20 алтернативи на Kickass Torrents и как да ги използвате безопасно и законно

Какво се случи с торентите на Кикас? За кратко време Kat.cr или KAT беше най-популярният сайт за торент. Огледалните сайтове на Kat.cr и KAT са напълно излезли офлайн след конфискациите на американското правителство. Собственикът на сайта, Артем Ваулин, също седи в затвора в резултат на това и дори две години след закриването на Kat.cr, той все още се бори срещу екстрадицията в САЩ.


В резултат на това Kickass намалява. Има няколко алтернативи на Kickass, които може да искате да проучите, които все още са в експлоатация.

алтернативи на тока на кикас

Алтернативи за кикас: най-използваните опции

Според нашето изследване това са топ 20 алтернативи на Kickass Torrents по популярност:

 1. Kat.sx
 2. Пиратският залив
 3. 1337x
 4. RARBG
 5. ExtraTorrent
 6. YTS
 7. Torrentz2
 8. Limetorrents
 9. Zooqle
 10. Demonoid
 11. Торент изтегляния
 12. TorLock
 13. GloTorrents
 14. Torrent Funk
 15. YourBitTorrent
 16. BitLord
 17. Mkvcage
 18. iDope
 19. Торос
 20. Torrent.tm

Всеки от тези сайтове се фокусира основно върху търсенето и изтеглянето на торент връзки и файлове. Ще разгледаме малко повече за всеки от тези сайтове по-долу. Моля, обърнете внимание, че не можем да потърсим вида на съдържанието, налично на тези сайтове; както винаги бъдете сигурни, че не нарушавате законите за авторски права при торент.

Бележка за торент

По своята същност пороите не са незаконни. Въпреки това голяма част от случващото се на торент сайтове често е незаконно, като се фокусира предимно върху нарушаване на авторски права. Притежателите на авторски права често патрулират торент сайтове, публикуват копия на произведенията си за засяване с надеждата да хванат IP адресите на потребителите и да идентифицират кой изтегля или споделя съдържание незаконно.

Прочетете още: Безопасни ли са торентите и законни?

Comparitech не препоръчва сайтове за изтегляне за незаконна дейност. Можете законно да получите достъп до множество филми, телевизионни предавания, видеоклипове, софтуер, друго съдържание, към което притежавате право на достъп, или които са без лиценз през всеки торент сайт. Ние обаче смятаме, че е важно да защитите вашата поверителност, идентичност и сигурност, докато използвате тези сайтове.

За това VPN или виртуална частна мрежа, като например ExpressVPN напълно ще прикрие вашата идентичност и ще направи невъзможно всеки, който споделя торент мрежа, да знае истинското ви IP, вашето истинско местоположение или истинската ви идентичност.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN за ТОРЕНТИРАНЕ & P2P: ExpressVPN е нашият топ избор и удоволствие да се използва за торент & P2P. Той има широка мрежа от сървъри, които са добре настроени за високоскоростни връзки. Удобни за потребителя приложения за всички операционни системи. Труден за победа върху личния живот и сигурността. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите без каузи, така че можете да опитате безрисково.

Прочетете нашия експресен VPN преглед, за да разгледате по-подробно защо сме дали тази услуга 9/10.

* Като странична забележка, някои от вас може да обмислят възможността да използват BitTorrent над Tor. Като общо правило, това е лоша идея, защото:

 • Tor не е проектиран да обработва ефективно тези данни
 • Tor може да изтече вашия IP адрес

Проектът Tor има задълбочено (макар и донякъде) обяснение защо това не е разумно.

Най-официалните алтернативи на Kickass Torrents (KAT)

Противно на общоприетото схващане, можете да извършвате торенти законно чрез шепа различни сайтове за торент. Следните торент сайтове и услуги предлагат само законно достъпно съдържание за торент потребители.

Интернет архив

Интернет архивът е едно от най-добрите места в мрежата за безплатно, законно достъпно съдържание. Архивът на сайта десетки милиони на различни видове медии, от игри до филми до музика. Ще намерите дори копия от цифрови книги, архивирани уебсайтове, изображения и широк спектър от различни цифрови материали.

