20+ безплатни VPN, класирани един до друг, списък 2020

Сравнени 20 безплатни VPN мрежи


Безплатните VPN услуги днес са десетина. Въпреки че горещо препоръчваме на нашите читатели да закупят абонамент за платена VPN услуга, ние осъзнаваме, че много хора по някакъв брой причини ще изберат безплатна алтернатива. Всъщност една от най-често срещаните заявки, които получаваме от нашите читатели, е за списък на най-добрите безплатни VPN услуги. Имайки това предвид, сме подготвили подробен списък с повече от 20 безплатни VPN услуги и жизненоважните подробности, които трябва да знаете, преди да ги инсталирате на устройството си.

СЪВЕТ: КАК БЕЗПЛАТНО да получите страхотен платен VPN: Ако просто се нуждаете от достъп за кратко време, можете да получите нашата най-високо класирана, платена VPN услуга безплатно с този трик. Регистрирайте се за ExpressVPN тук, връзката включва 30-дневна гаранция за връщане на парите. Първоначално ще трябва да платите за абонамента, но можете да използвате VPN до 30 дни и да се откажете за пълно възстановяване. Това ви предоставя безплатен достъп до VPN от най-високо ниво. Той се предлага на пазара като политика без връщане на пари и за разлика от някои VPN, наистина е така. Ние сами сме опитали и тествали този метод и той работи.

Вижте също:

 • Най-добрите VPN мрежи с безплатни тестове
 • Как да получите ExpressVPN безплатно за месец

За да е ясно, ние не подкрепяме всеки VPN в този списък. Избрахме да разгледаме тези VPN мрежи поради тяхната популярност, а не тяхното качество. Те се показват в горната част на резултатите от Google и в класацията на магазините за приложения, когато търсите безплатни VPN мрежи. С над 800 VPN, достъпни във всички основни платформи, това очевидно не е изчерпателен списък, но би трябвало да ви помогне да насочите решението си сред най-добрите претенденти.

Всички VPN в този списък спазват следните критерии:

 • Или са напълно безплатни, или безплатен слой без изтичане
 • Те са виртуални частни мрежи, а не само HTTPS или SOCKS прокси
 • Те предоставят VPN услуга, а не само приложение за свързване към сървър на трети страни

Цялата информация, която събрахме, се основава на личен опит и публикувана информация на съответните уебсайтове и приложения на VPN. Моля, не забравяйте, че дори ако една безплатна VPN услуга казва, че не регистрира активност или не продава вашите данни на трети страни, нямаме начин да проверим действително тези твърдения. Както се казва: ако не плащате за продукта, вероятно сте продуктът. Винаги препоръчваме реномиран платен доставчик на VPN за всяка безплатна услуга по тази причина.

VPN-ите са изброени в определен ред.

Tunnelbear

Що се отнася до безплатните VPN мрежи, Tunnelbear е една от по-съзнателните за поверителност. Той не поддържа журнали и използва силно криптиране, включително перфектна секретност напред. Най-голямото ограничение е за данните, които са ограничени до 500MB на месец. Точно така на месец прави безплатния слой на Tunnelbear само използваем за случайно сърфиране в интернет, докато сте на обществени връзки с wifi. Лесно бихте могли да изгорите през 500MB в продължителен Facebook или Instagram Instagram, докато сте във влака. Получавате 19 сървърни местоположения, само едно по-малко от първостепенното ниво, което включва Австралия. Няма проследяващи или рекламни инжекции. Приложенията са налични за Windows, Mac, iOS и Android. Torrenting не е позволено.

CyberGhost

Актуализация: CyberGhost вече не предлага безплатна версия на своята VPN услуга.

CyberGhost е насочена към поверителност VPN услуга с безплатен слой, който обещава цялата функционалност на платена VPN услуга, но ще трябва да изчакате на опашка. За да се предотврати претоварването на сървъра и да се поддържа висок стандарт на производителност, безплатните потребители трябва да се присъединят към опашка за чакане, преди да се свържат с едно от 15 сървърни места. Понякога опашката ще продължи няколко секунди, а други пъти няколко минути, в зависимост от времето на деня и колко други едновременни потребители има. След като сте свързани, единственото друго ограничение е торент: не е позволено. CyberGhost използва силно криптиране и не съхранява регистрации. Няма ограничение на честотната лента или данни Приложенията са налични за Windows, Mac, iOS и Android.

