5 най-добри VPN за Оман: Защитете поверителността си и достъпа си до Netflix, Skype и други услуги.

5 най-добри VPN за Оман: Защитете поверителността си и достъпа си до Netflix, Skype и други услуги.

Гражданите на Оман се радват на щедрост от управляващата монархия, но това се уравновесява със съответния спад на индивидуалните свободи & автономия. Социалният договор между жителите и държавата не дава възможност за представителна демокрация или плуралистична свобода.

Органът по застъпничество Freedom House твърди, че оценката на свободата на Оман не е „безплатна“, като властите затискат активистите за човешки права, журналистите, интелектуалците и дори ограничават свободата на изразяване на мнение за обикновените граждани.

Използването на VPN седи в законна сива зона в Оман, като правителството изисква изрично разрешение за всеки да се свърже с криптирана част от интернет. Но това е излишен закон; сайтове за мобилно банкиране, приложения за чат, дори Facebook Messenger изисква от потребителите да се съгласят с криптиране, преди да позволят достъп.

Ако не искате да прочетете останалата част от тази статия, ето обобщение на най-добрите VPN за Оман:

 1. ExpressVPN Нашият №1 избор. Голяма мрежа от сървъри в 94 държави, които са настроени за високоскоростна употреба. Разблокира ограниченото съдържание с лекота. Сигурността и поверителността са трудни за преодоляване. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 2. NordVPN Добър бюджетен VPN със силни функции за поверителност и сигурност. Работи с най-популярните стрийминг услуги.
 3. CyberGhost Бюджетна опция, която деблокира основните поточни сайтове, като същевременно предлага голяма сигурност и бързи сървъри.
 4. IPVanish Бързи скорости и добри функции за поверителност. Не работи надеждно с Netflix или iPlayer.
 5. VyprVPN Притежава своята сървърна мрежа, която му помага да постигне висока скорост. Добър вариант за стрийминг.

Не намерихме случай някой да е затворен за изпращане на меме.

Защо трябва да използвам VPN в Оман?

Използването на VPN ви защитава, защитава и скрива в интернет. Усъвършенстваният софтуер защитава действителното ви местоположение, като криптира целия трафик към и от вашето устройство и го маршрутизира чрез посреднически сървър. Това прави много трудно за хакерите и агенциите за наблюдение да определят какво правите онлайн.

Свързването към VPN в друга държава ви позволява да деблокирате онлайн съдържание и услуги, които обикновено са цензурирани в Оман. В миналото властите на Оман са блокирали VoIP услуги като Skype и WhatsApp разговори, Tinder и порнографски уебсайтове. Блоговете и статиите за новини също понякога са цензурирани.

VPN е също отличен избор за чуждестранни експатрии, живеещи в Оман, които искат да поддържат връзка с местното съдържание и програми от дома си. Това включва сайтове като BBC iPlayer, Netflix, Hulu, Sky Sports или BeIN sports.

Най-добрите VPN за Оман

Нашият списък с най-добрите VPN за Оман се основава на следните фактори:

 • Скорост и стабилност на обслужването
 • Голяма мрежа от сървъри по целия свят за експатрианти за деблокиране на съдържание
 • Силни параметри за криптиране за поддържане на поверителност и анонимност
 • Лесна употреба
 • Приложения за Android и iOS

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN е последователен топ изпълнител. С лесен за използване интерфейс и основната услуга (класирана по скорост & стабилност), той винаги е бил един от най-високопоставените доставчици в нашия списък. Няма компромиси и с протоколите за криптиране, които са сред най-строгите в бранша.

Когато влезете, ще видите опция да се свържете ръчно със сървър от падащ списък или от опция „интелигентно местоположение“, която автоматично избира сървър близо до вас. Сървърната мрежа е огромна с над 1500 разпространени в 94 държави, включително локации на всеки континент, с изключение на Антарктида. Чуждестранните емигранти, живеещи в Оман, ще забележат, че ExpressVPN им дава няколко възможности да поддържат връзка с местното съдържание от дома си.