Потребителите могат да намерят торенти, като отидат в секцията Archive Torrents на уебсайта. Тъй като сайтът използва мрежата BitTorrent, можете да получите достъп до изключително голямата библиотека на Архива, използвайки почти всеки торент клиент. Archive.org препоръчва Transmission, µTorrent и Vuze.

Торенти за публични домейни

Има близо 1000 филма с обществено достояние онлайн. Уебсайтът на торентите на Public Domain има филми, обхванали всяка категория. Научна фантастика, комедия, екшън, драма; всичко е там и е лесно достъпно за торент.

Торентите на Public Domain работят с всеки клиент на BitTorrent. Можете също да се насочите към страница, показваща кои филми имат най-голяма активност въз основа на броя на сеячите и пилотите. Сайтът обаче е повече от малко датиран. Въпреки че все още работи, има някои аспекти, които вече не са особено полезни, включително секцията, която ви позволява да купувате версии на филмите за iPod и PSP.

Легити торенти

Legit Torrents е това, което звучи. Всички торенти, достъпни на сайта, са законно достъпни и безплатни за изтегляне. Използвайки Legit Torrents, можете да намерите игри, филми, музика, книги и други форми на софтуер.

Въпреки че можете да търсите активно съдържание, ще установите, че от 2014 г. не е добавено ново съдържание.

Vuze

Въпреки че Vuze е предимно BitTorrent клиент, услугата предоставя също раздел за законни изтегляния и споделяне на торенти.

HD мрежата на Vuze Studio се фокусира единствено върху видеоклипове и филми. Те обхващат избрани няколко категории, включително комедия, игри и технологии, мотори и спорт, музикални видеоклипове, природа и наука, новини, телевизия и филми.

Търсите по-легални торент опции? Vuze предоставя подробен списък на сайта им за уики, който включва голямо разнообразие от легални опции за изтегляне. Някои от тези сайтове включват:

 • Vodo.net - уебсайт за филми с обществено достояние и инди филми
 • http://bt.etree.org/ - торент сайт за концертни и концертни записи
 • http://academictorrents.com/ - торент сайт за академични начинания, с над 22 терабайта публично достъпно съдържание за изтегляне

Най-използваните алтернативи на Kickass Torrents (Kat.cr)

Следните алтернативи на Kickass.to могат да се използват за намиране на легално съдържание. Всички тези сайтове обаче дават приоритет на незаконното съдържание. Не препоръчваме потребителите да се обръщат към тези сайтове за повечето цели на торент. Някои законно достъпни телевизионни предавания, филми и софтуер могат да бъдат разположени през тези сайтове, но ще намерите тези сайтове предимно да предлагат нелицензирано съдържание.

Kat.sx

Тип на файла P2P: Връзки с магнит и торент файлове

Изглежда, че Kickass Torrents не е напълно мъртъв. Kat.sx е клонинг на Kickass Torrents, който предлага същото преживяване, което вероятно сте получавали с оригиналните Kickass Torrents. Просто внимавайте да използвате този сайт, тъй като той може да съдържа вируси и изглежда да зарежда допълнителни, несвързани страници, когато щракнете върху почти всичко.

Пиратският залив

Тип на файла P2P: Връзки с магнит и торент файлове

Пиратският залив е успял да издържи както теста на времето, така и продължаващите юридически битки. Въпреки това, Pirate Bay (TPB) обикновено е основната цел за блокиране на интернет доставчика. През февруари 2017 г. целият сайт на The Pirate Bay, включително неговите огледала, се спусна по неизвестна причина. Това може да се случи с The Pirate Bay по всяко време, така че е добре да имате опции, различни от тази. The Pirate Bay има богат избор от безплатен софтуер и друго съдържание, така че е добър избор за онези, които искат да правят торенти за законни цели, но все пак се занимават по-конкретно с незаконните поредици.

1337X

Тип на файла P2P: Връзки с магнит и торент файлове

1337X нарасна бързо в популярността си, след като Kickass Torrents премина офлайн завинаги. Това е един от най-използваните сайтове в мрежата. Той няма същия вид известност, свързан с торентите на Kickass или с The Pirate Bay, въпреки че е сред най-използваните сайтове в света (в рамките на първите 400 сайта въз основа на данни за трафика). Тези, които използват този сайт, вероятно се радват на факта, че той обикновено има малко, ако има реклами на неговите страници и сравнително прост интерфейс.