Трябва да споменем обаче, че скорошно проучване (PDF) даде на приложението на CyberGhost за Android положително AV ранг, което означава, че поне една антивирусна програма открива някаква злонамерена активност, но не отговаря на прага за смяна на наистина злонамерен.

Щит за гореща точка

Hotspot Shield е доставчик на freemium, който подобри практиките си за поверителност през последните години, но все още не е перфектен. Компанията записва изходните IP адреси на потребителите, които могат да бъдат свързани с тяхното устройство и идентичност, въпреки че не се записват изрично дневници за дейности. OpenVPN връзките са защитени с 256-битово криптиране. Можете да изтеглите до 750 MB на ден и няма ограничение на честотната лента. Изборът на сървър почти не съществува в свободния слой. Можете да се свържете само със САЩ. В политиката за поверителност на компанията се посочва, че позволява на рекламодателите да проследяват потребители, но не е напълно ясно в какъв капацитет. Торентингът е разрешен, което е рядкост за безплатен VPN, просто имайте предвид ограничението за данни от 750MB на ден.

Можете да намерите безплатната VPN на Hotspot Shield тук, а преглед на платената услуга тук.

Betternet

Една от най-популярните опции, когато става въпрос за безплатни VPN мрежи, Betternet може да изглежда твърде добър, за да е истина. Получавате 256-битово или 128-битово криптиране съответно в протокола OpenVPN или IPSec. Услугата не съхранява журнали. Няма широчина на честотната лента или ограниченията на данните. Използват се някои тракери, но приложението няма да вмъква реклами във вашия браузър. Само две сървърни места са достъпни на свободния слой. Приложенията са налични за Mac, Windows, iOS и Android. Позволението на торент е разрешено.

Всичко това звучи доста разумно и дори примамливо. Но потребителите трябва да са наясно, че скорошно проучване (PDF) даде на приложението на Betternet за Android AV степен от 13, което означава, че 13 антивирусни програми откриха злонамерена активност в приложението. Това го прави четвъртото най-злонамерено приложение от 283 тествани. Не е добър знак. Уебсайтът на Betternet също е доста непрозрачен за това кой го управлява и какъв е техният произход.

VPN Gate

VPN Gate е дългосрочен „експеримент“, проведен от университета в Цукуба в Япония. Мрежата от сървъри се управлява изцяло от доброволци по целия свят, по-голямата част от които са в Азия. Всеки може да добави своя компютър или сървър в мрежата и да стане доброволен „възел“ за крайните потребители, с които да се свържат. По същество това е партньорска мрежа, която се връща обратно на SoftEther VPN клиента. Докато SoftEther работи на почти всяка основна ОС, разширението, което опростява процеса на свързване към VPN Gate, е ограничено до Windows. Други потребители на платформата ще трябва да настроят връзките и да актуализират списъка на наличните възли ръчно. Онези, които хостват възли, не могат да дешифрират трафика, пътуващ през компютрите си, така че потребителите не трябва да се притесняват твърде много от злонамерените възли, прехващащи трафика им. Университетът на Цукуба обаче казва, че следи съдържанието на пакетите, т.е. уеб трафик, заедно с IP адреса на потребителите и други подробности. VPN Gate може да бъде простена за своята лоша политика за регистрация, тъй като е за академични цели, но потребителите все още трябва да се изясняват, ако се интересуват от поверителност. Основната цел на VPN Gate е да деблокира цензурирано съдържание. Обърнете внимание, че торентът не е позволен и няма помощен персонал, който да ви помогне, ако имате проблеми с свързването. Свързването може да бъде процес на проба и грешка.

Spotflux

Актуализация: Spotflux е преустановен.

Spotflux използва OpenVPN за Windows, Mac и Android и IKEv2 за iOS. Връзките OpenVPN са 128-битови SSL криптирани, но само когато използвате уеб браузър. Spotflux има много проблеми, когато става въпрос за прозрачност и това е един от тях. Никой от вашия трафик от други приложения - торент клиенти, Spotify, видео игри и т.н. няма да бъде тунелиран през VPN на свободния слой. Този съществен детайл не се споменава никъде в уебсайта на Spotflux. Другият голям проблем с безплатната версия на Spotflux е, че той не само използва бисквитки за проследяване за рекламни цели, но и инжектира реклами във вашия браузър. Това може да дойде като изненада, тъй като Spotflux може да се похвали с възможностите си за блокиране на реклами, но политиката за поверителност е ясна:

„Тези рекламни сървъри на трети страни или рекламни мрежи използват технология, за да изпращат директно до вашия браузър рекламите и връзките, които се появяват в Spotflux [sic] Тези трети страни могат автоматично да получават вашия IP адрес за целите на показване на географски контекстуални реклами. "

Torrenting не е позволено. Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android. Обърнете внимание, че някои отзиви в Google Play Store, маркирани Spotflux като инвазивни или злонамерени.

Здравей

Въпреки ужасния рекорд на Хола, той някак си запази популярността си. Hola разчита на партньорска инфраструктура, а не на централизирани сървъри. Това означава, че вашият интернет трафик пътува през компютрите на други потребители и по същия начин трафикът на други потребители пътува през вашия компютър винаги, когато имате свободна честотна лента и ресурси. В един от най-известните случаи на злоупотреби в историята на VPN, тази P2P мрежа някога е била въоръжена, за да превърне компютрите на всички участващи потребители в масивен ботнет и да извърши разпространена атака за отказ на услуга (DDoS) на уебсайт. Тъй като анонимен трафик пътува през компютъра ви като потребител на Hola, можете да носите отговорност за това, което съдържа този трафик, било то спам или детско порно. Hola също така продава вашата свободна честотна лента чрез дъщерна компания Luminati.

Достатъчно е да се каже, че Hola трябва да се избягва на всяка цена. Тук дори няма да навлизаме в конкретните технически аспекти. Просто не го използвайте.

Surfeasy

Surfeasy беше придобита от Opera през 2015 г. и сега управлява вградената VPN на Opera, както и собствената си самостоятелна VPN услуга. Тук ще обсъдим последното, но много от детайлите се отнасят и за Opera VPN. Клиентите на Mac, Windows и Android използват протокола OpenVPN и 256-битово криптиране. iOS устройства използват IPSec протокол и 128-битово криптиране. Компанията не съхранява идентификационни регистрационни файлове. Няма ограничение на честотната лента, но изтеглянията са ограничени до едва 500MB на месец на свободния слой, същото като Tunnelbear. Torrenting е позволено, стига да не надвишите 500MB, така че няма да стигнете далеч за изтегляне на HD видео. 16 свободни места са достъпни в свободния слой. Няма библиотеки за проследяване или рекламно инжектиране, за които да се притеснявате, но това не е така за Opera VPN, за което ще обсъдим следващото.

Opera VPN

Така нареченият VPN, който сега идва в комплект с браузъра Opera, поне частично се управлява от SurfEasy, компания, която Opera придоби през 2015 г. Но тя не включва всички същите защити като Surfeasy. Opera притежава и управлява рекламна мрежа и тази рекламна мрежа зависи от събирането на данни за употребата, за да има печалба. Когато използвате Opera VPN, компанията все още проследява какво правите онлайн и използва тези данни за продажба на реклами, по-специално като използва уникалния идентификационен номер на устройството на браузъра.

Освен това „VPN“ всъщност е погрешно тук. Opera VPN е прокси, който само тунели трафик към и от браузъра Opera. Той няма да тунелира трафика от други приложения или процеси. Технически това не отговаря на нашите критерии, но ние го включихме, защото е много популярен.

Windscribe

Windscribe предлага на потребителите както местно VPN приложение, така и разширение за браузър Chrome и насърчава потребителите да активират едновременно и двете, въпреки че това не е строго необходимо. Услугата не поддържа журнали и разполага с най-силният наличен пакет за криптиране, включително 256-битов AES с перфектна секретност напред. Данните са ограничени до 10 GB на месец на безплатния слой, което е доста голяма сума за безплатна услуга. На разположение са осем сървърни места, на които е разрешено споделяне / торент на P2P файлове на някои, но не на всички.

Разширението за Chrome е HTTPS прокси, а не VPN, което избирателно маршрутизира трафика на вашия браузър през отдалечения сървър. Не е толкова сигурен като VPN, но в повечето случаи ще свърши работата. Няма библиотеки за проследяване или рекламно инжектиране, за които да се притеснявате. Ако търсите конкурентно безплатен VPN, Windscribe, който също се отличава с препоръчаните безплатни VPN-та на BestVPN.com, трябва да е в горната част на списъка.

Скрий ме

Hide.me не поддържа OpenVPN на свободния си слой, но можете да се свържете с L2TP, IKEv2 или SSTP (вижте нашия махлярски лист за разбиране на VPN протоколи). Всички връзки са защитени с 256-битово криптиране, въпреки че не се споменава за перфектна тайна за напред. Компанията не съхранява идентификационни регистрационни файлове. Данните са ограничени до 2GB на месец. На безплатните потребители се гарантира поне 3 Mbps, но платените нива получават приоритет на скоростта. На разположение са три локации на сървъра и разрешени са торенти. Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android. Няма проследяващи или инжектирани реклами. Като цяло Hide.me заслужава вашето внимание, ако търсите безплатен VPN.

Speedify

Speedify използва свой собствен патентован VPN протокол, а не OpenVPN или друг традиционен протокол, който според него е по-бърз и по-подходящ за мобилни телефони, които често превключват между wifi и мобилна мрежа за данни. Той е защитен с помощта на ChaCha, подобрена версия на TLS криптиране, използвана на много уебсайтове на HTTPS. Услугата не поддържа журнали и позволява торент на няколко избрани сървъра, но не и най-бързите им. Данните са ограничени до 1GB на месец в свободния слой. На разположение са 35 сървърни местоположения, което е повече, отколкото ще намерите в много платени услуги. Приложенията са достъпни за Windows, MacOS, iOS и Android, въпреки че компанията изглежда силно фокусирана върху пазара на мобилни устройства. От това, което можем да кажем, че няма проследяване или инжектиране на реклама.

SecurityKISS

SecurityKISS е базиран в Ирландия VPN доставчик с безплатни и платени нива. Безплатните потребители получават 300MB прехвърляне на данни на ден. Потребителите на Windows и Android могат да се свързват с OpenVPN с помощта на приложенията SecurityKISS, но други платформи изискват приложения на трети страни или ръчна конфигурация L2TP. 128-битов Blowfish се използва за криптиране, което е по-бавно и по-малко защитено от по-новия стандарт AES, но трябва да бъде достатъчно защита за повечето потребители. SecurityKISS не изисква безплатни потребители да се регистрират за неговата услуга, което означава, че можете да започнете да я използвате, без да предавате никакви лични данни. Уловката е, че компанията регистрира реалния IP адрес на вашето устройство, за да управлява ограничението на данните за всеки потребител. Ограничението на честотната лента се прилага също така, както е необходимо, за да се направи място за плащащите потребители. На разположение са осем сървъра. Компанията не прави никакви конкретни коментари относно торентинг или P2P споделяне на файлове, въпреки че условията на услугата казват, че потребителите трябва да спазват законите за авторското право Доколкото можем да кажем, че няма проследяващи библиотеки или инжектирани реклами.

ProXPN

ProXPN предлага безплатна VPN услуга без регистрация за потребители на десктоп в MacOS и Windows. Приложението се свързва с помощта на 512-битов шифрован Blowfish OpenVPN. Безплатните потребители са ограничени до 300 Kbps на свободния слой и един сървър в САЩ, но няма ограничение за данни. ProXPN казва, че не съхранява никакви журнали. Той не използва тракери или инжектиране на реклама, за да печели пари, доколкото можем да кажем. Позволението на торент е разрешено. Въпреки ограниченията, това е сигурен безплатен VPN, който можем да препоръчаме за леко използване на настолни компютри.

Авира Фантом

Avira Phantom VPN използва OpenVPN за Windows и Android, L2TP / IPSec за MacOS и iOS. Потребителите могат да използват приложенията на всяка платформа без регистрация, но ще бъдат ограничени до 500 MB данни на месец. Ако се регистрирате, но не плащате за премиен план, тази сума се удвоява до 1 GB на месец. Безплатните потребители на приложението също не могат да активират превключвателя за убийство, който блокира целия интернет трафик в случай, че връзката ви с VPN сървъра неочаквано спадне. Avira не поддържа регистрации и използва 256-битово AES криптиране във всички връзки. Безплатните потребители получават достъп до всички 20 сървърни места и няма ограничение на честотната лента. Позволението на торент е разрешено. Поддръжката на клиенти не е достъпна за безплатни потребители. Приложението е без следи и инжектиране на реклама.