Поверителността и анонимността са важни фактори при избора на VPN в Оман. ExpressVPN има гръб поради политиката си да не съхранява никакви идентифициращи данни. Единствените запазени данни анализират датите (не пъти), които потребителите се свързват към услугата, предпочитаните от тях сървъри и използваната обща честотна лента. Вашият индивидуален IP адрес няма да бъде запазен. Компанията казва, че се ангажира с тази практика за подобряване на нивата на услугите и досега не сме срещали оплаквания от нарушения на поверителността.

Възможно е също така да се регистрирате за услугата чрез имейл акаунт на горелка и да платите с Bitcoin, ако искате да намалите риска от нахлуване в личния живот до минимум.

Както бе споменато по-рано, протоколите за криптиране на ExpressVPN са трудни. Той използва 256-битов AES-CBC с използване както на HMAC автентификация, така и на перфектна тайна за напред. Превключвател за интернет убийство временно спира целия уеб трафик, ако връзката изпадне неочаквано, запазвайки връзката ви сигурна.

Услугата деблокира гео ограничено съдържание в Netflix, без да нарушава потта и е подобно съвместима както с Hulu, така и с BBC iPlayer. Той поддържа торенти.

Има приложения за Android и iOS, както и поддръжка за десктоп за Windows и MacOS.

Професионалисти:

 • Фантастични скорости за изтегляне и стрийминг
 • Съществена мрежа в 94 държави и с над 2000 сървъра
 • Налични са анонимни настройки и плащания
 • Функции за защита и поверителност от най-висок клас
 • Лесно за използване приложение, което се инсталира с съветник
 • Приложения за Windows, MacOS, Android, iOS и Linux

Недостатъци:

 • Не е най-евтиният доставчик в този списък

№1 ИЗБОР ЗА OMAN: ExpressVPN е най-добрият ни избор. Надеждно работи в Оман. Деблокира Netflix и всички основни сайтове за стрийминг, заедно с комуникационни приложения, включително Skype. Предлага изключително бързи връзки и сървъри в огромен набор от държави. Трудно да се победи поверителността и сигурността. Опитайте безрисково с 30-дневната гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия отзив за ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN съществува повече от десетилетие и използва дълбокото си разбиране за индустрията, за да отрасне голяма общност.

Това е друг пример за услуга, която използва политика на нулеви регистрации. Това означава, че той просто няма информация за потребителски сесии, трафик или времеви марки.

Компанията е получила официални заявки за потребителски данни от агенции за наблюдение. Но тази политика доведе до нулево спазване. В един случай сървърите бяха конфискувани, но властите не можаха да извлекат нищо от тях. Защитниците на поверителността трябва да спят лесно.

NordVPN е включен и в Панама, извън обсега на законите за запазване на данни, така че е малко вероятно политиката да се промени.

Услугата оперира 1081 сървъра в 61 страни, което я прави удобна опция за целия спектър от уеб дейности. Той е един от малкото VPN доставчици, който сортира сървърите за специфични изисквания като анти-DDoS, видео стрийминг, двоен VPN, Tor над VPN или специален IP.

NordVPN поддържа повечето онлайн стрийминг услуги, включително Netflix, Hulu и BBC iPlayer. Тя позволява порой.

Компанията криптира интернет трафик чрез 256-битовия AES протокол и 2,048-битовите SSL ключове. DNS защитата от теч е активирана. Счита се, че спецификациите са в най-високото ниво на VPN стандартите.

Налични са приложения за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Достатъчно бързи скорости за поточно съдържание на HD без прекъсвания
 • Несравним размер на мрежата - 5000 сървъра в 63 държави
 • Не се съхраняват дневници за връзка или трафик
 • Приложения за Windows, MacOS, iOS, Linux и Android
 • Налична е 24/7 поддръжка за чат на живо

Недостатъци:

 • Неинтуитивното настолно приложение може да причини проблеми за начинаещите потребители

НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТ VPN: NordVPN е чудесен избор на стойност, който е подходящ за потребители на Оман, които ценят тяхната поверителност и сигурност. Въпреки че е избор на бюджет, той все още може да деблокира Netflix и най-популярните стрийминг сайтове, както и повечето комуникационни приложения като Skype. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Ето нашия преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

3. CyberGhost

Cyberghost

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Cyberghost.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

CyberGhost VPN ще се хареса на начинаещи потребители, които искат опция за добавяне и пускане, която няма да наруши банката. Скоростите са бързи, параметрите на криптирането са силни и компанията върши добре своята работа.

