Utilizarea unei VPN este legală sau ilegală? Este VPN sigur de utilizat? Iată ce trebuie să știți

Este un VPN legal și sigur
Rețelele private virtuale sau VPN-urile sunt servicii de bilet destul de fierbinte în acest moment. Și având în vedere preocupările din ce în ce mai mari cu privire la confidențialitatea utilizatorilor online, în special în Statele Unite, mult mai multe persoane se uită la aceste tipuri de servicii. Când vine vorba de VPNS, 2 întrebări la care ne adresăm adesea la Comparitech sunt „Este o VPN legală sau ilegală?” Și „Este VPN sigur de utilizat?” Răspunsul simplu la ambele întrebări este „DA”, deși, ca în orice, există avertismente notabile.

În primul rând, să explorăm cele mai mari întrebări despre VPN-uri. Apoi, vom intra în domenii de îngrijorare pe care ar putea să doriți să le luați în considerare înainte de a vă înscrie la orice serviciu VPN.

Legate de: Studiu: America urăște abrogarea confidențialității în bandă largă

Pe scurt: VPN-urile sunt ilegale sau legale? Sunt sigure de utilizat?

Cu doar câteva excepții (cum ar fi Iranul), utilizarea VPN este legală peste tot în lume. În plus, nu există restricții în ceea ce privește modul de utilizare a serviciului dvs. VPN. Majoritatea serviciilor VPN vor oferi diverse metode pentru a vă asigura identitatea în timp ce sunteți conectat ca modalitate de a vă garanta că veți rămâne în siguranță și anonim.

În timp ce utilizarea unei VPN este perfect legală, orice activitate ilegală desfășurată online va rămâne ilegală indiferent dacă utilizați sau nu o VPN. De exemplu, în timp ce un VPN îți poate acoperi piesele și îți poate păstra activitatea ascunsă de la furnizorul de internet, torrentarea materialelor protejate prin drepturi de autor nesanționate în timp ce folosești o VPN nu este legal.

Ce este un VPN? Cum functioneazã?

Pentru utilizatorul obișnuit, ceea ce se întâmplă de fapt atunci când vă conectați la o rețea privată virtuală poate fi confuz în cel mai bun caz și suspicios în cel mai rău caz. S-ar putea să utilizați serviciul VPN pentru a vă feri de privirile îndepărtate de activitatea dvs. web, dar ce se întâmplă sub capotă? De unde știți că serviciul în sine este de încredere?

VPN-urile sunt în jur de zeci de ani. De mult timp pentru ca băncile și corporațiile mari să ajute la conectarea angajaților răspândiți în toată țara, rețelele private virtuale sunt în esență tuneluri private între computerul dvs. și un server situat în altă parte..

Conectarea la internet fără VPN

Când vă conectați la internet, obțineți acces direct prin punctul de acces la rețea furnizorului de servicii Internet (ISP). Aceasta este tehnologia pe care o dețin și o întrețin toate ISP-urile care vă oferă acces la World Wide Web. Când faceți acest lucru, ISP atribuie o adresă IP oricărui dispozitiv pe care îl utilizați pentru a vă conecta la modemul pe care vi-l oferă. În majoritatea cazurilor, adresa IP pe care ți-o oferă ISP-ul tău aparține numai acelui modem.

Când conectați un router la modemul dvs., acesta poate atribui apoi adrese IP locale, toate care se încadrează în routerul principal. Deci chiar și atunci, deși diferite dispozitive pot avea adrese IP locale diferite, ISP-ul dvs. vede tot acest trafic venind prin adresa IP atribuită modemului dvs..

În general, ISP-ul dvs. poate vedea toată activitatea dvs. de internet atunci când sunteți conectat la rețeaua sa. Deși majoritatea furnizorilor de servicii de internet dispun de anumite garanții pentru a se asigura că profesioniștii săi în securitate în rețea nu se aruncă în eroare asupra activității dvs. și nu fură nicio informație privată, cu siguranță este posibil ca aceștia să o facă. Măsurile de securitate, cum ar fi criptarea și autentificarea SSL, există pe majoritatea site-urilor web securizate pentru a vă asigura că nici ISP-ul dvs. nu poate vedea tot ceea ce faceți. Aceste site-uri web sigure sunt notate printr-o „https” la începutul barei URL a browserului dvs. web, adesea împreună cu o pictogramă verde lacat.

În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji pentru ca un angajat ISP să-ți fure parolele, de exemplu. În general, ce faceți și site-urile pe care le vizitați, sunt urmărite cu ușurință de ISP-ul dvs. Unele activități pot declanșa anumite protocoale pe care ISP-ul dvs. le are în funcțiune și pot declanșa alerte. Aceasta poate include accesarea site-urilor ilegale din țara dvs. sau implicarea în activități de descărcare și încărcare grele.

Conectarea la internet cu un VPN

IPVanishSursa: IPVanish

Când vă conectați la o rețea privată virtuală, dirijați conexiunea computerului printr-un server situat în altă parte primul. Apoi accesați internetul de pe serverul respectiv. Când faceți acest lucru, serverul de la distanță la care v-ați conectat vă atribuie o nouă adresă IP. De-a lungul acestui efort, sunteți în continuare conectat la ISP-ul de acasă, iar transmisiile de date sunt puternic criptate (de obicei, fie criptare SSL, fie AES). Cu toate acestea, atunci când sunteți conectat la serverul VPN, straturile de protecție menționate mai sus înseamnă că ISP-ul dvs. nu poate vedea ce faceți, dincolo de identificarea câtor date sunt încărcate și descărcate.

Legate de: Ghidul complet pentru începători pentru criptarea SSL

De asemenea, este important să înțelegem că serverul la distanță la care te-ai conectat poate accesa internetul prin intermediul unui ISP diferit de al tău. De exemplu, dacă sunteți un rezident din Washington D.C. care utilizează Comcast și vă conectați la un server VPN situat în New York, puteți începe să observați reclame pentru biletele Giants pe site-urile pe care le vizitați, în loc de anunțurile pentru jocurile Redskins.

Este o problemă? Deloc! Serviciul VPN pe care îl utilizați plătește ISP pentru conectivitate la internet la serverul respectiv. Oricare și tot traficul care trece pe acolo, inclusiv al tău, este doar o parte din afacere.

Cât de sigure sunt VPN-urile? 

Rețelele virtuale virtuale reputabile sunt extrem de sigure de utilizat. Un serviciu bun vă va proteja anonimatul și va include caracteristici de securitate la nivel înalt care împiedică diverse tipuri de atacuri de hacking. Aceasta include, de obicei, standarde de criptare de grad militar, care fac imposibil din punct de vedere funcțional intrușilor să intre în tunelul privat și să urmărească activitatea dvs. sau să vă fure datele. Avem o prezentare aici a unora dintre cele mai bune servicii VPN.

Dispozitivele dvs. conectate la internet utilizează conexiunea la internet a ISP pentru a accesa serverele la distanță ale VPN. Acest tunel privat este profund securizat și protejat de înțepenirile și intruziunile din afară de toată lumea, inclusiv de guverne. Între timp, activitatea dvs. de navigare și descărcare care trece prin acel tunel este imposibil de detectat dincolo de cât de multe date sunt încărcate și descărcate. ISP-ul dvs. poate avea limite de date care se aplică, dar toate datele specifice pe care ar putea să le urmărească nu se vor înregistra.

În timp ce vă aflați în siguranță cu un furnizor VPN plătit de încredere, VPN-urile gratuite trebuie să câștige bani undeva și nu oferă de obicei aceleași niveluri de securitate ca și serviciile plătite. Mai rău există încă VPN-uri false în circulație, care sunt o înșelătorie. VPN-urile gratuite își aduc adesea banii din publicitate sau chiar din vânzarea datelor dvs., așa că asigurați-vă că utilizați o VPN gratuită în care puteți avea încredere dacă nu vă puteți plăti pentru unul.

Poate ISP-ul serverului VPN să-mi urmărească activitatea?

Iată unde se pot preocupa unii utilizatori. Deși conectarea la un server VPN îți ascunde activitatea la ISP-ul tău, ISP-ul care livrează internet la serviciul VPN vă poate vedea în continuare activitatea pe internet când sunteți conectat acolo.

VPN-urile au la dispoziție trei garanții primare pentru clienți pentru a ajuta la atenuarea acestei situații.

  • Politica fără jurnale. Aceasta este poate cea mai bună soluție numărul serviciile VPN au conceput pentru a ajuta securitatea anonimatului utilizatorului chiar și atunci când monitorizarea are loc de către ISP-uri. Unele servicii VPN mențin o politică în care nu vor păstra jurnalele care să identifice cine sunteți. Deși pot păstra în continuare meta-date, datele respective nu vor avea informații personale de identificare. Consultați rotația noastră pentru reducerea celor mai bune servicii VPN fără logofil.
  • Metode de plată anonime. Unele servicii VPN nu vă vor colecta numele dacă nu doriți să le dați. În schimb, vor utiliza o adresă de e-mail pentru numele de utilizator și vor permite utilizatorilor să se înscrie folosind metode de plată sigure și anonime, cum ar fi PayPal, carduri de debit preplătite sau Bitcoin.
  • Adrese IP partajate. Cele mai renumite servicii VPN vor folosi adrese IP partajate ca o modalitate de a asigura anonimatul utilizatorului. Alocând aceleași adrese IP mai multor utilizatori care se conectează din diferite locații, serviciul VPN poate anonimiza eficient utilizatorii. Având în vedere că adresa IP nu este conectată la niciun utilizator, este imposibil ca autoritățile să urmărească activitatea către o singură persoană.

Cum rămâne cu cererile de aplicare a legii?

Metodele enumerate mai sus vor proteja și utilizatorii VPN individuali de cererile de aplicare a legii. Dacă o agenție de aplicare a legii sau un guvern solicită informații despre identificarea personală a utilizatorilor din jurnalele sau conturile, un serviciu VPN nu se poate conforma dacă aceste date nu există.

Și dacă agenția de aplicare a legii decide să încerce să emită un ordin acelui serviciu VPN pentru a începe urmărirea jurnalelor, cele mai renumite servicii ar închide mai curând serverele sau serviciul, decât să se conformeze. Cu toate acestea, este încă posibil ca un serviciu VPN să respecte cerințele aplicării legii și în situațiile în care serviciul VPN o face nu mențineți o politică strictă fără jurnaluri, datele utilizatorului sunt destul de ușor de obținut cu un simplu mandat.

Dacă îmi pot ascunde activitatea cu un VPN, este legal să folosesc una?

Da! VPN-urile sunt legale pentru a fi utilizate aproape peste tot, chiar și în multe țări în care multe VPN-uri sunt blocate, cum ar fi China. Există și motive întemeiate pentru acest lucru.

În primul rând, nu toată utilizarea VPN este pentru activități ilegale. De fapt, o cantitate bună de trafic VPN este legată de afaceri. Întreprinderile și clienții de afaceri trebuie să se conecteze la VPN-uri ca măsură de securitate.

Pentru cei care doresc să utilizeze un VPN din motive legate de confidențialitate, VPN-urile sunt o opțiune bună. Deși este adevărat că VPN-urile pot fi utilizate pentru a ascunde activitățile ilegale de navigare și descărcare, acest tip de utilizare depinde pe deplin de utilizator și nu Firma VPN. Un guvern care încearcă să facă ilegală utilizarea VPN ar trebui să ia în considerare modul în care această mișcare ar putea afecta întreprinderile care folosesc VPN-uri în scopuri legitime și cum ar fi aplicate acțiuni similare altor tipuri de companii.

Facerea VPN-urilor ilegale deoarece niste Persoanele care le folosesc în scopuri ilegale ar însemna, de asemenea, că companiile de droguri ar putea fi considerate răspunzătoare pentru vânzările ilegale de droguri, magazinele de arme deținute răspunzătoare pentru activitatea infracțională sau magazinele de aprovizionare a grădinii care sunt responsabile atunci când cineva produce o bombă cu îngrășământ. Declararea ilegală a VPN-urilor, în esență, ar fi o pantă alunecoasă pentru orice guvern.

În același mod, oricine poate folosi și o conexiune la internet normală în scopuri ilegale. Este puțin probabil să vezi ceva ca accesul la internet să fie interzis din cauza unor utilizatori care aleg să folosească greșit internetul.

Sunt niste țări în care o cantitate bună de utilizare VPN este interzisă. Bineînțeles, cei mai evidenti susțin aici. În Iran, de exemplu, utilizarea VPN este considerată ilegală. Țara blochează foarte mult utilizarea VPN ca parte a metodelor sale mai largi de cenzură pe internet. Între timp, în Emiratele Arabe Unite, utilizarea VPN este ilegală, deși legea este un pic neclară. În timp ce nimeni nu a fost urmărit penal în EAU pentru utilizarea VPN, un oficial de aplicare a legii din Emiratele Arabe Unite afirmă că utilizarea VPN este ilegală dacă este folosită pentru a efectua apeluri VoIP. Restricțiile EAU la VoIP sunt unice pentru țara respectivă și sunt create pentru a izola telecomunicațiile țării de o concurență mai ieftină.

Legate de: Cele mai bune VPN-uri pentru Emiratele Arabe Unite și Dubai & poziția juridică privind utilizarea VPN

În China, problemele VPN sunt ceva mai complexe. La începutul anului 2017, țara a făcut-o ilegală pentru VPN Servicii să funcționeze fără licență. Utilizatori, cu toate acestea, nu prezintă riscul de consecințe legale pentru utilizarea unei VPN, deși China face o cantitate corectă de blocare VPN în limitele sale pentru a minimiza cât de multe persoane accesează web-ul gratuit. Majoritatea mass-media au raportat în mod eronat recentele actualizări ale legii VPN din China. Puteți citi mai multe despre problemă aici.

Probleme de torrenting și drepturi de autor

Deși utilizarea VPN-ului dvs. este încă legală, este important să rețineți că o anumită activitate este încă ilegală. Torrentarea materialelor protejate prin drepturi de autor sau descărcarea și transmiterea materialelor protejate prin drepturi de autor în general, este încă o activitate ilegală. Mulți utilizatori VPN vor apela la un VPN pentru a ajuta la păstrarea anonimatului, astfel încât să se poată angaja în mod eficient în activități de streaming ilegal sau legal legal.

Un serviciu VPN va ascunde activitățile de încălcare a drepturilor de autor, dar nu va proteja utilizatorii care sunt prinși chiar și după utilizarea unui serviciu VPN. Cu toate acestea, multe servicii vor menține politicile fără jurnal și protecția împotriva scurgerilor IP pentru a preveni situațiile în care identitatea utilizatorului ar putea fi compromisă. Puteți vedea unele dintre cele mai populare VPN-uri pentru torrenting aici și puteți citi mai multe despre problemele legale legate de torrenting aici. 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 83

Adblock
detector