CyberGhost vs. PureVPN

CyberGhost vs PureVPN

Naglasci 

Cyberghost

 • Svestran, ali jeftin
 • Snažna sposobnost deblokiranja
 • Dizajniran za početnike

PureVPN

 • Vrlo prilagodljiv
 • Opsežna mreža poslužitelja
 • Velika brzina, dobro deblokiranje

Cijene i popusti

Ovdje ćemo usporediti cijenu svakog VPN-a kao i opcije pretplatnika koje svaka usluga nudi potencijalnim kupcima.

Cyberghost PureVPN
Periodi pretplate Jedan mjesec Jedan mjesec
Jedna godina Tri mjeseca
Dvije godine Jedna godina
Tri godine n / a
Posebna ponuda 79% popusta na trogodišnju pretplatu 70% popusta na dvogodišnju pretplatu
Najviša cijena mjesečno $ 12,99 $ 10,95
Najniža cijena mjesečno $ 2,75 $ 2,88
Jednogodišnja cijena $ 71.88 $ 48.96
Povrat novca zagarantovan 45 dana 31 dan

CyberGhost nudi korisnicima više izbora, razne mogućnosti pretplate. Suprotno tome, iako PureVPN nudi dva kratkoročna plana, čini se da je njegova struktura cijena dizajnirana kako bi gurnula godišnju pretplatu koliko god je to moguće, sa strmim popustima za korisnike koji su spremni počiniti unaprijed. PureVPN je znatno jeftiniji od CyberGhosta ako se želite pretplatiti na godinu dana u iznosu od 48,96 USD, dok CyberGhost košta 71,88 USD.

Svaki od planova PureVPN-a dolazi s 31-dnevnim jamstvom povrata novca, što je posebno izdašno. CyberGhost, nudi 14-dnevnu garanciju povrata novca na mjesečnom planu i izdašnu 45-dnevnu garanciju povrata novca na duže pretplate. Imat ćete više nego dovoljno vremena za ispravnu procjenu ovih usluga prije nego što odlučite želite li ih nastaviti upotrebljavati.

CYBERGHOST DEAL: uštedite preko 70% trogodišnjim planom CyberGhosta.PUREVPN POSLED: Uštedite 74% dvogodišnjim planom PureVPN-a.

Značajke

Na kojim se platformama rade ove usluge? I, što je još važnije, što još imaju za ponuditi?

Cyberghost PureVPN
Istovremene veze 7 5
Aplikacije operativnog sustava Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, MacOS, Android, Amazon Fire TV / Firestick (iOS aplikacija trenutno nije dostupna)
Ručno instalirajte uređaje Linux, set-top box, usmjerivači Linux, set-top box, usmjerivači
Split tuneliranje Ne Da
Besplatni dodaci Blokiranje oglasa, skeniranje zlonamjernog softvera, proširenja preglednika za Firefox i Google Chrome Blokiranje oglasa, skeniranje zlonamjernog softvera, Kodi addon, proširenja preglednika za Firefox i Google Chrome

Ako želite instalirati VPN na više uređaja, CyberGhost je bolji izbor. Ne samo da omogućuje više istovremenih veza nego PureVPN, već ima i radnu aplikaciju za iOS. Trenutno, PureVPN-ova aplikacija za iOS nije dostupna, a tvrtka nije sigurna kada će se vratiti, ako se uopće pojavi.

Međutim, PureVPN je jedan od glavnih glavnih VPN-a sa službenim Kodijevim dodatkom. To olakšava sigurno strujanje na samo Kodi operativnim sustavima poput LibreELEC-a i uklanja potrebu za upotrebom potencijalno nesigurnih dodataka treće strane. Tu je i podijeljeno tuneliranje, koje vam omogućuje odabir specifičnih aplikacija za prolazak kroz VPN bez ikakvog šifriranja.

Ovi VPN-ovi imaju neke zajedničke značajke. Na primjer, oba blokiraju oglase i pretražuju zlonamjerni softver, a oba imaju proširenja za Chrome i Firefox. Proširenja VPN preglednika ne rade na isti način kao samostalne VPN aplikacije, a isplati se znati razliku. Proširenja preglednika samo kriptiraju promet preglednika, a ne prometa s bilo koje druge aplikacije. To znači da će P2P programi, aplikacije za chat i bilo koji drugi programi s pristupom internetu biti potpuno zaštićeni.

Deblokiranje mogućnosti

Želite li strujati geo-zaključan sadržaj u inozemstvu? Testiramo koje platforme CyberGhost i PureVPN mogu deblokirati.

Cyberghost PureVPN
Streaming usluga
Netflix 11 zemalja, uključujući SAD, UK, Njemačku, Francusku i Španjolsku SAD, Velika Britanija, Njemačka, Hong Kong, Južna Afrika
Hulu SAD, Japan SAD, Japan
Sky Go Da Da
Amazon Prime Video Da Da
BBC iPlayer Da Ne
abeceda Da Ne
DZS Da Da
nacionalna komunikaciona mreža Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

PureVPN može deblokirati dobar raspon streaming usluga. Međutim, bori se s nekim, posebno BBC iPlayerom i ABC-om. Uz to, deblokira Netflix, ali u većini slučajeva samo putem web preglednika. CyberGhost ne samo da može deblokirati više platformi, već vam to omogućuje na bilo kojem uređaju koji vam je draži (mada se tri od 11 zemalja Netflixa ne mogu deblokirati na iOS-u). CyberGhost vam čak govori i koji su poslužitelji za deblokiranje određene usluge, tako da je nevjerojatno lako započeti streaming.