Turbo VPN

Turbo VPN е едно от най-популярните VPN приложения на мобилни устройства, особено за Android, където има над 10 милиона изтегляния от Google Play Store. И все пак, ние не знаем почти нищо за него. Политиката за поверителност отбелязва, че тя събира действителния IP адрес на потребителите. И макар да казва, че не записва регистрационни файлове за дейности, той извършва „анализ в реално време на интернет и трафик на данни, включително уебсайтове на местоназначение или IP адреси, генериращи IP адреси.“ Приложението няма уебсайт, вместо това насочва потребителите към своята Facebook страница , Той предлага оскъдна техническа информация за своите стандарти за криптиране и други подробности. Не са налични условия за услуга или лицензионно споразумение за краен потребител. Търсене на who.is показва компанията майка на Turbo, All Connected, регистрира своя уебсайт в Съединените щати.

Приложението за Android изисква прекомерен брой разрешения, включително приложение и история на устройството, самоличност, контакти, телефон, снимки / медии / файлове в хранилището, идентификационен номер на устройството и информация за повикване и други. Сравнете това с платена VPN, която само изисква достъп до информация за връзка с wifi и контрол на мрежата и можете да видите защо сме малко скицирани от Turbo VPN. Силно ви съветваме да избягвате тази VPN.

Browsec

Browsec прави криптирано разширение за прокси браузър за браузъри Firefox и Chrome, както и VPN приложения за iOS и Android. Въпреки професионално изглеждащ уебсайт, Browsec не е доставчик, на когото бихме се доверили. Той предлага нулева техническа информация за стандартите за криптиране, използвани от неговата услуга. Политиката на регистрация е изключително неясна, като казва: „Трябва автоматично да запишем някаква информация от допълнителния / или клиентския софтуер на вашия уеб браузър. Информацията не идентифицира лично Потребителя. [sic] ”Това може да бъде всичко, така че нека просто приемем, че най-лошото е безопасно. Безплатните потребители са ограничени до 1 Mbps скорост на изтегляне и три сървърни места. По време на тестване на Android не забелязахме допълнителни реклами в браузъра си, но не можем да потвърдим дали приложението използва тракери. На страницата на Apple App Store има доказателства, че компанията е регистрирана в Русия, което, ако е вярно, е може би най-лошото място, от което да управлявате VPN.

ZenMate

Безплатната версия на ZenMate е ограничена до разширенията на браузъра за Chrome, FireFox и Opera. Това са технически HTTPS прокси, а не пълни VPN, което означава, че те ще изпращат трафик само от вашия браузър през криптирания тунел. DNS заявки и данни от други приложения не се препращат през VPN. Това означава, че не може да се използва например за торент или мобилни устройства, освен ако не платите. Разширението на браузъра криптира вашите данни с TLS, актуализирана версия на SSL, което е същото криптиране, използвано в уебсайтовете на HTTPS. Zenmate не поддържа постоянни регистрационни файлове, но може временно да запази вашия източник IP адрес на своите сървъри. Няма твърди ограничения за данни или скорост, но честотната лента може да бъде намалена, за да се направи място за платени потребители. Безплатните потребители имат достъп за четири сървъра. Услугата не използва библиотеки за проследяване или инжектиране на реклама.

VPNBook

Всичко около VPNBook изглежда малко сенчесто и не препоръчваме да го използвате. Никой не знае точно кои са хората, които обслужват услугата или откъде са. VPNBook не прави никакви приложения и просто предоставя PPTP и OpenVPN сървъри за свързване с използване на софтуер на трети страни. OpenVPN връзките са защитени с „техники за криптиране като AES-256 и AES-128“, въпреки че изглежда не е зададен стандарт. Трябва да можете да видите какво ниво на криптиране се използва в конфигурационния файл .ovpn, като го отворите в редактор на незабележим текст като Notepad. Предлагат се шест локации. Услугата е изцяло безплатна и иска дарения в биткойн. Платен ред е бил наличен, но е изчезнал. Torrenting е разрешен на някои сървъри.

Дефинираната политика за поверителност на компанията казва, че тя не поддържа регистрации на дейностите, а записва истински IP адрес на потребителите. През 2013 г. хакерска колективна анонимна обвинена VPN книга, че е меден салон за правоприлагане, след като регистрации от доставчика се показаха в съдебните документи.

