5 най-добри VPN за Близкия изток през 2020 г.

5 най-добри vpns за средния изток

За съжаление, интернет цензурата е пълна в много страни от Близкия Изток. Разбира се, правителството не е единственото образувание, което може да наблюдава вашите онлайн дейности; има вероятност вашият работодател, вашият доставчик на интернет услуги (ISP) или хакери също да ви водят раздели. VPN кодират вашия трафик и го маршрутизират през сървър на различно място, като се гарантира, че той не може да бъде прочетен от никой външен наблюдател и запазване на дейността ви частна.

Важно: Държави, включително Обединените арабски емирства, Оман и Саудитска Арабия, блокират трафика от всички VPN, одобрени от правителството, освен няколко. Това означава, че повечето VPN мрежи няма да работят на тези места. Въпреки това, някои все още правят и по-долу, изброихме най-добрите VPN мрежи, които работят навсякъде в Близкия изток.

Освен поверителността, този процес има и едно друго основно предимство: той ви позволява да изглеждате така, сякаш сте в действителност в друга държава. Често сайтовете и услугите са достъпни само за потребители на определени места и те проверяват IP адреса на потребителя, преди да предоставят достъп. Всеки път, когато се свържете с VPN, получавате временен IP адрес, специфичен за страната. Повечето платформи не могат да установят разликата, така че VPN трябва да ви позволи да получите достъп до каквото ви харесва, независимо от това къде се намирате в света.

Ще разгледаме по-подробно всеки от нашите най-добри снимки по-късно, но ако просто искате да видите нашите препоръки, можете да ги намерите по-долу:

 1. ExpressVPN: Високоскоростен VPN със сървъри в Египет и Израел, както и силна деблокираща способност.
 2. NordVPN: Нискотарифна, високоефективна, високо сигурна услуга, която работи в страни със строга онлайн цензура.
 3. PrivateVPN: Бърз, надежден начин за безопасно сърфиране в интернет в Близкия изток.
 4. Surfshark: Услуга, съобразена със сигурността с широк обхват, висока скорост и която може да се похвали със сървъри в множество страни от Близкия Изток.
 5. VyprVPN: Предлага бързи скорости, многобройни сървъри в Близкия Изток, разширена сигурност и тридневна безплатна пробна версия.

Как да сърфирате безопасно с VPN в Близкия Изток

Добрата новина е, че с VPN е доста лесно да се защитите, когато използвате интернет в Близкия изток:

 1. Първо, ще трябва да се регистрирате за надеждна VPN услуга (препоръчваме ExpressVPN).
 2. Изтеглете и инсталирайте подходящата версия за вашето устройство.
 3. Свържете се със сървър в страната на сайта или услугата, която искате да деблокирате.
 4. Опитайте да заредите уебсайта. Ако не се зареди веднага, може да се наложи да изчистите бисквитките и кеша на браузъра си. След като презаредите страницата, тя трябва да работи правилно.

БЕЗПЛАТНО ПОКРИТИЕ НА VPN: Обикновено VPN предлагат най-ниски цени на дългосрочни абонати. Ако търсите само краткосрочно покритие, можете просто да използвате 30-дневна гаранция за връщане на пари на ExpressVPN вместо. Въпреки че трябва да платите предварително, можете да се откажете във всеки един момент от този период, за да получите пълно възстановяване, като по този начин ви предоставяме безплатна премиална защита.

Кои VPN работят най-добре в Близкия изток?

Изборът кой VPN да се използва рядко е толкова прост, колкото трябва да бъде. В края на краищата има стотици конкуриращи се доставчици, всички предлагащи различни функции и всички твърдят, че са най-добрите. За да идентифицираме най-добрите VPN за Близкия изток, ние разгледахме само услуги, отговарящи на всички критерии, изложени по-долу:

 • Има широка мрежа, със сървъри в няколко страни от Близкия Изток
 • Предлага надеждни, високоскоростни връзки
 • Използва мощно криптиране и включва различни други функции за защита
 • Включва приложения за най-популярните операционни системи
 • Записва никаква лична информация, въпреки че в идеалния случай не съхранява никакви дневници

Най-добрите VPN за Близкия Изток

Продължете да четете, за да намерите нашите най-препоръчвани VPN за Близкия Изток:

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN е в състояние да деблокира огромен набор от услуги, включително Netflix, Hulu и Amazon Prime Video, както и да заобикаля наложените от правителството ограничения. Той предлага неограничена честотна лента, достъп до повече от 2000 сървъра в 94 държави (включително Египет и Израел) и скорости, които са достатъчно високи, за да предавате HD видео на живо без забележимо буфериране.

Този VPN гарантира вашата поверителност с 256-битово AES криптиране (което е ефективно неразбираемо), перфектна секретност напред и защита срещу течове на DNS и IPv6. Приложенията му за настолни компютри включват превключвател за убийство, който автоматично спира целия трафик, ако изключите неочаквано, което е особено полезно в страни, в които се следи интернет. ExpressVPN не регистрира никаква лична информация, плюс можете да плащате с Bitcoin за допълнително спокойствие. Поддръжката на клиенти е на разположение 24/7 през чат на живо.

ExpressVPN предлага приложения за Android, iOS, Mac, Windows и Linux. Има и персонализиран фърмуер, който улеснява инсталирането на услугата на рутер.

Професионалисти:

 • Силни функции за сигурност
 • Много бързо
 • Възможна е анонимна регистрация
 • Голяма сървърна мрежа
 • Деблокира популярните стрийминг услуги

Недостатъци:

 • Разрешава само три връзки наведнъж

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА СРЕДНИЯ ИЗТОК: ExpressVPN е нашият избор №1. Той е бърз, частен и сигурен и надеждно работи в Близкия изток. Работи с блокирани в Близкия изток услуги като Skype и други и се предлага с 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да опитате безрисково..

2. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN има огромна мрежа от повече от 5000 сървъра, разпространени в 62 страни, включително Турция, Израел, ОАЕ и Египет. Този VPN е в състояние надеждно да деблокира дори най-упоритите геоблокирани услуги и дори предлага специализирани затъмнени сървъри, проектирани за заобикаляне на правителственото блокиране. С разрешени до шест едновременни връзки можете да защитите повечето, ако не и всичките си устройства едновременно.

Този доставчик показва силен ангажимент към вашата поверителност. Има 256-битово криптиране, адаптивен превключвател за убийство, рекламен блокер и скенер за злонамерен софтуер, както и DNS, IPv6, пренасочване на пристанища и защита от течове на WebRTC. Потребителите могат да имат достъп до Tor през VPN или да използват две VPN едновременно. NordVPN има политика без регистрация и ви позволява да се регистрирате анонимно. Чат на живо е на разположение 24/7 в случай на проблеми.

Приложенията NordVPN са достъпни за MacOS, iOS, Windows, Android и Linux. Може да се инсталира ръчно на безжични рутери.

Професионалисти:

 • Сигурност на персонализацията
 • Надеждни връзки
 • Предлага сървъри, предназначени за сърфиране в страни с тежка цензура

Недостатъци:

 • Свързването със сървъра може да бъде бавно в настолното приложение

НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТЕН ИЗБОР: NordVPN предлага цялостна защита, отлично деблокиране и прилични скорости на много достъпна цена. Има дори 30-дневна гаранция за връщане на парите.

3. ЧастенVPN

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN предлага по-висока скорост от много от своите конкуренти, но има по-малка мрежа, като само 88 сървъра покриват 59 държави, включително Израел, Турция и Кипър. Все пак си струва да се обмислите, тъй като е много сигурен, способен да деблокира в страни със строга цензура и като бонус може дори да деблокира платформи като Netflix в чужбина. Разрешени са шест връзки, така че можете да поточно от всяко устройство, което предпочитате.

Този VPN поддържа вашите дейности частни с 256-битово криптиране, превключвател за убийство (само за Windows) и защита от течове на WebRTC, DNS и IPv6. Докато PrivateVPN има строга политика за незаписване, тя ви позволява да се регистрирате анонимно с помощта на изхвърлящ имейл адрес и биткойн. Имате проблеми с настройката? Няма проблем - поддръжката на клиенти може да конфигурира и инсталира софтуера за вас от разстояние.

PrivateVPN предлага приложения за Windows, MacOS, Android и iOS. Ръчната конфигурация е необходима за базирани на Linux системи или мрежови рутери.

Професионалисти:

 • Много високи скорости
 • Без трупи
 • Възможност за деблокиране на популярни услуги

Недостатъци:

 • Няма поддръжка за чат на живо
 • Доста малка мрежа

БЪРЗО, БЕЗОПАСНО БРОШИРАНЕ: PrivateVPN е надеждна, високоскоростна услуга. Тя се предлага с 30-дневна гаранция за връщане на парите, голяма възможност за деблокиране и възможност за регистрация анонимно.

4. Surfshark

SurfShark VPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Surfshark.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Surfshark има около 500 сървъра, покриващи 50 държави, включително Израел и Турция. Той има прилични скорости и може надеждно да отблокира упорити платформи като Netflix в чужбина, но има две неща, които наистина го отличават от конкуренцията. Първото е, че можете свържете толкова устройства, колкото искате. Второто е чистият брой функции за сигурност, които се предлагат.

