VPN nu se conectează? Probleme și soluții VPN comune

VPN-urile fac incredibil de simplu să rămâneți în siguranță online, iar capacitatea lor de a ocoli restricțiile regionale înseamnă că puteți accesa serviciile preferate de oriunde din lume.

În ciuda faptului că sunt simple de configurat, VPN-urile fac adesea o muncă slabă pentru a-i anunța pe utilizator când și de ce este o problemă. Mai jos, vom aborda unele dintre cele mai frecvente probleme VPN și vă vom anunța cum să le rezolvați, în engleză simplă, cu cât mai puțin jargon posibil.

Problema 1: Nu mă pot conecta sau rămâne conectat la VPN

Dacă nu vă puteți conecta deloc la VPN, primul lucru de făcut este să verificați dacă aveți o conexiune la internet; acest lucru pare evident, dar este adesea trecut cu vederea. Dacă conexiunea dvs. este în regulă, următorul pas este să încercați să utilizați un server VPN diferit.

Uneori, serverele coboară pentru întreținere, iar aplicația VPN nu se actualizează la timp, oferindu-vă opțiunea de a vă conecta la un server care este de fapt inaccesibil. Dacă vă puteți conecta la unul dintre celelalte servere VPN ale dvs., este posibil să se fi întâmplat.

Pe de altă parte, dacă nu puteți utiliza servere sau dacă conexiunea dvs. scade frecvent, problema este mai probabilă cu setările de rețea. Iată ce să faceți în acest caz:

În primul rând, verificați pagina cu setările VPN. Dacă are o Restabiliti setarile de baza buton, faceți clic pe el. Dacă nu, schimbați-vă protocolul de conexiune la Automat (dacă această opțiune nu este disponibilă, selectați TCP sau UDP).

VPN nu se conectează? Probleme și soluții VPN comune

Acum, vom adăuga VPN-ul dvs. la o listă de excepții pentru a vă asigura că nu este blocat de firewallul dvs. Procesul este diferit pentru fiecare sistem de operare; iata pasii pentru Windows si MacOS:

ferestre

VPN nu se conectează? Probleme și soluții VPN comune

Faceți clic pe pictograma Windows din partea stângă jos a ecranului și tastați „Windows Defender Firewall” (fără ghilimele). Acum, selectați Permiteți o aplicație sau o funcție prin Windows Defender Firewall în lista din stânga. Pe ecranul următor, faceți clic pe Schimbă setările și apoi Permiteți o altă aplicație. În cele din urmă, localizați aplicația VPN și faceți clic pe Adăuga.

MacOS

Începeți făcând clic pe pictograma Apple din stânga sus. Alege Preferințe de sistem, apoi Securitate & intimitate. De aici, treceți la Firewall tab și faceți clic pe butonul Opțiuni firewall buton. Veți vedea o listă de programe, iar mai jos, va apărea un buton cu un semn în plus (+). Faceți clic pe aceasta, localizați aplicația dvs. VPN și faceți clic pe Adăuga.

Problema 2: VPN-ul meu este prea lent

Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme VPN. Începeți să executați un test de viteză în timp ce sunteți deconectat de la VPN. În general, vă puteți aștepta la un VPN reduceți viteza rețelei cu aproximativ o treime, prin urmare, veți avea nevoie de o conexiune rezonabilă rapid. Mai jos, am enumerat viteza recomandată de Netflix și viteza de bază corespunzătoare, va trebui să utilizați servicii de streaming similare cu un VPN.

Tipul de conținutViteza recomandatăViteza de bază necesară

Video SD 3Mbps 5Mbps
Video HD 5Mbps 9Mbps
Videoclip 4K 25Mbps 30Mbps

Vitezele de Internet nu sunt suficient de mari? Există câteva opțiuni aici: puteți actualiza pachetul de bandă largă, utilizați o conexiune prin cablu în loc de wireless, sau puteți solicita altora din casa dvs. să oprească scurt streaming și torrenting.

Acum, conectați-vă la VPN și executați un alt test de viteză. Rețineți că viteza de descărcare se poate modifica în funcție de mai mulți factori, inclusiv cât de departe este serverul de locația dvs., câți alți utilizatori sunt conectați, protocolul de criptare utilizat și chiar ora din zi. Aceasta înseamnă că, dacă observați o reducere semnificativă a vitezei, de multe ori este bine să încercați un alt server.

Vezi si: Cele mai rapide VPN-uri

Problema 3: VPN-ul meu nu funcționează cu Netflix, BBC iPlayer etc..

Eroare de proxy Netflix

În primul rând, este important să rețineți acest lucru nu orice VPN poate debloca fiecare serviciu. De fapt, când vine vorba de platforme majore precum Netflix, Amazon Prime Video și BBC iPlayer, doar câteva VPN-uri funcționează în mod fiabil. Vă recomandăm să folosiți ExpressVPN, deși NordVPN și CyberGhost sunt două alternative excelente la costuri reduse.