CyberGhost е включен в Румъния, който не налага задължителни закони за запазване на данни. Той добавя, че има вътрешна политика да не съхраняваме никакви потребителски данни. Той обаче е придобит от израелска фирма със седалище във Великобритания миналата година. Досега това не е променило общите условия, но ще поддържаме нашите читатели публикувани.

В момента почти 1300 сървъра са разпространени в 27 държави. Местоположения включват Азиатско-Тихоокеанския регион, Европа и Северна Америка. Компанията постоянно добавя нови сървъри. възможно е придобиването да доведе до приток на допълнителен капитал, който да продължи да увеличава услугата.

Приложенията са налични както за Android и iOS, така и за настолна поддръжка за Windows и MacOS.

Компанията използва 256-битово AES криптиране в OpenVPN протокола по подразбиране, заедно с 2,048-битови RSA ключове и MD5 HMAC удостоверяване. Включен е и превключвател за интернет убийство.

Професионалисти:

 • Някои от най-бързите сървъри, които сме тествали
 • Управлява мрежа от повече от 3000 сървъра в 61 страни
 • Солидни функции за поверителност и защита, активирани по подразбиране
 • Приложенията са лесни за инсталиране и използване

Недостатъци:

 • Няма да отблокирате толкова поточни сайтове, колкото другите в този списък

Голяма стойност: CyberGhost е лесен за използване. Работи добре в Оман. Страхотна поверителност, нулева регистрация и DNS защита от теч. Чудесен за приложения за комуникация като Skype. Добре за Netflix, но не много други сайтове за стрийминг. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Ето нашия пълен преглед на CyberGhost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

4. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

IPVanish е друг топ изпълнител, защото осигурява пламващи скорости, съчетани със стабилно криптиране. Цените са средни, което е още една причина да изберат услугата.

Компанията е регистрирана в САЩ и има заявена политика да не съхранява никакви потребителски данни. Това означава, че цялата уеб активност е скрита и дори недостъпна за системните администратори, включително история на сесиите, избор на сървъри и използвана честотна лента.

Стандартите за криптиране не оставят нищо за притеснение. IPVanish използва 256-битово криптиране в OpenVPN протокола по подразбиране, SHA512 удостоверяване и DHE-RSA 2,048 обмен на клавиши с перфектна предна секретност. Последната функция означава, че при малко вероятния сценарий хакерите да получат достъп до вашия акаунт, всичките ви минали сесии ще останат криптирани и защитени. Просто не е възможно да разкриете трафика, за да предоставите преглед на това, което правите онлайн.

IPVanish включва превключвател за интернет убийство, което добавя допълнителен слой сигурност. Тази функция означава, че трафикът ще бъде временно спрян, ако VPN връзката падне.

Над 850 сървъра са разпространени в 60 страни, включително голямо разнообразие в Азия, Европа и Северна Америка.

IPVanish не отключва съдържание в Netflix или Hulu, но работи с BBC iPlayer. Той също така позволява торент на всички сървъри.

Има приложения както за iOS и Android, така и за настолна поддръжка за Windows и MacOS.

Много хора намират IPVanish за отличен вариант за Kodi, тъй като им позволява да изтеглят Android APK директно на своето устройство. Интерфейсът е удобен и за дистанционно управление за Kodi устройства, на които липсва клавиатура и мишка.

Професионалисти:

 • Управлява мрежа от повече от 1100 сървъра в 60+ страни
 • Много бързи скорости
 • Напълно услугата без грешки няма да наруши поверителността ви
 • Предпочитан от Kodi и Firestick TV за своите отдалечени приложения

Недостатъци:

 • Не всички сървъри деблокират Netflix
 • Не може да плаща с криптовалута

Много надежден: IPVanish работи с до 10 свързани устройства. Предлага силна поверителност и сигурност с огромен брой IP адреси и сървъри плюс допълнителна защита срещу течове на DNS. Справя се със Skype добре. Може да се бори с деблокиране на някои популярни сайтове за стрийминг. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия преглед на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

5. VyprVPN

VyperVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

VyprVPN е любим на хората, които ценят производителността и сигурността. Самата компания съществува повече от седем години, което я прави една зряла услуга, която спира страничните блокади по желание.

