10 най-добри VPN за торент (2020)

Най-добрите VPN за частни торенти


Актуализиран за 2020 г.

Torrenters използват VPN, за да останат частни онлайн и да скрият своите качвания и изтегляния, но не всички VPN са подходящи за BitTorrent.  Всъщност десетки водещи VPN най-добре се избягват от торентери. Открихме множество проблеми с VPN, които оценихме:

 • Много VPN мрежи са твърде бавни за торент потребители и ще доведат до бавни изтегляния.
 • Някои не осигуряват достатъчна защита срещу течове, за да гарантират, че идентифициращата информация не е изложена на тролове с авторски права и други трети страни. Това означава вашият истински IP адрес може да бъде разкрит на любопитни очи.
 • Много VPN поддържат регистри на потребителската активност въпреки подвеждащите маркетингови твърдения за обратното. Това означава информация, която може да бъде проследена до конкретни потребители (ние сме оценили правилата за регистриране на 123 различни VPN като част от нашите изследвания).
 • Някои популярни VPN мрежи, като например VyprVPN, не позволяват торент.

БАКШИШ: Ако търсите безплатен VPN за торентинг, тук обясняваме защо съветваме срещу това и защо безплатните VPN почти винаги са лош избор за торентери.

Ще разгледаме детайлно 10 препоръчани VPN, но тук е набор от 10-те най-добри VPN за торент:

 1. ExpressVPN Най-добър VPN за торент. Голяма скорост, не поддържа журнали, превключвател за убийство и лесен за използване на всички устройства
 2. CyberGhost Най-добър бюджетен VPN за торент потребители. Без регистрационни файлове с голяма скорост на свързване.
 3. NordVPN Добър всеобхват. Няма регистрационни файлове и предлага специфични сървъри за торент
 4. IPVanish Мрежа, предназначена за торентинг, но не деблокира Netflix
 5. Surfshark Високоскоростен VPN, съобразен с поверителността, който активно насърчава торент
 6. PrivateVPN Страхотна актуална VPN без логове и изключително бързи връзки
 7. StrongVPN Прост дизайн и нулеви трупи. Обикновено работи в Китай.
 8. SaferVPN Бързи скорости с опростен интерфейс. Позволява торентинг на конкретни сървъри.
 9. Windscribe Достойни скорости и сигурен всеобхватен изпълнител за потребителите на BitTorrent.
 10. Щит за гореща точка Добър вариант на ниска цена за торент. Много бързи скорости и без идентифициране на потребителски дневници.

За да разберем най-добрия VPN за торент, трябва да решим критерии, по които да ги преценяваме. Torrenters и P2P файловите споделяния искат поверителност, без ограничения на данни и бързи скорости на изтегляне над всичко останало. Въз основа на това ще използваме следните критерии за оценка на всеки P2P VPN:

 • Сигурност - Шифроването гарантира, че трети страни не могат да прослушват дейността на VPN потребителя. По-специално, криптирането помага да се предпазят доставчиците на интернет от гърба ви. Превключвател за убиване на VPN и защита от течове на DNS са задължителни, за да се гарантира, че няма идентифициращи данни да оставят вашето устройство.
 • Политика за регистрация - P2P VPN услугата трябва да е без регистрация, което означава, че тя не записва и запазва информация за вашата дейност. IP адресите също не се записват. В идеалния случай доставчикът не събира никаква информация и следователно не може да бъде хакнат или принуден да се откаже от информация за клиентите.
 • Ограничение на честотната лента - Някои VPN имат ограничения за данни или ограничения на честотната лента, които дроселират или спират изтеглянията до определен лимит. Искаме да избегнем това, тъй като торентите често изискват много данни.
 • скорост - Торент VPN, препоръчваме всички оценки над средното ниво в нашите тестове за скорост.
 • Споделени IP адреси - Предпочитаме VPN, които използват споделени IP адреси за торент. Това означава, че споделяте IP адрес с десетки, може би дори стотици други хора. Споделените IP адреси добавят значителен слой анонимност, което затруднява проследяването на активността към вас.

Най-добрите VPN мрежи за безопасни, бързи торенти

Без допълнително обожание, ето нашите топ снимки за най-добрите VPN за торент:

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN заема челното място в нашия списък като най-доброто VPN за торент. Тази VPN услуга предлага бързи скорости за изтегляне с 256-битово AES криптиране и перфектна тайна за напред в 94 различни страни. Това е чудесна опция за добавяне и пускане за онези, които не искат да се суетят с различни конфигурации и просто искат нещо, което да гарантира сигурност и анонимност при торент.

ExpressVPN не води дневници за трафика и се намира на Британските Вирджински острови, които нямат закони за запазване на данни. Вграден е превключвател за убиване, за да се предотврати изтичане на трафик към некодифицираната мрежа, ако връзката ви падне. P2P споделянето на файлове се поддържа на всички сървъри.

Освен torrenting, ExpressVPN е също много способен разблокиращ гео-заключени стрийминг услуги, включително Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime Video и HBO Go / Now.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, Android, iOS, някои wifi рутери и Linux.

Професионалисти:

 • Гарантирана сигурност с 256-битово криптиране
 • Напълно конфиденциалност - не съхранява регистрации на лични данни
 • Изключително голяма скорост на изтегляне
 • Деблокира Netflix, Hulu, BBC iPlayer и други стрийминг услуги

Недостатъци:

 • Малко по-висока цена от другите услуги

Нашият резултат:

4.5 извън 5

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА ТОРТЕНТИ & P2P: ExpressVPN е нашият топ избор и удоволствие да се използва за торент & P2P. Той има широка мрежа от сървъри, която е добре настроена за високоскоростни връзки. Удобни за потребителя приложения за всички операционни системи. Труден за победа върху личния живот и сигурността. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите без кадри, така че можете да опитате безрисково.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. CyberGhost

Cyberghost

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Cyberghost.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

Румъния-базирани CyberGhost позволява P2P споделяне на файлове на всеки сървър, който не се намира в САЩ или Русия. Поради правен натиск CyberGhost активно блокира трафика на BitTorrent в тези две страни (вероятно, като блокира популярни портове, използвани от клиенти на BitTorrent, но ние не сме тествали това). CyberGhost обаче не е изцяло неблагоприятен за торентите и дори има профил „Torrent Anonymously“, който ще ви свърже с най-добрия наличен VPN сървър за торент.

CyberGhost се придържа към политика без регистрация, използва 256-битово AES криптиране с перфектна тайна за напред и има превключвател за убиване на своите настолни клиенти. Превключвателят за убийство, специфичен за приложението, е погребан в настройките, наречен „защита на приложението“, който ще изключи интернет само на определени програми, напр. торент клиент. CyberGhost се отчете добре в нашите тестове за скорост и дори може да деблокира US Netflix и Amazon Prime Video.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS, Linux и Android.

Професионалисти:

 • P2P е позволен на всеки сървър, с изключение на САЩ и Русия
 • Специален профил, предназначен за частни торенти
 • Нулеви трупи
 • Големи скорости в нашите тестове

Недостатъци:

 • Не работи надеждно в Китай или ОАЕ

Нашият резултат:

4 извън 5

НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТ VPN: CyberGhost е чудесен избор на стойност. Силен за поверителност, бързи скорости и надежден за порой & P2P. Намерихме го лесно за настройка и използване. Работи добре с повечето сайтове за стрийминг. 45-дневна гаранция за връщане на парите

Прочетете пълния ни отзив за CyberGhost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

3. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Панама базирани NordVPN не съхранява нито връзки, нито трафик. По подразбиране е 256-битовото AES криптиране с перфектна предна секретност, заедно с незадължително двойно хоп криптиране и Tor над VPN функции. Скоростите са страхотни, но могат да бъдат малко променливи. Защитата от течове на DNS и превключвател за убийство могат да бъдат включени както в настройките. Традиционният превключвател за унищожаване на всичко или нищо е една възможност или можете да определите кои програми да бъдат отрязани от интернет, ако VPN връзката падне, като например BitTorrent клиент.

NordVPN използва споделени IP адреси, а честотната лента е неограничена. Torrenting е изрично разрешен. Прокси, криптиран чат и саморазрушаващи се криптирани бележки са допълнителни функции, включени във всеки абонамент. Той може също да деблокира редица гео-заключени поточни услуги, включително Netflix US, Hulu, BBC iPlayer и Amazon Prime Video. 30-дневна гаранция за връщане на парите означава, че можете да изпробвате услугата и да получите пълно възстановяване, ако не сте напълно доволни.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • До 6 едновременни връзки
 • Не поддържа дневници
 • Специфични сървъри, оптимизирани за торент
 • Превключвател за убийство, специфичен за процеса

Недостатъци:

 • Приложението може да се свързва бавно
 • Някои сървъри са ненадеждни

Нашият резултат:

4.5 извън 5

СТРАХОТЕН ВСИЧКИ КРЪГ: NordVPN е многофункционален производител с добра стойност, който работи неуморно с порой & P2P. Свързва до 6 устройства едновременно. Освен това работи добре с най-популярните стрийминг услуги и постига постоянно добри скорости. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

4. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

Когато става въпрос за чистия брой сървъри, от които да избирате, е трудно да победите IPVanish. Един от най-популярните VPN мрежи в целия свят, IPVanish приема много поверително личния живот и е изграден с внимание. Той не създава регистрационни файлове, дори дори и регистрационни файлове, използвани за отстраняване на проблеми като ExpressVPN. L2TP и OpenVPN протоколите използват 256-битово криптиране. IPVanish използва споделени IP адреси и дори има вградена функция, която позволява на потребителите да превключват IP периодично, като например на всеки 60 минути.

Скоростите са добри, а честотната лента е неограничена. IPVanish специално определя някои страни като P2P-приятелски, като Холандия (повече за това по-долу). В настройките може да бъде активиран превключвател за убийство. IPVanish е особено популярен сред потребителите на Kodi благодарение на лекото приложение за Android и съвместимостта с всички добавки на Kodi, които тествахме.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Мрежа, специално проектирана за торент
 • Има правило „без регистрации“
 • Анонимна регистрация и плащане
 • Лесен за използване с Kodi и Amazon Fire Stick / FireTV

Недостатъци:

 • Не деблокира Netflix или Hulu
 • Без жива поддръжка на клиенти

Нашият резултат:

4 извън 5

ЛЕСНО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ: IPVanish е чудесен за семейства. Като цяло солиден за торент, P2P потребители и хора, които се нуждаят от най-високия стандарт на поверителност. Ще се бори с популярните стрийминг услуги и не работи в Китай. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

5. Surfshark

SurfShark VPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Surfshark.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Surfshark предлага прилична скорост на изтегляне, а мрежата му обхваща повече от 60 страни. Той защитава вашия трафик с помощта на 256-битово AES криптиране, превключвател за убийство, перфектна секретност напред и защита срещу течове на DNS, IPv6 и WebRTC. Има и функционалност за разделно тунелиране, която ви позволява да избирате определени приложения, които да заобикалят VPN.

Този VPN е базиран на Британските Вирджински острови, държава, която няма задължителни закони за запазване на данни. съответно, Surfshark не регистрира никаква лична информация. P2P трафикът е разрешен на всички сървъри и без ограничения на честотната лента, можете да използвате торенти колкото искате. Най-хубавото е, че Surfhark няма ограничение за връзка.

Surfshark има приложения за Linux, iOS, Android, Windows и MacOS. Може да се инсталира ръчно на поддържаните мрежови рутери.

Професионалисти:

 • Широка гама от функции за защита
 • Разумно бърз
 • Няма ограничение за връзка
 • Поощряването на торентите

Недостатъци:

 • Няма най-голямата мрежа
 • Някои сървъри са по-бавни от други

Нашият резултат:

4 извън 5

ТОРГОВЕТЕ БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ :: Surfshark поставя основен акцент върху вашата сигурност и поверителност, като ви позволява безопасно да торент колкото искате. Без ограничение на връзката, прилични скорости и 30-дневна гаранция за връщане на парите, това е добре достойно за вашето внимание.

Surfshark КупонСпециална сделка - спестете 83% + 3 месеца БЕЗПЛАТНА ДИСЦАДостъпка се прилага автоматично

6. ЧастенVPN

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN е сравнително млад доставчик на VPN с по-малка мрежа от останалите в този списък, но все пак ще получите пламващи бързи скорости за изтегляне и стабилна сигурност. Използва 256-битово криптиране с перфектна тайна за напред в OpenVPN протокола. Не се записват дневници за трафик или връзка. Вграден е опционален ключ за убийство.

Освен анонимни торенти, PrivateVPN е чудесен и за деблокиране на геозаключено съдържание като US Netflix, BBC iPlayer, Hulu и Amazon Prime Video. Можете да свържете до шест устройства наведнъж в един акаунт.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Няма съхранявани регистрационни файлове и силно криптиране
 • Изключително голяма скорост на връзката в нашите тестове
 • Деблокира поточните услуги като Amazon Prime, Netflix, Hulu и BBC iPlayer
 • 6 едновременни устройства

Недостатъци:

 • Малка мрежа от сървъри
 • Без поддръжка 24/7

Нашият резултат:

4.5 извън 5

ВЕЛИКО ЗА СКОРОСТ: PrivateVPN е постоянно надежден. Солиден изпълнител за торент, P2P и общо предназначение. Скоростите бяха изненадващо добри в този край на пазара. Може да има повече сървъри и да няма 24/7 поддръжка. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни ревю за PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

7. СиленVPN

StrongVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.StrongVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

StrongVPN наскоро претърпя пълен ремонт и сега предлага много необходими подобрения на своите приложения и сървърна мрежа. Компанията може да се похвали с нулева политика за регистрация както за съдържанието на трафика, така и за метаданните за връзка. Абонаментът ви дава неограничена честотна лента на до пет едновременно свързани устройства.

Всички връзки са сигурно криптирани и дори можете да изберете да заглушите трафика, като използвате специална функция „Scramble“, която прикрива OpenVPN връзките. В приложенията са вградени защита от течове на DNS и превключвател за убийство. StrongVPN отдавна е любим сред потребителите в Китай, а последните му ъпгрейди го правят привлекателен за по-широка аудитория, включително торентери.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS, Android.

Нашият резултат:

4 извън 5

Опростен ИНТЕРФЕЙС: StrongVPN има достатъчно сигурност. Сега се грижи повече за торентерите. Добри функции за сигурност и поверителност. Понякога работи в Китай. Сървърите са насочени най-вече към САЩ. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на StrongVPN.

StrongVPN Купон Спестете допълнителни 20% върху всеки планGET DEALДисконт, приложен автоматично

8. SaferVPN

SaferVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.safervpn.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

SaferVPN разполага с неограничена честотна лента и много бързи скорости на изтегляне, идеални за торент. Простият и интуитивен интерфейс го прави лесно за настройване и свързване. Превключвател за убийство е вграден както в настолните, така и в мобилните приложения, които ще прекъснат интернет в случай, че VPN връзката спадне. SaferVPN не поддържа идентификационни регистрационни файлове. Официално SaferVPN позволява споделяне на P2P файлове, когато сте свързани с местоположението му в Нидерландия, Канада и Испания, но строго погледнато, няма нищо, което не ви пречи да търкаете на други сървъри.

SaferVPN може да деблокира както САЩ, така и Великобритания Netflix, а също така имаме успех с Amazon Prime Video, Sky Go и BBC iPlayer от чужбина. Поддръжката на чат на живо 24/7 е готова да ви помогне да коригирате всички проблеми, които може да имате. По подразбиране получавате DNS защита от теч и 256-битово AES криптиране.

Нашият резултат:

3.5 извън 5

БЪРЗИ СЪРВЪРИ: SaferVPN се отчита добре в личния живот и има добри данни за сигурност, идеални за торентери. Липсват някои популярни функции. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на SaferVPN.

SaferVPN Купон Спестете 80% на 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Скитката се прилага автоматично

9. Ветропис

Windscribe

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Уеб сайт: www.windscribe.com

Гарантирано връщане на парите: 3 ДНИ

Windscribe е чудесно многостранно VPN, което е напълно подходящо за торент. Това е едно от най-бързите VPN, които сме тествали, отбелязвайки над средното ниво за всички местоположения. Вместо превключвател за убийство, Windscribe използва защитна стена, за да предотврати течове извън криптирания тунел. Доставчикът не съхранява идентификационни регистрационни файлове.

Windscribe работи в Китай и други страни със строга система за цензура, така че можете да се торите частно отвсякъде. Той деблокира американските и британските Netflix от чужбина, както и Amazon Prime Video и BBC iPlayer. 256-битовото AES криптиране е сдвоено с перфектна тайна за напред за максимална защита.

KEEPS NO LOGS: Windscribe постига добри скорости. Твърди за торент и P2P. Не съхранява журнали и използва техники за тунелиране за добра сигурност и поверителност. Липсва истинска 24/7 поддръжка. 3-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на Windscribe.

Уверете се в купон Спестете 55% върху годишния годишен планПОЛНИТЕ СНИМКАДостъпката се прилага автоматично

10. Щит за гореща точка

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Уеб сайт: www.Hotspotshield.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

Щит за гореща точка в миналото се е сблъсквал с критика заради политиката си за сеч, но е изминал дълъг път. Вече регистрира шифровани IP адреси по време на VPN сесия, но ги изтрива веднага след това, така че те никога не могат да бъдат гледани от трети страни. Този доставчик предлага отлични функции за защита, включително силно криптиране, защита от течове, превключвател за убийство на работния плот и автоматична защита на wifi (в мобилните приложения). Най-доброто нещо при този доставчик е неговата превъзходна скорост, което го прави чудесен избор за изтегляне на големи файлове.

Hotspot Shield използва споделени IP адреси и не налага ограничение на честотната лента. Той може да деблокира множество популярни стрийминг услуги, включително Netflix, Hulu и Amazon Prime Video. С щедра 45-дневна гаранция за връщане на парите винаги можете да тествате услугата, за да видите дали тя е добра.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

Нашият резултат:

4.5 извън 5

LOW COST TORRENT VPN: Hotspot Shield предлага отлична цена / качество. Той е бърз, сигурен и работи с много поточни услуги. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Купон за Hotspot Shield Специална сделка - спестете 75% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТАДостъпката се прилага автоматично

Избягвайте безплатни VPN за торент

Използването на безплатен VPN за анонимни торенти обикновено е не-не. Поради големия размер на необходимата честотна лента, много безплатни VPN услуги забраняват P2P активност. Други не са защитени и много от тях имат ограничения за данни. Общата поговорка, която идва с безплатните услуги, е, че ако не купувате продукта, значи сте продуктът. Това е особено вярно, тъй като VPN не е просто софтуер, а непрекъсната услуга, която изисква непрекъснати ресурси и поддръжка.

Безплатните нива на TunnelBear, Windscribe и Hide.Me са малко по-уважавани, но имат ограничения за скорост или данни, които не са идеални за торент. TunnelBear и VPNGate, управляван от общността VPN проект, изрично забраняват споделянето на P2P файлове.

Преминахме и няколко платени VPN доставчици. PureVPN, VyprVPN, HideMyAss, Overplay и Hotspot Shield не успяха да направят прекъсването поради своите политики за регистрация. IronSocket и BolehVPN бяха изоставени поради опасенията за производителност.

Други така наречени безплатни VPN-та за торентинг всъщност могат да влошат поверителността ви, вместо да я подобрят. Някои от тях водят дневници на вашата дейност, инжектират бисквитки за проследяване във вашия уеб браузър, вмъкват реклами на уеб страници или дори носят полезен товар от зловреден софтуер.

Здравей

Някои безскрупулни безплатни доставчици на VPN биха могли да бракуват личните данни на потребителите и да ги продават на трети страни. Един такъв висок случай беше Hola, безплатен VPN доставчик със седалище в Израел. Hola беше хванат да продава честотната лента на потребителите и беше критикуван за непрозрачност за това как всеки потребител на Hola става възел в мрежата, вместо да хоства свои собствени специализирани VPN сървъри..