RARBG

Тип на файла P2P: Връзки с магнит и торент файлове

Въпреки че не е най-популярният торент сайт, Rarbg все още получава много трафик. Макар и да не е толкова прословут като The Pirate Bay или Kickass Torrents, той е в кръстосването, поради бавно нарастващата си популярност, така че е нещо, което трябва да помислите, преди да го използвате.

Понастоящем той не е блокиран в повечето страни и рядко се е сблъсквал с проблема със свалянето, който често срещат по-големите, по-популярни сайтове. Независимо от това, все още можете да изтегляте файлове, въпреки че няма да можете да служите като разсадник и да качвате файловете си в сайта поради ограничения за регистрация.

ExtraTorrent

Тип на файла P2P: Връзки с магнит и торент файлове

Този сайт непрекъснато расте с популярност. Тя няма най-привлекателното оформление, но след това отново, това не е нещо, което вероятно ще ви интересува твърде много. Има няколко сайтове за достъп на Extratorrent.

Легалните изтегляния могат да бъдат разположени тук за филми с обществено достояние, софтуер с отворен код и безплатни за изтегляне изображения и музика.

YTS

Тип на файла P2P: Връзки с магнит и торент файлове

YTS.AG дразни (може би достатъчно иронично) някои от торент общността за уж „отвличане на име“ от друга популярна, но вече несъществуваща, торент услуга, YTS (YIFY). (Урок по история: Старият сайт на YTS, който някога беше много популярен торент тракер, се затвори и беше принуден да постигне споразумение с MPAA). Все пак, въпреки малко мърморене, много хора все още използват YTS, въпреки че може да откриете, че други торент услуги отказват да работят с него. YTS може да има един от по-добре изглеждащите формати, но той е не по-малко противоречив от другите опции.

YTS е фокусиран основно върху филми, така че ако търсите торент софтуер, ще трябва да използвате една от другите опции.

Основният сайт, YTS.AG е работещ към момента на писане.

Torrentz2

Тип на файла P2P: Торент файлове

Torrentz2 се отвори след затварянето на сайта Torrentz.eu. За разлика от YTS.AG, Torrentz2 се увери, че торент общността знае, че това не е оригиналът, а готовност след затварянето на оригиналния сайт. Torrentz2 търси торенти в над 60 сайта и специализирани частни тракери.

Torrentz2 позволява на потребителите да намерят повечето видове съдържание, което включва законно и свободно достъпно съдържание. Въпреки това, повечето потребители се обръщат към Torrentz2 за незаконно споделяне на файлове, нещо, което не оправдаваме. Torrentz2 може да бъде полезен за легални торенти, но самият сайт работи незаконно в повечето страни, тъй като по-голямата част от наличното чрез него съдържание нарушава авторските права.

Limetorrent

Тип на файла P2P: Торент файлове и връзки с магнит

Има шанс да не сте чували за Limetorrents и това е напълно добре. Този нов торент сайт вероятно ще излети в бъдеще, тъй като продължава да придобива повече присъствие вследствие на други сайтове за изтегляне на торент.

Limetorrents обаче оставя малко странен вкус в устата, тъй като редовно зарежда хранителен блог, докато сте свързани с него. Освен това тук можете да намерите някакво легално съдържание, ако сте нащрек.

Zooqle

Тип на файла P2P: Торент файлове, магнитни връзки и директни изтегляния

Zooqle е уникална и малко по-различна опция. Тук можете да получите както торент файлове, така и връзки с магнит, но можете да правите и директни изтегляния, ако искате да избегнете торент. Това каза, тук има тон на подозрително съдържание, така че внимавайте.

Demonoid

Тип на файла P2P: Торент файлове

Demonoid е затворена общност. Всеки може да използва сайта за търсене и изтегляне на торент файлове. Въпреки това сайтът обикновено е затворен за регистрация за нови участници, които биха могли да искат да участват.

Торент изтегляния

Тип на файла P2P: Торент файлове и директни изтегляния

Както изглежда името подсказва, Torrent Downloads предлага много ... изтегляния на торент. Тук има достъпни директни изтегляния, както и очакваните изтегляния на торент файлове.

TorLock

Тип на файла P2P: Торент файлове

Доколкото можехме да кажем, TorLock работи и работи. Сайтът странно изброява елементи с „без име“ на началната страница, което го прави по-досаден за използване от повечето други алтернативи на Kickass Torrents, които ще намерите.

GloTorrents

Тип на файла P2P: Торент файлове, магнитни връзки и директни изтегляния

GloTorrents е доста торен сайт за торенти, който публикува торент файлове, връзки с магнити и директни изтегляния за всеки, който може да използва. Цялата очаквана информация като сеялки, пиявици и дати за качване е налична.

Torrent Funk

Тип на файла P2P: Торент файлове и Usenet изтегляния

Torrent Funk прави опит да осигури по-приятен потребителски интерфейс в сравнение с други торент сайтове. Информацията за всеки торент е разположена надолу в страницата вдясно, докато сайтът също така изброява колко торент файлове, общо има (над 10 милиона, 3 милиона + от които са "проверени"). В някои случаи можете да видите кой е качил торента. Например YTS (споменат по-горе) е посочен като качващ. Уникално този сайт предлага някои изтегляния на Usenet, заедно с торент файлове.

YourBitTorrent

Тип на файла P2P: Торент файлове, магнитни връзки и директни изтегляния

Този торент сайт се опитва да добави малко повече личност към процеса, поне със своето лого и интерфейс. Този сайт включва актуализации на новини от уебсайта за новини Torrent Freak в долната част на страницата. Въпреки че има директни изтегляния наред с торент файловете, директните изтегляния изглеждат много подозрителни при щракване върху тях.

BitLord

Тип на файла P2P: Торент файлове и връзки с магнит

Ако е възможно да имате торент сайт „подходящ за семейството“, това ще е това. BitLord предоставя превключвател за филтриране на съдържание за възрастни и позволява на потребителите да отчитат съдържание за възрастни, за да помогне на сайта да бъде по-приятен за семейството с филтъра за съдържание за възрастни. По-интересното е, че този сайт има опция за поточно поточно предаване на много съдържание.

Mkvcage

Тип на файла P2P: Торент файлове, връзки с магнит, директно изтегляне

Няма малко съмнение какво предлага този сайт. Основно се фокусира върху разкъсвания на DVD, това е торент сайт, който ясно се фокусира върху нелицензирано съдържание. Поне има по-модерен дизайн на сайтове от другите торент сайтове, които сме виждали или изброили. Като се има предвид, че сайтът също предоставя връзки за стрийминг към сайтове като Openload, той е един от онези торент сайтове, които оставят малко място за лактите за всеки, който иска да изтегли законно достъпно съдържание.

iDope

Тип на файла P2P: Връзки с магнит

Ако определено се занимавате с намирането на алтернативи на Kickass Torrents, добре, този сайт го има в името: „iDope: Почитание на Kickass торентите“. Който е проектирал сайта, ще се почувства „Google на торентите“, така че тук няма да намерите дългия списък с торент файлове. Вместо това трябва да търсите това, което искате. Можете също да изтеглите файлове, които се отварят в Stremio, въпреки че не се показва, че това е опция за поточно изтегляне.

Торос

Тип на файла P2P: Торент файлове, магнитни връзки и директни изтегляния

Пазете се от потребителите: този сайт е абсолютно подреден с порно реклами, след като излезете извън началната страница. Ако все още нямате adblocker, може да искате първо да инсталирате такъв в браузъра си, преди да продължите. Извън този шокер (особено ако пресявате сайта на публично място като мен), някои видеоклипове на този сайт имат достъпни потоци.

Torrent.tm

Тип на файла P2P: Нито един

Както беше посочено, Torrent.tm разполага с всякакви торент файлове или връзки с магнит. Вместо това е по-скоро торент агрегатор и търсачка за други сайтове, които имат качени торенти. По-скоро е Google за торенти, отколкото iDope. Изглежда също така, че откъсва Firefox с логото си.

Опасностите от порой

Въпреки че не всичко торентирането е лошо, торентът като цяло обикновено получава лоша репутация. Това е така, защото значителна сума от порой е силно фокусирана върху пиратството. Някои сайтове, като The Pirate Bay, обичат да подчертаят факта, че те са просто там, за да действат като услуга за търсене; как потребителите решават да използват услугата зависи от тях. Различни правителства и правоприлагащи агенции не са закупили точно това, поради което основните учредители на TPB бяха арестувани и глобени за нарушаване на авторски права и защо Kickass Torrents беше отведен офлайн и собственикът му арестуван.

