5 най-добри VPN за Румъния през 2020 г.

5 най-добри VPN за Румъния през 2018 г.

Румънските граждани, тези, които посещават страната за удоволствие или бизнес или всеки, който планира да се премести там, могат да се възползват от стабилна виртуална частна мрежа (VPN). Софтуерът поддържа интернет активност частна, позволява ви безопасно торент файлове, отключва гео ограничени поточни медийни сайтове и помага за достъп до обществен wifi без проблеми за сигурността.

Нещо повече, румънските граждани, пътуващи в чужбина, могат да използват VPN за достъп до любимите си телевизионни канали от дома си, както и да влязат в онлайн банкови услуги.

Попадаме в подробности за различните доставчици по-долу, но ако имате време само за бърз поглед, ето нашето обобщение списък на най-добрите VPN за Румъния:

 1. ExpressVPN Нашият топ избор! Супер бърза мрежа от сървъри, която може да заобиколи повечето геоблокирано съдържание. Може да показва поточно предавания в HD, защитен е и е частен. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 2. NordVPN Избор на бюджет, който не пести от поверителност или сигурност. Сървърите са достатъчно бързи за HD стрийминг.
 3. CyberGhost Начинаещ приятелски вариант с лесни за използване приложения за цялото семейство.
 4. IPVanish Свържете до 10 устройства едновременно.
 5. PrivateVPN Страхотно за деблокиране на популярно поточно съдържание.

VPN доставчиците, които препоръчваме в тази статия, предлагат голямо разнообразие от сървърни места, от които да избирате. Това означава, че е възможно да получите IP адрес от Румъния, дори ако в момента сте в САЩ, Великобритания, Австралия, Германия, Китай или където и да е другаде по света.

Най-добрите VPN за Румъния

Основахме нашия списък с най-добрите VPN за Румъния на следните стандарти

 • Включва широка мрежа от сървъри по целия свят, включително опции в Румъния (за тези, които искат румънски IP адрес)
 • Деблокира гео-ограничените поточни услуги
 • Предлага бърз и надежден продукт с минимален престой
 • Използва строги параметри за криптиране, така че вашето местоположение остава скрито
 • Позволява множество едновременни връзки
 • Осигурява отлична поддръжка на клиенти

1. ExpressVPN

ExpressVPNJan 2020Работи в РумънияТестиран Jan 2020

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN е фаворит за ентусиастите за поверителност поради използването на стандарти за криптиране на военни класове, бързи скорости и наистина глобална мрежа.

Този доставчик предлага повече от 2000 сървъра, от които да избирате в 94 страни по света, включително опции за свързване със сървър в Румъния. Той може да деблокира различни географски ограничени поточни медийни услуги, включително US Netflix, HBO, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, ESPN и други. Бързите скорости са гарантирани, а поддръжката на клиентите чрез чат на живо се предлага денонощно.

ExpressVPN използва стандарти за сигурност от световна класа, включително 256-битово AES криптиране, което е протоколът „военна степен“, за който споменахме по-рано. Допълнителните функции включват превключвател за интернет убийство, защита от течове на DNS и перфектна секретност напред.

Този доставчик съхранява само неидентифициращи метаданни, използвани за подобряване на общите нива на услуги. IP адресите не се записват при никакви обстоятелства. Той предлага чисти, минималистични приложения за Android и iOS и подобни версии за Windows и MacOS. Единичният абонамент позволява три едновременни връзки.

Професионалисти:

 • Работи над 3000 сървъра в 94 държави и няма проблеми с заобикалянето на регионалните ограничения в интернет
 • Бързи стабилни скорости
 • Netflix, Amazon Prime Video и други
 • Осигурява сигурна, криптирана връзка
 • 24/7 поддръжка за чат

Недостатъци:

 • Малко по-скъпи от някои съперници

НАЙ-ДОБРИЯ VPN РУМЪНИЯ: Express VPN е нашият избор №1. Предлага високи стабилни скорости и максимална сигурност. Работи добре с почти всички стрийминг услуги, включително Netflix, Amazon Prime Video и румънски канали, включително TV1, TV2, PRO TV и PRO CINEMA. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите без каузи, така че ще получите пълно възстановяване на сумата, ако не сте удовлетворени.

