul).

Poștă

Regulile privind deschiderea poștei pot fi o surpriză pentru unii. Deși este ilegal în multe țări să deschizi poștă care nu vi se adresează, legea nu se extinde la angajații numiți la o locație a companiei. Tehnic, dacă este adresa angajatorului din plic sau pachet, atunci este adresată angajatorului, chiar dacă numele angajatului este pe acesta.

Lecția evidentă aici este că nimeni nu ar trebui să trimită lucruri pe adresa de muncă pe care nu și-ar dori-o angajatorul lor, sau nimeni altcineva în companie pentru asta, să vadă.

SUA, Canada și Marea Britanie

Angajatorii pot deschide orice e-mail dacă este trimis la adresa lor. Odată ajuns la locație, a fost livrat din punct de vedere tehnic. Nu trebuie neapărat să fie deschis de persoana căreia i se adresează. Multe companii au chiar și deschizători de poștă dedicate, care deschid toate mailurile înainte de a-l distribui angajaților. Chiar dacă este marcat ca „Confidențial” sau „Privat”, este un joc corect.

Australia

În Australia, nu este o ofensă deschiderea poșta cuiva. Dar este o jignire să o păstrezi dacă nu îți aparține. Prin urmare, este cu siguranță acceptabil ca un angajator să-l deschidă atâta timp cât nu îl ține.

Pași de făcut pentru a vă proteja confidențialitatea la locul de muncă

Până în acest moment, puteți vedea că, deși există limitări, angajatorii sunt în drepturile lor de a monitoriza mult mai mult decât v-ați fi așteptat. Cu toate acestea, din punctul de vedere al angajaților, există pași pe care îi puteți face pentru a menține o anumită confidențialitate la locul de muncă.

Cunoaște-ți drepturile

După cum puteți vedea din informațiile pe care le-am oferit în acest ghid, multe reguli depind de locul în care vă aflați. Aceasta nu se aplică doar țării în care vă aflați, iar lucrurile pot varia și la nivel de stat sau de provincie. De exemplu, în SUA, doar cinci state au legi care protejează în mod explicit confidențialitatea angajaților. Asigurați-vă că vă cunoașteți drepturile specifice, căutând legile privind confidențialitatea la locul de muncă pentru regiunea dvs. Așa cum am menționat, deși există legi în vigoare, pot exista în continuare anumite zone cenușii, așa că mereu merită să fie gresit din partea prudenței.

Citiți cu atenție politicile

În majoritatea cazurilor de monitorizare la locul de muncă, angajatorii sunt obligați să țină informarea angajaților. În timp ce este posibil să nu doriți să difuzeze detaliile, ar trebui să le puteți găsi dacă arătați. Citiți cu atenție politicile de confidențialitate și alte documente relevante. De asemenea, aveți grijă pentru e-mailuri sau alte notificări cu privire la modificările aduse acestor politici.

În afară de a fi informat cu privire la propria dvs. confidențialitate, citirea acestor politici ar trebui să vă ajute, de asemenea, să obțineți informații despre o conduită acceptabilă în timpul lucrului. Adesea surprinde tipurile de acțiuni considerate inacceptabile de către un angajator. De exemplu, utilizarea dispozitivelor personale în scopuri de muncă poate fi interzisă. Există, de obicei, motive întemeiate pentru aceste tipuri de politici, cum ar fi securitatea informațiilor pentru a ajuta la păstrarea secretelor companiei.

Atenție la alți indicatori

În funcție de locul în care vă aflați și de tipul de monitorizare care se desfășoară, este posibil să nu puteți afla despre acesta în documentație. Merită, de asemenea, să căutați și alți indicatori care sunteți monitorizați. Semnalizarea camerei de supraveghere este una evidentă, dar pot exista și notificări atașate la calculatoare sau stații de lucru.

Evitați activitatea personală

Angajații pot fi preocupați de alții din companie care au acces la lucruri precum e-mailuri personale sau istoricul navigării. Uneori, cel mai bun curs de acțiune este de a evita pur și simplu utilizarea dispozitivelor de lucru pentru activități personale. La urma urmei, majoritatea lucrurilor se pot face pe un smartphone în aceste zile. Atâta timp cât nu este proprietatea companiei și nici nu este conectat la wifi-ul companiei, un telefon personal sau o tabletă ar trebui să fie în afara limitelor pentru monitorizarea angajaților.

