5 най-добри VPN за Швеция през 2020 г.

5 най-добри VPN за Швеция

Има различни причини, поради които може да искате да се въоръжите с VPN връзка в Швеция, например поддържайте личната си активност частна, безопасно торент файлове или гледайте локализирана версия на Netflix. Каквато и да е причината, ясно е, че използването на VPN има достатъчно предимства в полето за поверителност, което днес съдържа интернет. В тази статия тази статия ще обсъди причините, поради които жителите на Швеция или тези, които посещават страната, да изберат VPN и най-идеалните за тази цел.

В останалата част от тази публикация влизаме в подробности защо сме избрали тези VPN за Швеция, но ако имате време само за бърза крачка, ето нашите топ селекции:

 1. ExpressVPN Нашият избор №1 за Швеция. Сървърите в 94 държави, оптимизирани за скорост, са чудесни за стрийминг и изтегляне. Твърда сигурност и без дневници за трафик. Деблокира повечето основни поточни сайтове като Netflix. 30-дневна гаранция за връщане на парите ви покрива.
 2. NordVPN VPN с най-добра стойност, който поддържа бързи скорости и разполага с множество функции, за да бъдете сигурни и поверителни. Разблокира поточните сайтове като Netflix с лекота.
 3. CyberGhost  Бързият, евтин VPN е чудесен за стрийминг и осигурява силни функции за поверителност. Лесните за използване приложения са чудесни за начинаещи.
 4. IPVanish Чудесно за потребителите на Kodi, които предпочитат услуга за дистанционно управление. Силна сигурност и добри скорости.
 5. PrivateVPN Добре с деблокиране на регионални библиотеки на Netflix. Малка, но нарастваща мрежа, която постига добри скорости за стрийминг.

VPN функционира чрез маршрутизиране на целия трафик, преминаващ към и от вашето устройство, чрез криптиран тунел. Използването на VPN има двойното предимство да поддържате правителствените агенции за наблюдение и да направи почти невъзможно всеки да наблюдава вашия цифров отпечатък. VPN също така може да ви предостави достъп до гео ограничено съдържание, което обикновено не е достъпно в Швеция, като американската версия на Netflix.

Премиум VPN доставчиците, които споменахме в този списък, предлагат голямо разнообразие от сървърни места, от които да избирате. Това означава, че е възможно да получите IP адрес от Швеция, дори ако в момента сте в САЩ, Великобритания, Австралия, Германия, Канада, Индия, Китай, Хонконг, Франция, Норвегия или Япония.

Критерии за избор на VPN за Швеция

Има множество доставчици на VPN, от които да избирате, но не всички предлагат сравнима услуга. За да бъде включен в списъка на най-добрите VPN за Швеция, доставчиците трябва да отговарят на следните стандарти:

 1. Има широка мрежа от сървъри по целия свят, включително места в Швеция
 2. Известно е, че работи добре с гео-ограничени поточни услуги
 3. Предлага бърза и надеждна услуга с минимален престой
 4. Използва силни параметри за криптиране, така че вашето местоположение остава скрито
 5. Позволява едновременни връзки
 6. Осигурява отлична поддръжка на клиенти

Най-добрите VPN за Швеция

Ето нашия списък с най-добрите VPN за Швеция:

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN оглавява списъка ни като най-добрият VPN за Швеция поради няколко фактора. Той е един от най-трудните доставчици на VPN там, включващ стандарти за криптиране от военна степен, бързи скорости и наистина глобална мрежа.

Към момента на писане този доставчик предлага повече от 3000 сървъра, от които да избирате, включително опции в Швеция. Той е базиран на Британските Вирджински острови и не е подчинен на законите за запазване на данни, за които се изисква държавно управление. ExpressVPN надеждно деблокира различни гео-ограничени поточни медийни услуги, включително US Netflix, HBO, Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer. Ако сте заседнали, услугата му за чат на живо трябва да осигури мигновена поддръжка.

ExpressVPN е създаден, за да запази сигурността и сигурността на вашата интернет активност. Използва 256-битово AES криптиране; който се счита за водещ в отрасъла стандарт, наричан още „военен клас.“ Има вграден превключвател за убийство в Интернет, заедно със защита от течове на DNS, така че винаги оставате сигурни в криптирания тунел. Този доставчик има политика да не съхранява подробни потребителски дневници, включително IP адреси. Той предлага гладки, лесни за използване приложения за Android и iOS, както и модерни, интуитивни версии за десктоп за Windows и MacOS. Единичният абонамент позволява три едновременни връзки.

Професионалисти:

 • Оперира над 3000 сървъра в 94 държави, включително Швеция
 • Достъп до гео ограничено съдържание отвсякъде
 • Бърз и надежден избор, работи безупречно в Швеция
 • Функциите за криптиране, сигурност и поверителност на първо ниво са по подразбиране
 • Предлага 24/7 чат на живо

Недостатъци:

 • Малко по-скъпи от някои от неговите конкуренти

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА ШВЕЦИЯ: ExpressVPN е нашият най-добър избор. Той има обширна сървърна мрежа, която е оптимизирана за високоскоростни връзки. Трудно да се победи поверителността и сигурността. Деблокира поточните сайтове, с които се борят други VPN-та. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите без кадри, така че можете да опитате безрисково.

Прочетете нашия отзив за ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Панама със седалище NordVPN има репутация, че е насочена към поверителност. Мрежата му от над 5100 сървъри обхваща 62 страни; Само Швеция къщи 134 от тях. Поради това няма да имате проблеми със свързването със сървър в скандинавската държава или други в Европа и Северна Америка.

Бързите скорости на NordVPN го правят идеален за стрийминг. Когато комбинирате това с доказаната му способност да деблокира медийни сайтове като US Netflix, HBO, Amazon Prime, ESPN и други; имаш истински победител. Услугата е много адаптивни; потребителите могат да изберат сървър, който оптимизира определени задачи, включително поточно HD видео. Този доставчик предлага и база данни на своя сайт, чрез която можете да търсите кои сървъри да използвате за конкретни задачи, като например деблокиране на Netflix.

Ние не предвиждаме притеснения по отношение на поверителността или криптирането. NordVPN не съхранява никакви потребителски данни, така че има малък шанс те някога да бъдат изложени. В същото време доставчикът има строги стандарти за сигурност, които включват 256-битово криптиране, OpenVPN протокол, превключвател за интернет убийство и защита от теч на DNS.

Приложенията са налични за Android, iOS, Windows и MacOS. Основен план позволява на шест устройства да се свързват едновременно.

Професионалисти:

 • Управлява мрежа от повече от 5000 сървъра в 63 държави, включително 157 сървъра Швеция
 • Деблокира най-популярните географски услуги за стрийминг
 • Силни данни за сигурност и поверителност
 • Скоростите са достатъчно бързи за HD стрийминг
 • Обслужване на клиенти на разположение чрез 24/7 чат на живо

Недостатъци:

 • Настолното приложение може да бъде неудобно за използване, има нужда от актуализиране

НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТ VPN: NordVPN е добър избор на стойност. С голяма мрежа от сървъри по целия свят, това е добра всестранна опция, която деблокира Netflix и повечето други стрийминг услуги. Страхотни данни за поверителност и сигурност. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия отзив за NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

3. CyberGhost

Cyberghost

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Cyberghost.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

Румъния със седалище CyberGhost е преминала през някои смени на мениджмънта през последната година. Но това само е помогнало за каузата му и услугата вече е значително изчерпана. Броят на сървърите нараства експоненциално от няколко десетки до почти 3 600. Те са настанени в 59 страни, включително Швеция, която е домакин на 50.

CyberGhost може да ви помогне да изберете сървър за деблокиране на конкретна стрийминг услуга, включително US Netflix, BBC iPlayer и Amazon Prime Video. Просто изберете режим Разблокиране на поточно предаване в VPN клиента.

Този доставчик приема сериозно сигурността и поверителността; 256-битово криптиране, перфектна тайна за напред, превключвател за интернет убийство и защита от течове на DNS са включени. Отново подобренията в системната архитектура дойдоха след стабилни инвестиции в основното предлагане. Вероятно е продуктът на CyberGhost да стане още по-усъвършенстван в близко бъдеще.

Фактът, че е със седалище в Румъния, означава, че не се изисква да съхранява никакви потребителски данни. Това подкрепя с вътрешна политика за невключване на IP адреси или други точки от данни, които биха могли да идентифицират уеб активност. Допълнителните функции за защита включват блокиране на реклами, защита срещу злонамерен софтуер и анти-проследяване.

