WhatsApp funcționează în China? Nu, dar aici este o soluție.

Cum se folosește WhatsApp în China cu un VPN (1)Dacă nu ați fost niciodată în China, veți fi surprinși să vedeți cât de departe se duc restricțiile de internet ale țării. Pe lângă cenzurarea site-urilor web care arată guvernul într-o lumină negativă, China blochează accesul la serviciile pe care oamenii le folosesc în fiecare zi, precum Facebook, Twitter și WhatsApp. Ca atare, poate fi dificil să deblocați WhatsApp în China pentru a contacta prietenii și familia, ceea ce nu este ideal, având în vedere că China are o istorie bine documentată de hărțuire a vizitatorilor străini.

WhatsApp nu funcționează în China din cauza restricțiilor aplicate de Marele Firewall al statului care cenzurează utilizarea internetului. În timp ce WhatsApp este blocat în China, există o soluție eficientă, folosind un VPN pentru a sustrage aceste restricții.

Din fericire, în ciuda actualizărilor frecvente la Marele Firewall din țară, există încă câteva VPN-uri care funcționează în China. Acestea criptează traficul, asigurându-l că nu poate fi citit de guvern sau de Furnizorul de servicii Internet (ISP). VPN-urile vă orientează datele printr-un server dintr-o altă țară, permițându-vă să ocoliți restricțiile de internet din China și accesați site-urile și aplicațiile blocate din China.

Cum deblochează WhatsApp în China cu un VPN

Cu VPN-ul potrivit, utilizarea WhatsApp în China este destul de simplă. Urmați pașii de mai jos pentru a instala WhatsApp (sau orice aplicație blocată) când vă aflați în China.

Iată cum deblocați WhatsApp în China cu un VPN:

 1. În primul rând, înscrie-te la un VPN capabil să ocolească Marele Firewall. Vă recomandăm ExpressVPN, dar NordVPN și Surfshark sunt ambele alternative puternice, cu costuri reduse. Rețineți că, în timp ce aceste servicii funcționează în China, site-urile lor web sunt blocate, deci va trebui să vă instalați VPN-ul înainte de a ajunge în țară.
 2. Conectați-vă la unul dintre serverele VPN din altă țară (serverele americane tind să fie cele mai rapide și cele mai potrivite pentru deblocarea site-urilor web populare).
 3. Descărcați și instalați WhatsApp. Dacă nu puteți accesa magazinul de aplicații al dispozitivului dvs., puteți descărca acest serviciu direct de pe site-ul web WhatsApp.
 4. Acum ar trebui să poți comunica liber cu oricare dintre contactele tale. Dacă aveți probleme, dar puteți accesa site-uri web blocate anterior, contactați echipa de asistență a clientului VPN pentru asistență suplimentară.
  Care sunt cele mai bune motoare de căutare gratuite NZB pentru Usenet (actualizate pentru 2023)?

Cum se configurează un VPN pentru anonimatul maxim în China

În mod implicit, majoritatea VPN-urilor sunt configurate pentru a oferi un echilibru între viteză și securitate. Cu toate acestea, întrucât China păstrează un ochi atât de atent asupra activității online a cetățenilor săi, confidențialitatea ar trebui să fie prioritatea dvs..

Vă putem asigura că traficul dvs. rămâne privat în orice moment, activând câteva caracteristici. Primul este un comutator de oprire, care oprește tot traficul dacă pierdeți conexiunea la VPN brusc. De asemenea, vom activa funcțiile de protecție împotriva scurgerilor IPv6, WebRTC și DNS, care împiedică dezvăluirea informațiilor personale în timp ce navigați pe internet.

Mai jos, vom explica cum să activăm aceste funcții de securitate în VPN-urile noastre recomandate:

ExpressVPN

ExpressVPNIanuarie 2023 blochează whatsappTestat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Să începem prin activarea comutatorului de ucidere (pe care ExpressVPN îl numește „blocarea rețelei”). Faceți clic pe pictograma meniu din stânga sus și selectați Opțiuni. Acum treceți la General fila și asigurați-vă că „Opriți tot traficul pe internet dacă VPN se deconectează în mod neașteptat ” opțiunea este bifată.

ExpressVPN-Setări

Faceți clic pe butonul Avansat fila din partea de sus a ecranului. Activați „Folosiți numai serverele DNS ExpressVPN în timpul conectării ” opțiune pentru a vă asigura că niciun terț nu are acces la datele dvs. atunci când navigați. În cele din urmă, bifează caseta de lângă Împiedicați detectarea adreselor IPv6 când sunteți conectat. Deoarece protecția împotriva scurgerilor DNS și WebRTC sunt activate automat, nu este necesară activarea acestora manual.

NordVPN

NordVPNunblocks whatsappTested Jan 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Protecția împotriva scurgerilor DNS, IPv6 și WebRTC ale acestui VPN sunt activate în mod implicit și nu pot fi dezactivate. Cu toate acestea, va trebui să activați comutatorul de ucidere. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul Setări fila din partea de sus a ecranului și activați tasta Internet Kill Switch opțiune în General fila. Meniul setărilor NordVPNNordVPN are servere specifice care sunt optimizate pentru a fi utilizate în țări cu cenzură online strictă. Cu toate acestea, va trebui să schimbați o setare pentru a anunța aplicația că doriți să le utilizați. Reveniți la Setări fila, alege Avansat în lista din partea stângă și activați Servere oftalmate caracteristică.

  UDP vs TCP: Care sunt ele și cum diferă?