Utilizați o VPN cu precauție

Utilizarea unei rețele private virtuale (VPN) la locul de muncă este o modalitate de a vă proteja confidențialitatea în general. Cu toate acestea, este posibil să însemne că ocoliți monitorizarea care este în vigoare. De asemenea, va permite accesul la site-uri care pot fi blocate dintr-un motiv întemeiat. Înainte de a utiliza o VPN, verificați cu atenție contractele și politicile pentru a vă asigura că nu vă încălcați. Dacă o caută, este posibil ca un angajator să poată observa când se utilizează o VPN, deoarece tot traficul va merge către un singur IP.

„CCTV” de către ECF autorizat conform CC BY 2.0

About the author

Comments

 1. jatori în procesul de luare a deciziilor de angajare sau de promovare. În plus, angajatorii trebuie să respecte legile privind discriminarea și să nu ia decizii bazate pe caracteristici protejate, cum ar fi rasă, sex sau religie.

  Canada
  În Canada, verificările de fond sunt permise, dar trebuie să fie relevante pentru poziția pentru care se aplică. Angajatorii trebuie să obțină consimțământul scris al solicitantului sau angajatului înainte de a efectua verificări de fond și trebuie să respecte legile privind confidențialitatea informațiilor personale.

  Regatul Unit
  În Regatul Unit, verificările de fond sunt permise, dar trebuie să fie relevante și proporționale cu poziția pentru care se aplică. Angajatorii trebuie să obțină consimțământul scris al solicitantului sau angajatului înainte de a efectua verificări de fond și trebuie să respecte legile privind protecția datelor.

  Australia
  În Australia, verificările de fond sunt permise, dar trebuie să fie relevante și proporționale cu poziția pentru care se aplică. Angajatorii trebuie să obțină consimțământul scris al solicitantului sau angajatului înainte de a efectua verificări de fond și trebuie să respecte legile privind protecția datelor.

  În general, verificările de fond sunt acceptabile, dar trebuie să fie efectuate în conformitate cu legile și reglementările în vigoare și să respecte drepturile angajaților și solicitantilor.

  Calculatoare, telefoane și dispozitive mobile
  Monitorizarea utilizării calculatoarelor, telefoanelor și dispozitivelor mobile este una dintre cele mai comune forme de monitorizare a angajaților. În general, angajatorii au dreptul să monitorizeze utilizarea acestor dispozitive în timpul programului de lucru, dar trebuie să respecte legile privind confidențialitatea și protecția datelor.

  NE
  În SUA, angajatorii au dreptul să monitorizeze utilizarea calculatoarelor, telefoanelor și dispozitivelor mobile în timpul programului de lucru, dar trebuie să informeze angajații cu privire la monitorizare și să respecte legile privind confidențialitatea și protecția datelor.

  Canada
  În Canada, angajatorii au dreptul să monitorizeze utilizarea calculatoarelor, telefoanelor și dispozitivelor mobile în timpul programului de lucru, dar trebuie să informeze angajații cu privire la monitorizare și să respecte legile privind confidențialitatea și protecția datelor.

  Regatul Unit
  În Regatul Unit, angajatorii au dreptul să monitorizeze utilizarea calculatoarelor, telefoanelor și dispozitivelor mobile în timpul programului de lucru, dar trebuie să informeze angajații cu privire la monitorizare și să respecte legile privind protecția datelor.

  Australia
  În Australia, angajatorii au dreptul să monitorizeze utilizarea calculatoarelor, telefoanelor și dispozitivelor mobile în timpul programului de lucru, dar trebuie să informeze angajații cu privire la monitorizare și să respecte legile privind protecția datelor.

  Social media
  Monitorizarea utilizării social media este o altă formă comună de monitorizare a angajaților. În general, angajatorii au dreptul să monitorizeze utilizarea social media în timpul programului de lucru, dar trebuie să respecte legile privind confidențialitatea și protecția datelor.

  NE
  În SUA, angajatorii au dreptul să monitorizeze utilizarea social media în timpul programului de lucru, dar trebuie să informeze angajații cu privire la monitorizare și să respecte legile privind confidențialitatea și protecția datelor.

  Canada
  În Canada, angajatorii au dreptul să monitor

Comments are closed.