Той открито заявява факта, че има политика на сеч. По-конкретно, той ще съхранява „IP адреса на потребителя на източника, IP адреса на VyprVPN, използван от потребителя, времето за стартиране и спиране на връзката и общия брой използвани байтове“.

За да облекчи притесненията, компанията заявява, че всички данни се съхраняват на сървъри за период от 30 дни и се използват единствено за отстраняване на проблеми. Съдържанието на комуникациите не се регистрира.

VyprVPN е изключително популярен в Китай, където лесно деблокира Great Firewall, оставайки крачка пред държавните инженери, които работят за блокиране на блокираното съдържание. Не би трябвало да има проблем в Оман.

Премиум версията на пакета ще позволи достъп до протокола Chameleon ™. Тази функция бърка метаданните на OpenVPN, така че дълбоката проверка на пакетите не може да я разпознае.

VyprVPN управлява собствените си центрове за данни. Това е в пълен контраст с други услуги, които главно възлагат на трети страни или наемат пространство. Той контролира целия трафик, преминаващ през системата, осигурява строга поверителност, минимални времена на престой и големи скорости.

Що се отнася до стандартите за шифроване, той използва OpenVPN протокол, 256-битово AES криптиране, 2,048-битови RSA ключове без перфектна тайна за напред и SHA256 удостоверяване. Включен е превключвател за интернет убийство Той деблокира Netflix, Hulu и BBC iPlayer.

Има над 700 VyprVPN сървъри, разпространени в целия свят.

Приложенията са налични както за Android и iOS, така и за настолен клиент за Windows и MacOS.

Професионалисти:

 • Връзките и скоростите са бързи и стабилни
 • Има повече от 700 сървъра в 64 страни
 • Изключителни функции за сигурност и поверителност

Недостатъци:

 • По-евтини доставчици по-високо в списъка
 • Без опции за плащане с криптовалута
 • Потребителите на мощност биха предпочели повече опции за конфигуриране

ЛЕСНО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ: VyprVPN е лесен за употреба. Те притежават всички свои сървъри, което води до бърза и сигурна услуга. Добри оценки за поверителност и сигурност. Добре се справя с услугите за стрийминг, но в този списък има по-евтини опции. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на VyprVPN.

VyprVPN Купон Спестете 81% на 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ Скитката се прилага автоматично

Какво ще кажете за безплатен VPN?

Нашите читатели може би са обмислили използването на безплатен VPN. Такива опции обикновено не изискват информация за кредитни карти. Някои може да приемат модел на freemium и да ви помолят да предоставите такива данни, ако предпочитате да надстроите до подобрен пакет.

Но това означава, че вероятно ще получите част от същия опит, който предлагат платените услуги. Забравете да се насладите на еднакви скорости, стандарти за криптиране или достъп до 24/7 обслужване на клиенти.

Безплатните VPN просто няма да предадат тази ценна услуга, без да очакват нищо в замяна. Те също се опитват да печелят пари; в края на краищата, има малък проблем в плащането на заплатите на персонала, поддръжката на сървъра и други режийни разходи.

В най-новата история безплатните VPN-та са надхвърлили границите, като открадват потребителски данни, продават ги на трети страни-рекламодатели и бомбардират потребители с инвазивни реклами. Съществува и заплаха от злонамерен софтуер.

Ако не сте сигурни дали имате нужда от VPN, разгледайте нашия списък с най-добрите VPN мрежи с безплатна пробна версия. Ще ви помогне да изпробвате услугата за няколко дни и да анализирате дали софтуерът работи за вас или не.

Някои VPN, които трябва да се избягват

Една от причините хората да изберат VPN е, че тяхната поверителност и анонимност са гарантирани онлайн. Това е част от ангажиментите, доставчици на VPN, също мълчаливо се отписват. Когато тези етики не са изпълнени, смятаме, че това е червено знаме. В този раздел ще очертаем три такива примера:

1. HolaVPN

Базираната в Израел Hola веднъж управлява популярно разширение за VPN за браузъра Chrome. Популярността му означаваше, че потребителската база нарасна до значителни 50 милиона. За съжаление, това не мотивира компанията да усъвършенства своята репутация. Вместо това неетично се възползва базата от потребители, като ги трансформира в неволни пешки в масивна ботнет армия.