„Но аз не притежавам торент сайта“, чуваме ви да казвате в главата си. „Просто го използвам!“ За съжаление, съществуват правни опасности и опасности за поверителността дори за редовни потребители на торенти, които не правят разходки в парка дори за случайни потребители.

Правни въпроси

Поради начина на работа на торентите, ако използвате торент сайтове, може да изтеглите по невнимание материали, защитени с авторски права. В почти всички страни това се счита за незаконно. Повечето страни обаче не се стремят да преследват вашия среден потребител на торент. Те обикновено следват собствениците на площадките и тежките сеялки.

По-вероятно, отколкото не, ако използвате торент сайт, ще се захванете със засяване и пиявица. Торентите работят чрез споделяне в различните мрежи от потребител на потребител. Докато изтегляте (или пилите) части от файл, вие също засявате (или качвате) части, които сте изтеглили на други. Всички в мрежа, изтеглящи един и същ файл, правят едно и също нещо. Ето защо торентите са толкова по-бързи от директните FTP изтегляния и защо са толкова популярни. Те са бързи и ефективни. Всъщност това е голямо технологично чудо.

Въпреки това, когато торент, вие също ставате файл споделящ, която е класификацията, която поставя хората в най-големи проблеми. Полицейските организации обикновено не са насочени към хора, които споделят споделяне тук или там, но онези, които споделят десетки концерти на месец, може да са цел, дори ако случайно споделят тези файлове. Всъщност, ако никога не сте променили настройките на вашия BitTorrent клиент, може да споделяте файлове в момента и дори да не го осъзнавате.

Проблеми с поверителността и сигурността

Проблемът с поверителността, свързан с торентите, е основната причина, поради която повечето хора, които използват торент сайтове, избират VPN услуга. Когато торент, вашият IP адрес е там, за да го видят всички на торент сайта. Има някои важни проблеми с това.

Първо, ако вашият IP адрес не е маскиран зад прокси сървър или VPN, всеки, който го има, може да го използва като задна врата, за да хакне вашата система, да открие лична информация за вас или дори да ви тормози в дома ви. Вашият IP адрес е като домашния ви адрес, но за вашия компютър. Някой, който го знае, може да разбере къде се намирате.

Туитър стриймърите знаят това твърде добре. „Плуване“, при което някой ще направи фалшив телефонен разговор в полицията, който след това ще изпрати екипа на SWAT, е често срещано явление в Twitch общността. Някои зрители ще придобият IP адреса на стримера, ще го свържат с името и реалния адрес на този потребител и след това ще извършат тези фалшиви телефонни обаждания. Един стрийтър на Twitch дори беше застрелян и убит от полицията, след като беше "затворен".

На фронта на сигурността ще трябва да се борите с фалшиви и бурни торенти, които се качват в някои торент сайтове. По-уважаваните сайтове, като тези, които изброихме по-горе, имат определени защитни мерки, които да помогнат да се предотврати това. Някои от тях, като Rarbg, ще позволяват само на регистрирани потребители да качват файлове в сайта. Други, като The Pirate Bay, нямат реални предпазни мерки, вместо това се доверяват, че повечето сеялки са честни.

Въпреки че незначителните предпазни мерки, които съществуват на някои сайтове, помагат да се защитят от вмъкнат зловреден софтуер, за да изглежда като филма, софтуера или телевизионното предаване, което се опитвате да изтеглите, те не са 100% сигурни. С хиляди регистрирани потребители на много от тези сайтове и липса на такава система в някои сайтове като The Pirate Bay, ще рискувате да получите вируси на вашата машина. Абсолютната необходимост е инсталирането на добра антивирусна програма, докато използвате торент сайтове.

Въпреки че използването на VPN няма да ви предпази от фалшиви или бурни торенти, това ще ви помогне да предотвратите предаването на лична информация или да направите лесна хакерска или пренасочена цел.

Какво прави VPN добро за торент?