VPNGate

VPNGate е фантастична академична инициатива извън Япония, която има за цел да безцензурира мрежата за хора, живеещи в режим на потискащи анти-свободни речи. Той използва мрежа от доброволчески възли по целия свят като релета. Тя обаче обезкуражава дейностите по споделяне на файлове в P2P, които биха свили мрежата, и държи журнали до три месеца, за да помогне за премахване на злоупотребите и криминални нарушения..

IronSocket

IronSocket не поддържа журнали, но по-голямата част от сървърите му изрично забраняват P2P активността. Тези не-P2P сървъри блокират всички P2P връзки. Дори и да не поддържа журнали, това означава, че следи вашата активност на някакво ниво.

Прочетете пълния ни преглед на IronSocket.

Кои VPN разрешават торент?

Повечето VPN позволяват торентинг. Скриването на P2P споделяне на файлове е популярна причина в края на краищата да купувате VPN. Най-малкото избраният от вас VPN трябва също да има превключвател за убийство и никога да не съхранява IP адреса ви или да поддържа дневници на трафика. Таблицата по-долу показва кои VPN отговарят на тези три критерия:

Разрешен е VPNBitTorrent? Дневник на трафик или IP? Превключвател за убийство (настолен компютър)?
Ace VPN да Не да
AirVPN да Не да
Astrill да Не да
Avast SecureLine да Не да
Betternet да да Не
BolehVPN да Не да
BTGuard да Не Не
Буфериран VPN да да да
Кактус VPN да Не да
CyberGhost да Не да
DotVPN Не да Не
ExpressVPN да Не да
F-Secure Freedome Не да да
FrootVPN да Не Не
GooseVPN да Не да
Скрий ме да Не да
HideMyAss VPN да да да
Hola VPN Не да Не
Щит за гореща точка да да да
ibVPN да Не да
IPVanish да Не да
Ivacy да Не да
LiquidVPN да Не да
Keenow да да да
Mullvad да Не да
NordVPN да Не да
OneVPN да Не Не
Перфектна поверителност да Не да
PandaPow Не да Не
PIA да Не да
Частен тунел да Не Не
PrivateVPN да Не да
ProtonVPN да Не да
ProXPN да Не да
PureVPN да Не да
SaferVPN да Не да
SlickVPN да Не да
Speedify да Не да
StrongVPN да Не да
SurfEasy да Не Не
TigerVPN да Не Не
TorGuard да Не да
TunnelBear да Не да
VPN Неограничен да Не да
VPN.ac да да да
VPNArea да Не да
VyprVPN Не да да
Windscribe да Не да
Zenmate Не Не да

Обърнете внимание, че дори и вашият доставчик на VPN да позволява торент, може да предпочита да използвате конкретни сървъри или местоположения, когато правите това. Консултирайте се с уебсайта или услугата за клиенти на вашия доставчик, за да попитате кои сървъри са подходящи за торент.

Защо да скриете IP адреса си с VPN, когато торент?

Торентът често се свързва с пиратството, а пиратството е кражба. Ако някой бъде хванат, вероятно няма да е полицията или собственикът на авторските права, които да чукат.

Притежателите на авторски права често са големи медийни компании, които възлагат съдебни спорове за пиратство на сместените адвокатски кантори, наречени „тролове за авторски права“. Авторските тролове наблюдават популярните торенти за уникалните IP адреси на устройства, които се свързват към рояка, за да качват или изтеглят файлове. След това те съответстват на тези IP адреси на доставчиците на интернет услуги, които са ги назначили на клиенти. Тролът за авторски права преминава през интернет доставчика, за да изпрати писмо за сетълмент или известие за нарушение на авторски права до всеки torrenter. Писмата за сетълмент изискват пари и заплашват съдебни действия, ако потребителите не плащат.

Както можете да видите, прикриването на вашия IP адрес е жизненоважно за потребителите на bittorrent. Всички VPN маскират вашия реален IP адрес с този на VPN сървъра. За съжаление не всички от тях вършат много добра работа. Повечето VPN не защитават от някои видове течове, които могат да изложат вашия реален IP адрес на трети страни. Те включват DNS течове, IPv6 течове и WebRTC течове.

 • DNS течове възникват, когато DNS заявка е изпратена извън шифрования VPN тунел, излагайки IPv4 адреса. Всички VPN мрежи, които препоръчваме да се предпазват от този тип теч.
 • IPv6 течове възникват, когато IPv4 трафикът преминава през тунела, но IPv6 трафикът не. Това е често срещано на компютри с Windows 10. Някои VPN защитават срещу него, но е препоръчително просто да деактивирате IPv6, ако страдате от това изтичане.
 • WebRTC е комуникационен протокол за приложения за гласов и видео чат, които работят в браузъра ви, като Skype за Chrome. Дори и да имате активиран VPN, заявка за WebRTC може да разкрие вашия реален IP адрес. Много малко VPN защитават срещу течове на WebRTC, но можете алтернативно да деактивирате WebRTC във вашия браузър.

Най-добрите VPN приложения защитават от всички тези течове във всички ситуации. ExpressVPN и NordVPN са по-специално устойчиви на утечка благодарение на комбинация от превключватели за защита и мерки за защита от теч. Дори ако връзката ви е прекъсната по някакъв начин, никакъв идентифициращ се трафик не избягва от тунела.