Kina

Nijedan od ovih VPN-a ne djeluje osobito dobro u Kini. Da budemo korektni, nedavna ažuriranja vlade s velikim kineskim vatrozidom blokirala su veliku većinu VPN-a, tako da nije samo problem koji utječe na ove dvije usluge. Obje su web stranice blokirane, niti je korišteno službeno ogledalo i ne radi pouzdano. Kao rezultat toga, ne preporučujemo upotrebu CyberGhosta ili PureVPN-a u Kini. Ako tražite VPN za Kinu, pogledajte članak o najboljim VPN-ovima za Kinu.

Postavljanje i sučelje

Koliko su te usluge jednostavne za upotrebu? Je li potrebno ručno postavljanje? Ispitujemo kako radne površine tako i mobilne aplikacije kako bismo ih iskoristili.

Cyberghost PureVPN
Čarobnjak za automatsko postavljanje Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, MacOS, Android, Amazon Fire TV / Firestick (iOS je trenutno nedostupan)
Odabir glavne lokacije Lista se temelji Lista se temelji
Stranice dodatnih postavki Da Da
Mobile friendly Da Da

U svom najnovijem ažuriranju CyberGhost je preradio aplikacije kako bi pružio što dosljedniji izgled na stolnom i mobilnom uređaju. Glavna stranica sada ima gumb za brzo povezivanje i izbornik za odabir zemlje. Također možete kliknuti karticu slijeva (ili prijeđite prstom lijevo na mobilnom uređaju) da biste vidjeli cijeli popis poslužitelja. Možete čak odabrati pregled samo poslužitelja s omogućenom P2P ili onih dizajniranih za deblokiranje web stranica za streaming. Na izborniku nema toliko opcija, ali to samo čini uslugu još lakšom za potpune novake.

Snimka zaslona za stolna računala CyberGhost 7

Desktop aplikacija PureVPN omogućava vam pretraživanje određene zemlje ili grada izravno na početnom zaslonu. To vam također omogućuje da brzo se povežite na poslužitelje prilagođene struji, iako neki od njih zapravo više ne rade (ABC, BBC iPlayer). U izborniku postavki možete promijeniti način rada (na primjer, iz "struje" u "dijeljenje datoteka" ili "sigurnost / privatnost") ili prilagoditi fantastičan broj opcija. Većina ljudi neće morati puno vremena provoditi u ovom izborniku, ali dodatna fleksibilnost zasigurno će se svidjeti naprednijim korisnicima.

Snimke zaslona PureVPN

PureVPN-ova mobilna aplikacija je jednostavnija i slična je ponudi drugih usluga. Na sredini se nalazi veliki gumb za povezivanje i kartice na vrhu omogućuju vam odabir željene lokacije. Broj promjenjivih postavki neznatno je smanjen, ali tu je i dalje velika fleksibilnost.

Poslužitelji i performanse

Mreža VPN je kritično važna; ovdje ćemo ispitati koliko poslužitelja imaju ta dva poslužitelja i koliko zemalja pokrivaju.

Cyberghost PureVPN
Zemlje poslužitelja 60 141
Ukupni broj poslužitelja 3000+ 2100+

Na prvi pogled čini se da je PureVPN bolji izbor ovdje. Uostalom, ima poslužitelje na više od dvostrukog broja lokacija koje CyberGhost ima. Međutim, primjetite da sveukupno ima manje poslužitelja; CyberGhost zapravo nudi veći broj poslužitelja u nekoliko zemalja s velikim prometom poput SAD-a (530 prema 490), Kanade (138 prema 60), Velikoj Britaniji (334 prema 168) i Francuskoj (257 prema 42).

Čak je i veći doseg PureVPN-a donekle upozoren zbog obimne uporabe virtualnih IP adresa. Poslužitelji koji ih koriste označeni su gotovo nevidljivom “V” ikonom na stranici lokacija, a trenutno se koriste u 82 zemlje, što znači da obje ove usluge imaju fizičke poslužitelje na sličnom broju lokacija. Virtualni poslužitelji često se koriste u zemljama gdje troškovi ili poteškoće održavanja fizičkih poslužitelja nadmašuju nagradu. PureVPN ih, međutim, ima u mjestima poput Argentine, Hrvatske i Pakistana: zemljama u kojima brojne druge VPN mreže imaju stvarne servere.

Svaka od ovih usluga omogućuje vam odaberite određeni grad na koji ćete se povezati. Ova opcija nema na svakoj lokaciji, ali u velikim zemljama s velikim prometom poput SAD-a, Velike Britanije i Australije ima se za izabrati nekoliko. To olakšava pristup ne samo zemljopisno zaključanim platformama za inozemstvo u inozemstvu, već i regionalno blokiranom sadržaju poput lokalnih vijesti ili crnih sportskih događaja.

U nastavku smo stvorili popis svih zemalja u kojima CyberGhost i PureVPN imaju poslužitelje:

CyberghostPureVPN
Avganistan
Albanija
Angola
Alžir
Argentina
Armenija
Aruba
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Bangladeš
Bahami
Bahrein
Barbados
Bjelorusija
Belgija
Belize
Bermuda
Bolivija
Bosna i Hercegovina
Brazil
Brunei Darussalam
Bugarska
Kambodža
Kanada
Zelenortski otoci
Kajmanski otoci
Čile
Kina
Kolumbija
Kostarika
Hrvatska
Kuba
Kipar
Češka Republika
Danska
Dominika
Dominikanska Republika
Ekvador
Egipat
El Salvador
Estonija
Etiopija
Finska
Francuska
Gruzija
Njemačka
Gana
Grčka
Grenada
Gvatemala
Gvajana
Haiti
Honduras
Hong Kong
Mađarska
Island
Indija
Indonezija
Italija
Irska
Otok Man
Izrael
Jamajka
Japan
Jordan
Kazahstan
Kenija
Kirgistan
Kuvajt
Laos
Letonija
Liban
Lihtenštajn
Litva
Luksemburg
Macao
Makedonija
Madagaskar
Malta
Mauritanija
Mauricijus
Malezija
Meksiko
Moldavija
Monaco
Mongolija
Crna Gora
Montserrat
Maroko
Nizozemska
Novi Zeland
Nikaragva
Niger
Nigerija
Norveška
Oman
Panama
Papua Nova Gvineja
Pakistan
Paragvaj
Peru
Filipini
Poljska
Portugal
Portoriko
Katar
Rumunjska
Rusija
Saudijska Arabija
Senegal
Srbija
Sejšeli
Singapur
Slovačka
Slovenija
Južna Afrika
Južna Korea
Španija
Šri Lanka
Surinam
Sveta Lucija
Švedska
Švicarska
Sirija
Tadžikistan
Tajvan
Tanzanija
Tajland
Trinidad i Tobago
Tunis
purica
Turkmenistan
Otoci Turks i Caicos
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ujedinjene države
Ukrajina
Venecuela
Vijetnam
Djevičanski otoci
Jemen

sigurnosti

U ovom odjeljku ističemo sigurnosne opcije svake VPN, dostupne protokole i, na kraju, njihovu sposobnost da vaš promet ostane siguran.

Cyberghost PureVPN
VPN protokoli OpenVPN, IKEv2, L2TP OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IKEv2
Šifriranje podataka OpenVPN AES-256 AES-256
Šifriranje upravljačkog kanala OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Nakriva tehnologija nijedan nijedan
Sigurnost aplikacije Automatska wifi zaštita, uvijek uključeni prekidač Ubojiti prekidač
DNS status Privatni DNS Privatni DNS

Svaka od ovih usluga omogućuje vam povezivanje putem OpenVPN, IKEv2 i L2TP protokola. No, PureVPN također uključuje opciju korištenja SSTP ili PPTP. Međutim, vrijednost ovih uključenja je upitna. PPTP je vrlo star i ima nekoliko sigurnosnih ranjivosti, dok SSTP radi na manje platformi i ne pruža nikakvu stvarnu korist preko OpenVPN-a. Oba VPN-a koriste 256-bitnu enkripciju; to je u vrijeme pisanja teksta zapravo nemoguće pronaći.

Postavke CyberGhost 7

I CyberGhost i PureVPN dolaze s prekidačem kill koji automatski zaustavlja sve prijenos podataka ako iznenada izgubite vezu s VPN-om. CyberGhost je malo drugačiji po tome što se ne može isključiti, osiguravajući da nikada nećete slučajno pregledavati Internet nezaštićenim. Dodatno, CyberGhost može automatski pokrenuti svaki put kad se povežete s određenom poznatom mrežom. Oboje koriste privatne DNS poslužitelje, tako da nijedna treća strana nikada neće imati pristup vašem prometu.

Snimka zaslona PureVPN

Privatnost

VPN-ovi dizajnirani su tako da vas čine što anonimnijim na mreži. U nastavku smo ispitali implikacije na privatnost obje usluge.

Cyberghost PureVPN
HQ baza Rumunjska Hong Kong
Zapisnici veza Neki nijedan
Evidencije aktivnosti nijedan nijedan
Podaci o korisniku za prijavu Email adresa Email adresa
Anonimne mogućnosti plaćanja Bitcoin Razne kripto valute i poklon kartice

CyberGhost ima sjedište u Rumunjskoj, koja je dio Europske unije. Godine 2014. Europski sud pravde presudio je da je skupno skladištenje podataka nezakonito (osim u slučajevima kada postoji rizik po sigurnost javnosti), tako da nema potrebe za brigom zbog nadziranja vaših aktivnosti.

S druge strane, PureVPN ima sjedište u Hong Kongu. Iako ova lokacija ima svoje zakonodavstvo, tehnički je dio Kine koja posjeduje jednu od najstrožih internetskih cenzura na svijetu.. Obje ove VPN omogućuju vam da se prijavite anonimno, ipak, pa ovo i nije tako velik problem koliko se čini.

CyberGhost ne bilježi web stranice koje posjećujete, vremenske oznake ili IP adrese, ali neke podatke čuva u statističke svrhe. Točnije, bilježi jeste li se prijavili ili ne svaki dan. Vaš ukupni broj dnevnih prijava nije zabilježen, a ove se informacije brišu na kraju mjeseca.

PureVPN-ova politika prijavljivanja je malo manje jasna. Iako su tvrdili da su njeni korisnici anonimni, kompanija je u istrazi FBI-a za 2017. godinu uspjela pružiti vremenske oznake i IP adresu korisnika. Nakon što je prvo rekao da nije prekršio povjerenje svojih korisnika, PureVPN je kasnije ažurirao svoju politiku i tvrdi da se te informacije više ne bilježe. PureVPN pokušava obnoviti povjerenje u svoju uslugu, ali to je nešto što potencijalni kupci imaju pravo znati.

Konfiguracija

Kako točno funkcioniraju ova dva VPN-a? Možete li dobiti statičku IP adresu s bilo kojom od njih? Ovdje smo zaroniti dublje u unutarnje djelovanje CyberGhosta i PureVPN-a.

Cyberghost PureVPN
Dodjela adrese Zajednički Zajednički
Moguća je statička IP adresa Da (dodatna naknada) Da (dodatna naknada)
DDoS zaštita Ne Da (dodatna naknada)
NAT vatrozid Da Da

Svaka od ovih usluga djeluje na isti način. Na primjer, i CyberGhost i PureVPN koriste raspodjelu zajedničke adrese. To znači da svi povezani na isti poslužitelj dijele istu IP adresu. Većina VPN-ova koristi ovu metodu jer je daleko teže odrediti koji je korisnik pristupio određenoj web stranici.

Namjerenu IP adresu možete dobiti s bilo kojom od usluga. Kako ćete se svaki put prijavljivati ​​na usluge s istog IP-a, manje je vjerovatno da će pokrenuti automatizirane sustave za sprečavanje prijevara. Namjenski IP-ovi olakšavaju lakše praćenje vaših aktivnosti, no, ali kao niti jedan od tih servisa ne bilježi osobne podatke, nemate se zbog čega brinuti. CyberGhost naplaćuje 4 USD mjesečno za statički IP, dok PureVPN naplaćuje 1,99 USD.

Svaki VPN pruža određeni stupanj zaštite od DDoS-a. Obično je vaš usmjerivač preplavljen zahtjevima dok više ne može obraditi i zaključati. Međutim, pri korištenju VPN-a utječe zapravo daleko šira mreža. Većina glavnih VPN-ova može širiti teret bez većih problema, ali ako očekujete napad većih razmjera, PureVPN nudi pristup vrhunskim anti-DDoS poslužiteljima za dodatnu mjesečnu naknadu. Bez ove zaštite PureVPN će ublažiti do 3TB zahtjeva, što bi trebalo biti dovoljno većini korisnika.

Služba za korisnike

Možda vam nikada neće trebati pomoć, ali uvijek je dobro imati podršku za svaki slučaj. Pogledajte opcije podrške koje ove dvije usluge nude u nastavku.

Cyberghost PureVPN
Live chat Da (preuzet u Zendesk) Da (interno)
Podrška za ulaznice Da Da
Podrška putem e-pošte Da Da
Prosječno vrijeme odgovora putem e-pošte 1 dan, 13 sati, 30 minuta 45 minuta
Telefonska podrška Ne Ne
Pretražujuća baza znanja Da Da
Video vodiči Da Da

Oba ova VPN-a imaju 24/7 podršku za chat uživo. PureVPN vodi interni tim dok je CyberGhost outsourcing. Unatoč tome, zapravo je lakše dobiti pomoć od CyberGhost tima jer osoblje za podršku PureVPN-a često daje nejasne, kopirane i zalijepljene odgovore, osim ako se ne pritisne za detalje.

Svaka usluga nudi i podršku putem e-pošte i karata, kao i veliku bazu znanja koja se može pretraživati. Oboje nude i širok izbor tutorijala sa zaslonom koji podržavaju uobičajene probleme poput konfiguriranja aplikacije ili instaliranja na usmjerivač. Kratki video vodiči mogu se pronaći na odgovarajućim YouTube kanalima kompanija. U skladu s tim, ovi se kanali uglavnom upotrebljavaju u promotivne svrhe i videozapisi možda više nisu relevantni.

Svakoj od ovih usluga poslali smo i tri pitanja putem e-maila. U većini slučajeva odgovor ćete dobiti brže putem chata uživo, ali to nam je omogućilo da izmjerimo reakciju svakog VPN-a na više tehničkih problema s kojima osoblje chat chat ne može pomoći. U tablicama u nastavku naći ćete pitanja koja smo postavili i naše rezultate:

Cyberghost
Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Pitanje je odgovorilo
Mogu li instalirati CyberGhost na moj DD-WRT usmjerivač? 2 dana, 5 sati, 37 minuta 1 Da
Koristi li CyberGhost virtualne poslužitelje? 1 dan, 22 sata, 18 minuta 1 Da
Zapisuje li CyberGhost moju izvornu IP adresu? 1 dan, 8 sati, 36 minuta 1 Da
PureVPN
Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Pitanje je odgovorilo
Mogu li instalirati PureVPN na moj DD-WRT usmjerivač? 2 minute 1 Da
Koristi li PureVPN virtualne poslužitelje? 1 sat, 59 minuta 1 Da
Da li PureVPN zapisuje moju izvornu IP adresu? 15 minuta 1 Da

PureVPN je na upite e-pošte odgovarao vrlo brzo, dok je CyberGhost dosljedno trajao više od jednog dana. CyberGhost smo testirali na ovaj način nekoliko puta u prošlosti, ali ovo je daleko najduže vrijeme odgovora. Međutim, vrijedno je napomenuti da su ti testovi provedeni u tijeku do Božića, tako da je povećani broj upita i nedostatak osoblja možda faktor koji pridonosi.

Međutim, CyberGhost je vjerovatnije dao dulje i detaljnije odgovore. Iako je PureVPN imao brže vrijeme odgovora, odgovori su često bili pripremljeni prije vremena i duljine od samo nekoliko redaka, obično uključuju vezu na relevantni materijal iz odjeljka za podršku umjesto pružanja bilo kakvih informacija izravno.  

Pobjednik: CyberGhost

Snimka zaslona početne stranice CyberGhost

Iako su to obje usluge visoke kvalitete, nakon uspoređivanja s njima, vjerujemo da je CyberGhost većini ljudi bolji.

Za početak, nevjerojatno je svestran. CyberGhost omogućava korisnicima da jednim klikom deblokiraju glavne streaming platforme, pa čak i odvojeno popisuju svoje P2P poslužitelje. Možda ne pokriva toliko svijeta kao PureVPN, ali obično ima više poslužitelja na svakoj lokaciji. To vam olakšava brzu vezu. Nadalje, pomoću ove usluge znate da je svaki poslužitelj točno tamo gdje tvrdi.

CyberGhost je izvrstan za ljude koji su novi u VPN-ovima ili nisu posebno zainteresirani za tehnologiju. Jednostavno je postavljanje, posebno jednostavan za korištenje, a kao bonus cjelovita je zaštita (uključujući 256-bitnu enkripciju, blokator oglasa i skener zlonamjernog softvera) zadana. Da biste još zasladio ugovor, CyberGhost ne bilježi nikakve podatke koji bi vas mogli prepoznati. To znači da možete slobodno pregledavati bez brige o svojim aktivnostima.

CYBERGHOST DEAL: Uštedite preko 70% godišnjim planom CyberGhosta.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =

CyberGhost vs. PureVPN

CyberGhost vs PureVPN

Repere 

Cyberghost

 • Versatil, dar ieftin
 • Capacitate puternică de deblocare
 • Proiectat pentru utilizatorii începători

PureVPN

 • Foarte personalizabile
 • Rețea extinsă de server
 • Viteze mari, deblocare bună

Prețuri și reduceri

Aici, vom compara costul fiecărui VPN, precum și opțiunile pentru abonați pe care fiecare serviciu le oferă potențialilor clienți.

Cyberghost PureVPN
Perioadele de abonament O luna O luna
Un an Trei luni
Doi ani Un an
Trei ani n / A
Oferta speciala 79% reducere la abonament de 3 ani Reducere de 70% la abonamentele de doi ani
Cel mai mare preț pe lună $ 12.99 $ 10.95
Cel mai mic preț pe lună $ 2,75 $ 2,88
Preț de un an $ 71.88 $ 48.96
Banii inapoi garantat 45 de zile 31 de zile

CyberGhost oferă utilizatorilor mai multe opțiuni, diverse opțiuni de abonare. În schimb, deși PureVPN oferă două planuri pe termen scurt, structura sa de prețuri pare concepută să împingă abonamentul anual pe cât posibil, cu reduceri abrupte pentru utilizatorii dispuși să se angajeze în avans. PureVPN este considerabil mai puțin costisitor decât CyberGhost dacă căutați să vă abonați pentru un an la 48,96 USD, în timp ce CyberGhost costă 71,88 USD.

Fiecare dintre planurile PureVPN vine cu o garanție de returnare a sumelor de 31 de zile, care este deosebit de generoasă. CyberGhost, oferă o garanție de returnare de 14 zile pe planul lunar și o garanție generoasă de returnare de 45 de zile pentru abonamentele mai lungi. Veți avea mai mult de suficient timp pentru a evalua corect aceste servicii înainte de a decide dacă doriți să le utilizați în continuare.

OFERTA CYBERGHOST: Economisiți peste 70% cu planul de trei ani al CyberGhost.PUREVPN OFERTA: Economisiți 74% cu planul PureVPN pe doi ani.

Caracteristici

Pe ce platforme funcționează aceste servicii? Și, mai important, ce mai au de oferit?

Cyberghost PureVPN
Conexiuni simultane 7 5
Aplicații de sistem de operare Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, MacOS, Android, Amazon Fire TV / Firestick (aplicația iOS momentan nu este disponibilă)
Instalarea manuală a dispozitivelor Linux, set-top box-uri, routere Linux, set-top box-uri, routere
Tunelarea despărțită Nu da
Accesorii gratuite Blocarea anunțurilor, scanarea malware, extensiile browserului pentru Firefox și Google Chrome Blocarea anunțurilor, scanarea malware, extensia Kodi, extensiile browserului pentru Firefox și Google Chrome

Dacă doriți să instalați VPN-ul pe mai multe dispozitive, CyberGhost este alegerea mai bună. Nu numai că permite mai multe conexiuni simultane decât PureVPN, ci are și o aplicație iOS funcțională. În prezent, aplicația iOS a PureVPN nu este disponibilă, iar compania nu este sigură când va reveni, dacă o face deloc.

Cu toate acestea, PureVPN este una dintre singurele VPN majore cu un addon oficial Kodi. Acest lucru face ușor să transmiteți în siguranță fluxuri pe sisteme de operare numai Kodi, cum ar fi LibreELEC, și înlătură nevoia de a utiliza suplimente terțe părți potențial nesigure. Există, de asemenea, tuneluri împărțite, care vă permite să alegeți aplicații specifice care să treacă prin VPN fără nicio criptare.

Aceste VPN-uri au unele caracteristici în comun. Ambele blochează automat reclame și scanează malware, de exemplu, și ambele au extensii pentru Chrome și Firefox. Extensiile de browser VPN nu funcționează la fel ca și aplicațiile VPN autonome, și plătește să știe diferența. Extensiile browserului criptează doar traficul browserului, nu trafic din alte aplicații. Aceasta înseamnă că programele P2P, aplicațiile de chat și orice alt program cu acces la internet vor fi complet neprotejate.

Capacități de deblocare

Cauți să difuzați conținut geo-blocat în străinătate? Testăm ce platforme CyberGhost și PureVPN pot debloca.

Cyberghost PureVPN
Serviciul de streaming
Netflix 11 țări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Germania, Franța și Spania SUA, Marea Britanie, Germania, Hong Kong, Africa de Sud
Hulu SUA, Japonia SUA, Japonia
Sky Go da da
Amazon Prime Video da da
BBC iPlayer da Nu
ABC da Nu
CBS da da
NBC da da
ITV da da
Canal 4 da da

PureVPN este capabil să deblocheze o gamă bună de servicii de streaming. Cu toate acestea, se luptă cu unii, în special BBC iPlayer și ABC. În plus, deblochează Netflix, dar, în cele mai multe cazuri, doar prin browserul web. CyberGhost nu este capabil să deblocheze mai multe platforme, ci vă permite să faceți acest lucru pe orice dispozitiv doriți (deși 3 din cele 11 țări ale sale Netflix nu pot fi deblocate pe iOS). CyberGhost vă spune chiar ce servere sunt pentru deblocarea unui serviciu dat, așa că este incredibil de ușor să începeți să transmiteți.

China

Niciuna dintre aceste VPN-uri nu funcționează deosebit de bine în China. Pentru a fi corecte, actualizările recente ale guvernului la Marele Firewall din China au blocat marea majoritate a VPN-urilor, deci nu este doar o problemă care afectează aceste două servicii. Ambele site-uri web sunt blocate, nu are nici o oglindă oficială de utilizat și nici nu funcționează în mod fiabil. Drept urmare, nu recomandăm utilizarea CyberGhost sau PureVPN în China. Dacă sunteți în căutarea unui VPN pentru China, consultați articolul nostru Cele mai bune VPN-uri pentru China.

Configurare și interfață

Cât de ușor sunt de utilizat aceste servicii? Este necesară o configurație manuală? Examinăm atât aplicațiile desktop cât și aplicațiile mobile pentru utilizare.

Cyberghost PureVPN
Asistent automat de configurare Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, MacOS, Android, Amazon Fire TV / Firestick (iOS nu este disponibil în prezent)
Selectarea locației principale Bazată pe listă Bazată pe listă
Setări suplimentare de pagini da da
Mobil prietenos da da

În cea mai recentă actualizare, CyberGhost și-a reînnoit aplicațiile pentru a oferi un aspect mai consistent pe desktop și mobil. Pagina principală are acum un buton de conectare rapidă și meniul de selectare a țării. Puteți, de asemenea, faceți clic pe o filă din stânga (sau glisați la stânga pe mobil) pentru a vedea lista completă de servere. Puteți alege chiar să vizualizați doar serverele P2P activate sau cele proiectate pentru deblocarea site-urilor de streaming. Nu există la fel de multe opțiuni în meniu, dar acest lucru face ca serviciul să fie și mai ușor pentru începătorii completi.

Captură de ecran pe CyberGhost 7

Aplicația desktop PureVPN vă permite să căutați o anumită țară sau oraș chiar pe ecranul de pornire. De asemenea, vă permite să conectați-vă rapid la servere prietenoase în streaming, deși unele dintre acestea nu mai funcționează de fapt (ABC, BBC iPlayer). În meniul de setări, puteți schimba modul (de exemplu, de la „stream” la „partajarea fișierelor” sau „securitate / confidențialitate”) sau puteți ajusta un număr fantastic de opțiuni. Majoritatea oamenilor nu trebuie să petreacă mult timp în acest meniu, dar flexibilitatea adăugată este sigur că va apela la utilizatori mai avansați.

Imagini de ecran PureVPN

Aplicația mobilă a PureVPN este mai simplă și arată similar cu ofertele altor servicii. Există un buton de conectare mare în mijlocul ecranului și filele de-a lungul vârfului care vă permite să alegeți locația dorită. Numărul de setări schimbabile a fost redus ușor, dar există încă multă flexibilitate aici.

Servere și performanță

Rețeaua unui VPN este extrem de importantă; aici, vom examina câte servere au aceste două și câte țări acoperă.

Cyberghost PureVPN
Țări server 60 141
Numărul total de servere 3000+ 2,100+

La prima vedere, PureVPN pare să fie alegerea mai bună aici. La urma urmei, are servere în mai mult de două ori numărul locațiilor pe care CyberGhost o face. Cu toate acestea, observați că are în general mai puține servere; CyberGhost oferă de fapt un număr mai mare de servere în mai multe țări cu trafic ridicat, precum SUA (530 vs. 490), Canada (138 vs 60), Marea Britanie (334 vs. 168) și Franța (257 vs. 42).

Chiar și amploarea mai mare a PureVPN este oarecum afectată de utilizarea pe scară largă a adreselor IP virtuale. Serverele care le folosesc sunt marcate de o pictogramă „V” aproape invizibilă pe pagina locațiilor și sunt utilizate în prezent în 82 de țări, ceea ce înseamnă că ambele servicii au servere fizice într-un număr similar de locații. Serverele virtuale sunt adesea utilizate în țările în care costul sau dificultatea menținerii serverelor fizice depășesc recompensa. Cu toate acestea, PureVPN le are în locuri precum Argentina, Croația și Pakistan: țări în care numeroase alte VPN-uri au servere reale.

Fiecare dintre aceste servicii vă permite să selectați un anumit oraș la care să vă conectați. Nu orice locație are această opțiune, însă țările importante cu trafic mare, precum SUA, Marea Britanie și Australia au toate dintre care să aleagă. Acest lucru face ușor accesarea nu numai a platformelor geo-blocate în țară în străinătate, ci și a conținutului blocat la nivel regional, cum ar fi emisiunile de știri locale sau evenimentele sportive înnegrite..

Mai jos, am creat o listă a fiecărei țări în care CyberGhost și PureVPN au servere:

CyberghostPureVPN
Afganistan
Albania
Angola
Algeria
Argentina
Armenia
Aruba
Australia
Austria
Azerbaidjan
Bangladesh
Bahamas
Bahrain
Barbados
Bielorusia
Belgia
Belize
Bermuda
Bolivia
Bosnia si Hertegovina
Brazilia
Brunei Darussalam
Bulgaria
Cambogia
Canada
capul Verde
Insulele Cayman
Chile
China
Columbia
Costa Rica
Croaţia
Cuba
Cipru
Republica Cehă
Danemarca
Dominica
Republica Dominicana
Ecuador
Egipt
El Salvador
Estonia
Etiopia
Finlanda
Franţa
Georgia
Germania
Ghana
Grecia
Grenada
Guatemala
Guyana
Haiti
Honduras
Hong Kong
Ungaria
Islanda
India
Indonezia
Italia
Irlanda
insula Barbatului
Israel
Jamaica
Japonia
Iordania
Kazahstan
Kenia
Kârgâzstan
Kuweit
Laos
Letonia
Liban
Lichtenstein
Lituania
Luxemburg
Macau
Macedonia
Madagascar
Malta
Mauritania
Mauritius
Malaezia
Mexic
Moldova
Monaco
Mongolia
Muntenegru
Montserrat
Maroc
Olanda
Noua Zeelanda
Nicaragua
Niger
Nigeria
Norvegia
Oman
Panama
Papua Noua Guinee
Pakistan
Paraguay
Peru
Filipine
Polonia
Portugalia
Puerto Rico
Qatar
România
Rusia
Arabia Saudită
Senegal
Serbia
Seychelles
Singapur
Slovacia
Slovenia
Africa de Sud
Coreea de Sud
Spania
Sri Lanka
Surinam
St Lucia
Suedia
Elveţia
Siria
Tadjikistan
Taiwan
Tanzania
Tailanda
Trinidad și Tobago
Tunisia
Curcan
Turkmenistan
Insula Turks și Caicos
Emiratele Arabe Unite
Regatul Unit
Statele Unite
Ucraina
Venezuela
Vietnam
Insulele Virgine
Yemen

Securitate

În această secțiune, evidențiem opțiunile de securitate ale fiecărui VPN, protocoalele disponibile și, în final, capacitatea lor de a vă asigura securitatea traficului.

Cyberghost PureVPN
Protocoale VPN OpenVPN, IKEv2, L2TP OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IKEv2
Criptare de date OpenVPN AES-256 AES-256
Criptarea canalului de control OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Tehnologia de tuns Nici unul Nici unul
Securitatea aplicației Protecție automată wifi, comutator de ucidere permanentă Ucide întrerupătorul
Stare DNS DNS privat DNS privat

Fiecare dintre aceste servicii vă permite să vă conectați prin protocoalele OpenVPN, IKEv2 și L2TP. Cu toate acestea, PureVPN include și opțiunea de a utiliza SSTP sau PPTP. Cu toate acestea, valoarea acestor incluziuni este discutabilă. PPTP este foarte vechi și prezintă mai multe vulnerabilități de securitate, în timp ce SSTP funcționează pe mai puține platforme și nu oferă niciun beneficiu real pentru OpenVPN. Ambele VPN-uri folosesc criptarea de 256 biți; acest lucru este efectiv de neatins în momentul scrierii.

Setări CyberGhost 7

Atât CyberGhost cât și PureVPN vin cu un comutator de oprire care oprește automat toate transferurile de date dacă pierdeți conexiunea la VPN în mod neașteptat. CyberGhost este ușor diferit prin faptul că nu poate fi oprit, asigurând că nu veți naviga accidental pe internet neprotejat. În plus, CyberGhost este capabil să pornească automat ori de câte ori vă conectați la o anumită rețea familiară. Ambele folosesc servere DNS private, astfel încât nici o terță parte nu va avea vreodată acces la traficul dvs..

Captură de ecran PureVPN

intimitate

VPN-urile sunt concepute pentru a vă păstra cât mai anonim online. Mai jos am examinat implicațiile privind confidențialitatea ambelor servicii.

Cyberghost PureVPN
Baza de sediu România Hong Kong
Jurnalele de conexiune niste Nici unul
Jurnalele de activitate Nici unul Nici unul
Detalii despre utilizator pentru înregistrare Adresa de email Adresa de email
Opțiuni anonime de plată Bitcoin Diverse criptomonede și cărți cadou

CyberGhost are sediul în România, care face parte din Uniunea Europeană. În 2014, Curtea Europeană de Justiție a decis că păstrarea în vrac a datelor a fost ilegală (cu excepția cazurilor în care există un risc pentru siguranța publicului), deci nu este necesar să vă faceți griji pentru monitorizarea activităților dvs..

PureVPN, pe de altă parte, are sediul în Hong Kong. În timp ce această locație are propria legislație, aceasta este încă o parte din China din punct de vedere tehnic, care are unele dintre cele mai stricte cenzuri online din lume. Ambele VPN-uri vă permit să vă înscrieți în mod anonim, totuși, nu este o problemă atât de mare pe cât pare.

CyberGhost nu înregistrează site-urile pe care le vizitați, timestamp-urile sau adresele IP, dar păstrează unele date în scopuri statistice. Mai exact, înregistrează dacă te-ai autentificat sau nu în fiecare zi. Numărul total de autentificări zilnice nu sunt înregistrate, iar aceste informații sunt șterse la sfârșitul lunii.

Politica de logare a PureVPN este puțin mai clară. În ciuda susținerii utilizatorilor săi anonimi, compania a fost în măsură să furnizeze timestamp-urile utilizatorului și adresa IP sursă într-o anchetă FBI din 2017. După ce a spus prima dată că nu a încălcat încrederea utilizatorilor săi, PureVPN și-a actualizat ulterior politica și a susținut că aceste informații nu mai sunt înregistrate. PureVPN încearcă să-și reconstituie încrederea în serviciul său, dar acest lucru este un lucru potențial al clienților.

configurație

Cum funcționează aceste două VPN-uri exact? Puteți obține o adresă IP statică cu oricare dintre ele? Aici, ne afundăm mai adânc în funcționările interioare ale CyberGhost și PureVPN.

Cyberghost PureVPN
Alocarea adresei Impartit Impartit
Este posibilă adresa IP statică Da (taxă suplimentară) Da (taxă suplimentară)
Protecție DDoS Nu Da (taxă suplimentară)
Firewall NAT da da

Fiecare dintre aceste servicii funcționează în același mod. De exemplu, atât CyberGhost cât și PureVPN folosesc alocarea adreselor partajate. Aceasta înseamnă că toată lumea conectată la același server are aceeași adresă IP. Majoritatea VPN-urilor folosesc această metodă, deoarece este mult mai dificil de spus ce utilizator anume a accesat un anumit site web.

Puteți obține o adresă IP dedicată cu orice serviciu. Deoarece vă conectați la servicii de la același IP de fiecare dată, acestea sunt mult mai puțin susceptibile să declanșeze sisteme automate de prevenire a fraudei. IP-urile dedicate fac totuși ușor mai ușor să-ți urmărești activitățile, totuși niciunul dintre aceste servicii nu înregistrează nicio informație de identificare personală, nu ai de ce să-ți faci griji. CyberGhost percepe 4 dolari pe lună pentru un IP static, în timp ce PureVPN percepe 1,99 USD.

Fiecare VPN oferă un anumit grad de protecție DDoS. De obicei, routerul dvs. este inundat de solicitări până când nu mai poate gestiona și blochează. Cu toate acestea, atunci când utilizați o VPN, este afectată de fapt rețeaua mult mai largă. Majoritatea VPN-urilor majore pot răspândi încărcarea fără prea multe probleme, dar dacă vă așteptați la un atac la scară mai mare, PureVPN oferă acces la serverele anti-DDoS premium pentru o taxă lunară suplimentară. Fără această protecție, PureVPN va reduce până la 3TB de solicitări, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

Serviciu clienți

Este posibil să nu ai nevoie niciodată de ajutor, dar este întotdeauna bine să ai sprijin acolo, în caz că. Aruncați o privire la opțiunile de asistență pe care le oferă mai jos aceste două servicii.

Cyberghost PureVPN
Chat live Da (externalizat la Zendesk) Da (în casă)
Suport bilet da da
Asistență prin e-mail da da
Timpul mediu de răspuns la e-mail 1 zi, 13 ore, 30 minute 45 de minute
Asistență telefonică Nu Nu
Baza de cunoștințe căutabile da da
Ghiduri video da da

Ambele VPN-uri au suport de chat în direct 24 de ore din 24. PureVPN este condus de o echipă internă, în timp ce CyberGhost este externalizat. În ciuda acestui fapt, este de fapt mai ușor să obțineți ajutor din partea echipei CyberGhost, deoarece personalul de asistență al PureVPN oferă deseori răspunsuri vagi, copiate și lipite, cu excepția cazului în care sunt apăsate pentru specific.

Fiecare serviciu oferă, de asemenea, asistență bazată pe e-mail și bilete, precum și o bază mare de cunoștințe care poate fi căutată. Ambii oferă, de asemenea, o selecție largă de tutoriale acceptate de capturi de ecran care acoperă probleme comune, cum ar fi configurarea aplicației sau instalarea acesteia pe un router. Ghiduri video scurte pot fi găsite pe canalele YouTube respective ale companiei. Acestea fiind spuse, aceste canale sunt utilizate în mare parte în scopuri promoționale, iar videoclipurile pot să nu mai fie relevante.

De asemenea, am trimis fiecăreia dintre aceste servicii trei întrebări prin e-mail. În cele mai multe cazuri, veți primi o replică mai rapid prin chat live, dar acest lucru ne-a permis să măsurăm capacitatea de răspuns a fiecărui VPN la probleme mai tehnice cu care personalul de chat live nu poate fi de folos. În tabelele de mai jos, veți găsi întrebările pe care le-am pus și rezultatele noastre:

Cyberghost
Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
Pot instala CyberGhost pe routerul meu DD-WRT? 2 zile, 5 ore, 37 minute 1 da
CyberGhost folosește servere virtuale? 1 zi, 22 ore, 18 minute 1 da
CyberGhost își înregistrează adresa IP sursă? 1 zi, 8 ore, 36 minute 1 da
PureVPN
Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
Pot instala PureVPN pe routerul meu DD-WRT? 2 minute 1 da
PureVPN folosește servere virtuale? 1 oră, 59 minute 1 da
PureVPN înregistrează adresa mea sursă IP? 15 minute 1 da

PureVPN a răspuns la întrebările prin e-mail extrem de rapid, în timp ce CyberGhost a luat constant mai mult de o zi. Am testat CyberGhost în acest fel de mai multe ori în trecut, dar acestea au fost de departe cele mai lungi perioade de răspuns. Este demn de remarcat faptul că aceste teste au fost efectuate în perioada de Crăciun, totuși, astfel că volumul de interogare crescut și deficiența de personal ar putea fi un factor care contribuie.

Cu toate acestea, CyberGhost a oferit răspunsuri mai detaliate și detaliate. În timp ce PureVPN a avut un timp de răspuns mai rapid, răspunsurile sale au fost deseori pregătite înainte de timp și doar câteva rânduri lungi, incluzând de obicei un link către materialul relevant din secțiunea de asistență, în loc să furnizeze informații direct.  

Câștigătorul: CyberGhost

Captura de ecran a paginii de start a CyberGhost

Deși acestea sunt atât servicii de înaltă calitate, după compararea lor cot la cot, credem că CyberGhost este cel mai bun dintre cei doi pentru majoritatea oamenilor.

Pentru început, este incredibil de versatil. CyberGhost permite utilizatorilor să deblocheze platformele de streaming majore cu un singur clic, și chiar listează separat serverele sale care acceptă P2P. Este posibil să nu acopere cât mai mult din lume ca PureVPN, dar de obicei are mai multe servere în fiecare locație. Acest lucru vă face mai ușor să obțineți o conexiune de mare viteză. Mai mult, cu acest serviciu, știți că fiecare server este exact acolo unde pretinde.

CyberGhost este excelent pentru persoanele care aparțin VPN-urilor sau care nu sunt interesate în special de tehnologie. Este simplu de configurat, deosebit de ușor de utilizat și ca bonus, o protecție completă (inclusiv criptarea de 256 biți, un blocant de anunțuri și un scaner malware) este activată în mod implicit. Pentru a îndulci afacerea și mai mult, CyberGhost nu înregistrează nicio informație care vă poate identifica. Aceasta înseamnă că puteți naviga liber fără să vă faceți griji pentru urmărirea activităților dvs..

OFERTA CYBERGHOST: Economisiți peste 70% cu planul anual al CyberGhost.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 39 =

Adblock
detector