5 най-добри VPN за специализиран IP или статичен IP

Най-добрите VPN за специализиран IP или статичен IP (1)

Динамичната система за IP адреси работи по такъв начин, че няма да ви бъде присвоен винаги един и същ IP адрес. Много интернет доставчици използват динамични IP адреси, тъй като е по-ефикасно (и възможно), отколкото присвояване на всеки човек статичен IP адрес (такъв, който не се променя). Последното може да бъде предпочитано от потребителска гледна точка в определени ситуации. Специален IP адрес е статичен IP адрес, който се присвоява само на един индивид и не се споделя от никой друг.

VPN мрежите обикновено използват динамични IP адреси, но някои от тях предлагат и опция за статичен IP адрес или специален IP адрес. Съкратено за виртуална частна мрежа, VPN криптира вашия интернет трафик и го маршрутизира през посреднически сървър на място по ваше желание. Той маскира текущия ви IP адрес и го заменя с нов от това място. Ако VPN ви даде споделен статичен IP адрес, вие ще получавате един и същ всеки път, когато се свържете с конкретен сървър, но той ще бъде споделен с други потребители. Ако получите специален IP адрес, той няма да бъде споделен с никой друг.

Не всички VPN предлагат опция за статични или специализирани IP адреси и не всички от тези, които правят, струват парите. В тази публикация разкриваме най-добрите VPN за статичен или специален IP адрес и обясняваме повече за различните опции и техните предимства.

Ако просто искате да разгледате най-добрите VPN мрежи, ето ги:

 1. NordVPN: Най-добрият вариант. Предлага услуга за статичен IP адрес и специални опции за IP адрес
 2. PureVPN: Предлага специализирана услуга за IP адреси
 3. VPNArea: Може да ви вземе специален IP адрес
 4. Ivacy: Има специална опция за IP адрес
 5. Windscribe: Има опция за статичен IP адрес

Как да изберем най-добрия VPN за статичен или посветен IP адрес

За да влязат в нашия списък, VPN-ите, които проучихме, не само трябва да предлагат споделени или посветени IP адреси, но и трябва да работят добре. По-специално, търсим следните атрибути:

 • Избор на местоположения на IP адрес
 • Бързи скорости
 • Силно криптиране
 • Мерки за поверителност
 • Солидна поддръжка на клиенти
 • Постоянна наличност, така че вашият собствен сървър да не излиза офлайн

Всички наши избрани пет най-добри VPN за специализирани или статични IP адреси отговарят на тези стандарти.

Най-добрите VPN за специализирани и статични IP адреси

Ето нашия списък с петте най-добри VPN за специализирани или статични IP адреси:

1. NordVPN

nordvpn начална страница

NordVPN предлага опции както за статичен IP адрес, така и за частен специален IP адрес. Приложението ви позволява да изберете точно към кой сървър да се свържете. Всеки сървър работи само с един IP адрес, така че ако последователно се свързвате с един и същ сървър, винаги ще получавате един и същ IP адрес.

Най- стандартната NordVPN услуга ви предоставя споделен статичен IP адрес, така че всеки, свързан към един и същ сървър, ще има същия IP адрес. Тази ситуация не е добра, ако искате да получавате входящи връзки.

Можете да доплатите, за да получите специален IP адрес; наличните места включват САЩ (четири града), Великобритания, Германия и Холандия. Все още можете да използвате споделената IP услуга, която има повече от 5000 сървъра в 62 държави и можете да свържете до шест устройства едновременно с споделената услуга. Това е чудесен VPN за достъп до уебсайтове, които работят с ограничения за трансграничен достъп, като Netflix.

NordVPN предлага набор от функции за сигурност, а уебсайтът му има богата база от знания, както и достъп до 24/7 поддръжка чрез чат на живо. VPN приложенията могат да бъдат инсталирани на Windows, macOS, Linux, iOS и Android устройства. Има и разширение за браузър NordVPN, достъпно за Chrome и Firefox.