Можете да получите достъп до услугата на Android, iOS, Windows или MacOS. В момента един абонамент позволява едновременно да се свързват седем устройства. Това е увеличение спрямо предишната му политика от пет и е валидно към момента на писането.

Професионалисти:

 • Оперира 84 сървъра в Швеция и над 3000 по целия свят
 • Добра сигурност и те не съхраняват регистрационни файлове на потребителите
 • Впечатляваща скорост и скорост на изтегляне
 • Намерихме техните приложения лесни за инсталиране и използване

Недостатъци:

 • Няма да отблокирате толкова поточни сайтове, колкото другите в този списък

ИЗБОР НА НАЧАЛНИЦИТЕ: CyberGhost има проста настройка. Работи добре в Швеция. Добър вариант, ако търсите бърза, надеждна връзка и лесен за използване интерфейс. Може да се бори с деблокиране на някои популярни сайтове за стрийминг. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния потребителски преглед на CyberGhost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

4. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

САЩ със седалище IPVanish е един от малкото VPN доставчици, избрали да управляват цялата си мрежа от сървъри независимо, за разлика от други, които или отдават под наем пространство в сървърните ферми, или управляват възлагане на външни ресурси на трета страна. Той върши доста прилична работа и от всеки мерник; доставчикът има над 1200 сървъра в глобален отпечатък на повече от 60 страни. 14 сървъра са в Стокхолм, столицата на Швеция.

IPVanish е известен фаворит с торентерите и потребителите на Kodi, защото им дава възможност да изтеглят Android APK директно на своето устройство. Интерфейсът е удобен за дистанционно управление за Kodi устройства, на които липсват клавиатура и мишка. Той не успява да деблокира Hulu, но ще работи с други сайтове за стрийминг медии като BBC iPlayer.

Както е норма при по-ранните двама доставчици, протоколите за криптиране от военна степен са равни за курса. По-конкретно, той предлага 256-битово криптиране, перфектна секретност напред, защита от течове на DNS и превключвател за интернет убийство. Това означава, че вашият IP адрес ще остане безопасно от опасност. IPVanish се придържа към стриктна политика без регистрация, което означава, че изобщо няма задържане на трафик или регистрационни файлове за връзка.

Този доставчик наскоро надгради антето с оферта, която позволява на 10 устройства да се свързват едновременно с всеки план. Друго превъзходно ъпгрейд е добавянето на 24/7 чат на живо за поддръжка на клиенти. Той предлага приложения за Android, iOS, Windows и MacOS.

Професионалисти:

 • Оперира 14 сървъра в Стокхолм и над 1200 в световен мащаб
 • Впечатляващи функции за сигурност и поверителност
 • Работи в над 60 държави, чудесно за деблокиране на гео ограничено съдържание

Недостатъци:

 • Приложенията не работят в Китай
 • Без жива поддръжка на клиенти

ДО 10 УСТРОЙСТВА: IPVanish има голяма мрежа от сървъри. Като цяло солиден за торентери, P2P & Потребители на Kodi. Спазвайте най-високия стандарт на поверителност, но можете да се борите с деблокиране на някои популярни сайтове за стрийминг. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

5. ЧастенVPN

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN е със седалище в Швеция. Той е сравнително нов участник в VPN пейзажа, но пробива над теглото си с бързи, стабилни скорости и възможност за отблокиране на гео ограничено съдържание. Някои от сайтовете, до които управлява, са Netflix, BBC iPlayer, Hulu, HBO и Amazon Prime Video.

В момента предлагането на сървъри на PrivateVPN е сравнително малко с малко над 80 сървъра на 56 места. Два от тях се намират в Швеция. Но доставчикът се представиха отлично в нашия потребителски преглед, когато се преценяваше по отношение на скоростта и криптирането; това го прави добър избор за цялата гама от уеб дейности.

Силните функции за сигурност и поверителност са вградени в продукта на PrivateVPN. Потребителите могат да избират между 128 и 256-битово криптиране, а също така се предлага перфектна секретност напред, превключвател за интернет убийство и защита от теч на DNS. Основен план позволява пет устройства да се свързват едновременно.

Доставчикът предлага приложения за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Работи с оптимизирани за скоростта сървъри в Стокхолм и Киста
 • Деблокира почти цялото гео-ограничено поточно съдържание, което сме тествали
 • Силни функции за защита и защита на поверителността

Недостатъци:

 • Няма 24/7 чат на живо
 • Малък брой сървъри
 • Нуждае се от ръчно настройване за работа в Китай

ВЕЛИКА СКОРОСТ: PrivateVPN е постоянно надежден. Подходящ за употреба с общо предназначение и HD Streaming. Липсва 24/7 поддръжка на живо. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия отзив за PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

Мога ли да използвам безплатен VPN в Швеция?

Отбелязахме петте най-добре платени VPN услуги за Швеция - вероятно е да се натъкнете на няколко безплатни предложения по време на лов за подходящ доставчик. Те са изкушаващи за първи път потребители, но има проблеми, свързани с широко използване.

Повечето безплатни доставчици на VPN се опитват да осигурят приходи от услугите си чрез спам реклами или чести прекъсвания за надграждане до платени услуги. Като такива, те не се интересуват от раздаване на безпроблемно изживяване за потребители, които не кашлят първоначална сума в брой. На практика това означава, че бихте могли да бъдете подложени на слаби стандарти за криптиране, да издържите времето за изчакване, за да се свържете със сървър и да се справите с ограниченията на данните. Последното означава, че безплатният VPN обикновено е лош избор за интензивни задачи като поточно видео, игра на онлайн игри или дори достъп до банкови и финансови услуги.

Друга причина да се откажете от използването на безплатен VPN са зловещите актове, с които някои доставчици са се ангажирали. Те включват използване на честотна лента на потребителя за изграждане на армии на ботнет и заразяване на хост устройства с зловреден софтуер, за да се моят данни. Крайната цена за използването на тези услуги може да бъде вредна за вашия портфейл и спокойствие.

Защо трябва да използвам VPN в Швеция?

Въпреки статута си на държава от първия свят, Швеция всъщност е един от най-големите потребители на пиратско съдържание в света. Тази динамика се връща към ранните си дни като домакин на добре известен сайт за порой, The Pirate Bay. Според New York Times, шведите са изтеглили незаконно 280 милиона филма и телевизионни предавания през 2014 г., като близо една трета от населението е признало, че редовно се занимава с тази практика. Като цяло се изчислява, че действията струват на Швеция близо 100 милиона долара загубени приходи годишно.

От късно шведските власти предприеха значителни стъпки, за да включат възприемането на страната като незаконно съдържание и стрийминг център. Решение на съда през февруари нареди на местния доставчик на интернет услуги (ISP) да предаде имена на клиенти, които редовно изтеглят незаконно съдържание. Това предизвика донякъде дебат в страната, като интернет доставчикът отказа да отстъпи и посочи поверителността на своите клиенти като непреодолим приоритет. Сега решението се обжалва. Ако обаче бъде поддържан, това може да доведе до ефект на снежна топка, тъй като други доставчици на интернет услуги и мобилни широколентови доставчици са принудени да предават лична информация.

Друга причина за избор на VPN в Швеция е инициативата Spridningskollen (Sharing Watch), създадена от частния колектор за събиране на дългове, Gothia Law и PR агенция, Prime. Те работят от името на притежателите на авторски права, Scanbox Entertainment, Noble Entertainment, Atlantic и Crystalis Entertainment. С две думи, инициативата позволява на притежателите на авторски права да получат достъп до личните ви данни в интернет чрез вашия интернет доставчик, без да участват в полицията или призовка на съда. Тя се основава на директива на ЕС.

Spridningskollen има за цел да използва специален софтуер, за да провери дали изтегляте материали, защитени с авторски права. Ако бъде признат за виновен, можете да бъдете таксувани до 250 щатски долара за всяко нарушение. Коефициентът на обвиненията е бавен, като между 2009 и 2012 г. са били около 11 случая, но ловът продължава. Използването на частен събирач на дългове засилва опасенията, че исканията за плащания ще бъдат агресивни, както и усилията за проследяване на поведението ви онлайн. Ако в момента попадате в торент в Швеция по отворена връзка без допълнителни функции за поверителност или сигурност, тогава се излагате на голяма опасност и сте изложени на призовка в съда. Всъщност някои интернет доставчици си сътрудничат със Spridningskollen, тъй като те са задължени да съберат част от плячката.

ОТГОВОРНОСТ: Comparitech не насърчава използването на VPN за незаконно предаване на съдържание. Моля, консултирайте се с местните закони, преди да решите да тръгнете по този маршрут. Ако имате някакви въпроси, най-добре е да говорите с адвокат във вашата страна на пребиваване.

Свързани: Безопасен ли е Torrenting? Незаконен ли е? Има ли вероятност да бъдете уловени?

Колко силни са шведските закони за поверителност?

Законите за поверителност в страната са донякъде смесена торба. На хартия има надеждни механизми за шведските жители да имат достъп до нефилтрираната и отворена мрежа, без всякакви ограничения или други затруднения. Те кореспондират с неговия образ като бастион за човешката свобода, свободата на словото и жизнената демокрация.

Страната обаче е привела прилагането си на правата върху интелектуална собственост до степен, в която засяга личната свобода. Както беше посочено в предишния раздел, частните колекционери на дългове и авторски тролове имат безплатно въоръжение в страната, за да извличат пари от нищо неподозиращи жертви.

През 2009 г. Швеция прие закона FRA - правна мярка, която санкционира надзора върху съдържанието на интернет трафика от държавните органи. Това породи спорове и предизвика дебат, защото законите надхвърлиха мандата на надзор, очертан от Европейската комисия.

Има и опити на интернет доставчиците в страната да принудят потребителите да плащат за VoIP услуги като Skype. Местният доставчик на телекомуникации TeliaSonera направи опит за това в началото на 2012 г., но трябваше да оттегли решението, след като беше подложен на силна критика. Вместо това те обявиха два отделни плана за ценообразуване на мобилния трафик, оставяйки го на потребителите да разделят повече пари за по-добри скорости.

Съвети за използване на VPN в Швеция

Първият ред на бизнеса е да се вземе решение за доставчик. Съветваме ви да прочетете както мини-рецензиите, така и по-подробните, посочени в края на всеки от тях. След като сте решили VPN, който работи за вас, тогава просто се регистрирайте с данните на кредитната си карта. След удостоверяване, трябва да получите имейл с информация за вход директно от доставчика на VPN. Използвайте го, за да се свържете към VPN сървър по ваш избор.

Достъп до библиотеките на Netflix в Швеция

Ако влезете в профила си в Netflix, докато сте в Швеция, ще бъдете автоматично свързани с библиотеката на Netflix Sweden. Това важи, дори ако акаунтът е регистриран за първи път в САЩ или Канада. Единственият начин да се преодолее това ограничение е като се свържете първо с VPN сървър. Например, ако се опитвате да получите достъп до US Netflix, докато сте в Швеция, ще трябва да се свържете със сървър в САЩ.

Netflix от известно време активно блокира VPN, за да защити законите за авторското право. Вероятно ще бъдете в края на получаване на съобщение за грешка в прокси сървъра, ако това се случи. Някои VPN мрежи обаче продължават да работят със услугата и ние откроихме тези, които се правят във всеки от мини прегледите по-горе. Ако имате някакви проблеми, винаги е добра идея да поискате поддръжка от клиенти за най-подходящите сървъри, които да използвате.

Гледане на шведска телевизия и достъп до банкови услуги, когато са в чужбина

Десетки хиляди жители на Швеция пътуват извън страната си всяка година. Много повече са пребиваващи извън скандинавската държава, било за работа или за образование. Получаването на шведски IP адрес може да ви помогне да поддържате връзка с местното програмиране, да гледате Allsvenskan или да участвате в онлайн банкиране с доставчици като Nordea и SEB Bank.

Шведската телевизия, доминирана от Sveriges Television, TV4 Group, Modern Times Group и Discovery Networks Швеция, оперира с набор от безплатни поточни и премиум (платени) пакети. Някои от каналите, които тези компании предлагат, ще приемат IP адреси от всяка част на света, докато други ще изискват шведски, както и акаунт..

Повечето банкови и финансови институции не ограничават географските си услуги, но обикновено налагат строг контрол за съответствие, ако се опитате да влезете от устройство с не локален IP адрес. Това може да означава да отговорите на допълнителни въпроси за сигурност или да говорите с представител на поддръжка на клиенти.

И в двата случая е по-лесно просто да използвате VPN, за да получите шведски IP адрес, когато пребивавате извън страната. Просто изберете сървър, който се намира в Швеция и е добре да отидете.

„Флаг и лодка, Скепсхолмени в далечината“ от chas B, лицензиран съгласно CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 60

Adblock
detector