Acum, pe ecranul principal al aplicației, veți vedea un Servere oftalmate opțiune din listă. Conectarea la acestea vă va permite să navigați pe web în mod normal și să accesați orice site web în timp ce se află în China.

Surfshark

VPN SurfSharkunblocks whatsappTested Jan 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Surfshark.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Surfshark protejează automat împotriva scurgerilor DNS, IPv6 și WebRTC, deci nu trebuie să activați aceste funcții. Pentru a activa comutatorul de ucidere, faceți clic pe butonul Setări fila, apoi tasta Conectivitate butonul de pe pagina următoare. Apasă pe Kill Switch opțiune; dacă devine verde, ești bine să mergi. Dacă este gri, faceți clic din nou pentru a o reactiva.

WhatsApp funcționează în China? Nu, dar aici este o soluție.

Ca și NordVPN, Surfshark vă solicită să schimbați o setare înainte ca aplicația să funcționeze în China. Acest lucru durează doar o secundă: totuși, reveniți la Setări pagina, alege Avansat și activați funcția NoBorders caracteristică.

WhatsApp este într-adevăr la fel de sigur pe cât pretinde?

WhatsApp folosește criptarea end-to-end (E2EE), ceea ce înseamnă că comunicațiile dvs. nu sunt transmise niciodată în text. Cu alte cuvinte, întrucât numai expeditorul și destinatarul nu au capacitatea de a decripta mesajele, nici guvernul sau WhatsApp nu pot spune despre ce vorbești, chiar dacă traficul tău este interceptat..

Este important să ne amintim că WhatsApp este deținut de Facebook, o companie cu un record destul de groaznic în privința vieții private. De fapt, CEO-ul WhatsApp a renunțat de fapt din cauza dezacordurilor în privința vieții private, criptare și monetizare cu compania sa mamă. Nu este totul: Facebook a fost sub presiune intensă recent, unii politicieni afirmând că E2EE înlesnește teroristii să planifice atacuri.

A fi clar, nu există dovezi concrete care să sugereze că Facebook este capabil să citească mesajele WhatsApp. Cu toate acestea, în ciuda rivalilor precum Signal care adoptă o primă abordare a vieții private, Facebook pare nesigur cu privire la cel mai bun curs de acțiune cu privire la criptarea WhatsApp.

  VERIFICARE: defectul de securitate Bluetooth permite hackerilor să deturne boxe

Vezi si: Cele mai bune aplicații de mesagerie criptate din 2023

De ce China cenzurează internetul atât de puternic?

Principala legislație care se referă la blocarea internetului chinez este reglementarea rețelei informatice și securitatea informațiilor, protecția și gestionarea informațiilor. Secțiunea 1 afirmă că aceste restricții sunt destinate „să consolideze securitatea și protecția rețelelor de informații computerizate”, precum și să păstreze stabilitatea socială.

Principalele probleme cu acest proiect de lege sunt că guvernul este singurul judecător al cărui conținut este blocat și că infracțiunile enumerate sunt redate în mod slab și, ca atare, deschise interpretării. De exemplu, puteți fi acuzat de „vătămarea reputației organelor de stat” pentru raportarea corupției guvernamentale, iar infracțiunea de „instigare la divizare” este suficient de largă pentru a vă vedea arestat pentru aproape orice.

Ce site-uri și servicii sunt blocate în China?

Deoarece China își îmbunătățește constant restricțiile de internet, nu există o listă completă de site-uri web blocate. Deși, estimările recente sugerează că aproximativ 10.000 de domenii sunt inaccesibile în China. Mai jos am enumerat tipurile de conținut blocate în China și câteva exemple pentru fiecare categorie:

 • Aplicații de mesagerie (WhatsApp, Telegram, Semnal)
 • Platforme de socializare (Facebook, Twitter, Instagram)
 • Servicii de streaming (Netflix, YouTube, Twitch)
 • Motoare de căutare (Google, Bing, DuckDuckGo)
 • Servicii de stocare în cloud (Dropbox, Google Drive, OneDrive)
 • Site-uri de știri non-chineze (CNN, Washington Post, The Guardian)
 • Centre de informare (Wikipedia, Quora)
 • Site-uri web legate de confidențialitate sau VPN (OpenVPN, Comparitech, ExpressVPN)

Dacă doriți să verificați dacă un site web este blocat în China sau nu, puteți introduce pur și simplu URL-ul în instrumentul nostru Mare Firewall. Totuși, merită menționat că tot timpul se adaugă noi site-uri pe lista neagră a Chinei. Aceasta înseamnă că, chiar dacă un site web este în prezent accesibil în China, s-ar putea să nu fie când ajungeți.

Pot să am probleme cu utilizarea unui VPN în China?

VPN-urile nu sunt ilegale în China (sau Hong Kong), în ciuda faptului că este dificil de accesat. Sunt utilizate în fiecare zi de către companii pentru a permite lucrătorilor de la distanță să acceseze rețelele companiilor, de exemplu. Cu toate acestea, întrucât țara continuă să-și erodeze drepturile cetățenilor folosind recunoașterea facială, instrumente sofisticate de blocare a internetului și arestări motivate din punct de vedere politic, vom observa probabil o majorare a utilizatorilor VPN chinezi (și, în consecință, a unei reglementări mai stricte) în anii veni.

Protestatarii și jurnaliștii au toate drepturile de a se proteja de supravegherea guvernului și de vătămările care pot fi cauzate de aceștia. Asta a spus, Legislația chineză privind păstrarea datelor este extrem de complexă. Din acest motiv, vă recomandăm să vă familiarizați cu legile în vigoare înainte de a încerca să utilizați un VPN în China.

About the author

Adblock
detector