Освен това е важно да изберете VPN, който да не поддържа регистрации. Много VPN твърдят, че са без регистрация, но това твърдение често се отнася само за дневниците на трафика на вашите онлайн дейности. Много уж VPN мрежи без регистрация все още записват IP адресите на потребителите, което е не-не за торентери. Нито един от VPN-ите в нашия списък не съхранява регистрационни файлове за трафик или IP адреси.

Знаеше ли? След години на упадък
Използването на BitTorrent започна да се увеличава.

Правни проблеми с торент

Торентите са станали синоним на злоупотреба с авторско право и пиратство, но основната технология сама по себе си не е незаконна. Съществуват перфектно легални торент сайтове и се използват редовно, като SXSW и медиите, които попадат в публичното пространство.

Ако често посещавате ThePirateBay, uTorrent, RARBG, Putlocker или KickassTorrents, шансовете са това, което изтегляте от тези сайтове за торент, не е законно. Държавните органи могат да ви глобят за извършване на гражданско престъпление, докато доставчиците на интернет услуги и носителите на авторски права ще заплашват, а в някои случаи ще продължат със съдебни действия. Макар че е малко вероятно звукозаписната компания да заведе някого пред съда, той може да търси обезщетение чрез споразумения.

Ето бърза разбивка на законите за порой в няколко държави:

Съединени щати

Изтеглянето на материали, защитени с авторски права, е незаконно в САЩ. Интернет доставчиците често имат правило с три удара, ако хванат потребители, които незаконно изтеглят торенти. Материалите без авторски права са напълно легални за изтегляне.

Според to уебсайтът на Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка (RIAA), правенето на неоторизирани копия на музикални записи може да доведе до гражданско дело. Може дори да ви приземи в затвора до пет години и може да бъдете ударен с глоба до 250 000 долара.

Притежателите на авторски права често действат чрез тролове за авторски права, които записват IP адреси на торент и изпращат писма за сетълмент с искане на възнаграждение. Тези субекти имат право да предявяват иск от името на притежателя на авторските права, но тъй като IP адресът не представлява юридически самоличност в САЩ, най-добрият вариант за получателите е да ги игнорират..

Канада

Законът за модернизиране на авторските права, приет през януари 2014 г., изисква от интернет доставчиците да изпращат известия до нарушителите на авторски права в своите мрежи. Самоличността на получателите се съхранява на сървърите на ISP за шест месеца. Притежателите на авторски права не могат да предявят иск за вреди над 5000 долара, когато копието се използва за нетърговски цели, което в повечето случаи просто не си струва времето или усилията.

Системата за уведомяване е по-образователна от юридическата, но доставчиците на интернет услуги все още могат да санкционират торентъри чрез задушаване на честотната лента.

Великобритания

Законът изисква по-големи интернет доставчици да уведомят абонатите, когато Британската фонографска индустрия ги хване да изтеглят торенти под формата на поръчка за прекратяване и отказ. Интернет доставчиците си запазват правото да ограничават честотната лента и да изключват потребителите. Интернет доставчиците с по-малко от 400 000 абонати обаче не са предмет на този закон.

Притежателите на авторски права имат право да съдят качващи и изтеглящи потребители за вреди, дори ако не е имало парична печалба.

Популярните торент тракери като ThePirateBay са блокирани от големите доставчици на интернет услуги във Великобритания, но те все още могат да бъдат достъпни чрез VPN услуга.

Австралия

Пиратството е престъпление в Австралия, но има малко правоприлагане. Не е напълно нечувано за притежателя на авторски права успешно да съди доставчици на авторски права за идентичности на торентите, от които те могат да поискат възнаграждение, като използват практика, наречена спекулативно фактуриране, но са рядкост.

Правилото за „три удара“, в което интернет доставчиците ще уведомяват торенторите от името на притежателите на авторски права, беше консервирано по-рано тази година поради спорове относно разходите за внедряване.

Някои торент проследяващи и други сайтове, съдържащи нарушаващо съдържание, са блокирани от интернет доставчиците по съдебен ред. През 2016 г. федерален съд в Австралия разпореди на интернет доставчиците да блокират сайтове за проследяване на BitTorrent, включително ThePirateBay, Torrentz, TorrentHound, IsoHunt и SolarMovie. Все още можете да получите достъп до всеки от доставчиците на VPN, които изброихме по-горе.

В края на 2018 г. Парламентът прие поправка в Закона за авторското право. Това изменение позволява на интернет доставчиците на цензурни прокси и огледални сайтове - дубликати на торент тракери, поставени след блокирането на оригиналния сайт, без да се налага да се връщат в съда за всяка заповед. По същия начин, Google и други търсачки трябва да понижат или премахнат връзки към нарушаващи сайтове, включително техните прокси и огледала.

Холандия

Добавяме раздел за Холандия, тъй като има огромно погрешно схващане, че пиратските материали, защитени с авторски права, са законни. Към 2014 г. не е така. Това се счита за гражданско престъпление, а не за престъпление, така че няма да ви търсят органите на реда за това, но можете да бъдете глобени.

Законът обаче гласи, че глобите не могат да бъдат изкуствено високи, така че щетите, които притежателите на авторски права могат да определят точно, са ограничени. В началото на 2018 г. нидерландският надзирател за поверителност, Autoriteit Persoonsgegevens (AP), даде разрешение на Нидерландските филми за събиране на IP адреси на всеки, който незаконно изтегля съдържание. Компанията може да раздава глоби на потребителите и да вземе решение за такса от 150 евро на филм.

Германия

Изтеглянето на авторски права без разрешение е незаконно в Германия. Изпълнението обикновено се извършва от адвокатски кантори, които действат от името на притежателите на авторски права (виж: тролове за авторски права). Глобите обикновено варират до 1000 евро.

Подобно на САЩ, троловете за авторски права изпращат заплашителни писма до торентери, след като идентифицират IP адреса си. Въпреки че не сме юридически експерти по германското право, консенсусът какво да правите, ако получите писмо, също е подобен на този в САЩ: ако не ви идентифицира по име и не идва директно от полицията, игнорирайте го и оставете да изтече срокът на давността.

Имайте предвид, че ако някой пират съдържание в незащитена wifi мрежа, собственикът на wifi мрежата може да носи отговорност за щети, дори ако не е бил запознат с незаконната дейност, която се извършва. Тази глоба обикновено е около 100 евро.

Свързани: Най-добрите VPN за Германия

Индия

Законите за онлайн пиратство са малко размити в Индия. Множество новинарски съобщения от 2016 г. подсказват, че дори разглеждането на определени уеб страници или торент файлове (а не самото защитено с авторски права съдържание) е достатъчно, за да накаже нетизените с тежки глоби и затвор. Това обаче не е вярно; слухът възникна от недобросъвестно предупреждение от индийски доставчици на интернет услуги, което се появи, когато потребителите се опитаха да получат достъп до блокирани сайтове.

Пиратството в Индия е незаконно както навсякъде и може да доведе до глоби или затвор, но акцентът на прилагането изглежда е върху преразпределението, напр. зареждане и продажба на пиратско съдържание, а не на лична консумация.

Свързани: Най-добрият VPN за Индия

Comparitech не оправдава и не насърчава пиратството. Моля, придържайте се към законни торенти.

Прочетете повече: Безопасен ли е поройът?

Коди и пуканки време

Видеото от Popcorn Time разчита на торентите като източник. Въпреки че може да не изтегляте файлове, които сте намерили в ThePirateBay директно на вашия твърд диск, не правете грешка, че използването на тези инструменти не ви прави по-малко отговорни в очите на закона. Когато използвате Popcorn Time, вие едновременно изтегляте и качвате съдържание.

Някои добавки на Kodi също извеждат видео потоци от торенти. Внимавайте по-специално за по-нова платформа, наречена Acestreams. Acestreams използват връзки между peer-peer bittorrent, така че едновременните потребители могат да споделят натоварването на поток. Това означава, че връзката ви е споделена с други, което води до потенциални проблеми със сигурността и поверителността, които обикновено могат да бъдат предотвратени с торент VPN. Acestreams са все по-популярни както за съдържание на живо, така и по заявка.

NAT защитни стени

Много VPN услуги идват с NAT защитни стени, които блокират връзките от връстници в P2P мрежи, както и други непоискани връзки. Това може да попречи на торентите, които разчитат на P2P мрежите, да функционират правилно.

В зависимост от софтуера за VPN, може да успеете да деактивирате NAT защитната стена някъде в настройките. Ако не, ще трябва да използвате пренасочване към порт. Това обикновено е ръчна процедура, при която доставчикът на VPN определя конкретен порт, който да се използва за P2P трафик. Потребителите трябва да конфигурират своя bittorrent клиент да използва този порт. Ако портът не е посочен на уебсайта на доставчика на VPN, потребителят ще трябва да се свърже с поддръжката на клиенти и да го поиска.

Как VPN защитава поверителността ви при изтегляне

VPN защитава поверителността ви, когато торенти по два ключови начина.

Първо, тя пречи на вашия интернет доставчик и на всеки друг от вашата локална и ISP мрежа да не вижда, че се разнасяте. Тъй като всички файлове, които изтегляте и качвате чрез BitTorrent, са шифровани, когато преминават през сървърите на вашия интернет доставчик, тяхното съдържание не може да бъде идентифицирано. Ще са необходими монументални усилия за отнемане на време и ресурси, за да може един ISP да се опита дори да пробие криптирането, поставено от вашата VPN услуга..

Второ, VPN не позволява на други потребители да изтеглят и / или качват същите файлове като вас, като виждат вашия IP адрес. BitTorrent е P2P или peer-to-peer протокол. Това означава, че всеки, който използва един и същи торент файл, е свързан в „рояк“. Всяко устройство, свързано към рояка, може да вижда всички други IP адреси на всички останали устройства в рояка. Много клиенти на BitTorrent дори ви позволяват да видите списък с други устройства, с които сте свързани, когато пиявите или засявате файлове в мрежата.