  Как да защитите вашите разрешения за приложение за iPad или iPhone

Професионалисти:

 • Седем варианта за местоположение за специални IP адреси
 • По-широка споделена услуга, която използва статични IP адреси
 • Достойни скорости
 • Сигурно, частно обслужване
 • Добро съотношение цена / качество
 • Огромна мрежа от сървъри, обхващащи 62 държави

Недостатъци:

 • Връзката с някои сървъри може да бъде бавна

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА СТАТИЧЕН ИЛИ ДЕДИЦИРАН IP адрес: NordVPN предлага статични IP адреси в основната си услуга и специален IP адрес като добавка. Това е бърза и сигурна услуга с отлична поддръжка на клиенти. NordVPN предлага 30-дневна гаранция за невъзможност за връщане на пари при всеки абонамент, за да можете да го изпробвате безрисково.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

2. PureVPN

PureVPN начална страница

PureVPN управлява VPN сървъри в 141 страни. Предлагат се специализирани IP адреси във Великобритания, САЩ, Канада, Германия, Малта, Австралия, Хонконг и Сингапур. Тази услуга се заплаща допълнително върху обикновен абонамент. Стандартната услуга PureVPN е чудесна за заобикаляне на правителствените ограничения за интернет, когато сте в Китай.

PureVPN има бързи скорости и се предлага с най-добрата сигурност, включително 256-битово криптиране и превключвател за убийство. В миналото имаше лоша преса за водене на журнали, но в момента не съхранява лична информация. Услугата е чудесна за откриване на избягване в дълъг списък от сайтове, които имат регионални ограничения, включително Netflix.

Услугата включва приложения за Windows, macOS, Linux, iOS и Android устройства и разширения за браузър за Chrome и Firefox. PureVPN се предлага като добавка на Kodi и има приложения за Android TV кутии, Amazon Fire TV и Amazon Fire Stick.

Пет устройства могат да бъдат свързани едновременно. Можете да използвате специалния IP адрес само веднъж по всяко време, но можете да използвате тази добавка за споделена услуга за другите си устройства.

Професионалисти:

 • Специализирани IP адреси, налични в осем държави
 • Широка VPN мрежа със сървъри в 141 страни
 • Бързо, сигурно обслужване
 • Не поддържа дневници
 • Подходящ за употреба в Китай

Недостатъци:

 • Някои сървъри имат проблеми с свързването

ОПЦИЯ ЗА ТВЪРДЕН БЮДЖЕТ: PureVPN е друга алтернатива на ниска цена и предлага осем опции за местоположение за специални IP адреси. Насладете се на 31-дневна гаранция за безвъзвратно връщане на парите при всеки абонамент.

Прочетете пълния ни преглед на PureVPN.

3. VPNArea

VPNArea Начална страница

VPNArea е базирана в България VPN услуга с много атрактивни функции, включително достъп до сървъри в 70 държави и възможност за шест едновременни връзки в редовната услуга. Можете да получите специален IP адрес за САЩ (пет локации), Великобритания, Канада, Австралия, Холандия, Румъния, Швеция; България и Хонконг. Това е най-големият избор от всички VPN в нашия списък. Тази услуга се заплаща допълнително към стандартния абонамент.

Тази услуга включва военно криптиране, защита от теч и превключвател за убийство. Необичайна надбавка за VPNArea е, че компанията няма нищо против, ако споделите акаунт с приятел, което е не-не за повечето VPN.

Приложенията са лесни за използване и инсталиране на Windows, macOS, Android, iOS и Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS и Mint Linux. Компанията управлява специализирани сървъри за изтегляне и стрийминг на видео. Поддръжката на клиентите е достъпна чрез онлайн чат денонощно всеки ден от годината. Това също е добра услуга за използване в Китай и може да избегне откриването от Netflix и други стрийминг сайтове.

Професионалисти:

 • Специализирани IP адреси, налични в 13 места
 • Сървъри в 70 страни, предлагащи бързи скорости
 • Силни функции за сигурност
 • Подходящ за употреба в Китай

Недостатъци:

 • Приложението не е най-удобното за потребителя
  Интернет цензура 2023: Глобална карта на интернет ограниченията

ВЕЛИКИ ЗА СПОДЕЛЯНЕ: VPNArea позволява споделяне на акаунти и предлага специализирани сървъри и бързи скорости. VPNArea предоставя на всеки акаунт 7-дневна гаранция за връщане на пари без проблем.

Прочетете пълния ни преглед на VPNArea.

4. Ivacy

начална страница за поверителност

Ivacy е базирана в Сингапур и предлага достъп до сървъри в 56 държави със стандартен абонамент. Специалната опция за IP адрес е цени на база адрес и се добавя отгоре на обикновен абонамент. Предлаганите локации са в Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия, Германия, Хонконг и Сингапур.

Тази услуга е бърза и е чудесна опция за достъп до ограничени онлайн телевизионни услуги. Той дори може да деблокира различни библиотеки на Netflix от чужбина. Базирайки се в Югоизточна Азия, компанията обърна особено внимание на създаването на услуга за хората в Китай, така че те да могат да избегнат ограниченията за достъп до интернет там. Услугата дори включва достъп до сървъри в Китай. Екипът за поддръжка на Ivacy може да се свърже чрез чат на живо.

Приложенията за VPN са налични за Windows, macOS, Linux, Android и iOS, а разширенията на браузъра са достъпни за Chrome и Firefox. Ivacy може да бъде инсталиран на Android TV, Amazon Fire Stick и някои игрови конзоли.

Можете да свържете пет устройства едновременно със стандартната услуга на Ivacy. Специализираният IP адрес може да се използва като една от тези връзки, така че можете да използвате споделената услуга за още четири устройства.

Професионалисти:

 • Специализирани IP адреси в седем държави
 • Бързо, сигурно обслужване
 • Подходящ за употреба в Китай
 • Ниска цена

Недостатъци:

 • Представителите на чат на живо не винаги могат да отговарят на технически въпроси
 • Лоша връзка с някои сървъри

БЪРЗИ СКОРОСТИ: Ivacy има много бързи скорости, така че ако използвате вашия специализиран IP адрес за стрийминг или изтегляне, това може да бъде чудесна възможност. Иваси предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на Ivacy.

5. Windscribe

Windcribe начална страница

Windscribe не предлага специални IP адреси, но можете да получите статичен IP адрес като платена добавка. Чрез надграждане до статичната IP услуга, вие гарантирано получавате един и същ IP адрес всеки път, когато се свържете със сървър, но ще споделете IP адреса с други потребители.

Вие намалявате броя на хората, с които споделяте VPN услугата, ако плащате допълнително за статичния IP адрес, защото използвате адреси, достъпни само за тези абонати от по-висок план. Основната статична IP услуга използва IP адрес на центъра за данни. Опция с по-висока цена ви дава IP адрес, който е регистриран на адрес за жилище - някои географски ограничени услуги ще блокират достъпа до търговски IP адреси.

Това е чудесна услуга за заобикаляне на регионалните ограничения, експлоатирани от някои уебсайтове, а компанията има специализирани сървъри за достъп до US Netflix и UK Netflix.

Приложенията на Windscribe са достъпни за Windows, macOS, iOS, Android и Ubuntu, Debian, Fedora и CentOS. Разширенията са достъпни за браузърите Chrome, Firefox и Opera.

По-широката мрежа включва сървъри в 60 държави и няма ограничение за броя устройства, които можете да свържете едновременно с услугата.

Професионалисти:

 • Статични IP адреси в 13 страни
 • Широка VPN мрежа със сървъри в 60 страни
 • Отлични скорости
 • Допълнителни функции за сигурност

Недостатъци:

 • Поддръжката на клиенти на живо не винаги се поддържа
 • Ограничено мобилно приложение

СТАТИЧНИ IP ОПЦИИ: Windscribe дава възможност за избор както на център за данни, така и на жилищни статични IP адреси, ви дава две нива на услуга, от които да избирате. Windscribe дава тридневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на Windscribe.

Динамични и статични IP адреси обяснени

На типичен жилищна интернет услуга, не получавате един и същ IP адрес всеки път, когато се свържете. Вместо това вашият доставчик на интернет услуги (ISP) ще ви предостави адрес от пул, който притежава. Тази система е създадена, за да забави изчерпването на IPv4 адресите. Предположението е, че броят на клиентите на ISP, които са свързани във всеки един момент, винаги е по-нисък от общия брой клиенти. По този начин ISP може да се измъкне със притежаването на по-малко адреси, като използва a динамична система за адресиране.

  Най-добрите VPN за Linux през 2023 г. (и най-лошите)

Интернет доставчиците обикновено не използват тази система за търговски клиенти, особено за тези клиенти, които управляват свои собствени уеб сървъри. Това е така, защото рекламираният IP адрес, който е регистриран в DNS сървъри, се свързва с URL адреса, използван за уебсайта на компанията. В тези сценарии компанията трябва да актуализира всеки DNS сървър в света, когато ISP предостави различен адрес на услугата за свързване на компанията. Това би било твърде сложно, така че компаниите обикновено получават специален IP адрес за своите уеб сървъри.

Много VPN задават също динамични IP адреси. Обикновено VPN услугите притежават малък брой адреси за всеки от своите сървъри. Те разпределят групи клиенти на случаен принцип на всеки от адресите, които притежават като потребители, които се свързват. Някои VPN услуги предлагат статични IP адреси по подразбиране или като опция.

Споделената статичен IP адрес VPN услуга има предимства пред стандартната динамична IP услуга. Когато статичният IP адрес е незадължителен аддон, тези адреси ще имат тенденция да получават по-малко употреба от техните динамични колеги. Все още може да имате нарушена свобода на интернет поради действията на други хора, споделящи този IP адрес, но с по-малко потребители, които споделят, вероятността този адрес да се включи в черен списък ще бъде намален..

Моделът за споделен статичен IP адрес се предлага като стандарт в услугата на NordVPN. Тази конфигурация не ви дава много предимства пред динамичната система за IP адреси, предлагана от други VPN. Единствената допълнителна защита, която получавате от такава конфигурация, е, че ако този споделен VIP адрес стане в черен списък, всички клиенти на NordVPN ще бъдат осакатени, така че е по-вероятно компанията да промени този адрес доста бързо.

Много VPN компании отказват да предлагат специални IP адреси. Това е така, защото те се грижат за защита на идентичността на своите клиенти. Дори ако VPN компания не е поддържала регистрационни файлове на IP адреси, еднопосочното картографиране между представен специализиран IP адрес и клиент може да бъде разкрито много бързо чрез данни за клиентския акаунт, ако някой получи съдебна заповед за архивите на VPN. Всеки тип формула за споделен адрес дава възможност на доставчика на VPN да блокира проследимостта на връзките до крайния потребител.

Специализирани IP адреси и техните предимства

Специален IP адрес не е споделен и се възлага само на един клиент. Има различни сценарии, при които специален IP адрес може да бъде полезен, например за управление на бизнес или игри.

Не всеки търси пълна анонимност. По-специално, тези, които искат да бъдат открити техните сървъри, не искат поверителност. Специализираният IP адрес е най-бързият, най-евтиният и лесен начин за преодоляване на ефектите от системата за динамично разпределение на адреси, която ISP използват.

С специален IP адрес VPN можете да изпратите уеб сървъра на вашия малък бизнес с по-голям сървър, който е способен да абсорбира DDoS атаки и можете да използвате много по-евтин план за жилищни услуги за интернет.

Лицата, които спазват поверителност, могат да използват VPN като адрес за сървър за домашни игри и също така да получат фиксиран IP адрес, който ще им позволи да се свържат с домашни компютри, работещи като файлови сървъри. С помощта на специализирана услуга за IP адреси можете да рекламирате адреса на вашия домашен сървър, без да се притеснявате, че този адрес ще се променя периодично.

Образ: Монтаж на IP адрес от Pixabay. Публичен домейн.

About the author