Прочетете нашия отзив за ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. NordVPN

NordVPNРаботи в Румъния Тестван януари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN управлява мрежа от повече от 5100 сървъри, обхващащи 62 страни, като Румъния е домакин на 10. Този доставчик не съхранява регистрации на потребителски дейности и е създал силна репутация, насочена към поверителност през годините.

NordVPN може да деблокира сайтове като US Netflix, HBO, Amazon Prime Video, ESPN, Sky, Sling TV и други.

Настройката му е една от силните страни. Потребителите могат да изберат сървър, който ще оптимизира конкретни задачи като поточно HD видео, двоен VPN, Tor над VPN и други. Версията за настолни компютри включва подробни ръководства за това как да деблокирате любимите си медийни услуги като Netflix.

Любителите на поверителността ще бъдат доволни от използването на надеждни протоколи за сигурност. NordVPN използва 256-битово криптиране на OpenVPN протокола, за да осигури целия уеб трафик, както и превключвател за интернет убийство и защита от течове на DNS.

Приложенията са налични за Android, iOS, Windows и MacOS. Основен план позволява на шест устройства да се свързват едновременно.

Професионалисти:

 • Огромна мрежа от над 5000 сървъра, които могат да заобиколят повечето ограничения на гео блокирани съдържание
 • Достойни, надеждни скорости
 • Деблокира Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer
 • Предлага 24/7 чат на живо

Недостатъци:

 • Няма 24/7 чат на живо
 • По-малко сървъри за избор

ДОБРО ЗА ПУШЕНЕ: PrivateVPN е чудесен за бърз стрийминг. Препоръчва се за потребители на Netflix, PrivateVPN работи с румънски и американски Netflix заедно с много други версии на държави. Единственото ни оплакване е малкият избор на сървъри.

Прочетете нашия отзив за PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

Трябва ли да използвам безплатен VPN за Румъния?

Може да попаднете на някои реклами за безплатни VPN услуги, но ви съветваме да ги видите със скептичен обектив. Да, изглеждат съблазнителни, защото можете да се регистрирате без кредитна карта и те обикновено са „plug-and-play“. Има обаче повече от тях, отколкото среща очите.

Безплатните доставчици на VPN трябва да печелят пари, за да плащат заплати на персонала, поддържане на сървъри и други бизнес разходи. Плюс това собствениците искат печалба. Някои постигат това, като непрекъснато ви заливат с реклами или неетично извличат вашите данни, за да се продадат с печалба. Поради това те не се интересуват от доставка на премиум продукт. Следователно можете да очаквате ограничен избор на сървъри, слаби стандарти за криптиране, ограничаване на честотната лента и ограничения на данните, както и несъществуващо обслужване на клиенти. Някои услуги също съзнателно са поставили злонамерен софтуер в потребителски устройства.

Ако искате безопасно и сигурно да предавате географски ограничени медийни услуги, да имате достъп до обществен wifi или да влезете в блокирани сайтове, тогава безплатните VPN мрежи обикновено са неподходящи. Местоположението ви ще бъде разкрито по-бързо, отколкото смятате, и връзката ви няма да бъде защитена.

Какви са ползите от използването на VPN в Румъния?

Интернет свободите в Румъния са донякъде смесен. От една страна, страната е подписала законите на ЕС, отнасящи се до поверителността на данните на потребителите. VPN компаниите, регистрирани там, имат предимство в това, че не трябва да спазват законите за задължително запазване на данни, така че това е положителен фактор. От друга страна, първите признаци на интернет цензура се появиха през 2015 г., след като правителството счете, че хазартните сайтове трябва да бъдат ограничени и контролирани.

Активисти твърдят, че тази директива отваря вратите за по-голям мониторинг и наблюдение на интернет пейзажа на Румъния и че такива директиви трябва да бъдат отменени.. Въпросът дори беше зает от защитниците на правата на човека, като заяви, че засяга основните права на гражданите на свободата на изразяване.

Freedom House добавя, че пресата на Румъния е само „частично свободна.“ Докато докладът не навлиза в конкретни подробности, тази класация е показателна за факта, че обикновените граждани не са сигурни в основните си права и че пресата практикува степен на самоцензура.

Освен това използването на торент или изтегляне на пиратски материали е незаконно в Румъния. Това означава, че има строги санкции, ако бъдете хванати да се занимавате с тази дейност. Използването на VPN ще маскира вашата самоличност в интернет, така че не се опитвайте да изтегляте торенти при незащитена връзка.

ОТХВЪРЛЯНЕ: Comparitech не насърчава използването на VPN за незаконно предаване или изтегляне на съдържание. Моля, предварително се консултирайте с местните закони, ако не сте сигурни в последствията и се обърнете към местния адвокат за експертен съвет.

Свързани: Безопасен ли е Torrenting? Незаконен ли е? Има ли вероятност да бъдете уловени?

Съвети за използване на VPN в Румъния

Независимо дали живеете в Румъния или просто в страната за бизнес или почивка, използването на VPN значително ще подобри вашето интернет изживяване.

Как да настроите VPN в Румъния

 1. Първото нещо, което трябва да направите, е да вземете твърдо решение на доставчик, който ви се харесва. Ние подчертахме основните точки във всеки мини-преглед, но нашите подробни отзиви на потребителите са посочени в края за по-нюансирано решение.
 2. След като се установите на доставчик, продължете напред и се регистрирайте за услугата, като използвате избрания от вас начин на плащане.
 3. След успешното удостоверяване на плащането обикновено получавате имейл за потвърждение директно от доставчика на VPN. Продължете да изтеглите съответното приложение за вашето устройство.
 4. Рестартирайте устройството си, след като инсталацията приключи.
 5. Използвайте информацията за вход, изпратена ви от доставчика. Свържете се със сървър в Румъния (за румънски IP адрес) или извън страната (за не-румънски IP адрес).
 6. Сега вашата интернет връзка е криптирана и частна и ще имате достъп до цялото съдържание, което искате.

Достъп до библиотеките на Netflix в Румъния

Влизането в Netflix, докато сте в Румъния, автоматично ще доведе до показване на локалната библиотека със съдържание. Това е така, дори ако първоначалният акаунт е регистриран в друга държава, САЩ например. Ако искате да видите библиотеката от друга държава, единственият начин е първо да се свържете с VPN сървър. За да предавате поток в Netflix в САЩ (който има най-голяма библиотека от съдържание), ще трябва да се свържете с американски VPN сървър, преди да влезете в сайта или приложението на Netflix.

Netflix блокира VPN, поради ограниченията върху авторските права, които има със своите партньори за производство на медии. Поради това, не всички VPN са съвместими с услугата. Откроихме тези, които са в нашите мини-ревюта, но винаги можете да проверите с поддръжката на клиенти, в случай че срещнете проблеми.

Гледане на румънска телевизия и достъп до банкови услуги, когато са в чужбина

Румънските граждани, които живеят в чужбина, може да намерят полезно да получат IP адрес от дома си, за да поддържат връзка с програмите на местната телевизия или да имат достъп до своите банкови сметки в интернет. Това може да се случи само с VPN.

Румънската телевизия включва новини, забавления и спорт. Някои от популярните канали са TV1, TV2, PRO TV и PRO CINEMA. Някои гео ограничават услугите си, така че само на румънски IP адреси е разрешен достъп до техните потоци на живо. Именно тук VPN ще бъде полезен.

Банковите и финансовите институции обикновено няма да ограничават достъпа само до румънски IP адреси, но техните филтри ще бъдат нащрек за голям обем заявки от чужбина. Това е така, защото това може да е работа на хакери, сценарий, който те искат да избягват. Това е безопасно обаждане за достъп до банковите ви сметки първо чрез VPN, за да изглежда, че сте в Румъния, тъй като това ще попречи да бъде маркиран. Последното нещо, което искате е да бъдете заключени от акаунта си, докато сте на почивка.

„Румънско гръндско знаме“ от Никола Реймънд, лицензиран съгласно CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector