6 най-добри VPN за пътуване в чужбина

най-добрите VPN за пътуване в чужбина

Независимо дали пътувате в чужбина за работа или за удоволствие, често е важно да имате достъп до същите платформи, които използвате у дома, включително банкови и финансови услуги, комуникационни приложения (като WhatsApp и Skype) и стрийминг услуги. Например, може да гледате да предавате съдържание от сайтове като Netflix, Hulu, BBC iPlayer, или Sling TV, но тези компании ограничават услугите си въз основа на вашето местоположение. Освен това имате проблеми с правителствата, блокиращи достъпа до сайтове като Google, Twitter, Facebook и YouTube.

Ние се задълбочаваме във всеки от доставчиците, които имаме по-долу, но ако искате само кратко обобщение, ето нашия списък с най-добрите VPN за пътуване в чужбина.

Ние открихме, че това са най-добрите VPN за международни пътувания:

 1. ExpressVPN Нашият най-добър избор за пътуване в чужбина! Голяма мрежа от бързи сървъри, работещи в 94 държави, може да деблокира почти всичко. Включва връщане на парите от 30 дни.
 2. CyberGhost Най-добър бюджетен VPN. Приятелски програми за начинаещи и някои от най-бързите сървъри за стрийминг в нашето тестване.
 3. NordVPN Силен всеобхватен с над десетилетие обслужване под колана си. Бърз, сигурен и много сървъри за избор.
 4. IPVanish Предпочитан от Kodi потребителите за приложения, които се интегрират добре с отдалечено управлявани поточни устройства. Бързо и сигурно.
 5. PrivateVPN Чудесен за деблокиране на повечето стрийминг услуги. Малка мрежа, но нарастваща.
 6. VyprVPN Силната сигурност и неприкосновеността на личния живот, дори работи добре в Китай и други репресивни режими.

Най-добрият начин за достъп до тези и други географски ограничени платформи е да изберете виртуална частна мрежа (VPN). Използването на VPN по време на пътуване в чужбина ще помогне да се маскира точното ви географско местоположение и да ви се стори, че сте някъде другаде, като измами уебсайтовете да ви позволят достъп. VPN създава и криптира вашата интернет връзка, предотвратявайки наблюдението от доставчици на интернет услуги (ISP), хакери и държавни агенции. Това е особено важно по време на пътуване, тъй като вероятно ще изложите устройството си на обществени wifi мрежи, които са главни места за хакерите да чакат.

Как да настроя VPN?

Използването на VPN изобщо не е сложно. Следвайте тези прости стъпки, за да започнете:

 1. Изтеглете VPN приложенията на вашия смартфон, лаптоп и таблет.
 2. Уверете се, че го правите директно от съответния магазин за приложения или директно от сайта на доставчика на VPN.
 3. Повторете процеса за всичките си устройства.
 4. Отворете приложението и следвайте инструкциите, които компанията препредава на вашия екран.
 5. След като инсталацията приключи, рестартирайте всички устройства.
 6. Когато се върнете онлайн, отворете VPN приложението и се свържете със сървър на място по ваше желание.
 7. Приложението ще работи във фонов режим, но внимавайте да не го изключите.
 8. Поздравления! Сега можете да използвате интернет, точно както сте се върнали у дома.

Забележка: Wifi мрежите и скоростта на интернет зависят от общата свързаност на страната с мрежата. Използването на VPN няма да увеличи скоростта или ще ви даде пламък достъп, както сте свикнали да се прибирате, а коефициентът на криптиране ще означава, че скоростите ви може да намалеят до известна степен. Ако пътувате до страни с лош достъп до интернет, като например тези в Африканския рог, имайте предвид, че VPN може да направи само толкова, колкото интернет връзката, която го захранва.

Как да реша подходяща VPN услуга?

VPN услугите са широко разпространени в интернет. Някои потребители може да попаднат в капана да приемат, че са еднакви. Реалността обаче е, че VPN услугите варират значително - определено трябва да сте предпазливи и да проявите повишено внимание, преди да вземете решение за такава, която работи за вашите нужди.

