5 най-добри VPN за потребители на Mac и някои, които трябва да избягвате през 2020 г.

5 най-добри VPN за потребители на Mac


VPN се превръщат в необходимост за потребителите на Mac, които ценят своята поверителност и свобода онлайн или искат достъп до геоблокирано съдържание. Маковете може да са по-малко податливи на злонамерен софтуер, отколкото персонални компютри, но те са също толкова застрашени, когато става въпрос за онлайн заплахи и препятствия:

 • Шпионирането относно вашата онлайн активност от правителства, корпорации и хакери
 • нападки които прекъсват, променят или пренасочват вашата интернет връзка
 • Гео-заключено съдържание като видеоклипове и съдържание, което може да се гледа само от определени страни
 • Уебсайтове и приложения, които проследете местоположението си и адрес на устройството
 • мрежа цензура от правителствата и корпорациите

Кратко за Virtual PЧАСТНО нetwork, VPN криптира целия интернет трафик на устройството и го маршрутизира през посреднически сървър на местоположение по ваше желание. В тази статия ще разгледаме най-добрите най-добри VPN за потребители на Mac. Това означава, че са подходящи за заобикаляне на цензурата, осигуряване на обществен wifi, деблокиране на геозаключени уебсайтове (Netflix, BBC, Amazon Prime Video и т.н.) и приложения, торентинг и използване на Kodi. Те ще работят на всеки тип Macbook, Macbook Air, Macbook Retina или Macbook Pro. Всички по-стари версии на MacOS и OSX трябва да се поддържат.

Ще задълбочим подробностите за най-добрите VPN за Mac по-нататък, но ето кратко резюме ако не искате да продължите да четете:

 1. ExpressVPN Нашият топ избор за потребители на Mac. Фантастична сигурност, добра скорост и деблокира повечето стрийминг сайтове като Netflix. Позволява ви да разделите тунел по приложение. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 2. CyberGhost Приложения за начинаещи, които няма да пробият банката. Разблокирайте Netflix, като запазвате връзката си поверителна.
 3. NordVPN Огромна сървърна мрежа, така че винаги е налична бърза. Може да деблокира Netflix и други стрийминг сайтове. Нулеви дневници и силна сигурност.
 4. IPVanish Приятен торент VPN с добра скорост и силна сигурност. Любим сред потребителите на Kodi.
 5. PrivateVPN По-малко известна опция, която пробива над тегловния си клас, когато става въпрос за скорост, сигурност и възможност за отблокиране на стрийминг сайтове като Netflix.

За онези от вас, които се отнасят сериозно към сигурността на вашия Mac, прегледахме какво предлагаме, за да намерим най-добрите налични опции. Избрахме нашите любими VPN за MacOS и OSX въз основа на следните критерии:

 • Приложение за MacOS / OSX е достъпно от доставчика
 • Тестван и работещ върху всички обичайни операционни системи за Mac, включително Каталина, Мохаве, Хай Сиера, Маверик и Ел Капитан
 • Силно криптиране и политика за поверителност без регистрация
 • Бързи връзки с неограничена честотна лента и без ограничения на данните
 • Голяма глобална мрежа от сървъри за отблокиране на гео-заключено съдържание (Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime и т.н.)

5 най-добри VPN за Mac

Потребителите на Mac се развалят за избор, когато избират VPN. Почти всички VPN доставчици правят приложение за MacOS, но само няколко от тях струват вашето време и пари. Не всички, които твърдят, че са най-добрият VPN за Mac, предлагат нивото на бързина, сигурност и поверителност, очаквани от потребителите. Още по-малко от тях могат да деблокират популярни поточни услуги като Hulu, BBC iPlayer и Netflix. Много хора се нуждаят и от Mac VPN, който може да заобиколи цензурата, например жителите на Китай, на които само шепа VPN са способни.

Ето нашия списък с най-добрите VPN за Mac:

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN е нашата най-добра избор за всестранно най-добрият VPN за Mac. Бързи скорости и неограничена честотна лента гарантирайте, че можете да стриймвате в HD и бързо да изтегляте големи файлове. Той оперира над 1500 сървъра в 94 държави. 256-битови AES кодиращи двойки с перфектна тайна за напред сигурност в най-добрия клас. ExpressVPN пази без трупи на вашата активност или IP адрес. А убийте превключвател, наречен „мрежово заключване“ и защитен от броня защита от теч влизайте вградено. Приложението на ExpressVPN за Mac включва функция за разделно тунелиране, която ви позволява да избирате кои приложения са тунелирани през VPN и кои използват нормалната, незашифрована интернет връзка.

ExpressVPN е способен и надежден разблокиращ сайт като Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video и BBC iPlayer. Не всички сървъри могат да свършат работата, затова се свържете с 24/7 поддръжка за чат на живо да попитате кои от тях работят с любимия ви стрийминг сайт.

Приложенията са налични и за Windows, iOS, Android, Linux, определени wifi рутери и Amazon Fire TV Stick.

Професионалисти:

 • Най-добрият изпълнител на Mac в нашето тестване
 • Силна без регистрация политика за поверителност и висококачествена сигурност, вградена в приложения
 • Супер бързи връзки без ограничения на честотната лента или данни
 • Приложенията за MacOS / OSX са лесни за инсталиране и използване
 • Услугите за поддръжка са отлични, а персоналът е добре познат

Недостатъци:

 • Могат да свързват едновременно 3 устройства

Нашият резултат:

4.5 извън 5

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ на MAC: ExpressVPN е нашият избор №1. Бърз и надежден избор, който деблокира всички основни поточни услуги. Най-добрата в класа сигурност и поверителност с 256-битово AES криптиране, не пазете журнали в браузъра, превключвайте за защита и защита от теч. Опитайте безрисково с 30-дневната гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. CyberGhost

Cyberghost

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Cyberghost.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

CyberGhost ви позволява да изберете сървър не само по държава, но според това как смятате да го използвате. Например, можете да изберете сървър, който деблокира US Netflix или такава, за която да използвате P2P споделяне на файлове. Наскоро доставчикът със седалище в Румъния обнови играта си, разширявайки както своята сървърна мрежа, така и своите възможности за деблокиране. Вкара добре над средното ниво в нашите тестове за скорост. Сега CyberGhost оперира с над 1000 сървъра в над 30 страни. Той може да деблокира Netflix, Amazon Prime Video и BBC iPlayer, наред с други.

Компанията съхранява без трупи на потребителските данни и 256-битовото криптиране защитава целия интернет трафик към и от вашия Macbook. Допълнителните функции включват злонамерен софтуер и блокиране на реклами, анти-проследяване и автоматично пренасочване на HTTPS.

Приложенията са налични и за Windows, Android и iOS.

Професионалисти:

 • Няма проблеми за MacOS в нашите тестове
 • Предава HD видео безпроблемно и има добри скорости за изтегляне
 • Лесен за използване, изберете тип дейност и бъдете свързани с най-подходящия сървър

Недостатъци:

 • Не работи в ОАЕ или Китай

Нашият резултат:

4 извън 5

НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТ ИЗБОР: CyberGhost е лесен за използване. Избор на бюджет. Добър за поверителност. Предава HD видео надеждно. Ударете и пропуснете връзки с популярни стрийминг сайтове. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на CyberGhost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

3. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN предлага почти 2000 сървъра в 56 държави, като близо половината от тях са разположени в Съединените щати. VPN пази без трупи за вашата връзка или вашата дейност и е защитена с криптиране с военен клас. Поддръжка на клиенти на живо е достъпна на уебсайта. Специфично за приложението убийте превключвател, пълен ключ за убийство и DNS защита от теч влезте вградени. Разрешени са ви до шест едновременни връзки.

NordVPN разполага със специализирани сървъри за редица различни задачи, включително анти-DDoS, двойно VP-VPN, Tor над VPN, ултра бърз стрийминг и други. Всички те са изложени в списъка със сървъри на приложението. NordVPN също деблокира няколко популярни сайтове за стрийминг с гео-заключване, включително Netflix, Hulu, BBC iPlayer и Amazon Prime Video. Не всички сървъри ще деблокират тези сайтове и приложения, но обикновено можете да потърсите към кои да се свържете в базата знания на NordVPN.