Потребителите на Hola, без тяхното знание или съгласие, имаха част от своята интернет честотна лента, отсечена за координирани атаки на други сайтове, незаконно популяризиране на съдържание, защитено с авторски права, и възможно разпространение на порнография.

2. Щит за гореща точка

Познавам щита на горещата точка, тъй като бях в ранните 20-те години (повярвайте ми, че не съм пролетно пиле). Компанията съществува от eons, което означава, че продължава да предоставя стойност на потребителите (които са я поддържали в плаване).

Преди няколко месеца индустрията на VPN се разтърси, след като групата за защита на личните данни заяви, че Hotspot Shield насила вмъква проследяващи бисквитки в потребителски устройства, изстъргва данните и ги продава на рекламодатели. Освен това е обвинен в умишлено пренасочване на трафика на електронна търговия към домейни на партньори. Когато потребителите на HotSpot Shield въвеждаха заявки за сайтове като macys.com, вместо това те бяха насочени към други сайтове за електронна търговия. Това е направено за печелене на партньорски печалби.

Не можем да потвърдим истинността на тези престъпления, но те следват подобна приказка в сравнение с други услуги. Най-добре е да избягвате Hotspot Shield, докато бъдещето не стане по-ясно.

3. PureVPN

Salacious news съобщава преди няколко месеца непоклатими подробности за PureVPN очевидно погрешно представяне на своята политика за регистриране.

Райън Лин, потребител на PureVPN, влезе в софтуера, за да скрие своя цифров отпечатък. Целта му беше да се включи в онлайн изнудване, за да спечели голяма сума пари от неназована 240-годишна жена.

ФБР бе привлечен след официална жалба. Те успяха да проследят дейността обратно до доставчика на VPN, който незабавно направи всичко останало. PureVPN настоява, че просто е идентифицирал потребителя въз основа на тяхното време и не е записал точния характер на комуникациите, но определено може да е по-прозрачен.

В никакъв случай не одобряваме използването на VPN за извършване на действия, изрично забранени от законите на дадена държава. Но доставчиците на VPN наистина трябва да са отворени и прозрачни с потребителите.

Как да правя блог анонимно в Оман?

По-рано коментирахме как намаляващото състояние на личните свободи на Оман се разпростира на журналисти, блогъри и обикновени граждани.

Местните правоприлагащи органи не търпят никаква критика към управляващото семейство или откровени възгледи за обществения живот в султаната. Всички предполагаеми отклонения от ислямския начин на живот също се разглеждат. Ако сте блогър, препоръчваме ви да използвате VPN по всяко време.

Прочетете повече в нашата статия: Как да блогвам анонимно, наръчник за активисти, подаващи сигнали и журналисти.

Моля, обърнете внимание, че трябва да проучите възможните последствия от поведението си, преди да решите да продължите по този път. Ако е необходимо, консултирайте се с адвокат, който може да бъде в състояние да даде задълбочен съвет.

Как да осъществя достъп до Skype в Оман?

Skype е блокиран в султаната на Близкия Изток, защото правителството смята, че телекомуникационната компания Omantel, която е частично държавна собственост, не трябва да е свидетел на намаляване на печалбата.

VoIP услуги като Skype осигуряват преодоляване на международните междуселищни разговори и затова се хранят далеч с приходите на телекомуникационната компания.

Ако искате да получите достъп до Skype в Оман, тогава започнете, като изберете един от препоръчаните VPN мрежи в този списък. Регистрирайте се и платете за услугата, изтеглете родния софтуер и рестартирайте устройството си.

След като акаунтът ви е настроен и готов, щракнете върху приложението за доставчик на VPN (за вашия телефон) или настолен клиент (за вашия PC / Mac) и изберете сървър за предпочитане в Северна Америка или Европа. Дори ако предпочитате сървър в Близкия Изток, съветваме ви да не се впускате в този курс на действие. Това е така, защото много страни в околностите на Оман блокират Skype, така че сървър, разположен в тази страна, няма да може да получи достъп до Skype.

След като се установи стабилна връзка, просто отворете Skype и го използвайте както обикновено.

„Оманско знаме“ от Wikipedia

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =

Adblock
detector