DotVPN

DotVPN все още не прави клиент на Windows или MacOS и вместо това дава възможност на потребителите на настолни компютри да използват разширение за браузър за Chrome, Firefox и Opera. Това всъщност е HTTPS прокси, а не пълно VPN, което използва TLS криптиране, същия вид защита, който получавате на уебсайтовете на HTTPS. Приложението iOS използва криптиране IPSec, докато приложението Android използва OpenVPN с 128-битово AES криптиране. Компанията регистрира истински IP адрес на всеки потребител и го съхранява за 10 дни. Данните не са ограничени, но скоростта е ограничена, колкото е необходимо, за да се направи място за плащане на абонати. На разположение са 12 локации на сървъра. Торентирането не е позволено на свободния слой. Няма признаци за инжектиране на реклами или проследяване на библиотеки.

Критериите

Тук ще обясним всеки от критериите в таблицата по-горе, по който преценяваме всеки VPN. Цялата информация се събира от съответния уебсайт за VPN, нашият собствен опит с използването на VPN и други надеждни източници.

 • протокол е начинът, по който VPN клиент се свързва със сървъра. Протоколът VPN помага да се определи скоростта и сигурността на връзката. Много VPN предлагат множество протоколи. OpenVPN се счита за най-сигурната, но IKEv2, SSTP и L2TP / IPSec също са жизнеспособни. Препоръчваме да избягвате PPTP, който е бърз, но има известни пропуски в сигурността.
 • Encryption е алгоритъмът и силата, използвани за сканиране на данни в VPN тунела. 256-битовото AES криптиране като цяло е най-силното, което ще намерите във всеки търговски VPN, въпреки че 128-битовите AES и 448-битовите Blowfish също са добре. Също така споменаваме, ако VPN използва перфектна секретна програма за пренасочване или PFS, което предотвратява декриптиране на минали сесии на VPN трафик, ако текущият ключ за криптиране е компрометиран.
 • Регистри показва дали VPN събира данни за активността на потребителя, докато те са свързани с VPN. Това може да обхваща много неща, но ние се занимаваме главно с дневници на дейности - история на сърфиране, покупки, гледани видеоклипове, публикации в социални медии и т.н. - и изходния IP на компютъра на потребителя. Те трябва да са извън границите на всеки доставчик на VPN, който се отнася сериозно към личния живот.
 • Ограничение на данните определя количеството данни, което можете да прехвърляте в дадено време, докато сте свързани с VPN. Понякога това включва всички трансфери, качвания и изтегляния и друг път се отнася само за изтегляния.
 • Ограничение на лентата се отнася до максималната скорост на изтегляне / качване, която можете да използвате, докато сте свързани с VPN.
 • Най- брой местоположения на сървъра е колко места можете да свържете в безплатната версия на VPN.
 • VPN, които има чакащи опашки може да принуди потребителите да изчакат, докато на безплатен сървър има достатъчно капацитет, преди да се свържат.
 • Някои VPN се използват проследяване на бисквитки за събиране на рекламни данни. Тези бисквитки се инжектират в браузърите на потребителите, когато използват VPN. Това е нарушение на поверителността и се счита за отрицателен.
 • Инжектиране на реклама възниква, когато VPN поставя дисплейни реклами в браузъра на потребителя. Това е нарушение на поверителността и се счита за отрицателен. Имайте предвид, че това не включва реклами в самото VPN приложение.
 • Въпреки че всички VPN мрежи в този списък са безплатни, някои предлагат a първокласно ниво където потребителите могат да плащат за достъп до повече сървъри, премахнати ограничения на честотната лента и ограниченията на данните и да се възползват от други функции и функции.
 • платформи се отнася до операционните системи, за които са достъпни приложения, направени от доставчика на VPN.
 • Torrenting използва много честотна лента и може да причини правни проблеми за някои доставчици, така че е забранен за много безплатни VPN мрежи.
 • поддържа означава, че можете да поискате помощ, ако имате проблеми. Не бяхме прекалено строги по този въпрос. Докато има някакъв имейл адрес или система за подаване на билети за обслужване на клиенти, ние дадохме това „Да“. Ние не тествахме поддръжката на всеки VPN, така че не можем да потвърдим дали те реагират или не.

Липсва ли ни популярна безплатна VPN? Кажете ни, ако имате VPN, който бихте искали да оценим.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 87