Ето някои фактори, които трябва да вземете предвид, преди да се установите на услуга:

Сила на мрежата

Някои VPN услуги предлагат хиляди сървъри, докато други ограничават избора си до около сто. Няма твърдо и бързо правило, кое е по-добре, но трябва да се има предвид къде се намират сървърите. Не искате висока концентрация в определена област, докато останалият свят е игнориран. VPN мрежите се използват, за да поддържат връзка със съдържание от дома си, както и да отключват сайтове за социални медии, където могат да бъдат ограничени. Следователно трябва да оцените опциите на сървъра в големите страни и регионите, където искате да получите достъп до него. Например, ако пътувате в чужбина на Aussie, трябва да разгледате наличността на сървъри в Австралия, за да сте в течение на съдържанието от дома си.

Брой едновременни връзки

Когато пътувате в група, като например с приятели и семейство, може да искате да инвестирате в VPN план, който ви позволява да споделяте услугата с вашите приятели от пътуването. По този начин можете избелете разходите на човек до по-малко от долар месечно. 

Поддържани платформи

Преди да вземете решение за подходящ доставчик, ще искате да проверите дали услугата е съвместима с предпочитаните от вас платформи. Ако сте потребител на компютър и Android, определено искате VPN услугата да работи и върху двете. Не всички VPN компании предлагат приложения за платформата, която търсите. Например, само шепа VPN имат приложение Fire Stick, а още по-малко VPN имат Linux GUI. Ако не сте сигурни дали доставчикът е съвместим с вашето устройство, тогава е добре да проверите с поддръжката на клиента, преди да закупите план.

Лесен за инсталиране и настройка

VPN услугите включват вградена инженерия, но това не означава, че трябва да са тромави при настройването и инсталирането. Най-добрите услуги правят изключително лесно потребителите да се регистрират, инсталират и навигират през опциите. Трябва да можете просто да изтеглите родния софтуер, да влезете и да оставите приложението да направи останалото с натискането на няколко бутона. Всичко повече данъчно облагане от това сочи тромаво потребителско изживяване, което трябва да избягвате.

Какви други протоколи за сигурност трябва да следвам, докато пътувам?

Един VPN трябва да ви подреди в по-голямата си част, но ето няколко допълнителни стъпки, които можете да направите, за да сте сигурни, че пътуването ви протича безпроблемно:

Изберете силна парола и активирайте двуфакторна автентификация, когато е възможно. Някои телефони с Android имат настройка, при която устройството може да се отключи, ако открие, че е в непосредствена близост до потребителя. Изключете тази настройка, защото крадец може да краде телефона ви и да получи достъп до съдържанието му веднага. Актуализирайте целия софтуер на устройството си, преди да напуснете родината си, така че всички лепенки за сигурност да бъдат напълно функционални и да сте защитени колкото е възможно повече. Архивирайте телефона си всеки ден, така че важна информация, като снимки или работни документи, да бъде безопасно качена в облака и винаги ще остане достъпна, дори ако загубите устройството си.

Най-добрите VPN за пътуване в чужбина

След като разберете важността на VPN, когато сте далеч от надеждни мрежи, следващият ред на бизнеса е да се установите на доставчик. Следващата информация ви дава преглед на това, което смятаме, че са 6-те най-добри VPN за пътуване в чужбина:

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN се счита от повечето експерти за един от най-бързите и най-трудни VPN доставчици там. Той е в горната част на нашия списък като най-добрият VPN за пътуване в чужбина, тъй като може да отблокира куп поточни услуги (включително американските Netflix) и се предлага с военни протоколи за криптиране, за да се зареди.

Услугата е малко скъпа в сравнение с други доставчици, но определено получавате това, което плащате. Това е особено уместно, ако пътувате до репресивни държави като Китай, Индонезия и Иран, където много сайтове редовно се блокират. Превъзходните способности за прикриване на ExpressVPN ще ви гарантират да останете на крачка пред властите и да се насладите на неограничен интернет опит.

ExpressVPN използва 256-битово AES криптиране; който се счита за водещ в индустрията стандарт, наричан още „военен клас.“ Включен е вграден превключвател за убийство в Интернет, както и защита от течове на DNS, така че информацията ви винаги остава заключена в криптиран тунел.

Този доставчик следва политика за не съхраняване на подробни потребителски регистрационни файлове, включително IP адреси. ExpressVPN предлага модерни, интуитивни приложения за Android и iOS, както и елегантни настолни версии както за Windows, така и за MacOS. Единичният абонамент позволява три едновременни връзки.

Професионалисти:

 • Бързи скорости и превъзходно обслужване
 • Работи с всички основни сайтове за стрийминг, напр. Netflix и Amazon Prime Video
 • Най-добрите функции за криптиране, сигурност и поверителност са по подразбиране
 • Отлична поддръжка на клиенти
 • Широка сървърна мрежа

Недостатъци:

 • Малко по-скъпи от другите доставчици

Нашият резултат:

4.5 извън 5

НАЙ-ДОБРОТО ЗА ПЪТУВАНЕ: ExpressVPN е най-добрият ни избор поради здравата, бърза скорост, както и превъзходното обслужване на клиенти. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да ги изпробвате безрисково.

Прочетете нашия отзив за ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. CyberGhost

Cyberghost

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Cyberghost.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

CyberGhost е регистрирана в Румъния и не трябва да спазва законите за запазване на данни. Той значително подобри основния си продукт, тъй като беше придобит от Crossrider през 2017 г. и сега има голям акцент върху поточното предаване. Броят на сървърите, които хоства, рязко нарасна от няколко десетки първоначално до над 4 900. Те се помещават в общо 60 държави и работят от 84 места по света.

Компанията използва 256-битово криптиране, перфектна секретност напред, превключвател за интернет убийство и защита на течове от DNS по подразбиране. Поверителността е допълнително засилена с вътрешна политика за невключване на IP адреси. Допълнителните функции за защита включват рекламен блокер, защита срещу злонамерен софтуер, анти-проследяване и „имунизатор“ срещу атаки срещу износ.

CyberGhost може да ви помогне да изберете сървър за деблокиране на конкретна стрийминг услуга, включително US Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video и други. Просто изберете режима „Разблокиране на поточно предаване“ в приложението.

Можете да получите достъп до услугата на Android, iOS, Windows, Linux и MacOS. В момента един абонамент позволява едновременно да се свързват седем устройства.

Професионалисти:

 • Много лесен за използване и идеален за начинаещи
 • Предава HD видео без проблеми
 • Позволява 7 връзки едновременно

Недостатъци:

 • По-малко подходящ за потребители на енергия
 • Не работи в Китай или ОАЕ

Нашият резултат:

4 извън 5

НАЙ-ДОБРАТА БЮДЖЕТНА ОПЦИЯ: CyberGhost е бърз, интуитивен и много лесен за начинаещи да започнат. Нейният списък от услуги също е в подем. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния потребителски преглед на CyberGhost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

3. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN се изпробва и изпробва, когато става дума за избягване на правителствените ограничения за достъп до интернет, както и за възможността за деблокиране на гео ограничени поточни услуги. Тя работи много добре в Китай, което е бонус за пътуващите там редовно.

Този доставчик не съхранява никакви потребителски данни и може да се счита за напълно независим доставчик. В същото време NordVPN има строги стандарти за сигурност, които включват 256-битово криптиране, OpenVPN протокол, превключвател за интернет убийство и защита от теч на DNS.

С помощта на тази услуга лесно ще можете да заобиколите ограниченията за US Netflix, HBO, Amazon Prime Video, ESPN и други. Продуктът е силно адаптивен и позволява на потребителите да изберат сървър, който оптимизира определени задачи, включително поточно HD видео, двоен VPN и Tor над VPN. Уебсайтът има раздел със знания, който ще ви преведе през процеса, в случай че сте заседнали.

Приложенията са налични за Android, iOS, Windows и MacOS. Основен план позволява на шест устройства да се свързват едновременно.

Професионалисти:

 • Услуга, фокусирана върху поверителността
 • Няма да разбием банката
 • Подходящ за потребители на захранване
 • Приложения за всички основни платформи
 • 24/7/265 поддръжка

Недостатъци:

 • Настолното приложение може да е малко тромаво

Нашият резултат:

4.5 извън 5

СИЛЕН ВСИЧКИ КРЪГ: NordVPN предлага много персонализирани функции на цена, която не можете да победите. Силна сигурност и поверителност и хиляди сървъри за избор. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия отзив за NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

4. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

IPVanish е друг отличен избор за хора, които искат да се възползват от бързите скорости и ултра-сигурната поверителност. И двете са решаващи фактори, когато оценявате VPN за използване в чужбина, особено ако възнамерявате да предавате видео или услуги за достъп като Skype, Google, WhatsApp и вашата местна банкова сметка.

Компанията избира да управлява цялата си мрежа от сървъри независимо, за разлика от други доставчици, които или отдават под наем пространство в сървърните ферми, или управляват възлагане на външни източници на трета страна. Това означава, че е в пълен контрол върху трафика на потребители.

IPVanish е известен фаворит с торентерите и потребителите на Kodi, защото им дава възможност да изтеглят Android APK директно на своето устройство. Интерфейсът е удобен за дистанционно управление за Kodi устройства, на които липсват клавиатура и мишка. Той също така успява да деблокира стрийминг сайтове като BBC iPlayer и ITV Hub.

Този доставчик използва система, известна като динамичен IP; когато се свържете с услугата, получавате нов IP адрес за цялата продължителност на вашата сесия. Това е само ваше и няма да бъде присвоено на друг потребител. Едва след като прекратите връзката, адресът ще се върне в пула и ще бъде използван от друго лице.

IPVanish предлага 256-битово криптиране, перфектна секретност напред, защита от течове на DNS и превключвател за интернет убийство. Това означава, че вашият IP адрес ще остане скрит от любопитни очи.

Приложенията са налични за Android, iOS, Windows и MacOS. Този доставчик наскоро модернизира пакетите си, за да позволи едновременно да се свържат 10 устройства, което го прави далеч по-щедро разпределение от стандартния отрасъл от пет. Нещо повече - той предлага денонощен чат на живо за поддръжка на клиенти.

Професионалисти:

 • Високи скорости
 • 10 едновременни връзки
 • Поддръжка на клиенти на разположение 24/7

Недостатъци:

 • Не позволява анонимна регистрация

Нашият резултат:

4 извън 5

TORRENTING & STREAMING VPN: IPVanish е ултра-сигурен, бърз и любим с стримери и торентъри. Той се придържа към политика без регистрация и идва с всички камбани и свирки на модерен VPN. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

5. ЧастенVPN

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN предлага голяма скорост при глобални връзки и последователно отблокира сайтове за поточни медии. Не само ще отключи Netflix САЩ, но също така ще направи същото за Netflix във Великобритания, Канада, Япония, Испания, Бразилия, Италия и Франция.

Една от силните страни на този доставчик са неговите възможности за поддръжка. Персоналът е на разположение денонощно чрез чат на живо и също може дистанционно да разреши проблема за вас, ако им дадете разрешение. Услугата е много сигурна, тъй като използва 256-битово криптиране, SHA256 удостоверяване и 2,048-битови RSA ключове. Има превключвател за интернет убийство, както и IPv6, DNS и WebRTC защита от течове. PrivateVPN има политика да не съхранява никакви дневници на трафика.

Толкова е уверен в своя продукт, че предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите за всички пакети. Основен план ще позволи на пет устройства да се свързват едновременно. Приложенията са включени за iOS, Android, MacOS и Windows.

Професионалисти:

 • По-бързо от много други доставчици
 • Възможност за деблокиране на няколко поточни услуги
 • Позволени са анонимни регистрации

Недостатъци:

 • Ограничена сървърна мрежа
 • Има чат на живо, но те работят само през европейското работно време

Нашият резултат:

4.5 извън 5

ПЕРФЕКТЕН ЗА СТРАМИРАНЕ: PrivateVPN деблокира множество от стрийминг сайтове. Той се фокусира върху качеството, а не количеството, за да свърши работата. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия отзив за PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

6. VyprVPN

VyperVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

VyprVPN има ценна репутация около способността си да заобикаля цензурата в репресивни страни като Китай. Като такъв, той е чудесен избор за това, когато искате най-трудните протоколи за криптиране.

Той използва 256-битови AES протоколи, сдвоени с SHA256 удостоверяване. Срещу допълнителна такса потребителите могат да се регистрират за собствената му технология за скремблиране на метаданни Chameleon което добавя допълнителни слоеве на сигурност и осуетява дори най-решителните сноуборди на правителството. Това ще скрие факта, че използвате VPN на първо място. Един от потенциалните недостатъци на тази услуга е, че тя поддържа някои журнали.

VyprVPN може да деблокира поточни услуги като US Netflix и Hulu. Плюс това, скоростите бяха много бързи, когато го тествахме по време на нашия подробен потребителски преглед, и направи рязането в нашия списък с най-бързи VPN.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android. Единичният абонамент позволява да се свържат едновременно пет устройства.

Професионалисти:

 • Ултра сигурно сърфиране
 • Сложна технология за разбъркване
 • Работи в Китай

Недостатъци:

 • Има известно запазване на данни
 • Не е надежден за стрийминг услуги като Netflix и Hulu

Нашият резултат:

4 извън 5

Работи в Китай: VyprVPN е един от най-сложните VPN мрежи в света и определено ще ви държи в безопасност, докато пътувате. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия отзив за VyprVPN.

VyprVPN Купон Спестете 69% на 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

Трябва ли да използвам безплатен VPN, когато пътувам в чужбина?

Основната причина, която искате да използвате VPN, когато сте в чужбина, е безопасен и сигурен достъп до любимите ви канали за забавление, използване на публичен wifi или извършване на финансови транзакции. Предпочитанието тук е, че методът, който използвате за обсебване на вашето местоположение, ще разгърне стабилни протоколи за криптиране и ще осигури отлично изживяване. VPN мрежите, които препоръчахме в тази статия, определено ще направят това, но не задържайте дъх, когато става въпрос за безплатните опции.

Безплатните VPN не инвестират достатъчно пари в прикриването на технологията и не се интересуват от доставката на същия продукт като платените услуги. Може да сте в състояние да се свържете със сървър, но бъдете готови да бъдете залят със спам реклами и чести прекъсвания, за да ви убедят да надстроите до платен пакет. Безплатните VPN имат много потребители и сравнително малко сървъри, което означава, че сървърите често са претоварени. Това прави безплатните VPN мрежи лошо подходящи за интензивни данни като поточно видео, игра на онлайн игри или дори достъп до банкови и финансови услуги.

Много неетични и безскрупулни доставчици са хванати незаконно изкопават потребителски данни и ги продават на трети рекламодатели. За други е известно, че заразяват хост устройства със злонамерен софтуер и един дори е отишъл стъпка по-далеч и е използвал честотна лента на празен ход за изграждане на армии на ботнет.

Услугите за стрийминг като Netflix, Hulu, HBO, Sling TV и други са обвързани от договори за ограничаване на медийното им съдържание до IP адреси от определени страни. Те ще бъдат задължени да плащат милиони долари неустойки, ако бъдат открити, че се отърсват от този ангажимент. Това е причината такива развлекателни гиганти да харчат непосилна сума пари, засилвайки сигурността си, за да открият и блокират VPN. Безплатните VPN мрежи могат лесно да бъдат открити от техните мрежови администратори, но сложните и усъвършенствани от тях, които изтъкнахме, ще свършат работа за защита на вашето местоположение, без да нарушават потта.

Как да осъществя достъп до WhatsApp и подобни услуги, където те са блокирани?

Вашите пътувания може да ви отнесат до земи далеч и широко, където интернет свободите и личната свобода не са гарантирани. В резултат на това може да видите, че обикновените услуги, които приемате за даденост, като WhatsApp, Facebook и Skype, са блокирани..

Например, според FreedomHouse, WhatsApp е блокиран или ограничен в следните държави:

 1. Азербайджан
 2. Бангладеш
 3. Бразилия
 4. Китай
 5. Египет
 6. Етиопия
 7. Йордания
 8. Казахстан
 9. Черна гора
 10. Саудитска Арабия
 11. Гамбия
 12. Турция
 13. Уганда
 14. Обединени арабски емирства
 15. Йемен
 16. Зимбабве

В някои от тези страни целият набор от функции на WhatsApp ще бъде блокиран, докато в други може да се стимизира само до гласови и видео разговори. Какъвто и да е случаят, вие със сигурност искате да останете свързани с близки от дома си.

В тази ситуация всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че има VPN, изтеглено и инсталирано на устройството ви, преди да стъпите на самолета. Правенето на това преди да тръгнете е важно, тъй като VPN-ите са блокирани и в някои страни. Ако изчакате, докато пристигнете в държавата на местоназначение, е възможно местните доставчици на интернет услуги да ви попречат да получите достъп до уебсайта за VPN.

След като пристигнете, просто включете VPN приложението, свържете се със сървър, където знаете, че WhatsApp работи добре (като САЩ, Канада или Европа) и използвайте чат приложението само след като връзката е успешно установена.

Обърнете внимание, че самите VPN са блокирани в някои страни. Имаме отделно ръководство за използване на VPN в Китай и VPN използване в ОАЕ и Саудитска Арабия.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 22

Adblock
detector