NordVPN всъщност има две различни MacOS приложения, налични към момента на писането. Единият е достъпен за изтегляне от официалния уебсайт на NordVPN и използва протокола OpenVPN. NordVPN нарича това „наследствено“ приложение и вместо това препоръчва на потребителите на MacOS да получат другото приложение NordVPN, достъпно в Apple App Store. Тази версия използва IKEv2 вместо OpenVPN, който не е отворен код, но обикновено се счита за бърз и сигурен протокол. Приложението IKEv2 NordVPN е малко по-сигурно от своя OpenVPN колега, но изберете кое работи най-добре за вас.

Приложенията са налични и за Windows, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Специализирани приложения за Mac работят безпроблемно
 • Доставчик на бюджет, който не прави компромиси по отношение на скоростта или сигурността
 • Голямата сървърна мрежа може да деблокира повечето гео-ограничено съдържание
 • Налична е 24/7 поддръжка за чат на живо

Недостатъци:

 • Приложението за iOS не работи в Китай

Нашият резултат:

4.5 извън 5

СТОЙНОСТ И ИЗПЪЛНЕНИЕ: NordVPN предлага голяма стойност. Голяма стойност опция, която работи надеждно с поточно предаване. Свързва до 6 устройства едновременно. Приложението не предлага избор на смяна на сървър 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия отзив за NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

4. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

IPVanish е доставчик на ветерани, който оперира над 850 сървъра в повече от 60 страни. Скорости са бърз и връзките са надеждни. Сигурността може да се похвали с 256-битово AES криптиране и перфектна секретност напред. Превключвател за убиване, затъмняване на трафика, защита от течове на DNS и защита от теч IPv6 всички могат да бъдат включени в настройките. Можете също така да настроите вашия IP адрес да се променя през определен интервал. IPVanish магазини нулеви дневници за активността на потребителите и подробностите за връзката.

IPVanish не е толкова добър за деблокиране на поточни услуги, колкото другите VPN доставчици в този списък, но е чудесен за P2P трафик и Kodi. Потребителите на Kodi с устройства, базирани на Android, няма да имат проблем с настройката и използването на IPVanish благодарение на просто, леко приложение и удобен за дистанционно управление интерфейс. IPVanish работи с всички добавки на Kodi, които сме тествали.

Приложенията са налични и за Windows, iOS, Android и Amazon Fire TV Stick.

Професионалисти:

 • Приложенията работят добре с MacOS / OSX
 • Впечатляващи функции за сигурност и поверителност
 • Обработва многократно едновременни връзки

Недостатъци:

 • Приложенията не работят в Китай
 • Не предлага метод за плащане с криптовалута

Нашият резултат:

4 извън 5

ДО 10 УСТРОЙСТВА: IPVanish е чудесен за семейства и множество връзки. Лесен за използване с Kodi и предпочитан от потребители, които се нуждаят от високи стандарти за поверителност. Не може да деблокира толкова поточни услуги, колкото някои от неговите конкуренти. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

5. ЧастенVPN

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN е непрекъснат доставчик, който прави силно първо впечатление благодарение на своята скорост, сигурност и способност да заобикаля географските ограничения. Въпреки по-малката си сървърна мрежа, тя се представи добре над средното ниво в нашите тестове за скорост. Стандартите за сигурност са наравно с това, което бихте очаквали от много по-голям доставчик, включително 256-битово криптиране и перфектна тайна за напред. А убийте превключвател и DNS защита от теч са включени. PrivateVPN е напълно logless.

PrivateVPN е чудесен за деблокиране на геозаключени сайтове като Netflix, Hulu, BBC iPlayer и Prime Video. Основен план ви позволява едновременно да се свързвате до шест устройства. Чатът на живо е достъпен на уебсайта в работно време.

Приложенията са налични и за Windows, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Солидно приложение за Mac OSX
 • Тестовете ни разкриха впечатляващи скорости
 • Нарастваща репутация за отблокиране на популярни поточни сайтове отвсякъде

Недостатъци:

 • Малък брой сървъри
 • Чатът на живо не е 24/7
 • Не работи в Китай

Нашият резултат:

4.5 извън 5

ВЕЛИКИ СКОРОСТИ: PrivateVPN е постоянно надежден. Подходящ за употреба с общо предназначение и HD Streaming. Може да има повече сървъри и да няма 24/7 поддръжка. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни ревю за PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

Как да използвате VPN с MacOS

Конфигурирането на VPN работи повече или по-малко подобно на инсталирането на всеки друг тип приложение в MacOS. След като се регистрирате с един от доставчиците, които препоръчахме по-горе, просто изпълнете следните стъпки:

 1. Изтеглете приложението VPN от уебсайта на вашия доставчик
 2. Кликнете два пъти върху изтегления файл, за да го инсталирате. Потвърдете всички подкани, които могат да се появят.
 3. Стартирайте приложението VPN от менюто на приложенията си или дока в долната част.
 4. Въведете вашето потребителско име и парола, за да влезете. В зависимост от вашия доставчик, може да се наложи допълнителна проверка при първа настройка.
 5. Изберете VPN сървър в местоположението, от което искате да получите достъп до интернет.
 6. Кликнете два пъти върху сървъра или натиснете бутона Connect
 7. Изчакайте връзката да се установи.

И това е! Вече можете да арендирате торен, да деблокирате заключено в региона съдържание, да осигурите обществени връзки с wifi и много други. Можете да проверите дали работи от Googling: „Какъв е моят IP?“ Вашият IP адрес трябва да е различен, докато VPN е включен.

Трябва ли да използвам безплатен VPN с MacOS?

Препоръчваме да не използвате така наречените „безплатни“ VPN услуги по редица причини. На първо място, те са бавни или ограничават изтеглянията. Повечето безплатни VPN ограничават преноса на данни и прилагат ограничения на честотната лента, които са твърде ограничаващи за всичко друго, освен за основно сърфиране в мрежата.

Второ, безплатните VPN мрежи имат лоши практики за поверителност. Те могат да използват остаряло криптиране или да водят регистрации за вашата дейност, например. Някои дори инжектират проследяващи бисквитки и реклами във вашия браузър и продават данните ви за сърфиране на трети страни. Точно обратното на това, за което са предназначени VPN.

И накрая, безплатните VPN често носят злонамерен софтуер, който ще зарази вашия Macbook веднъж инсталиран. Придържайте се към платени VPN услуги с добра репутация и строги политики за поверителност.

Проблемът с безплатните Mac VPN

GoVPN твърди, че е безплатен VPN за Mac и iOS устройства. Понастоящем не е известно какво прави това приложение, но свързването към VPN услуга не е в списъка. Той ще твърди, че е свързан с VPN, но IP адресът на вашия компютър все още е видим за всеки сайт в интернет. Избягвайте на всяка цена.

Свеж VPN предлага безплатна пробна версия за свързване към тяхната услуга. За съжаление, безплатната пробна версия е значително по-малка от 30 дни на ExpressVPN. Продължава само пет минути. Сериозно. Това е всичко, което ще дадат на някого да изпробва и оцени услугата им на Mac. Няма достатъчно време за реална оценка и показва само каква малка вяра продавачът има в предлагания продукт.

Ако отворите магазина за приложения на Mac и потърсите „VPN“, ще получите дълъг списък от приложения, включително няколко, които твърдят, че са безплатни. Повечето от тези безплатни VPN включват „Покупки в приложение“, нефункциониращи връзки или дори крещящ зловреден софтуер под някаква или друга форма. Дори някои от платените за VPN мрежи имат вградена реклама в своите безплатни или пробни приложения. Очаквайте да срещнете ограничения за изтегляне, ограничения на честотната лента и опашки за чакане.

Защо собствениците на Mac трябва да използват VPN

MacOS обикновено се счита за доста сигурна операционна система, но все още има редица причини собствениците на Mac да използват VPN.

Първият е да подобряване на поверителността. Сигурността и поверителността на вашия Mac се простират само до данните, които се съхраняват във вашия Macbook. След като данните се предават по интернет, те вече не могат да бъдат защитени или частни. Вашият доставчик на интернет услуги или хакер в обществена wi-fi мрежа може да прослушва вашата онлайн активност. Тази информация може да бъде използвана срещу вас по много начини, като например вашият доставчик на интернет услуги за ограничаване на вашата честотна лента като наказание за използване на P2P приложения или хакерът, който провежда атака от човек в средата, за да изхвърли полезен товар от зловреден софтуер на вашия компютър.

Освен очевидните ползи за поверителност и сигурност, VPN мрежите са изключително полезни достъп до гео-заключено съдържание. Ако искате да гледате видео или да получите достъп до приложение, което е достъпно само за потребители в конкретна държава, например, можете просто да зададете местоположението на вашия VPN сървър в тази държава и да се свържете с него, за да деблокирате съдържанието. Това работи независимо дали правителството, вашият интернет доставчик или самият уебсайт блокират.

Някои приложения и уебсайтове попаднаха на VPN потребители, като Netflix и Hulu, които не позволяват на VPN потребителите да гледат видеоклипове от чужбина. Шепа Mac VPN мрежи обаче измислиха решение, така че техните потребители да заобиколят забраната за VPN и да гледат от всяка точка на света. ExpressVPN и NordVPN, например, деблокират Netflix и Hulu на определени сървъри.

Mac Security

За тези от вас, които помнят рекламите на Mac срещу PC, които пламнаха телевизия преди няколко години, може да си припомните, че Mac е бил рекламиран като по-сигурен и по-малко предразположен към вируси. В известен смисъл това твърдение беше вярно, защото компютрите с MS Windows представляват над 90 процента от компютрите в интернет по това време. Не много вируси са насочени към Macs, просто защото нямаше достатъчно Macs онлайн, за да си заслужава.

През последните няколко години популярността на продуктите на Apple нарасна значително. Толкова много, че експлоатациите и уязвимостите сега се използват в злонамерен код онлайн. Наскоро имаше дори доста безобразия в общността на Mac към изследовател по сигурността, който обяви два доста критични недостатъка в Mac OS, без да уведоми първо Apple, като по този начин изложи на всеки потребител на Mac потенциално риск от тези уязвимости за нула ден.

Всяка уязвимост в операционна система, за която производителят на тази операционна система не знае, се нарича уязвимост „нула ден“, подобна на нула на пациента в епидемия. След като производителят осъзнае недостатъка, той започва състезание срещу времето, за да закърпи дупката, преди твърде много от неговите потребители да бъдат засегнати от експлоатация, използвайки този недостатък. Както можете да си представите, всяка уязвимост на нулев ден в операционна система е музика за ушите на всеки, който пише всякакъв вид зловреден софтуер. По принцип системата е широко отворена за тях, докато продавачът не разбере за това и получава пластир на място, за да запуши дупката.

Mac VPN добавя значителен слой от защита срещу уязвимости за нула ден за които може би още не знаем. Криптиран тунел и маскиран IP адрес преминават дълги пътища към смекчаване на тези видове заплахи.

Можете да прочетете повече за защитата на Mac OS на страницата на Apple тук и в нашата собствена статия, която пита дали Macs се нуждае от антивирус.

Как ръчно да конфигурирате VPN на Mac

Предпочитаният от нас VPN протокол е OpenVPN, но Macs не предлага вградена поддръжка за него. Можете да конфигурирате OpenVPN клиент с помощта на софтуер на трети страни, но това обикновено изисква ръчна конфигурация на отделни сървъри, досаден процес. Много по-лесно е да инсталирате персонализирано приложение на доставчик, което е предварително конфигурирано с всички OpenVPN сървъри, от които се нуждаете, плюс други предимства, като превключвател за убийство и защита от течове на DNS.

Ако вашият доставчик на VPN не прави приложение или просто предпочитате да не използвате VPN софтуер на трети страни, потребителите на Mac имат няколко опции за ръчна конфигуриране на VPN. Ще обясним как да настроите три от най-популярните:

 • Вградена VPN поддръжка (L2TP)
 • Tunnelblick (OpenVPN)
 • Вискозитет (OpenVPN)

Как да настроите L2TP VPN връзка на macOS

L2TP / IPSec е VPN протокол с вградена поддръжка на Macs, който предлага сравнима скорост и сигурност с OpenVPN. За да настроите VPN връзка, която използва L2TP протокол, ще ви е необходима следната информация от вашия VPN доставчик:

 • Данни за акаунта на вашия доставчик на VPN (потребителско име или имейл и парола)
 • Адресът на VPN сървъра за всяко място, с което искате да се свържете
 • Споделеният секретен или ИЛ сертификат на доставчика на VPN

Като имате тази информация, следвайте тези инструкции:

 1. Отидете на Меню на Apple > Системни предпочитания > Икона на мрежата
 2. Кликнете + в долния ляв ъгъл, за да създадете нов мрежов интерфейс
 3. Щракнете върху интерфейс падащ списък и изберете VPN
 4. Щракнете върху Тип VPN падащ списък и изберете L2TP през IPSec
 5. В Име на услугата поле, въведете име за тази VPN връзка (може да бъде всичко, което искате)
 6. Кликнете създавам и VPN настройките ще се появят
 7. Използвайки конфигурацията по подразбиране, в Адрес на сървър въведете адреса на VPN сървъра
 8. В Име на акаунта въведете потребителското име на вашия VPN акаунт
 9. Кликнете Настройки за удостоверяване
 10. В парола въведете паролата на VPN акаунта си
 11. Ако използвате споделена тайна, изберете Споделена тайна и въведете предварително споделения ключ (a.k.a. споделен секретен или секретен ключ)
 12. Ако използвате сертификат, изберете сертификат, тогава Изберете и намерете сертификата на доставчика на VPN
 13. Кликнете върху Прилагане, за да запазите промените
 14. VPN вече е настроен, просто трябва да се свържете. Отидете на Меню на Apple > Системни предпочитания > Икона на мрежата
 15. Изберете VPN връзка, която сте създали в мрежа кутия
 16. Кликнете Connect

Как да настроите VPN с Tunnelblick на Mac

Tunnelblick е VPN клиент за Mac, който работи добре с OpenVPN протокола. Ще ви е необходим конфигурационният файл OpenVPN за всяко местоположение на сървъра, към което искате да се свържете (.ovpn) от вашия доставчик на VPN, за да започнете, и евентуално потребителското име и паролата за вашия VPN акаунт..

Tunnelblick можете да изтеглите безплатно тук. След като го изтеглите, щракнете двукратно върху .dmg файла и след това върху иконата Tunnelblick, за да го инсталирате. Може да се наложи да потвърдите и въведете вашите идентификационни данни за вход в Mac.

 1. Стартирайте Tunnelblick и кликнете върху бутона, който казва „Имам конфигурационни файлове“
 2. Отидете до мястото, където сте изтеглили вашите .ovpn файлове и щракнете двукратно върху тях. Ще бъдете подканени да инсталирате конфигурациите за всички потребители или само за вас. Изберете каквото искате.
 3. След като конфигурацията е инсталирана, щракнете върху иконата Tunnelblick в горния десен ъгъл на екрана и изберете Connect
 4. Въведете вашето VPN потребителско име и парола, ако бъдете подканени
 5. Ще се появи известие, за да уведомите, че връзката е установена

Как да настроите VPN с вискозитет на macOS

Вискозитетът е платен VPN клиент за OSX, който работи добре с OpenVPN протокола. Предлага се 30-дневна безплатна пробна версия, след която софтуерът струва 9 долара. Можете да изтеглите клиента тук. Инсталирайте го, като щракнете върху .dmg файла и след това плъзнете приложението в папката си с приложения. Може да се наложи да потвърдите и въведете вашите идентификационни данни за вход в Mac.

За да настроите OpenVPN с вискозитет, ще ви е необходим конфигурационен файл на OpenVPN (.ovpn) за всеки сървър, към който искате да се свържете, и евентуално вашето потребителско име и парола за VPN акаунт..

 1. Щракнете върху иконата на вискозитета в горния десен ъгъл на екрана и изберете Предпочитания ...
 2. Щракнете върху + влезте в долния ляв ъгъл на прозореца, който се показва, и изберете Импортна връзка > От файл…
 3. Отворете и изберете .ovpn файла, който сте изтеглили от вашия VPN доставчик
 4. Кликнете отново върху иконата на вискозитета в горния десен ъгъл и VPN връзката трябва да бъде посочена. Кликнете върху него, за да се свържете
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − = 63