256-битовото криптиране е активирано по подразбиране, както и DNS, WebRTC и IPv6 защита от теч. Можете също така да използвате превключвателя за убийство на Surfshark, да изберете да използвате двойни VPN, да заглушите трафика си или да пуснете някои приложения през VPN. Има дори автоматично блокиране на реклами и злонамерен софтуер Surfshark не регистрира никаква лична информация. Поддръжката е достъпна 24/7 чрез чат на живо.

Surfshark има приложения за Windows, MacOS, iOS, Android и Amazon Fire Stick. В някои държави може да се наложи ръчно да конфигурирате услугата на MacOS и iOS устройства. Може да се инсталира ръчно на Linux и да изберете рутери.

Професионалисти:

 • Добра мултиплатформена поддръжка
 • Няколко функции за защита
 • Без регистрация
 • Неограничени връзки

Недостатъци:

 • Сравнително малка мрежа

ПРИВАТИВНО ОРИЕНТИРАНО: Surfshark е бърз VPN планове, съобразени със сигурността, включват 30-дневна гаранция за връщане на парите.

5. VyprVPN

VyperVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

VyprVPN предлага 700+ сървъра в 64 страни, включително Турция, ОАЕ, Бахрейн, Израел, Катар и Саудитска Арабия. Това е бърза услуга, която може да деблокира платформи като Netflix без никакви проблеми. Нещо повече, той също така ви дава достъп до безплатно хранилище в облак и криптирано приложение за съобщения. Основният абонамент позволява три едновременни връзки, но можете да свържете до пет устройства с първокласен абонамент.

Тази VPN включва няколко полезни функции за защита. Има 256-битово криптиране, защита от течове на DNS и превключвател за убийство (само за настолни версии), за начало. Въпреки това, той също така ви позволява да използвате неговия протокол Chameleon, който прикрива факта, че използвате VPN на първо място. VyprVPN вече не записва никаква лична информация, включително IP адреси. Поддръжката е достъпна през чат на живо, 24/7.

Приложенията VyprVPN са достъпни за Android, iOS, Windows, MacOS и Blackphone. Може да се инсталира ръчно на устройства с Linux и да изберете безжични рутери.

Професионалисти:

 • Без регистрация
 • Затъмняване на трафика
 • Силно защитена
 • Лесно може да заобиколи повечето регионални ограничения

Недостатъци:

 • Няма начин да се регистрирате анонимно

ВЕЛИКИ БЕЗОПАСНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: VyprVPN има няколко сървъра в Близкия Изток, мощни функции за защита и голяма възможност за деблокиране и дори включва тридневна безплатна пробна версия.

Мога ли да използвам безплатен VPN в Близкия изток?

Въпреки че безплатните VPN често са привлекателни на пръв поглед, ние съветваме да не използвате такъв. Първо, въпреки огромните си потребителски бази, те обикновено имат доста малки мрежи. В резултат на това можете да очаквате много бавни скорости, които от своя страна водят до накъсано видео и дълги паузи, докато съдържанието ви се буферира. Освен това тези VPN обикновено не могат да деблокират най-популярните геоблокирани услуги, което означава, че е много малко вероятно да бъдат в състояние да заобиколят налаганите от правителството ограничения.

Безплатните VPN мрежи не са благотворителни организации; те са създадени да печелят пари както всеки друг бизнес. Въпреки това, тъй като те не фактурират потребителя директно, те трябва да намерят други начини да реализират печалба. Това обикновено означава, че те ще включват големи реклами на сайтове, които посещавате, но някои услуги дори използват бисквитки за проследяване, за да събират ценни потребителски данни. След като бъдат събрани достатъчно, той може да бъде продаден на трети страни без ваше знание или изрично съгласие.

И накрая, но най-важното, няма гаранция, че дори ще изберете безопасна услуга. Проучване за 2016 г. показа, че от 283 тествани приложения, над 38% са включени зловреден софтуер. Ако приемем, че намерите такава, която не е, 18% позволяват на потребителя да разглежда без никакво криптиране и 84% изтече лична информация през IPv6. Дори добре познатите безплатни VPN мрежи идват със свои собствени рискове, както открихме, когато Хола беше хванат да продава неработеща потребителска честотна лента, за да помогне да стартира ботнети.

Най-добрият начин да се защитите онлайн е да използвате реномиран VPN с потребителска политика за поверителност.

Мога ли да гледам близкоизточна телевизия в чужбина с VPN?

За всички намерения и цели, след като се свържете със сървър в определена държава, имате достъп до услуги от този регион, сякаш сте физически там. Това означава, че да, можете да използвате VPN, за да гледате близкоизточна телевизия от чужбина. Например, можете да излъчвате Cinemoz, Starzplay или Shahid извън Близкия Изток или да получите достъп до Hulu, Netflix или BBC iPlayer от Близкия изток, в зависимост от това кой сървър използвате.

Важно е да се отбележи, че някои платформи пречат на чуждестранните потребители да имат достъп до тяхната услуга по други начини. Например може да бъдете помолени да използвате метод на плащане, който е наличен само в определена държава, или може да се наложи да потвърдите дали всъщност имате адрес или телефонен номер в Близкия Изток. Някои услуги, включително Netflix, ви позволяват да плащате с подаръчни карти. Те са идеални, тъй като са доста лесни за придобиване и не изискват от вас да въвеждате никаква лична информация.

Интернет цензура в Близкия изток

Страните от Близкия Изток като Саудитска Арабия, Египет и Обединените арабски емирства имат някои от най-разпространената интернет цензура в света. Има много документирани случаи на граждани да бъдат преследвани за това, че говорят лошо на правителството или изразяват мнения в противоречие със статуквото. Тези страни ограничават достъпа до огромна част от съдържанието и тези блокове често включват популярни социални медийни платформи, приложения за съобщения и новини уебсайтове, като силно ограничават потока на безпристрастна информация.

Мога ли да се затрудня да използвам VPN в Близкия изток?

Наистина зависи от това в коя страна се намирате и за какво използвате VPN. Близкият изток е огромен регион, съставен от 15+ държави, всяка със собствени правила и разпоредби. По-долу сме изброили всяка държава от Близкия Изток, статуса на нейния интернет и всички VPN ограничения, които може да има.

Забележка: макар че се опитваме да бъдем максимално задълбочени, докато проучваме тази статия, ние не сме юридически експерти. Comparitech не се освобождава от използване на VPN за незаконни цели и препоръчва на нашите читатели да проучат съответното законодателство за дадена държава, преди да пътуват.

СтранаинтернетИзползване на VPN
Бахрейн Всеобхватна цензура и история на заплашителни активисти. нерегулиран
Кипър Чуждестранните сайтове за хазарт са блокирани, иначе неограничени. нерегулиран
Египет Новините, антицензурата и кодираните комуникационни платформи са блокирани. Тежки наблюдения в социалните медии. Нерегулиран, но повечето уебсайтове са блокирани
Иран Широко разпространено блокиране, включително новини, социални медии и приложения за криптирани съобщения. Само одобрени от правителството VPN-та
Ирак Периодично блокиране на социалните медии, възможно държавно наблюдение. Забранен направо
Израел Неизраелските сайтове за хазарт са блокирани. нерегулиран
Йордания Политически чувствителни въпроси и LGBT съдържание са цензурирани. История на интернет наблюдението и арестуването на журналисти. нерегулиран
Кувейт Цялото сексуално съдържание (включително LGBT поддръжка) и антимонархията, анти-установяването или антирелигиозното съдържание са блокирани. нерегулиран
Ливан Непоследователно блокиране на сайтове за хазарт и порнография. нерегулиран
Оман Разширен надзор и цензура на материали, свързани със секса, антиисляма, антиправителственото или антицензурното настроение. Нерегулиран, но много VPN сайтове са блокирани
Палестина Избирателна цензура на новини и порнография. нерегулиран
Катар Предполага се, че държавният интернет доставчик може да прехване трафика на други доставчици. Запознанства, порнография, антиправителство, поверителност, VoIP услуги са блокирани. нерегулиран
Саудитска Арабия История на арестуването или убийството на журналисти. Материалът, свързан с криптирането, VPN-те, сексуалните теми или религиозната конверсия е блокиран, както и новините, които изобразяват правителството неблагоприятно. Нерегулирани, но много VPN сайтове са блокирани
Сирия Обширно блокиране и наблюдение на антиправителствени и новинарски сайтове. Има история на убийства на журналисти и проправителствени кампании за кибер-война. нерегулиран
Турция Широко разпространени блокове за порнография, споделяне на файлове, новини, социални медии, хазарт, съхранение в облак, безплатна информация и стрийминг сайтове. Нерегулирани, но популярни VPN уебсайтове са блокирани
Обединени арабски емирства Блокира съдържание, свързано с запознанства, порнография, хазарт, социални медии, VoIP услуги, заобикаляйки цензурата и всичко, което се смята за политически чувствително. Нерегламентирано, но използването на VPN за нещо незаконно е само по себе си престъпление
Йемен Цензури на анти-ислямското материално, хазартно, сексуално, анти-установяване или "обидно" съдържание. Известно е, че заглушава уебсайтове, които не са забранени, включително Facebook. нерегулиран

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 34

Adblock
detector