Един добър VPN за торент трябва да отговаря на следните критерии:

 • Потърсете VPN, който има ясно декларирана политика за без регистрация. Това означава, че VPN не води регистрации за вашите дейности, които са свързани с вашата лична идентификация. Това не включва метаданни, които няма да са свързани с вашата идентичност.
 • Изберете за VPN с бързи скорости. Въпреки че по принцип торентингът обикновено е предназначен да направи изтеглянето по-бързо дори при по-бавни връзки, все още е необходимо да се използват VPN услугите с най-добрата честотна лента. Вижте нашия кръг от най-бързите VPN услуги за повече подробности.
 • Използвайте услуга с неограничена честотна лента. Наред с услуга, която има бързи скорости, уверете се, че тя предоставя и неограничена честотна лента. Някои услуги изрично заявяват, че не позволяват порой. Torrenting често изисква значителна честотна лента поради изискванията за качване и изтегляне.
 • Изберете VPN услуга, която има защита от течове от DNS и IP. Имайки предвид причината ви да използвате VPN, докато поредицата е главно да маскирате самоличността си, използвайте VPN услуга, която ще ви предпази от изтичане на тази информация. Някои използват различни методи за това, включително автоматични превключватели за изключване, които изключват определени програми или вашия интернет, ако бъде открит теч. Можете да проверите дали вашият VPN има изтичане на DNS тук.
 • Използвайте VPN услуга, базирана в приятелска страна. Някои страни не са особено приятелски настроени към VPN услугите. Това означава, че услугите в тези страни може да се наложи да се откажат от данните на частните потребители (и също така защо те могат да нямат политики без регистрация). Приятелските места включват Британските Вирджински острови или Швейцария.

Usenet: алтернатива на торент

Usenet е популярна алтернатива за изтегляне, която не използва партньорска мрежа за разпространение на файлове. Вместо това файловете съществуват на централизирани сървъри, управлявани от доставчици на Usenet. Това означава, че няма задължение да се сеят файлове за изтегляне на други. Изтеглянето на файл от Usenet обикновено е много по-бързо от торент поради тази причина и лесно ще максимизира наличната ви честотна лента за изтегляне.

Usenet изисква платен абонамент, но изтеглянето на съдържание, защитено с авторски права, е също толкова незаконно чрез Usenet, колкото и при торент. Usenet е по-личен и по-малко популярен от BitTorrent, така че шансовете да се сблъскате с правните последствия са по-ниски. Все още препоръчваме да използвате VPN при всяко изтегляне от Usenet.

Usenet изисква всички от следните:

 1. Абонамент за доставчик
 2. Клиент за четене на новини
 3. Индексатор / търсачка

Някои доставчици обвиват и трите тези неща в един подреден пакет. Ако това не е така, онлайн безплатни четци на новини и индекси са достъпни онлайн. Разгледайте нашия списък с най-добрите доставчици на Usenet заедно с задълбочени прегледи.

Има малко крива на обучение, но Usenet има много предимства пред по-широко разпространения си P2P колега.

Какво се случи с торентите на Кикас?

Независимо дали сте голям в торент-сцената или просто започвате, може би вече сте чували: Популярният сайт за торент Kickass Torrents официално е бил конфискуван от правителството на САЩ. Техните основни уебсайтове, Kickass.to и Kat.cr, вече са офлайн и показват само голямо уведомление за изземване. В резултат на това вероятно ще търсите алтернативи на огледалните сайтове на Kickass.to, Kat.cr и други Kickass Torrents.

алтернативи на kickass.to

Проблемите на Kickass Torrents обаче се разпростират извън САЩ. В Австралия, например, Kickass Torrents е сред голям брой торент сайтове, блокирани понастоящем от австралийските интернет доставчици. Някои други държави (САЩ, например) все още се опитват да накарат полския собственик на сайта Артем Ваулин да бъде екстрадиран, за да бъде изправен срещу наказателни обвинения. Тъй като сайтът е изправен пред толкова много топлина в наши дни, търсенето на алтернатива на Kickass Torrents има много смисъл.

Въпреки че покрихме голям брой торент сайтове, където има такива, човек може да изтегля различни форми на медия безплатно и законно. Силно препоръчваме на потребителите първо да се обърнат към легални сайтове за изтегляне с цел изтегляне и споделяне.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права. Torrenting е напълно легален процес на изтегляне и споделяне, когато се използва правилно и се използва чрез законни и официални сайтове и услуги. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + = 13

Adblock
detector