Без VPN, вашият истински IP адрес може да се използва за идентифициране на вашето приблизително местоположение и доставчик на интернет услуги. Ето как троловете за авторски права са в състояние да намерят поройници и да им изпращат заплашителни писма за сетълмент (прочетете как да отговорим на тях в нашето ръководство за безопасност и правни норми).

VPN маскира вашия IP адрес, така че другите устройства в рояка да виждат само IP адреса на P2P VPN сървъра. Най-добрите VPN мрежи за торентинг обикновено използват споделени IP адреси, което означава, че десетки и дори стотици потребители са назначени на един и същ IP адрес. Този голям брой потребители прави до невъзможно проследяването на поройни дейности обратно до един човек. Освен това, ако използвате някоя от VPN-ите без регистрация в този списък, доставчикът на VPN няма да има никаква потребителска информация, която да предаде, когато бъде ударен с известие DMCA или писмо за сетълмент.

Маскирането на вашия IP адрес също ви предпазва от хакери, които биха го използвали като заден вход във вашата система, разберете лична информация за вас или дори ви тормозят в дома си. Вашият IP адрес е като домашния ви адрес, но за вашия компютър. Някой, който го знае, може да разбере къде се намирате.

Значението на превключвателите за убийство

Превключвателят за убиване на VPN спира целия интернет трафик в случай, че VPN неочаквано прекъсне връзката по някаква причина. Това предотвратява изтичането на реалния ви IP адрес и торент трафик към незашифрованата мрежа на вашия интернет доставчик, което в противен случай би могло да изложи активността ви на вашия интернет доставчик, тролове за авторски права и хакери. Ето защо е много важно да свържете своя IP адрес (вижте по-долу) и / или да използвате превключвател за убийство.

Всички от най-добрите VPN за торентинг препоръчваме да бъдат оборудвани с превключвател за убийство на техните версии на работния плот, но те може да не са активирани по подразбиране. Не забравяйте да го активирате в настройките. Приложението за мобилни VPN за Android и iOS е много по-малко вероятно да включва превключватели за убийство.

Знайте, че не всички превключватели за убийство са създадени равни. Простата отпаднала връзка е сравнително лесна за планиране, но превключвателят kill може да не е оборудван за обработка на други видове прекъсвания на мрежата, сривове и промени в конфигурацията. Можете да прочетете повече за течовете, които възникват при тези сценарии, в нашия анализ на тестовете за течове на VPN, който ще разширим до повече VPN с течение на времето. Двата типа течове, които са най-подходящи за торенторите, са IP адрес и IP трафик на трафика.

Вържете своя IP

IP обвързването е ценна предпазна мярка, която трябва да предприемете, ако искате да гарантирате, че всички изтегляния на торенти се осъществяват през P2P VPN. Обвързването на вашия торент клиент с IP адрес ограничава изтеглянията до конкретен IP адрес. Това означава, че можете да настроите клиента да изтегля само торенти, докато сте свързани с определен P2P VPN сървър. Ако връзката с VPN прекъсне или прекъснете връзката, изтеглянията спират, добавяйки превключвател за убиване към вашата VPN, без това да засяга други приложения и услуги. Това предотвратява изтичането на какъвто и да е торент трафик към вашия реален IP адрес.

Проверете настройките на софтуера за торент мениджър, за да видите дали той поддържа обвързване с IP. uTorrent има тази възможност в Windows, а Azureus Vuze може да го направи както на Mac, така и на Windows.

Избягвайте злонамерен софтуер

Торент уебсайтовете и самите торенти са убежища за злонамерен софтуер. Тъй като торентите се качват от общността, те често не се проверяват за вируси и зловреден софтуер. Случай в началото на 2018 г. видяха 400 000 потребители, засегнати от избухване на зловреден софтуер, причинен от руски клиент на торент. Всеки път, когато изтеглите торент, е добре да го сканирате с добър, актуален антивирусен софтуер. Ако уебсайтът, от който сте изтеглили, има раздел с коментари, други потребители може би вече са публикували информация за потенциални заплахи. Това е особено вярно за софтуер и видео игри, които съдържат много файлове, което улеснява скриването на злонамерени файлове.

Вижте нашите отзиви, за да откриете най-подходящия за вас антивирус.

Препращане на порт

Пренасочването на пристанища е спорна тема сред торенторите. Някои казват, че подобрява скоростта на изтегляне, като позволява на техния торент клиент да се свърже с повече връстници.

Други твърдят, че е ненужно и когато използвате VPN услуга за торент, служи само за затрудняване на торентинга и дори може да влоши поверителността на потребителите. Това е така, защото други потребители, споделящи един и същ VPN IP адрес, всички ще бъдат ограничени до същите портове, с изключение на този, който реши да препрати напред. Това може да направи P2P активността по-лесна за проследяване на един потребител.

Повечето търговски VPN клиенти не поддържат пренасочване на пристанища и работят добре без него. За тези, които го правят, въведете препратения порт в настройките на вашия торент клиент. Пренасочването на порт във VPN не изисква пренасочване на портове във вашия рутер. Може да се наложи да деактивирате деактивирането на NAT-PMP и / или uPNP картографирането в торент клиента.

„Торент“ от Fif “, лицензиран съгласно CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3