Dacă VPN-ul dvs. ar trebui să poată debloca un serviciu, dar aveți probleme, puteți încerca câteva lucruri.

  • Primul, asigurați-vă că utilizați cea mai actuală versiune din aplicație.
  • Apoi, ștergeți memoria cache și cookie-urile browserului dvs. pentru a vă asigura că serviciul uită locația dvs. reală.
  • Încercați să vă conectați la un server diferit, deoarece uneori există servere specifice pentru deblocarea unei anumite platforme.
  • Dacă doriți, puteți contacta direct echipa de asistență a clientului VPN (cele trei de mai sus oferă chat live 24/7) și să întrebați ce servere să utilizați.

Mai aveți probleme? S-ar putea ca serviciul ales să-și îmbunătățească recent funcțiile de blocare a regiunii, caz în care nu există altă alternativă decât să aștepți până când furnizorul dvs. VPN găsește o soluție.

Problema 4: Nu mă pot conecta la VPN-ul meu în China

Din China, din păcate, problemele VPN sunt așteptate. Restricțiile pe internet ale țării (cunoscute colectiv ca Marele Firewall) sunt unele dintre cele mai stricte din lume. Toate tipurile de servicii sunt blocate, inclusiv servicii de streaming, site-uri de știri și, poate, în mod surprinzător, VPN-uri.

Deși există câteva VPN-uri care funcționează încă în China, site-urile lor sunt blocate. Drept urmare, va trebui să instalați și să configurați serviciul înainte de a ajunge în China. Pentru a fi în siguranță, vă recomandăm să notați instrucțiunile de instalare manuale. Unele VPN au setări specifice care trebuie modificate înainte de a lucra în țări cu cenzură online strictă.

De asemenea, este o idee bună să vedeți dacă VPN-ul dvs. operează site-uri oglindă care ar putea fi încă accesibile în China. Nu uitați să salvați aceste informații la nivel local, deoarece platformele de stocare în cloud sunt de asemenea inaccesibile în China.

Problema 5: Serverul meu pare să fie într-o locație greșită

De obicei, furnizorul dvs. VPN închiriază sau cumpără servere într-o țară, apoi vă permite să le accesați. Cu toate acestea, dacă legile locale fac dificilă administrarea unei companii VPN, regiunea este prea periculoasă sau costurile pentru întreținerea unui server fizic sunt prea mari pentru a se justifica., unii furnizori folosesc un server virtual in schimb.

Aceste servere sunt de fapt situate într-o țară diferită, dar configurate pentru a vă face traficul să pară că provine din locația pe care ați ales-o. De obicei, serviciile cu restricții geografice nu pot spune diferența, deși unele servicii de căutare a adreselor IP pot, de aici discrepanța aparentă.

Mulți furnizori VPN vă informează care dintre serverele lor sunt virtuale, fie pe lista de server, fie într-un articol de bază de cunoștințe, astfel încât să le puteți evita dacă doriți.

Problema 6: Am schimbat setările avansate ale VPN-ului meu și acum nu funcționează

Acest lucru este destul de simplu de remediat. Mai întâi, accesați din nou pagina de setări a VPN-ului. Dacă utilizați un serviciu precum CyberGhost, va exista un buton care vă permite să restabiliți automat totul la starea implicită

VPN nu se conectează? Probleme și soluții VPN comune

Cu toate acestea, chiar dacă această caracteristică nu este disponibilă, puteți fi de rezervă și să funcționați în doar câteva minute urmând acești pași:

  • Începeți prin a schimba protocolul VPN în UDP sau TCP (această opțiune poate fi numită doar „OpenVPN”).
  • Dacă vedeți opțiuni avansate, cum ar fi un comutator de oprire, o caracteristică DNS personalizată sau o disfuncție a traficului, opriți-le. Acum, conectați-vă la VPN.
  • Dacă funcționează, nu uitați să reactivați întrerupătorul de omor și funcțiile de protecție împotriva scurgerilor (cu excepția cazului în care acestea au fost cauza problemei, ceea ce este extrem de puțin probabil).

Mai ai probleme? Puteți contacta asistența pentru clienți pentru ajutor, dar poate fi mai rapid să reinstalați aplicația VPN.

Problema 7: Problema mea nu este listată aici

Dacă problemele dvs. VPN sunt mai complexe decât cele menționate mai sus, cel mai bun pariu este să contactați echipa de asistență a clientului VPN direct. Vă vor putea ajuta să instalați un VPN pe aproape orice (inclusiv routerele wireless). În plus, aceștia ajută oamenii cu probleme tehnice în fiecare zi, ceea ce înseamnă că știu să rezolve rapid și ușor problemele VPN.

Ne lipsește o problemă comună VPN? Lasă un comentariu și anunță-ne.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector